רשימת מדינות על-פי עתודות הגז המוכחות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
הגידול ברזרבות הגז הטבעי העולמיות בשנים 1960 – 2012

להלן טבלה של התפלגות עתודות הגז המוכחות בעולם לפי מדינות המבוססת על נתוני כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" (באנגלית: Oil and Gas Journal), נכון ל-1 בינואר 2013, שכוללת גם הערות, תיקונים והבהרות. רוסיה (כרבע מכלל העתודות), איראן (17%), וקטאר (13%) הן בעלות עתודות הגז הגדולות בעולם. כ-50 אחוזים מכלל עתודות הגז המוכחות בתבל מצויות בידי אופ"ק.

דירוג שם המדינה עתודות (מיליארד רגל מעוקבת/BCF) אחוז מסה"כ
1 רוסיהFlag of Russia.svg רוסיה 1,688,228 24.85%
2 איראןFlag of Iran.svg איראן[1] 1,187,000 17.47%
3 קטארFlag of Qatar.svg קטאר[1] 890,000 13.10%
4 ערב הסעודיתFlag of Saudi Arabia.svg ערב הסעודית[1] 287,844 4.24%
5 ארצות הבריתFlag of the United States.svg ארצות הברית 272,509‏[2] 4.01%
6 טורקמניסטןFlag of Turkmenistan.svg טורקמניסטן 265,000‏[3] 3.90%
7 איחוד האמירויות הערביותFlag of the United Arab Emirates.svg איחוד האמירויות הערביות[1] 215,035‏[4] 3.17%
8 ונצואלהFlag of Venezuela.svg ונצואלה[1] 195,100 2.87%
9 ניגריהFlag of Nigeria.svg ניגריה[1] 182,008 2.68%
10 אלג'יריהFlag of Algeria.svg אלג'יריה[1] 159,054 2.34%
11 סיןFlag of the People's Republic of China.svg סין 124,230 1.83%
12 עיראקFlag of Iraq.svg עיראק[1] 111,520 1.64%
13 אינדונזיהFlag of Indonesia.svg אינדונזיה 108,400 1.60%
14 קזחסטןFlag of Kazakhstan.svg קזחסטן 85,000 1.25%
15 מלזיהFlag of Malaysia.svg מלזיה 83,000 1.22%
16 מצריםFlag of Egypt.svg מצרים 77,200 1.14%
17 נורווגיהFlag of Norway.svg נורווגיה 73,100 1.08%
18 קנדהFlag of Canada.svg קנדה 68,166 1.00%
19 אוזבקיסטןFlag of Uzbekistan.svg אוזבקיסטן 65,000 0.96%
20 כוויתFlag of Kuwait.svg כוית[1] 63,000 0.93%
21 לובFlag of Libya.svg לוב[1] 54,630 0.80%
22 הודוFlag of India.svg הודו 43,825 0.65%
23 הולנדFlag of the Netherlands.svg הולנד 43,436 0.64%
24 אוסטרליהFlag of Australia.svg אוסטרליה 43,037‏[5] 0.63%
25 אוקראינהFlag of Ukraine.svg אוקראינה 39,000 0.57%
26 אזרבייג'ןFlag of Azerbaijan.svg אזרבייג'ן 35,000 0.52%
27 ישראלFlag of Israel.svg ישראל 33,545‏[6] 0.49%
28 עומאןFlag of Oman.svg עומאן 30,000 0.44%
29 וייטנאםFlag of Vietnam.svg וייטנאם 24,700 0.36%
30 פקיסטןFlag of Pakistan.svg פקיסטן 24,001 0.35%
31 מקסיקוFlag of Mexico.svg מקסיקו 17,224 0.25%
32 תימןFlag of Yemen.svg תימן 16,900 0.25%
33 ברזילFlag of Brazil.svg ברזיל 13,967 0.21%
34 ברונייFlag of Brunei.svg ברוניי 13,800 0.20%
35 טרינידד וטובגוFlag of Trinidad and Tobago.svg טרינידד וטובגו 13,257 0.20%
36 אנגולהFlag of Angola.svg אנגולה[1] 12,925 0.19%
37 פרוFlag of Peru.svg פרו 12,700 0.19%
38 ארגנטינהFlag of Argentina.svg ארגנטינה 11,742 0.17%
39 תאילנדFlag of Thailand.svg תאילנד 10,060 0.15%
40 מיאנמרFlag of Myanmar.svg מיאנמר 10,000 0.15%
41 בוליביהFlag of Bolivia.svg בוליביה 9,940 0.15%
42 הממלכה המאוחדתFlag of the United Kingdom.svg הממלכה המאוחדת 8,687 0.13%
43 סוריהFlag of Syria.svg סוריה 8,500 0.13%
44 בנגלדשFlag of Bangladesh.svg בנגלדש 6,489 0.10%
45 קולומביהFlag of Colombia.svg קולומביה 6,000 0.09%
46 פפואה גינאה החדשהFlag of Papua New Guinea.svg פפואה גינאה החדשה 5,483 0.08%
47 קמרוןFlag of Cameroon.svg קמרון 4,770 0.07%
48 מוזמביקFlag of Mozambique.svg מוזמביק 4,500 0.07%
49 גרמניהFlag of Germany.svg גרמניה 4,414 0.06%
50 רומניהFlag of Romania.svg רומניה 3,725 0.05%
