רשימת מדינות על-פי אחוזי אוריינות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זוהי רשימה של מדינות לפי שיעור ידיעת קרוא וכתוב (אוריינות), כפי שנכללות בתוכנית הפיתוח של האומות המאוחדות (UNDP). נתוני הדו"ח הם תערובת של נתונים אשר נאספו על ידי מכון אונסק"ו לסטטיסטיקה וכמו כן דיווחים של ה-UNDP.

רשימת מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה אונסק"ו[1] אחוז אוריינות שאינו מתוך אונסק"ו
אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים
Flag of the United Nations.svg העולם 86.3% 90.0% 82.7% 7.3%
אוגנדהFlag of Uganda.svg  אוגנדה 73.9% 80.8% 66.9% 14.0%
אוזבקיסטןFlag of Uzbekistan.svg  אוזבקיסטן 99.6% 99.7% 99.5% 0.3%
אוסטריהFlag of Austria.svg  אוסטריה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוסטרליהFlag of Australia.svg  אוסטרליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוקראינהFlag of Ukraine.svg  אוקראינה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
אורוגוואיFlag of Uruguay.svg  אורוגוואי 98.4% 98.1% 98.7% -0.6%
אזרבייג'ןFlag of Azerbaijan.svg  אזרבייג'ן 99.8% 99.9% 99.7% 0.1%
איחוד האמירויות הערביותFlag of the United Arab Emirates.svg  איחוד האמירויות הערביות 93.8% 93.1% 95.8% -2.6%
איטליהFlag of Italy.svg  איטליה 99.2% 99.4% 99.0% 0.4%
איי מרשלFlag of the Marshall Islands.svg  איי מרשל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איי שלמהFlag of the Solomon Islands.svg  איי שלמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 84.1% (2015)[2][א]
אינדונזיהFlag of Indonesia.svg  אינדונזיה 93.9% 96.3% 91.5% 4.7%
איסלנדFlag of Iceland.svg  איסלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איראןFlag of Iran.svg  איראן 86.8% 91.2% 82.5% 8.7%
אירלנדFlag of Ireland.svg  אירלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אל סלבדורFlag of El Salvador.svg  אל סלבדור 88.4% 90.7% 86.4% 4.3%
אלבניהFlag of Albania.svg  אלבניה 97.6% 98.4% 96.9% 1.5%
אלג'יריהFlag of Algeria.svg  אלג'יריה 80.2% 87.2% 73.1% 14.0%
אנגולהFlag of Angola.svg  אנגולה 71.1% 82.0% 60.7% 21.3%
אנדורהFlag of Andorra.svg  אנדורה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אנטיגואה וברבודהFlag of Antigua and Barbuda.svg  אנטיגואה וברבודה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 99.0% (2013)[3][ב]
אסטוניהFlag of Estonia.svg  אסטוניה 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
אפגניסטןFlag of Afghanistan.svg  אפגניסטן 38.2% 52.0% 24.2% 27.8%
אקוודורFlag of Ecuador.svg  אקוודור 94.5% 95.4% 93.5% 1.8%
ארגנטינהFlag of Argentina.svg  ארגנטינה 98.1% 98.0% 98.1% -0.1%
אריתריאהFlag of Eritrea.svg  אריתריאה 73.8% 82.4% 65.5% 16.9%
ארמניהFlag of Armenia.svg  ארמניה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
ארצות הבריתFlag of the United States.svg  ארצות הברית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אתיופיהFlag of Ethiopia.svg  אתיופיה 49.1% 57.2% 41.1% 16.1%
בהאמהFlag of the Bahamas.svg  בהאמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בהוטןFlag of Bhutan.svg  בהוטן 64.9% 73.1% 55.0% 18.1%
בוטסואנהFlag of Botswana.svg  בוטסואנה 88.5% 88.0% 88.9% -0.9%
בולגריהFlag of Bulgaria.svg  בולגריה 98.4% 98.7% 98.1% 0.7%
בוליביהFlag of Bolivia.svg  בוליביה 95.7% 97.8% 93.6% 4.2%
בוסניה והרצגובינהFlag of Bosnia and Herzegovina.svg  בוסניה והרצגובינה 98.5% 99.5% 97.5% 2.1%
בורונדיFlag of Burundi.svg  בורונדי 85.6% 88.2% 83.1% 5.1%
