טראפיק
| טראפיק | |
|---|---|
![]() כרזת הסרט |
|
| שם במקור: | Traffic |
| בימוי: | סטיבן סודרברג |
| הפקה: | לורה ביקפורד אדוארד זוויק מרשל הרשקוביץ' |
| תסריט: | סטפן גגהן |
| עריכה: | שטפן מיריון |
| שחקנים ראשיים: | מייקל דאגלס בניסיו דל טורו סטיוון באואר קתרין זיטה-ג'ונס |
| מוזיקה: | קליף מרטינז |
| צילום: | פיטר אנדרוס |
| חברת הפצה: | Focus Features |
| מדינה: | ארצות הברית |
| הקרנת בכורה: | |
| משך הקרנה: | 147 דקות |
| שפת הסרט: | אנגלית ספרדית |
| תקציב: | 46 מיליון דולר |
| הכנסות: | 207,515,725 דולר |
| דף הסרט ב-IMDb | |
טראפיק (באנגלית: Traffic) הוא סרט פשע אמריקאי משנת 2000 בבימויו של סטיבן סודרברג, המתמקד בסחר בסמים מכמה זוויות. בסרט משחקים מייקל דאגלס, דון צ'ידל, בניסיו דל טורו, לואיס גוזמן, דניס קוויד וקתרין זיטה-ג'ונס. הסרט זכה לביקורות חיוביות והיה מועמד לחמשה פרסי אוסקר שמתוכם הוא זכה בארבעה.
הסרט יצא לאקרנים בסוף 2000 - עד תחילת 2001.
תוכן עניינים |
עלילה[עריכה]
במקסיקו, השוטרים חוויאר רודריגז (בניסיו דל טורו) ומנולו סאנצ'ס (ג'אקוב וורגז) עוצרים בלדרי סמים. אך מבצעם מופסק על ידי הגנרל סלזר (תומאס מיליאן) ששוכר אותם למצוא את הרוצח השכיר פרנסיסקו פלורס (קליפטון קולינס) שעובד עבור האחים אוברגון. לאחר עינוים רבים, פלורס חושף את שמותיהם של חברי כנופיית האחים אוברגון. ומאוחר יותר, חוויאר ומנולו מגלים שהגנרל סלזר מחסל את כנופיית האחים אוברגון כדי להקים ארגון סמים משל עצמו. לאחר שמנולו נרצח מפני נסיונו לחשוף את הגנרל סלזר, חוויאר מחליט לחשוף אותו וכך הוא גורם להעצרותו.
בינתיים, רוברט ווייקפילד (מייקל דאגלס) מתמנה להיות עוזרו הרשמי של נשיא ארצות הברית לענייני מיגור סמים. בעוד שהוא מוזהר על ידי קודמיו בתפקיד שזהו תפקיד שאי אפשר לישמו. ביתו של רוברט, קרולין (אריקה כריסטיאנסן), היא צורכת סמים. יום אחד היא נעצרת ורוברט מגלה על הדבר. ובנוסף הוא מגלה שאשתו, ברברה (איימי אירווינג), ידעה לגבי התמכרותה של קרולין במשך חצי שנה. לאחר שרוברט שב מביקור במקסיקו, ביתו בורחת לעיר סינסינטי ששם היא עוסקת בזנות במטרה להרוויח כסף כדי לקנות סמים. לבסוף, רוברט מוצא את קרולין באמצעות חברה, סת אברהמס (טופר גרייס).
בסן דייגו, שוטרי "DEA" מונטל גורדון (דון צ'ידל) וריי קסטרו (לואיס גוזמן) עוצרים את הדייג אדוארדו רואיז (מיגואל פרר) שעוסק במסחר בסמים. אדוארדו חושף את מנהלו, קרלוס אילה (סטיוון באואר), תמורת חיסון. אשתו של קרלוס, הלנה (קתרין זיטה-ג'ונס), מחליטה לשכור את פלורס שיתנקש באדוארדו כדי יסתיים משפטו של בעלה. פלורס שותל פצצה במכוניתם של שוטרי ה-"DEA", אך לבסוף הוא מצליח להרוג רק את השוטר ריי. לבסוף, הלנה עושה עסקה עם חואן אוברגון שיתנקש בחייו של אדוארדו.
