שרה נתניהו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
←‏ביוגרפיה: משהו נחמד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אשמדאי (שיחה | תרומות)
מ שוחזר מעריכות של 2.53.154.164 (שיחה) לעריכה האחרונה של בקרה וייעוץ
שורה 24: שורה 24:


בשנת [[2000]] החלה לעסוק במקצועה, והיא עובדת כפסיכולוגית חינוכית (מומחית משנת 2009) ב[[שירות פסיכולוגי ייעוצי|שירות הפסיכולוגי החינוכי]] של [[עיריית ירושלים]]{{הערה|ציפי מלכוב, דוד אביטן, [http://mynetjerusalem.co.il/article/151017 פסיכולוגית בית הספר: שרה נתניהו], באתר [[mynet]],{{כ}} 19 באוגוסט 2013}} במשרה חלקית{{הערה|{{ערוץ7||פורסם היקף העסקתה של שרה נתניהו|355619|18 בספטמבר 2017}}}}.
בשנת [[2000]] החלה לעסוק במקצועה, והיא עובדת כפסיכולוגית חינוכית (מומחית משנת 2009) ב[[שירות פסיכולוגי ייעוצי|שירות הפסיכולוגי החינוכי]] של [[עיריית ירושלים]]{{הערה|ציפי מלכוב, דוד אביטן, [http://mynetjerusalem.co.il/article/151017 פסיכולוגית בית הספר: שרה נתניהו], באתר [[mynet]],{{כ}} 19 באוגוסט 2013}} במשרה חלקית{{הערה|{{ערוץ7||פורסם היקף העסקתה של שרה נתניהו|355619|18 בספטמבר 2017}}}}.

בינואר 2018 הופצה בוואלה חדשות הקלטה בין שרה נתניהו ליועץ תקשורת בית ראש הממשלה בה מצהירה שרה שהיא "פסי-כו-לו-גית M.A B.A זהו" אימרה זו הפכה בין רגע לשיר השנה


== דמותה הציבורית==
== דמותה הציבורית==

גרסה מ־17:40, 28 בינואר 2018

שרה נתניהו
לידה 5 בנובמבר 1958 (בת 65)
קריית עמל (חלק מקריית טבעון) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
מקום מגורים קיסריה וירושלים
ידועה בשל היותה אשתו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו
השכלה אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית בירושלים
בן זוג דורון נויברגר (עד 1987)‏
בנימין נתניהו‏ (1991 ואילך)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
שמואל וחווה בן ארצי וארבעת ילדיהם, 1960. הילדים: מימין (ליד האב) אמציה בן ארצי, משמאל חגי בן ארצי, במרכז מתניה בן ארצי ועל ברכי האב שרה.
שרה נתניהו בחברת בנימין נתניהו ושגריר ארצות הברית בישראל דן שפירו, בטקס לזכר קורבנות פיגועי 11 בספטמבר בשנת 2011

שרה נתניהו (נולדה בכ"ב בחשוון ה'תשי"ט, 5 בנובמבר 1958) היא רעיית ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ופסיכולוגית חינוכית בעיריית ירושלים.

ביוגרפיה

שרה בן ארצי נולדה בקריית עמל (חלק מקריית טבעון), לחווה ושמואל בן ארצי. למדה בבית הספר התיכון על-שם גרינברג בקריית טבעון. שימשה כתבת נוער ב"מעריב לנוער". שירתה בצה"ל כמאבחנת מחקר באמ"ן.

ב-1984 סיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, וב-1995 סיימה תואר שני במקצוע זה באוניברסיטה העברית בירושלים, במסגרתו כתבה תזה בנושא בדיקת המהימנות הפסיכודיאגנוסטית של מבחן אינטליגנציה וכסלר לילדים, בהדרכת ד"ר סורל קאהן[1].

בשנות ה-80 של המאה ה-20 הייתה נשואה לדורון נויברגר, חבר קיבוץ געש. ב-1987 השניים התגרשו[2]. עבדה כמאבחנת פסיכוטכנית לילדים מחוננים ב"מכון לקידום נוער ליצירתיות ולמצוינות" בראשות ד"ר אריקה לנדאו, כמאבחנת במרכז שיקום מקצועי של משרד העבודה, וכדיילת אוויר ב"אל על".

