רשימת מדינות על-פי אחוזי אוריינות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זוהי רשימה של מדינות לפי שיעור ידיעת קרוא וכתוב (אוריינות), כפי שנכללות בתוכנית הפיתוח של האומות המאוחדות (UNDP). נתוני הדו"ח הם תערובת של נתונים אשר נאספו על ידי מכון אונסק"ו לסטטיסטיקה וכמו כן דיווחים של ה-UNDP.

רשימת מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה אונסק"ו[1] אחוז אוריינות שאינו מתוך אונסק"ו
אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים
Flag of the United Nations.svg העולם 86.3% 90.0% 82.7% 7.3%
אפגניסטןFlag of Afghanistan.svg  אפגניסטן 38.2% 52.0% 24.2% 27.8%
אלבניהFlag of Albania.svg  אלבניה 97.6% 98.4% 96.9% 1.5%
אלג'יריהFlag of Algeria.svg  אלג'יריה 80.2% 87.2% 73.1% 14.0%
אנדורהFlag of Andorra.svg  אנדורה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אנגולהFlag of Angola.svg  אנגולה 71.1% 82.0% 60.7% 21.3%
אנטיגואה וברבודהFlag of Antigua and Barbuda.svg  אנטיגואה וברבודה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 99.0% (2013)[2][א]
ארגנטינהFlag of Argentina.svg  ארגנטינה 98.1% 98.0% 98.1% -0.1%
ארמניהFlag of Armenia.svg  ארמניה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
אוסטרליהFlag of Australia.svg  אוסטרליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוסטריהFlag of Austria.svg  אוסטריה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אזרבייג'ןFlag of Azerbaijan.svg  אזרבייג'ן 99.8% 99.9% 99.7% 0.1%
בהאמהFlag of the Bahamas.svg  בהאמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בחרייןFlag of Bahrain.svg  בחריין 95.7% 96.9% 93.5% 3.5%
בנגלדשFlag of Bangladesh.svg  בנגלדש 61.5% 64.6% 58.5% 6.1% 71% (2014)[3]
ברבדוסFlag of Barbados.svg  ברבדוס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בלארוסFlag of Belarus.svg  בלארוס 99.7% 99.8% 99.7% 0.1%
בלגיהFlag of Belgium (civil).svg  בלגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בליזFlag of Belize.svg  בליז 82.7% 82.3% 83.0% -0.7%
בניןFlag of Benin.svg  בנין 38.4% 49.9% 27.3% 22.6%
בהוטןFlag of Bhutan.svg  בהוטן 64.9% 73.1% 55.0% 18.1%
בוליביהFlag of Bolivia.svg  בוליביה 95.7% 97.8% 93.6% 4.2%
בוסניה והרצגובינהFlag of Bosnia and Herzegovina.svg  בוסניה והרצגובינה 98.5% 99.5% 97.5% 2.1%
בוטסואנהFlag of Botswana.svg  בוטסואנה 88.5% 88.0% 88.9% -0.9%
ברזילFlag of Brazil.svg  ברזיל 92.6% 92.2% 92.9% -0.7%
ברונייFlag of Brunei.svg  ברוניי 96.4% 97.7% 95.1% 2.6%
בולגריהFlag of Bulgaria.svg  בולגריה 98.4% 98.7% 98.1% 0.7%
בורקינה פאסוFlag of Burkina Faso.svg  בורקינה פאסו 36% 43.0% 29.3% 13.7%
בורונדיFlag of Burundi.svg  בורונדי 85.6% 88.2% 83.1% 5.1%
כף ורדהFlag of Cape Verde.svg  כף ורדה 87.6% 92.1% 83.1% 9.0%
קמבודיהFlag of Cambodia.svg  קמבודיה 77.2% 84.5% 70.5% 13.9%
קמרוןFlag of Cameroon.svg  קמרון 75% 81.2% 68.9% 12.3%
קנדהFlag of Canada.svg  קנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הרפובליקה המרכז אפריקאיתFlag of the Central African Republic.svg  הרפובליקה המרכז אפריקאית 36.8% 50.7% 24.4% 26.4%
צ'אדFlag of Chad.svg  צ'אד 40.2% 48.5% 31.9% 16.6%
צ'ילהFlag of Chile.svg  צ'ילה 97.3% 97.4% 97.2% 0.2%
סיןFlag of the People's Republic of China.svg  סין 96.4% 98.2% 94.5% 3.7%
קולומביהFlag of Colombia.svg  קולומביה 94.7% 94.6% 94.8% -0.2%
קומורוFlag of the Comoros.svg  קומורו 77.8% 81.8% 73.7% 8.1%
הרפובליקה של קונגוFlag of the Republic of the Congo.svg  הרפובליקה של קונגו 79.3% 86.4% 72.9% 13.6%