בורקינה פאסוFlag of Burkina Faso.svg  בורקינה פאסו 36% 43.0% 29.3% 13.7%
בחרייןFlag of Bahrain.svg  בחריין 95.7% 96.9% 93.5% 3.5%
בלארוסFlag of Belarus.svg  בלארוס 99.7% 99.8% 99.7% 0.1%
בלגיהFlag of Belgium (civil).svg  בלגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בליזFlag of Belize.svg  בליז 82.7% 82.3% 83.0% -0.7%
בנגלדשFlag of Bangladesh.svg  בנגלדש 61.5% 64.6% 58.5% 6.1% 71% (2014)[4]
בניןFlag of Benin.svg  בנין 38.4% 49.9% 27.3% 22.6%
ברבדוסFlag of Barbados.svg  ברבדוס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ברונייFlag of Brunei.svg  ברוניי 96.4% 97.7% 95.1% 2.6%
ברזילFlag of Brazil.svg  ברזיל 92.6% 92.2% 92.9% -0.7%
בריטניהFlag of the United Kingdom.svg  בריטניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'יבוטיFlag of Djibouti.svg  ג'יבוטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'מייקהFlag of Jamaica.svg  ג'מייקה 88.7% 84.0% 93.1% -9.1%
גאורגיהFlag of Georgia.svg  גאורגיה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
גאנהFlag of Ghana.svg  גאנה 76.6% 82.0% 71.4% 10.7%
גבוןFlag of Gabon.svg  גבון 83.2% 85.3% 81.0% 4.3%
גואטמלהFlag of Guatemala.svg  גואטמלה 79.3% 84.7% 74.4% 10.4%
גיאנהFlag of Guyana.svg  גיאנה 88.5% 87.2% 89.8% -2.6%
גינאה ביסאוFlag of Guinea-Bissau.svg  גינאה ביסאו 59.9% 71.8% 48.3% 23.5%
גינאה המשווניתFlag of Equatorial Guinea.svg  גינאה המשוונית 95.3% 97.4% 93.0% 4.4%
גינאהFlag of Guinea.svg  גינאה 30.4% 38.1% 22.8% 15.3%
גמביהFlag of The Gambia.svg  גמביה 55.5% 63.9% 47.6% 16.3%
גרמניהFlag of Germany.svg  גרמניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גרנדהFlag of Grenada.svg  גרנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דומיניקהFlag of Dominica.svg  דומיניקה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דנמרקFlag of Denmark.svg  דנמרק לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דרום אפריקהFlag of South Africa.svg  דרום אפריקה 94.3% 95.5% 93.1% 2.4%
דרום סודאןFlag of South Sudan.svg  דרום סודאן 31.9% 38.6% 25.3% 13.3%
האיטיFlag of Haiti.svg  האיטי 60.7% 64.3% 57.3% 7.0%
הודוFlag of India.svg  הודו 72.1% 80.9% 62.8% 18.1%
הולנדFlag of the Netherlands.svg  הולנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הונגריהFlag of Hungary.svg  הונגריה 99.1% 99.1% 99.0% 0.2%
הונדורסFlag of Honduras.svg  הונדורס 88.5% 88.4% 88.6% -0.1%
המלדיבייםFlag of Maldives.svg  המלדיביים 99.3% 99.8% 98.8% 0.9%
הפיליפיניםFlag of the Philippines.svg  הפיליפינים 96.3% 95.8% 96.8% -1.0%
הרפובליקה הדומיניקניתFlag of the Dominican Republic.svg  הרפובליקה הדומיניקנית 91.8% 91.2% 92.3% -1.1%
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוFlag of the Democratic Republic of the Congo.svg  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 77.3% 88.9% 66.0% 22.8%
הרפובליקה המרכז אפריקאיתFlag of the Central African Republic.svg  הרפובליקה המרכז אפריקאית 36.8% 50.7% 24.4% 26.4%
הרפובליקה של קונגוFlag of the Republic of the Congo.svg  הרפובליקה של קונגו 79.3% 86.4% 72.9% 13.6%
וייטנאםFlag of Vietnam.svg  וייטנאם 94.5% 96.3% 92.8% 3.4%
ונואטוFlag of Vanuatu.svg  ונואטו 85.2% 86.6% 83.8% 2.8%
ונצואלהFlag of Venezuela.svg  ונצואלה 95.4% 95.0% 95.7% -0.7%
זימבבואהFlag of Zimbabwe.svg  זימבבואה 86.5% 88.5% 84.6% 4.0%
זמביהFlag of Zambia.svg  זמביה 63.4% 70.9% 56.0% 14.9%
חוף השנהבFlag of Côte d'Ivoire.svg  חוף השנהב 43.1% 53.1% 32.5% 20.6%
