רשימת האלבומים הנמכרים ביותר בכל הזמנים בארצות הברית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שאניה טוויין, שמחזיקה באלבום הנמכר ביותר בארצות הברית בשנות ה-90 ובאלבום הנשי הנמכר ביותר בכל הזמנים

זוהי רשימת האלבומים הנמכרים ביותר בכל הזמנים בארצות הברית וזאת בהסתמך על נתוני איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי בלבד. כל אלבום, שקיבל את תואר היהלום על מכירות של למעלה מעשרה מיליון עותקים במדינה, רשאי להיכנס לרשימה. יש לכלול את האלבומים שיצאו לפני מרץ 1991, לפי נתוני איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי בלבד, מכיוון ש-Nielsen SoundScan טרם היו, ואף מקור לא יכול לאמת את מכירותיהם האמיתיות.

הקבוצות מבוססות על אמות מידה שונות; הגבוהה ביותר מציבה רף של לפחות 20 מיליון עותקים, בעוד הנמוכה ביותר מציבה רף של לפחות 10 מיליון עותקים. כמו כן, האלבומים רשומים לפי סדר מכירות עותקים מוסמך על ידי איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי בלבד, כפי שכבר צוין לעיל.

כמו כן, ייתכן ולמרות ההכרזות באיגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי, המכירות עלולות להשתנה בהתאם למקור.

הישגים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1992, יצא פסקול הסרט "שומר הראש", אשר הקרדיט עליו מיוחס לזמרת-יוצרת האמריקאית ויטני יוסטון.[1][2][3] ב-17 בנובמבר 2017, נודע כי הפסקול עשה היסטוריה בכך שהפך לפסקול הנמכר ביותר בכל הזמנים בארצות הברית, עם מכירות של למעלה מ-18 מיליון עותקים.[4] בכל העולם נמכר בלמעלה מ-45 מיליון עותקים.[5][6][7][8] בנובמבר 2004, העניק איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי את תואר היהלום הכפול לאלבום Come On Over, של שאניה טוויין.[9] בעקבות כך, הפך האלבום לאלבום הקאנטרי הנמכר ביותר בכל הזמנים במדינה, לאלבום הנשי הנמכר ביותר בכל הזמנים במדינה, לאלבום הנמכר ביותר בשנת 1997 במדינה ולאלבום הנמכר ביותר בשנות ה-90 במדינה.[9][10][11][12][13]

האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים במדינה הוא אלבום האוסף Their Greatest Hits (1971–1975) של להקת האיגלס, אשר נמכר בלמעלה מ-38 מיליון עותקים.[14][15][16] אלבום האולפן הנמכר ביותר בכל הזמנים במדינה הוא Thriller, של הזמר-יוצר מייקל ג'קסון, אשר נמכר בלמעלה מ-33 מיליון עותקים.[4] אלבום הבכורה הנמכר ביותר בכל הזמנים במדינה הוא Appetite for Destruction, של הלהקה גאנז אנד רוזס, אשר נמכר בלמעלה מ-18 מיליון עותקים.[4] אלבום הבכורה הנשי ביותר בכל הזמנים במדינה הוא Whitney Houston, של ויטני יוסטון, שמחזיקה גם בפסקול הנמכר ביותר במדינה, The Bodyguard.[3][2][1][4] אלבום הבכורה שלה נמכר בלמעלה מ-13 מיליון עותקים.[9]

20 מיליון עותקים ומעלה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם אמני\ת אלבום חברת תקליטים עותקים (מכירות) תארים[17][18]
1976 האיגלס Their Greatest Hits (1971–1975) אסיילום 38,000,000 פלטינה 38×
1982 מייקל ג'קסון Thriller אפיק 33,000,000 פלטינה 33×
1976 האיגלס Hotel California אסיילום 26,000,000 פלטינה 26×
1980 AC/DC Back in Black אטלנטיק 25,000,000 פלטינה 25×
1968 הביטלס The Beatles קפיטול 24,000,000 פלטינה 24×
1971 לד זפלין Led Zeppelin IV אטלנטיק 23,000,000 פלטינה 23×
1985 בילי ג'ואל Greatest Hits – Volume I & Volume II קולומביה 23,000,000 פלטינה 23×
1979 פינק פלויד The Wall קולומביה / הרווסט / EMI 23,000,000 פלטינה 23×
1997 שאניה טוויין Come On Over מרקורי נאשוויל 20,000,000 פלטינה 20×
1977 פליטווד מק Rumours האחים וורנר 20,000,000 פלטינה 20×

