רשימת אתרי מורשת עולמית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אתרי מורשת עולמית לפי מדינות

אתר מורשת עולמית הוא אתר שהוכרז על ידי ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו כאתר הראוי לשימור בזכות חשיבותו המיוחדת למורשת המשותפת לאנושות.

האספה הכללית של אונסק"ו החלה בתוכנית להגנה על אתרי מורשת עולמית עם ניסוח "האמנה בדבר הגנת המורשת הטבעית והתרבותית העולמית" (Convention Concerning the Protection of World Cultural and Natural Heritage) ביום 16 בנובמבר 1972, ומכוחה הוקמה ועדת המורשת העולמית, האחראית על בחירת אתרים חדשים ופיקוח על ניהולם של האתרים שברשימה. עד כה אישררו 190 מדינות את האמנה.

נכון לשנת 2015, ישנם 1031 אתרי מורשת עולמית הממוקמים ב-163 מדינות ברחבי העולם. האתרים מחולקים לפי אתרים טבעיים, אתרי תרבות שנבנו בידי אדם ואתרים מעורבים (נוצרו בידי הטבע והאדם). אזורי האתרים מחולקים על ידי אונסק"ו ל-5 אזורים: אפריקה, מדינות ערביות, אסיה והאגן הפסיפי, אירופה וצפון אמריקה והאזור האחרון, אמריקה הלטינים והקריביים. המדינה עם מספר אתרי המורשת הרבים ביותר הינה איטליה עם 51 אתרים, לאחריה נמצאת סין עם 48 אתרים וספרד שלישית עם 44 אתרים.

