קובץ הערות וביאורים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 21: שורה 21:
[[קטגוריה:ישיבות תומכי תמימים - חב"ד]]
[[קטגוריה:ישיבות תומכי תמימים - חב"ד]]
[[קטגוריה:כתבי חב"ד]]
[[קטגוריה:כתבי חב"ד]]
[[קטגוריה:כתבי עת תורניים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:ארצות הברית: כתבי עת תורניים]]

גרסה מ־08:58, 17 ביוני 2015

קובץ הערות וביאורים הוא כתב עת תורני של חסידות חב"ד, המכיל חידושי תורה ויוצא לאור מדי שבועיים. בקובץ כותבים רבני וחסידי חב"ד ממדינות שונות בעולם. הקובץ יוצא לאור מדי שבועיים ובתמוז תש"ע הופיע הגיליון האלף שלו.

הקובץ נערך ויוצא לאור על ידי תלמידי ישיבת אהלי תורה בברוקלין (הישיבה הגדולה ביותר של חסידי חב"ד). מתלבנים בו נושאים בתורתו של רבי מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ', ונושאים תורניים נוספים. עורכו הראשי הוא הרב אברהם יצחק ברוך גרליצקי, מראשי ישיבת אהלי תורה. כמו כן כל שנה נבחרים שניים או שלושה תלמידים מהישיבה לשמש כעורכים. עם כותבי הקובץ נמנים ראשי ישיבות חב"ד בעולם.

במתכונתו הראשונית הופיע הקובץ החל מקיץ ה'תשל"ג תחת השם "שו"ת התלמידים - אהלי תורה". באותן שנים הייתה מתכונתו צנועה והוא הופיע כמה פעמים בשנה, לקראת מועדים שונים. בשמחת תורה של שנת תש"מ דיבר הרבי מליובאוויטש על הצורך להוסיף בלימוד התורה במשך כל השנה באופן מיוחד. כתוצאה מכך החלו תלמידי הישיבה להוציא לאור את הקובץ מדי שבוע, החל משבת פרשת בראשית אותה שנה, תחת השם "הערות וביאורים". בשנת ה'תשנ"ג החל הקובץ להופיע מדי שבועיים.

עם הכותבים הקבועים בקובץ נמנים הרב חיים רפפורט והרב אהרן חיטריק.

הקובץ והרבי מלובביץ'

הרבי מליובאוויטש היה מקבל בכל שבוע את הקובץ הראשון שיצא מבית הדפוס. פעמים רבות היה הרבי עונה לשאלות שונות שנשאלו בקובץ. הוא אף נתן הוראות ביחס לעריכת הקובץ ולצורתו. בשנת ה'תשמ"ו הנהיג הרבי שקהל החסידים ישאל שאלות על התורה ויפרסמן בקובץ, והוא יענה על השאלות בפומבי, בהתוועדויות.

את שיחות הרבי ותגובותיו לקובץ, יחד עם מידע היסטורי על הקובץ ועורכיו, הדפיסה המערכת בשנת ה'תשע"א בספר בשם "הערות וביאורים".

קישורים חיצוניים