15–19 מיליון עותקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם אמני\ת אלבום חברת תקליטים עותקים (מכירות) תארים[17]
1992 פסקול / ויטני יוסטון The Bodyguard אריסטה 18,000,000 פלטינה 18×
1987 גאנז אנד רוזס Appetite for Destruction גפן 18,000,000 פלטינה 18×
1990 גארת' ברוקס No Fences קפיטול נאשוויל 18,000,000 פלטינה 18×
1976 בוסטון Boston אפיק 17,000,000 פלטינה 17×
1974 אלטון ג'ון Greatest Hits פולידור 17,000,000 פלטינה 17×
1973 הביטלס The Beatles 1967-1970 קפיטול 17,000,000 פלטינה 17×
1995 אלאניס מוריסטAlanis Jagged Little Pill מאבריק 16,000,000 פלטינה 16×
1977 פסקול / בי ג'יז Saturday Night Fever אר אס אוו 16,000,000 פלטינה 16×
1975 לד זפלין Physical Graffiti סוואן סונג 16,000,000 פלטינה 16×
1991 מטאליקה Metallica אלקטרה 16,000,000 פלטינה 16×
1984 Bobבוב מארלי והווילרס Legend איילנד 15,000,000 פלטינה 15×
1984 ברוס ספרינגסטיןBruce Born in the U.S.A. קולומביה 15,000,000 פלטינה 15×
1988 ג'ורני Greatest Hits קולומביה 15,000,000 פלטינה 15×
1973 פינק פלויד The Dark Side of the Moon הרווסט / קפיטול 15,000,000 פלטינה 15×
1999 סנטנה Supernatural אריסטה 15,000,000 פלטינה 15×
1973 הביטלס The Beatles 1962-1966 קפיטול 15,000,000 פלטינה 15×
1994 הוטי & בלוופיש Cracked Rear View אטלנטיק 14,580,000[19][20][21] פלטינה 21×

