יחסי יפן–שווייץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי יפןשווייץ
יפןיפן שווייץשווייץ
יפן שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
377,915 41,277
אוכלוסייה
122,793,587 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
4,231,141 807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
34,457 91,392
משטר
מונרכיה חוקתית רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי יפן–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין יפן לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין יפן לבין הקונפדרציה השווייצרית מתקיימים יחסים דיפלומטיים מלאים. על פי משרד החוץ השווייצרי, היחסים הדיפלומטיים שבין יפן לבין הקונפדרציה השווייצרים הם יחסים דיפלומטיים חשובים לשווייץ מכיוון שיפן מהווה שותפה חשובה למדינה בתחומים רבים. החל מכלכלה ועד לפוליטיקה ולשיתוף פעולה בארגונים מולטילטרליים שונים.

שווייץ הייתה אחת המדינות הראשונות באירופה להביע התעניינות ביפן. המשלחת הכלכלית הראשונה השווייצרית אשר הובלה על ידי איימה הומבר, הגיעה ליפן בשנת 1863. הביקור הוביל לחתימה על אמנת סחר וידידות בין שווייץ לבין יפן, שהיא דה פקטו מסמך הכינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, בשנת 1864.

שווייץ פתחה נציגות בטוקיו בשנת 1906. במהלך מלחמת העולם השנייה שווייץ ייצגה את האינטרסים היפניים במדינות רבות בהן האויבות המרות של יפן; ארצות הברית והממלכה המאוחדת. לאחר עצירה של היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות בין השנים 1945 עד 1952, היחסים בין שתי המדינות כוננו בשנית. בשנת 1957 השגרירות השווייצרית בטוקיו נפתחה מחדש.

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסכם סחר חופשי ושותפות כלכלית נחתם בין שווייץ לבין יפן, והוא נכנס לתוקפו ב-1 בספטמבר 2009. הסכם זה היה הסכם הסחר החופשי הראשון שנחתם על ידי יפן עם מדינה אירופאית כלשהי.

שתי המדינות מקדמות דיאלוג כלכלי ביניהן על מנת לתאם את המדיניות הפיננסית של שתיהן. תיירות היא גם תחום חשוב ביחסים שבין יפן לשווייץ. מרכז הסחר השווייצרי בטוקיו הוא האחראי על קידום הסחר השווייצרי עם יפן.

שווייצרים ביפן[עריכת קוד מקור | עריכה]

על פי הלשכה השווייצרית המרכזית לסטטיסטיקה, בסוף שנת 2018 התגוררו ביפן אלף שש מאות שמונים ושבעה אזרחים שווייצרים.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • שווייץ מיוצגת ביפן בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בטוקיו, בירת המדינה.[1] שווייץ מיוצגת ביפן גם בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה באוסקה.[2]
  • יפן מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בברן, בירת המדינה.[3] יפן מיוצגת בשווייץ גם בדרג הקונסולרי באמצעות שתי קונסוליות רשמיות שהיא מחזיקה בז'נבה,[4] ובציריך.[5]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יחסי יפן–שווייץ בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]