לדלג לתוכן

סוזן ליווינגסטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סוזן ליווינגסטון
Susan Livingstone
סוזן ליווינגסטון
סוזן ליווינגסטון
לידה 13 בינואר 1946 (בת 78)
קרת'יג', מיזורי, ארצות הברית
שם מלא סוזן מוריסי ליווינגסטון
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה
  • אוניברסיטת טאפטס
  • אוניברסיטת מונטנה
  • קולג' ויליאם ומרי
  • בית הספר פלטשר למשפט ודיפלומטיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מפלגה המפלגה הרפובליקנית
מזכירת הצי של ארצות הברית בפועל
30 בינואר 20037 בפברואר 2003
(9 ימים)
תחת נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש
הנספורד ג'ונסון
(מזכיר בפועל)
תת-מזכיר הצי של ארצות הברית
26 ביולי 200128 בפברואר 2003
(שנה)
תחת נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש
דיונל אבילס ←
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סוזן מוריסי ליווינגסטוןאנגלית: Susan Morrisey Livingstone; נולדה ב-13 בינואר 1946) היא אשת ממשל אמריקאית לשעבר. היא כיהנה כמזכירת הצי של ארצות הברית בפועל בינואר-פברואר 2003 בממשלו של הנשיא ג'ורג' ווקר בוש, ובכך הייתה לאישה הראשונה והיחידה עד כה שכיהנה בתפקיד זה. ליווינגסטון לקחה חלק במאמצים לשים קץ לטקטיקות החקירה הכוחניות והמשפילות בבסיס הצי במפרץ גואנטנמו, קובה. באותה עת, כאשר כיהנה כתת-מזכיר הצי, היא פיקחה על צוות נרחב שכללה עורכי דין ממשרד היועץ המשפטי הראשי של הצי וחוקרים משירות החקירות הפליליות של הצי שהעלו חששות בנוגע לטיפול באסירים במתקן המאסר שבבסיס.

ראשית חייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

סוזן ליווינגסטון נולדה בקרת'יג' (קרתגו), מיזורי. היא בת למשפחה של אנשי חיל האוויר של ארצות הברית. ב-1968 היא סיימה לימודי תואר ראשון בקולג' ויליאם ומרי שבוויליאמסבורג, וירג'יניה וב-1972 היא השלימה לימודי תואר שני במדע המדינה באוניברסיטת מונטנה. היא גם בוגרת בית הספר פלטצ'ר למשפטים ודיפלומטיה של אוניברסיטת טאפטס.

בין השנים 19731981 שימשה ליווינגסטון כחברת צוות של סנאטור אחד ושני חברי בית הנבחרים. בין השנים 1981–1989 היא שירתה במינהל החיילים המשוחררים במספר תפקידים, כולל סגנית מנהל לענייני לוגיסטיקה וסגנית מנהל לענייני מנהל.

לאחר מכן ועד 1993, בתקופת נשיאותו של ג'ורג' הרברט ווקר בוש, שימשה ליווינגסטון כסגנית מזכיר הצבא למתקנים, אנרגיה וסביבה. בתפקידה זה, כללו תחומי האחריות שלה את תחום הבינוי, ניהול המתקנים, תחומי האנרגיה והסביבה, סיוע למקרי אסונות וכן שיקום התשתיות הציבוריות של כווית לאחר מלחמת המפרץ.

בשנים 19931998 עבדה ליווינגסטון בצלב האדום האמריקאי כסגנית נשיא לבריאות ושירותי בטיחות, כסגנית נשיא בכירה בפועל למתן שירות לסניפים וכיועצת לשירותי החירום של הכוחות המזוינים. לאחר מכן ועד לכניסתה למחלקת הצי היא שימשה כמנהלת הכללית של "אגודת צבא ארצות הברית" (Association of the United States Army, ארגון ללא כוונת רווח שמקדם את ענייני הצבא ומקיים פעולות רווחה עבור המשרתים בו), וכסגנית יושב ראש מועצת הנאמנים שלה. היא גם שימשה כסגנית הנשיא וחברת מועצת המנהלים של "השולחן העגול לענייני רכש", וכן כיועצת למדיניות וניהול.

במחלקת הצי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיולי 2001 ועד פברואר 2003 כיהנה ליווינגסטון כתת-מזכיר הצי של ארצות הברית.[1] בתפקיד זה היא צוינה על ידי היועץ המשפטי הראשי של צי ארצות הברית, אלברטו ג'. מורה, על כך שביטלה את נוהלי מחלקת ההגנה שהוצאו על ידי מזכיר ההגנה דונלד רמספלד, שאפשרו טכניקות חקירה שעשו שימוש בכוח כלפי האסירים בבסיס הצי במפרץ גואנטנמו בקובה. לאחר שמנהל שירות החקירות הפליליות של הצי, דייוויד ברנדט, עדכן את מורה על התעללות לכאורה כלפי האסירים בגואנטנמו, אמר מורה שהוא פנה לליווינגסטון לאחר שפניותיו ליועץ המשפטי הראשי של מחלקת ההגנה לא נשאו פרי. במזכר לחוקרים של הצי, כתב מורה על פגישה שקיים ב-3 בינואר 2003 עם ליווינגסטון ש"הייתה זו הראשונה מבין פגישות ושיחות יומיומיות שקיימתי עם תת-המזכיר ליווינגסטון בנוגע לחקירת האסירים. השקפותיה והשקפותיי כנגד מדיניות הטיפול בהם תאמו אלה לאלה, והיא העניקה לי תמיכה רבה...". ב-15 בינואר 2003 השעה רמספלד את האישור ליישום טכניקות החקירה.[2]

לאחר פרישתה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שסיימה את תפקידה במחלקת הצי, עבדה ליווינגסטון כיועצת לניהול מדיניות ושימשה כחברה במועצת היועצים הלאומית ללימודי ביטחון, כחברה במועצת השולחן העגול לענייני רכש וכחברה בצוות חידוש הטיסות של מעבורות החלל של נאס"א.[3]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוזן ליווינגסטון בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]