רשימת מדינות על-פי עתודות הגז המוכחות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
גידול בעתודות הגז הטבעי העולמיות בשנים 1960–2012

להלן טבלה של התפלגות עתודות הגז המוכחות בעולם לפי מדינות המבוססת על נתוני כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" (באנגלית: Oil and Gas Journal), נכון ל-1 בינואר 2013, שכוללת גם הערות, תיקונים והבהרות. רוסיה (כרבע מכלל העתודות), איראן (17%), וקטר (13%) הן בעלות עתודות הגז הגדולות בעולם. כ-50 אחוזים מכלל עתודות הגז המוכחות בתבל מצויות בידי אופ"ק.

דירוג שם המדינה עתודות (מיליארד רגל מעוקבת/BCF) אחוז מסה"כ
1 רוסיהרוסיה רוסיה 1,688,228 24.85%
2 איראןאיראן איראן[1] 1,187,000 17.47%
3 קטר (מדינה)קטר (מדינה) קטר[1] 890,000 13.10%
4 ערב הסעודיתערב הסעודית ערב הסעודית[1] 287,844 4.24%
5 ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית 272,509[2] 4.01%
6 טורקמניסטןטורקמניסטן טורקמניסטן 265,000[3] 3.90%
7 איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות[1] 215,035[4] 3.17%
8 ונצואלהונצואלה ונצואלה[1] 195,100 2.87%
9 ניגריהניגריה ניגריה[1] 182,008 2.68%
10 אלג'יריהאלג'יריה אלג'יריה[1] 159,054 2.34%
11 סיןסין סין 124,230 1.83%
12 עיראקעיראק עיראק[1] 111,520 1.64%
13 אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה 108,400 1.60%
14 קזחסטןקזחסטן קזחסטן 85,000 1.25%
15 מלזיהמלזיה מלזיה 83,000 1.22%
16 מצריםמצרים מצרים 77,200 1.14%
17 נורווגיהנורווגיה נורווגיה 73,100 1.08%
18 קנדהקנדה קנדה 68,166 1.00%
19 אוזבקיסטןאוזבקיסטן אוזבקיסטן 65,000 0.96%
20 כוויתכווית כוית[1] 63,000 0.93%
21 לובלוב לוב[1] 54,630 0.80%
22 הודוהודו הודו 43,825 0.65%
23 הולנדהולנד הולנד 43,436 0.64%
24 אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 43,037[5] 0.63%
25 אוקראינהאוקראינה אוקראינה 39,000 0.57%
26 אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 35,000 0.52%
27 ישראלישראל ישראל 33,545[6] 0.49%
28 עומאןעומאן עומאן 30,000 0.44%
29 וייטנאםוייטנאם וייטנאם 24,700 0.36%
30 פקיסטןפקיסטן פקיסטן 24,001 0.35%
31 מקסיקומקסיקו מקסיקו 17,224 0.25%
32 תימןתימן תימן 16,900 0.25%
33 ברזילברזיל ברזיל 13,967 0.21%
34 ברונייברוניי ברוניי 13,800 0.20%
35 טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו טרינידד וטובגו 13,257 0.20%
36 אנגולהאנגולה אנגולה[1] 12,925 0.19%
37 פרופרו פרו 12,700 0.19%
38 ארגנטינהארגנטינה ארגנטינה 11,742 0.17%
39 תאילנדתאילנד תאילנד 10,060 0.15%
40 מיאנמרמיאנמר מיאנמר 10,000 0.15%
41 בוליביהבוליביה בוליביה 9,940 0.15%
42 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת 8,687 0.13%
43 סוריהסוריה סוריה 8,500 0.13%
44 בנגלדשבנגלדש בנגלדש 6,489 0.10%
45 קולומביהקולומביה קולומביה 6,000 0.09%
46 פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה פפואה גינאה החדשה 5,483 0.08%
47 קמרוןקמרון קמרון 4,770 0.07%
