רשימת מדינות על-פי אחוזי אוריינות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זוהי רשימה של מדינות לפי שיעור ידיעת קרוא וכתוב (אוריינות), כפי שנכללות בתוכנית הפיתוח של האומות המאוחדות (UNDP). נתוני הדו"ח הם תערובת של נתונים אשר נאספו על ידי מכון אונסק"ו לסטטיסטיקה וכמו כן דיווחים של ה-UNDP.

רשימת מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה אונסק"ו[1] אחוז אוריינות שאינו מתוך אונסק"ו
אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים
Flag of the United Nations.svg העולם 86.3% 90.0% 82.7% 7.3%
אוגנדהאוגנדה  אוגנדה 73.9% 80.8% 66.9% 14.0%
אוזבקיסטןאוזבקיסטן  אוזבקיסטן 99.6% 99.7% 99.5% 0.3%
אוסטריהאוסטריה  אוסטריה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוסטרליהאוסטרליה  אוסטרליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוקראינהאוקראינה  אוקראינה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
אורוגוואיאורוגוואי  אורוגוואי 98.4% 98.1% 98.7% -0.6%
אזרבייג'ןאזרבייג'ן  אזרבייג'ן 99.8% 99.9% 99.7% 0.1%
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות 93.8% 93.1% 95.8% -2.6%
איטליהאיטליה  איטליה 99.2% 99.4% 99.0% 0.4%
איי מרשלאיי מרשל  איי מרשל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איי שלמהאיי שלמה  איי שלמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 84.1% (2015)[2][א]
אינדונזיהאינדונזיה  אינדונזיה 93.9% 96.3% 91.5% 4.7%
איסלנדאיסלנד  איסלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איראןאיראן  איראן 86.8% 91.2% 82.5% 8.7%
אירלנדאירלנד  אירלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אל סלוודוראל סלוודור  אל סלוודור 88.4% 90.7% 86.4% 4.3%
אלבניהאלבניה  אלבניה 97.6% 98.4% 96.9% 1.5%
אלג'יריהאלג'יריה  אלג'יריה 80.2% 87.2% 73.1% 14.0%
אנגולהאנגולה  אנגולה 71.1% 82.0% 60.7% 21.3%
אנדורהאנדורה  אנדורה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אנטיגואה וברבודהאנטיגואה וברבודה  אנטיגואה וברבודה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 99.0% (2013)[3][ב]
אסטוניהאסטוניה  אסטוניה 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
אפגניסטןאפגניסטן  אפגניסטן 38.2% 52.0% 24.2% 27.8%
אקוודוראקוודור  אקוודור 94.5% 95.4% 93.5% 1.8%
ארגנטינהארגנטינה  ארגנטינה 98.1% 98.0% 98.1% -0.1%
אריתריאהאריתריאה  אריתריאה 73.8% 82.4% 65.5% 16.9%
ארמניהארמניה  ארמניה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
ארצות הבריתארצות הברית  ארצות הברית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אתיופיהאתיופיה  אתיופיה 49.1% 57.2% 41.1% 16.1%
בהאמהבהאמה  בהאמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בהוטןבהוטן  בהוטן 64.9% 73.1% 55.0% 18.1%
בוטסואנהבוטסואנה  בוטסואנה 88.5% 88.0% 88.9% -0.9%
בולגריהבולגריה  בולגריה 98.4% 98.7% 98.1% 0.7%
בוליביהבוליביה  בוליביה 95.7% 97.8% 93.6% 4.2%
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה  בוסניה והרצגובינה 98.5% 99.5% 97.5% 2.1%
בורונדיבורונדי  בורונדי 85.6% 88.2% 83.1% 5.1%
בורקינה פאסובורקינה פאסו  בורקינה פאסו 36% 43.0% 29.3% 13.7%
בחרייןבחריין  בחריין 95.7% 96.9% 93.5% 3.5%
בלארוסבלארוס  בלארוס 99.7% 99.8% 99.7% 0.1%
בלגיהבלגיה  בלגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בליזבליז  בליז 82.7% 82.3% 83.0% -0.7%
בנגלדשבנגלדש  בנגלדש 61.5% 64.6% 58.5% 6.1% 71% (2014)[4]
בניןבנין  בנין 38.4% 49.9% 27.3% 22.6%
ברבדוסברבדוס  ברבדוס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ברונייברוניי  ברוניי 96.4% 97.7% 95.1% 2.6%
ברזילברזיל  ברזיל 92.6% 92.2% 92.9% -0.7%
בריטניהבריטניה  בריטניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'יבוטיג'יבוטי  ג'יבוטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'מייקהג'מייקה  ג'מייקה 88.7% 84.0% 93.1% -9.1%
גאורגיהגאורגיה  גאורגיה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
גאנהגאנה  גאנה 76.6% 82.0% 71.4% 10.7%
גבוןגבון  גבון 83.2% 85.3% 81.0% 4.3%
גואטמלהגואטמלה  גואטמלה 79.3% 84.7% 74.4% 10.4%
גיאנהגיאנה  גיאנה 88.5% 87.2% 89.8% -2.6%
גינאה ביסאוגינאה ביסאו  גינאה ביסאו 59.9% 71.8% 48.3% 23.5%
גינאה המשווניתגינאה המשוונית  גינאה המשוונית 95.3% 97.4% 93.0% 4.4%
גינאהגינאה  גינאה 30.4% 38.1% 22.8% 15.3%
גמביהגמביה  גמביה 55.5% 63.9% 47.6% 16.3%
גרמניהגרמניה  גרמניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גרנדהגרנדה  גרנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דומיניקהדומיניקה  דומיניקה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דנמרקדנמרק  דנמרק לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דרום אפריקהדרום אפריקה  דרום אפריקה 94.3% 95.5% 93.1% 2.4%
דרום סודאןדרום סודאן  דרום סודאן 31.9% 38.6% 25.3% 13.3%
האיטיהאיטי  האיטי 60.7% 64.3% 57.3% 7.0%
הודוהודו  הודו 72.1% 80.9% 62.8% 18.1%
הולנדהולנד  הולנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הונגריההונגריה  הונגריה 99.1% 99.1% 99.0% 0.2%
הונדורסהונדורס  הונדורס 88.5% 88.4% 88.6% -0.1%
המלדיבייםהמלדיביים  המלדיביים 99.3% 99.8% 98.8% 0.9%
הפיליפיניםהפיליפינים  הפיליפינים 96.3% 95.8% 96.8% -1.0%
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית  הרפובליקה הדומיניקנית 91.8% 91.2% 92.3% -1.1%
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 77.3% 88.9% 66.0% 22.8%
הרפובליקה המרכז אפריקאיתהרפובליקה המרכז אפריקאית  הרפובליקה המרכז אפריקאית 36.8% 50.7% 24.4% 26.4%
הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו 79.3% 86.4% 72.9% 13.6%
וייטנאםוייטנאם  וייטנאם 94.5% 96.3% 92.8% 3.4%
ונואטוונואטו  ונואטו 85.2% 86.6% 83.8% 2.8%
ונצואלהונצואלה  ונצואלה 95.4% 95.0% 95.7% -0.7%
זימבבואהזימבבואה  זימבבואה 86.5% 88.5% 84.6% 4.0%
זמביהזמביה  זמביה 63.4% 70.9% 56.0% 14.9%
חוף השנהבחוף השנהב  חוף השנהב 43.1% 53.1% 32.5% 20.6%
טג'יקיסטןטג'יקיסטן  טג'יקיסטן 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
טובאלוטובאלו  טובאלו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
טוגוטוגו  טוגו 66.5% 78.3% 55.3% 23.0%
טונגהטונגה  טונגה 99.4% 99.3% 99.4% -0.1%
טורקיהטורקיה  טורקיה 95% 98.4% 91.8% 6.6%
טורקמניסטןטורקמניסטן  טורקמניסטן 99.7% 99.8% 99.6% 0.1%
טנזניהטנזניה  טנזניה 80.3% 84.8% 75.9% 9.0%
טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו  טרינידד וטובגו 99% 99.2% 98.7% 0.5%
יווןיוון  יוון 97.7% 98.5% 96.9% 1.6%
יפןיפן  יפן לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ירדןירדן  ירדן 96.7% 98.1% 95.2% 3.0%
ישראלישראל  ישראל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 97.8% (2011)[5][ג]
כוויתכווית  כווית 96.2% 96.9% 95.0% 1.9%
כף ורדהכף ורדה  כף ורדה 87.6% 92.1% 83.1% 9.0%
לאוסלאוס  לאוס 79.9% 87.1% 72.8% 14.3%
לבנוןלבנון  לבנון 93.9% 96.0% 91.8% 4.1%
לובלוב  לוב 91% 96.7% 85.6% 11.1%
לוקסמבורגלוקסמבורג  לוקסמבורג לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לטביהלטביה  לטביה 99.9% 99.9% 99.9% 0.0%
ליבריהליבריה  ליבריה 47.6% 62.4% 32.8% 29.6%
ליטאליטא  ליטא 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
ליכטנשטייןליכטנשטיין  ליכטנשטיין לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לסוטולסוטו  לסוטו 79.4% 70.1% 88.3% -18.2%
מאוריטניהמאוריטניה  מאוריטניה 52.1% 62.6% 41.6% 21.0%
מאוריציוסמאוריציוס  מאוריציוס 90.6% 92.9% 88.5% 4.4%
מאלימאלי  מאלי 38.7% 48.2% 29.2% 19.0%
מדגסקרמדגסקר  מדגסקר 64.7% 66.7% 62.6% 4.1%
מוזמביקמוזמביק  מוזמביק 58.8% 73.3% 45.4% 27.9%
מולדובהמולדובה  מולדובה 99.4% 99.7% 99.1% 0.7%
מונגוליהמונגוליה  מונגוליה 98.4% 98.2% 98.6% -0.4%
מונטנגרומונטנגרו  מונטנגרו 98.7% 99.5% 98.0% 1.4%
מונקומונקו  מונקו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מזרח טימורמזרח טימור  מזרח טימור 67.5% 71.5% 63.4% 8.1%
מיאנמרמיאנמר  מיאנמר 93.1% 95.2% 91.2% 4.0%
מיקרונזיהמיקרונזיה  מיקרונזיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מלאווימלאווי  מלאווי 65.8% 73.0% 58.6% 14.4%
מלזיהמלזיה  מלזיה 94.6% 96.2% 93.2% 3.0%
מלטהמלטה  מלטה 94.1% 92.5% 95.7% -3.2%
מצריםמצרים  מצרים 75.2% 83.2% 67.3% 16.0%
מקדוניהמקדוניה  מקדוניה 97.8% 98.8% 96.8% 2.0%
מקסיקומקסיקו  מקסיקו 94.4% 95.6% 93.3% 2.2%
מרוקומרוקו  מרוקו 72.4% 82.7% 62.5% 20.2%
נאורונאורו  נאורו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
נורווגיהנורווגיה  נורווגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניגריהניגריה  ניגריה 59.6% 69.2% 49.7% 19.5% 71.6% (2010)[דרוש מקור][ד]
ניו זילנדניו זילנד  ניו זילנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניז'רניז'ר  ניז'ר 19.1% 27.3% 11.0% 16.3%
ניקרגואהניקרגואה  ניקרגואה 82.8% 82.4% 83.2% -0.9%
נמיביהנמיביה  נמיביה 81.9% 79.2% 84.5% -5.3%
נפאלנפאל  נפאל 64.7% 75.6% 55.1% 20.5%
סאו טומה ופרינסיפהסאו טומה ופרינסיפה  סאו טומה ופרינסיפה 74.9% 81.8% 68.4% 13.4%
סודאןסודאן  סודאן 75.9% 83.3% 68.6% 14.6%
סווזילנדסווזילנד  סווזילנד 87.5% 87.4% 87.5% -0.1%
סומליהסומליה  סומליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סוריהסוריה  סוריה 86.4% 91.7% 81.0% 10.7%
סורינאםסורינאם  סורינאם 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
סיירה לאוןסיירה לאון  סיירה לאון 48.1% 58.7% 37.7% 21.1%
סיישלסיישל  סיישל 95.2% 94.7% 95.7% -1.0%
סיןסין  סין 96.4% 98.2% 94.5% 3.7%
סינגפורסינגפור  סינגפור 96.8% 98.7% 95.1% 3.6%
סלובניהסלובניה  סלובניה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
סלובקיהסלובקיה  סלובקיה 99.6% 99.6% 99.6% 0.0%
סמואהסמואה  סמואה 99% 98.9% 99.1% -0.2%
סן מרינוסן מרינו  סן מרינו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנגלסנגל  סנגל 55.7% 68.5% 43.8% 24.6%
סנט וינסנט והגרנדיניםסנט וינסנט והגרנדינים  סנט וינסנט והגרנדינים לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט לוסיהסנט לוסיה  סנט לוסיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט קיטס ונוויססנט קיטס ונוויס  סנט קיטס ונוויס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ספרדספרד  ספרד 98.1% 98.7% 97.5% 1.3%
סרביהסרביה  סרביה 98.1% 99.1% 97.2% 1.9%
סרי לנקהסרי לנקה  סרי לנקה 92.6% 93.6% 91.7% 1.9%
עומאןעומאן  עומאן 94.8% 96.9% 90.0% 6.9%
עיראקעיראק  עיראק 79.7% 85.7% 73.7% 11.9%
ערב הסעודיתערב הסעודית  ערב הסעודית 94.7% 97.0% 91.1% 5.9%
פוליןפולין  פולין 99.8% 99.9% 99.7% 0.2%
פורטוגלפורטוגל  פורטוגל 95.7% 97.1% 94.4% 2.7%
פיג'יפיג'י  פיג'י לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פינלנדפינלנד  פינלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פלאופלאו  פלאו 99.5% 99.5% 99.6% -0.1%
פנמהפנמה  פנמה 95% 95.7% 94.4% 1.2%
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה 64.2% 65.6% 62.8% 2.8%
פקיסטןפקיסטן  פקיסטן 58.7% 71.5% 45.3% 26.2%
פרגוואיפרגוואי  פרגוואי 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
פרופרו  פרו 94.5% 97.3% 91.7% 5.6%
צ'אדצ'אד  צ'אד 40.2% 48.5% 31.9% 16.6%
צ'ילהצ'ילה  צ'ילה 97.3% 97.4% 97.2% 0.2%
