באטמן – רשימת סיפורים וחוברות קומיקס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

באטמן הוא אחת הדמויות הפופולריות ביותר של חברת DC Comics. הוא כיכב בכמה סדרות קומיקס משלו, כולל מיני סדרות ורומנים גרפיים, ומשחק תפקיד חשוב בכמה אחרים.

סדרות רצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סדרות רצות בכיכובו של באטמן[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Detective Comics Vol. 2 (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שני ואיתחול מחודש לסדרת הדגל של הדמות.
  • Batman Vol. 2 (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שני ואיתחול מחודש לכותר הוותיק.
  • Batman: The Dark Knight Vol. 2 (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שני לסדרת הכותרים החדשה.
  • Batman and Robin (אוגוסט 2009 ואילך). סדרה חדשה שהחלה בכיכובם של דיק גרייסון כבאטמן ודמיאן ויין כרובין, וכעת ברוס ויין שב לתפוס את מקומו כבאטמן. עם מותו של דמיאן, הסדרה שינתה את שמה ל-...Batman and ומתרכזת בשלבי האבל של ברוס על מות בנו.
  • Batman: Legends of the Dark Knight Vol.2 (יוני 2012 ואילך). כרך שני לסדרה הוותיקה.

סדרות רצות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סדרות בהן באטמן אינו מככב, אלא משתתף כחבר מן המניין או כאורח.

  • Red Hood and the Outlaws (ספטמבר 2011 ואילך). סדרה חדשה כחלק מהאיתחול המחודש ביקום DC, בה ג'ייסון טוד, כעת בזהות הברדס האדום, מנהיג חבורת אנטי-גיבורים הכוללת את ארסנל וסטארפייר.
  • Justice League (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שלישי ואיתחול מחודש לקבוצת גיבורי-העל.
  • Batgirl (ספטמבר 2011 אילך). כרך רביעי ואיתחול מחודש של סדרת הכותרים, עם ברברה גורדון שוב כבאטגירל.
  • Nightwing Vol. 3 (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שלישי ואיתחול מחודש בכיכובו של דיק גרייסון, ששב לנטול את זהותו כנייטווינג.
  • Birds of Prey Vol. 3 (ספטמבר 2011 ואילך). כרך שלישי ואיתחול מחודש של קבוצת גיבורות-העל.
  • Catwoman Vol. 4 (ספטמבר 2011 ואילך) - כרך רביעי ואיתחול מחודש, המתאר את ימיה הראשונים של סלינה קייל כקאטוומן.
  • Batwoman (ספטמבר 2011 ואילך). המיליארדרית קאתי קיין, באטוומן, מככבת בסדרה משלה.
  • Batwing (ספטמבר 2011 ואילך). הרפתקאות חבר הארגון הבינלאומי "באטמן בע"מ".

סדרות שהסתיימו[עריכת קוד מקור | עריכה]

חוברות קומיקס שפורסמו בעבר וכללו את באטמן או את אחד מצוותו.

  • Detective Comics Vol. 1 (מאי 1939-אוגוסט 2011, 881 חוברות +10 שנתיים). סדרת הדגל הוותיקה של הדמות.
  • Batman (אביב 1940-אוגוסט 2011, 713 גיליונות +26 שנתיים). כרך ראשון והותיק ביותר של הדמות.
  • World's Finest Comics (אביב 1941-ינואר 1986, 323 גליונות)
  • Star-Spangled Comics (אוקטובר 1941-יולי 1952, 130 גליונות)
  • The Brave and the Bold (אוגוסט 1955-יולי 1983, 200 גליונות)
  • Justice League of America (אוקטובר 1960-אפריל 1987, 261 גליונות)
  • The Joker (מאי 1975-ספטמבר/אוקטובר 1976, 9 גליונות)
  • Batman Family (ספטמבר/אוקטובר 1975-אוקטובר/נובמבר 1978, 20 גליונות)
  • Batman and the Outsiders (אוגוסט 1983-אפריל 1986, 32 גליונות)
  • The Outsiders (נובמבר 1985-פברואר 1988, 28 גליונות +1 שנתי)
  • Catwoman (פברואר-מאי 1989, 4 גליונות)
  • Batman: Legends of the Dark Knight (נובמבר 1989-ינואר 2007, 215 גליונות +7 שנתיים)
  • Robin (ינואר-מאי 1991, 5 גליונות)
  • The Brave and the Bold Vol. 2 (כרך שני, דצמבר 1991-יוני 1992, 6 גליונות)
  • Batman: Shadow of the Bat (יוני 1992-פברואר 2000, 94 גליונות +5 שנתיים)
  • Catwoman (כרך שני, אוגוסט 1993-יולי 2000, 96 גליונות +4 שנתיים)
  • Robin (כרך שני, נובמבר 1993-פברואר 2009, 185 גליונות +7 שנתיים)
  • The Outsiders Vol. 2 (כרך שני, נובמבר 1993-נובמבר 1995, 24 גליונות)
  • Catwoman Vol. 2 (ספטמבר 1993-יולי 2001, 96 גליונות +4 שנתיים)
  • Nightwing ‏(1995-1996, 4 גליונות)
  • Azrael (פברואר 1995-מאי 2003, 100 גליונות +3 שנתיים)
  • The Batman Chronicles (קיץ 1995-חורף 2001, 23 גליונות)
  • Nightwing Vol. 2 (אוקטובר 1996-אפריל 2009, 154 גליונות +2 שנתיים). כרך שני של הדמות. בסוף הרצת החוברות, נייטווינג נכנס לנעליו של ברוס כבאטמן.
  • JLA (ינואר 1997-אפריל 2006, 125 גליונות +4 שנתיים)
  • Birds of Prey (ינואר 1999-אפריל 2009, 127 גליונות). קבוצת גיבורות העל הכוללות את אורקל (ברברה גורדון), הציידת (הלנה ברטינלי) והקנרית השחורה.
  • Anarky (כרך שני, מאי-דצמבר 1999, 8 גליונות)
  • Batman: Gotham Knights (מרץ 2000-פברואר 2006, 74 גליונות)
  • Batgirl (אפריל 2000-אפריל 2006, 73 גליונות +1 שנתי)
  • Harley Quinn (דצמבר 2000-ינואר 2004, 38 גליונות)
  • Catwoman Vol. 3 (ינואר 2002-אוקטובר 2008, 82 גליונות)
  • Catwoman (כרך שלישי, ינואר 2002-אוגוסט 2008, 83 גליונות)
  • Gotham Central (דצמבר 2002-פברואר 2006, 40 גליונות)
  • The Outsiders Vol. 3 (כרך שלישי, אוגוסט 2003-אוקטובר 2007, 50 גליונות +1 שנתי)
  • Superman/Batman (אוגוסט 2003-אוגוסט 2011, 87 גליונות +4 שנתיים). הרפתקאותיהם המשותפות של סופרמן ובאטמן.
  • JLA: Classified (ינואר 2005-מאי 2008, 54 גליונות)
  • All Star Batman and Robin the Boy Wonder (ספטמבר 2005-ספטמבר 2008)
  • Justice League of America Vol. 2 (אוגוסט 2006-אוגוסט 2011, 60 גליונות)
  • Batman Confidential (דצמבר 2006-מרץ 2011). סיפורי הרפתקאותיו המוקדמות של באטמן כלוחם פשע.
  • The Brave and the Bold Vol. 3 (כרך שלישי, אפריל 2007-אוגוסט 2010, 35 גליונות)
  • Gotham Underground (דצמבר 2007-אוגוסט 2008, 9 גליונות).
  • Batgirl (כרך שני, ספטמבר 2008-פברואר 2009, 6 גליונות)
  • The Outsiders Vol. 4 (כרך רביעי, אפריל 2009-יוני 2011). הרצה מחודשת של קבוצה בלתי רשמית של גיבורים שנוהלה על ידי באטמן ונועדה לפעול מתחת לפני השטח. כיום מנוהלת על ידי אלפרד.
  • Red Robin (יוני 2009-אוגוסט 2011). סדרה בכיכובו של טים דרייק במקום סדרת Robin.
  • Gotham City Sirens (יוני 2009-אוגוסט 2011, 26 גליונות). סדרה בכיכובן של קאטוומן, הארלי קווין ופויזן אייבי.
  • Batman: Streets of Gotham (יוני 2009-מרץ 2011, 21 גליונות). סדרה בכיכובו של דיק גרייסון כבאטמן, המסופרת מנקודת מבטם של תושבי גות'אם.
  • Batgirl (כרך שלישי, אוקטובר 2009-אוגוסט 2011, 24 גליונות). כרך שלישי בכיכובה של סטפני בראון כבאטגירל.
  • Azrael Vol. 2 (כרך שני, אוקטובר 2009-מאי 2011, 18 גליונות)
  • Birds of Prey Vol. 2 (כרך שני, מאי 2010-אוגוסט 2011, 15 גליונות)
  • Batman: The Dark Knight Vol. 1 (דצמבר 2010-אוגוסט 2011). סדרה חדשה בכיכובו של ברוס ויין כבאטמן. לאחר שובו והמבצע החדש שלו להרחיב את שליטת איש העטלף ברחבי העולם, ברוס ויין אינו מסוגל להתנתק לחלוטין מעיר הולדתו, בסיס המבצעים שלו.
  • Batman Incorporated (ינואר-אוגוסט 2011). סדרה בכיכובו של ברוס ויין, כעת שבחר להרחיב את משימתו של באטמן ברחבי העולם תוך גיוס גיבורים חדשים שישמשו כבאטמן במדינות השונות.