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוFlag of the Democratic Republic of the Congo.svg  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 77.3% 88.9% 66.0% 22.8%
קוסטה ריקהFlag of Costa Rica.svg  קוסטה ריקה 97.8% 97.7% 97.8% -0.1%
חוף השנהבFlag of Côte d'Ivoire.svg  חוף השנהב 43.1% 53.1% 32.5% 20.6%
קרואטיהFlag of Croatia.svg  קרואטיה 99.3% 99.7% 98.9% 0.7%
קובהFlag of Cuba.svg  קובה 99.7% 99.7% 99.8% -0.1%
קפריסיןFlag of Cyprus.svg  קפריסין 99.1% 99.5% 98.7% 0.8%
צ'כיהFlag of the Czech Republic.svg  צ'כיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דנמרקFlag of Denmark.svg  דנמרק לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'יבוטיFlag of Djibouti.svg  ג'יבוטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דומיניקהFlag of Dominica.svg  דומיניקה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הרפובליקה הדומיניקניתFlag of the Dominican Republic.svg  הרפובליקה הדומיניקנית 91.8% 91.2% 92.3% -1.1%
אקוודורFlag of Ecuador.svg  אקוודור 94.5% 95.4% 93.5% 1.8%
מצריםFlag of Egypt.svg  מצרים 75.2% 83.2% 67.3% 16.0%
אל סלבדורFlag of El Salvador.svg  אל סלבדור 88.4% 90.7% 86.4% 4.3%
גינאה המשווניתFlag of Equatorial Guinea.svg  גינאה המשוונית 95.3% 97.4% 93.0% 4.4%
אריתריאהFlag of Eritrea.svg  אריתריאה 73.8% 82.4% 65.5% 16.9%
אסטוניהFlag of Estonia.svg  אסטוניה 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
אתיופיהFlag of Ethiopia.svg  אתיופיה 49.1% 57.2% 41.1% 16.1%
פיג'יFlag of Fiji.svg  פיג'י לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פינלנדFlag of Finland.svg  פינלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
צרפתFlag of France.svg  צרפת לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גבוןFlag of Gabon.svg  גבון 83.2% 85.3% 81.0% 4.3%
גמביהFlag of The Gambia.svg  גמביה 55.5% 63.9% 47.6% 16.3%
גאורגיהFlag of Georgia.svg  גאורגיה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
גרמניהFlag of Germany.svg  גרמניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גאנהFlag of Ghana.svg  גאנה 76.6% 82.0% 71.4% 10.7%
יווןFlag of Greece.svg  יוון 97.7% 98.5% 96.9% 1.6%
גרנדהFlag of Grenada.svg  גרנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גואטמלהFlag of Guatemala.svg  גואטמלה 79.3% 84.7% 74.4% 10.4%
גינאהFlag of Guinea.svg  גינאה 30.4% 38.1% 22.8% 15.3%
גינאה ביסאוFlag of Guinea-Bissau.svg  גינאה ביסאו 59.9% 71.8% 48.3% 23.5%
גיאנהFlag of Guyana.svg  גיאנה 88.5% 87.2% 89.8% -2.6%
האיטיFlag of Haiti.svg  האיטי 60.7% 64.3% 57.3% 7.0%
הונדורסFlag of Honduras.svg  הונדורס 88.5% 88.4% 88.6% -0.1%
הונגריהFlag of Hungary.svg  הונגריה 99.1% 99.1% 99.0% 0.2%
איסלנדFlag of Iceland.svg  איסלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הודוFlag of India.svg  הודו 72.1% 80.9% 62.8% 18.1%
אינדונזיהFlag of Indonesia.svg  אינדונזיה 93.9% 96.3% 91.5% 4.7%
איראןFlag of Iran.svg  איראן 86.8% 91.2% 82.5% 8.7%
עיראקFlag of Iraq.svg  עיראק 79.7% 85.7% 73.7% 11.9%
אירלנדFlag of Ireland.svg  אירלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ישראלFlag of Israel.svg  ישראל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 97.8% (2011)[4][ב]
איטליהFlag of Italy.svg  איטליה 99.2% 99.4% 99.0% 0.4%
ג'מייקהFlag of Jamaica.svg  ג'מייקה 88.7% 84.0% 93.1% -9.1%
יפןFlag of Japan.svg  יפן לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ירדןFlag of Jordan.svg  ירדן 96.7% 98.1% 95.2% 3.0%
