נתיב העשרה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
נתיב העשרה
Netiv-haasara01.jpg
טרקטור על רקע חדר ביטחון מבטון ביישוב נתיב העשרה
מחוז הדרום
מועצה אזורית חוף אשקלון
גובה ממוצע ‎46‏ מטר
תאריך ייסוד 1982
תנועה מיישבת תנועת המושבים
סוג יישוב מושב
נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף דצמבר 2010:
  - אוכלוסייה 669 תושבים
מיקום נתיב העשרה
נתיב העשרה
נתיב העשרה
http://www.netiv-10.co.il

נתיב העשרה הוא מושב בנגב הצפוני-מערבי, המשתייך לתנועת המושבים והינו חלק ממועצה אזורית חוף אשקלון. אוכלוסייתו עומדת על כ-660 איש.

המושב קרוי על שמם של עשרה חיילים שנהרגו בשנת 1971 בתאונת מסוק מדרום לרפיח.

ראשיתו של המושב בשנת 1973. בשנה זו הוקם כהתנחלות בחבל ימית, המושב נתיב העשרה, ובפינוי חבל ימית הוא נהרס, והוקם מחדש במקומו הנוכחי בשנת 1982. בשנה זו עלו 70 משפחות מחבל ימית (80 אחוז מהתושבים "מנתיב העשרה הישנה" והיתר "מנאות סיני" "שדות" וכו...) על הקרקע בגבעה הצופה לים מרחק 2 ק"מ דרומית ליד מרדכי. כל משפחה קיבלה משק חקלאי והיישוב החדש הוכר כאגודה חקלאית. בנוסף למשק החקלאי קיבלו רוב התושבים פצוי כספי גבוה מאוד (מליוני דולרים על פי הערכות) ממדינת ישראל כחלק מהסדר הפנוי עם ממשלת ישראל באותה תקופה, דבר שעורר הד תקשורתי רב בעיקר על ידי עיתון "חדשות" שביקר בחריפות את ממשלת ישראל. בשנות התשעים הוכשרו קרקעות לכ-70 משקים נוספים (ללא קרקע חקלאית) על מנת לספק מגורים ל"בנים ממשיכים".

כיום, רק קרוב למחצית ממשפחות אלו עוסקות בחקלאות (כגון גידול פרחים, ירקות ותבלינים) שנועדו הן לייצוא והן לשוק המקומי. עם פרוץ האינתפדיה השניה "ירד" קליל ערכו של המושב אשר נחשב לימים לאחד המושבים הטובים והאיכותיים בישראל, הקרבה לים, מראו היפה של המושב, הקרבה היחסית לת"א (62 ק"מ בסך הכל) משכו בשנות השמונים והתשעים אנשים רבים לנתיב העשרה.

היישוב מהווה כיום מטרה לרקטות קסאם ופצצות מרגמה, וכן לירי נק"ל ומטענים מצד הפלסטינים. רקטת קסאם שפגעה בבית ביישוב ב-14 ביולי 2005 גרמה למותה של דנה גלקוביץ', בת 22. לאחר נסיגת צה"ל מרצועת עזה במהלך אוגוסט וספטמבר 2005, המושב הינו היישוב הקרוב ביותר לגבול החדש (מרחק של כ-100 מ') וסובל משינוי מהותי באורח החיים לעומת התקופה שטרם יציאת צה"ל מהרצועה. ב-18 במרץ 2010 נהרג מרקטת קסאם פועל תאילנדי שעבד ביישוב.

[עריכה] קישורים חיצוניים

מיזמי קרן ויקימדיה
ויקישיתוף תמונות ומדיה בוויקישיתוף: נתיב העשרה
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא