לדלג לתוכן

מוריאל מטלון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מוריאל מטלון
לידה 4 בדצמבר 1948 (בן 75)
ב' בכסלו ה'תש"ט
תל אביב, ישראל
מדינה ישראל
השכלה

תואר שני במשפטים, בהצטיינות, האוניברסיטה העברית (1974)

תואר ראשון במשפטים, האוניברסיטה העברית (1970)
השתייכות משרד גורניצקי ושות'
תפקידים בולטים

יו"ר ועדת הניהול, משרד גורניצקי ושות', 2017 - היום

שותף מנהל, משרד גורניצקי ושות', 1991-2017
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מוריאל מטלון (נולד ב־4 בדצמבר 1948) הוא עורך דין ישראלי, שותף בכיר ויו"ר ועדת הניהול של משרד עורכי הדין גורניצקי ושות'.

מטלון התמחה במהלך השנים בתחומי הנדל"ן, מלונאות, תשתיות, אנרגיה, תקשורת, עסקאות בינלאומיות, תאגידים ומיזוגים ורכישות. במהלך השנים הוא יעץ לממשלת ישראל בפרויקטים גדולים, דוגמת כביש חוצה ישראל, הרכבת הקלה בתל אביב, הפרטת השקם והפרטת חברת הדלק "פז". נוסף לכך הוביל מטלון את הקונסורציום בינלאומי בראשות חברת IDE להקמת מתקן התפלת מי-ים באשקלון ובמגזר הפרטי משמש כיועץ המשפטי של רשתות מלונאות בינלאומיות הפועלות בישראל. מטלון היה היועץ המשפטי הבכיר בהשקת חברת YES ושימש כדירקטור בבנק הפועלים שווייץ.

מוריאל מטלון נולד וגדל בעיר תל אביב-יפו, והוא תושב העיר עד היום. מוריאל הוא דור שישי בארץ ישראל, צאצא ישיר של אהרון מטלון אשר התיישב לפני כמאתיים שנה בארץ ישראל (שנת 1817) והיה למחדש היישוב היהודי בעיר יפו. בשלהי המאה ה-19, סבו משה יצחק מטלון (על שמו קרוי רחוב מטלון בעיר[1]) היה לעורך הדין היהודי הראשון ביפו. בשנת 1913 העתיקה המשפחה את מקום מושבה לתל אביב ומשה יצחק מטלון היה מבוני העיר העברית הראשונה ומרחיב גבולותיה והקים את קריית מטלון בפתח-תקווה. אביו, נתנאל מטלון,[2] היה במשך שנים חבר מועצת עיריית תל אביב-יפו, מראשי מכבי ישראל וההתאחדות לכדורגל, שגריר ישראל באורוגוואי, ויקיר העיר תל אביב לשנת 1986.

אימו רחל לבית בן-טובים, ילידת טבריה, הייתה נכדתו של איש העלייה הראשונה יצחק אייזיק בן-טובים (שעלה ליפו מליטא בשנת 1890) ובתו של ברוך בן-טובים, ממנהלי בנק אפ"ק, ממנהליו הראשונים של בנק אפ"ק (הוא בנק לאומי לישראל של היום) ושימש כמנהל הראשון של הבנק בטבריה בשנים 1913-1923, במהלכם נבחר גם לכהן כסגן ראש עיריית טבריה והקים את קריית שמואל - השכונה היהודית הראשון מחוץ לעיר העתיקה של טבריה. בשנת 1923 הוא נבחר לפתוח את הסניף הראשון של הבנק בתל אביב.

מוריאל נשוי לענת ולהם שלושה ילדים.

השכלה ופעילות אקדמית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מוריאל מטלון למד והתחנך בבית הספר הכרמל ובתיכון עירוני א'.

בשנת 1966 התגייס לתוכנית העתודה האקדמית, והחל ללמוד משפטים באוניברסיטה העברית. בין מוריו נמנו דמויות מפתח במשפט הישראלי ובהם: פרופ' אהרן ברק, פרופ' יצחק זמיר, השופט מישאל חשין, השופט יואל זוסמן, השופט משה זילברג, פרופ' גד טדסקי, פרופ' גבריאלה שלו, פרופ' אביגדור לבונטין, פרופ' יצחק קלינגהופר.