בשנת 1991 נישאה לבנימין נתניהו, שהיה אז חבר הכנסת וסגן שר. במהלך הקדנציה הראשונה של נתניהו כראש הממשלה, שימשה יו"ר חוג הידידים של אגודת "יד ביד" לילדים במצוקה. לזמן קצר שימשה גם נשיאת עמותת "צעד קדימה" לילדים הפגועים משיתוק מוחין[3] וסייעה לארגוני רווחה שונים.

ב-1996 הודיע בעלה הראשון נויברגר על כוונתו לפרסם ספר על שרה נתניהו, אך לבקשתה הוציא בית משפט לענייני משפחה ברמת גן צו מניעה זמני בעניין. לבסוף, כשהפסיד נתניהו בבחירות 1999 ופרש מהפוליטיקה, נמלך נויברגר בדעתו והספר לא ראה אור.

בשנת 2000 החלה לעסוק במקצועה, והיא עובדת כפסיכולוגית חינוכית (מומחית משנת 2009) בשירות הפסיכולוגי החינוכי של עיריית ירושלים[4] במשרה חלקית[5].

דמותה הציבורית

במהלך הקדנציה הראשונה של בנימין נתניהו כראש הממשלה קיבלה שרה נתניהו תשומת לב רבה מאמצעי התקשורת בישראל. לרוב היה העיסוק בה בנימה שלילית, ועיקר הטענות היו על יחסי אנוש לקויים, ועל כך שיש לה השפעה חריגה על החלטות בעלה, בפרט בנושא מינויים למשרות בכירות[6]. בתגובה טענה נתניהו כי דמה נשפך. העיסוק הציבורי בה התמתן במידה רבה לאחר סיום כהונתו של נתניהו כראש הממשלה (בקדנציה הראשונה שלו), בשנת 1999.

בספטמבר 2002 פורסמה בתקשורת שיחת טלפון סוערת שקיימה, ובה אמרה שאם לא מעוניינים בבעלה - "נעבור לחוץ לארץ. שהמדינה הזאת תישרף. המדינה בלעדי ביבי לא תחזיק מעמד". לאחר הפרסום התנצלה נתניהו, ואמרה שהדברים נאמרו בשעת כעס[7].

בשנת 2008 פרסם ערוץ 10 כי בזמן מלחמת לבנון השנייה, כשנסע בנימין נתניהו בלוויית רעייתו שרה ללונדון למסע הסברה, שולמו הוצאותיהם על ידי תורם לונדוני[8]. בתגובה הגיש נתניהו תביעת דיבה נגד הערוץ[9]. נסיעתה של שרה נתניהו לא אושרה כנדרש על ידי ועדת האתיקה[10], ובנימין נתניהו קיבל הערה על כך מהוועדה[11]. תביעת הדיבה נמחקה ב-2009.

גם במהלך הקדנציה השנייה של בנימין נתניהו בראשות הממשלה, שהחלה במרץ 2009, המשיכה שרה נתניהו לקבל תשומת לב, לרוב בנימה שלילית, מאמצעי התקשורת. לעומת זאת, בכתבת עומק שפרסם העיתון "בילד" הגרמני ביוני 2012 תוארה נתניהו כ"אשה אינטליגנטית ורחומה שמקדישה את עצמה לתמיכה בבעלה"[12]. באותה כתבה צוטטו דברי בעלה בנימין נתניהו לפיהם שרה היא ששכנעה אותו לבסוף להסכים לעסקת שליט עם החמאס, שכללה שחרור של כאלף מחבלים, מתוכם 280 שנשפטו למאסרי עולם על ביצוע ותכנון פיגועי טרור ורצח בישראל, תמורת גלעד שליט.

ניר חפץ, עורך "מעריב" ששימש קודם לכן ראש מערך ההסברה הלאומי בלשכת ראש הממשלה נתניהו, אמר כי "יש לא מעט עוול באופן שבו שרה נתניהו מוצגת על ידי התקשורת הישראלית" וכי מעולם לא ראה אותה מתערבת בהליך קבלת ההחלטות בלשכה בענייני המדינה בתקופה בה עבד שם[13]. לעומת זאת, אורית גלילי צוקר, יועצת אסטרטגית לבנימין נתניהו, אמרה: "מה מצפים מאשת ראש ממשלה, בוודאי מאישה כמו שרה שהיא שותפה מלאה בכתיבת הנאומים שלו? קחי כדוגמה את נאום בר-אילן ואת הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון, אלה דברים שעוברים גם דרך הבית. צריך גיבוי של משפחה כדי לעשות את המהלכים הגדולים שהיו ואת הגדולים שיהיו. ושרה היא אישה שיש לה בהחלט מה להשמיע"[14].