קזחסטןFlag of Kazakhstan.svg  קזחסטן 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
קניהFlag of Kenya.svg  קניה 78% 81.1% 74.9% 6.2%
קיריבטיFlag of Kiribati.svg  קיריבטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קוריאה הצפוניתFlag of North Korea.svg  קוריאה הצפונית 100% 100.0% 100.0% 0.0%
קוריאה הדרומיתFlag of South Korea.svg  קוריאה הדרומית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
כוויתFlag of Kuwait.svg  כווית 96.2% 96.9% 95.0% 1.9%
קירגיזסטןFlag of Kyrgyzstan.svg  קירגיזסטן 99.5% 99.6% 99.4% 0.2%
לאוסFlag of Laos.svg  לאוס 79.9% 87.1% 72.8% 14.3%
לטביהFlag of Latvia.svg  לטביה 99.9% 99.9% 99.9% 0.0%
לבנוןFlag of Lebanon.svg  לבנון 93.9% 96.0% 91.8% 4.1%
לסוטוFlag of Lesotho.svg  לסוטו 79.4% 70.1% 88.3% -18.2%
ליבריהFlag of Liberia.svg  ליבריה 47.6% 62.4% 32.8% 29.6%
לובFlag of Libya.svg  לוב 91% 96.7% 85.6% 11.1%
ליכטנשטייןFlag of Liechtenstein.svg  ליכטנשטיין לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ליטאFlag of Lithuania.svg  ליטא 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
לוקסמבורגFlag of Luxembourg.svg  לוקסמבורג לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מקדוניהFlag of Macedonia.svg  מקדוניה 97.8% 98.8% 96.8% 2.0%
מדגסקרFlag of Madagascar.svg  מדגסקר 64.7% 66.7% 62.6% 4.1%
מלאוויFlag of Malawi.svg  מלאווי 65.8% 73.0% 58.6% 14.4%
מלזיהFlag of Malaysia.svg  מלזיה 94.6% 96.2% 93.2% 3.0%
המלדיבייםFlag of Maldives.svg  המלדיביים 99.3% 99.8% 98.8% 0.9%
מאליFlag of Mali.svg  מאלי 38.7% 48.2% 29.2% 19.0%
מלטהFlag of Malta.svg  מלטה 94.1% 92.5% 95.7% -3.2%
איי מרשלFlag of the Marshall Islands.svg  איי מרשל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מאוריטניהFlag of Mauritania.svg  מאוריטניה 52.1% 62.6% 41.6% 21.0%
מאוריציוסFlag of Mauritius.svg  מאוריציוס 90.6% 92.9% 88.5% 4.4%
מקסיקוFlag of Mexico.svg  מקסיקו 94.4% 95.6% 93.3% 2.2%
מיקרונזיהFlag of the Federated States of Micronesia.svg  מיקרונזיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מולדובהFlag of Moldova.svg  מולדובה 99.4% 99.7% 99.1% 0.7%
מונקוFlag of Monaco.svg  מונקו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מונגוליהFlag of Mongolia.svg  מונגוליה 98.4% 98.2% 98.6% -0.4%
מונטנגרוFlag of Montenegro.svg  מונטנגרו 98.7% 99.5% 98.0% 1.4%
מרוקוFlag of Morocco.svg  מרוקו 72.4% 82.7% 62.5% 20.2%
מוזמביקFlag of Mozambique.svg  מוזמביק 58.8% 73.3% 45.4% 27.9%
מיאנמרFlag of Myanmar.svg  מיאנמר 93.1% 95.2% 91.2% 4.0%
נמיביהFlag of Namibia.svg  נמיביה 81.9% 79.2% 84.5% -5.3%
נאורוFlag of Nauru.svg  נאורו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
נפאלFlag of Nepal.svg  נפאל 64.7% 75.6% 55.1% 20.5%
הולנדFlag of the Netherlands.svg  הולנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניו זילנדFlag of New Zealand.svg  ניו זילנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניקרגואהFlag of Nicaragua.svg  ניקרגואה 82.8% 82.4% 83.2% -0.9%
ניז'רFlag of Niger.svg  ניז'ר 19.1% 27.3% 11.0% 16.3%
ניגריהFlag of Nigeria.svg  ניגריה 59.6% 69.2% 49.7% 19.5% 71.6% (2010)[דרוש מקור][ג]
נורבגיהFlag of Norway.svg  נורבגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
עומאןFlag of Oman.svg  עומאן 94.8% 96.9% 90.0% 6.9%
פקיסטןFlag of Pakistan.svg  פקיסטן 58.7% 71.5% 45.3% 26.2%
פלאוFlag of Palau.svg  פלאו 99.5% 99.5% 99.6% -0.1%
פנמהFlag of Panama.svg  פנמה 95% 95.7% 94.4% 1.2%