מהדורות מוגבלות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Anarky (מאי-אוגוסט 1997, 4 גליונות)
  • Arkham Asylum: Living Hell (יולי-דצמבר 2003, 6 גליונות)
  • Batman and Superman: World's Finest (אפריל 1999-ינואר 2000, 10 גליונות)
  • Batman and the Mad Monk (אוקטובר 2006-פברואר 2007, 6 גליונות)
  • Batman and the Monster Men (נובמבר 2005-אפריל 2006, 6 גליונות)
  • Batman Family (דצמבר 2002-פברואר 2003, 8 גליונות)
  • Batman: Bane of the Demon (מרץ-יוני 1998, 4 גליונות)
  • Batman Black and White (יוני-ספטמבר 1996, 4 גליונות)
  • Batman: City of Light (דצמבר 2003-יולי 2004, 8 גליונות)
  • Batman: Dark Detective (יולי-נובמבר 2005, 6 גליונות)
  • Batman: Dark Victory (נובמבר 1999-ינואר 2001, 13 גליונות)
  • Batman: Death and the Maidens (אוקטובר 2003-אוגוסט 2004, 9 גליונות)
  • Batman: Gotham County Line (דצמבר 2005-פברואר 2006, 3 גליונות)
  • Batman: Jekyll and Hyde (יוני-נובמבר 2005, 6 גליונות)
  • Batman: Journey into Knight (אוקטובר 2005-נובמבר 2006, 12 גליונות)
  • Batman: Orpheus Rising (אוקטובר 2001-פברואר 2002, 5 גליונות)
  • Batman: Outlaws (ספטמבר-נובמבר 2000, 3 גליונות)
  • Batman: Run, Riddler, Run (מאי-יולי 2002, 3 גליונות)
  • Batman: Secrets (מאי-ספטמבר 2006, 5 גליונות)
  • Batman: Sword of Azrael (אוקטובר 1992-ינואר 1993, 4 גליונות)
  • Batman: Tenses‏ (2003, 2 גליונות)
  • Batman: The Cult (אוגוסט-נובמבר 1988, 4 גליונות)
  • Batman: The Dark Knight Returns (מרץ-יוני 1986, 4 גליונות, (פרנק מילר). סיפור אפל, העומד בפני עצמו וללא קשר להמשכיות, על חזרתו של ברוס ויין כבאטמן בהיותו בן 60 והתגובות לכך.
  • Batman: The Dark Knight Strikes Again (נובמבר 2001-יולי 2002, 3 גליונות)
  • Batman: The Long Halloween (אוקטובר 1996-אוקטובר 1997, 13 גליונות, ג'ף לואב וטים סייל). מציג את חקירתו של באטמן אחר קבוצת רוצחים. בנוסף, בסיפור זה נראה לראשונה סיפור המקור של הנבל דו-פרצוף.
  • Batman: The Widening Gyre (אוקטובר 2009-היום, 12 גליונות)
  • Batman: Turning Points (ינואר 2001, 5 גליונות)
  • Batman: Two-Face Strikes Twice (נובמבר-דצמבר 1993, 2 גליונות)
  • Batman: Year 100 (פברואר-מאי 2006, 4 גליונות)
  • Batman/Superman/Wonder Woman: Trinity (יוני-נובמבר 2003, 3 גליונות)
  • Batman/Wildcat (אפריל-יוני 1997, 3 גליונות)
  • Man-Bat (יוני-אוקטובר 2006, 5 גליונות)
  • The Untold Legend of the Batman (יולי-ספטמבר 1980, 3 גליונות)
  • Trinity (יוני 2008-מאי 2009, 52 גליונות)
  • World's Finest (אוגוסט-אוקטובר 1990, 3 גליונות)
  • Year One: Batman/Ra's al Ghul (יוני-יולי 2005, 2 גליונות)
  • Year One: Batman/Scarecrow (יולי-אוגוסט 2005, 2 גליונות)