בפברואר 2013 זכתה השמלה שלבשה נתניהו בטקס השבעת הכנסת ה-19 לדיון נרחב באמצעי התקשורת[15]. אשת סגן ראש הממשלה ג'ודי ניר מוזס שלום ושרת התרבות והספורט לימור לבנת וכן אריה דרעי גינו את העיסוק התקשורתי בלבושה[16].

בשנת 2013 דורגה על ידי מגזין "פורבס ישראל" במקום הראשון בדירוג השנתי של 50 הנשים החזקות בישראל[17]. בפברואר 2015 הופיעה במיזם צילומי אופנה של השבועון "את", בהמשך לתמונות של מיכל הרצוג, אשתו של יצחק הרצוג, שהתמודד אז בבחירות לכנסת העשרים מול בנימין נתניהו על ראשות הממשלה. הצילומים פורסמו חרף דרישתה של נתניהו לדחות את פרסומם עד לאחר הבחירות[18].

במסיבת עיתונאים שקיים ביוני 2016 יחד עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התלונן בעלה ראש הממשלה בנימין נתניהו על היחס התקשורתי שמקבלת רעייתו, ואמר כי ״ברור שזה חלק מרדיפה פוליטית שיטתית. מה שלא הצליחו לעשות בקלפי מנסים לעשות בהאשמות שווא עם ניפוח תקשורתי אדיר, ולצורך זה לא בוחלים בשום אמצעי. רומסים את דמותה של רעייתי והופכים אותה לאבק אדם"[19]. בנאום שנשא כעבור שנה חזר נתניהו על טענות דומות[20].

הליכים משפטיים שבהם הייתה מעורבת

תביעות דיבה שהגישה נתניהו

שרה ובנימין נתניהו הגישו לפחות שבע תביעות דיבה נגד עיתונאים ואמצעי תקשורת בישראל.

תביעה אחת, כנגד רשת שוקן והכתבת סיון כהן, הסתיימה בשנת 2002 בפסיקת פיצוי על סך 110,000 ש"ח לשרה נתניהו, בעקבות שתי ידיעות שפורסמו אודותיה בטור הרכילות של המקומון "כל העיר"[21].

במקרה נוסף תבעו בני הזוג את יגאל סרנה, לאחר שפרסם במרץ 2016 סטטוס בפייסבוק שבו טען כי שיירת ראש הממשלה נעצרה בכביש 1, וראש הממשלה בנימין נתניהו יצא ממכוניתו בהוראת שרה אשתו. בתגובה הגישו בני הזוג תביעת דיבה על סך 279 אלף ש"ח[22]. ב-11 ביוני 2017 קבע בית המשפט שאמיתות הסיפור שהפיץ סרנה לא הוכחה ולכן מדובר בלשון הרע שפורסם במטרה לפגוע, וחייב את סרנה לשלם לבני הזוג נתניהו מאה אלף ש"ח כפיצויים, ועוד 15 אלף ש"ח הוצאות משפט[23]. בספטמבר 2017 הגיש סרנה ערעור על הפסיקה.

תביעה שלישית הסתיימה בפשרה שלפיה "מעריב" יפרסם הודעת התנצלות ויפצה אותה בגין אגרת בית משפט. שלוש תביעות דיבה נמשכו על ידי בני הזוג נתניהו[24].

נתניהו הגישה תביעת דיבה על סך מיליון ש"ח נגד העיתונאי בן כספית לאחר שזה כתב שהיא הביאה לפיטורי חצרן בן 70, אב שכול. התביעה הסתיימה בפשרה שלפיה שרה נתניהו תקבל 50,000 ש"ח "לכיסוי הוצאותיה המשפטיות", וכספית יפרסם התנצלות על פרסומו הכוזב[25].

יחסה לעובדי משק הבית ומעון ראש הממשלה

בשנת 2010 הגישה ליליאן פרץ, מנהלת משק הבית הפרטי של משפחת נתניהו בקיסריה, תביעה נגד שרה נתניהו בבית הדין האזורי לעבודה, ובה טענות על הלנת שכר, תנאי העסקה בלתי הוגנים ושימוש באלימות מילולית. בתגובה הגישה נתניהו תביעה נגדית. העניין הסתיים בפשרה שפרטיה לא פורסמו, ובמסגרתה מחקו השתיים את התביעות ההדדיות[26].

שמה של נתניהו עלה בתביעות שהגישו בבית הדין לעבודה עובדי מעון ראש הממשלה, גיא אליהו ומני נפתלי, נגד משרד ראש הממשלה[27]. בפברואר 2016 קיבל בית הדין האזורי לעבודה בירושלים את תביעתו של מני נפתלי נגד משרד ראש הממשלה ופסק לו פיצויים, בין השאר בגין העסקה פוגענית. בפסק הדין נכתב, בין השאר: "העדויות הרבות שהוצגו בפני בית הדין מצביעות על כך שבמעון שררו תנאי העסקה פוגעניים בגין התנהגותה של נתניהו ויחסה אל העובדים שכלל דרישות מוגזמות, העלבות, השפלות והתפרצויות זעם"[28]. נתניהו הגישה ערעור על פסק הדין[29], אך ערעורה נדחה על הסף, משום שלא הייתה צד לתביעה[30]. עתירתה לבג"ץ בעניין זה נדחתה על הסף[31]. גם המדינה ערערה על פסק הדין[32], אך בהמלצת בית הדין משכה את ערעורה[33].

במרץ 2016 במסגרת התביעה של גיא אליהו, עובד אחר במעון ראש הממשלה, הגישה שרה נתניהו בקשה לפסול את נשיאת בית הדין לעבודה, השופטת דיתה פרוז'ינין, בנימוק שהיא הכריעה לטובת מני נפתלי[34]. הבקשה נדחתה[35]. לאליהו נפסק פיצוי מהמדינה בסך 120 אלף ש"ח, 65 אלף ש"ח עקב העסקה פוגענית ועוד 55 אלף ש"ח עקב הפרות שונות של דיני העבודה[36].

חקירות מעון ראש הממשלה

בין השנים 2014–2015 נחשפו, בין היתר על ידי מבקר המדינה יוסף שפירא, מספר פרשות הקשורות לניהול מעון ראש הממשלה אשר בעניינן עלה חשד לביצוע עבירות פליליות. במהלך שנת 2015 אוגדו הפרשות הללו יחד וכונו "פרשת מעונות ראש הממשלה", ובאוגוסט 2015 נפתחה חקירה פלילית נגד נתניהו. היא נחקרה באזהרה בפרשה מספר פעמים[37].

בספטמבר 2017 הודיע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, על כוונתו להגיש נגדה כתב אישום, בכפוף לשימוע, בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים תוך יצירת מצג שווא, בגין הזמנת ארוחות בסך 359,000 ש"ח בניגוד לנהלים, מספטמבר 2010 ועד מרץ 2013. מנדלבליט החליט לסגור את התיקים נגדה בפרשת החשמלאי ובפרשת המטפלת הסיעודית. עוד קודם הוחלט שאין מקום להמשיך בחקירת טענות נוספות שעלו בנושאי בקבוקים, נרות נשמה וריהוט גן[38].

משפחתה

לזוג נתניהו נולדו שני בנים, יאיר ואבנר. אבנר הוא חתן התנ"ך הארצי וסגן שני לחתן חידון התנ"ך העולמי לשנת תש"ע.