51 הפיליפיניםFlag of the Philippines.svg הפיליפינים 3,480 0.05%
52 צ'ילהFlag of Chile.svg צ'ילה 3,460 0.05%
53 בחרייןFlag of Bahrain.svg בחריין 3,250 0.05%
54 פוליןFlag of Poland.svg פולין 3,249 0.05%
55 הרפובליקה של קונגוFlag of the Republic of the Congo.svg הרפובליקה של קונגו 3,200 0.05%
56 דרום סודאןFlag of South Sudan.svg דרום סודאן סודאןFlag of Sudan.svg סודאן 3,000‏[7] 0.04%
57 קובהFlag of Cuba.svg קובה 2,500 0.04%
58 תוניסיהFlag of Tunisia.svg תוניסיה 2,300 0.03%
59 איטליהFlag of Italy.svg איטליה 2,202 0.03%
60 נמיביהFlag of Namibia.svg נמיביה 2,200 0.03%
61 רואנדהFlag of Rwanda.svg רואנדה 2,000 0.03%
62 אפגניסטןFlag of Afghanistan.svg אפגניסטן 1,750 0.03%
63 סרביהFlag of Serbia.svg סרביה 1,700 0.03%
64 דנמרקFlag of Denmark.svg דנמרק 1,518 0.02%
65 גינאה המשווניתFlag of Equatorial Guinea.svg גינאה המשוונית 1,300 0.02%
66 ניו זילנדFlag of New Zealand.svg ניו זילנד 1,039 0.02%
67 גבוןFlag of Gabon.svg גבון 1,000 0.01%
68 חוף השנהבFlag of Côte d'Ivoire.svg חוף השנהב 1,000 0.01%
69 מאוריטניהFlag of Mauritania.svg מאוריטניה 1,000 0.01%
70 קרואטיהFlag of Croatia.svg קרואטיה 880 0.01%
71 אתיופיהFlag of Ethiopia.svg אתיופיה 880 0.01%
72 גאנהFlag of Ghana.svg גאנה 800 0.01%
73 יפןFlag of Japan.svg יפן 738 0.01%
74 סלובקיהFlag of Slovakia.svg סלובקיה 500 0.01%
75 אוגנדהFlag of Uganda.svg אוגנדה 500 0.01%
76 אוסטריהFlag of Austria.svg אוסטריה 382 0.01%
77 צרפתFlag of France.svg צרפת 378 0.01%
78 אירלנדFlag of Ireland.svg אירלנד 350 0.01%
79 גאורגיהFlag of Georgia.svg גאורגיה 300 0.00%
80 הונגריהFlag of Hungary.svg הונגריה 286 0.00%
81 אקוודורFlag of Ecuador.svg אקוודור[1] 247 0.00%
82 טנזניהFlag of Tanzania.svg טנזניה 230 0.00%
83 טיוואןFlag of the Republic of China.svg טיוואן 220 0.00%
84 טורקיהFlag of Turkey.svg טורקיה 218 0.00%
85 ירדןFlag of Jordan.svg ירדן 213 0.00%
86 בולגריהFlag of Bulgaria.svg בולגריה 200 0.00%
87 טג'יקיסטןFlag of Tajikistan.svg טג'יקיסטן 200 0.00%
88 סומליהFlag of Somalia.svg סומליה 200 0.00%
89 קירגיזסטןFlag of Kyrgyzstan.svg קירגיזסטן 200 0.00%
90 קוריאה הדרומיתFlag of South Korea.svg קוריאה הדרומית 186 0.00%
91 צ'כיהFlag of the Czech Republic.svg צ'כיה 140 0.00%
92 בלארוסFlag of Belarus.svg בלארוס 100 0.00%
93 ספרדFlag of Spain.svg ספרד 90 0.00%
94 מרוקוFlag of Morocco.svg מרוקו 51 0.00%
95 בניןFlag of Benin.svg בנין 40 0.00%
96 יווןFlag of Greece.svg יוון 35 0.00%
97 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוFlag of the Democratic Republic of the Congo.svg קונגו (לשעבר זאיר) 35 0.00%
98 אלבניהFlag of Albania.svg אלבניה 30 0.00%
99 ברבדוסFlag of Barbados.svg ברבדוס 4 0.00%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[8] 3,359,363 49.45%
-- סך הכל 6,793,369[9] 100%


סימוכין[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 חברת אופ"ק
  2. ^ נתון לא מעודכן. מנהל המידע של משרד האנרגיה האמריקאי גורס כי עתודות הגז היבש של ארצות הברית עמדו בשנת 2010 על כ-305 טריליון רגל מעוקבת. ואילו של הגז הרטוב - על כ-318 טריליון רגל מעוקבת באותה השנה. יצוין, כי הנתונים של "המנהל" מתפרסמים באיחור. ראו: EIA, U.S. Crude Oil, Natural Gas, and NG Liquids Proved Reserves, 2010 , August 2012. הנתונים המעודכנים לשנת 2011 יפורסמו על ידו במאי 2013. אין ספק שארצות הברית עוברת מהפכה בתחום הגז במלוא מובן המילה בגלל תגליות רבות של פצלי גז בשנים האחרונות.
