לדלג לתוכן

בוקר טי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בוקר האפמן
Booker T
בוקר האפמן ב-2008
בוקר האפמן ב-2008
לידה 1 במרץ 1965 (בן 59)
יוסטון שבטקסס
שם במה בוקר טי
משקל 116 קילוגרם
גובה 1.91 מטר
לאום ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
קריירה מקצוענית 1 במרץ 1990 – 2016 (כ־25 שנים)
מאמנים איוון פוטסקי
ליגות WWE
TNA
WCW
תרגילי סיום בעיטת מספריים
היכל התהילה 2013 (כיחיד)
2019 (כחלק מהצמד Harlem Heat)
מידע אישי
בן או בת זוג שארמל סאליבן (פברואר 2005–?) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בוקר האפמןאנגלית: Booker Huffman) הידוע גם בכינוי הבמה שלו בוקר טי (נולד ב-1 במרץ 1965 ביוסטון, טקסס) הוא מתאבק מקצועי אמריקאי. כיום מופיע במסגרת חברת ההיאבקות WWE.

תחילת הקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לפני שהפך למתאבק, האפמן נדון ל-19 חודשי מאסר בגין מספר מקרי שוד מזוין שביצע בשנת 1987.

הופעת הבכורה של האפמן הייתה ב-1 במרץ 1990 במסגרת ליגה מקומית בטקסס יחד עם אחיו ליין כצמד בשם חוויית ההובנה (עץ שחור). האפמן נטל את הכינוי בוקר טי וליין את הכינוי סטיבי ריי. באמצע שנות ה-90 עברו האחים לליגת ה-WCW ששינתה את שם הבמה שלהם להארלם היט. הצמד זכה לפופולריות רבה ונטל 10 פעמים את תואר הזוגות.

קריירה כמתאבק יחיד

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסוף שנות ה-90 האפמן החל להתאבק כיחיד בעוד אחיו פצוע. דמותו נישאה על גלי האהדה של הצמד והתסריט המשיך למקם אותו בצד הזוכה של קרבות מבוימים רבים, במופעים עתירי רייטינג. בשנת 1999 לאור טענות שהושמעו בגנות ה-WCW על אפליה גזעית קודם האפמן למרכז הבמה ובשנת 2000 דמותו ניצחה את ג'ף ג'ארט בקרב על אליפות העולם, האירוע הראשי של הארגון.

בשנת 2001, לאחר שה-WWF (לימים ה-WWE) קנתה את WCW, התסריט שילב אותו ומתאבקים אחרים מה-WCW בעלילה לפיה מתאבקי ה-WCW מנסים לפלוש לארגון החדש ולהשתלט עליו. האפמן המשיך להופיע בקרבות על תוארי ה-WCW מול קורט אנגל ורוק ודמותו המשיכה לזכות בתארים, כולל אלו של ה-WWF. כאשר עלילת הפלישה הגיעה לסיומה המשיכו תסריטאי ה-WWF לתת להאפמן תפקיד של מתאבק "רע".

בשנת 2002 צוותה דמותו של האפמן לדמותו של המתאבק גולדאסט. הצמד זכה לפופולריות רבה, אך בעיקר בגלל שיתוף הפעולה הקומי ביניהם. לאחר מכן דמותו צוותה לקבוצת "סדר עולמי חדש" (nWo) וכיכבה בקבוצה. על פי התסריט ראש הקבוצה, שון מייקלס, קינא בהצלחתו וזרק אותו מהקבוצה לאחר זמן קצר. מהלך זה נועד להפוך את האפמן למתאבק "טוב" ואכן הפופולריות של האפמן נסקה בשנה שלאחר מכן ודמותו נאבקה מול דמותו של טריפל H על אחד מהתארים הראשים של הארגון, אליפות העולם במשקל כבד, ברסלמניה 19.

בשנת 2004 עבר האפמן לתוכנית סמאקדאון שוב כמתאבק "רע" והוצב מול מתאבקים פופולריים כמו אדי גאררו ו"הקברן", אך למרות זאת התסריט לא איפשר לו לזכות בתארים, אשר חולקו לדמויות פופולריות אחרות, כמו זו של ג'ון סינה וג'ון "בראדשו" לייפילד (JBL).

בשנת 2005 התסריט צירף את שארמל, אשתו של האפמן, לעלילה כמנהלתו. על פי העלילה שארמל גרמה לסכסוך בינו לבין קורט אנגל, שכביכול היה מאוהב בה. הופעתה של שארמל זימנה להאפמן שוב את אור הזרקורים ושילוב הצמד, כאשר היא עוזרת לו בדרכי רמאות לנצח בקרבות המבוימים, הוביל אותם שוב לזכייה בתארים העיקרים של הארגון. שיא עלילתי מסוים נקבע כאשר האפמן התחרה על תואר אליפות ארצות הברית בסדרה של 7 קרבות מבוימים נגד כריס בנואה. במהלך הקרבות דמותו של האפמן הוצאה לאחר שהתסריט קבע כי מתח שריר. האפמן בחר בדמותו של רנדי אורטון לסיים את המלאכה, אך באופן רגיל לעלילות ה-WWE הדבר לא הסתיים בכך והאפמן התערב לטובתו של אורטון בקרב השביעי וכך "זכה" בסדרה ובתואר. בהמשך השנה דמותו של האפמן איבדה את האליפות שוב לבנואה, אך בעקבות הפופולריות הגואה שלו התסריט ייעד לו זכייה בטורניר "מלך הזירה" מול בובי לאשלי, מה שהקנה לו את הכינוי "מלך" ("קינג") וכן זכייה באליפות העולם במשקל כבד מול ריי מיסטריו. דמותו הגיעה לשיאה כאשר ניצחה בקרב את ג'ון סינה, שדמותו מחזיקה זמן רב בתוארי אליפות ב-WWE, ובכך הפכה ל"אלוף האלופים".

חברי המיין איבנט מאפיה

בTNA בשנת 2009 נכנס בוקר לקבוצת הילים בשם המיין איבנט מאפיה שכללה את סטינג, קורט אנגל, קווין נאש, סמואה ג'ו ואת סקוט סטיינר. במופע היאבקות של TNA המכונה "ויקטורי רואד" (בתרגום חופשי לעברית: הדרך לניצחון) בוקר וסקוט סטיינר זכו באליפות הזוגות של TNA. זמן מה לאחר מכן הם הפסידו את אליפות הזוגות ובוקר עזב את TNA.

ברויאל ראמבל 2011 בוקר טי ערך הופעת חזרה מפתיעה וחזר ל-WWE בתור פרשן וקריין ברוסטר סמאקדאון. ב-5 באוגוסט 2012, וינס מקמהן קידם את האפמן לתפקיד הג'נרל מנג'ר של סמאקדאון.

ב-2017 בוקר טי חזר ל-WWE והפך להיות אחד מהשדרנים של Raw.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוקר טי בוויקישיתוף