Assassin's Creed Origins
כללי | |
---|---|
תאריך הוצאה |
PlayStation 4, Xbox One ו-Microsoft Windows: 27 באוקטובר 2017 Google Stadia: 15 בדצמבר 2020 |
סוגה | פעולה-תפקידים |
פיתוח | יוביסופט מונטריאול |
הוצאה לאור | יוביסופט |
ארץ מקור | קנדה |
שפות | אנגלית, רוסית |
סדרה | Assassin's Creed |
דרישות תוכנה | |
מנוע משחק | AnvilNext 2.0 |
מצבי משחק | שחקן יחיד |
פלטפורמות | PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Google Stadia |
המשחק הקודם | Assassin's Creed Syndicate |
המשחק הבא | Assassin's Creed Odyssey |
אתר רשמי | |
Assassin's Creed Origins (בתרגום חופשי: "אמונת המתנקש: מקורות") הוא משחק פעולה-תפקידים משנת 2017 שפותח בידי חברת יוביסופט מונטריאול והופץ בידי יוביסופט. המשחק הוא העשירי בסדרת משחקי Assassin's Creed, שיצא בעקבות המשחק הקודם "Assassin's Creed Syndicate" של שנת 2015. עלילת הסיפור עוקבת אחרי נרטיב היסוד של זיכיון משחקי Assassin's Creed ומתרחשת בהיסטוריה בדיונית, שבה יריבות מתמשכת בין שתי חברות סודיות - מסדר המתנקשים ומסדר טמפלרים - מציבה אותן בפני שתי אידאולוגיות שונות ומנוגדות.[1][2][3][4]
המשחק משמש כאתחול רך לסדרת המשחקים כאשר הוא חוקר את מקורותיהם של אחוות המתנקשים והטמפלרים, שנקראים במשחק זה מסדר הנחבאים (Hidden Ones) ומסדר העתיקים (Order of the Ancients), בהתאמה. בסיפור המסגרת שמתרחש בתקופת המאה ה-21, השחקן לוקח שליטה על דמותה של פרוטגוניסטית בשם ליילה חסן. ליילה היא עובדת תעשיות אבסטרגו (חזית למסדר הטמפלרים המודרני), שמשתמשת במתקן אנימוס משודרג ונייד כדי לחיות את זכרונותיהם של שניים ממייסדי הנחבאים, המדג'אי באייק מסיווה ואישתו איה, באמצעות דגימות DNA של השניים. נרטיב הסיפור הראשי מתרחש במצרים העתיקה בשנים האחרונות של שושלת בית תלמי, ועוקב אחר מסעם של באייק ושל איה נגד מסדר העתיקים בעקבות הטרגדיה של מות בנם.
כתגובה לביקורת המבקרים שסדרת המשחקים מתחילה להישחק ולהיראות מוכרת מדי עם הזמן, חברת יוביסופט החליטה להמציא מחדש את הנוסחה של הסדרה עם "Origins". המשחק מציג שינויים רבים לנוסחת המשחקיות של זיכיון המשחקים, מה שמדמה את המשחק יותר למשחק תפקידים מאשר משחק פעולה-הרפתקאות, כפי שהיה במשחקים קודמים בסדרה. כמה מהשינויים והשיפורים החדשים כוללים מערכת עליית שלבים חדשה, מערכות נשק ויכולות אותן ניתן לשדרג באמצעות עץ מיומנות, מערכת קרבות חדשה ועיט המחמד של באייק, שניתן להשתמש בו כתצפית על מקומות במשחק והוא מחליף את ראיית העיט ממשחקים קודמים. פיתוח המשחק החל עוד בשנת 2013 לאחר יציאתו של המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag". חברת יוביסופט מונטריאול הובילה את תהליך הפיתוח בן ארבע השנים בעזרתם של כמעט 700 אנשים מאולפנים שונים של החברה ברחבי העולם. הצוות התייעץ בהרחבה עם אגיפטולוגים והיסטוריונים כדי להבטיח שהרקע והתפאורה למשחק ייוצגו באופן אותנטי במשחק. כמו כן, בעוד משחקי הזיכיון הקודמים יצאו כמדי שנה החל מהמשחק "Assassin's Creed II" (2009), שנה נוספת של פיתוח העניקה לצוות המפתחים מספיק זמן כדי ללטש את המשחק לפני יציאתו, וזאת בעיקר לאור היקף הרווחים של המשחק הקודם, "Assassin's Creed Syndicate" (2015), וההשקה המאכזבת של "Assassin's Creed Unity" (2014).
המשחק יצא לקונסולות המשחקים PlayStation 4 ו-Xbox one ולמערכת ההפעלה Microsoft Windows ב-27 באוקטובר 2017, ועבר הסבה לגוגל סטדיה ב-15 בדצמבר 2020. הוא קיבל ביקורות חיוביות מהמבקרים, שקבעו שמדובר בשיפור מהמשחקים הקודמים בסדרה, ושיבחו את הסיפור, הדמויות, עבודת הדיבוב, מערכות המשחקיות המשודרגות, עיצוב העולם הפתוח, הדיוק ההיסטורי והגרפיקה. אולם, על המשחק נמתחה ביקורת על קצב התקדמות הסיפור, עיצוב המשימות הצדדיות ומספר בעיות טכניות. המשחק מכר למעלה מעשרה מיליון עותקים ברחבי העולם והיה מועמד למספר פרסים. החברה המפתחת העניקה תמיכה נרחבת למשחק בעקבות צאתו, ושחררה שתי חבילות הרחבה - "הנחבאים" ו"קללת הפרעונים", כמו גם מצב "סיור תגלית" מיוחד שהסיר את כל הלחימה במשחק ואיפשר לשחקנים ללמוד על ההיסטוריה והתרבות של מצרים העתיקה דרך מספר טיולי הדרכה. משחק ההמשך, "Assassin's Creed Odyssey", התרחש בתקופת יוון הקלאסית בזמן המלחמה הפלופונסית ויצא באוקטובר 2018, בעודו משדרג את מכניקת המשחקיות אף יותר וממשיך את סיפור המסגרת שהחל באוריג'ינס.
משחקיות
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – Assassin's Creed (סדרת משחקים)#משחקיות
"Assassin's Creed Origins" הוא משחק וידאו מז'אנר פעולה-תפקידים, שניתן לשחק בו מנקודת מבט בגוף שלישי. השחקנים ממלאים קווסטים, שהם משימות צדדיות שמתרחשות באופן ליניארי עם מטרות מוגדרות מראש, כדי להתקדם בסיפור הראשי, וכן מנווטים באופן לא-ליניארי וחופשי בסביבת עולם הפתוח על ידי הליכה, רכיבה על גבי סוסים, גמלים, מרכבות או שיט במפרשיות פלוקה.[5] העולם הפתוח מורכב ממרביתה של מצרים העתיקה, והוא כולל מדבריות עצומות, נאות מדבר, אגמים וערים קדומות כמו אלכסנדריה וממפיס. הדמות הראשית של המשחק, באייק, יכולה לצלול מתחת למים ולחקור אגמים ונהרות - המחקר הימי הראשון מאז המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag" משנת 2013.
בעוד השחקנים חוקרים את העולם סביבם, הם נתקלים בדמויות שאינן שחקן שזקוקות לסיוע מבאייק. משימות צדדיות אלה עוסקות לרוב בשחרור אסירים, הבסת אויבים, איסוף חפצים וחקירת נקודות עניין שונות, תוך מציאת אוצרות בנקודות מסוימות במפה. במהלך המשחק, השחקנים יכולים לחקור קברים ופירמידות, לפשוט על מקומות מסתור של שודדי דרכים, לפתור חידות כדי למצוא אוצרות נדירים ולגלות נקודות סינכרוניזציה שיכולות לפתוח מקומות נוספים ולשמש כנקודות המאפשרות מסע מהיר בין נקודה לנקודה. פעילויות צדדיות נוספות שהשחקנים יכולים לעשות כוללות התחרות בזירה גלדיאטורית, שבה השחקן נלחם בגלים הולכים ומתגברים של אויבים בעלי דרגות קושי שונות, מה שמוביל לקרב בוס אחרון; להשתתף במרוץ מרכבות; ולפתור חידות מעגלי אבן.
השחקנים יכולים לצבור נקודות ניסיון על ידי השלמת משימות הסיפור הראשי והמשימות הצדדיות, גילויים של מקומות חדשים והבסתם של אויבים. כאשר השחקן מרוויח מספר מסוים של נקודות, הוא יכול לעלות ברמה ולהרוויח נקודות מיומנות שפותחות יכולות חדשות. לעץ המיומנויות יש שלושה ענפים ראשיים - צייד, לוחם ונביא. הצייד משפר את יכולות המתקפה למרחק של באייק, לוחם הופך את באייק למיומן יותר בקרב פנים אל פנים, ונביא הופך את באייק למתנקש יעיל וקטלני יותר. למשימות ולאזורים מסוימים יש דרגת רמה, והשחקנים צריכים להגיע לאותה רמה לפני השלמתם, אחרת האויבים יביסו אותם בקלות. כדי להגביר את יעילות הקרבות, ניתן ליצור ולשדרג את הלהב הנסתר של באייק, אשפת החיצים, מייצב לקשת, שריון גוף וחגורת האביזרים, וזאת על ידי חציבת משאבים מציד חיות בר, פירוק נשק והתקפת שיירות שנושאות מצרכים. באייק צריך להרוויח מטבעות כסף על ידי בזיזת מקומות בעלי עניין והשלמת משימות בהם. ניתן להשתמש במטבעות כדי לרכוש כלי נשק, תלבושות וציוד ולשדרג אותם. ציוד ליצירה ניתן לרכוש מרוכל רחוב מיוחד באמצעות הכסף אותו מרוויחים תוך כדי משחק. אולם, יש מספר שינויים קוסמטיים לדמות אותם ניתן לרכוש באמצעות מטבעות הליקס מיוחדות, שניתנות לרכישה מקוונת.
מערכת הלחימה
[עריכת קוד מקור | עריכה]משחקים קודמים בסדרת Assassin's Creed השתמשו ב"מערכת ציוות אנימטיבית", לפיה השחקן יתעמת עם האויב והקרב ייקבע לפי אנימציות שהוגדרו מראש (או "אנימציה כפולה", לפיה גם לשחקן וגם לאויב קיימת אותה אנימציה) בהתבסס על משוב השחקן ותנועות בינה מלאכותית מתוסרטות. אולם, המשחק "Origins" משתמש ב"מערכת תיבת מכות" (Hitbox system) - כאשר השחקן נושא נשק, הוא מכה בכל מה שנמצא בקרבתו, מה שמאפשר לפגוע באויבים ולגרום לפציעתם. ניתן אפילו לפספס פגיעה בהם. קיימים שני מצבים של מתקפה בכלי נשק - מתקפות קלות (בעזרת חרבות בעיקר) הן מהירות אך חלשות, ומתקפות כבדות (בעזרת כידונים, רומחים ואלות קרב) הן איטיות אך חזקות. כדי לעזור בסוגיה זו, כלי הנשק מסווגים לפי קטגוריות (שגרתי, נדיר ואגדי) והם ניתנים למידרוג בהתאם למידת הנזק שהם גורמים לו, למידת מהירותם וכן מידת המרחק.[5]
באייק יכול להצטייד בשמונה כלי נשק שונים ובארבעה סוגים של חץ וקשת. ניתן לקבל כלי נשק אגדיים על ידי הבסת אויבים בדרגת קושי גבוהה הקרואים פילאקים. קרב עם אויבים יכול להיקבע על ידי מערכת תיבת המכות, והשחקן יכול להצטייד במגן ולאזן את היכולות ההתקפיות וההגנתיות שלו. על השחקנים להשתמש בכלי נשק שונים כאשר הם מתמודדים עם ארכיטיפים שונים של אויבים. ייתכן וידרשו גם להתחמק או להדוף התקפות. כמו כן, האדרנלין מצטבר לאיטו במהלך הקרב, וכאשר מד האדרנלין מלא, השחקנים יכולים לשחרר מתקפה עוצמתית והרסנית בעזרת כלי הנשק שלהם. לבאייק יש גישה גם לכלים שונים כמו חיצי הרדמה, חיצי רעל ופצצות אש, והוא מסוגל להשתמש בסביבתו כיתרון. כך למשל, הוא יכול להעלות אויבים באש אחרי שירה בחביות נפט עם חיצי אש ולטמון מלכודות סביב עששיות נפט - בכך להביס אויבים שמנסים לקרוא לתגבורת.