  3. ^ חברת ב.פ. (BP) הבריטית העריכה לעומת זאת כי לטורקמניסטן 858 טריליון רגל מעוקבת של עתודות גז (נכון לסוף שנת 2011). ראו דו"ח של ב.פ. למטה "לקריאה נוספת". לפי ב.פ. טורקמניסטן ממוקמת במקום רביעי מבחינת עתודות הגז המוכחות, אחרי רוסיה, איראן וקטאר.
  4. ^ בכלל זה העתודות של ארבע אמירויות: אבו דאבי - 200 טריליון רגל מעוקבת; דובאי - 3.785 טריליון רגל מעוקבת; שארג'ה - 10.11 טריליון רגל מעוקבת; וראס אל-ח'ימה - 1.14 טריליון רגל מעוקבת.
  5. ^ להערכת חברת ב.פ. הבריטית (BP), אוסטרליה מחזיקה עתודות גז גדולות יותר בהרבה - 133 טריליון רגל מעוקבת (נכון לסוף 2011). ראו דו"ח של חברת ב.פ. למטה, "לקריאה נוספת".
  6. ^ נתון מתוקן (לפי "אויל אנד גז ז'ורנל" לישראל יש רק 9.482 טריליון רגל מעוקבת או כ-270 מיליארד מטר מעוקב של עתודות גז מוכחות). הנתון המתוקן של 33.545 טריליון רגל מעוקבת (tcf), מקביל ל-950 מיליארד מטר מעוקב (bcm). ראו: "עתודות הגז של ישראל גדלות לרמה שתאפשר יצוא", גלובס, 10 במרץ 2013 . יצוין, כי ועדת צמח שהגישה את המלצותיה בקיץ 2012 הגדירה את 800 מיליארד מטר מעוקב של גז מקומי כ"רזרבות ומשאבים מותנים". ראו: המלצות הוועדה הבינמשרדית לבחינת מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל, באתר משרד האנרגיה והמים. יחד עם זאת, דומה כי בדיקות נוספות של המאגרים מאוששות את הטענה כי לישראל פוטנציאל גז אדיר גם אם לא כל העתודות נופלות בקטגוריה של הגדרה מחמירה של "העתודות המוכחות" לפי הכללים היבשים. בכנס ירושלים לסביבה וטבע ה-4 נאמדו עתודות גז טבעי מוכחות ל-2010 ותגליות נוספות של ישראל ב-730 מיליארד מטר מעוקב (bcm) - ראו כאן. אך מאז חלו רק התפתחויות לטובה כך שהנתון המתוקן של עתודות הגז המוכחות של ישראל נראה סביר לחלוטין. דומה שהנתון הנמוך של "אויל אנד גז ז'ורנל" לא כלל משום מה את מאגר לווייתן בחישוביו. בנוסף ראו: "הגדלת רזרבות ב"לווייתן": 18.9 טריליון רגל מעוקב גז מוכח", גלובס, 1 במאי 2013
  7. ^ נתון עתודות הגז מתייחס לדרום סודאן ולסודאן גם יחד.
  8. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטאר. העתודות מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי שנאמדות בטריליון רגל מעוקבת של גז טבעי (ומתחלקות שווה בשווה בין סעודיה לכווית) משלימות את המניין הכולל של עתודות אופ"ק.
  9. ^ נתון מקורי של "אויל אנד גז ז'ורנל" ללא תיקונים כלשהם.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]