רשימת מדינות על-פי אחוזי אוריינות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זוהי רשימה של מדינות לפי שיעור ידיעת קרוא וכתוב (אוריינות), כפי שנכללות בתוכנית הפיתוח של האומות המאוחדות (UNDP). נתוני הדו"ח הם תערובת של נתונים אשר נאספו על ידי מכון אונסק"ו לסטטיסטיקה וכמו כן דיווחים של ה-UNDP.

רשימה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקום ציון מדינה אחוז אוריינות
1 1 גאורגיה 100.0
2 2 קובה 99.9
3 3 אסטוניה 99.8
4 4 לטביה 99.8
5 5 ברבדוס 99.7
6 6 סלובניה 99.7
7 7 בלארוס 99.7
8 8 ליטא 99.7
9 9 אוקראינה 99.7
10 10 ארמניה 99.7
11 11 קזחסטן 99.6
12 12 טג'יקיסטן 99.6
13 13 אזרבייג'ן 99.5
14 14 טורקמניסטן 99.5
15 15 רוסיה 99.5
16 16 הונגריה 99.4
17 17 קירגיזסטן 99.3
18 17 פולין 99.5
19 19 טונגה 99.2
20 20 אלבניה 99.1
21 20 אנטיגואה וברבודה 99.0
22 20 אוסטרליה 99.0
23 20 אוסטריה 99.0
24 20 בלגיה 99.0
25 20 קנדה 99.0
26 20 צ'כיה 99.0
27 20 דרום קוריאה 99.0
28 20 דנמרק 99.0
29 20 פינלנד 99.0
30 20 צרפת 99.0
31 20 גרמניה 99.0
32 20 גינאה 99.0
33 20 איסלנד 99.0
34 20 אירלנד 99.0
35 20 יפן 99.0
36 20 צפון קוריאה 99.0
37 20 לוקסמבורג 99.0
38 20 הולנד 99.0
39 20 ניו זילנד 99.0
40 20 נורבגיה 99.0
41 20 סלובקיה 99.0
42 20 שבדיה 99.0
43 20 שווייץ 99.0
44 20 בריטניה 99.0
45 20 ארצות הברית 99.0
46 46 איטליה 98.9
47 47 סמואה 98.8
48 48 קרואטיה 98.8
49 49 טרינידד וטובגו 98.7
50 50 אורוגוואי 98.3
51 51 בולגריה 98.3
52 52 ספרד 97.9
53 53 קפריסין 97.9
54 54 בוסניה והרצגובינה 97.8
55 55 סרביה 97.8
56 56 סנט קיטס ונוויס 97.8
57 57 רומניה 97.7
58 58 ארגנטינה 97.7
59 59 מונגוליה 97.5
60 60 יון 97.2
61 61 ישראל 97.1
62 62 מקדוניה 97.1
63 63 רפובליקת מולדובה 97.0
64 64 אוזבקיסטן 96.9
65 65 צ'ילה 96.5
66 66 קוסטה ריקה 96.1
67 67 גרנדה 96.0
68 68 הרפובליקה העממית של סין 95.9
69 69 איי בהאמה 95.8
70 70 ברוניי 95.3
71 71 ונצואלה 95.2
72 72 פורטוגל 94.9
73 73 סנט לוסיה 94.8
74 74 קטאר 94.7
75 75 סינגפור 94.7
76 76 הונג קונג 94.6
77 77 הרשות הפלסטינית 94.6
78 78 פרגוואי 94.6
79 79 כווית 94.5
80 80 פיג'י 94.4
81 81 סרי לנקה 94.2
82 82 תאילנד 94.1
83 83 פנמה 93.6
84 84 הפיליפינים 93.4
85 85 מקסיקו 93.4
86 86 גינאה המשוונית 93.3
87 87 קולומביה 93.2
88 88 וייטנאם 92.8
89 89 מלזיה 92.5
90 90 מלטה 92.4
91 91 אינדונזיה 92.0
92 92 מינמאר 92.0
93 93 זימבבואה 91.9
94 94 איי סיישל 91.8
95 95 בחריין 91.4
96 96 ירדן 91.1
97 97 אקוודור 91.0
98 98 טורקיה 90.8
99 99 בוליביה 90.7
100 100 סורינם 90.4
101 101 ברית האמירויות הערביות 90.0
102 102 ברזיל 90.0
103 103 לסוטו 89.7
104 104 פרו 89.6
105 105 לבנון 89.6
106 106 הרפובליקה הדומיניקנית 89.1
107 107 לוב 88.9
108 108 סאו טומה ופרינסיפה 88.8
109 109 נמיביה 88.5
110 110 סנט וינסנט והגרנדינים 88.1
111 111 דומיניקה 88.0
112 112 דרום אפריקה 88.0
113 113 מאוריציוס 87.9
114 114 גבון 87.7
115 115 קניה 87.0
116 116 סווזילנד 86.9
117 117 ג'מייקה 86.4
118 118 ערב הסעודית 86.1
119 119 כף ורדה 84.8
120 120 סוריה 84.2
121 121 אקוודור 84.2
122 122 בוטסואנה 84.1
123 123 אל סלוודור 84.1
124 124 הונדורס 83.6
125 125 איראן 82.3
126 126 עומאן 81.4
127 127 הרפובליקה של קונגו 81.1
128 128 ונואטו 80.2
129 129 עיראק 78.1
130 130 ניקרגואה 78.0
131 131 תוניסיה 77.7
132 132 איי שלמה 76.6
133 133 קמבודיה 76.3
134 134 אלג'יריה 75.4
135 135 בליז 75.1
136 136 גואטמלה 74.5
137 137 הודו 74.04
138 138 קמרון 74.2
139 139 מלאוי 73.7
140 140 אוגנדה 73.3
141 141 טנזניה 72.2
142 142 ניגריה 72.0
143 143 זמביה 70.9
144 144 מדגסקר 70.7
145 145 רואנדה 70.7
146 146 ג'יבוטי 70.3
147 147 סודאן 70.2
148 148 אנגולה 70.0
149 149 לאוס 68.7
150 150 נפאל 68.2
151 151 קמרון 67.9
152 152 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 66.8
153 153 אריתראה 66.6
154 154 גאנה 66.6
155 155 בורונדי 66.6
156 156 מצרים 66.4
157 157 תימן 62.4
158 158 האיטי 62.1
159 159 פפואה ניו גינאה 60.1
160 160 פקיסטן 58.2
161 161 מאוריטניה 57.5
162 162 מרוקו 56.1
163 163 בנגלדש 55.9
164 164 חוף השנהב 55.3
165 165 הרפובליקה המרכז-אפריקאית 55.2
166 166 מוזמביק 55.1
167 167 טוגו 53.2
168 168 בהוטן 52.8
169 169 גינאה ביסאו 52.2
170 170 מזרח טימור 50.1
171 171 סנגל 49.7
172 172 גמביה 46.5
173 173 בנין 41.7
174 174 סיירה לאון 40.9
175 175 גינאה 39.5
176 176 אתיופיה 35.9
177 177 צ'אד 33.6
178 179 בורקינה פאסו 28.7
179 179 ניז'ר 28.7
180 180 אפגניסטן 28.0
181 181 דרום סודן 27.0
182 182 מאלי 26.6