11–14 מיליון עותקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם אמני\ת אלבום חברת תקליטים עותקים (מכירות) תארים[17]
2011 אדל 21 קולומביה / XL 14,000,000 פלטינה 14×
1997 בקסטריט בויז Backstreet Boys ג'ייב 14,000,000 פלטינה 14×
1999 בריטני ספירס ...Baby One More Time ג'ייב 14,000,000 פלטינה 14×
1991 גארת' ברוקס Ropin' the Wind קפיטול נאשוויל 14,000,000 פלטינה 14×
1977 מיט לוף Bat Out of Hell אפיק 14,000,000 פלטינה 14×
1972 סיימון וגרפונקל Simon and Garfunkel's Greatest Hits קולומביה 14,000,000 פלטינה 14×
1978 להקת סטיב מילר Greatest Hits 1974–78 קפיטול 14,000,000 פלטינה 14×
1999 בקסטריט בויז Millennium ג'ייב 13,000,000 פלטינה 13×
1986 ברוס ספרינגסטין Live 1975–85 קולומביה 13,000,000 פלטינה 13×
1998 דיקסי צ'יקס Wide Open Spaces מונמנט 13,000,000 פלטינה 13×
1991 פרל ג'אם Ten אפיק 13,000,000 פלטינה 13×
1984 פרינס והמהפכה Purple Rain האחים וורנר 13,000,000 פלטינה 13×
1985 ויטני יוסטון Whitney Houston אריסטה 13,000,000 פלטינה 13×
1986 בון ג'ובי Slippery When Wet מרקורי 12,000,000 פלטינה 12×
1994 בויז טו מן II מוטאון 12,000,000 פלטינה 12×
1987 דף לפרד Hysteria מרקורי 12,000,000 פלטינה 12×
1995 ג'ול Pieces of You אטלנטיק 12,000,000 פלטינה 12×
1992 קני ג'י Breathless אריסטה 12,000,000 פלטינה 12×
1980 קני רוג'רס Greatest Hits ליברטי 12,000,000 פלטינה 12×
1969 לד זפלין Led Zeppelin II אטלנטיק 12,000,000 פלטינה 12×
1996 מאץ'-בוקס טוונטי Yourself or Someone Like You אטלנטיק 12,000,000 פלטינה 12×
1985 פיל קולינס No Jacket Required אטלנטיק 12,000,000 פלטינה 12×
1995 שאניה טוויין The Woman in Me מרקורי נאשוויל 12,000,000 פלטינה 12×
1994 פסקול Forrest Gump אפיק 12,000,000 פלטינה 12×
1969 הביטלס Abbey Road אפל 12,000,000 פלטינה 12×
1971 הרולינג סטונז Hot Rocks 1964-1971 לונדון 12,000,000 פלטינה 12×
1994 TLC CrazySexyCool לה-פייס 12,000,000 פלטינה 12×
1993 טום פטי Greatest Hits MCA 12,000,000 פלטינה 12×
1996 סלין דיון Falling into You אפיק 11,799,000[22][23] פלטינה 11×
2015 אדל 25 קולומביה / XL 11,000,000 פלטינה 11×
1980 אירוסמית' Greatest Hits קולומביה 11,000,000 פלטינה 11×
1999 קריד Human Clay ווינד-אפ 11,000,000 פלטינה 11×
1999 דיקסי צ'יקס Fly מונמנט 11,000,000 פלטינה 11×
1982 האיגלס Eagles Greatest Hits, Vol. 2 אסיילום 11,000,000 פלטינה 11×
1976 ג'יימס טיילור Greatest Hits האחים וורנר 11,000,000 פלטינה 11×
1998 קיד רוק Devil Without a Cause אטלנטיק 11,000,000 פלטינה 11×
1973 לד זפלין Houses of the Holy אטלנטיק 11,000,000 פלטינה 11×
2000 לינקין פארק Hybrid Theory האחים וורנר 11,000,000 פלטינה 11×
2000 אן סינק No Strings Attached ג'ייב 11,000,000 פלטינה 11×
1997 הנוטוריוס בי. איי. ג'י. Life After Death באד בוי \ אריסטה 11,000,000 פלטינה 11×
2003 אאוטקאסט Speakerboxxx/The Love Below לה-פייס \ אריסטה 11,000,000 פלטינה 11×
2002 שאניה טוויין Up! מרקורי נאשוויל 11,000,000 פלטינה 11×
1987 פסקול Dirty Dancing תקליטי RCA 11,000,000 פלטינה 11×
1997 פסקול Titanic אפיק 11,000,000 פלטינה 11×
1967 הביטלס Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band קפיטול 11,000,000 פלטינה 11×
2000 הביטלס 1 קפיטול \ EMI \ אפל 11,000,000 פלטינה 11×