אחיה הם מתניה בן ארצי, פרופסור למתמטיקה, ד"ר חגי בן ארצי, מרצה לתנ"ך ולמחשבת ישראל, ואמציה בן ארצי, טייס קרב לשעבר, מומחה לתקשורת מחשבים המתגורר בארצות הברית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שרה נתניהו, מהימנות בינאישית בהערכה פסיכודיאגנוסטית על סמך מבחן WISC-R, עבודת גמר לתואר מוסמך במגמה לפסיכולוגיה חינוכית, בהדרכת ד"ר סורל קאהן, ירושלים: האוניברסיטה העברית בירושלים, תשנ"ה 1995.
  2. ^ עוזי בנזימן, פצצה מלוכלכת, באתר העין השביעית, 9 במאי 2016
  3. ^ יעל לוי, בואי שרה: עמותות למען ילדים מחכות לנתניהו, באתר ynet, 2 באפריל 2009
  4. ^ ציפי מלכוב, דוד אביטן, פסיכולוגית בית הספר: שרה נתניהו, באתר mynet,‏ 19 באוגוסט 2013
  5. ^ פורסם היקף העסקתה של שרה נתניהו, באתר ערוץ 7, 18 בספטמבר 2017
  6. ^ מיכל גרייבסקי, אמירה לם, מלי קמפנר-קריץ תיק שרה נתניהו, 7 ימים, ידיעות אחרונות, 12 בדצמבר 1997
  7. ^ מערכת וואלה! NEWS, שרה נתניהו: "נעבור לחוץ לארץ. שהמדינה הזאת תישרף" באתר וואלה!, 05 בספטמבר 2002
  8. ^ ‫אמנון מרנדה, פנייה למזוז: חקור מי מימן הוצאות נתניהו בלונדון, באתר ynet, 15 במרץ 2008‬
  9. ^ כתב התביעה, סרוק באתר nrg מעריב ;
    תביעה: בנימין נתניהו נ' חדשות ערוץ 10, באתר News1 מחלקה ראשונה, 16 במרץ 2008‬
    תביעת לשון הרע של נתניהו, בבלוג של רביב דרוקר, 8 ביוני 2009
  10. ^ אריק בנדר, ועדת האתיקה: נסיעת שרה נתניהו לא אושרה, באתר nrg‏, 16 במרץ 2008
  11. ^ החלטת ועדת האתיקה בעניין הקובלנה נגד בנימין נתניהו, 8 ביולי 2008
  12. ^ עופר אדרת, בלעדי: הראיון המלא של שרה נתניהו ל"בילד" הגרמני || רה"מ נתניהו: "שרה הייתה זו ששכנעה אותי סופית לשחרר את גלעד שליט", באתר הארץ, 9 ביוני 2012. מתורגם מהכתבה המקורית באנגלית.
  13. ^ לי-אור אברבך, ‏עורך "מעריב": "קיוויתי שהתפקיד הזה יהיה לשנים ארוכות", באתר גלובס, 13 בספטמבר 2012
  14. ^ חן שליטא, ‏"שרה נתניהו רוצה להיות שותפה לדרך שבה ראש הממשלה יעצב את ההיסטוריה. היא זכאית לזה", באתר גלובס, 22 באפריל 2011
    מזל מועלם, אנשי ראש הממשלה נתניהו במבוכה: יועצת גילתה ששרה שותפה לכתיבת הנאומים, באתר הארץ, 24 באפריל 2011
  15. ^ אתר למנויים בלבד שחר אטואן, השמלה של שרה נתניהו: שקיפות שמקרינה אטימות, באתר הארץ, 7 בפברואר 2013
  16. ^ יובל קרני, לבנת: העליהום על שרה נתניהו שוביניסטי ורדוד, באתר ynet, 6 בפברואר 2013
  17. ^ תומר ורון, דירוג פורבס: שרה נתניהו בראש רשימת 50 הנשים החזקות בישראל, באתר "פורבס ישראל", 18 במרץ 2013
  18. ^ אורן פרסיקו, הסכמות מוקדמות, באתר העין השביעית, 24 בפברואר 2015
    חנוך מרמרי, תמונת הניצחון, באתר העין השביעית, 24 בפברואר 2015
    בלעדי: תמונותיה הלא מרוטשות של שרה נתניהו ממגזין "את" נחשפות, באתר "mako",‏ 24 בפברואר 2015
  19. ^ איתמר אייכנר, נתניהו על פרשת מימרן: "ההר הוליד עכברון", באתר ynet, 7 ביוני 2016
  20. ^ האישום המתגבש נגד שרה נתניהו: הזמנת ארוחות בעשרות אלפי שקלים, באתר וואלה!‏, 30 באוגוסט 2017
