יחסי ארצות הברית – מאוריציוס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי ארצות הבריתמאוריציוס
ארצות הבריתארצות הברית מאוריציוסמאוריציוס
ארצות הברית מאוריציוס
שטחקילומטר רבוע)
9,833,517 2,040
אוכלוסייה
341,362,543 1,301,627
תמ"ג (במיליוני דולרים)
25,462,700 12,898
תמ"ג לנפש (בדולרים)
74,591 9,909

יחסי ארצות הברית–מאוריציוס הם היחסים הדו-צדדיים המתנהלים בין ארצות הברית לבין מאוריציוס.

סקירה כללית[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ורג' ו. בוש וראש ממשלת מאוריציוס אנרוד ג'וגנאות' בחדר הסגלגל, 26 ביוני 2003.
ראש ממשלת מאוריציוס ד"ר נבין רמגולם ואשתו וינה רמגולם עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה והגברת הראשונה מישל אובמה.

הייצוג הרשמי של ארצות הברית במאוריציוס מתוארך לסוף המאה ה-18. הקונסוליה האמריקאית הוקמה בשנת 1794 ונסגרה ב-1911. היא נפתחה מחדש ב-1967 והועלתה למעמד השגרירות במסגרת עצמאותה של מאוריציוס ב-1968. כיום מחזיקה ארצות הברית שגרירות בפור לואי, מאוריציוס. שגריר ארצות הברית למאוריציוס הוא דייוויד דייל ריימר.

היחסים בין ארצות הברית למאוריציוס הם לבביים ובעיקר סובבים סביב המסחר. ארצות הברית היא שותפת הסחר השלישית בגודלה של מאוריציוס, אך מדורגת במקום ה-12 בייצוא למאוריציוס. היבוא העיקרי מארצות הברית כולל חלקי מטוסים (עבור אייר מאוריציוס), מכונות אוטומטיות לעיבוד נתונים, יהלומים, תכשיטים, מכשירים לשידורי רדיו וטלוויזיה, ציוד תקשורת, מכונות חקלאיות, בנייה, תעשייה וציוד, מכונות מזל לקזינו, מנועים חיצוניים, ספרים, אנציקלופדיות וכימיקלים תעשייתיים. 

הייצוא ממאוריציוס לארצות הברית כולל מוצרי ביגוד, סוכר, יהלומים לא תעשייתיים, תכשיטים, בעלי חיים, משקפי שמש, ורום. בחודש ספטמבר 2006 חתמו ממשלות מאוריציוס וארצות הברית על הסכם מסגרת למסחר והשקעות במטרה להסיר מכשולים ולהגביר את קשרי הסחר וההשקעה בין שתי המדינות.

יותר מ 200 חברות בארצות הברית מיוצגים במאוריציוס. ישנם כ-30 משרדים במאוריציוס המשרתים את השוק המקומי והאזורי, בעיקר בתחום טכנולוגיית המידע (IT), הטקסטיל, המזון המהיר, וסקטורי השירותים פיננסיים. [1]

ארצות הברית מממנת תוכנית סיוע צבאית קטנה. השגרירות מנהלת גם היא קרנות סיוע מיוחדות לקבוצות קהילתיות ולארגונים לא ממשלתיים, ולקרן דמוקרטית וקרן זכויות אדם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ חברות הבת הגדולות של ארצות הברית הן Caltex Oil Mauritius ו-Esso Mauritius. מותגים אמריקאיים נמכרים באופן נרחב. בנוסף, מספר זיכיונות אמריקאיים, בעיקר קנטקי פרייד צ'יקן, פיצה האט ומקדונלד'ס פועלים כבר מספר שנים במאוריציוס.