המיקומים השונים ברחבי עולם המשחק מאפשרים לשחקן לבחור את סגנון המשחק שלו אם בהתגנבות או בקרב חופשי כהזדמנויות שוות להשלמת מטלות. שחקנים יכולים לחמוק מאחורי אויביהם ולהכניע אותם באמצעות הלהב הנסתר, אם כי לא פשוט להכניע אויבים בדרגת קושי גבוהה. כמו כן, השחקן יוכל לקבוע ולהשפיע בעצמו כיצד להתקרב לאויבו, ולהשתמש בתנאי הסביבה, באקלים או בשעות היום כדי לארוב ליריביו.[5] מצב "ראיית העיט" שאיפשר זיהוי מטרות במשחק הזיכיון הוחלף בעיט ניצי בשם סֶנוּ כציפור מחמד. השחקן יכול לשלוט בסנו ולסייר באזור מבעוד מועד, בעודו מסמן דמויות בעלות עניין לפני שהשליטה חוזרת לבאייק. כמו כן, ניתן להיעזר בסנו כהסחת דעת וכאמצעי עזר אסטרטגי ללחימה.[5] השחקנים יכולים גם לנווט בינות עשבים גבוהים או על גגות הבתים כדי לחמוק מתשומת לב. כמו מערכת ההתגנבות שהוצגה במשחקים "Assassin's Creed III" ו-"Assassin's Creed IV: Black Flag", באייק מסוגל לשרוק כדי למשוך את תשומת ליבם של האויבים לכיוונו, מה שמאפשר להתנקש בהם כשהוא עדיין חבוי. כמו משחקים קודמים בזיכיון, באייק מתמחה בריצה חופשית ומסוגל לטפס כמעט על כל בניין. השחקן יכול גם לאלף כל סוג של חיה טורפת, שתשמש אותו כחיית מחמד לעזרה נגד אויבים. הקרבות הימיים חוזרים בנקודות במשחק בהם השחקן שולט באשתו של באייק, איה, שיכולה לפקד על ספינות ולתקוף ספינות אויב.
סיפור
[עריכת קוד מקור | עריכה]רקע
[עריכת קוד מקור | עריכה]השחקן לוקח שליטה על נובי בשם באייק מסיווה (ואשתו איה במשימות מסוימות), בעודם נלחמים כדי להגן על העם המצרי בתקופת ממלכת בית תלמי הכאוטית והמושחתת. הפרעה תלמי השלושה עשר נאבק כדי לשמור על שלטונו ושואף להרחיב את ממלכתו. אחותו קלאופטרה, שלאחרונה הודחה ממלוכתה, מתחילה לאסוף את נאמניה כדי לפתוח במרד נגדו. בנוסף, האזור עומד בפני סכנת האימפריה הרומית, שתחת הנהגתו של יוליוס קיסר עורכת מערכה נגד מצרים, והאזרחים חוששים מפני פלישה קרובה. תפקידו של באייק כמדג'אי מוביל אותו ואת איה לעימות עם הכוחות הנסתרים שאחראים לאירועים אלה, ולהקמת הנחבאים (Hidden Ones), המסדר שקדם לאחוות המתנקשים.[5]
עלילה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 49 לפני הספירה, באייק המדג'אי - שנבחר להגן על נווה המדבר סיווה - נחטף יחד עם בנו ח'מו בידי קבוצה של אנשים רעולי פנים ונלקח לקטקומבה תת-קרקעית במקדש של אמון. הם מנסים לאלץ את באייק לפתוח את ה"כספת" בעזרת תפוח עדן שאינו פעיל, אך באייק טוען בפניהם שאינו יודע שום דבר על כספת כלשהיא. ח'מו עוזר לבאייק לשחרר אותו מכבליו, ובאמצעו של המאבק להרוג את אחד מרעולי הפנים, זה האחרון מתחמק מהפגיעה בו, ובאייק דוקר בטעות את בנו בחזהו וגורם למותו. כשנה לאחר מכן, באייק יוצא לגלות כדי לאתר את חמשת רעולי הפנים שהרגו את בנו ולנקום את נקמתו. אחרי שהוא מחסל שתי מטרות, הוא עושה את דרכו לאלכסנדריה כדי לפגוש את אשתו איה. היא מגלה לו שגם הרגה שני רעולי פנים, מה שמשאיר להם רק מטרה אחת. באייק מזהה את יודורוס הלבלר המלכותי בתור המטרה האחרונה ומתנקש בו, אך דבריו האחרונים של יודורוס אליו מפריעים לו, שמרמזים לקיומם של רעולי פנים נוספים. איה שולחת את באייק לחברהּ הטוב אפולודורוס כדי לקבל מידע נוסף. אפולודורוס מציג את באייק בפני קלאופטרה, שמגלה לו שרעולי הפנים הם חברים במסדר העתיקים, אשר סילק אותה מהמלוכה ומבקש לשלוט במצרים באמצעות תלמי כשליט בובה.
קלאופטרה נותנת לבאייק ארבע מטרות חדשות, כולן חברי מסדר העתיקים - תהרקה "החרפושית" מחסידי הורוס ומתכנן העיר סאיס[א]; ח'ליסט "הצבועה" מחסידי אמון; הכוהן המלומד ח'תפי "הלטאה" מחסידי אנוביס; וברניקי "הקרוקודילית" מחסידי וואדג'ת[ב]. הוא מאתר אותם והורגם אחד אחרי השני, בעוד איה משכנעת את גנאיוס פומפיוס מגנוס לכרות ברית עם קלאופטרה. באייק מקבל מכתב מאיה שמסביר שחברי מסדר נוספים נותרו חופשיים, ביניהם חברי המשמר המלכותי של תלמי. באייק מתחיל לחשוד שקלאופטרה משתמשת בו כדי לחסל את יריביה. פומפיוס נהרג בידי חבר המסדר לוקיוס ספטימיוס, מה שמאלץ את באייק ואת איה להבריח את קלאופטרה לתוך הארמון כדי לפגוש את יוליוס קיסר. קלאופטרה מצליחה להרשים את קיסר ומבטיחה את תמיכתו בה, מה שמאפשר את ניצחונה במלחמת האזרחים. תלמי המובס נאכל בידי תנינים בניסיון לברוח דרך נהר הנילוס. באייק הורג את פותינוס, העוצר של תלמי, שמתגלה כחבר מסדר העתיקים, אולם יוליוס עוצר בעדו מלהרוג את ספטימיוס.
קלאופטרה לוקחת את כס המלוכה כפרעה ומנתקת את הקשרים בינה לבין באייק ואיה, בעוד ספטימיוס הופך ליועצו של קיסר. באייק מבין שקלאופטרה וקיסר כרתו ברית עם מסדר העתיקים, והוא אוסף את בני בריתו כדי להקים אחווה סודית וללחום במסדר העתיקים כדי לשמור על כוח הרצון של האנשים ולמנוע מהם להישלט על ידם. באייק ואיה מגלים שמסדר העתיקים מתעניין בקברו של אלכסנדר הגדול. בתוכו הם מוצאים את אפולודורוס הפצוע, שמזהיר אותם שסגנו של קיסר מטלוס הפלבאי הוא מנהיג המסדר, והוא לקח את תפוח עדן ואת המטה של אלכסנדר. באייק ואיה חוזרים לסיווה ומגלים שמטלוס וספטימיוס השתמשו בתפוח העדן ובמטה כדי לפתוח את הקטקומבה, אשר מכילה מפה ובה מקומות המסתור של פיסות עדן נוספות.
כשהילד שלי מת, נלחמתי חזרה בזעם ובכעס, אבל זה רק עשה אותם חזקים יותר. כולנו שונים, אבל נלחמנו יחד כדי לשים את קלאופטרה בשלטון. זו הייתה טעות, חבריי, אבל לפחות זה קיבץ אותנו יחדיו. עכשיו אויבינו מתחבאים מאחורי כתרים, עובדים מהצללים עבור מלכים ומלכות. מיהם אלה שעובדים בצללים עבור האנשים? אנחנו. משהו התחיל בכל זה. וזה מתחיל עכשיו. אנחנו חייבים להמשיך את המאבק ולהגן על הרצון החופשי של העם. ולא משנה כמה קטנה, האחווה שלנו היא התקווה היחידה והממלכה שלנו לא זקוקה לשום כתר. מה שאנחנו מאמינים בו, הערכים שלנו, האמונה שלנו, יאחד אותנו. ואני מבטיח שעבור כל הבנים של מצרים אהיה האבא שלא הייתי באותו יום בסיווה. לחיי האחווה!
— באייק מסיווה, מתוך המשחק.[6]
באייק מאתר את מטלוס לקירנה, שם האחרון השתמש בתפוח כדי לשעבד את ההמון לרצונו. הוא הורג את מטלוס ונוקם את מות בנו ח'מו. הוא חוזר לאיה, שמגייסת למטרתם את מרקוס יוניוס ברוטוס ואת גאיוס קסיוס לונגינוס. היא מגלה לו שהיא מתכוונת לעשות את דרכה לרומא כדי להילחם בהשפעתו של מסדר העתיקים שם. השניים נפרדים לדרכם, לא לפני שמקימים את ארגון הנחבאים - המוסד עליו מושתתת אחוות המתנקשים לעתיד, ונשבעים להגן על העולם מתוך הצללים. בשנת 44 לפני הספירה, איה מתעמתת עם ספטימיוס והורגת אותו לפני שהיא מסתננת אל הסנאט הרומי ועוזרת להתנקש בחייו של קיסר. בהמשך, היא נפגשת עם קלאופטרה ומזהירה אותה להפוך לשליטה הוגנת, או שהיא תחזור להתנקש בה. לאחר מכן, באייק ואיה - שקוראת לעצמה כעת בשם אמונת - מתחילים לגייס ולאמן חברים נוספים בארגון הנחבאים כשהם מקימים את האחווה של מצרים ושל רומא, בהתאמה.