קרוס-אוברים בין חברות קומיקס[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Batman/Judge Dredd: Judgment on Gotham (דצמבר 1991)
  • Batman versus Predator #1-3 (דצמבר 1991-פברואר 1992)
  • Batman/Judge Dredd: Vendetta in Gotham ‏(1993)
  • Batman/Grendel #1-2 (אפריל-מאי 1993)
  • Batman/Punisher: Lake of Fire (יוני 1994)
  • Batman/Spawn: War Devil (סתיו 1994)
  • Punisher/Batman: Deadly Knights (אוקטובר 1994, מארוול קומיקס)
  • Spawn/Batman: Red Scare (סתיו 1994, אימג' קומיקס)
  • Batman vs. Predator II: Bloodmatch #1-4 (אוקטובר 1994-ינואר 1995)
  • Batman vs. The Incredible Hulk (מאי 1995) - הדפסה מחודשת של DC Special Series #27 (סתיו 1981).
  • Batman/Judge Dredd: The Ultimate Riddle (ספטמבר 1995)
  • Bruce Wayne: Agent of S.H.I.E.L.D (אפריל 1996, אמלגם קומיקס)
  • Legends of the Dark Claw (אפריל 1996, אמלגם קומיקס)
  • Grendel/Batman #1-2 (יוני-יולי 1996, דארק הורס)
  • Batman/Captain America (פברואר 1997)
  • Batman/Aliens #1-2 (מרץ-אפריל 1997, דארק הורס)
  • Daredevil/Batman‏ (1997, מארוול קומיקס)
  • Dark Claw Adventures (יוני 1997, אמלגם קומיקס)
  • Batman/Spider-Man (אוקטובר 1997)
  • Batman vs. Predator III: Blood Ties #1-4 (נובמבר 1997-פברואר 1998)
  • Batman/Judge Dredd: Die Laughing #1-2 (נובמבר-דצמבר 1998)
  • Batman/Hellboy/Starman #1-2 (ינואר-פברואר 1999)
  • The Darkness/Batman (אוגוסט 1999, אימג' קומיקס)
  • Batman/Tarzan: Claws of the Cat-Woman #1-4 (ספטמבר-דצמבר 1999, דארק הורס)
  • Batman/Daredevil: King of New York (דצמבר 2000)
  • Batman/Deathblow: After the Fire #1-3 ‏(2002)
  • Batman/Aliens II #1-3 (דצמבר 2002-פברואר 2003)
  • Planetary/Batman: Night on Earth (אוגוסט 2003)
  • Batman/Danger Girl (פברואר 2005)
  • Superman and Batman versus Aliens and Predator (ינואר 2007)

באטמן: סדרות האנימציה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • The Batman Adventures (אוקטובר 1992-אוקטובר 1995, 36 גליונות +3 שנתיים, מבוסס על באטמן - הסדרה המצוירת)
  • The Batman and Robin Adventures (נובמבר 1995-דצמבר 1997, 25 גליונות +2 שנתיים)
  • The Batman Adventures: The Lost Years (ינואר-מאי 1998, 5 גליונות) - מגשר בין הסדרות Batman & Robin Adventures לבין Gotham Adventures.
  • Batman: Gotham Adventures (יוני 1998-מאי 2003, 60 גליונות)
  • Batman Beyond (מרץ-אוגוסט 1999, מיני סדרה של 6 חוברות המבוססת על סדרת באטמן: הדור הבא)
  • Batman Beyond (נובמבר 1999-אוקטובר 2001, 24 גליונות)
  • Batman Beyond: Return of the Joker (פברואר 2001, אדפטציה של הסרט המצויר)
  • The Batman Adventures (vol. 2) (יוני 2003-אוקטובר 2004, 17 גליונות)
  • The Batman Strikes! (ספטמבר 2004-דצמבר 2008, 50 גליונות, מבוסס על סדרת האנימציה הבאטמן)
  • Justice League Adventures (ינואר 2002-אוקטובר 2004, 34 גליונות, מבוסס על סדרת האנימציה ליגת הצדק)
  • Justice League Unlimited (נובמבר 2004-אוגוסט 2008, 46 גליונות, מבוסס על סדרת האנימציה Justice League Unlimited)

