ויקיפדיה:רשימת ערכים במחלוקת/:אמיר השכל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

דף זה הוא דף ארכיון של דיון או הצבעה שהסתיימו. את המשך הדיון יש לקיים בדף השיחה של הערך או הנושא הנידון. אין לערוך דף זה.

לראש הדף
לתחתית הדף

<:אמיר השכל

  • תאריך תחילת ההצבעה: 10:09, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  • תאריך סיום ההצבעה: 10:08, 7 בדצמבר 2020 (IST)

דיונים קודמים[עריכת קוד מקור]

אמירות כלפי בני העדה האתיופית[עריכת קוד מקור]

במהלך ההפגנות השכל תועד צועק לעבר קצין ושוטרת ממוצא אתיופי שניסו לפנותו, שעליהם להתבייש משום שהוא הביא לישראל את הוריהם[1]. לאחר פרסום הקלטות אלו התנצל השכל על הדברים[2].

הערות שוליים

להכליל[עריכת קוד מקור]

אמירה גזענית מתועבת שגרמה לשוק כללי בקרב בני העדה האתיופית ובקרב כל ישראלי כמעט. קראו את שיחה:אמיר השכל#פניה לעורכי "ויקיפדיה" מבת העדה האתיופית כדי להבין את הטלטלה. בורה בורה - שיחה 14:41, 25 בנובמבר 2020 (IST)

בורה בורה, קראתי את הקישור הנ"ל. מדובר בתגובה אחת של אדם בודד. האם קיים מקור כלשהו, המעיד על תגובות בקרב כלל העדה האתיופית? יוניון ג'ק - שיחה 22:37, 25 בנובמבר 2020 (IST)
אחת יותר מדי. מה אתה רוצה, כבישים חסומים ומכוניות שרופות כמו אחרי הרג הנער? רק אז תשתכנע? בורה בורה - שיחה 23:35, 25 בנובמבר 2020 (IST)
אתה נע בין קיצוניות אחת (תגובה בודדת) לבין קיצוניות שנייה (כבישים חסומים ומכוניות שרופות). אני אסתפק במשהו בין לבין. יוניון ג'ק - שיחה 00:56, 26 בנובמבר 2020 (IST)
למעלה מכך, אין לנו שום דרך לוודא שמדובר בבת הקהילה האתיופית. מדובר בכתובת אנונימית שנשלחה במקביל למתקפה של מספר כתובות אנונימיות של פעילים פוליטיים - ולא של בני הקהילה האתיופית. בר 👻 שיחה 01:13, 26 בנובמבר 2020 (IST)

פירטתי בפירוט מדוע יש להכליל בהצבעה. אינני מסכים עם הניסוח. לדעתי יש לצטט את האמירות ולא לכתוב "משום שלטענתנו". להביא בלי להיכנס להסברים.

--Noam7 - שיחה 21:58, 30 בנובמבר 2020 (IST)

יש באמת מקור שאמר את מה שבמסגרת? בציטוט במעריב אמר "את לא מתביישת?!" שזה שונה מ"שעליהם להתבייש". איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 13:59, 3 בדצמבר 2020 (IST)
איש השום, איך זה שונה? השאלה "את לא מתביישת?" משמעותה שהוא מצפה ממנה להתבייש. "עליהם להתבייש" שכתוב במסגרת, לא מופיע במרכאות, כך שאני לא מבין איפה הבעיה. Liad Malone - שיחה 18:54, 3 בדצמבר 2020 (IST)
Liadmalone, "את לא מתביישת?!" זה ביטוי רטורי. זה קצת כמו ההבדל בין "לא יאמן מה שאתה כותב" ל"צריך לא להאמין למה שאתה כותב". כשאנחנו כותבים שהוא כתב שעליהם להתבייש אנחנו עושים צעד אחד של הסקת מסקנות למה שאולי התכוון - ובמיוחד כשמדובר באמירה שהוא חזר בו ממנה בהמשך, אני חושב שצריך להיות זהירים במיוחד בצעדים כאלו. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 01:00, 4 בדצמבר 2020 (IST)
Liadmalone, בניגוד לתמלול שקראתי, בסרטון אכן שומעים "תתביישו", שזה אכן לא שונה מהותית מ"עליהם להתבייש". איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 21:54, 4 בדצמבר 2020 (IST)

החלטתי לצרף גם לפה את עמדתי מדוע יש להכליל את האמירות.