צוות שחקנים[עריכה]
עלילת מקסיקו
עלילת ווייקפילד
|
עלילת אילה
|
ביקורות והכנסות[עריכה]
הסרט זכה לביקורות חיוביות ממבקרי הקולנוע. אתר Rotten Tomatoes המרכז ביקורות קולנוע העניק לסרט דירוג של 91%. הסרט זכה להיות ברשימת הסרטים הטובים ביותר לשנת 2000 של מגזינים רבים כמו: ניו יורק טיימס, ניו יורק דיילי ניוז ורולינג סטון. הופעתו של בניסיו דל טורו זכתה לביקורות מהללות. בנוסף, הסרט קיבל מספר רב של מועמדויות וזכיות לפרסים יוקרתיים.
הסרט יצא בארצות הברית בדצמבר 2000 עד ינואר 2001. בסוף השבוע הראשון לצאתו בהפצה כללית הסרט הכניס כ-15.5 מיליון דולר. נכון ל-2011 הסרט הכניס כ-124,115,725 מיליון דולר בארצות הברית וכ-83,400,000 מיליון דולר בחוץ לארץ.
פרסים ומועמדויות[עריכה]
זכיות[עריכה]
- פרס אוסקר לבמאי הטוב ביותר (סטיבן סודרברג)
- פרס אוסקר לשחקן המשנה הטוב ביותר (בניסיו דל טורו)
- פרס אוסקר לעריכה הטובה ביותר (שטפן מיריון)
- פרס אוסקר לתסריט המעובד הטוב ביותר (סטפן גגהן)
- פרס גלובוס הזהב לתסריט הטוב ביותר - (סטפן גגהן)
- פרס גילדת שחקני המסך לצוות השחקנים הטוב ביותר - סרט קולנוע
- פרס גילדת שחקני המסך לשחקן המשנה הטוב ביותר - סרט קולנוע (בניסיו דל טורו)
- פרס באפט"א לשחקן המשנה הטוב ביותר (בניסיו דל טורו)
- פרס באפט"א לתסריט המעובד הטוב ביותר (סטפן גגהן)
מועמדויות[עריכה]
- פרס אוסקר לסרט הטוב ביותר
- פרס גלובוס הזהב לסרט הטוב ביותר - דרמה
- פרס גלובוס הזהב לבמאי הטוב ביותר (סטיבן סודרברג)
- פרס גלובוס הזהב לשחקן המשנה הטוב ביותר - סרט קולנוע (בניסיו דל טורו)
- פרס גלובוס הזהב לשחקנית המשנה הטובה ביותר - סרט קולנוע (קתרין זיטה-ג'ונס)
- פרס באפט"א לבמאי הטוב ביותר (סטיבן סודרברג)
- פרס באפט"א לעריכה הטובה ביותר (שטפן מיריון)
קישורים חיצוניים[עריכה]
- "טראפיק", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- "טראפיק", באתר ביקורות הסרטים Rotten Tomatoes (באנגלית)
- "טראפיק", במסד הנתונים Box Office Mojo (באנגלית)
| פרס גילדת שחקני המסך לצוות השחקנים הטוב ביותר בסרט קולנוע | ||
|---|---|---|
| 1995-2000 |
אפולו 13 (1995) • כלוב הציפורים (1996) • ללכת עד הסוף (1997) • שייקספיר מאוהב (1998) • אמריקן ביוטי (1999) • טראפיק (2000) |
|
| 2001-היום |
פארק גוספורד (2001) • שיקגו (2002) • שר הטבעות: שיבת המלך (2003) • דרכים צדדיות (2004) • התרסקות (2005) מיס סנשיין הקטנה (2006) • ארץ קשוחה (2007) • נער החידות ממומביי (2008) • ממזרים חסרי כבוד (2009) • נאום המלך (2010) • העזרה (2011) • ארגו (2012) |
|