אוגדנים ורומנים גרפיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אוגדנים ורומנים גרפיים
שם כותר/אמן אוסף חוברות תאריך פרסום ISBN תקציר עלילה
Batman: Son of the Demon
מייק וו. באר
1987 SC: ISBN 978-0930289256 במהלך חקירת רציחתו של מדען, באטמן נעזר בראש ליגת הצללים, הטרוריסט ראס-אל-גול. מתברר שהרוצח הרג את אשתו של ראס-אל-גול ואם בתו, טליה. ברוס ויין מנהל רומן עם טליה, מתחתן עימה והיא נכנסת להריון, אך מאוחר יותר טוענת שהפילה את תינוקה. עלילה זו ממשיכה בסיפורו של גראנט מוריסון "באטמן ובנו".
Batman: Year One
פרנק מילר
Batman #404-407 (מרץ-יוני 1987) מאי 2005
ינואר 2007
HC: ISBN 978-1401206901
SC: ISBN 978-1401207526
שכתוב סיפור המקור של הדמות, אך בניגוד לשכתובים שנעשו לסופרמן ולוונדר-וומן באותה תקופה, זה נחשב יותר כשדרוג של הסיפור הקיים מכיוון שהוא דומה מאוד לסיפור הקאנוני.
Batman: The Killing Joke
אלן מור
מרץ 1988 מרץ 2008
דצמבר 1995
HC: ISBN 978-1401216672
SC: ISBN 978-0930289454
התמקדות בדמותו של הג'וקר ובמניעיו. בסיפור, הג'וקר משתחרר מהכלא ומחליט לשחק בשפיותו של מפכ"ל המשטרה ג'יימס גורדון. הוא חוטף את בתו, ברברה גורדון (באטגירל לשעבר), וגורם לנכותה.
Batman: Death in the Family
ג'ים סטארלין
Batman #426-429
(דצמבר 1988-ינואר 1989)
ספטמבר 2009
דצמבר 1995
HC: ISBN 978-1401225162
SC: ISBN 978-0930289447
הסיפור בו מתרחש מותו של ג'ייסון טוד, הרובין השני, על ידי הג'וקר, אירוע שרודף את באטמן עד היום.
Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth
גראנט מוריסון
אוקטובר 1989
אוקטובר 1997
HC: ISBN 978-0930289485
SC: ISBN 978-0930289560
החולים בבית המשוגעים ארקהם אסיילום השתלטו על הבניין ומתכוונים להרוג את הצוות אם באטמן לא יפגש עימם. הג'וקר מוביל את החבורה, ועל באטמן למצוא אותם במבוך העצום של מסדרונות המוסד תוך פרק זמן קצוב. משחק הקונסולות והמחשב באטמן ארקהם אסיילום מבוסס חלקית על הרומן הגרפי.
Batman: Knightfall, Part 1: Broken Bat
צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ'
Batman #491-497
Detective Comics #659-663

(אפריל-יולי 1993)
ספטמבר 1993 SC: ISBN 978-1563891427 תחילתה של טרילוגיית סיפורים המתארים את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. הסיפור מתחיל כאשר הפושע הגאון ביין מארגן את בריחתם של כמה מהאסירים המסוכנים ביותר מבית המשוגעים ארקהם, ובאטמן מחליט להתעמת מולם לבדו.
Batman: Knightfall, Part 2: Who Rules the Night
צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ'
Batman #498-500
Detective Comics #664-666
Shadow of the Bat #16-18
parts of Showcase '93 #7-8

(סוף יולי-אוקטובר 1993)
ספטמבר 1993 SC: ISBN 978-1563891489 המשך טרילוגיית הסיפורים המתארים את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. באטמן מוחלף על ידי ז'אן-פול ואלי כעזראל, וברוס ויין שוכר את שירותיה של פיזיותרפיסטית לצורך שיקומו.
Batman: Knightfall, Part 3: KnightsEnd
צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ'
Batman #509-510
Shadow of the Bat #29-30
Detective Comics #676-677
Legends of the Dark Knight #62-63
Robin Vol.2 #8-9
Catwoman Vol.2 #12