אמירותיו של השכל אינן אמירות רגילות. אילו היה מדובר במעידה חד פעמית, הייתי אומר ניחא, אך משחזר על הדברים פעם נוספת, ייתכן שהדברים שאמר (על אף שהתנצל) מעידים על תפיסת מחשבתו. אמירותיו של השכל קיבלו גינויים מכל קשת החברה והיו בשיח התקשורתי ברמה גבוהה מאוד כמעט לאורך שבועיים. חשוב לזכור, השכל הוא אינו פוליטיקאי, הוא איש צבאי ובשל זאת נכתב עליו ערך. יש להפריד בין אמירה של מירי רגב שהיא פוליטיקאית או של יאיר נתניהו שהוא טוויטריסט שאמירותיהם שמורה לאתרי הרכילות ואין זה מתפקידנו לציין כל אמירה שלהם (ועל אף זאת ביטויים חריגים עם אייטם ושיח גבוה צויינו, למשל, אמירתה של מירי רגב "הסודנים הם סרטן בגוף שלנו - נעשה הכול להחזיר אותם בחזרה למקום מוצאם. לא נאפשר לאנשים לבוא לחפש עבודה בארץ ישראל"). הערך של השכל כולל תיאור רב על פעילותו של השכל במחאה, ולכן להוסיף את האמירות לערך הן לא אמירות שאין להן הקשר, אלא אמירות שנאמרו בתוך אירוע שכתוב כבר בערך בפירוט. אני יכול להסתייג מלציין את אמירותיו במידה והערך של השכל לא יכלול כלל פירוט על המחאה ויתרכז רק בהיותו איש צבאי, אך אין אם הדבר כך ויש פירוט על השכל במחאה, איני רואה סיבה להשמיט את האמירות ואני אפילו חושב שזה מבזה שבמצב הנ"ל הן לא יכתבו.

--Noam7 - שיחה 17:42, 3 בדצמבר 2020 (IST)

Noam7, אם היו עוד מקרים וזה לא חד פעמי - אולי כדאי להעדיף אחד מהמקרים האחרים, כאלו שאולי מבטאים עמדה עקבית יותר או שלא נאמרו בשליפה מהמותן תחת לחץ. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 14:27, 3 בדצמבר 2020 (IST)
Theshumai, מישהו לחץ עליו לומר את המשפטים האלה פעמיים? אתה שותף לרגשות של השכל באותו הרגע? --Noam7 - שיחה 17:37, 3 בדצמבר 2020 (IST)
Noam7, איזה עוד אמירות יש? אם יש אמירה טובה יותר בהמשך של עולי אתיופים, כזו שלא נשלפה מהמותן תחת לחץ ושלא חזר בו לגביה - עדיף לדון לגביה, לא? איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 01:00, 4 בדצמבר 2020 (IST)
Theshumai, איפה לחצו על אמיר השכל לומר את הדברים האלו?
--Noam7 - שיחה 20:58, 5 בדצמבר 2020 (IST)

לא להכליל[עריכת קוד מקור]

אירוע שולי שנשכח שבוע אחרי ולא עשה כלום, מלבד קומץ תגובות זועמות בטוויטר. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 11:58, 25 בנובמבר 2020 (IST)

[דרוש מקור] בורה בורה - שיחה 15:34, 25 בנובמבר 2020 (IST)