פפואה גינאה החדשהFlag of Papua New Guinea.svg  פפואה גינאה החדשה 64.2% 65.6% 62.8% 2.8%
פרגוואיFlag of Paraguay.svg  פרגוואי 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
פרוFlag of Peru.svg  פרו 94.5% 97.3% 91.7% 5.6%
הפיליפיניםFlag of the Philippines.svg  הפיליפינים 96.3% 95.8% 96.8% -1.0%
פוליןFlag of Poland.svg  פולין 99.8% 99.9% 99.7% 0.2%
פורטוגלFlag of Portugal.svg  פורטוגל 95.7% 97.1% 94.4% 2.7%
קטארFlag of Qatar.svg  קטאר 97.8% 97.9% 97.3% 0.6%
רומניהFlag of Romania.svg  רומניה 98.8% 99.1% 98.5% 0.6%
רוסיהFlag of Russia.svg  רוסיה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
רואנדהFlag of Rwanda.svg  רואנדה 70.5% 73.2% 68.0% 5.2%
סנט קיטס ונוויסFlag of Saint Kitts and Nevis.svg  סנט קיטס ונוויס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט לוסיהFlag of Saint Lucia.svg  סנט לוסיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט וינסנט והגרנדיניםFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svg  סנט וינסנט והגרנדינים לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סמואהFlag of Samoa.svg  סמואה 99% 98.9% 99.1% -0.2%
סן מרינוFlag of San Marino.svg  סן מרינו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סאו טומה ופרינסיפהFlag of Sao Tome and Principe.svg  סאו טומה ופרינסיפה 74.9% 81.8% 68.4% 13.4%
ערב הסעודיתFlag of Saudi Arabia.svg  ערב הסעודית 94.7% 97.0% 91.1% 5.9%
סנגלFlag of Senegal.svg  סנגל 55.7% 68.5% 43.8% 24.6%
סרביהFlag of Serbia.svg  סרביה 98.1% 99.1% 97.2% 1.9%
סיישלFlag of Seychelles.svg  סיישל 95.2% 94.7% 95.7% -1.0%
סיירה לאונהFlag of Sierra Leone.svg  סיירה לאונה 48.1% 58.7% 37.7% 21.1%
סינגפורFlag of Singapore.svg  סינגפור 96.8% 98.7% 95.1% 3.6%
סלובקיהFlag of Slovakia.svg  סלובקיה 99.6% 99.6% 99.6% 0.0%
סלובניהFlag of Slovenia.svg  סלובניה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
איי שלמהFlag of the Solomon Islands.svg  איי שלמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 84.1% (2015)[5][ד]
סומליהFlag of Somalia.svg  סומליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דרום אפריקהFlag of South Africa.svg  דרום אפריקה 94.3% 95.5% 93.1% 2.4%
דרום סודאןFlag of South Sudan.svg  דרום סודאן 31.9% 38.6% 25.3% 13.3%
ספרדFlag of Spain.svg  ספרד 98.1% 98.7% 97.5% 1.3%
סרי לנקהFlag of Sri Lanka.svg  סרי לנקה 92.6% 93.6% 91.7% 1.9%
סודאןFlag of Sudan.svg  סודאן 75.9% 83.3% 68.6% 14.6%
סורינאםFlag of Suriname.svg  סורינאם 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
סווזילנדFlag of Swaziland.svg  סווזילנד 87.5% 87.4% 87.5% -0.1%
שוודיהFlag of Sweden.svg  שוודיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
שווייץFlag of Switzerland.svg  שווייץ לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סוריהFlag of Syria.svg  סוריה 86.4% 91.7% 81.0% 10.7%
טג'יקיסטןFlag of Tajikistan.svg  טג'יקיסטן 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
טנזניהFlag of Tanzania.svg  טנזניה 80.3% 84.8% 75.9% 9.0%
תאילנדFlag of Thailand.svg  תאילנד 96.7% 96.6% 96.7% 0.0%
מזרח טימורFlag of East Timor.svg  מזרח טימור 67.5% 71.5% 63.4% 8.1%
טוגוFlag of Togo.svg  טוגו 66.5% 78.3% 55.3% 23.0%
טונגהFlag of Tonga.svg  טונגה 99.4% 99.3% 99.4% -0.1%
טרינידד וטובגוFlag of Trinidad and Tobago.svg  טרינידד וטובגו 99% 99.2% 98.7% 0.5%
תוניסיהFlag of Tunisia.svg  תוניסיה 81.8% 89.6% 74.2% 15.4%
טורקיהFlag of Turkey.svg  טורקיה 95% 98.4% 91.8% 6.6%
טורקמניסטןFlag of Turkmenistan.svg  טורקמניסטן 99.7% 99.8% 99.6% 0.1%