(יולי-אוגוסט 1994)
יוני 1995 SC: ISBN 978-1563891915 סוף הטרילוגיה המתארת את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. ז'אן-פול ואלי הופך לאלים ובלתי צפוי, וברוס ויין מחלים מפציעתו ונוטל את זהות באטמן מחדש.
Batman: Prodigal
צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ'
Batman #512-514
Detective Comics #679-681
Shadow of the Bat #32-34
Robin Vol.2 #11-13

(נובמבר 1994-ינואר 1995)
ינואר 1998 SC: ISBN 978-1563893346 חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". ברוס ויין מעביר את זהות באטמן לדיק גרייסון ומתקן את יחסיו הטעונים עם טים דרייק, כשזה הציע את עזרתו בזמן בריחתם של הפושעים אך ויין לא הסכים לקבלה.
Batman: The Long Halloween
ג'ף לואב
Batman: The Long Halloween #1-13 (אוקטובר 1996-אוקטובר 1997) פברואר 1999
נובמבר 1999
HC: ISBN 978-1563894275
SC: ISBN 978-1563894695
בזמן ימיו הראשונים של ברוס ויין כבאטמן, רוצח מסתורי רוצח את קורבנותיו במהלך החגים. באטמן מצוות לתובע המחוזי הארווי דנט ולסגן ג'יימס גורדון בניסיון למצוא את הרוצח בטרם יגבה את קורבנו הבא. סיפור זה מקושר להפיכתו של דנט לדו-פרצוף.
Batman: Contagion
צ'אק דיקסון, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ'
Azrael #15-16
Batman #529
The Batman Chronicles #4
Shadow of the Bat #48-49
Catwoman Vol.2 #31-32
Detective Comics #695-696
Robin Vol.2 #27-28

(נובמבר 1994-ינואר 1995)
אפריל 1996] SC: ISBN 978-1563892936 חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר" אודות מגפה הפורצת בגות'אם סיטי.
Batman: Legacy
צ'אק דיקסון, אלן גראנט, דאג מנץ', גראהם נולן
Batman #533-534
Shadow of the Bat #53-54
Catwoman Vol.2 #35-36
Detective Comics #699-702
Robin Vol.2 #31-33
‏ (1996)
פברואר 1997 SC: ISBN 978-1563893377 חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר" אודות מגפה הפורצת בגות'אם סיטי. ויין מגלה שהוירוס שאחראי למגפה פותח לפני עידנים בידי ראס-אל-גול.
Batman: Cataclysm
צ'אק דיקסון
Batman #553-554
Detective Comics #719-721
Shadow of the Bat #73-74
Nightwing #19-20
Catwoman Vol.2 #56
Robin Vol.2 #53
The Batman Chronicles #12
Blackgate: Isle of Men
Huntress/Spoiler: Blunt Trauma
(מרץ-מאי 1998)
יוני 1999 SC: ISBN 978-1563895272 קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר". רעידת אדמה חזקה מתרחשת בגות'אם סיטי, ובאטמן, רובין ובני בריתם נחלצים לעזרת תושבי גות'אם.
Batman: Four of a Kind
צ'אק דיקסון
Detective Comics Annual #8
Shadow of the Bat Annual #3
Legends of the Dark Knight Annual #5
Batman Annual #19
אפריל 1998 SC: ISBN 978-1563894138 סיפור מקורם של ארבעה נבלים בעולמו של באטמן: איש החידות, פויזן אייבי, הדחליל ואדם-עטלף.
Batman: No Man's Land
צ'אק דיקסון, פול דיני, גרג רוקה, סקוט ביטי ואחרים
Batman #563-574
Shadow of the Bat #83-91
Detective Comics #730-741
Legends of the Dark Knight #116-126