בזמנים המודרניים, חוקרת של תאגיד אבסטרגו בשם ליילה חסן מקבלת הוראה להשיב לידיהם ממצא ארכאולוגי ממצרים. במקום זאת, היא מוצאת את גופותיהם החנוטות של באייק ושל איה. היא מקווה לחשוף מידע שיבטיח את מקומה בפרויקט אנימוס של החברה, וחיה בחשאי את זכרונותיהם של באייק ושל איה באמצעות גרסה משודרגת וניידת של האנימוס. כאשר ליילה אינה מדווחת לאבסטרגו, החברה שולחת צוות להרוג אותה, אך היא מצליחה להדוף את המתקפה. היא חוזרת לאנימוס, אך מתעוררת בהמשך בידי ויליאם מיילס, שמזמין אותה להצטרף למסדר המתנקשים המודרנית למען ביטחונה. ליילה מהססת בתחילה, אך מסכימה להתלוות אליו לאלכסנדריה. תוך כדי כך שחיה את זכרונותיהם של באייק ושל איה, ליילה נתקלת במספר מבנים עתיקים שנבנו בידי הציוויליזציה הראשונה, כאשר כל אחד מהם מחזיק ברמז לכך שליילה תשחק תפקיד חשוב באסון הקטסטרופלי הבא שמתקרב.
הנחבאים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 38 לפני הספירה, מספר שנים לאחר היווסדותו של מסדר הנחבאים, באייק מקבל מכתב מטהירה, מנהיגת המסדר בסיני, שמבקשת את עזרתו מאחר שרומא פולשת לאזור וחברי הנחבאים המקומיים מתקשים להתמודד עם הסיטואציה. עם הגעתו, באייק פוגש במנהיג המורדים גמילאט, עמו כרתו הנחבאים ברית כדי ללחום ברומאים. יחד עם טהירה, השלושה מתכננים תוכנית למשוך ממחבואו את מנהיג הפלישה הרומאית וחבר מסדר העתיקים, הגנרל רופיו. לצורך כך, עליהם להתנקש בשלושת סגניו. באייק מבצע זאת, אך עם חזרתו למטה הנחבאים, מקום המחבוא שלהם מותקף בידי רומאים, ובאייק וטהירה נשבים על ידם. באייק ניצל בידי אמונת, שגם הגיעה לסיני כדי לחקור את המקרה. השניים משחררים לחופשי את טהירה וגם חבר נוסף במסדר הנחבאים, אך עד מהרה טהירה מתה מפצעיה האנושים.
רופיו מגיע יחד עם צי האוניות שלו, ובאייק ואמונת עוזרים למורדים של גמילאט להגן על כפר בטרם באייק מסתנן לתוך אונייתו של רופיו ומתנקש בו. מילותיו האחרונות של רופיו מערערות את באייק, לפיהם מסדר העתיקים הוא אינו קבוצה אלא אידאולוגיה, ולפיכך הוא אלמותי. כשבאייק חוזר לאמונת, היא מודיעה לו על תוכניתו של גמילאט לשתול את אנשיו בין אנשי הכפר התמימים, מתוך ידיעה שהרומאים יהרגו ללא כל אפליה. בכך גמילאט מתכנן שאנשיו יהפכו לקדושים מעונים שישפיעו על אחרים להצטרף לתנועת המרד. באייק מתעמת עם גמילאט ומתנקש בו לאחר שזה האחרון מצדיק את מעשיו כמעשה של רוע הכרחי. בהמשך, באייק ואמונת פונים אל חניכיהם ומתוך הבנת חשיבותה של האמונה שתשמש כמצפן מוסרי של הנחבאים ואשר תבטיח את הישרדותם לאורך השנים, יוצרים את הדוגמה הראשונה של המסדר - האיסור לפגוע בחייהם של חפים מפשע. באייק אינו בטוח שהם עשו מעשה טוב, אך אמונת משיבה לו את אמונתו והשניים חולקים ביחד רגע אחד לפני שהיא עוזבת שוב לרומא.
קללת הפרעונים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 34 לפני הספירה, באייק מקבל מכתב מאמונת שמודיעה לו על תקרית בתבאי, שלדעתה מדובר בסימן לקיומה של פיסת עדן נוספת. באייק מחליט לחקור את העניין ובהגיעו לעיר מגלה שמדובר ב"קללה" אשר הקימה לכאורה לחיים מספר פרעונים מהעבר כרוחות אלמתים שמפריעות לאזור. אחרי שהביס את הרוח של נפרתיתי, באייק עושה את דרכו ללוקסור כדי להיפגש עם אשת הקשר של אמונת, מֵרטי, שמודיעה לו על ממצאים גנובים שנמכרים בשוק השחור. היא מפנה אותו אל איזידורה, הכוהנת הגדולה ואשתו של אמון למידע נוסף.
באייק חוקר את השוק ופוגש בהיסטוריון טהמט, שמזמין אותו למכירה פומבית של ממצא גנוב מקברה של נפרתיתי. באייק מגלה שהממצא כבר נלקח בידי גנב בשם סוּתֵח', שמתכוון להחזיר אותו לקבר. הוא משכנע אותו להחזיר את הממצא. בתוך הקבר, באייק מוצא פורטל מסתורי שמוביל אותו ככל הנראה לארו, שם הוא נאלץ להתעמת שוב עם רוחה של נפרתיתי. הוא נפגש עם איזידורה, שמבקשת ממנו לחקור כת שסוגדת לפרעה אחנתון. בחקירתו, באייק מגלה שאחנתון החזיר בעבר בפיסת עדן ומבקש למצוא פורטל נוסף שייקח אותו לאתון, שם עליו להתגבר על רוחו של הפרעה.
באייק ממשיך לחקור ומגלה מטהמט על פולחן בו נעשה שימוש בפיסת עדן כדי להשקיט את רוחו של הפרעה רעמסס השני. הוא ממשיך אל פסטיבל הב-סד ומביס את רוחו של רעמסס, כשלאחריו מגלה שפיסת העדן הועברה לידיהם של כוהני אמון, מה שאומר שהיה בחזקתה של איזידורה כל אותה עת. באייק מבין שהיא השתמשה בממצא רב העוצמה כדי לשחרר את ה"קללה" כתגובה להירצחה של אמה בידי שודדי קברים. הוא עושה את דרכו לקברו של תות ענח' אמון כדי להתעמת עם איזידורה ולהשיב לידיו את פיסת העדן. אולם, איזידורה מסרבת להיכנע ומשתמשת בפיסת העדן כדי לשגר את באייק אל הדואט (אנ') (עולם השאול במיתולוגיה המצרית). שם, באייק מתעמת עם רוחו של תות ענח' אמון ומביס אותו. באייק הורג את איזידורה ונותן את פיסת העדן לסותח', תוך הבטחה שישמור אליו במקום שלעולם לא ייצא שוב.
מתנה מהאלים
[עריכת קוד מקור | עריכה]כחלק משיתוף הפעולה בין חברות יוביסופט ו-Square Enix מוצג אירוע הקרוסאובר בין אוריג'ינס לבין Final Fantasy XV. בקווסט צדדי שנפתח במשחק כאשר השחקן מגיע לרמה 23, באייק חוזה במטאוריט קטן נופל מהשמיים בסמוך לפירמידה ומפרש את זה כסימן מ"האלים". הוא מגלה שההתרסקות פתחה צוהר קטן דרכו המטאוריט חדר אל הפירמידה וגילה בתוכו כתב חידה. באייק יוצא מהפירמידה ובעזרת שעון שמש ענק המוצב מחוץ לה, הוא מצליח לפתור את החידה. לאחר שהוא חוזר אל הפירמידה, הוא מגלה שחלק נסתר בה נחשף ובתוכו יש מעין קיר זכוכית מואר. באייק נוגע בקיר ולפתע הקיר מתנפץ. באייק רץ להתחבא ומתוך הקיר בוקעת דמות בשם ארדין איזוניה (דמות האנטגוניסט מהמשחק Final Fantasy XV). ארדין, שהיה כלוא בתוך הפירמידה, משתגר ממנה החוצה ובעזרת דמותו של הבהמות' מאותו משחק הוא נעלם לחלל, משאיר מאחוריו את חרב האולטימה, אחת מחרבותיו של הבהמות' וכן את מגן הזיידריך, אותם באייק לוקח לעצמו בסוף המשימה.
לאחר המשימה, השחקן מקבל לרשותו את חרב האולטימה, מגן הזיידריך וחיה עליה הוא יכול לרכוב בשם "קווה" המבוססת על יצורי הצ'וקובו מסדרת Final Fantasy.
פיתוח
[עריכת קוד מקור | עריכה]חברת יוביסופט מונטריאול הובילה את פיתוחו של המשחק, בעזרתם של אולפנים אחרים מרחבי העולם - ביניהם אולפני החברה בסופיה, סינגפור, שאנגחאי, צ'נגדו, בוקרשט, קייב וסטודיו Sperasoft.[7] צוות המפתחים עבד בעבר על המשחקים "Assassin's Creed: Revelations" ו-"Assassin's Creed IV: Black Flag", והפיתוח ארך כארבע שנים החל מהשלמתו של המשחק "Black Flag". אולפני החברה בסופיה ובסינגפור שיחקו תפקיד חשוב בעיצוב המפות והמשימות הצדדיות למשחק. אולפני סופיה עבדו על הקברים ועל הפירמידות, בעוד אולפני סינגפור עיצבו את הלוחמה הימית. ז'אן גוסדון ואשראף איסמעיל, שעבדו ביחד על "Black Flag", חזרו גם הפעם כמנהלי הפרויקט. כמעט אלף איש עבדו על המשחק, כאשר 300 מהם היו מאולפני מונטריאול. יוביסופט תיארה את המודל העסקי הזה של הפיתוח בתור "פיתוח משותף", כאשר לא כמו משחקים קודמים, לאולפנים הנוספים שתמכו בתהליך הפיתוח ניתן חופש פעולה גדול יותר, ועבודתם של הצוותים הייתה יותר אינטגרלית לסך העבודה הכללית.[8] לדברי איסמעיל, מודל העבודה המשותפת איפשר לכל אזור במשחק להיראות ייחודי.[5] למרות זאת, חברת יוביסופט מונטריאול קבעה מספר הנחיות לפיהן עבדו האולפנים האחרים. כך למשל, המרחק שאותו המשימות הצדדיות דורשות מהשחקן לעבור במסעותיו היה מוגבל. עבור המשימות בשרת האנימוס, חייבת להיות משימה אחת "מבדרת" בעוד השנייה תהיה משימת חיסול. מטרתה הסופית של החברה הייתה להעביר את סדרת המשחקים תהליך מודרניזציה.
מצרים העתיקה הייתה לאחת מהאפשרויות הפופולריות ביותר שהתבקשו בידי המעריצים, אך חברת יוביסופט דחתה את הרעיון. אלכס הצ'ינסון, המנהל האמנותי של המשחק "Assassin's Creed III" קרא לתקופת מצרים העתיקה - יחד עם שתיים נוספות (יפן הפיאודלית ומלחמת העולם השנייה) - בתור הבחירה הגרועה ביותר לתפאורה. אולם, בראיון מאוחר יותר, איסמעיל ציין שמצרים היא תפאורה שצוות המפתחים היה מעוניין לחקור והתייחס לבקשתם של המעריצים.[9] הוא האמין שיוביסופט לא בחרה במצרים למשחקים הקודמים בסדרה בשל מגבלות טכניות. שנת 49 לפנה"ס נבחרה כתקופת הזמן של המשחק מכיוון שהיא שיקפה את "העימות המרשים ביותר בין תרבויות", שבה התרבות המצרית הייתה משגשגת אך התחילה לדעוך, בעוד הרומאים והיוונים החלו להגביר את השפעתם על מצרים - דבר שהוביל לסיפוחה של מצרים בידי האימפריה הרומית לאחר מאורעות המשחק. איסמעיל קרא לרקע זה "שאפתני ביותר", מכיוון שהוא הראה את "גוויעתו של עולם אחד ובריאתו של אחד חדש". במקור, צוות המפתחים התחיל עם מפת המשחק "Black Flag" והפך את כל האזורים הימיים שבו לחלקות אדמה נרחבות.[5] עם מפה כזו גדולה, הם נזקקו למלא אותה בתוכן משמעותי ולכן שילבו אלמנטים ממשחקי תפקידים וקווסטים לתוך המשחק. מקומות של חידות, ציד וצבא נכללו במשחק כדי להקל על חקר העולם בידי השחקן.[10] מערכת הלחימה של המשחק עברה שיפוץ מסיבי, והמפתחים רצו להעניק לשחקנים יותר חופש בחירה.[5] בפעם הראשונה בסדרת המשחקים, הוצגו במשחק רמות קושי כדי להבטיח שהקרבות יהיו נגישים יותר.