טג'יקיסטןFlag of Tajikistan.svg  טג'יקיסטן 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
טובאלוFlag of Tuvalu.svg  טובאלו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
טוגוFlag of Togo.svg  טוגו 66.5% 78.3% 55.3% 23.0%
טונגהFlag of Tonga.svg  טונגה 99.4% 99.3% 99.4% -0.1%
טורקיהFlag of Turkey.svg  טורקיה 95% 98.4% 91.8% 6.6%
טורקמניסטןFlag of Turkmenistan.svg  טורקמניסטן 99.7% 99.8% 99.6% 0.1%
טנזניהFlag of Tanzania.svg  טנזניה 80.3% 84.8% 75.9% 9.0%
טרינידד וטובגוFlag of Trinidad and Tobago.svg  טרינידד וטובגו 99% 99.2% 98.7% 0.5%
יווןFlag of Greece.svg  יוון 97.7% 98.5% 96.9% 1.6%
יפןFlag of Japan.svg  יפן לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ירדןFlag of Jordan.svg  ירדן 96.7% 98.1% 95.2% 3.0%
ישראלFlag of Israel.svg  ישראל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 97.8% (2011)[5][ג]
כוויתFlag of Kuwait.svg  כווית 96.2% 96.9% 95.0% 1.9%
כף ורדהFlag of Cape Verde.svg  כף ורדה 87.6% 92.1% 83.1% 9.0%
לאוסFlag of Laos.svg  לאוס 79.9% 87.1% 72.8% 14.3%
לבנוןFlag of Lebanon.svg  לבנון 93.9% 96.0% 91.8% 4.1%
לובFlag of Libya.svg  לוב 91% 96.7% 85.6% 11.1%
לוקסמבורגFlag of Luxembourg.svg  לוקסמבורג לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לטביהFlag of Latvia.svg  לטביה 99.9% 99.9% 99.9% 0.0%
ליבריהFlag of Liberia.svg  ליבריה 47.6% 62.4% 32.8% 29.6%
ליטאFlag of Lithuania.svg  ליטא 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
ליכטנשטייןFlag of Liechtenstein.svg  ליכטנשטיין לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לסוטוFlag of Lesotho.svg  לסוטו 79.4% 70.1% 88.3% -18.2%
מאוריטניהFlag of Mauritania.svg  מאוריטניה 52.1% 62.6% 41.6% 21.0%
מאוריציוסFlag of Mauritius.svg  מאוריציוס 90.6% 92.9% 88.5% 4.4%
מאליFlag of Mali.svg  מאלי 38.7% 48.2% 29.2% 19.0%
מדגסקרFlag of Madagascar.svg  מדגסקר 64.7% 66.7% 62.6% 4.1%
מוזמביקFlag of Mozambique.svg  מוזמביק 58.8% 73.3% 45.4% 27.9%
מולדובהFlag of Moldova.svg  מולדובה 99.4% 99.7% 99.1% 0.7%
מונגוליהFlag of Mongolia.svg  מונגוליה 98.4% 98.2% 98.6% -0.4%
מונטנגרוFlag of Montenegro.svg  מונטנגרו 98.7% 99.5% 98.0% 1.4%
מונקוFlag of Monaco.svg  מונקו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מזרח טימורFlag of East Timor.svg  מזרח טימור 67.5% 71.5% 63.4% 8.1%
מיאנמרFlag of Myanmar.svg  מיאנמר 93.1% 95.2% 91.2% 4.0%
מיקרונזיהFlag of the Federated States of Micronesia.svg  מיקרונזיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מלאוויFlag of Malawi.svg  מלאווי 65.8% 73.0% 58.6% 14.4%
מלזיהFlag of Malaysia.svg  מלזיה 94.6% 96.2% 93.2% 3.0%
מלטהFlag of Malta.svg  מלטה 94.1% 92.5% 95.7% -3.2%
מצריםFlag of Egypt.svg  מצרים 75.2% 83.2% 67.3% 16.0%
מקדוניהFlag of Macedonia.svg  מקדוניה 97.8% 98.8% 96.8% 2.0%
מקסיקוFlag of Mexico.svg  מקסיקו 94.4% 95.6% 93.3% 2.2%
מרוקוFlag of Morocco.svg  מרוקו 72.4% 82.7% 62.5% 20.2%
נאורוFlag of Nauru.svg  נאורו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
נורווגיהFlag of Norway.svg  נורווגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניגריהFlag of Nigeria.svg  ניגריה 59.6% 69.2% 49.7% 19.5% 71.6% (2010)[דרוש מקור][ד]
ניו זילנדFlag of New Zealand.svg  ניו זילנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניז'רFlag of Niger.svg  ניז'ר 19.1% 27.3% 11.0% 16.3%
ניקרגואהFlag of Nicaragua.svg  ניקרגואה 82.8% 82.4% 83.2% -0.9%