(מרץ-נובמבר 1999)
ספטמבר 1999
פברואר 2000
אוקטובר 2000
דצמבר 2000
אפריל 2001
SC: ISBN 978-1563895647
SC: ISBN 978-1563895999
SC: ISBN 978-1563896347
SC: ISBN 978-1563896989
SC: ISBN 978-1563897092
קרוס-אובר שהתפרש על כותרים רבים, וסיפר על התמודדותו של באטמן עם ההרס של גות'אם ברעידת אדמה והפיכתה לשטח הסגר מבודד בידי הממשלה.
Batman: Dark Victory
ג'ף לואב
Batman: Dark Victory #1-13
(נובמבר 1999-ינואר 2001)
אוקטובר 2001
אוקטובר 2002
HC: ISBN 978-1563897382
SC: ISBN 978-1563898686
המשך ל"ליל כל הקדושים הארוך", במהלך השנה השלישית למלחמתו של באטמן בפשע. סדרת רציחות של קציני משטרה פוקדים את גות'אם, ומלחמת טריטוריה מתרחשת בין דו-פרצוף לשרידי משפחת הפשע פלקונה. מוצג גם שכתוב לסיפור מקורו של רובין.
Bruce Wayne: Murderer?
אד ברובייקר
Batman: The 10 Cent Adventure
Detective Comics #766-767
Batgirl #24
Nightwing #65-66
Batman: Gotham Knights #25-26
Birds of Prey #39-40
Robin Vol.2 #98-99
Batman #599-600

(מרץ-אפריל 2002)
אוגוסט 2002] SC: ISBN 978-1563899133 באטמן מוצא את גופתה של חברתו באחוזת ויין ונעצר באשמת רצח. הוא בורח מהכלא ומוותר על זהותו כברוס ויין במטרה להוכיח את חפותו ולמצוא את האשמים.
Bruce Wayne: Fugitive
צ'אק דיקסון, אד ברובייקר
Batman #601, #603, #605-607
Batman: Gotham Knights #27-28, #31
Batgirl #27, #29, #33
Birds of Prey #41, #43
Nightwing #68-69
Detective Comics #768-775

(מרץ-יולי 2002)
דצמבר 2002
מרץ 2003
אוקטובר 2003
SC: ISBN 978-1563899331
SC: ISBN 978-1563899478
SC: ISBN 978-1401200794
המשך ל"ברוס ויין רוצח". משפחת העטלף חוקרת את הפשע שבעקבותיו נעצר ברוס ויין, שבמהלכה בני בריתו מפקפקים בחפותו.
Batman: Hush
ג'ף לואב
Batman #608-619
(2002-2003
אוגוסט 2009 SC: ISBN 978-1401223175 דמות מסתורית בשם האש עוקבת אחר באטמן ומשלחת אחריו מספר פושעים ונבלים. באטמן וקאטוומן עובדים יחדיו בניסיון לעצרם. הסיפור ידוע בכמות הדמויות הגדולה שבו, בין הנבלים אפשר למצוא את הג'וקר, הארלי קווין, פויזן אייבי, איש החידות, הדחליל, פני חימר, ראס-אל-גול וקילר קרוק. בין גיבורי העל אפשר למצוא את באטמן, קאטוומן, סופרמן, אורקל, רובין השלישי, נייטווינג והציידת.
Batman: War Games
אד ברובייקר, אנדרסן גבריץ', דווין גרייסון, דילן הורוקס, ביל וילינגהם, אל בריונואבו, פול גולאצ'י
Batman: The 12 Cent Adventure
Detective Comics #797-799
Batman #631-633
Legends of the Dark Knight #182-184
Nightwing #96-98
Batman: Gotham Knights #56-58
Robin Vol.2 #129-131
Batgirl #55-57
Catwoman Vol.2 #34-36
(אוקטובר 2004-ינואר 2005)
מרץ 2005
יולי 2005
אוקטובר 2005
SC: ISBN 978-1401204297
SC: ISBN 978-1401204303
SC: ISBN 978-1401204310
אירוע קרוס-אובר נרחב העוסק במלחמת כנופיות כוללת שפורצת בין משפחות הפשע בגות'אם סיטי. באטמן עוטה את זהותו של הגנגסטר מאטצ'ס מאלון ובניסיון אחרון לסכל את המלחמה, מתכוון להשתלט על כולם באמצעות זהות זו. בסדרה זו מתואר מותה לכאורה של סטפני בראון (ספוילר לשעבר ובאטגירל לעתיד) בידי בוס העולם התחתון המסיכה השחורה.
Batman: The Man Who Laughs
אד ברובייקר
Batman: The Man Who Laughs
Detective Comics #784-786
(פברואר 2005)
ינואר 2008
פברואר 2009
HC: ISBN 978-1401216221
SC: ISBN 978-1401216269
תיאור מפגשם הראשון של באטמן והג'וקר בהמשכיות שלאחר המשבר. מתפקד גם כהמשך לא רשמי ל"הבדיחה ההורגת".
Batman: War Crimes
אנדרסן גבריץ', דווין גרייסון, ביל וילינגהם, ברוס ג'ונס
Detective Comics #809-810
Batman #643-644
Batman Allies Secret Files and Origins
Batman Villains Secret Files and Origins
(אוקטובר 2005)
פברואר 2006 SC: ISBN 978-1401209032 המשך ל"משחקי מלחמה". באטמן מואשם בכאוס שנוצר כתוצאה ממלחמת הכנופיות האלימה. ד"ר לזלי תומפקינס הפציפיסטית מאפשרת את מותה של סטפני בראון מפצעיה האנושים, כעונש לבאטמן על שימוש בילדים במלחמתו בפשע.
Batman: Under the Hood
ג'וד ויניק
Batman #635-641, #645-650; Annual #25
(אוקטובר 2004-ינואר 2005)
נובמבר 2005
יוני 2006
SC: ISBN 978-1401207564
SC: ISBN 978-1401209018
סיפור חזרתו לחיים של ג'ייסון טוד (הרובין השני) שנרצח בידי הג'וקר, כעת כנבל הלוקח את החוק לידיו בשם הברדס האדום.
Batman: Face the Face
ג'יימס רובינסון
Batman #651-654
Detective Comics #817-820