אין כוונה גזענית באמירה הזאת, בנסיבות דומות הייתי יכול לומר אותה לאנשים כולל יוצאי אתיופיה בלי שאני גזעני, זאת אמירה הכי פשוטה על יחסי אנוש, ציפיות, אכזבה, גאווה פגועה, כעס, השפלה, "למה עשית לי את זה", דברים רגילים בין בני אדם. אני לא חושב שאני היחיד, ומי שמנצל את האמירה הזאת וטוען שאסור להיעלב מאתיופים, אסור להתאכזב מהם בצדק או לא, אסור לכעוס עליהם בצדק או לא, אסור לדבר אליהם כמו אל אחד האדם בלי לחשוב על כל מילה, הגזענות היא דווקא בצד שלו, כולל אם הוא אתיופי. זאת דעתי והרגשתי PelicanTwo - שיחה 16:26, 25 בנובמבר 2020 (IST)

גם לדעתי זו לא גזענות, רק התנשאות מבישה. מותר כמובן לכעוס על אתיופים אם עשו משהו מכעיס, כמו על כל אדם אחר. לצעוק על שוטרת אתיופית שממלאת את תפקידה כמו כולם שהיא צריכה לתת לו יחס מיוחד כי לדעתו הוא העלה את ההורים שלה, כאילו הואיל לעשות להם איזו טובה ולכן כל בני העדה צריכים לתת לו איזו פרוטקציה, זו בושה וחרפה. השכל הבין את זה, אמנם באיחור, לאחר שהדברים פורסמו, ולכן התנצל. "אמירה הכי פשוטה" זה בטח לא. אני בטוח שגם בסקאלה שלך יש אמירות יותר פשוטות ומכובדות. נרו יאירשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 18:16, 25 בנובמבר 2020 (IST)
נרו יאיר אני שמח לשמוע ממך את זה, לא חשוב אם זאת "התנשאות מבישה" או כמו שאתה רואה בזה, או עלבון צורב כמו שאני רואה את זה, מה שחשוב הוא שזאת לא גזענות. PelicanTwo - שיחה 05:17, 26 בנובמבר 2020 (IST)
מי שמרחיבים את המושג "גזענות" מן הראוי שיכלילו בו גם את המקרה הזה, אבל אני לא חלק מהם. בעיניי זה דיון מיותר, כי אין לייחס חשיבות מופרזת לשום דבר, כולל "גזענות", לא הכול תלוי במושג הזה. התנשאות יכולה להיות הרבה יותר גרועה מגזענות. נרו יאירשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 12:46, 26 בנובמבר 2020 (IST)

השוואת מדינת ישראל לרפובליקת ויימאר ולעליית היטלר לשלטון[עריכת קוד מקור]

להכליל – נוסח א[עריכת קוד מקור]

בנאום שנשא, השווה השכל את האירועים בישראל לאלה שהובילו לקריסת רפובליקת ויימאר ועליית היטלר לשלטון.[1][2][3]

הערות שוליים
  1. ^ נאום אמיר השכל - קבלת שבת 11.9, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 13:44), 11 בספטמבר 2020
  2. ^ עידן יוסף, אמיר השכל השווה את שלטון נתניהו לשלטון הנאצי, באתר News1 מחלקה ראשונה, 22 בנובמבר 2020
  3. ^ "מבקש מאמיר השכל שלא לעשות השוואות שכאלו", ראיון של הרב בני לאו ברדיו 103FM, ב-22 בנובמבר 2020.

גילויי שטנה מהסוג של השוואה לרפובליקת ויימאר ובעקיפין, הוצאת דיבתו של נתניהו שאחריתו כאחרית מי שהרס את הרפובליקה חייבים להדליק אור אדום בוהק אצל כולם, מה עוד שהוא קרא נאום מוכן מראש ולא הייתה כאן כל פליטת פה, שלא לדבר שלא התנצל. אין דרך טובה לעקר אמירות בזויות שכאלה מאשר להוציא את קלונו ברבים בדפי ויקיפדיה, למען יזכרו הדורות הבאים את העשבים השוטים שגדלו כאן. בורה בורה - שיחה 14:41, 25 בנובמבר 2020 (IST)