  21. ^ אפרת וייס, שרה נתניהו זכתה בתביעת פיצויים נגד "כל העיר", באתר ynet, 25 ביולי 2002
    א (י-ם) 1839/01 שרה נתניהו נגד רשת שוקן ואחרים, ניתן ב-25 ביולי 2002
  22. ^ דנה ויס, חדשות 2, יגאל סרנה: "אני נלחם בנתניהו כי הוא אסון", באתר רשת, 18 במרץ 2017 סרטונים
  23. ^ ירון דורון, יגאל סרנה יפצה את בני הזוג נתניהו ב-100 אלף ש"ח, באתר nrg‏, 11 ביוני 2017
    ת"א (ת"א) 56211-03-16 בנימין נתניהו ושרה נתניהו נגד יגאל סרנה, ניתן ב-11 ביוני 2017
  24. ^ אורן פרסיקו, הזוג נתניהו הגיש לפחות שבע תביעות דיבה נגד עיתונאים, רק אחת הסתיימה בפסיקה לטובתו, באתר העין השביעית, 28 במרץ 2016
  25. ^ אורן פרסיקו, "מצר על עוגמת הנפש שנגרמה לגב' נתניהו", באתר העין השביעית, 19 באוקטובר 2017. ההתנצלות פורסמה בטורו של כספית ב"מעריב" ב-20 באוקטובר 2017.
  26. ^ אחיה ראב"ד, פשרה בתביעת ליליאן פרץ נגד שרה נתניהו, באתר ynet, 11 בספטמבר 2012
  27. ^ אתר למנויים בלבד שרון פולבר, שרה נתניהו מעידה: מני נפתלי הציע לשלם לעובדי משרד רה"מ כדי שיעידו נגדי, באתר הארץ, 29 באוקטובר 2015; מערכת וואלה! חדשות‏, הפרקליט יוסי כהן: "שרה נתניהו הפריכה את כל הטענות נגדה", באתר וואלה!‏, 11 במאי 2015.
  28. ^ "תביעתו של מני נפתלי נגד שרה נתניהו התקבלה: יפוצה ב-170 אלף ש"ח", באתר גלי צה"ל, 10 בפברואר 2016; סע"ש 38335-03-14 מנחם נפתלי נגד משרד ראש הממשלה ואחרים, ניתן ב-10 בפברואר 2016
  29. ^ שרה נתניהו ערערה על פסק הדין: "ראיות מפורשות שנפתלי משקר", באתר וואלה!‏, 25 בפברואר 2016
  30. ^ יאיר אלטמן, איציק סבן, "לא הייתה המלצה להעמיד לדין את אשת רה"מ", באתר ישראל היום, 29 במאי 2016
    ע"ע 56261-02-16 שרה נתניהו נגד מנחם נפתלי ואחרים, ניתן ב-29 במאי 2016
  31. ^ בג"ץ 2721/17 שרה נתניהו נגד בית הדין הארצי לעבודה בירושלים ואחרים, ניתן ב-11 ביולי 2017
  32. ^ אתר למנויים בלבד שרון פולבר, המדינה ערערה על פסק הדין בתביעת מני נפתלי, באתר הארץ, 10 במרץ 2016
  33. ^ איתמר לוין, מכה לנתניהו: פס"ד מני נפתלי - סופי, באתר News1 מחלקה ראשונה, 24 באוקטובר 2017
  34. ^ שרה נתניהו ביקשה לפסול את נשיאת בית הדין לעבודה מלדון בתיק גיא אליהו - וואלה! חדשות, באתר וואלה! חדשות
  35. ^ סע"ש (י-ם) 16783-04-14 שרה נתניהו נגד גיא אליהו ואחרים, ניתן ב-3 באפריל 2016
  36. ^ חן מענית, ‏משפחת נתניהו במתקפה על השופטת: "פוגענית, מוטה וחד-צדדית", באתר גלובס, 31 במאי 2016
  37. ^ אלי סניור, לאחר חמש שעות: תמה חקירת שרה נתניהו, באתר ynet, 31 בדצמבר 2015
  38. ^ טובה צימוקי, היועמ"ש: שרה נתניהו תואשם בפרשת "הזמנת הארוחות" בשווי 359 אלף שקל, באתר ynet, 8 בספטמבר 2017
בנות הזוג של ראשי ממשלת ישראל
פולה בן-גוריון צפורה שרת מרים אשכול לאה רבין עליזה בגין שולמית שמיר סוניה פרס שרה נתניהו נאוה ברק עליזה אולמרט
19481954
19551963
19541955 19641969 19741977
19921995
19771982 19831984
19861992
19841986
19951996
19961999
20092021
2022 ואילך
19992001 20062009
גילת בנט ליהיא לפיד
20212022 2022