(מאי-אוגוסט 2006)
ספטמבר 2006 SC: ISBN 978-1401209100 שנה לאחר מאורעות המשבר האינסופי, באטמן ורובין חוזרים לגות'אם ומגלים שהעיר, שנותרה בידיו של הארווי דנט, אינה כפי שהייתה.
Batman & Son
גראנט מוריסון
Batman #655-658, #663-666 (ספטמבר-דצמבר 2006) אוגוסט 2007
יולי 2008
HC: ISBN 978-1401212407
>SC: ISBN 978-1401212414
ברוס ויין מגלה אודות קיומו של בנו, דמיאן ויין. הבן, נכדו של ראס-אל-גול, מתגלה כרצחני ומאיים, ועל באטמן ורובין להתמודד עם גילוי חדש זה. סיפור זה הוא המשך הרומן הגרפי "בנו של השד".
Batman: The Resurrection of Ra's al Ghul
גראנט מוריסון, פול דיני, פביאן ניצ'זה, פיטר מיליגן
Batman #670-671, Annual #26
Robin Vol.2 #168-169, Annual #7
Nightwing #138-139
Detective Comics #838-839
(אוקטובר-נובמבר 2007)
מאי 2008
מאי 2009
HC: ISBN 978-1401217853
SC: ISBN 978-1401220327
סיפור המשך ל"באטמן ובנו", אשר מגלה את חזרתו לחיים של ראס-אל-גול.
Batman: Gotham Underground
פרנק טיירי
Gotham Underground #1-9
(דצמבר 2007-אוגוסט 2008)
נובמבר 2008 SC: ISBN 978-1401219284 כהשלכות מהאירועים שהובילו למשבר האחרון, משפחת העטלף מתלכדת יחדיו כדי למנוע מלחמת כנופיות בעקבות מותו של המסיכה השחורה.
Batman: R.I.P
גראנט מוריסון
Batman #676-683
(מאי-נובמבר 2008)
פברואר 2009
יוני 2010
HC: ISBN 978-1401220907
SC: ISBN 978-1401225766
סיפור המתאר את מלחמתו המתמשכת של באטמן נגד ארגון הכפפה השחורה, אשר מנסה להרוס את כל מה שהוא מייצג.
Batman: Battle for the Cowl
טוני דניאל
Batman: Battle for the Cowl #1-3
Gotham Gazette: Batman Dead?
Gotham Gazette: Batman Alive?
(מרץ-מאי 2009)
נובמבר 2009
נובמבר 2010
HC: ISBN 978-1401224165
SC: ISBN 978-1401224172
סיפור בו גות'אם היא זירת קרב בין שלושה כוחות השולטים בה (דו-פרצוף, הפינגווין והמסיכה השחורה), והצורך המיידי בגיבור, אחרי מותו של ברוס ויין.
Batman: The Return of Bruce Wayne
גראנט מוריסון
Batman: The Return of Bruce Wayne #1-6 (מאי-נובמבר 2010) פברואר 2011 HC: ISBN 978-1401229689 סיפור חזרתו של ברוס ויין ממסע ברחבי הזמן וסיכול תוכניתו של דארקסיד.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]