אברהם פריד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אברהם פריד
Avraham Fried
לידה 22 במרץ 1959 (בן 63)
י"ב באדר ב' ה'תשי"ט
קראון הייטס, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה אברהם שבתי הכהן פרידמן עריכת הנתון בוויקינתונים
שם במה אברהם פריד
מוקד פעילות ארצות הברית, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1979–הווה (כ־44 שנים)
מקום לימודים מוסד אהלי תורה עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמר, מלחין
סוגה מוזיקה חסידית, מוזיקה יהודית מקורית, מוזיקת נשמה, סווינג, פופ, רוק
סוג קול טנור
שפה מועדפת יידיש, עברית, אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים גל פז
שיתופי פעולה בולטים ישי ריבו, חנן יובל, חנן בן ארי, מרדכי בן-דוד, יוסי גרין, רמי קליינשטיין, ארי היל, אביב גפן, שולי רנד, יעקב שוואקי
www.avrahamfried.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אַבְרָהָם פְרִיד (שם מלא: אַבְרָהָם שַבְּתַּאִי הַכֹּהֵן פְרִידְמַן; נולד בי"ב באדר ב' ה'תשי"ט, 22 במרץ 1959) הוא זמר ויוצר חסידי-אמריקאי בולט. מכונה "גדול הזמר החסידי".[1][2]

פריד החל את דרכו המוזיקלית בראשית שנות ה-80 של המאה ה-20 והוציא עשרות אלבומים ובהם שירים שהפכו ללהיטים. כמה מאלבומי האולפן שלו זכו למעמד אלבום פלטינה וזהב. מראשית המאה ה-21 הוא משתף פעולה גם עם יוצרים ישראלים בולטים.

קורות חייו[עריכת קוד מקור | עריכה]

משמאל לימין: אברהם פריד, נאור כרמי וחיליק פרנק בהופעה "מופעי צמאה" בבנייני האומה בחג הגאולה - י"ט בכסלו ה'תשע"ד

נולד בשכונת קראון הייטס בארצות הברית לרב יעקב משה ומרים צימל פרידמן. את דרכו המוזיקלית החל פריד כילד בגיל 9, בתלמוד תורה אהלי תורה כששימש סולן במקהלת הילדים החב"דית "אלי והילדים" בניצוחו של אלי ליפסקר שהופיעה בקרב קהילות יהודיות ברחבי ארצות הברית.[3] חלק מקטעי הסולו שלו כסולן הלהקה שנשתמרו על סלילי הקלטה ישנים שולבו על ידי פריד בכמה משיריו במשך השנים כשהוא מלווה את עצמו בקולו העכשווי. גדל והתחנך בישיבה חב"דית, חתם על תקליטו אברהם פריד כשם במה, ולאורך כל שנות הקריירה הוא מכונה כך.

קריירה מוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

תחילת דרכו המוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

באחת מהופעותיו החובבניות במחנה קיץ לפני ילדי המחנה, הבחין בו המפיק שייע מנדלוביץ' והחליט כי בנער גלום פוטנציאל גדול שכדאי לממשו. לאחר שיצר עמו קשר ושכנע אותו להוציא תקליט ראשון הקליט פריד את תקליטו הראשון "No Jew Will Be Left Behind" ("אף יהודי לא יישאר מאחור"), שהפך מיד ללהיט בקרב הציבור החרדי-דתי בישראל ומחוצה לה, ושבר את ההגמוניה של כוכב המוזיקה החסידית המרכזי עד אז – מרדכי בן-דוד (שסייע, לבקשתו של מנדלוביץ', בהפקת האלבום כ"עוזר מפיק")[דרוש מקור].

שני תקליטיו הראשונים, נחשבים לחובבניים יחסית, ופריד עצמו התבטא פעם כי היום הוא מתבייש להאזין להם. התקליט השלישי "תנו שבח" נחשב לאלבומו המקצועי הראשון, ואחד המוצלחים מביניהם[דרוש מקור].

בשנת ה'תשמ"ה (1985). כשנערך סיום לימוד מסלול הרמב"ם היומי הראשון, ביקשו מארגני הכינוס את אישורו של רבי מנחם מנדל שניאורסון להופעה בישראל,[4] וקיבלו תשובה חיובית. מאז החל פריד להופיע בארץ בצורה סדירה.