הסטודיו התייעץ עם אגיפטולוגים והיסטוריונים, כמו גם ערך עסקאות עם אוניברסיטאות כדי שמתמחים בנושא יוכלו לספק לחברה מידע ומחקרים אקדמיים. בנוסף לשכירת היסטוריונים, הם התייעצו עם הארכאולוג והארכיטקט הצרפתי ז'אן-קלוד גולווין כדי למקם אתרים היסטוריים בעולם המשחק ולשחזר ציורים קדומים. ההיסטוריונים היו מעורבים בתהליך היצירתי. כך למשל, אוולין פרון שהייתה מיועצי המשחק, שכנעה את יוביסופט לשנות סצנה שכללה חניטת גופה באופן פומבי במקדש מכיוון שסצנה זו הלכה נגד ה"מנטליות המצרית" באותה תקופה.[11] ספרו של אלן גרדינר "דקדוק מצרי: ספר לימוד בסיסי להירוגליפים" שימש כבסיס לשפתן של הדמויות שאינן שחקן, אם כי המפתחים שאבו השראה גם מיצירותיהם של האגיפטולוגים ג'יימס אלן וריימונד פולקנר. המטרה הייתה לא רק ליצור גרסה מדויקת מבחינה היסטורית של מצרים, אלא גם להעניק לה תחושה אותנטית.[12] צוות המפתחים צפה בסרטי קולנוע ובסדרות טלוויזיה כדי לראות כיצד מצרים הצטיירה בתרבות הפופולרית, והתאים את המשחק ברגע שהרגיש שההתמקדות בהיסטוריה עיכבה את המשחקיות ואת הערך הבידורי.[13] כמה ערים שהוצגו במשחק היו גדולות יותר ממה שתואר במציאות, וזאת משום שהמפתחים רצו "להעניק תחושה של גודל פרעוני במקומות כמו אלכסנדריה וממפיס".[13] איסמעיל הוסיף ואמר שאם ישנו תיעוד מוכח לאירוע מסוים, אמני הפיתוח פעלו לפי קונצנזוס שנקבע בידי ההיסטוריונים. אולם, עבור אותם אירועים שלא תועדו כהלכה, במקום לעצב הם יצרו אותם מחדש.
המפתחים התכוונו להפוך את עולם המשחק לאחד שאפשר להיטמע לתוכו מרוב שהוא עצום בגודלו. לצורך זה, הסטודיו הוסיף סופות חול לתוך המשחק, ושחקנים יכלו לחוות תופעות מיראז' אם נשארו בחום יותר מדי זמן. לערים יש עיצוב ייחודי משלהם, מה שמשקף את מקורם. בזמן שעיצבו את העיר אלכסנדריה, הם לקחו השראה מהעיר פרגמון שבטורקיה, שהמראה שלה דומה לזה של אלכסנדריה הקדומה.[11] בעוד מרבית המקומות נוצרו במלאכת יד, אמנים ומתכנתים השתמשו בהפקה פרוצדורלית (Procedural generation (אנ')) כדי למלא אזורים פתוחים ונרחבים בסלעים, עשבים ועצים.[8] המיני-מפה של התצוגה העילית הוחלפה במצפן משום שהרגישו שהתצוגה העילית הייתה חוסמת מדי, וכדי לעודד שחקנים לחקור יותר. כדי להפוך את העולם לדינמי יותר, הצוות השקיע יותר זמן בפיתוח הבינה המלאכותית של הדמויות שאינן שחקן, והבטיחו שלכל אחת מהן תהיה שגרת יום כמו עבודה במהלך היום ושינה בזמן הלילה.[5] הדמויות שנותנות לשחקן משימות צדדיות עורכות מסעות ואינן נשארות במקום קבוע אחד, ושחקנים יכולים לבחור בשעת היום כדי להתנקש במטרתם.[14] גם הסיעות במשחק מגיבות באופן שונה לשחקן.
אליין מרסיאקה הוזמן בידי החברה לשמש בתור המנהל הנרטיבי של המשחק אחרי שמנהל סינמטי צפה באחד מ"מחזות הפאנק" שלו שנקרא "Squeegee Nights".[15] הדמות הראשית, באייק, הייתה בוגרת ומנוסה יותר משאר הפרוטגוניסטים בסדרת המשחקים.[16] איסמעיל תיאר את הדמות כ"פרוטגוניסט ריאקטיבי", אחד שמגיב לאירועים שמסביבו ושמסוגל להביע רגשות שונים. באייק - מדג'אי שמקורו מכפר קדום שבנווה המדבר סיווה, מגלם באמצעות מעשיו את הדרכים המיושנות של החיים ושל המסורת המצרית. בזמן שבו מצרים עומדת להיות מסופחת בידי האימפריה הרומית, באייק חייב להחליט "מה הוא חייב לעשות, מה עליו להפוך". מסעו הפנימי יוביל אותו בסופו של דבר להקמתה של אחוות המתנקשים.[17] השחקן אבובקאר סאלים מגלם את באייק באמצעות דיבוב ולכידת תנועה, אחרי שנאמר לו שהוא ישתתף בסדרת אנימציה שתדרוש לכידת תנועה. הוא הוסיף וציין שמסעו של באייק הוא פנימי מאוד ואישי. לגבי הדרך בה מדברים במשחק, סאלים ציין שהיה זה במידה רבה תהליך יצירתי והרבה מקום לשחק בו וליצור יש מאין, שכן לא היה הרבה תיעוד לכך, והם נעזרו במאמן דיאלקט ובהיסטוריונים כדי להוסיף ביטויים מצריים.[5] בשנת 2020, ידיעה מאתר החדשות בלומברג העלתה אישום לפיו חברת יוביסופט - ובמיוחד מחלקת השיווק והמנהל היצירתי סרז' הסקוט - ניסו למזער את תפקיד המתנקשים ממין נקבה בכמה ממשחקי Assassin's Creed. (ר' Assassin's Creed Unity#בחירה מגדרית במצב הקואופרטיבי). במקור, באייק נועד להיפצע או להיהרג בתחילתו של המשחק, והדמות הראשית נועדה להיות איה,[18] שדובבה בידי אליקס וילטון רייגן.
שיווק והוצאה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בעקבות יציאתו של המשחק "Assassin's Creed Syndicate" משנת 2015, שמכר פחות עותקים מקודמיו, חברת יוביסופט החליטה שלא להוציא משחק בשנת 2016 - בניגוד למסורת החברה להוציא משחק חדש כל שנה מאז "Assassin's Creed II" משנת 2009[19] - בכך לאפשר לצוות המפתחים שנה נוספת לשיפור מכניקת המשחקיות ולמקם את המשחק במקום מועדף כזיכיון שמתרחש בעולם פתוח. מנכ"ל יוביסופט איב גיימו הוסיף בהמשך שהדבר נתן ליוביסופט מונטריאול זמן נוסף ללטש את המשחק וללמוד לקחים מהמשחק "Assassin's Creed Unity" משנת 2014, שהשקתו הבעייתית הרחיקה את מעריצי הסדרה.[20] המשחק עצמו הודלף לראשונה בינואר 2016, כשמקורות באתר Kotaku הציעו ששם הקוד למשחק היה "Empire" ושהתרחש במצרים העתיקה.[21] החברה הכריזה באופן רשמי על המשחק בתערוכת E3 2017, והוא יצא לפלייסטיישן 4, Xbox One ולמחשב האישי ב-27 באוקטובר 2017. למשחק יצאו חמש מהדורות מיוחדות בזמן ההשקה.[22]
מהדורות מיוחדות
[עריכת קוד מקור | עריכה]- המהדורה המוזהבת - כללה את דיסק המשחק, חבילת הדלוקס "קוברה המדבר" (שכללה תוספת תלבושת, אמצעי רכיבה וציוד חדשים) וכרטיס עונתי.
- מהדורת הדיגיטל דלוקס (להורדה בלבד) - כללה את עותק המשחק, חבילת הדלוקס "קוברה המדבר" ומשימה לשחקן יחיד ("מארב בים").
- מהדורת האלים- כללה את דיסק המשחק, מארז בלעדי, פסקול המשחק הרשמי, ספר אמנות, מפת העולם, חבילת הדלוקס "קוברה המדבר", דגם בגודל 26 ס"מ של באייק על גבי פסל האלה המצרית סח'מת וגישה למשימה לשחקן יחיד "סודות הפירמידות הראשונות".
- מהדורת "שחר האמונה" - כללה את דיסק המשחק, מארז סטילבוק בלעדי, פסקול המשחק הרשמי, ספר אמנות, מפת העולם, פסל בגודל 39 ס"מ של באייק וסנו, קמע גולגולת העיט של באייק, שני קלפי אמנות, חבילת הדלוקס "קוברה המדבר" וכרטיס עונתי.
- מהדורה אגדית של "שחר האמונה" - כללה את דיסק המשחק, מארז סטילבוק בלעדי, פסקול המשחק הרשמי, ספר אמנות, מפת העולם, פסל בגודל 73 ס"מ של באייק וסנו, קמע גולגולת העיט של באייק, תעודת אותנטיות רשמית לאספנות, שני קלפי אמנות, ארבע ליתוגרפיות גדולות, חבילת הדלוקס "קוברה המדבר" וכרטיס עונתי.