מי בדיוק קבע שדבריו של השכל הם הוצאת דיבה? מי בדיוק קבע שאמירותיו בזויות? האם יש מקורות המעידים על כך? יוניון ג'ק - שיחה 16:39, 25 בנובמבר 2020 (IST)
בורה בורה, בדיוק עכשיו סיימתי לצפות בסרטון הנ"ל במלואו. אני חושב שהמשפט "בנאום שנשא, השווה השכל את האירועים בישראל לאלה שהובילו לקריסת רפובליקת ויימאר ועליית היטלר לשלטון" איננו ניטראלי, איננו אובייקטיבי, מוציא דברים מהקשרם ומעוות אותם. יוניון ג'ק - שיחה 01:16, 26 בנובמבר 2020 (IST)
ולכן מסתמא תצביע נגד. בורה בורה - שיחה 01:51, 26 בנובמבר 2020 (IST)
אתה סבור שמה שמנוסח לעיל, 15 מילים מתוך נאום של קרוב ל-14 דקות, הינו דבר מדוייק ואובייקטיבי, שמשקף נאמנה את כל הדברים שנאמרו? יוניון ג'ק - שיחה 02:01, 26 בנובמבר 2020 (IST)
גם אני ראיתי את כל הסרטון ומפציר בכולם לראות. גבב האשמות חסר כל ביסוס על הממשלה והעומד בראשה. אם זה היה ערך בוויקיפדיה כבר היית שם עליו 10-15 תגיות מקור. הדברים שם הם הסתה חופשית, שחלילה מישהו עוד עלול לפרש אותם לא נכון וכבר היינו בסרט הזה. המשטרה הייתה לעצור אותו כבר באמצע הנאום על "הסתה" אבל הם פחדו מכל "שומרי הסף" בעליון. איך צעקו שם כל כמה דקות? בושה, בושה, בושה, בושה. בורה בורה - שיחה 02:06, 26 בנובמבר 2020 (IST)
בורה בורה, השכל הביע את דעתו האישית, במסגרת חופש הביטוי, וזו זכותו המלאה. עובדה היא שהשכל לא נעצר ולא הועמד לדין על הדברים האלו. לא לדין פלילי וגם לא לדין אזרחי. ואף אחד לא הגיש נגדו תביעת דיבה על דברים אלו. הדעות האישיות שלך על הדברים ו/או הפרשנויות שלך לדברים ו/או הספקולציות שלך - כל עוד אינם מגובים במקורות איכותיים - מקומם אינו בויקיפדיה. יוניון ג'ק - שיחה 17:35, 26 בנובמבר 2020 (IST)
ורק לצורך הבהרה: אני לא מתנגד להתייחסות לנאומו של השכל בערך אודותיו. אלא רק לאופן הצגתם, בצורה שמוצעת כאן, שהיא שיפוטית ומגמתית. יוניון ג'ק - שיחה 19:21, 26 בנובמבר 2020 (IST)

להכליל – נוסח ב[עריכת קוד מקור]

הנה הצעה לנוסח ניטראלי יותר:

בנאום שנשא, אמר השכל: "דמוקרטיות אינן קורסות ביום אחד. זהו תהליך איטי ומתמשך, תהליך שמרדים את עירנות האזרחים. אנחנו בַּתהליך וכדאי שנתעורר!", תוך שהוא מתייחס אל ספרו של בנג'מין קרטר הט מאוניברסיטת הרווארד "The Death of Democracy" המתאר כיצד קרסה רפובליקת ויימאר.[1]

  1. ^ נאום אמיר השכל - קבלת שבת 11.9, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 13:44), 11 בספטמבר 2020

יוניון ג'ק - שיחה 10:09, 27 בנובמבר 2020 (IST)

