שלמה בראבא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
|
|
שלמה בראבא (נולד ב-1950), שחקן ובדרן ישראלי, המופיע כיום בעיקר בתיאטרון.
[עריכה] ביוגרפיה
בשנים 1963 - 1967 למד בראבא במגמת דרמה בבית הספר לאמנויות רננים בתל אביב. לאחר נסיון הסגירה של בית הספר בשנת 1967 והעברתו מן הבניין הקבוע, סיים את כיתה י"ב בתלמה ילין.
במהלך שירותו הצבאי בלהקת פיקוד מרכז השתתף בשנת 1969 בתוכניתה "רד אלינו לבקעה", בה שר בראבא סולו בשיר "המלווה". באותה שנה נבחרה הלהקה כלהקת השנה בגלי צה"ל. בשנת 1970 השתתף בתוכנית נוספת של להקה פיקוד מרכז - "ליד הירדן".
עם שיחרורו מהצבא הופיע בהצגה "הקורקבן" יחד עם אורי זהר ולמד תיאטרון באוניברסיטת תל אביב. ב-1972 החל בהופעות בידור יחד עם מוני מושונוב שהיה שותפו שנים ארוכות והופיע בהצגות תיאטרון חיפה כמו במחזה החברתי "קריזה".
ב-1978 החל לשחק בתוכנית הטלוויזיה הידועה "זהו זה!" יחד עם מוני מושונוב , גידי גוב ושחקנים מוכרים נוספים, שם הוא זכור בעיקר בזכות דמותו של "יאצק", מעין פארודיה על דמות חלוץ ציוני עם כובע טמבל, מכנסי חאקי ואקורדיון, שהסביר על מקומות בארץ במבט הומוריסטי. בראבא הציג הומור נונסנס מטורף שהיווה השראה לבדרנים רבים אחריו. דוגמה לקטע מפורסם שלו: הוא מתחיל לספר בדיחה על פולני, כורדי ושבדי שנוסעים ברכבת, עובר בינתיים לנושאים אקטואליים, ובשובו חזרה אל הבדיחה, הכורדי היה הולך לאיבוד בדרך.
בראבא העלה יחד עם מוני מושונוב מספר מופעי בידור, ביניהם "רואים כפול", "פתאום ביחד", "הביצה והתרנגולת" ועם אמנים נוספים את "ערב חד פעמי" ו"ערב חד פעמי קונבנציונאלי".
במקביל לקריירת הבידור הופיע בראבא בהצגות תיאטרון: "רומיאו ויוליה", "קריזה", "ליל העשרים" "קרום", "גן הדובדבנים", "הקייטנים", ו"הזלמנאים" בתיאטרון חיפה, "החייל האמיץ שווייק" ו"הקומיקאים" בתיאטרון הבימה, ו"המכשפה", המחזמר "המפיקים" ובהצגה "הכתובה" בקאמרי.
בקולנוע השתתף בסרטים: "המגילה" (1983) ו"נישואים פיקטיביים" (1988) שם שיחק בתפקיד הראשי.
במהלך שנות השמונים השתתף בראבא בדיבוב תוכנית הטלוויזיה לילדים "רחוב סומסום" שם דובב את דמותו של "בנץ" מהצמד אריק ובנץ.במסגרת הצמד "מוני ובראבא" הוא השתתף בחמישה מופעי פסטיגל.השירים שביצע הצמד היו "חברים" (1983), "עייפים אך מרוצים" (1984), "השיר של יומבו וגמבא" (1987), "אני והצל שלי" (1988) ו"ילד סנדוויץ'" (1990). השניים נטלו גם חלק בהנחיית כל הפסטיגלים שהוזכרו מלבד 1983.ב-1991 הוא השתתף לצד מוני מושנוב, גידי גוב, האחיות יוספי ושלישיית הופה היי במופע לפסח שנקרא "זהו הופה".
בימיו הראשונים של הערוץ השני גילם בראבא את דמותו של "ברונו" בפינה הומוריסטית קבועה של הזכיינית טלעד, כמו כן הנחה במשך עונה אחת את תוכנית הבידור "של מי השורה הזאת?" והשתתף בתוכניות בידור טלוויזיוניות נוספות.
בשנת 2007 הנחה בערוץ 10 את השעשועון "מסדר זיהוי" אשר בוטלה לאחר מספר פרקים.
[עריכה] קישורים חיצוניים
| מיזמי קרן ויקימדיה |
|---|
- מוני ובראבא, באתר MOOMA
- שלמה בראבא, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (אנגלית)