נמיביהFlag of Namibia.svg  נמיביה 81.9% 79.2% 84.5% -5.3%
נפאלFlag of Nepal.svg  נפאל 64.7% 75.6% 55.1% 20.5%
סאו טומה ופרינסיפהFlag of Sao Tome and Principe.svg  סאו טומה ופרינסיפה 74.9% 81.8% 68.4% 13.4%
סודאןFlag of Sudan.svg  סודאן 75.9% 83.3% 68.6% 14.6%
סווזילנדFlag of Swaziland.svg  סווזילנד 87.5% 87.4% 87.5% -0.1%
סומליהFlag of Somalia.svg  סומליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סוריהFlag of Syria.svg  סוריה 86.4% 91.7% 81.0% 10.7%
סורינאםFlag of Suriname.svg  סורינאם 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
סיירה לאוןFlag of Sierra Leone.svg  סיירה לאון 48.1% 58.7% 37.7% 21.1%
סיישלFlag of Seychelles.svg  סיישל 95.2% 94.7% 95.7% -1.0%
סיןFlag of the People's Republic of China.svg  סין 96.4% 98.2% 94.5% 3.7%
סינגפורFlag of Singapore.svg  סינגפור 96.8% 98.7% 95.1% 3.6%
סלובניהFlag of Slovenia.svg  סלובניה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
סלובקיהFlag of Slovakia.svg  סלובקיה 99.6% 99.6% 99.6% 0.0%
סמואהFlag of Samoa.svg  סמואה 99% 98.9% 99.1% -0.2%
סן מרינוFlag of San Marino.svg  סן מרינו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנגלFlag of Senegal.svg  סנגל 55.7% 68.5% 43.8% 24.6%
סנט וינסנט והגרנדיניםFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svg  סנט וינסנט והגרנדינים לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט לוסיהFlag of Saint Lucia.svg  סנט לוסיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט קיטס ונוויסFlag of Saint Kitts and Nevis.svg  סנט קיטס ונוויס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ספרדFlag of Spain.svg  ספרד 98.1% 98.7% 97.5% 1.3%
סרביהFlag of Serbia.svg  סרביה 98.1% 99.1% 97.2% 1.9%
סרי לנקהFlag of Sri Lanka.svg  סרי לנקה 92.6% 93.6% 91.7% 1.9%
עומאןFlag of Oman.svg  עומאן 94.8% 96.9% 90.0% 6.9%
עיראקFlag of Iraq.svg  עיראק 79.7% 85.7% 73.7% 11.9%
ערב הסעודיתFlag of Saudi Arabia.svg  ערב הסעודית 94.7% 97.0% 91.1% 5.9%
פוליןFlag of Poland.svg  פולין 99.8% 99.9% 99.7% 0.2%
פורטוגלFlag of Portugal.svg  פורטוגל 95.7% 97.1% 94.4% 2.7%
פיג'יFlag of Fiji.svg  פיג'י לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פינלנדFlag of Finland.svg  פינלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פלאוFlag of Palau.svg  פלאו 99.5% 99.5% 99.6% -0.1%
פנמהFlag of Panama.svg  פנמה 95% 95.7% 94.4% 1.2%
פפואה גינאה החדשהFlag of Papua New Guinea.svg  פפואה גינאה החדשה 64.2% 65.6% 62.8% 2.8%
פקיסטןFlag of Pakistan.svg  פקיסטן 58.7% 71.5% 45.3% 26.2%
פרגוואיFlag of Paraguay.svg  פרגוואי 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
פרוFlag of Peru.svg  פרו 94.5% 97.3% 91.7% 5.6%
צ'אדFlag of Chad.svg  צ'אד 40.2% 48.5% 31.9% 16.6%
צ'ילהFlag of Chile.svg  צ'ילה 97.3% 97.4% 97.2% 0.2%
צ'כיהFlag of the Czech Republic.svg  צ'כיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
צרפתFlag of France.svg  צרפת לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קובהFlag of Cuba.svg  קובה 99.7% 99.7% 99.8% -0.1%
קולומביהFlag of Colombia.svg  קולומביה 94.7% 94.6% 94.8% -0.2%
קומורוFlag of the Comoros.svg  קומורו 77.8% 81.8% 73.7% 8.1%
קוסטה ריקהFlag of Costa Rica.svg  קוסטה ריקה 97.8% 97.7% 97.8% -0.1%
קוריאה הדרומיתFlag of South Korea.svg  קוריאה הדרומית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קוריאה הצפוניתFlag of North Korea.svg  קוריאה הצפונית 100% 100.0% 100.0% 0.0%
