שון קונרי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שון קונרי

שון קונרי, 1988
תאריך לידה: 25 באוגוסט 1930 (1930-25-08, )(בן 77)
מקום לידה: אדינבורו, סקוטלנד
פרסים: פרס אוסקר
פרס גלובוס הזהב
פרס בפטא
דמות ידועה: ג'יימס בונד
פרופיל ב-IMDb

סר תומאס שון קונריאנגלית: Thomas Sean Connery, נולד ב-25 באוגוסט 1930), שחקן קולנוע, מפיק ובמאי קולנוע סקוטי.

[עריכה] ביוגרפיה

קונרי נולד באדינבורו, סקוטלנד לאוּ‏פֶ‏מיה ולג'וזף קונרי. אימו היא סקוטית פרוטסטנטית בעוד אביו קתולי ממוצא אירי. עבודתו הראשונה הייתה כחלבן בחנות. לאחר מכן, הוא הצטרף להצי המלכותי הבריטי, אך מאוחר יותר השתחרר בגלל סיבות בריאותיות (כיב פפטי בקיבה).

בתחילת הקריירה שלו שיחק קונרי בתיאטרון בתפקידי משנה, והתפרנס מדוגמנות בסטודיו לציור. תפקידו הראשון בטלוויזיה האמריקנית היה בפרק של הסדרה " The Jack Benny Program". ב-1961 קיבל תפקיד ראשי בסרט ד"ר נו, בסדרת ג'יימס בונד, ומאז שיחק בעוד שישה סרטי ג'יימס בונד. ב-1972 פרש מתפקיד זה, באמרו שהוא צריך לחפש כיוונים חדשים בקולנוע ב1983 הוא חזר בפעם האחרונה לשחק את בונד בסרט "לעולם אל תאמר לעולם לא", שיחזור לאחד הסרטיו הקודמים. מאז שיחק בסרטי קולנוע רבים וזכה בכמה פרסים החשוב שבהם הוא האוסקר על הסרט "הבלתי משוחדים" על אל קפונה עם רוברט דה נירו.

קונרי הינו תומך נלהב בעצמאות סקוטלנד ובמפלגה הלאומית הסקוטית מסיבה זו זכה בתואר אבירות בריטי רק בשנת 2000 למרות שנחשב מועמד מוביל שנים רבות קודם לכן.

קונרי נודע במבטא הסקוטי הכבד שלו ונחשב לאחד הגברים הסקסיים בעולם, "תואר" לו הוא זוכה על אף גילו המתקדם יחסית.

במרץ 2006, בחגיגות "Tartan Day" בניו יורק, קונרי הודיע על פרישתו ממשחק, ושכעת הוא כותב ספר היסטורי.

קונרי היה נשוי לשחקנית דיאן סילנטו, ילידת אוסטרליה, מ-1962 עד 1973. לזוג בן אחד בשם גייסון (נולד ב-11 בינואר 1963), אשר התחנך בבית הספר "מילפילד" באנגליה. ב-1975, נישא שון לאמנית הצרפתיה מישלין רוקיוברון. לשון נכד אחד בשם דשייל (נולד ביוני 1997), מנישואי בנו ג'ייסון לשחקנית מיה שרה. קונרי יודע את שיטת הקראטה, קיוקושינקאי.

ב-1993 קונרי עבר טיפולי רדיותרפיה, והתקשורת דיווחה שהוא חלה בסרטן הגרון בגלל היותו מעשן כבד. בראיון בפברואר 1995, טען קונרי שהוא עבר טיפולים כדי להסיר "גוש קטן" ממיתרי הקול. אביו, אשר גם הוא היה מעשן כבד, נפטר מסרטן הגרון ב-1972. ב-2003 קונרי עבר ניתוח להוצאת הקטרקט משתי עיניו.

בשנת 1996 קיבל קונרי פרס גלובוס הזהב למפעל חיים ע"ש ססיל ב. דה-מיל.

[עריכה] פילמוגרפיה חלקית

קונרי בתפקיד על פוסטר הסרט "יהלומים לנצח" (1971)
קונרי בתפקיד על פוסטר הסרט "יהלומים לנצח" (1971)

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים