אבי בללי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
תמונה חופשיתאין תמונה חופשית

אבי בללי (נולד ב-27 באוקטובר 1963) הוא זמר, גיטריסט, מלחין פסי קול ומפיק מוזיקלי ישראלי, סולן ובסיסט להקת נקמת הטרקטור מאז הקמתה ב-1988.

[עריכה] קריירה

בללי הלחין מוזיקה לליווי יצירות מחול ותיאטרון. בין עבודותיו ניתן למנות את המוזיקה להופעות המחול "קיר" ו"אנאפזה" של להקת בת שבע "כח האיזון" של להקת ורטיגו, "עננים ומרק " לכוריאוגרפית נעה דר ,כמו כן הלחין בללי את המוזיקה ואף ניגן במופע המחול "קרם תות ואבק שריפה" של יסמין גודר. מוזיקה להצגות התיאטרון "מיתוס", "שלוש אחיות" ו"חלום ליל קיץ" " פרויקט הרצל : שם זמני " שהועלו על ידי אנסמבל עיתים, "רומיאו ויוליה" ו"אותלו" שהועלו על ידי תיאטרון חיפה, ו"הזמרת קירחת יותר" שהועלתה על ידי תיאטרון החאן.


בללי הלחין בין השאר את הפסקולים של סרטי הקולנוע "כנפיים שבורות", "תיאום כוונות" ו"מוכרחים להיות שמח" (שעליו זכה בפרס אופיר 2005) ושל סדרות הטלוויזיה "בטיפול", "לא הבטחתי לך", "להוציא את הכלב ו"תמרות עשן". הגרסה האמריקאית של "בטיפול" עושה שימוש בחלק מנעימת הפתיחה של הסדרה הישראלית.

בנוסף לאלבומי להקת נקמת הטרקטור, בללי הוציא שישה תקליטי סולו: "יתומים וילדי האין מוצא", "כח האיזון", "מיתוס", "כנפיים שבורות", "קרם תות ואבק שריפה", וב-2008 את "בללי רביץ רביקוביץ", שם אירח את יהודית רביץ בלחניו לשירי דליה רביקוביץ.

[עריכה] קישורים חיצוניים

הקודם:
2009 - דוד ליס ואלכס קלוד
זוכה בפרס אופיר למלחין לשנת
2010 - אבי בללי ("המדריך למהפכה")
הבא:
2011 - ?
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא