יחסי קוריאה הצפונית – שווייץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי קוריאה הצפוניתשווייץ
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית שווייץשווייץ
קוריאה הצפונית שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
120,538 41,277
אוכלוסייה
26,223,828 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
91,392
משטר
דיקטטורה, טוטליטריזם, משטר חד מפלגתי רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי קוריאה הצפונית–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה לבין הקונפדרציה השווייצרית מתקיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים. על פי משרד החוץ השווייצרי, היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה לבין הקונפדרציה השווייצרית הם יחסים דיפלומטיים קרירים, המתמקדים בעיקר בבניית השלום שבין קוריאה הצפונית לדרומית.

ב-1953, בסוף מלחמת קוריאה ארגון ה-NNSC (הוועדה המפקחת של האומות הנייטרליות) מינתה את שווייץ לפיקוח על האזור המפורז שבין קוריאה הצפונית לזו הדרומית. הפיקוח על האזור המפורז היה המשימה הראשונה שקיבלו הכוחות המזוינים של שווייץ מחוץ לשווייץ עצמה (שווייץ שומרת על נייטרליות תמידית מאז קונגרס וינה). בשנת 1974 כוננה שווייץ יחסים דיפלומטיים עם קוריאה הצפונית.

בשנת 1995 החלה הסוכנות השווייצרית לסיוע הומניטרי בתוכנית של סיוע הומניטרי בקוריאה הצפונית על מנת להקל על הסבל של האוכלוסייה שנפגעה קשות מהרעב ששרר במדינה. ב-1997, שנתיים לאחר מכן, פתחה שווייץ משרד ייצוגי המיועד לשיתופי פעולה בפיונגיאנג בירת קוריאה הצפונית, ובמשך זמן מה מיקדה את פעילותה במדינה בשיתוף פעולה למען האצת פיתוחה של קוריאה הצפונית.

בין 1997 לבין 1999, שווייץ אירחה מפגש מרובע בין קוריאה הדרומית, קוריאה הצפונית, הרפובליקה העממית של סין וארצות הברית בז'נבה. בנוסף, היא אירחה שלוש פגישות חשובות אחרות בין ארצות הברית לבין קוריאה הצפונית בנושא נורמליזציה ביחסיהן הדיפלומטיים הדו-צדדיים והתנאים לחידוש הדמוקרטיזציה של קוריאה הצפונית.

מאז 2012 שווייץ מפעילה תוכנית הומניטרית קשיחה בקוריאה הצפונית.

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

היחסים הכלכליים שבין שתי המדינות הם צנועים יחסית. שווייץ תומכת בסנקציות של האומות המאוחדות כנגד קוריאה הצפונית הנוהגת באופן מיליטריסטי.

שווייצרים בקוריאה הצפונית[עריכת קוד מקור | עריכה]

על פי הלשכה השווייצרית המרכזית לסטטיסטיקה, בסוף 2018 התגוררו בקוריאה הצפונית ארבעה אזרחים שווייצרים.

אף כי הוא אינו שווייצרי, מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג-און התחנך בילדותו למשך מספר שנים בעיר ברן בשווייץ ונחשף לתרבותה.[1]

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • שווייץ אינה מיוצגת בקוריאה הצפונית, הן בדרג השגרירות והן בדרג הקונסולרי. שווייץ מיוצגת בקוריאה הצפונית באמצעות משרד ייצוגי שהיא מחזיקה בפיונגיאנג, בירת המדינה.[2]
  • קוריאה הצפונית מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בברן, בירת המדינה.[3]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]