נרווה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ מיזוג תבנית שושלת לתוך תבנית מנהיג1#
מאין תקציר עריכה
שורה 28: שורה 28:
|צאצאים=[[טריאנוס]] (מאומץ)
|צאצאים=[[טריאנוס]] (מאומץ)
|יורש העצר=}}
|יורש העצר=}}
'''נרווה''', ובשמו המלא, '''מרקוס קוקיוס נרווה''' ([[לטינית]]: '''Marcus Cocceius Nerva'''{{כ}}; [[28 בנובמבר]] [[30]] - [[27 בינואר]] [[98]]) היה [[קיסרי רומי|קיסר רומא]] משנת [[96]] ועד 98 לספירה.
'''מרקוס קוקיוס נרווה''' ([[לטינית]]: '''Marcus Cocceius Nerva'''{{כ}}; [[28 בנובמבר]] [[30]] - [[27 בינואר]] [[98]]) היה [[קיסרי רומי|קיסר רומא]] משנת [[96]] ועד 98 לספירה.


== חייו ==
בתחילת דרכו היה סנאטור, וכאשר [[דומיטיאנוס]] נרצח, הוא נבחר מקרב חברי הסנאט לכהן כקיסר. הראשון מ[[חמשת הקיסרים הטובים]].
בתחילת דרכו היה סנאטור, וכאשר [[דומיטיאנוס]] נרצח, הוא נבחר מקרב חברי הסנאט לכהן כקיסר. הראשון מ[[חמשת הקיסרים הטובים]].



גרסה מ־18:40, 5 בפברואר 2017

תבנית:מנהיג1 מרקוס קוקיוס נרווה (לטינית: Marcus Cocceius Nerva‏; 28 בנובמבר 30 - 27 בינואר 98) היה קיסר רומא משנת 96 ועד 98 לספירה.

חייו

בתחילת דרכו היה סנאטור, וכאשר דומיטיאנוס נרצח, הוא נבחר מקרב חברי הסנאט לכהן כקיסר. הראשון מחמשת הקיסרים הטובים.

מפעלו של נרווה היה בעיקר בתחומי המדינה, וגם תיקונים מתקופת דומיטיאנוס. הוא שחרר גולים ממשפטים שנערכו בתקופת דומיטיאנוס, ביטל את משפטי ביזיון המלכות, החזיר את הרכוש שנלקח על ידי דומיטיאנוס לתושבים, והקל את המסים לרומאים ולאיטלקים.

נרווה בנה מחסני תבואה כדי להקל את חלוקתה לתושבים, ושיקם את מערכת הספקת המים.

בניסיון למנוע את העוני באימפריה, הטיל על הסנאט לקנות קרקעות עבור מגורי עניים.

מפעלו העיקרי של נרווה היה הקמת מוסד ה"אלימנטה" אשר תמך באיכרים ובילדים. המפעל פעל כך שאיכרים יקבלו הלוואות בריבית נמוכה. הריבית עברה לשלטונות המוניקיפיות אשר שילמו את כל הריבית, עם תוספת מכספם, להורי ילדים כדי שבידיהם יהיה מספיק כסף לטפל בילדיהם.

בתקופת שלטונו אימץ נרווה את טריאנוס נציב גרמניה העילית וקבע בכך שהוא יהיה יורשו.

נרווה מת ככל הנראה מסיבות טבעיות, וטריאנוס ירש אותו כקיסר.

יחסו ליהודים

עם עליית נרווה לשלטון באה הקלה ביחסי היהודים עם האימפריה. הוא הקל את גביית המס היהודי ואסר על רדיפתם של אנשים בשל אורח החיים היהודי שלהם.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נרווה בוויקישיתוף