Like אם לאזכר את דבריו של השכל אז באופן הזה, שמבטא את תפיסת עולמו כפי שהוא הביע במילותיו הוא ולא במילים של מישהו אחר, וגם במעשיו. מתקשר מצד אחד לתובנות שלו מהשואה על הסכנה שבעמידה מהצד שמוזכרות בערך, ומצד שני לשנים של הפגנות סיזיפיות ב"מחאת היחידים". בערך על פעיל פוליטי יש מקום לציין את תפיסת עולמו, לכן אני בעד ההצעה של ג'ק. PelicanTwo - שיחה 10:37, 27 בנובמבר 2020 (IST)
בא לא נהיה תמימים. תפיסת עולמו מתבטאת במשפט אחד. ”רוב הממשלות החזיקו מעמד חודשים אחדים. מינואר 1919 ועד לינואר 1933 התקיימו שמונה מערכות בחירות. שני משברים כלכליים פקדו את רפובליקת ויימאר, ואיתם אבטלה של שישה מיליון גרמנים. מזכיר לכם משהו?”. ולמי שלא קרא בין השורות להלן תרגום: "מדינת ישראל היא כמו רפובליקת ויימאר" ודינן של הממשלות שנבחרו באופן דמוקרטי בישראל הוא כדין הממשלות מאותו עידן אפל. ועל אחד כמוהו שומרי הסף שומרים מכל משמר. בורה בורה - שיחה 18:16, 27 בנובמבר 2020 (IST)
זו כבר פרשנות שלך, שאיננה מבוססת על מקורות, ולכן מקומה אינו בויקיפדיה. יחד עם זאת, אם יש לך (או לכל אחד/ת אחר/ת) הצעות קונקרטיות לשיפור הפסקה לעיל - אני פתוח לשמוע אותן. יוניון ג'ק - שיחה 19:35, 27 בנובמבר 2020 (IST)
בורה, זאת לא תפיסת עולם, תפיסת עולם היא שאסור לעמוד מהצד. מה שהשכל אמר הוא שמשבר כלכלי הוא ערוגה לעשבים רעים, ואנחנו רואים את זה אפילו במאה ה-21 בסחף של הפופוליזם הימני באירופה אחרי משבר הסאב פריים PelicanTwo - שיחה 19:36, 27 בנובמבר 2020 (IST)
בעד ההצעה של ג'ק. --עומר טולדאנו - שיחה 08:18, 5 בדצמבר 2020 (IST)

לא להכליל[עריכת קוד מקור]

עוד אירוע שולי שאף אחד לא זוכר ולא השאיר שום חותם. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 11:58, 25 בנובמבר 2020 (IST)