עשרה מיליון עותקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם אמני\ת אלבום חברת תקליטים עותקים (מכירות) תארים[17]
2002 נורה ג'ונס Come Away with Me בלו נוט 11,100,000[24] פלטינה 10×
1984 מדונה Like a Virgin סייר 10,882,000[25] פלטינה 10×
1997 סלין דיון Let's Talk About Love אפיק 10,711,000[26][27] פלטינה 10×
2000 בריטני ספירס Oops!... I Did It Again ג'ייב 10,410,000[28][29] פלטינה 10×
1998 טופאק שאקור Greatest Hits אינטרסקופ 10,000,000 פלטינה 10×
1996 טופאק שאקור All Eyez On Me דת' רואו 10,000,000 פלטינה 10×
1986 ביסטי בויז Licensed to Ill דאף ג'אם 10,000,000 פלטינה 10×
1977 בילי ג'ואל The Stranger קולומביה 10,000,000 פלטינה 10×
1994 בוב סיגר Greatest Hits קפיטול 10,000,000 פלטינה 10×
1971 קרול קינג Tapestry אוו די אי 10,000,000 פלטינה 10×
1976 קרידנס קלירווטר רבייבל Chronicle, Vol. 1 פנטזי 10,000,000 פלטינה 10×
1983 דף לפרד Pyromania מרקורי 10,000,000 פלטינה 10×
1976 האחים דובי Best of The Doobies האחים וורנר 10,000,000 פלטינה 10×
1970 אלביס פרסלי Elvis' Christmas Album RCA קמדן / פיקוויק 10,000,000 פלטינה 10×
2002 אמינם The Eminem Show אפטרמת' 10,000,000 פלטינה 10×
2000 אמינם The Marshall Mathers LP אפטרמת' 10,000,000 פלטינה 10×
1992 אריק קלפטון Unplugged רפריז 10,000,000 פלטינה 10×
2007 גארת' ברוקס The Ultimate Hits פרל 10,000,000 פלטינה 10×
1989 גארת' ברוקס Garth Brooks קפיטול 10,000,000 פלטינה 10×
1992 גארת' ברוקס The Chase ליברטי 10,000,000 פלטינה 10×
1994 גארת' ברוקס The Hits ליברטי 10,000,000 פלטינה 10×
1997 גארת' ברוקס Sevens קפיטול 10,000,000 פלטינה 10×
1987 ג'ורג' מייקל Faith קולומביה 10,000,000 פלטינה 10×
1994 גרין דיי Dookie רפריז 10,000,000 פלטינה 10×
1990 אם סי האמר Please Hammer, Don't Hurt 'Em קפיטול 10,000,000 פלטינה 10×
1990 לד זפלין Led Zeppelin Boxed Set אטלנטיק 10,000,000 פלטינה 10×
1983 ליונל ריצ'י Can't Slow Down מוטאון 10,000,000 פלטינה 10×
1990 מדונה The Immaculate Collection סייר 10,000,000 פלטינה 10×
1995 מריה קארי Daydream קולומביה 10,000,000 פלטינה 10×
1993 מריה קארי Music Box קולומביה 10,000,000 פלטינה 10×
1987 מייקל ג'קסון Bad אפיק 10,000,000 פלטינה 10×
1998 אן סינק *NSYNC תקליטי RCA 10,000,000 פלטינה 10×
2000 נלי Country Grammar יוניברסל 10,000,000 פלטינה 10×
2005 ניקלבק All the Right Reasons רודראנר 10,000,000 פלטינה 10×
1991 נירוונה Nevermind DGC 10,000,000 פלטינה 10×
1995 נו דאוט Tragic Kingdom טראומה / אינטרסקופ 10,000,000 פלטינה 10×
1967 פטסי קליין Patsy Cline's Greatest Hits דקה 10,000,000 פלטינה 10×
1981 REO ספידווגן Hi Infidelity אפיק 10,000,000 פלטינה 10×
1995 הסמאשינג פאמפקינס Mellon Collie and the Infinite Sadness וירג'ין 10,000,000 פלטינה 10×
1994 פסקול The Lion King וולט דיסני 10,000,000 פלטינה 10×
1976 סטיבי וונדר Songs in the Key of Life מוטאון 10,000,000 פלטינה 10×
2008 טיילור סוויפט Fearless ביג מאשין 10,000,000 פלטינה 10×
1985 הדלתות The Best of The Doors אלקטרה 10,000,000 פלטינה 10×
1987 יו 2 The Joshua Tree איילנד 10,000,000 פלטינה 10×
2004 אשר Confessions אריסטה 10,000,000 פלטינה 10×
1978 ואן היילן Van Halen האחים וורנר 10,000,000 פלטינה 10×
1984 ואן היילן 1984 (MCMLXXXIV) האחים וורנר 10,000,000 פלטינה 10×
1983 זי זי טופ Eliminator האחים וורנר 10,000,000 פלטינה 10×

