יחסי ערב הסעודית – שווייץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי ערב הסעודיתשווייץ
ערב הסעודיתערב הסעודית שווייץשווייץ
ערב הסעודית שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
2,149,690 41,277
אוכלוסייה
37,341,211 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
1,108,149 807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
29,676 91,392
משטר
מונרכיה אבסולוטית רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי ערב הסעודית–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הממלכה הערבית הסעודית לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין הממלכה הערבית הסעודית לבין הקונפדרציה השווייצרית מתקיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים. על פי משרד החוץ השווייצרי, היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הממלכה הערבית הסעודית לבין הקונפדרציה השווייצרית הם יחסים דיפלומטיים חמים וידידותיים בעקבות היותה של ערב הסעודית פרטנרית חשובה לשווייץ במזרח התיכון.

הקשרים הראשוניים שבין שווייץ לבין חצי האי ערב נוצרו עוד לפני הקמתה של הממלכה הערבית הסעודית. במהלך המאה התשע עשרה, היה מגלה הארצות השווייצרי יוהאן לודוויג בורקהרדט אחד מהאירופאים הראשונים לבקר במכה. שווייץ וערב הסעודית כוננו את יחסיהן הדיפלומטיים בשנת 1956 בעוד שווייץ הכירה בעצמאותה של ערב הסעודית בשנת 1927, לאחר נפילתה של האימפריה העות'מאנית ואיחוד ממלכת חג'אז וסולטנות נג'ד. ב-2017 שווייץ חתמה על הסכם "כוח מגן" עם ערב הסעודית שקובע כי היא תייצג את האינטרסים שלה באיראן.

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערב הסעודית היא שוק נוח להשקעה שווייצרית, חלקית בעקבות גודלו. הייצוא העיקרי של שווייץ לערב הסעודית הוא מוצרי פארמה, שעונים וזהב. ההשקעות של שווייץ בערב הסעודית החלו לגדול כאשר שווייץ הצטרפה לארגון הסחר העולמי ב-2005 והחלה ברפורמות למען התוכנית "Saudi Vision 2030". ערב הסעודית היא שותפת סחר מהגדולות של שווייץ במזרח התיכון לצד ישראל ואיחוד האמירויות הערביות. שתי המדינות חתמו על הסכמים שונים כגון: הסכם סחר חופשי, הסכם הגנה וקידום השקעות והסכם תחבורה אווירית.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ערב הסעודית מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בברן, בירת המדינה.[1] ערב הסעודית מיוצגת בשווייץ גם בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה בז'נבה.[2]
  • שווייץ מיוצגת בערב הסעודית בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בריאד, בירת המדינה.[3] שווייץ מיוצגת בערב הסעודית גם בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה בג'דה.[4]

שווייצרים בערב הסעודית[עריכת קוד מקור | עריכה]

על פי הלשכה השווייצרית המרכזית לסטטיסטיקה, בסוף שנת 2018 התגוררו בערב הסעודית שלוש מאות עשרים ותשעה אזרחים שווייצרים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]