[דרוש מקור] בורה בורה - שיחה 15:33, 25 בנובמבר 2020 (IST)
המקור היחיד לאמירה הזו בטקסט המוצע זה אותו הסרטון של הנאום ואין התייחסות על כך בתקשורת, לכן אין אימפקט. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 16:55, 25 בנובמבר 2020 (IST)
יש התייחסות בתקשורת. למשל: עידן יוסף, אמיר השכל השווה את שלטון נתניהו לשלטון הנאצי, באתר News1 מחלקה ראשונה, 22 בנובמבר 2020; ראיון של הרב בני לאו ב-103 FM; הראיון הוזכר גם ב: גיא עזרא, ‏הרב בני לאו לאמיר השכל: "עד כאן; תתנצל", באתר "סרוגים", 22 בנובמבר 2020; כאן באתר כיפה; הרב בני לאו נגד ההתבטאות של אמיר השכל: "אסור שנתניהו יהיה מושווה לנאצים. הוא עושה המון פשעים, אבל רחוק שנות אור מהיטלר", באתר ערוץ 7, 22 בנובמבר 2020. כמדומני היה גם בטוויטר אצל עמית סגל (שלא מזמן דורג ביפעת כעיתונאי המשפיע ביותר בישראל). נרו יאירשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 18:04, 26 בנובמבר 2020 (IST)
מבזק קצרצר אחד ושלושה כתבות שעוסקות בכלל ברב בני לאו. מה נאמר, אם ממש מתאמצים גם רבע סנונית מבשרת את בוא האביב. בר 👻 שיחה 20:57, 26 בנובמבר 2020 (IST)
לא שלוש אלא ארבע כתבות, שעוסקות בתגובת הרב לאו לאירוע, שגרמה לו לחזור מתמיכתו בהשכל. זה חוץ מסגל, שלהערכתי החשיפה אליו ברשתות היא יותר מכל השאר. יפה שאתה מדקדק פתאום במספר האזכורים בתקשורת, רק חבל שאצל אנשי ימין הסטנדרט גמיש הרבה יותר. מישהו ספר למשל אזכורים ביחס לכל מה שנוסף אצל בצלאל סמוטריץ' לאחרונה? האם תתמוך גם שם בהשמטת מה שהוזכר בפחות מחמש כתבות, או שביחס אליו אתה כבר מתקשה לעשות חשבון של סנוניות? נרו יאירשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 23:36, 26 בנובמבר 2020 (IST)
אם גם עמית סגל לא מצא לנכון להביא את זה באף אחד מהמקומות בו הוא משדר או כותב, אלא רק בטוויטר (שאגב, אני לא יודע עד כמה יש לו חשיפה לאור זה שהוא חוסם שם על ימין ועל שמאל), ווהמקור הכי רציני שמצאתם זה "חדשות מחלקה ראשונה" רק מראה שזה לא כזה אירוע בעל חשיבות. emanשיחה 23:50, 26 בנובמבר 2020 (IST)
בעיקר על שמאל :) ידידיה צבאןשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 23:56, 26 בנובמבר 2020 (IST)
אני לא בטוח שסגל לא הביא את זה בעוד מקומות, אבל בכל מקרה יש לו 530 אלף עוקבים בטוויטר (אחרי כל החסימות), 90 אלף עוקבים בטלגרם, לא יודע אם יש עוד רשתות. זה מסתכם, להערכתי, ביותר חשיפה משאר המקומות שבהם הוא משדר או כותב. נרו יאירשיחה • י"א בכסלו ה'תשפ"א • 00:45, 27 בנובמבר 2020 (IST)
מה זה "אתה לא בטוח"?! תבדוק! אם יתברר שיש מקורות רציניים שכן התייחסו לזה בהרחבה כמו שהתייחסו להתבטאויות כלפי השוטרים האתיופיים אני כנראה אשתכנע לתמוך גם בזה. אבל כרגע זה שצריך לגרד מקורות מהגורן, מהיקב, ומתחתית החבית, רק משכנע אותי להפך. emanשיחה 01:22, 27 בנובמבר 2020 (IST)
דברי הרב לאו לא רלבנטיים בכל מקרה כי הוא מגנה את השכל על כך שהשווה את נתניהו להיטלר, מה שלא נכון. תגובה יכולה להיות רק על ההשוואה שעשה השכל בין תהליכים שקורים בישראל לבין התהליכים שהביאו לדיקטטורה הנאצית, זו דעתו והוא רשאי לה ואין מה לגנות, וכמובן הוא לא היחיד בישראל שרואה את הסכנה הברורה מאליה. PelicanTwo - שיחה 07:30, 27 בנובמבר 2020 (IST)
גם אד הומינם וגם whataboutism? כמה כשלים לוגים ניתן לשלב בתגובה אחת. ואני כבר קיוויתי שתצליח להתמודד באופן ענייני. נו שוין. בר 👻 שיחה 10:50, 27 בנובמבר 2020 (IST)
תיארתי לעצמי שתחפש דרך להתחמק מתשובה פשוטה, כן או לא. האם אותם סטנדרטים חלים מימין ומשמאל. בוא נראה אם בתגובה הבאה תענה בכל זאת. נרו יאירשיחה • י"א בכסלו ה'תשפ"א • 12:09, 27 בנובמבר 2020 (IST)
אני באמת הופתעתי שפתאום אתה לא מייחס חשיבות לכמות האזכורים, בשעה שאצל אישים שקרובים ללבך זה דווקא היה הטיעון המרכזי שלך. אבל השתדלתי שלא להיכנס לעברך, כי את הסטנדרטים הכפולים שלך כולם כבר מכירים וזה לא מרגש אף אחד. אז לשאלתך, לא רק שאני לא מתחמק, אני מודיע לך חד משמעית שכאן לא אשיב על נושאים אחרים. אל תחליף נושא בכל פעם שאתה נדחק לפינה. אם תרצה לדבר איתי על בצלאל סמוטריץ', תואיל ותעשה זאת בדף שיחה:בצלאל סמוטריץ'. הכלל הוא פשוט, אם תחליף נושא – לא תקבל תשובה על הנושא החדש. חושב שתסתגל לרעיון? בר 👻 שיחה 14:18, 30 בנובמבר 2020 (IST)

לכאורה, מדובר בשתי התבטאויות שונות, שאינן קשורות זו לזו - אחת היא פליטת פה שהתנצל עליה, והשנייה היא חלק מנאום כתוב, שהוכן מראש, ולא ידוע על כך שחזר מדבריו אלו. על פי עמדה א' יש לאזכר את שתיהן. על פי עמדה ב' - אין לאזכר אף אחת מהן. ומה אם אני חושב שיש לאזכר רק אחת מהן? מה אני אמור להצביע? ואם אני חושב שיש לאזכר את שתיהן, אבל לא כמקשה אחת? יוניון ג'ק - שיחה 20:23, 24 בנובמבר 2020 (IST)

אז הוסף אפשרות לאזכר רק אחת מן האמירות, או כל אחת לחוד. עמדה א' אינה משתנה. בורה בורה - שיחה 20:44, 24 בנובמבר 2020 (IST)
קשה לומר שזו פליטת פה, כי הוא חזר עליה כמה פעמים כשתקף בנפרד שוטרת וקצין. אולי באותו יום, אני לא בטוח. אם התנצל צריך להביא סימוכין ולציין בערך. נרו יאירשיחה • ח' בכסלו ה'תשפ"א • 21:28, 24 בנובמבר 2020 (IST)
"כשתקף"? התפלקה לך ההטייה נרו. בסרטון נראה דווקא ששוטרים תוקפים את השכל וצועקים עליו "מי אתה בכלל?!". אבל זו דוגמה ומופת להנדסת התודעה הרגילה של התקשורת הימנית, ובדיוק למה אני מתנגד שויקיפדיה תיקח בזה חלק. אין שום ספק שמדובר באירוע שולי לחלוטין לביוגרפיה של תא״ל השכל שלא הותיר שום חותם על מהלך חייו, הוא לא נתבע, הוא לא נאסר, זה לא הפך למטבע לשון, מספר שבועות אחרי כבר לא היה שום עיסוק תקשורתי בזה יותר אפילו, גורנישט, סערה בכוס תה. --Telecart - שיחה 23:40, 24 בנובמבר 2020 (IST)
השוטרים מילאו את תפקידם לפי חוק. לצעוק עליהם בתגובה "איך את לא מתביישת, אני הבאתי את ההורים שלך" זה בהחלט התקפה, והתקשורת כמובן הייתה קוראת לזה כך גם אילו היה מדובר באיש ימין. באמת ציפית שהשוטרים ישתקו על דבר כזה?! בראיון עם נוסבוים הוא וחבריו לא הכחישו שהוא איבד שם את העשתונות. המרואיין הנוסף צעק על נוסבוים בחזרה "מותר לו לאבד את העשתונות!". נרו יאירשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 00:55, 25 בנובמבר 2020 (IST)
נו, נראה אם זה יעבור פה במחלוקת אם תסכים שנוסיף עוד קצת מהאמירות המקוממות של תא״ל אחר שסוקרו בהרחבה לאיזה מומנט. בזמנו הייתה לך פרספקטיבה שונה על החשיבות האינציקלופדית של התבטאויותת אומללות עם כיסוי תקשורתי מקיף. —Telecart - שיחה 09:11, 25 בנובמבר 2020 (IST)
נו באמת. זה הולך לפי דרגה? החשיבות נגזרת קודם כל ממידת הקיצוניות והחריגות של האמירה, וגם אין דין התפרצות כלפי מישהו כדין מה שאמר באיזו שיחה. לא לכל האמירות דין שווה. אם אתה ממש חייב לשמור על איזון קדוש בין ימין ושמאל אתה יכול להחשיב את ההצבעה הנוכחית כמשלימה את זו של מיקי זוהר, שאמר בקול את מה שרוב הפוליטיקאים חושבים. נרו יאירשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 10:19, 25 בנובמבר 2020 (IST)