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 The Bodyguard Soundtrack | Plugged In Online Album Reviews, web.archive.org, ‏2011-07-15
  2. ^ 1 2 American Music Awards: Christina Aguilera to Honor Whitney Houston With 'Bodyguard' Tribute, The Hollywood Reporter (באנגלית)
  3. ^ 1 2 Various - The Bodyguard (Original Soundtrack Album), Discogs (באנגלית)
  4. ^ 1 2 3 4 Gold & Platinum, RIAA (באנגלית)
  5. ^ American Music Awards: Christina Aguilera to Honor Whitney Houston With 'Bodyguard' Tribute, The Hollywood Reporter (באנגלית)
  6. ^ Patrick Ryan, Exclusive: Whitney Houston's 'Bodyguard' turns 25 with never-before-seen performance, USA TODAY (באנגלית)
  7. ^ Deep 10: Whitney Houston's The Bodyguard — Original Soundtra, GRAMMY.com, ‏2017-05-15 (באנגלית)
  8. ^ Christina Aguilera Will Honor Whitney Houston at the 2017 AMAs, E! Online, ‏Mon Oct 30 08:45:00 PDT 2017 (באנגלית)
  9. ^ 1 2 3 Gold & Platinum, RIAA (באנגלית)
  10. ^ Chart Watch: Coldplay Sets 2014 Sales Record, yahoo.com (באנגלית)
  11. ^ Luke Combs' 'This One's For You' Ties No 1 Weeks Record On Top Country Albums, Billboard, ‏2019-10-28
  12. ^ Shania Twain's 'Come On Over' 20th Anniversary: Interview on Legacy, Billboard, ‏2017-11-02
  13. ^ Billboard 200 Chart Moves: Alanis Morissette’s ‘Jagged Little Pill’ Hits 15 Million in U.S. Sales, Billboard, ‏2015-06-26
  14. ^ Gold & Platinum, RIAA (באנגלית)
  15. ^ Archive-Kyle-Anderson, Michael Jackson's Thriller Set To Become Top-Selling Album Of All Time, MTV News (באנגלית)
  16. ^ Nielsen Business Media Inc, Billboard, Nielsen Business Media, Inc., 2011-10-01. (באנגלית)
  17. ^ 1 2 3 4 "RIAA's Top 100 Albums". Recording Industry Association of America. בדיקה אחרונה ב-11 בדצמבר 2017. 
  18. ^ "RIAA Diamond Awards". Recording Industry Association of America. בדיקה אחרונה ב-21 באפריל 2019. 
  19. ^ Mi2N - Music Industry News Network, web.archive.org, ‏2003-07-03
  20. ^ Best Selling Albums Since 1991 (Soundscan Era): Adele Joins Elite Club, Billboard, ‏2012-11-29
  21. ^ "The rise and fall of the Columbia House record club — and how we learned to steal music". Boston Phoenix. 2011-11-18. Archived from the original on 2013-01-20. Retrieved 2015-06-10., thephoenix.com
  22. ^ David, Barry (18 בפברואר 2003). "Shania, Backstreet, Britney, Eminem And Janet Top All Time Sellers". Bertelsmann Music Group. New York: Music Industry News Network. אורכב מ-המקור ב-July 3, 2003. בדיקה אחרונה ב-1 באוגוסט 2012. 
  23. ^ Grein, Paul (20 בפברואר 2013). "Week Ending Feb. 17, 2013. Albums: Mumford’s Grammy Surge". Yahoo! Music. בדיקה אחרונה ב-21 בפברואר 2013. 
  24. ^ Adele’s ‘25’ Sales Surpass 8 Million in the U.S., Billboard, ‏2016-02-07
  25. ^ Madonna | Receipts, ATRL (באנגלית)
  26. ^ Mi2N - Music Industry News Network, web.archive.org, ‏2003-07-03
  27. ^ Week Ending Feb. 17, 2013. Albums: Mumford’s Grammy Surge, yahoo.com (באנגלית)
  28. ^ Mi2N - Music Industry News Network, web.archive.org, ‏2003-07-03
  29. ^ The Weeknd’s Back in the Top 40: Billboard 200 Chart Moves, Billboard, ‏2016-09-29