תוכן להורדה
[עריכת קוד מקור | עריכה]חברת יוביסופט תמכה באופן נרחב במשחק לאחר השקתו, כשלראשונה יצאו מספר חבילות של ציוד חדש.[23][24] החברה שיתפה פעולה עם Square Enix, מפתחי המשחק "Final Fantasy XV", כדי ליצור תוכן קרוסאובר בין שתי החברות.[25] לכל אלה שהחזיקו בכרטיס עונתי הייתה גישה לשתי חבילות הרחבה בעלות נרטיב שלם - הראשון מביניהם "הנחבאים" יצא ב-23 בינואר 2018 ומתרחש כחמש שנים לאחר אירועי המשחק כאשר באייק ואמונת מתרכזים בהרחבת השפעתו של מסדר הנחבאים ובשיחרורה של סיני מכיבוש הרומאים. חבילת ההרחבה השנייה - "קללת הפרעונים" תוכננה לצאת ב-6 במרץ אך נדחתה ל-16 במרץ. חבילת הרחבה זו התרכזה במיתולוגיה מצרית, כאשר באייק עורך מסע לתבאי וחוקר קללה שהחזירה לכאורה מספר פרעונים מן המתים. שתי חבילות ההרחבה העלו את רמות השחקנים והציגו תלבושות, אמצעי רכיבה וציוד חדשים.[26]
יוביסופט שחררה גם מספר עדכונים חינמיים למשחק. בדצמבר 2017 היא הוציאה משימה חדשה בשם "הנה מגיע מתחרה חדש", שמציג לראשונה את הזירה הגלדיאטורית בעיר קירנה. עדכון זה כולל גם רמת קושי חדשה בשם "סיוט" וכן רמת דירוג של אויבים, שבה אויבים ברמה נמוכה יעלו את רמתם כדי להתאים לרמתו של השחקן.[27] יוביסופט שחררה גם סדרת משימות תחת השם "מבחני האלים", שמאפשרות לשחקנים להתמודד מול אויבי בוס ברמה גבוהה המבוססים על האלים המצרים. מצב של משחק חדש+ הוצג בפברואר 2018. עדכון נוסף באפריל 2018 הציג את מערכת הבקרה של האנימוס עבור שחקני המחשב האישי, שאיפשרה להם להגדיר מאפייני משחקיות כמו מהירות ריצה, מד בריאות אינסופי והגדלת מספרן של חיות המחמד המאולפות.[28]
בפברואר 2018, חברת יוביסופט שחררה את מצב המשחק "סיור תגלית", שכולל כ-75 סיורים מודרכים ואורכם נע בין חמש דקות ל-25 דקות. הסיורים המודרכים מתמקדים באתרים המפורסמים שכלולים במשחק, במסורת החברתית ובדרך החיים של מצרים מהעת העתיקה. הסיורים כללו מידע אקדמי שנאצר בידי היסטוריונים ואגיפטולוגים והתבסס על מחקרים של אוניברסיטאות וארגונים כמו המוזיאון הבריטי.[29] סיורי התגלית מסירים לגמרי את מערכת הלחימה של המשחק, מה שמאפשר למורים להראות לתלמידיהם את החלק הלימודי המסוים הזה של המשחק באופן ישיר. המפתחים קיבלו משוב מאנשים בתחום האקדמי ועיצבו את הסיורים ואת השליטה בצורה שתהיה נוחה לכולם ולאפשר להם לחקור את הסביבה בזמן שלהם.[30] המגזין הגרמני Damals למדע היסטורי בנוגע למשחקי וידאו ציין שסיורי התגלית מציגים למעשה טרנספורמציה ממוצר שנועד לצורכי בידור לעזר למידה אינטראקטיבי.[29] המוזיאון לארכאולוגיה פוינט-א-קלייר שבמונטריאול, קנדה, כלל תמונות וסרטונים מתוך סיורי התגלית של המשחק בתערוכה שערך בשנת 2018. גרסה מלאה שעומדת בפני עצמה של "סיורי התגלית" יצאה במאי 2020.[31] מצבי משחק דומים שוחררו גם למשחקים "Assassin's Creed Odyssey" ו-"Assassin's Creed Valhalla". אולם, "סיור תגלית: מצרים העתיקה" זכה לביקורת רבה שנמתחה עליו בשם חוסר כנות אינטלקטואלית, שינויים היסטוריים מכוונים וחוסר דיוק של החברה המצרית באותה תקופה (כפי שאושר בידי הקריין "מאחורי הקלעים" במשחק). מצב "סיור התגלית" הראה מערכת חינוך שבה הנשים במציאות לא הוכללו אך לצורך המשחק הייתה מערכת חינוך מעורבת.[32][33]
ביוני 2022, יוביסופט שחררה טלאי תוכנה למשחק, שהעלה את קצב הפריימים ל-60fps עבור קונסולות הדור הבא פלייסטיישן 5 ו-Xbox Series X/S.
מוזיקה
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלבום אולפן מאת שרה שאקנר | |
יצא לאור | 27 באוקטובר 2017 |
---|---|
סוגה | פסקול משחקי וידאו |
שפה | אנגלית, רוסית |
הפקה | ℗ 2017 Ubisoft Music |
מדבריות הן כאלה סביבות מטורפות. הן יפהפיות ושלוות, אך כה קשוחות ואינן סולחות בו זמנית. אתה יכול לחזות בזריחה המדהימה ביותר שאי פעם ראית, או לאבד את שפיותך בהזיות מהתייבשות בעודך מנסה לצלוח סופת חול. רציתי מוזיקה שתשקף את הדואליות הזאת. יש לה הרגשה זרה של יופי ומיסתוריות, אבל היא גם קשוחה, צורבת וחיה, שתמיד מזכירה לך את כוחו של המדבר.
— שרה שאקנר, בראיון מאוקטובר 2017.[34]
פסקול המשחק הולחן בידי המלחינה האמריקאית שרה שאקנר, שעזרה בהלחנת פסקולים קודמים של "Assassin's Creed Unity" ו-"Assassin's Creed IV: Black Flag", בו עבדה במשותף עם בריאן טיילר. הפסקול יצא להורדה דיגיטלית ב-27 באוקטובר 2017. שחקנים אשר רכשו בהזמנה מוקדמת את מהדורת האספנים והמהדורה המיוחדת של המשחק קיבלו דיסק נוסף עם נעימות המשחק, גם הן בהלחנתה של שאקנר. ב-17 באוגוסט 2018 יצא פסקול חבילת ההרחבה "קללת הפרעונים", בהלחנת אליצה אלכסנדרובה, שהלחינה בעבר את פסקול המשחק "Assassin's Creed Rogue".
מכיוון שההיסטוריונים לא ידעו כיצד נשמעה המוזיקה הרווחת במצרים העתיקה, שאקנר החליטה לשלב בין סגנונות ישנים וחדשים, מתוך מחשבה שהדבר שיקף תרבות בעלת קשרים עמוקים למיתולוגיה שלה, ותוך שמירה על הנעימות המסורתיות של שתי החברות הסודיות בסדרת המשחקים והוספתה של אווירה על-טבעית.[35][34]
לצורך הפקת הפסקול, שאקנר השתמשה בכלי נגינה מסורתיים, ביניהם עוד, לאוטת יוק, מגוון פעמונים, רעשנים ומשרוקיות, ש"נועדו להביא את השחקן אל החולות".[35] היא לא הייתה מעוניינת לשחזר את הסאונד הים-תיכוני הסטראוטיפי, והקליטה את כל התהליך באמצעות סינתיסייזר כדי להעניק תחושת מסתוריות שאופפת את סדרה אססינס קריד. כתוצאה מכך, רצועות האמביינט של המשחק הן אווירתיות יותר מכל פסקול אחר בסדרת המשחקים, אך גם מחמיאות לתפאורה המיתולוגית-היסטורית ולבגרותו וניסיונו רב השנים של באייק כמדג'אי.
שאקנר לא רק הלחינה את המוזיקה, אלא גם ניגנה אותה וסיפקה קולות רקע בגרסת המשחק למנגינת "Ezio's Family".
Assassin's Creed: Origins Original Game Soundtrack | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
מס' | שם | משך | |||||||
1. | Assassin's Creed Origins Main Theme |
3:15 | |||||||
2. | Return of the Medjay |
2:30 | |||||||
3. | Bayek of Siwa |
2:35 | |||||||
4. | The Shimmering Sands |
3:07 | |||||||
5. | The Battle of Krokodilopolis |
2:39 | |||||||
6. | The Tongueless Land |
3:29 | |||||||
7. | Legions of Blood |
2:38 | |||||||
8. | Dead Kings and Living Gods |
3:20 | |||||||
9. | Fire in the Duat |
3:17 | |||||||
10. | Born of the Sun |
2:38 | |||||||
11. | Winds Of Cyrene |
4:07 | |||||||
12. | I Walk on Your Water |
3:09 | |||||||
13. | The Order of the Ancients |
1:53 | |||||||
14. | Nomads of the White Desert |
2:54 | |||||||
15. | Be My Eyes |
1:48 | |||||||
16. | The Cracked Wall |
1:54 | |||||||
17. | The Alexandrian Pleiad |
3:44 | |||||||
18. | Desert Delirium |
1:56 | |||||||
19. | Apep's Vengeance |
2:40 | |||||||
20. | Across the Dunes |
2:34 | |||||||
21. | The Last Medjay |
2:14 | |||||||
22. | Chthonic Invasion |
1:44 | |||||||
23. | A Divided Land |
2:17 | |||||||
24. | Ptolemy's Lament |
2:41 | |||||||
25. | The Hyena's Fire |
2:51 | |||||||
26. | Moonlight on the Nile |
1:39 | |||||||
27. | Ezio's Family (Origins Version) |
2:23 |
Assassin's Creed Origins The Soundtrack Collected Edition | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
מס' | שם | משך | |||||||
1. | Eagle Moon Desert |
0:40 | |||||||
2. | Enter Biome Black Mountain |
0:47 | |||||||
3. | Enter Biome Nile Valley |
0:46 | |||||||
4. | Land Vehicle |
0:41 | |||||||
5. | Last NPC Remaining Variation 02 |
1:15 | |||||||
6. | Normal Fight Variation 02 |
2:26 | |||||||
7. | Outnumbered Fight Variation 01 |
2:23 | |||||||
8. | Overheat |
1:08 | |||||||
9. | Reach High Point Cyrene |
0:42 | |||||||
10. | Reach High Point Faiyum |
0:44 | |||||||
11. | Sandstorm |
1:16 | |||||||
12. | Sea Vehicle |
0:39 | |||||||
13. | Stealth Variation 05 |
2:27 | |||||||
14. | Time Without Conflict White Desert |
0:56 | |||||||
15. | Time Without Conflict Great Sea Sand |
0:59 |
Assassin's Creed: Origins: The Curse of the Pharaohs Original Game Soundtrack | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
מס' | שם | משך | |||||||
1. | Opening of the Mouth |
2:36 | |||||||
2. | The Apple Has a Tale to Tell |
2:36 | |||||||
3. | The Boy King |
2:51 | |||||||
4. | The Heretic King |
2:27 | |||||||
5. | Book of Breathings |
2:00 | |||||||
6. | At Ninth Gate |
1:39 | |||||||
7. | KV5 |
2:39 | |||||||
8. | Lady of the Two Lands |
2:07 | |||||||
9. | Only Aten Is Divine |
2:13 | |||||||
10. | The Battle of Kadesh |
1:52 | |||||||
11. | Book of Going Forth by Day |
1:00 | |||||||
12. | Hour One |
1:49 | |||||||
13. | The Field of Reeds |
1:58 | |||||||
14. | The Pyramid Texts |
2:12 | |||||||
15. | Apep’s Remains |
2:05 | |||||||
16. | Land of Two Fields |
1:17 | |||||||
17. | Fragment from Suppiluliuma |
1:43 | |||||||
18. | Amarna |
1:40 | |||||||
19. | The Valley of the Kings |
2:00 | |||||||
20. | Hour Eight |
1:45 | |||||||
21. | Weighing of the Heart (Her Story) |
2:35 | |||||||
22. | Book of Gates |
1:37 |
קבלה וביקורות
[עריכת קוד מקור | עריכה]ציון מבקר | |
---|---|
מבקר | ציון |
Metacritic | XONE: 85/100[36]PC: 84/100[37] PS4: 81/100[38] |
ציון ביקורות | |
פרסום | ציון |
+GamesRadar | [39] |
Eurogamer | המלצת האתר[40] |
Bit Gamer | המלצת האתר[41] |
Digital Chumps | 9.5/10[42] |
Forbes | 93/100[43] |
Hobby Consolas | 92/100[44] |
IGN | 9/10[45] |
Game Revolution | 9/10[46] |
Electronic Gaming Monthly | 9/10[47] |
ZTGD | 9/10[48] |
Pure Xbox | 9/10[49] |
Areajugones | 8.7/10[50] |
Tech Advisor | [51] |
True Achievements | [52] |
Windows Central | [53] |
Game Informer | 8.5/10[54] |
God is a Geek | 8.5/10[55] |
PlayStation Lifestyle | 8.5/10[56] |
Gaming Trend | 85/100[57] |
DualShockers | 8.5/10[58] |
Polygon | 8.5/10[59] |
Financial Post | 8.5/10[60] |
Empire | [61] |
The Telegraph | [62] |
Trusted Reviews | [63] |
Hardcore Gamer | [64] |
KingLink Reviews | [65] |
PC Gamer (UK) | 84/100[66] |
Videogamer | 8/10[67] |
Push Square | 8/10[68] |
The Sixth Axis | 8/10[69] |
Shacknews | 8/10[70] |
Destructoid | 8/10[71] |
PC World | [72] |
VentureBeat | 75/100[73] |
Digital Trends | [74] |
GameSpot | 7/10[75] |
W2MNet | 7/10[76] |
Metro Game Central | 6/10[77] |
לפי אתר הביקורות Metacritic, המשחק "Assassin's Creed Origins" קיבל ברובו הגדול ביקורות חיוביות מהמבקרים, שהעניקו לגרסת ה-Xbox One ממוצע משוקלל של 85 מתוך 100,[36] לגרסת המחשב האישי ציון של 84 מתוך 100[37] ולגרסת הפלייסטיישן 4 ציון של 81 מתוך 100.[38] מבין המבקרים אשר העניקו למשחק ציונים גבוהים נמנו מגזינים כמו IGN, Forbes, Empire, The Telegraph, +GamesRadar, Eurogamer, GameRevolution, Electronic Gaming Monthly, Tech Advisor, Game Informer, PlayStation Lifestyle, PC Gamer ו-PC World בין היתר.
