חולית (קיבוץ)

חולית
מדינה ישראלישראל ישראל
מחוז הדרום
מועצה אזורית אשכול
גובה ממוצע[1] ‎76 מטר
תאריך ייסוד 1982
תנועה מיישבת התנועה הקיבוצית
סוג יישוב קיבוץ
נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף 2022[1]
  - אוכלוסייה 210 תושבים
    - שינוי בגודל האוכלוסייה ‎3.4% בשנה
מדד חברתי-כלכלי - אשכול
לשנת 2019[2]
7 מתוך 10

חולית הוא קיבוץ, שכונה חולית על שם אופייה החולי של הקרקע בה הוקם. הקיבוץ היה היאחזות נח"ל בחצי האי סיני, שאוזרחה.

היאחזות חולית נקראה אחימר והוקמה ב-1977, אוזרחה ב-17 בינואר 1978 והפכה לקיבוץ, בחולות פתחת רפיח, ליד ימית. בראשיתה, אוכלסה חולית על ידי בני גרעין, בתנועת הצופים, משרתי שנת שירות ונקלטים. הגרעין הראשון של חולית כונה "חולית", והגרעין השני "הכימתוק", כהיפוך לשם ההיאחזות.

בשנת 1982 נאלץ הקיבוץ להתפנות לחולות פתחת שלום, כחלק מהחזרת סיני למצרים במסגרת הסכם השלום בין ישראל למצרים. על פי עדות הנשים היחידות שנשארו מאז אותו פינוי, הפינוי היה קשה עבור המפונים.

כיום לקיבוץ קשיים כלכליים לא מעטים, אך הוא בשלבי התגברות עליהם, כמו כן הקיבוץ שומר על ציביון קיבוצי על אף הקשיים הכלכליים. בקיבוץ היום שתי קבוצות האחת גרעין והשנייה שש אשר תורמות בהתפתחות הדמוגרפית שלו. הקיבוץ הוקם עי תקם,הם נקלעו בבעיות כספיות והשומר-הצעיר החליט לתמוך בקיבוץ. מתקיימות שם שנות שרות של השומר הצעיר ממדינות בעולם(אירופה ודרום אמריקה) בעיקר.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא קיבוצים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.


  1. ^ 1 2 אוכלוסייה בעיריות, במועצות המקומיות והאזוריות וביישובים בעלי 2,000 תושבים לפחות - לפי טבלה חודשית של למ"ס עבור סוף פברואר 2024 (אומדן), בכל יתר היישובים - לפי טבלה שנתית של למ"ס עבור סוף 2022.
  2. ^ הנתונים לפי טבלת מדד חברתי כלכלי של למ"ס נכון לשנת 2019