באחת הפעמים הורה הרב שניאורסון לפריד לשים בתחילת ההופעה ובסופה דולר בקופת צדקה, ומאז ממשיך פריד לעשות זאת בכל הופעה. לעיתים הוא משלב במהלך ההופעות את הסיפור על קופת הצדקה ושני הדולרים שקיבל מהרבי.[5]

באלול תשנ"ז (1997) ערך באמפיתיאטרון תיאטרון המעלות בהר הצופים בירושלים הופעה שהחלה בשעה 4 לפנות בוקר והסתיימה אחרי הזריחה, על פי רעיון של הרב יוחנן פריד ובהפקת יצחק זוננשיין. בהופעה השתתפו תזמורת משטרת ישראל בניצוחו של נצ"מ מנשה לב-רן, מקהלת החזנים "שפתי נועם" מנתניה, מקהלת "פרחי גנים", "פרחי רעננה" ו"פרחי ישיבת יבנה", וצפו בה אלפי אנשים.[6]

סגנונו[עריכת קוד מקור | עריכה]

פריד נחשב ומכונה בעיני רבים כ"ענק הזמר החסידי",[7] כמו מרדכי בן-דוד אך פריד מוכר מאוד גם בחלק מהציבור החילוני והרבה פעמים במהלך הקריירה יצא מתוך הז'אנר החסידי וכיכב עם שירים ישראלים לעומת בן דוד שמוכר רק במגזרים הדתיים.

פריד הוא אחד הבולטים בתחום הזמר החסידי. שיריו מבוצעים על פי רוב בעברית בהגייה אשכנזית. המוזיקה המלווה את השירים היא על פי רוב מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות הרוק ומוזיקה מערבית אחרת.

הוא מופיע גם לציבור הדתי לאומי, ולמעשה מרבית הופעותיו של פריד בישראל פונות לזרם הדתי לאומי גם מכיוון שבמגזר החרדי קיימים גורמים המתנגדים להופעות זמרים,[8] חלק מההתנגדויות נובעות מכך שפריד נוהג לקיים את הופעותיו מדי פעם בקהל מעורב נשים וגברים ללא הפרדה מגדרית. עקב ההופעות ללא ההפרדה, רבני הקהילה החרדית ליטאית מחו כנגד פריד ואסרו להאזין לדיסקים של פריד או ללכת ולפרסם הופעות. למרות זאת, הציבור הדתי לאומי והחילוני ממשיך ללכת להופעות אלו.

פריד בדואט עם דוד ד'אור, בהופעה ברחובות, 2011

משיריו הבולטים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רבים משיריו הפכו ללהיטים ביניהם: "No jew will be left behind","קל ההודאות","Goodbye golus","תניא", "אדרבה", "אברהם יגל", "שבת היא מלזעוק", "אורו של עולם", "חזק", "לבנימין" (שיר שהלחין משה לאופר), "עלה קטן" (מילים מקוריות שכתב והלחין בעבורו ישי לפידות), "מוריה" (שיר שהלחין מונה רוזנבלום עבור אלבומו 'מונה 4', והושר לראשונה בידי יהודה וסרמן למילים "אנא סלח נא"),[9] "כי הרבית", "כמה טוב שנפגשנו","הפכת", "קח את שלי" (שירים שהלחין ועיבד עבורו, מנהלו המוזיקלי יובל סטופל), "ירושלים שבלב", "הינני בידך" ו"איתך אני" (המוכר גם בשם "עם ישראל חי"), "אחים בנפש", "אבא", "עננו".

פריד התפרסם מחוץ לציבור הדתי והחרדי בקאברים לשירים "רק תפילה אשא" המוכר בשם "שהשמש תעבור עלי" של ירדנה ארזי, ו"מישהו הולך תמיד איתי" של עפרה חזה. בין היתר, שיתף פעולה עם עידן עמדי, שלומי שבת, אריאל זילבר, חנן יובל, דוד ד'אור, יהורם גאון, בועז שרעבי, קובי אפללו, עמיר בניון, חיים משה, חנן בן ארי, שולי רנד, רמי קליינשטיין, ישי ריבו, אמיר דדון, אביב גפן וליאור אלמליח.