48 מוזמביקמוזמביק מוזמביק 4,500 0.07%
49 גרמניהגרמניה גרמניה 4,414 0.06%
50 רומניהרומניה רומניה 3,725 0.05%
51 הפיליפיניםהפיליפינים הפיליפינים 3,480 0.05%
52 צ'ילהצ'ילה צ'ילה 3,460 0.05%
53 בחרייןבחריין בחריין 3,250 0.05%
54 פוליןפולין פולין 3,249 0.05%
55 הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו הרפובליקה של קונגו 3,200 0.05%
56 דרום סודאןדרום סודאן דרום סודאן סודאןסודאן סודאן 3,000[7] 0.04%
57 קובהקובה קובה 2,500 0.04%
58 תוניסיהתוניסיה תוניסיה 2,300 0.03%
59 איטליהאיטליה איטליה 2,202 0.03%
60 נמיביהנמיביה נמיביה 2,200 0.03%
61 רואנדהרואנדה רואנדה 2,000 0.03%
62 אפגניסטןאפגניסטן אפגניסטן 1,750 0.03%
63 סרביהסרביה סרביה 1,700 0.03%
64 דנמרקדנמרק דנמרק 1,518 0.02%
65 גינאה המשווניתגינאה המשוונית גינאה המשוונית 1,300 0.02%
66 ניו זילנדניו זילנד ניו זילנד 1,039 0.02%
67 גבוןגבון גבון 1,000 0.01%
68 חוף השנהבחוף השנהב חוף השנהב 1,000 0.01%
69 מאוריטניהמאוריטניה מאוריטניה 1,000 0.01%
70 קרואטיהקרואטיה קרואטיה 880 0.01%
71 אתיופיהאתיופיה אתיופיה 880 0.01%
72 גאנהגאנה גאנה 800 0.01%
73 יפןיפן יפן 738 0.01%
74 סלובקיהסלובקיה סלובקיה 500 0.01%
75 אוגנדהאוגנדה אוגנדה 500 0.01%
76 אוסטריהאוסטריה אוסטריה 382 0.01%
77 צרפתצרפת צרפת 378 0.01%
78 אירלנדאירלנד אירלנד 350 0.01%
79 גאורגיהגאורגיה גאורגיה 300 0.00%
80 הונגריההונגריה הונגריה 286 0.00%
81 אקוודוראקוודור אקוודור[1] 247 0.00%
82 טנזניהטנזניה טנזניה 230 0.00%
83 טיוואןטיוואן טיוואן 220 0.00%
84 טורקיהטורקיה טורקיה 218 0.00%
85 ירדןירדן ירדן 213 0.00%
86 בולגריהבולגריה בולגריה 200 0.00%
87 טג'יקיסטןטג'יקיסטן טג'יקיסטן 200 0.00%
88 סומליהסומליה סומליה 200 0.00%
89 קירגיזסטןקירגיזסטן קירגיזסטן 200 0.00%
90 קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית קוריאה הדרומית 186 0.00%
91 צ'כיהצ'כיה צ'כיה 140 0.00%
92 בלארוסבלארוס בלארוס 100 0.00%
93 ספרדספרד ספרד 90 0.00%
94 מרוקומרוקו מרוקו 51 0.00%
95 בניןבנין בנין 40 0.00%
96 יווןיוון יוון 35 0.00%
97 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו קונגו (לשעבר זאיר) 35 0.00%
98 אלבניהאלבניה אלבניה 30 0.00%
99 ברבדוסברבדוס ברבדוס 4 0.00%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[8] 3,359,363 49.45%
-- סך הכל 6,793,369[9] 100%

סימוכין[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 חברת אופ"ק
  2. ^ נתון לא מעודכן. מנהל המידע של משרד האנרגיה האמריקאי גורס כי עתודות הגז היבש של ארצות הברית עמדו בשנת 2010 על כ-305 טריליון רגל מעוקבת. ואילו של הגז הרטוב - על כ-318 טריליון רגל מעוקבת באותה השנה. יצוין, כי הנתונים של "המנהל" מתפרסמים באיחור. ראו: EIA, U.S. Crude Oil, Natural Gas, and NG Liquids Proved Reserves, 2010 , August 2012. הנתונים המעודכנים לשנת 2011 יפורסמו על ידו במאי 2013. אין ספק שארצות הברית עוברת מהפכה בתחום הגז במלוא מובן המילה בגלל תגליות רבות של פצלי גז בשנים האחרונות.