בהיותו סטודנט באוניברסיטה, החל בפעילות ציבורית סטודנטיאלית - היה ממקימי אגודת הסטודנטים למשפטים ושימש בה סיו"ר האגודה וסיו"ר אגודת הסטודנטים. כמו כן, היה ממקימי תא הסטודנטים של גח"ל באוניברסיטה העברית, יחד עם דן מרידור. מוריאל נמנה עם הצוות שהוביל את החזרה של האוניברסיטה העברית להר הצופים ויזם את הקמת מעונות הסטודנטים בגבעת המבתר, אליה הוא עבר עם עוד 60 סטודנטים באוגוסט 1968. בהמשך הוא היה שותף לצוות שטיפל בהעברת הפקולטה למשפטים להר הצופים.

בשנת 1969 היה לראש הלשכה ועוזרו של השר אריה דולצ'ין, אשר היה שר בממשלתה של גולדה מאיר וכן שימש יו"ר הסוכנות היהודית.

מוריאל היה חבר הנהלה ואחד ממייסדי כתב העת האקדמי "משפטים" (שנוסד ביוזמתו של פרופ' אהרן ברק), יחד עם פרופ' מרדכי קרמניצר, פרופ' רות גביזון, ומרים נאור אשר לימים כיהנה כנשיאת ביהמ"ש העליון.

שירות צבאי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מוריאל מטלון שימש במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית בצה"ל, השתחרר בדרגת רס"ן. בין השנים 1971-1973 היה לתובע צבאי ברצועת עזה ולאחר מכן באזור יהודה ושומרון. בין השנים 1973-1975 שימש כסגן ראש ענף הדין הבינ"ל של צה"ל, וכיועמ"ש של אזור סיני ומרחב שלמה, לאחר מכן כיהן במסגרת שירות מילואים כשופט בבתי המשפט הצבאיים באיו"ש, ובימי מלחמת לבנון הראשונה היה ליועמ"ש של היחידה לקישור עם האוכלוסייה האזרחית בלבנון.

ניסיון תעסוקתי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין השנים 1976-1978 עבד מוריאל כעורך דין בפירמת עוה"ד המובילה Amen, Weisman and Butler בניו יורק, ארצות הברית.

בשנת 1978 הצטרף למשרד עוה"ד גורניצקי ושות', שמנה באותה העת 8 עורכי דין בלבד, ובמשך 26 שנה שימש כשותף המנהל.[3] משנת 2017 מכהן כיו"ר ועדת הניהול של המשרד, המונה כיום למעלה מ-350 עובדים (מתוכם 250 חלק מהצוות המשפטי) והוא בין משרדי עוה"ד הגדולים והמובילים בתל אביב.[4]

במהלך שנותיו כעורך דין, עסק במגוון תחומי פעילות משפטית תוך השפעה על רבדים שונים בעולם הכלכלה והמשפט:

במהלך השנים בהן שימש כשותף המנהל בגורניצקי, טיפח מוריאל תרבות ארגונית המשלבת עשייה משפטית לצד מעורבות חברתית, תרומה לקהילה וקידום אחריות תאגידית (Corporate Social Responsibility), הן בפירמה והן בקרב לקוחותיה. במסגרת זו, הנהיג מוריאל בגורניצקי כבר בשנת 1992 "קוד אתי", אשר כל עובדי המשרד מתחייבים לכבד. כמו כן, הוא מרצה אודות אחריות תאגידית בחרות שונות ובמוסדות אקדמיים.

מעורבות בקהילה ופעילות התנדבותית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מוריאל מטלון בטקס החתימה על כרזת זכויות הילד בשפה ידידותית לילדים

בהנהגתו של מוריאל מטלון, הפגין משרד גורניצקי ושות' את המחויבות לחברה תוך סיוע ומתן ייעוץ משפטי "פרו בונו" למגוון רחב של עמותות וארגונים בתחומי פעילות מגוונים, ובכלל זה - עמותת "פרס לחיים", עמותת שיעור אחר, עמותת ידיד, עמותת חינוך לפסגות, מקהלת מורן, ארגון נפגעי פעולות איבה, פרויקט "אופניים לכולם", קרן גלבוע, קרן ברוך ורות רפפורט, עמותת בית הילד ע"ש אלעזרקי, בית התפוצות, להקת המחול בת-שבע, הקרן הישראלית למען יוניסף, ארגון "עזר מציון", עמותת רעות, עמותת אלין בית נועם ועמותת "רוח טובה" ("יום המעשים הטובים").

הוקרה ופרסים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחלת הסרטן וההתמודדות עמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך שנת 2015 חלה מוריאל מטלון בסרטן (לימפומת נון-הודג'קין) ולאחר מספר אשפוזים התברר כי הוא חייב לעבור השתלת מח עצם. באפריל 2016 בזכות מאגר מח העצם של עזר מציון, נמצא למוריאל תורם – חייל עתודאי בשם אבי כהן מבית שאן[21] ובמהלך חג הפסח של אותה השנה עבר מוריאל השתלה במחלקת השתלות מח עצם בבית החולים שיבא ולאחר מספר חודשים של התאוששות חזר לפעילות מלאה. מאז הוא פעיל בסיוע ותמיכה בעזר מציון והקים מאגר מח עצם המסייע לארגון, והצטרף לוועד המנהל של האגודה למלחמה בסרטן.[22]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוריאל מטלון בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ בין שני בתים: הפרק החדש בסיפורה של משפחת מטלון מפלורנטין, באתר Xnet‏, 4 בספטמבר 2016
  2. ^ סרטון שנערך לכבוד יום ההולדת ה-100 של נתנאל מטלון ע"י בנו מוריאל, ‏נובמבר 2013
  3. ^ חן מענית, ‏"אנשים בעמדות מפתח צריכים בשלב מסוים להחזיר לחברה", באתר גלובס, 6 באפריל 2017
  4. ^ דירוג משרדי עורכי הדין המובילים בישראל באתר IFLR 1000
  5. ^ פרוטוקול ישיבת ועדת הכלכלה, ‏29 בינואר 2001
  6. ^ פרוטוקול ישיבת ועדת הכלכלה, ‏11 ביולי 2001
  7. ^ בג"צ 7852-98, ערוצי זהב ושות ואח' נ' שרת התקשורת, המועצה לשידורי כבלים ושידורי לווין, ודי.בי.אס. שירותי לווין (1998) בע"מ, ‏7 בנובמבר 1999
  8. ^ ש.י.ן לשיוויון ייצוג נשים נ' המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין, באתר העין השביעית, 2 במרץ 2004
  9. ^ סרטון מטקס קבלת הפנים שנערך לרגל ההשקה המחודשת של הקרן הישראלית למען יוניסף, ‏22 בדצמבר 2011
  10. ^ Moriel Matalon, Chair of the Israeli Fund for UNICEF speaks at i 24 News about Clildren's Labor, ‏November 2013
  11. ^ טקס חתימה של כרזת זכויות הילד בשפה ידידותית לילדים - יוזמת יוניסף ישראל, באתר כנסת עכשיו, ‏12 במרץ 2012
  12. ^ נציבות לילדים ולנוער באתר הקרן הישראלית למען יוניסף, ‏דצמבר 2010
  13. ^ ערוץ היוטיוב של יוניסף ישראל, סרטון נאומו של מוריאל מטלון בעצרת נגד גירוש ילדי העובדים הזרים, ‏מרץ 2011
  14. ^ Moriel Matalon – Laying of the Foundation Stone for "Rappaport Center for Cancer Research" at the Technion, ‏July 9, 2019
  15. ^ דוברות הלשכה, פרסום באתר לשכת עורכי הדין על הענקת אותות הוקרה "תואר לשם כבוד-Honoris Causa", ‏מאי 2015
  16. ^ סרטון מטקס הענקת אות הוקרה "תואר לשם כבוד-Honoris Causa" מטעם לשכת עורכי הדין, ‏20 במאי 2015
  17. ^ סרטון שהופק לרגל אירוע הענקת תואר "יקיר הפקולטה", האוניברסיטה העברית, ‏2018
  18. ^ שלוש עובדות שלא ידעתם על מוריאל מטלון, סרטון שהופק לכבוד אירוע יקיר הפקולטה, ‏אוגוסט 2018
  19. ^ הטכניון העניק תוארי עמית כבוד במסגרת הפתיחה החגיגית של מושב הקורטוריון, חבר הנאמנים של הטכניון, באתר הטכניון, ‏22.06.23
  20. ^ Moriel Matalon awarded Honorary Fellowship by the Technion, נבדק ב-2023-07-16
  21. ^ סרטון המתעד את המפגש בין מוריאל מטלון לבין אבי כהן, באתר YouTube, ‏2 בנובמבר 2017
  22. ^ סרטון מנאומו של מוריאל מטלון באירוע שקיימה עמותת עזר מציון, באתר YouTube, ‏ספטמבר 2016