לדלג לתוכן

דבורה ביטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דבורה (דבי) ביטון
לידה 25 ביוני 1965 (בת 59)
שדרות, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה הקריה האקדמית אונו עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק עורכת דין, פוליטיקאית
מפלגה יש עתיד
חברת הכנסת
15 בנובמבר 2022 – מכהנת
(שנתיים)
כנסות 25
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דבורה (דבי) ביטון (נולדה ב-25 ביוני 1965, כ"ה בסיוון ה'תשכ"ה) היא חברת כנסת מטעם מפלגת יש עתיד. לפני כניסתה לפוליטיקה הייתה עורכת דין שייצגה נוער וקטינים בסיכון ושימשה אפוטרופוס לכשרות משפטית מטעם הסיוע המשפטי במחוז דרום.

ביטון היא בתם הבכורה של שרה ומסעוד אסולין, יוצאי מרוקו שעלו לישראל בשנת 1965 ובנו את ביתם בשדרות. היא למדה בבית הספר היסודי "שקמים" ובתיכון הממלכתי ע"ש גוטוירט, במגמת סיעוד מסמ"ת. עם תום לימודיה שירתה כאחות חיילת במחלקה פנימית ב׳ בבית חולים ברזילי באשקלון.

לאחר שחרורה מצה"ל בתחילת שנות ה-90, עבדה כאשת מכירות ביורוקום-נוקיה. בהמשך, עבדה כאשת מכירות במי עדן. לאחר מכן, הקימה חברת כוח אדם, העסיקה כ-500 עובדים, ושימשה בה מנכ"לית. לאחר מספר שנים, מכרה את החברה.

בשנת 2008 הוסמכה כעורכת דין. היא בעלת תואר שני במשפטים מהקריה האקדמית אונו. משנת 2008 עד בחירתה לכנסת ה-25 פעלה ביטון כעורכת דין מטעם הסיוע המשפטי במחוז דרום. היא ייצגה נוער בסיכון, שימשה אפוטרופוס לדין בכשרות משפטית, ייצגה הורים שילדיהם הוצאו מהבית לחלופין למשפחות אומנה וכמו כן, ייצגה בגירושין ופעלה כמגשרת מוסמכת.

פעילותה הפוליטית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביטון התמודדה לראשות העיר שדרות בשנת 2013, אך לא נבחרה. היא הובילה מעל עשור את מטה "יש עתיד" בשדרות, והוצבה במקומות סמליים (34–37) ברשימת המפלגה לכנסת מאז הקמתה. לפני חיבור מפלגות "יש עתיד" ו"חוסן לישראל", הוצבה ביטון במקום ה-21 ברשימת "יש עתיד" בבחירות לכנסת העשרים ואחת. עם חיבור הרשימות, הוצבה ביטון במקום ה-47 ובהמשך, במקום ה-49 כשרצה במסגרת רשימת "כחול לבן". לקראת הבחירות לכנסת העשרים וחמש הוצבה במקום ה-21 ברשימה, וב-15 בנובמבר 2022 הושבעה כחברת כנסת.

ביטון קיבלה את הובלת "קהילת המיוחדים", קהילה שהוקמה על ידי הורים פעילי המפלגה, במטרה לקדם זכויות לקהילה[דרושה הבהרה]. היא חברה קבועה בוועדת העבודה והרווחה, הוועדה המיוחדת לזכויות הילד, והוועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה. בנוסף, פועלת ביטון כיושבת ראש השדולות הבאות: שדולת קידום רווחת קטינים במצבי סיכון, שדולת זכויות אנשים עם מוגבלויות, שדולת זכויות נפגעי עבירה, שדולת פיתוח וחיזוק הנגב והגליל, שדולת עוטף עזה, והשדולה לחיזוק תושבי קווי העימות.

במסגרת כהונתה כחברת כנסת קידמה וחוקקה את החוקים הבאים:

  • תיקון לחוק הירושה, המונע מקרים בהם מי שהואשם ברצח בן או בת זוגו גם נהנה מחלקו היחסי בנכסים המשותפים.
  • תיקון לחוק סדרי הדין (חקירת עדים), המסייע לילדים שנפגעו מעבירות מין או התעללות ונדרשים להעיד בבית משפט אזרחי לזכות בפיצויים בגין הנזק שנגרם להם.
  • חוק מניעת פיטורי בן משפחה של חלל צה"ל או נרצח בפעולת איבה, הקובע הגנות מפני פגיעה בתעסוקת עובד שהוא בן משפחה של חלל צה״ל או נרצח בפעולות איבה.

ביטון נשואה ואם לשלושה. היא מתגוררת בשדרות.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דבורה ביטון בוויקישיתוף