קלינט איסטווד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
קלינט איסטווד
Eastwoodtux2.jpg
קלינט איסטווד, 2007
תאריך לידה: 31 במאי 1930
מקום לידה: סן פרנסיסקו שבארצות הברית
פרסים: 5 פרסי אוסקר (כולל פרס הוקרה)
3 פרסי גלובוס הזהב
פרס דקל הזהב
פרס אריה הזהב
דמות ידועה: האיש ללא שם (סרטי האיש ללא שם)
הארי קלהן (סרטי הארי המזוהם)
פרופיל ב-IMDb

קלינט איסטוודאנגלית: Clinton Eastwood; נולד ב-31 במאי 1930) הוא שחקן, במאי, מפיק קולנוע ומלחין קולנוע אמריקאי, וזוכה חמישה פרסי אוסקר - שני פרסים כבמאי, שני פרסים כמפיק ופרס הוקרה אחד.

איסטווד ידוע בעיקר בזכות תפקידיו כאיש קשוח וחסר פשרות, למשל בסרט הארי המזוהם, בסרט האיש ללא שם, בסדרת מערבוני הספגטי של סרג'ו לאונה, ובפרט בסרט הטוב, הרע והמכוער שבו גילם את "בלונדי" ("הטוב"). כבמאי הוא מוכר בזכות סרטי דרמה שטבועה בהם פסימיות כגון "בלתי נסלח", "מיסטיק ריבר" ו"מיליון דולר בייבי".

תוכן עניינים

ביוגרפיה [עריכה]

איסטווד נולד ב-31 במאי 1930 בסן פרנסיסקו לרות' וקלינטון איסטווד. התגייס לצבא בשנת 1951 והשתחרר בשנת 1953. נרשם למכללת לוס אנג'לס ללמודי מנהל עסקים אך נשר לאחר זמן קצר. לאחר מכן, חתם על הסכם לשישה חודשים עם אולפני יוניברסל וכיכב בתפקידים משניים בסרטים סוג ב' כמו "נקמת היצור" ו"ליידי גודייבה".

הפריצה הגדולה של איסטווד התרחשה בעקבות המערבון "בעבור חופן דולרים" (1964), שביים סרג'ו לאונה, תפקיד שהפך אותו לכוכב בינלאומי. סרטים נוספים בטרילוגיה הם "הטוב הרע והמכוער" (1967) והצלפים.

ב-1971 החל את קריירת הבימוי שלו בבימוי הסרט "מיסטי" (על שדרן רדיו מנומנם ומעריצה אובססיבית). ב-1992 ביים ושיחק בסרט "בלתי נסלח" וזכה בפרס אוסקר לבמאי הטוב ביותר. סרט זה שבר את התבנית הקלאסית של המערבון האמריקאי (הטוב, הרע והנערה), ונחשב כיום למסמל את סיום תקופת המערבונים. בשנת 2005 זכה בפרס אוסקר לבמאי הטוב ביותר בשנית, על סרטו "מיליון דולר בייבי". ב-2008 ב"גראן טורינו" נפרד איסטווד מדמות הפטריוט שגילם בסרטים קודמים.

עמדותיו הפוליטיות [עריכה]

בשנות ה-80 של המאה ה-20 כיהן איסטווד שנתיים כראש עיריית כרמל שבקליפורניה, ארצות הברית. באוגוסט 2012, השתתף איסטווד בכנס לגיוס כספים עבור מיט רומני, מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארצות הברית, שנערך בסאן וואלי, איידהו, והצהיר על תמיכתו ברומני במירוץ לנשיאות. בתשובה לשאלה מדוע הוא תומך ברומני, השיב איסטווד בציטוט מהסרט "הארי המזוהם", כי "המדינה זקוקה לזריקת מרץ"‏[1].

פרסים [עריכה]

בפברואר 2009 הוענק לו פרס דקל הזהב למפעל חיים. ‏‏[2]

פילמוגרפיה [עריכה]


ראו גם [עריכה]

קישורים חיצוניים [עריכה]

הערות שוליים [עריכה]