אתרי מורשת עולמית לפי מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה אתרי טבע אתרי תרבות אתרים מעורבים סך הכול אתרים אזור לפי אונסק"ו
אפגניסטןאפגניסטן  אפגניסטן 2 2 אסיה והפסיפיק
אלבניהאלבניה  אלבניה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
אלג'יריהאלג'יריה  אלג'יריה 6 1 7 מדינות ערביות
אנדורהאנדורה  אנדורה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
ארגנטינהארגנטינה  ארגנטינה 4 4 8 אמריקה הלטינית והקריביים
ארמניהארמניה  ארמניה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 12 3 4 19 אסיה והפסיפיק
אוסטריהאוסטריה אוסטריה 9 9 אירופה וצפון אמריקה
אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 2 2 אירופה וצפון אמריקה
בחרייןבחריין בחריין 2 2 המדינות הערביות
בנגלדשבנגלדש בנגלדש 1 2 3 אסיה והפסיפיק
ברבדוסברבדוס ברבדוס 1 1 אמריקה הלטינית והקרביים
בלארוסבלארוס בלארוס 1 3 4 אירופה וצפון אמריקה
בלגיהבלגיה בלגיה 11 11 אירופה וצפון אמריקה
בליזבליז בליז 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
בניןבנין בנין 1 1 אפריקה
בוליביהבוליביה בוליביה 1 5 6 אמריקה הלטינית והקריביים
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה בוסניה והרצגובינה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
בוטסואנהבוטסואנה בוטסואנה 1 1 אפריקה
ברזילברזיל ברזיל 7 12 19 אמריקה הלטינית והקריביים
בולגריהבולגריה בולגריה 2 7 9 אירופה וצפון אמריקה
בורקינה פאסובורקינה פאסו בורקינה פאסו 1 1 אפריקה
קמבודיהקמבודיה קמבודיה 2 2 אסיה והפסיפיק
קמרוןקמרון קמרון 2 2 אפריקה
קנדהקנדה קנדה 9 8 17 אירופה וצפון אמריקה
כף ורדהכף ורדה כף ורדה 1 1 אפריקה
הרפובליקה המרכז-אפריקאיתהרפובליקה המרכז-אפריקאית הרפובליקה המרכז-אפריקאית 1 1 2 אפריקה
צ'אדצ'אד צ'אד 1 1 אפריקה
צ'ילהצ'ילה צ'ילה 5 5 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין סין 9 34 5 48 אסיה והפסיפיק
קולומביהקולומביה קולומביה 2 5 7 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו הרפובליקה של קונגו 1 1 אפריקה
קוסטה ריקהקוסטה ריקה קוסטה ריקה 3 3 אמריקה הלטינית והקריביים
חוף השנהבחוף השנהב חוף השנהב 3 1 4 אפריקה
קרואטיהקרואטיה קרואטיה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
קובהקובה קובה 2 7 9 אמריקה הלטינית והקריביים
קפריסיןקפריסין קפריסין 3 3 אירופה וצפון אמריקה
צ'כיהצ'כיה צ'כיה 12 12 אירופה וצפון אמריקה
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית קוריאה הצפונית 2 2 אסיה והפסיפיק
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 5 5 אפריקה
דנמרקדנמרק דנמרק 3 3 6 אירופה וצפון אמריקה
דומיניקהדומיניקה דומיניקה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית הרפובליקה הדומיניקנית 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אקוודוראקוודור אקוודור 2 2 4 אמריקה הלטינית והקריביים
מצריםמצרים מצרים 1 6 7 המדינות הערביות
אל סלוודוראל סלוודור אל סלוודור 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אסטוניהאסטוניה אסטוניה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
אתיופיהאתיופיה אתיופיה 1 8 9 אפריקה
פינלנדפינלנד פינלנד 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
פיג'יפיג'י פיג'י 1 1 אסיה והפסיפיק
צרפתצרפת צרפת 3 37 1 41 אירופה וצפון אמריקה
גבוןגבון גבון 1 1 אפריקה
גמביהגמביה גמביה 2 2 אפריקה
גאורגיהגאורגיה גאורגיה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
גרמניהגרמניה גרמניה 3 37 40 אירופה וצפון אמריקה
גאנהגאנה גאנה 2 2 אפריקה
יווןיוון יוון 1 15 1 17 אירופה וצפון אמריקה
גואטמלהגואטמלה גואטמלה 2 1 3 אמריקה הלטינית והקריביים
גינאהגינאה גינאה 1 1 אפריקה
האיטיהאיטי האיטי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
ותיקןותיקן ותיקן 2 2 אירופה וצפון אמריקה
הונדורסהונדורס הונדורס 1 1 2 אמריקה הלטינית והקריביים
הונגריההונגריה הונגריה 1 7 8 אירופה וצפון אמריקה
איסלנדאיסלנד איסלנד 1 1 2 אירופה וצפון אמריקה
הודוהודו הודו 6 26 32 אסיה והפסיפיק
אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה 4 4 8 אסיה והפסיפיק
איראןאיראן איראן 19 19 אסיה והפסיפיק
עיראקעיראק עיראק 4 4 המדינות הערביות
אירלנדאירלנד אירלנד 2 2 אירופה וצפון אמריקה
ישראלישראל ישראל 9/10‏[1] 9/10 אירופה וצפון אמריקה
איטליהאיטליה איטליה 4 47 51 אירופה וצפון אמריקה
ג'מייקהג'מייקה ג'מייקה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
יפןיפן יפן 4 15 19 אסיה והפסיפיק
ירדןירדן ירדן 3 1 4 המדינות הערביות
קזחסטןקזחסטן קזחסטן 1 3 4 אסיה והפסיפיק
קניהקניה קניה 3 3 6 אפריקה
קיריבטיקיריבטי קיריבטי 1 1 אסיה והפסיפיק
קירגיזסטןקירגיזסטן קירגיזסטן 2 2 אסיה והפסיפיק
לאוסלאוס לאוס 2 2 אסיה והפסיפיק
לטביהלטביה לטביה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
לבנוןלבנון לבנון 5 5 המדינות הערביות
לסוטולסוטו לסוטו 1 1 אפריקה
לובלוב לוב 5 5 המדינות הערביות
ליטאליטא ליטא 4 4 אירופה וצפון אמריקה
לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מקדוניהמקדוניה מקדוניה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מדגסקרמדגסקר מדגסקר 2 1 3 אפריקה
מלאווימלאווי מלאווי 1 1 2 אפריקה
מלזיהמלזיה מלזיה 2 2 4 אסיה והפסיפיק
מאלימאלי מאלי 3 1 4 אפריקה
מלטהמלטה מלטה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
איי מרשלאיי מרשל איי מרשל 1 1 אסיה והפסיפיק
מאוריטניהמאוריטניה מאוריטניה 1 1 2 המדינות הערביות
מאוריציוסמאוריציוס מאוריציוס 2 2 אפריקה
מקסיקומקסיקו מקסיקו 5 27 1 33 אמריקה הלטינית והקריביים
מולדובהמולדובה מולדובה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מונגוליהמונגוליה מונגוליה 1 1 2 אסיה והפסיפיק
מונטנגרומונטנגרו מונטנגרו 1 1 2 אירופה וצפון אמריקה
מרוקומרוקו מרוקו 9 9 המדינות הערביות
מוזמביקמוזמביק מוזמביק 1 1 אפריקה
מיאנמרמיאנמר מיאנמר 1 1 אסיה והפסיפיק
נמיביהנמיביה נמיביה 1 1 2 אפריקה
נפאלנפאל נפאל 2 2 4 אסיה והפסיפיק
הולנדהולנד הולנד 1 9 10 אירופה וצפון אמריקה
ניו זילנדניו זילנד ניו זילנד 2 1 3 אסיה והפסיפי
ניקרגואהניקרגואה ניקרגואה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
ניז'רניז'ר ניז'ר 2 1 3 אפריקה
ניגריהניגריה ניגריה 2 2 אפריקה
נורווגיהנורווגיה נורווגיה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
עומאןעומאן עומאן 4 4 המדינות הערביות
פקיסטןפקיסטן פקיסטן 6 6 אסיה והפסיפיק
פלאופלאו פלאו 1 1 אסיה והפסיפיק
הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית הרשות הפלסטינית 2 2 המדינות הערביות
פנמהפנמה פנמה 3 2 5 אמריקה הלטינית והקריביים
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה פפואה גינאה החדשה 1 1 אסיה והפסיפיק
פרגוואיפרגוואי פרגוואי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
פרופרו פרו 2 8 2 12 אמריקה הלטינית והקריביים
הפיליפיניםהפיליפינים הפיליפינים 3 3 6 אסיה והפסיפיק
פוליןפולין פולין 1 13 14 אירופה וצפון אמריקה
פורטוגלפורטוגל פורטוגל 1 14 15 אירופה וצפון אמריקה
קטר (מדינה)קטר (מדינה) קטר 1 1 המדינות הערביות
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית קוריאה הדרומית 1 11 12 אסיה והפסיפיק
רומניהרומניה רומניה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
רוסיהרוסיה רוסיה 10 16 26 אירופה וצפון אמריקה
סנט קיטס ונוויססנט קיטס ונוויס סנט קיטס ונוויס 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
סנט לוסיהסנט לוסיה סנט לוסיה 1 1 אמריקה הלטינית והקרביים
סן מרינוסן מרינו סן מרינו 1 1 אירופה וצפון אמריקה
ערב הסעודיתערב הסעודית ערב הסעודית 3 3 המדינות הערביות
סנגלסנגל סנגל 1 5 1 7 אפריקה
סרביהסרביה סרביה 4 4 אירופה וצפון אמריקה
סיישלסיישל סיישל 2 2 אפריקה
סינגפורסינגפור סינגפור 1 1 אסיה והפסיפיק
סלובקיהסלובקיה סלובקיה 2 5 7 אירופה וצפון אמריקה
סלובניהסלובניה סלובניה 1 2 3 אירופה וצפון אמריקה
איי שלמהאיי שלמה איי שלמה 1 1 אסיה והפסיפיק
דרום אפריקהדרום אפריקה דרום אפריקה 3 4 1 8 אפריקה
ספרדספרד ספרד 3 39 2 44 אירופה וצפון אמריקה
סרי לנקהסרי לנקה סרי לנקה 2 6 8 אסיה והפסיפיק
סודאןסודאן סודאן 2 2 המדינות הערביות
סורינאםסורינאם סורינאם 1 1 2 אמריקה הלטינית והקריביים
שוודיהשוודיה שוודיה 1 13 1 15 אירופה וצפון אמריקה
שווייץשווייץ שווייץ 3 8 11 אירופה וצפון אמריקה
סוריהסוריה סוריה 6 6 ערב הסעודית
טג'יקיסטןטג'יקיסטן טג'יקיסטן 1 1 2 אסיה והפסיפיק
טנזניהטנזניה טנזניה 3 3 1 7 אפריקה
תאילנדתאילנד תאילנד 2 3 5 אסיה והפסיפיק
טוגוטוגו טוגו 1 1 אפריקה
תוניסיהתוניסיה תוניסיה 1 7 8 המדינות הערביות
טורקיהטורקיה טורקיה 13 2 15 אירופה וצפון אמריקה
טורקמניסטןטורקמניסטן טורקמניסטן 3 3 אסיה והפסיפיק
אוגנדהאוגנדה אוגנדה 2 1 3 אפריקה
אוקראינהאוקראינה אוקראינה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
בריטניהבריטניה בריטניה 4 24 1 29 אירופה וצפון אמריקה
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית 13 9 1 23 אירופה וצפון אמריקה
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות 1 1 המדינות הערביות
אורוגוואיאורוגוואי אורוגוואי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אוזבקיסטןאוזבקיסטן אוזבקיסטן 4 4 אסיה והפסיפיק
ונואטוונואטו ונואטו 1 1 אסיה והפסיפיק
ונצואלהונצואלה ונצואלה 1 2 3 אסיה והפסיפיק
וייטנאםוייטנאם וייטנאם 2 5 1 8 אסיה והפסיפיק
תימןתימן תימן 1 3 4 המדינות הערביות
זמביהזמביה זמביה 1 1 אפריקה
זימבבואהזימבבואה זימבבואה 2 3 5 אפריקה

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

עיינו גם בפורטל

P Moai.png

פורטל המורשת העולמית הוא שער לכל הנושאים הקשורים בנושא. הפורטל מציג את אתרי המורשת העולמית מזוויות שונות ותוך התמקדות במדינות ובנושאים נבחרים, ומספק מידע אודות אופן פעולתם של ועדת המורשת העולמית והגופים המסייעים לה.


הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ כולל את ירושלים שהוצעה על ידי ירדן, ובאופן רשמי נצבת ברשימה עצמאית