צ'כיהצ'כיה  צ'כיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
צרפתצרפת  צרפת לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קובהקובה  קובה 99.7% 99.7% 99.8% -0.1%
קולומביהקולומביה  קולומביה 94.7% 94.6% 94.8% -0.2%
קומורוקומורו  קומורו 77.8% 81.8% 73.7% 8.1%
קוסטה ריקהקוסטה ריקה  קוסטה ריקה 97.8% 97.7% 97.8% -0.1%
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית  קוריאה הדרומית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית  קוריאה הצפונית 100% 100.0% 100.0% 0.0%
קזחסטןקזחסטן  קזחסטן 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
קטר (מדינה)קטר (מדינה)  קטר 97.8% 97.9% 97.3% 0.6%
קירגיזסטןקירגיזסטן  קירגיזסטן 99.5% 99.6% 99.4% 0.2%
קיריבטיקיריבטי  קיריבטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קמבודיהקמבודיה  קמבודיה 77.2% 84.5% 70.5% 13.9%
קמרוןקמרון  קמרון 75% 81.2% 68.9% 12.3%
קנדהקנדה  קנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קניהקניה  קניה 78% 81.1% 74.9% 6.2%
קפריסיןקפריסין  קפריסין 99.1% 99.5% 98.7% 0.8%
קרואטיהקרואטיה  קרואטיה 99.3% 99.7% 98.9% 0.7%
רואנדהרואנדה  רואנדה 70.5% 73.2% 68.0% 5.2%
רומניהרומניה  רומניה 98.8% 99.1% 98.5% 0.6%
רוסיהרוסיה  רוסיה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
שוודיהשוודיה  שוודיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
שווייץשווייץ  שווייץ לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
תאילנדתאילנד  תאילנד 96.7% 96.6% 96.7% 0.0%
תוניסיהתוניסיה  תוניסיה 81.8% 89.6% 74.2% 15.4%
תימןתימן  תימן 70.1% 85.1% 55.0% 30.1%

טריטוריות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

טריטוריה אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים שנה הערות
איי קיימןאיי קיימן  איי קיימן 98.9% 98.7% 99.0% -0.3% 2007[1] מושבת כתר בריטית
ארובהארובה  ארובה 97.5% 97.5% 97.5% 0.0% 2015[1] טריטוריה הולנדית ששוכנת על אי בים הקריבי
גואםגואם  גואם 99.8% 99.8% 99.8% 0.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
גוואדלופגוואדלופ  גוואדלופ 96.5% 96.4% 96.6% -0.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית  הרשות הפלסטינית 96.7% 98.5% 94.8% 3.7% 2015[1] מדינה משקיפה של האו"ם[6]
טאיוואןטאיוואן  טאיוואן 98.5% 99.7% 97.3% 2.4% 2014[5]
מקאומקאו  מקאו 96.2% 98.0% 94.6% 3.4% 2015[1] אזור מנהלי מיוחד תחת השלטון הסיני
מרטיניקמרטיניק  מרטיניק 97.0% 97.6% 96.4% 1.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
פוארטו ריקופוארטו ריקו  פוארטו ריקו 93.3% 92.8% 93.8% -1.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
קוסובוקוסובו  קוסובו 91.9% 96.6% 87.5% 9.1% 2003[5]
קלדוניה החדשהקלדוניה החדשה  קלדוניה החדשה 96.9% 97.3% 96.5% 0.8% 2015[1] קולקטיב מיוחד של צרפת
ראוניוןראוניון  ראוניון 93.9% 93.2% 94.5% -1.3% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים

ביאורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 88.9%; נשים – 79.2% (ההבדל הוא כ-9.7%)
  2. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 98.4%; נשים – 99.4% (ההבדל הוא כ--1.0%)
  3. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 98.7%; נשים – 95.8% (ההבדל הוא כ-2.9%)
  4. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 79.3%; נשים – 63.7% (ההבדל הוא כ-15.6%)

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 UIS, Education, data.uis.unesco.org
  2. ^ The World Factbook, www.cia.gov
  3. ^ UIS, Education, data.uis.unesco.org
  4. ^ Bangladesh Education for All
  5. ^ 5.0 5.1 5.2 The World Factbook, www.cia.gov
  6. ^ "Non-member States". United Nations. בדיקה אחרונה ב-12 בנובמבר 2015.