  3. ^ חברת ב.פ. (BP) הבריטית העריכה לעומת זאת כי לטורקמניסטן 858 טריליון רגל מעוקבת של עתודות גז (נכון לסוף שנת 2011). ראו דו"ח של ב.פ. למטה "לקריאה נוספת". לפי ב.פ. טורקמניסטן ממוקמת במקום רביעי מבחינת עתודות הגז המוכחות, אחרי רוסיה, איראן וקטר.
  4. ^ בכלל זה העתודות של ארבע אמירויות: אבו דאבי - 200 טריליון רגל מעוקבת; דובאי - 3.785 טריליון רגל מעוקבת; שארג'ה - 10.11 טריליון רגל מעוקבת; וראס אל-ח'ימה - 1.14 טריליון רגל מעוקבת.
  5. ^ להערכת חברת ב.פ. הבריטית (BP), אוסטרליה מחזיקה עתודות גז גדולות יותר בהרבה - 133 טריליון רגל מעוקבת (נכון לסוף 2011). ראו דו"ח של חברת ב.פ. למטה, "לקריאה נוספת".
  6. ^ נתון מתוקן (לפי "אויל אנד גז ז'ורנל" לישראל יש רק 9.482 טריליון רגל מעוקבת או כ-270 מיליארד מטר מעוקב של עתודות גז מוכחות). הנתון המתוקן של 33.545 טריליון רגל מעוקבת (tcf), מקביל ל-950 מיליארד מטר מעוקב (bcm). ראו: "עתודות הגז של ישראל גדלות לרמה שתאפשר יצוא", גלובס, 10 במרץ 2013 . יצוין, כי ועדת צמח שהגישה את המלצותיה בקיץ 2012 הגדירה את 800 מיליארד מטר מעוקב של גז מקומי כ"רזרבות ומשאבים מותנים". ראו: המלצות הוועדה הבינמשרדית לבחינת מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל, באתר משרד האנרגיה והמים. יחד עם זאת, דומה כי בדיקות נוספות של המאגרים מאששות את הטענה כי לישראל פוטנציאל גז אדיר גם אם לא כל העתודות נופלות בקטגוריה של הגדרה מחמירה של "העתודות המוכחות" לפי הכללים היבשים. בכנס ירושלים לסביבה וטבע ה-4 נאמדו עתודות גז טבעי מוכחות ל-2010 ותגליות נוספות של ישראל ב-730 מיליארד מטר מעוקב (bcm) - ראו כאן. אך מאז חלו רק התפתחויות לטובה כך שהנתון המתוקן של עתודות הגז המוכחות של ישראל נראה סביר לחלוטין. דומה שהנתון הנמוך של "אויל אנד גז ז'ורנל" לא כלל משום מה את מאגר לווייתן בחישוביו. בנוסף ראו: "הגדלת רזרבות ב"לווייתן": 18.9 טריליון רגל מעוקב גז מוכח", גלובס, 1 במאי 2013
  7. ^ נתון עתודות הגז מתייחס לדרום סודאן ולסודאן גם יחד.
  8. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטר. העתודות מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי שנאמדות בטריליון רגל מעוקבת של גז טבעי (ומתחלקות שווה בשווה בין סעודיה לכווית) משלימות את המניין הכולל של עתודות אופ"ק.
  9. ^ נתון מקורי של "אויל אנד גז ז'ורנל" ללא תיקונים כלשהם.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]