המשחק דורג בין המקומות הגבוהים שברשימות מגזינים המדרגים את משחקי הסדרה.
- במקום הראשון ברשימות של המגזינים Comic Book Resources[78] ו-Kotaku.[79]
- במקום השני ברשימות של המגזינים IGN,[80] Screen Rant,[81] PlayStation Universe,[82] FandomWire,[83] VG247[84] ו-DualSHOCKERS.[85]
- במקום השלישי ברשימה של המגזין +GamesRadar.[86]
- במקום הרביעי ברשימות של המגזינים Digital Spy,[87] PC Gamer,[88] Push Square,[89] TrueTrophies,[90] Gamers Decide,[91] Twinfinite,[92] AlienWare Arena,[93] Gadgets Middle East[94] ו-Destructoid.[95]
- במקום החמישי ברשימות של המגזינים GameSpot,[96] Collider,[97] Polygon,[98] The Tab[99] ו-Den of Geek[100]
- כמו כן, המשחק דורג במקום השישי ברשימות של המגזינים USA Today,[101] WatchMojo,[102][103] GamingBible,[104] Game Rant,[105] The Loadout,[106] FandomSpot,[107] RadioTimes[108] TechRadar[109] ו-The Gamer,[110] במקום השביעי ברשימות של המגזינים וושינגטון פוסט,[111] The Sun,[112] ספורטס אילוסטרייטד,[113] ו-Attack of the Fanboy,[114] במקום השמיני ברשימות של המגזינים Hardcore Gamer,[115] The Beta Network[116] ו-Insider Gaming,[117] במקום התשיעי ברשימה של המגזין Digital Trends,[118] ובמקום העשירי ברשימות של המגזינים We Got This Covered[119] ו-PC Invasion.[120]
לואיז בליין ממגזין +GamesRadar העניקה למשחק ציון של 5 מתוך 5 כוכבים. היא שיבחה את עיצוב המפה המגוון ואת חברת יוביסופט על כך שהסירה מצבי משחקיות מוכרים של סדרת המשחקים כמו קרבות עם אנימציה כפולה (כלומר, גם השחקן וגם האויבים מבצעים את אותה אנימציה), משימות מעקב וכמות מוגזמת מדי של חפצים לאיסוף.
יפהפה כמו שהוא קטלני, מגרש המשחקים המצרי של אוריג'ינס הוא סוף כל סוף מה שרצית שמשחק אססינס קריד יהיה... בעוד מפות המשחקים הקודמים נראו מרשימות, הן לא מחזיקות מגודלה של מצרים. זהו לא רק עולם של מדבריות, פירמידות ועצי דקל. קמפיין הסיפור המרשים מדריך אותך דרך אדמות חווה פורחות, הרים סלעיים וערים יווניות לפני שהוא משאיר אותך לבדך כדי לחשוף את שאר העולם כמו מתנת חג המולד של להב נסתר אנושי.
— לואיז בליין, +GamesRadar.[39]
אלאנה פירס ממגזין IGN הסכימה עם הקביעה, והעניקה למשחק ציון 9 מתוך 10, בציינה שלכל עיר הייתה תרבות ואדריכלות משלה והוסיפה שהמשחק הציע "תחושה מלבבת של תגליות" מכיוון שהוא הציע לשחקנים להגיע למקומות ולנקודות עניין בצורה אורגנית וזורמת. היא אהבה את הסרתן של משימות ההתחמקות המאולצות ואת הטמעתה של מערכת הפארקור המעוצבת מחדש, שלדבריה תסכלה אותה במשחקים הקודמים. היא שיבחה גם את מערכת ההתקדמות של המשחק, שהעניקה לשחקנים יותר אפשרויות ממשחקים קודמים, ואת מערכת הקרבות הממוקדת, לה היא קראה "מתוחה" ו"מלאת אקשן".
אוריג'ינס הוא משחק אפל, רב-שכבתי וקפיצה לעומק לאחת מהתפאורות המושכות ביותר בסדרה עד כה, מצרים העתיקה. בתור באייק מסיווה - דמות שהיא בו זמנית גם רחמנית, גם נועזת וגם מונעת בידי נקמה - השחקן נעשה מעורב בסיפור מעוות של פרעונים ומנהיגים מושחתים, באהבה שהושגה ונאבדה, ובתחינותיו של מעמד הפועלים בתקופה בה הועבדו למוות ולאף אחד לא היה אכפת. מדובר במסע מתוח שמאתגר את הקונספטים בין נכון ללא נכון, וגורם לך לחשוב על המוסריות של אלה שאתה הורג במהלך הדרך. כל זה, תוך שינוי דרמטי לסדרה, כחלק ממשחק תפקידים באורך מלא.
כריס קרטר ממגזין Destructoid העניק למשחק ציון של 8 מתוך 10, וציין ש"אוריג'ינס לא הרגיש בשום שלב כחסר אותנטיות" ושיבח את הוספתה של מצרים כתפאורה ייחודית לסדרת המשחקים. כמו ביקורתה של פירס, גם קרטר חשב שהמשחק חוקר את העולם הפתוח יותר מכל משחק אחר בסדרה.[71] סטפני צ'אן ממגזין VentureBeat העניקה למשחק ציון של 75 מתוך 100, ותיארה את מצרים בתור "מחזה מרהיב לצפות בו", בשבחה את עיצוב המפה המגוון והחידות בתוך הקברים והמקדשים. בנוסף, היא תיארה את מערכת הקרב כ"פגומה" אבל באופן כללי סולידית, ולא אהבה את חלקי הסיפור שעסקו באיה ובליילה משום שלדעתה הם הפריעו למשחקיות.[73] כריסטופר ליווינגסטון ממגזין PC Gamer העניק למשחק ציון 84 מתוך 100, וציין שהוספת הדירוג לרמת הקושי של אזור מסוים הפכה את המשחק לכזה שדומה יותר למשחק רשת מרובה משתתפים ושנתן את התחושה של "קושי מלאכותי".[66] אלסנדרו פילארי ממגזין GameSpot, שהעניק למשחק ציון 7 מתוך 10, אהב את מצרים בתור תפאורת המשחק וקרא לה "תוססת ופורחת". הוא הרגיש שלמצרים הייתה "מידה רבה של חיים בה", למרות שלדבריו היו חלקים דלילים בה. הוא שיבח את הערים הצפופות בעולם המשחק ואת מחויבותה של יוביסופט לפרטים. עם זאת, המבקר מתח ביקורת על השחיקה שבמרדף חוזר אחרי מספר אלמנטים במשחק:
אססינס קריד אוריג'ינס מנסה לשלב בין אלמנטים קיימים של פעולה-התגנבות לבין המכניקה של פעולה-תפקידים, אך שני חצאים אלה לא תמיד חופפים. על ידי הוספתה של בנייה סטטיסטית ומרדף שוחק אחר דברים לבזוז, הוא יוצר עליית שלבים שלא לצורך עבור מקומות במפה. התוצאה היא זמן שהושקע במרדף שוחק כדי לרכוש כישורים ומשאבים נחוצים - שבמבט רחב יותר יכול להרגיש כמו ריפוד מלאכותי.
סוריאל וסקז ממגזין Game Informer העניק למשחק ציון של 8.5 מתוך 10, ושיבח את הפתיחות הרבה של המשחק ואת החופש שניתן לשחקנים לבצע את מטלותיהם. בנוסף, הוא תיאר את מערכת הקרבות כאקטיבית יותר ומעורבת.
אוריג'ינס לא ממש בונה לגמרי את זיכיון אססינס קריד, אך הוא עושה מספר שינויים חשובים וחכמים לנוסחה שהחלה להראות כבר את גילה המתקדם. החופש בדרכים בהן ניתן להתקרב למטרה, מערכת הקרב הפעילה יותר והעולם המושך לא רק שהופכים את חקר מצרים לחווייה מספקת, אלא גם מציעים כיוון יציב וחזק לעתידה של הסדרה, בעוד עדיין זוכרים את מה שהפך אותה למיוחדת... לבאייק יש יותר חופש פעולה מאשר לצאצאים שבאו אחריו כשזה נוגע למרדף אחר מישהו. הוא אינו צריך לעקוב אחרי מטרותיו מקרוב או לצותת להן, כך שמשימות גנריות אלו כבר אינן. במקומן קיימות מטרות בעלות סוף פתוח שכוללות הצלה, ביזה או הריגה בכל דרך בה ניתן לחשוב.
— סוריאל וסקז, Game Informer.[54]
כריסטיאן דונלן ממגזין Eurogamer העניק למשחק המלצה ללא ציון והאמין שמערכת הקרב היוותה שיפור מהמשחקים הקודמים ושיקפה את הכיוון החדש אליו הולכת הסדרה. לדעתו, הקרבות היו יותר מעוררי עניין והצריכו שימוש באסטרטגיה כדי להביס אויבים - במיוחד כאשר השחקנים ניצבים בפני מספר אויבים בעלי ארכיטיפים שונים. אולם, הוא הרגיש שהקרבות והמשחקיות לא היו מקוריים, ו"לכל מקום שתראו במשחק תמצאו דברים שעשיתם במשחקים אחרים".
נכון לעכשיו, מה שמציל את המשחק הוא משהו שאותו הוא חולק עם מצרים העתיקה - שאיפתו הגדולה ותחושת הגרנדיוזיות. מדובר במשחק רחב-היקף שמתרחש בתוך קנבס עצום ממדים ומפורט ביותר. אפילו כשמסיימים את הסיפור הראשי, ערים לתחושה של פספוס רב: מירוצי הגמלים, קרבות הזירה שלא היה זמן להתפנות להם וכיו"ב.
— כריסטיאן דונלן, Eurogamer.[40]
כמו שהשם מרמז, המשחק מציג את מקורותיה של אחוות המתנקשים בו בזמן שהוא מסמן התחלה חדשה לזיכיון המזדקן. אך אוריג'ינס הוא אינו רק התחלה חדשה - הוא גם אחד המשחקים הטובים ביותר בסדרה.
— מייקל לרי, Game Revolution, שהעניק למשחק ציון 9 מתוך 10.[46]
סדרת אססינס קריד לקחה אותנו מארץ הקודש של המאה ה-12, דרך איטליה של הרנסאנס האיטלקי, מלחמת העצמאות האמריקאית, צרפת במהפכה הצרפתית ואנגליה הוויקטוריאנית. היה זה חתיכת סיור לקחת 900 שנים של היסטוריית העולם ולהציג בפנינו כמה מהדמויות ההיסטוריות המעניינות ביותר של האנושות... בשעה שהמשחק הוא אינו זינוק גדול קדימה עבור סדרת המשחקים, הוא טוב יותר. ונקודת התחלה טובה בשביל שהמשחק הבא יבנה עליו. מתי ואיפה שזה יקרה.
אססינס קריד אורג'ינס מבצע את תפקידו בצורה מרשימה בכל אספקט ומראה מוצר מוגמר ומלוטש, בכך משאיר מאחור רוחות שהיו בעבר בזיכיון. זהו משחק שכל מעריץ של הסדרה חייב לשחק בו מכיוון שהוא שומר בצורה נכונה על מהותה של הסדרה ושותל אלמנטים רעננים ומהנים לתוכה. כדי לסכם, אוריג'ינס הוא החידוש לו הסאגה הייתה זקוקה.
— כריסטיאן לופז, Areajugones, שהעניק למשחק ציון 8.7 מתוך 10.[50]
אססינס קריד אוריג'ינס הוא במידה רבה פרידה כמו שהוא שיבה הביתה. מכניקת קרבות משופצת מפיחה חיים בסדרה עם אתגרים נחוצים ביותר. עיצוב העולם הפתוח מעודד ומתגמל יותר מכל משחק קודם של אססינס קריד, והוא מתרחש באחת מהתפאורות הבלתי נשכחות של הסדרה. בסופו של יום ולמרות כמה כאבי למידה, המשחק הוא שילוב של כל האספקטים הטובים ביותר של הסדרה. לשם כך, מספר גיהוקים במעבר למשחק תפקידים הם אך ורק הוגנים.
— האנטר וולף, Gaming Trend, שהעניק למשחק ציון 85 מתוך 100.[57]
ללא ספק מדובר במשחק אססינס קריד הטוב ביותר מאז 'Black Flag' והוא מצוי בראש הרשימה יחד עם הטובים שבסדרה. אוריג'ינס הוא מוצר עולם פתוח משכמו ומעלה. מצרים היא כוכבת המופע, ויוביסופט יצרה באופן פרטני מאוד נופים מפורטים ומגוונים. מחוץ לתחום התפאורה, מגוון רחב של שיפורים במשחקיות ובעיצוב הופכים את המשחק לחזרה שואגת למקורות שהזיכיון היה זקוק לו מאוד.
— רוברט ראמזי, Push Square, שהעניק למשחק ציון 8 מתוך 10.[68]
במהותו, אוריג'ינס הוא אותו המשחק כמו המקורי, שהגיע כעשור לפניו. זוהי הנוסחה שאנשים אוהבים לשחק, ובוודאי שהיא הושבחה במהלך השנים. ללא ספק, מדובר בעיבוד הטוב ביותר לנוסחה... זהו מרחב של יופי, יצירת אמנות. אם אי פעם רצית ללכת לעבר הרחוק, לתוך סימולציה של חיים קדומים, הנה זה. מארמונות שיש לסככות מכוסות בוץ, מגוויות מתים לאקוודוקטים מתמרים אל על, משחק זה ממלא את הישגיו במראות.
— קולין קמפבל, Polygon, שהעניק למשחק ציון 8.5 מתוך 10.[59]
מכירות
[עריכת קוד מקור | עריכה]בנובמבר 2017, חברת יוביסופט הכריזה שמכירות המשחק "Assassin's Creed Origins" במהלך עשרת הימים הראשונים להשקתו הכפילו את היקף הרווחים של קודמו, "Assassin's Creed Syndicate". לכך עזרה מעורבות השחקנים, שהיקף המכירות באמצעות הורדה דיגיטלית עלו ב-35%, לעומת כ-12% של סינדיקט. היה זה המשחק הנמכר ביותר ברחבי הממלכה המאוחדת בסוף השבוע הראשון להשקתו, ועבר את היקף המכירות של "Super Mario Odyssey" ושל "Wolfenstein 2: The New Colossus" - שיצאו באותו יום כמו אוריג'ינס. בארצות הברית, המשחק היה במקום השני ברשימת המשחקים הנמכרים ביותר לחודש אוקטובר 2017, אחרי "Middle-earth: Shadow of War", ובמקום השלישי בחודר נובמבר, אחרי המשחקים "Call of Duty: World War 2" ו-"Star Wars Battlefront II".[121][122] בסך הכל הכללי לטווח מכירות הדור השמיני של קונסולות המשחקים, המשחק מכר למעלה מ-10 מיליון עותקים.
פרסים והוקרה
[עריכת קוד מקור | עריכה]רשימת פרסים ומועמדויות למשחק Assassin's Creed Origins | |||
---|---|---|---|
שנה | פרס | קטגוריה | תוצאה |
2017 | E3 2017 Game Critics Awards | המיטב שבתערוכה | מועמדות |
משחק הקונסולה הטוב ביותר | מועמדות | ||
משחק הפעולה-הרפתקה הטוב ביותר | מועמדות | ||
35th Annual Golden Joystick Awards | משחק השנה האולטימטיבי | מועמדות | |
The Game Awards 2017 | משחק הפעולה-הרפתקה הטוב ביותר | מועמדות | |
Titanium Awards | משחק השנה | מועמדות | |
העיצוב האמנותי הטוב ביותר | מועמדות | ||
העיצוב הנרטיבי הטוב ביותר | מועמדות | ||
משחק ההרפתקאות-תפקידים הטוב ביותר | מועמדות | ||
העיבוד הטוב ביותר | מועמדות | ||
2018 | New York Game Awards 2018 | פרס פסל החירות עבור העולם הטוב ביותר | מועמדות |
16th Visual Effects Society Awards | האפקטים הוויזואלים הטובים ביותר בפרויקט בזמן אמת | זכייה | |
הסביבה המעוצבת הטובה ביותר בפרק, בפרסומת או בפרויקט בזמן אמת | מועמדות | ||
21st Annual D.I.C.E. Awards | משחק ההרפתקה הטוב של השנה | מועמדות | |
הישגים מיוחדים לדמות (באייק מסיווה) | מועמדות | ||
הישגים טכניים הטובים ביותר | מועמדות | ||
National Academy of Video Game Trade Reviewers Awards | ארט דירקשן, השפעה תקופתית | מועמדות | |
עיצוב שליטה, 3D | מועמדות | ||
עיצוב תלבושות | מועמדות | ||
משחק, הרפתקת זיכיון | מועמדות | ||
גרפיקה, טכניקה | מועמדות | ||
תאורה/טקסטורות | מועמדות | ||
פסקול דרמטי מקורי, זיכיון | מועמדות | ||
שימוש בסאונד, זיכיון | מועמדות | ||
Italian Video Game Awards | בחירת הקהל | מועמדות | |
משחק השנה | מועמדות | ||
SXSW Gaming Awards | מצוינות בהישגים ויזואליים | מועמדות | |
מצוינות באנימציה | מועמדות | ||
Game Developers Choice Awards | הטכנולוגיה הטובה ביותר | מועמדות | |
14th British Academy Games Awards | המשחק הטוב ביותר | מועמדות | |
עיצוב משחק | מועמדות | ||
ביצוע (אבובקאר סאלים) | מועמדות | ||
ASCAP Composers' Choice Awards | פסקול המשחק של השנה | מועמדות |
משחק המשך
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – Assassin's Creed Odyssey
משחק ההמשך לאוריג'ינס, "Assassin's Creed Odyssey", התרחש בתקופת יוון הקלאסית במהלך המלחמה הפלופונסית. הוא פותח בידי יוביסופט קוויבק ויצא ב-5 באוקטובר 2018 לפלייסטיישן 4, Xbox One ולמחשב האישי.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- Assassin's Creed Origins באתר הרשמי של יוביסופט
- Assassin's Creed Origins בערוץ הרשמי של יוביסופט ביוטיוב
- Assassin's Creed Origins בפרויקט פאנדום של סדרת משחקי Assassin's Creed
- Assassin's Creed Origins, באתר PCGamingWiki (באנגלית)
- Assassin's Creed Origins, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
ביקורות:
- ביקורת: Assassin's Creed: Origins, באתר IGN ישראל, 28 באוקטובר 2017
- אססין קריד Origins: תקווה חדשה למותג? ביקורת, באתר ערוץ הספורט, 15 בנובמבר 2017
- אביתר כהן, Assassin's Creed: הסקירה, באתר ynet, 22 בנובמבר 2017
- יציאת מצרים: Assassin's Creed: Origins ביקורת משחק, באתר GeekTime, 25 בנובמבר 2017
- ישן במצב חדש – Assassin's Creed Origins ביקורת, באתר Geekloid, 28 בנובמבר 2017
ביאורים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ אשר חולק את שמו עם תהרקה, הפרעה של השושלת ה-25 של מצרים
- ^ שם שניתן למלכות בית תלמי והממלכה הסלאוקית באותה תקופה כמו ברניקי הרביעית, אחותה של קלאופטרה
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Assassin-Templar War בפרויקט פאנדום של סדרת משחקי Assassin's Creed
- ^ Assassin's Creed: Why Assassins & Templars Hate Each Other, Caitlin Grieve, September 24th 2020
- ^ The Templars and the Assassins - The Militia of Heaven, James Wasserman, Destiny Books
- ^ Assassin's Creed: 10 Things You Didn't Know About The Templars, Rhett Roxi, February 16th 2021
- ^ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 The Making of Assassin's Creed Origins - Behind the Scenes of Ubisoft Documentary, TheHiddenOne, March 13th 2018
- ^ Assassin's Creed Origins Birth of the Assassin Brotherhood, RabitResrospectGames Youtube channell, October 26th 2017
- ^ Everything You Wanted To Know of Assassin’s Creed Origins, Including Ubisoft Studying NASA Documents, Alessio Palumbo, June 12th 2017
- ^ 1 2 Assassin's Creed: Origins — How Ubisoft created the art for the massive open world, Dean Takahashi, December 17th 2017
- ^ Assassin's Creed: Origins Wants to Reinvent the Franchise, Caty McCarthy, August 22nd 2017
- ^ Assassin's Creed Origins game director: The vast open world of Egypt is a stage for franchise rebirth, Dean Takahashi, October 4th 2017
- ^ 1 2 How historians helped recreate ancient Egypt in Assassin's Creed: Origins, Jonathon Ore, November 1st 2017
- ^ Assassin's Creed Origins: how Ubisoft painstakingly recreated ancient Egypt, Holly Nielson, October 5th 2017
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins' Discovery Tour lets the beauty of Egypt shine, Simone Rochfort, February 14th 2018
- ^ Ubisoft’s Quest To Make Assassin’s Creed Origins’ World Their Most Dynamic, Leo Vader, June 28th 2017
- ^ The writer of Assassin's Creed Origins was brought on because of a 'punk play' he wrote, James O'Connor, October 12th 2017
- ^ The Origin of Assassin's Creed Origins' Bayek and Senu - IGN First, IGN Youtube channell, August 15th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins director talks series return, leaks, and that giant snake, Tom Phillips, June 22nd 2017
- ^ Multiple Assassin's Creed Games Reportedly Scrapped or Minimised Female Lead Roles Before Release, Joe Skrebels, July 21st 2020
- ^ Rumor: No new Assassin's Creed in 2016, Andy Chalk, January 4th 2016
- ^ No new Assassin's Creed game this year, Ubisoft confirms (update), Allegra Frank, November 2nd 2016
- ^ Sources: Next Big Assassin's Creed Set In Egypt, Skipping 2016 As Part of Possible Series Slowdown, Jason Schreier, January 4th 2016
- ^ Assassin's Creed Origins Preorder Guide, Chris Reed, October 31st 2017
- ^ Assassin's Creed Origins Official For Honor Gear Pack Trailer, IGN, February 2nd 2018
- ^ Assassin’s Creed Origins: Undead Gear Pack Adds New Weapons, A Mummified Camel, Jacob Bukacek, March 7th 2018
- ^ There Is Now Some Final Fantasy XV In Assassin’s Creed Origins, Stephen Totilo December 20th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins DLC Packs Release Dates Announced, Brian Barnett, January 16th 2018
- ^ Assassin's Creed Origins December Update Adds Horde Mode, Enemy Scaling, Brian Barnett, December 2nd 2017
- ^ Assassin's Creed: Origins getting godmode-style customization options on PC, Andy Chalk, April 3rd 2018
- ^ 1 2 Schwarz, Angela (2018). "Bin dann mal Geschichte machen". Damals (in German). Vol. 50, no. 9. pp. 58–63.