כחסיד חב"ד הקליט פריד ארבעה תקליטים המכילים רק ניגוני חב"ד, ומקפיד לבצע מחרוזת שירים חב"ד בהופעות שלו.

שיתופי פעולה מוזיקליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2009, בעקבות הקלטתו המוצלחת של פריד את "שהשמש תעבור עלי" של יורם טהר- לב וחנן יובל, נוצר קשר אמיץ בין פריד למלחין חנן יובל שהתבטא בסדרת הופעות משותפת ומוצלחת שתחילתה בשתי הופעות בבריכת הסולטן והמשכה ברחבי הארץ, אברהם פריד אף התארח בסרט "סידור אישי" המדבר על הקשר של חנן יובל עם היהדות.

ב-2015 פריד פרסם את הסינגל הנני בידך שזכה לתואר שיר העשור של רדיו קול חי וקול חי מיוזיק, לאחר מכן הסינגל נכנס לאלבום "אוצר של יראת שמיים" שיצא בשנת 2016. בנוסף לכך, יצאו מאלבום זה להיטים שבהם פריד התגלה כמלחין וככותב בעצמו, דוגמת: "איתך אני (עם ישראל חי)", "Bring the house down" ו-"Playing with fire".

ב-2017 הוציא אלבום בסגנון שונה ממה שעשה עד כה "כמה טוב שנפגשנו", האלבום מורכב משירים ישראליים בעברית, כמעט ללא מילים מהמקורות. הוא שיתף פעולה בכתיבה והלחנת השירים עם אמנים ישראלים בולטים ביניהם רמי קלינשטיין, תומר הדדי, ישי ריבו וחמוטל בן זאב.[10] בתמונות 2 האלבומים מהנמכרים ביותר של פריד בשנים האחרונות נבחר לזמר המושמע ביותר בערוצי הרדיו "קול חי" ו"קול ברמה" במהלך שנת תשע"ז.[11]

ב-2019 הוציא את הלהיט "אבא" שצבר תאוצה גם בקרב המגזר החילוני.

ב-2020 הוציא את הדואט "ילדי" עם עמרם אדר הוציא את הלהיט "עננו" עם צבי זילברשטיין ובנוסף לכך הוציא בשיתוף עם יוסי גרין שיר בביצוע גולמי שנקרא "ויושע", ב-24 במאי הוציא את הפרויקט רילקס בהפקת יוחי בריקסמן ועיבודו של משה לאופר אלבום הכולל 5 מחרוזות של קאברים לשירים מפורסמים סך הכל 25 שירים באורך של כ-2 דקות כל אחד, חלק מהקאברים היו בשפה שונה מהמקור, יידיש בעיקר, האלבום כולל שירים כמו "הלב שלי" ו"נפשי" של ישי ריבו (נפשי בשיתוף עם מוטי שטיינמץ), "סוכה'לע" ו"יעלה" של מרדכי בן-דוד ועוד. ב-24 ביוני הוציא סינגל חדש בשם "בעת ההיא" יחד עם אחיינו אלי מרקוס ובלחנו של יוסי גרין. ב-1 ביולי הוציא דואט עם נפתלי קמפה- "אשרי תלמיד חכם" לכבוד סיום הרמב"ם היומי, ב-13 באוגוסט הוציא את הסינגל "אוטוטו" מתוך אלבום עתידי המלווה בקליפ. ב-7 בספטמבר הוציא את הסינגל "לבקש רחמים" לכבוד הימים הנוראים, ב-4 בנובמבר הוציא את הסינגל "חסד ומשפט", ב-9 בנובמבר אחרי שהזמר חנן בן ארי אתגר אותו,[12] הוציא פריד גרסת כיסוי לשיר "שבורי לב".[13]

ב-20 בדצמבר הוציאו אברהם פריד ואביב גפן דואט משותף לשיר "בצורת" שכתב והלחין גפן.[14]

בינואר 2021 הוציא גרסה חדשה לשירו הידוע "יעקאב" יחד עם "מקהלת נרננה" ואברומי ברוקו, המספר את סיפור המסירות נפש של רבי יענק'ל פוטאש. השיר לווה בוידאו קליפ שצולם בקוסטה ריקה.