קזחסטןFlag of Kazakhstan.svg  קזחסטן 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
קטארFlag of Qatar.svg  קטאר 97.8% 97.9% 97.3% 0.6%
קירגיזסטןFlag of Kyrgyzstan.svg  קירגיזסטן 99.5% 99.6% 99.4% 0.2%
קיריבטיFlag of Kiribati.svg  קיריבטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קמבודיהFlag of Cambodia.svg  קמבודיה 77.2% 84.5% 70.5% 13.9%
קמרוןFlag of Cameroon.svg  קמרון 75% 81.2% 68.9% 12.3%
קנדהFlag of Canada.svg  קנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קניהFlag of Kenya.svg  קניה 78% 81.1% 74.9% 6.2%
קפריסיןFlag of Cyprus.svg  קפריסין 99.1% 99.5% 98.7% 0.8%
קרואטיהFlag of Croatia.svg  קרואטיה 99.3% 99.7% 98.9% 0.7%
רואנדהFlag of Rwanda.svg  רואנדה 70.5% 73.2% 68.0% 5.2%
רומניהFlag of Romania.svg  רומניה 98.8% 99.1% 98.5% 0.6%
רוסיהFlag of Russia.svg  רוסיה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
שוודיהFlag of Sweden.svg  שוודיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
שווייץFlag of Switzerland.svg  שווייץ לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
תאילנדFlag of Thailand.svg  תאילנד 96.7% 96.6% 96.7% 0.0%
תוניסיהFlag of Tunisia.svg  תוניסיה 81.8% 89.6% 74.2% 15.4%
תימןFlag of Yemen.svg  תימן 70.1% 85.1% 55.0% 30.1%

טריטוריות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

טריטוריה אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים שנה הערות
איי קיימןFlag of the Cayman Islands.svg  איי קיימן 98.9% 98.7% 99.0% -0.3% 2007[1] מושבת כתר בריטית
ארובהFlag of Aruba.svg  ארובה 97.5% 97.5% 97.5% 0.0% 2015[1] טריטוריה הולנדית ששוכנת על אי בים הקריבי
גואםFlag of Guam.svg  גואם 99.8% 99.8% 99.8% 0.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
גוואדלופFlag of Guadeloupe (local).svg  גוואדלופ 96.5% 96.4% 96.6% -0.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
הרשות הפלסטיניתFlag of Palestine.svg  הרשות הפלסטינית 96.7% 98.5% 94.8% 3.7% 2015[1] מדינה משקיפה של האו"ם[6]
טאיוואןFlag of the Republic of China.svg  טאיוואן 98.5% 99.7% 97.3% 2.4% 2014[5]
מקאוFlag of Macau.svg  מקאו 96.2% 98.0% 94.6% 3.4% 2015[1] אזור מנהלי מיוחד תחת השלטון הסיני
מרטיניקFlag of Martinique.svg  מרטיניק 97.0% 97.6% 96.4% 1.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
פוארטו ריקוFlag of Puerto Rico.svg  פוארטו ריקו 93.3% 92.8% 93.8% -1.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
קוסובוFlag of Kosovo.svg  קוסובו 91.9% 96.6% 87.5% 9.1% 2003[5]
קלדוניה החדשהFlag of FLNKS.svg  קלדוניה החדשה 96.9% 97.3% 96.5% 0.8% 2015[1] קולקטיב מיוחד של צרפת
ראוניוןRéunions Flag.svg  ראוניון 93.9% 93.2% 94.5% -1.3% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים

ביאורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 88.9%; נשים – 79.2% (ההבדל הוא כ-9.7%)
  2. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 98.4%; נשים – 99.4% (ההבדל הוא כ--1.0%)
  3. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 98.7%; נשים – 95.8% (ההבדל הוא כ-2.9%)
  4. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 79.3%; נשים – 63.7% (ההבדל הוא כ-15.6%)

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 UIS, Education, data.uis.unesco.org
  2. ^ The World Factbook, www.cia.gov
  3. ^ UIS, Education, data.uis.unesco.org
  4. ^ Bangladesh Education for All
  5. ^ 5.0 5.1 5.2 The World Factbook, www.cia.gov
  6. ^ "Non-member States". United Nations. בדיקה אחרונה ב-12 בנובמבר 2015.