- ^ “History is our playground”: Bringing Assassin's Creed into the classroom, James Batchelor, February 14th 2018
- ^ Assassin's Creed Discovery Tour is now free to download, Cian Maher, May 14th 2020
- ^ Assassin's Creed Origins Prefers Inclusivity Over Historical Accuracy, Matteo Lupetti, February 21st 2018
- ^ Historical accuracy against inclusiveness: Ubisoft has chosen to change history to avoid sexism in Assassin's Creed Origins, Simon Tagliaferri, February 21st 2018
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins - Creating the Soundtrack for Ancient Egypt, Mikel Reparaz, October 20th 2017
- ^ 1 2 Stalk Like An Egyptian: Sarah Schachner Sojourns to Ancient Egypt For ‘Assassin’s Creed Origins’ Score (Exclusive), Paula Parisi, October 19th 2017
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins for Xbox One Reviews, Metacritic
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins for PC Reviews, Metacritic
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins for PlayStation 4 Reviews, Metacritic
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins review: “This Egyptian playground is finally everything you wanted the Creed to be”, Louise Blain, October 26th 2017
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins review - Ankhs for the memories, Christian Donlan, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed: Origins Review, Jake Tucker, October 31st 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins Review, Nathaniel Stevens, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins' Review (PS4): The Gods Heard Your Prayers, Paul Tassi, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins review for PS4, Xbox One and PC, Alvaro Alonso, October 26th 2017 (בספרדית)
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins Review, Alanah Pearce, November 7th 2017
- ^ 1 2 Assassin’s Creed Origins Review – Egyptian Addiction, Michael Leri, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins review - Parkour like an Egyptian, Ray Carsillo, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins Xbox One Review, Justin Celani, November 15th 2017
- ^ Review: Assassin's Creed Origins - Better Than Ever On Xbox Series X, P.J O'Reilly, June 7th 2022
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins analysis, Christian Lopez, October 26th 2017 (בספרדית)
- ^ Assassin’s Creed Origins review, Lewis Painter, November 22nd 2017
- ^ Assassin's Creed Origins Review, Dave Horobin, December 12th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins Xbox One review: This is how you revive a franchise, Matt Brown, November 21st 2018
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins Review - Keeping The Faith By Questioning It, Suriel Vasquez, October 26th 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins Review, Chris White, October 26th 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins Review – Birth of Brothers (PS4), Ahmed Mohamed, October 26th 2017
- ^ 1 2 This is how it all began – Assassin’s Creed Origins Review, Hunter Wolfe, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed: Origins Review – Let's Get Bayek to Business, Noah Buttner, October 26th 2017
- ^ 1 2 Assassin’s Creed Origins review, Colin Campbell, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed Origins review: The next best thing to actually travelling to Egypt, Chad Sapieha, November 2nd 2017
- ^ 1 2 Assassin’s Creed Origins Review, Jonathan Pile, November 2nd 2017
- ^ Tom Hoggins, Assassin's Creed Origins review | Glorious Egyptian setting makes this the most potent Creed yet, The Telegraph, 10 November 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins Review, Jordan King, February 7th 2018
- ^ Assassin's Creed Origins Game Review, Hardcore Gamer, October 26th 2017
- ^ Assassin’s Creed: Origins Review, KingLink, April 24th 2019
- ^ 1 2 Assassin’s Creed Origins review, Christopher Livingston, November 1st 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins review, Alice Bell, November 1st 2017
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins Review, Robert Ramsey, November 3rd 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins Review, Gareth Chadwick, October 26th 2017
- ^ Assassin's Creed: Origins Review: Ptolemy Into the Desert, Chris Jarrand, October 26th 2017
- ^ 1 2 Review: Assassin’s Creed Origins, Chris Carter, October 27th 2017
- ^ Assassin’s Creed: Origins review: Climb like an Egyptian, Hayden Dingman, November 1st 2017
- ^ 1 2 Assassin’s Creed: Origins review — side quests waylay a search for justice, Stephanie Chan, October 26th 2017
- ^ ‘Assassin’s Creed Origins’ review, Mike Epstein, April 26th 2018
- ^ 1 2 Assassin's Creed Origins Review, Alessandro Fillari, October 26th 2017
- ^ Assassins Creed Origins Review, Marc Morrison, October 28th 2017
- ^ Assassin’s Creed Origins review – ankhs for nothing, Metro Game Central, October 30th 2017
- ^ Every Assassin's Creed Game, Ranked, Devon Lord-Moncrief & Robbie Robinson, CBR, Updated August 14th 2024
- ^ Let's Rank The Assassin's Creed Games, Worst To Best, Zack Zwiezen, Kotaku, Updated January 5th 2024
- ^ The 10 Best Assassin's Creed Games, IGN, January 14th 2024
- ^ All The Assassin's Creed Games, Ranked Worst To Best, David Caballero, Screen Rant, Updated October 5th 2023
- ^ Assassin’s Creed Games Ranked From Worst To Best, John-Paul Jones, PlayStation Universe, April 30th 2020
- ^ Assassin’s Creed Games Ranked From Worst to Best (Including Assassin’s Creed Shadows), FandomWire, July 30th 2024
- ^ Assassin's Creed - all the games ranked from worst to best, Jennifer Allen, September 4th 2018
- ^ 10 Best Assassin's Creed Games Ranked, Stefan Stevanovic, DualSHOCKERS, August 28th 2024
- ^ Best Assassin's Creed games, ranked, Louise Blain, GamesRadar+, Updated September 26th 2024
- ^ Ranking all 11 main Assassin's Creed games, Ali Plumb and Owen Gough, May 11th 2020
- ^ Every Assassin's Creed game, ranked, Samuel Roberts, PC Gamer, September 13th 2022
- ^ Best Assassin's Creed Games, Robert Ramsey, Push Square, October 16th 2023
- ^ Best Assassin's Creed games — all 16 entries ranked from best to worst, Kes Eylers-Stephenson, TrueTrophies, October 25th 2023
- ^ The Best Assassin's Creed Games (All Assassin's Creed Games Ranked Worst To Best), Ivan Sljivic, Gamers Decide, Updated January 8th 2022
- ^ Best Assassin’s Creed Game: All 18 AC Games, Ranked, Chris Jecks and Zhiqing Wan, Twinfinite, October 6th 2023
- ^ The Assassin's Creed games ranked from worst to best, AlienWare Arena
- ^ Ranking The Assassin’s Creed Games, Marc Say, Gadgets Middle East, October 30th 2020
- ^ The Top 5 Assassin’s Creed Games, ranked, Chris Carter, Destructoid, November 10th 2022
- ^ Every Assassin's Creed Game, Ranked, Steve Watts and Jordan Ramee, GameSpot, October 27th 2023
- ^ Every 'Assassin's Creed' Mainline Game, Ranked (Including the One with the Hilarious Bugs), Jeffrey Carter, Collider, October 24th 2021
- ^ The Assassin’s Creed series ranked — with Odyssey included, Chris Plante and Simone de Rochefort, Polygon, Updated October 2nd 2018
- ^ An inarguable ranking of all 12 mainline Assassin’s Creed games from worst to best, Harrison Brocklehurst, The Tab
- ^ Every Assassin’s Creed Game Ranked Worst to Best, Chris Freiberg, Matthew Byrd, Den of Geek, October 7th 2023
- ^ The best Assassin's Creed games ranked from filler to killer, Josh Broadwell, USA Today, October 3rd 2023
- ^ Every Assassin's Creed Game RANKED, Caitlin Johnson, WatchMojo
- ^ Assassin's Creed Games Ranked REFRESH, WatchMojo, October 11th 2024
- ^ Assassin's Creed: All mainline games ranked worst to best, Dan Lipscombe, GamingBible, January 10th 2024
- ^ Every Assassin's Creed Game, Ranked, Joshua Pedroza-O'Leary, Game Rant, Updated October 11th 2024
- ^ Best Assassin’s Creed games ranked from AC1 to Mirage, Kyle Wilson, The Loadout, October 6th 2023
- ^ Ranking The Best Assassin’s Creed Games From The Series, Nelson Chitty, FandomSpot
- ^ Assassin's Creed games ranked from best to worst, Joe Julians, RadioTimes, October 11th 2023
- ^ Best Assassin’s Creed games in 2024 - every series entry ranked, Rob Dwiar, TechRadar, Updated September 26th 2024
- ^ Assassin’s Creed Games Ranked From Worst To Best, Will Harris, The Gamer, Updated November 23rd 2020
- ^ All the ‘Assassin’s Creed’ games, ranked, Elise Favis, Gene Park, Washington Post, November 11th 2020
- ^ Every Assassin’s Creed game ranked worst to best, Georgina Young, The Sun, October 9th 2023
- ^ Best Assassin's Creed games ranked: every Assassin's Creed game ranked from best to worst, Ryan Woodrow, Sports Illustrated, October 9th 2023
- ^ The Best Assassin’s Creed Games Ranked, Jennifer Locke and Amitesh Dhar, Attack of the Fanboy, October 31st 2022
- ^ Every Main Assassin's Creed Game, Ranked By Story, Skeith Ruch, Hardcore Gamer, August 15th 2024
- ^ Assassin’s Creed – Main Games Ranked From Best to Worst!, Dillon Van Der Putten, The Beta Network, November 9th 2020
- ^ All Assassin's Creed Games, Ranked from Worst to Best, Tayyab Shah, Insider Gaming, December 9th 2023
- ^ The best Assassin’s Creed games, Gabe Gurwin and Jesse Lennox, Digital Trends, November 17th 2020
- ^ The best ‘Assassin’s Creed’ games, ranked, Jonathan Wright, We Got This Covered, February 2nd 2023
- ^ All Assassin’s Creed games, ranked, Sarib Zahoor, PC Invasion, October 12th 2023
- ^ October 2017 NPD: Middle-earth: Shadow of War emerges with the One Ring (of top sales), Stephanie Chan, November 16th 2017
- ^ November NPD 2017: Call of Duty: WWII leads $2.7 billion month as sales are up 30% year-over-year, Stephanie Chan, Decmber 14th 2017