ב־8 באפריל 2022 הוציא לכבוד 120 שנה להולדת הרבי מחב"ד שיר מפרק התהילים קכ"א בשם עזרי, בקליפ משתתפים אחייניו בני פרידמן ואלי מרקוס בקליפ נראה בין היתר פריד רוקד בשערי כיכר גראנד ארמי פלאזה ובחזית מרכז חב"ד העולמי - 770.

פרויקט "צמאה"[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחד מהפרויקטים המפורסמים שאברהם פריד השתתף בהם הוא צמאה פרויקט חסידי-ישראלי, בו פריד נוהג להשתתף במופע כל שנה ואף מאלבומי הפרויקט יצאו שירים מוכרים בחב"ד כמו-"על הסלע הך" ו"שובה ה'", בפרויקט זה אברהם פריד שיתף פעולה עם יוצרים דוגמת ישי ריבו, שולי רנד ונתן גושן.

בסוכות תשפ"ג (2022) השתתף בהשקת הקליפ המיוחד "הקהל"[15] בקריאה לאחדות, כפי שהיה במעמד זה בבית המקדש לאחר שנת השמיטה[16].

כתביו[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת תשע"ד כתב פריד כמה פעמים טור אישי שבועי בשבועון החרדי "משפחה", תחת כותרת ביידיש שפירושה "לשיר ולומר".

הישגים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

נשוי לצביה[23]; אב לשישה, מתגורר בשכונת קראון הייטס בברוקלין שבניו יורק.

משפחתו[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחיו, יוסף ברוך, הוא המנהל של הוצאת ספרים קה"ת; אחיו הרב אלתר אליהו, הוא מחבר ספרים מוכר ושליח חב"ד לקהילת חב"ד בצפת; אחיו הרב מאניס (אנ') היה שליח חב"ד במינסוטה ומנהל בית חנה בעיר ובאוקטובר 2019 עבר לגור בשכונת קראון הייטס בברוקלין; אחיו בן ציון הוא שליח חב״ד בקנזס; אחיו מרדכי שלמה הוא מנהל אדמנסטריבי של ארגון צעירי אגודת חב״ד בניו יורק; אחותו פיגא קרנץ-גרין; אחותו איטא מנוחה מרקוס; אחייניו הם הזמרים: בני פרידמן, שמחה פרידמן, האחים שמואל ובנצי מרקוס המוכרים כלהקת היום השמיני ואחיהם אלי מרקוס.

עץ משפחתי[עריכת קוד מקור | עריכה]

 
 
 
 
 
 
 
 
יעקב משה פרידמן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אברהם פריד
 
מאניס פרידמן (אנ')
 
אלתר אליהו פרידמן
 
 
 
 
 
איטה מרקוס
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בני פרידמן
 
שמחה פרידמן
 
אלי מרקוס
 
בנציון מרקוס[א]
 
שמואל מרקוס[א]
 
  1. ^ 1 2 חברי צמד היום השמיני


דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומי אולפן
אלבומי הופעה
אלבומי אוסף
השתתף באלבומים

סינגלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

סינגלים אישים
ביצוע שירים

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אברהם פריד בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ גדול הזמר אברהם פריד בריאיון חג נוקב; צפו, באתר כיכר השבת, ‏2021-09-21
  2. ^ גדול הזמר החסידי אברהם פריד בסינגל חדש - גרייט זיך - רדיו גאולה, ‏2015-07-31
  3. ^ פריד כסולן במקהלה באתר יוטיוב
  4. ^ פריד מספר אודות זה, אתר שטורעם ניסן תשע"ב.
  5. ^ אברהם פריד כשהיה צעיר - נדיר!!!, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 13:01)
  6. ^ מעלות בזריחה עם אברהם פריד ביוטיוב
  7. ^ עופר טלר, הלובביטשער בהופעה חיה, חדשות, 26 בדצמבר 1986; אפי אברהם, ‏אַ מְחַיֶ– ה: ענק הזמר החסידי, אברהם פריד, באלבום חדש, באתר "סרוגים", 11 באוגוסט 2013; ישראל רוזן, הצבעתם והשפעתם // אברהם פריד הוא גדול הזמר החסידי, באתר המחדש, ‏5 במרץ 2021
  8. ^ משה ויסברג, האם המאבק נגד הופעות וערבי שירה מתחדש?, באתר בחדרי חרדים, 17 בפברואר 2017
  9. ^ אברהם פריד, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 4:36)
  10. ^ לינוי משעלי, ‏ישראלי חזק וטוב: אברהם פריד משיק אלבום חדש, באתר "סרוגים", 3 באוגוסט 2017
  11. ^ אלו הזמרים והשירים הכי מושמעים בתשע"ז בתחנות הרדיו החרדיות, באתר כיכר השבת, 14.10.2017
  12. ^ ערוץ 7, חנן בן ארי מאתגר את אברהם פריד, באתר ערוץ 7, 4 בנובמבר 2020
  13. ^ ערוץ 7, אברהם פריד נענה ל'אתגר' של חנן בן ארי, באתר ערוץ 7, 9 בנובמבר 2020
  14. ^ מערכת mako מוזיקה, ‏בצורת: אביב גפן ואברהם פריד מאחדים כוחות בשיר חדש, באתר ‏מאקו‏‏, ‏20 בדצמבר 2020‏, מערכת ישראל היום, ‏"אחים אנחנו": אביב גפן ואברהם פריד בשיר משותף, באתר ישראל היום, 20 בדצמבר 2020}, "אני אחיך אל תשכח": האזינו לדואט הנדיר בין אביב גפן לאברהם פריד, באתר וואלה!‏, אביב גפן, ‏חיסון לנפש: אביב גפן על שיתוף הפעולה עם אברהם פריד בעקבות הקורונה, באתר ‏מאקו‏‏, ‏20 בדצמבר 2020‏
  15. ^ אברהם פריד // הקהל את העם | הופ קוזאק, נבדק ב-2022-10-11
  16. ^ נחשוני, קובי (2022-10-09). "כמו בבית המקדש: מפגש הפסגה של העם היהודי – גרסת הדיגיטל". Ynet. נבדק ב-2022-10-11.
  17. ^ אתם בחרתם: הגדולים במוזיקה החסידית, כיכר השבת
  18. ^ מצעד המוזיקה השנתי תשע"ג – דירוג המקומות הסופי!, רדיו קול חי
  19. ^ ישראל פרייא, בתום משדר ענק ודרמטי: יש זוכים בתחרות המוזיקה היהודית תשע"ה של 'קול חי'! אתר רדיו קול חי, 1 באוקטובר 2015
  20. ^ יאיר טוקר, ‏שיר השנה החסידי: "ירושלים שבלב" של פריד; זמר השנה: עוזיה צדוק, באתר כיכר השבת, 30 בספטמבר 2015
  21. ^ לאחר מצעד סוחף ודרמטי במיוחד "הנני בידך" הוא שיר העשור, באתר רדיו קול חי, ‏2019-10-17
  22. ^ סיכום שנה מוזיקלית בצל הקורונה: יותר סינגלים פחות אלבומים, בחדרי חרדים
  23. ^ אשת הזמר החסידי נחשפת לראשונה, באתר אקטואליק, 1 בדצמבר 2018
  24. ^ אלבום אני מאמין, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (8 סרטונים)
  25. ^ אלבום זה הזמן, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  26. ^ אלבום forever one, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  27. ^ אלבום קץ לגלות, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  28. ^ אלבום מעגל השנה 2, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (8 סרטונים)
  29. ^ אלבום אנחנו מוכנים, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  30. ^ אלבום מעגל השנה 3, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (6 סרטונים)
  31. ^ אלבום אדרבה, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  32. ^ אלבום אידישע אוצרות 1, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (9 סרטונים)