טובאלוFlag of Tuvalu.svg  טובאלו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוגנדהFlag of Uganda.svg  אוגנדה 73.9% 80.8% 66.9% 14.0%
אוקראינהFlag of Ukraine.svg  אוקראינה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
איחוד האמירויות הערביותFlag of the United Arab Emirates.svg  איחוד האמירויות הערביות 93.8% 93.1% 95.8% -2.6%
בריטניהFlag of the United Kingdom.svg  בריטניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ארצות הבריתFlag of the United States.svg  ארצות הברית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אורוגוואיFlag of Uruguay.svg  אורוגוואי 98.4% 98.1% 98.7% -0.6%
אוזבקיסטןFlag of Uzbekistan.svg  אוזבקיסטן 99.6% 99.7% 99.5% 0.3%
ונואטוFlag of Vanuatu.svg  ונואטו 85.2% 86.6% 83.8% 2.8%
ונצואלהFlag of Venezuela.svg  ונצואלה 95.4% 95.0% 95.7% -0.7%
וייטנאםFlag of Vietnam.svg  וייטנאם 94.5% 96.3% 92.8% 3.4%
תימןFlag of Yemen.svg  תימן 70.1% 85.1% 55.0% 30.1%
זמביהFlag of Zambia.svg  זמביה 63.4% 70.9% 56.0% 14.9%
זימבבואהFlag of Zimbabwe.svg  זימבבואה 86.5% 88.5% 84.6% 4.0%

טריטוריות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

טריטוריה אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים שנה הערות
ארובהFlag of Aruba.svg  ארובה 97.5% 97.5% 97.5% 0.0% 2015[1] טריטוריה הולנדית ששוכנת על אי בים הקריבי
איי קיימןFlag of the Cayman Islands.svg  איי קיימן 98.9% 98.7% 99.0% -0.3% 2007[1] מושבת כתר בריטית
גוואדלופFlag of Guadeloupe (local).svg  גוואדלופ 96.5% 96.4% 96.6% -0.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
גואםFlag of Guam.svg  גואם 99.8% 99.8% 99.8% 0.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
קוסובוFlag of Kosovo.svg  קוסובו 91.9% 96.6% 87.5% 9.1% 2003[4]
מקאוFlag of Macau.svg  מקאו 96.2% 98.0% 94.6% 3.4% 2015[1] אזור מנהלי מיוחד תחת השלטון הסיני
מרטיניקFlag of Martinique.svg  מרטיניק 97.0% 97.6% 96.4% 1.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
קלדוניה החדשהPro-Independence Flag of New Caledonia.svg  קלדוניה החדשה 96.9% 97.3% 96.5% 0.8% 2015[1] קולקטיב מיוחד של צרפת
הרשות הפלסטיניתFlag of Palestine.svg  הרשות הפלסטינית 96.7% 98.5% 94.8% 3.7% 2015[1] מדינה משקיפה של האו"ם[6]
פוארטו ריקוFlag of Puerto Rico.svg  פוארטו ריקו 93.3% 92.8% 93.8% -1.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
ראוניוןRéunions Flag.svg  ראוניון 93.9% 93.2% 94.5% -1.3% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
טאיוואןFlag of the Republic of China.svg  טאיוואן 98.5% 99.7% 97.3% 2.4% 2014[4]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים– 98.4%; נשים–99.4% (ההבדל הוא כ--1.0%)
  2. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים– 98.7%; נשים–95.8% (ההבדל הוא כ-2.9%)
  3. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים–79.3%; נשים–63.7% (ההבדל הוא כ-15.6%)
  4. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים–88.9%; נשים–79.2% (ההבדל הוא כ-9.7%)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 UIS, Education, data.uis.unesco.org
  2. ^ UIS, Education, data.uis.unesco.org
  3. ^ Bangladesh Education for All
  4. ^ 4.0 4.1 4.2 The World Factbook, www.cia.gov
  5. ^ The World Factbook, www.cia.gov
  6. ^ ‎‎‎‎‎‎‎‎"Non-member States"‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎. United Nations‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎. בדיקה אחרונה ב-12 בנובמבר 2015‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎.‎