  33. ^ אוצרות יהודיים - חלק א', רשימת השמעה, באתר יוטיוב (8 סרטונים)
  34. ^ אלבום שטר התנאים, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (11 סרטונים)
  35. ^ אלבום אידישע אוצרות 2, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  36. ^ אלבום ברכה והצלחה, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  37. ^ אלבום האפ קאזאק (חב"ד), רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  38. ^ אלבום חזק!, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (11 סרטונים)
  39. ^ אלבום ניגון הבעל שם טוב (חב"ד), רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  40. ^ אלבום יחיד ורבים, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  41. ^ אלבום אבינו מלכנו (חב"ד), רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  42. ^ אלבום בין כך ובין כך, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (13 סרטונים)
  43. ^ אלבום יענקל יענקל (חב"ד), רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  44. ^ טלי פרקש, אברהם פריד ממשיך לטפס, באתר ynet, 29 בפברואר 2012
  45. ^ אלבום א-מחייה, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (13 סרטונים)
  46. ^ אברהם פריד: אלבום חדש - וסינגל בהשמעה ראשונה, באתר ynet, 6 ביוני 2016
  47. ^ אלבום כמה טוב שנפגשנו, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (13 סרטונים)
  48. ^ אליעזר חסיד, אלבום חדש: פרויקט רילקס עם גדול הזמר אברהם פריד, באתר בחדרי חרדים, 24 במאי 2020
  49. ^ אלבום הימים הטובים, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (12 סרטונים)
  50. ^ אברהם פריד בהופעה חיה בישראל, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (19 סרטונים)
  51. ^ יואב פרידמן, פריד מציג: מעשור יוצאים שלושים, באתר ynet, 5 במרץ 2009
  52. ^ אלבום החתונה, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (10 סרטונים)
  53. ^ אלבום פריד הופעה חיה 2001, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (22 סרטונים)
  54. ^ האלבום הופק עבור תומכי בתי חב"ד. (יואב פרידמן, קול משפחת פריד, באתר ynet, 5 במאי 2009)
  55. ^ זמירות בית אבא - מיין טאטן'ס זמירות, רשימת השמעה, באתר יוטיוב (13 סרטונים)
  56. ^ לב אל הנשמה
  57. ^ https://www.youtube.com/watch?v=ezSvfzIS7-w, www.youtube.com
  58. ^ אני חושב עליכם
  59. ^ היסח הדעת
  60. ^ יואב פרידמן, ניגונים סלונים, באתר ynet, 14 בינואר 2010
  61. ^ הוא יבנה בית
  62. ^ לירון נגלר-כהן, שלמה ארצי, מאחוריך: אברהם פריד, באתר ynet, 26 ביוני 2011
  63. ^ ירושלים שבלב
  64. ^ הנני בידך
  65. ^ וזכנו
  66. ^ אתה בחרתנו
  67. ^ פקודי השם
  68. ^ מהר
  69. ^ אבא
  70. ^ פשוט תהיה עצמך
  71. ^ ילדי
  72. ^ מחרוזת ידיד נפש
  73. ^ עננו
  74. ^ ויושע השם
  75. ^ עננו (ווקאלי)
  76. ^ ובעת ההיא
  77. ^ אשרי תלמיד חכם
  78. ^ אברהם פריד - אוטוטו
  79. ^ אברהם פריד - לבקש רחמים
  80. ^ אברהם פריד - rise! עם ברוך לוין ואלי גרסטנר
  81. ^ אברהם פריד - חסד ומשפט
  82. ^ אברהם פריד ואביב גפן - בצורת
  83. ^ עזרי - אברהם פריד, בני פרידמן ואלי מרקוס
  84. ^ מאיר קליינר, פריד חוגג יובל, באתר ynet, 15 בפברואר 2009
  85. ^ אנעים זמירות
  86. ^ שאמיל (חב"ד)
  87. ^ שובה ה' (חב"ד)
  88. ^ על הסלע (חב"ד)
  89. ^ שלום עליכם
  90. ^ אימתי (חב"ד)
  91. ^ אני מאמין (חזרות)
  92. ^ על הסלע הך (חזרות) (חב"ד)
  93. ^ עזרני קל חי
  94. ^ אבינו מלכנו (חב"ד)
  95. ^ מתנות קטנות
  96. ^ ניגון לר' מיכל מזלוטשוב (חב"ד)
  97. ^ רצה, פריד עם הלפגורט
  98. ^ שבורי לב גרסת אברהם פריד
  99. ^ יאקאב בגרסה המחודשת
  100. ^ ניגון הצמח צדק
  101. ^ אין עוד מלבדו-אברהם פריד