אני חוזר לדעתי הראשונה, לאור דברי רוי ובורה במעלה הדף. את אמירותיו של אמיר השכל אין לאפיין מידית; חסרות לנו פרופורציה ופרספקטיבה. הצבעת המחלוקת, ברור לי, תתקיים, אולם עלינו לזכור שהיסטוריה כותבים לאחר מעשה, ואמיר השכל עוד פולט שטויות מפיו חדשות לבקרים; האם נפתח הצבעה נוספת פעם הבאה שיביך עצמו בפומבי? דרך הפעולה הנכונה היא אחת, ואחת בלבד - להמתין. אנחנו לא אתר חדשות, האנציקלופדיה יכולה וצריכה להרשות לעצמה להגיד "נמתין לתוצאות האמת", ויפה שעה אחת קודם. אי אפשר לדון ברצינות בשאלת אמירותיו של השכל לפני שתסתיים המחאה, זו עדיין אקטואליה. (שימנשמע?) מה, אין? 15:51, 25 בנובמבר 2020 (IST)

זו עמדה לגיטימית, אבל זה לא מה שמקובל אצלנו. על כל פנים, לדעתי צריך להביא בחשבון כמה דברים: עד כמה האמירה קיצונית, עד כמה זכתה לחשיפה, ועוד קריטריונים. במקרה של הצעקות לעבר השוטרים ממוצא אתיופי, לא מדובר רק באמירה, מדובר במעשה שחזר על עצמו. נרו יאירשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 17:24, 25 בנובמבר 2020 (IST)
אולי הגיעה העת שבה נתייחס אל עצמנו כאל אנציקלופדים, לא כאל כתבי חדשות. קיצוניותה של האמירה אינה מדד אובייקטיבי, ואשמח לדעת מהם אותם "עוד קריטריונים". להבנתי מדובר באמירה שנאמרה פעמיים, ולא יותר. האם אני צודק? (שימנשמע?) מה, אין? 17:28, 25 בנובמבר 2020 (IST)
גם אני מדבר על אנציקלופדיה ולא על אתר חדשות. אנחנו מפעילים שיקול דעת כמעט לגבי כל פרט שנכנס לערך, חוץ מפרטים טכניים שמשותפים לרוב האנשים. אני יכול לחשוב על עוד כמה קריטריונים, אבל לא נראה לי שזה המקום לדון בשאלות תאורטיות. מדובר בשני סרטונים, באחד הוא צועק על שוטרת אתיופית, בשני על קצין אתיופי. בשניהם, למיטב זיכרוני, הוא חוזר על האמירה. זו לא פליטת פה חד פעמית שמיד קלט והתנצל עליה. ממש לא. נרו יאירשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 18:19, 25 בנובמבר 2020 (IST)

העברות[עריכת קוד מקור]

מעמדה א לשעבר (להכליל הכל):

חשוב לציין כי הנוסח הזה כבר היה מוכל בערך לפני המחיקות של בר והייתה עליו הסכמה של העורכים, שאינם חשודים באותן דעות. אני משתמש:PelicanTwo ומשתמש:דוד שי. ראו הערך לפני שנמחק ממנו תוכן בורה בורה - שיחה 02:23, 25 בנובמבר 2020 (IST)

בורה בורה, האם אתה תומך בעמדה זו? אם כן, אנא פרט נימוקיך בעדה. יוניון ג'ק - שיחה 11:56, 25 בנובמבר 2020 (IST)
ממש לא הייתה הסכמה של הכנסת המידע הזה לערך. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 11:57, 25 בנובמבר 2020 (IST)
חשוב לציין? ועוד בבולד? למה? אם כך, גם חשוב לציין שאתה הוספת אותה, ורק ב-17:50, ואני הסרתי אותה 56 דקות לאחר מכן. כי מדברייך אפשר לטעות שהפסקה פשוט הייתה שם מאז ומעולם. בר 👻 שיחה 22:10, 25 בנובמבר 2020 (IST)

האם יש מישהו שתומך בעמדה זו? אם כן, נא להביע כאן תמיכה בעמדה זו + נימוק + חתימה. יוניון ג'ק - שיחה 00:59, 25 בנובמבר 2020 (IST)

אני פתחתי את ההצבעה, ניסחתי אותה ועכשיו לא מכיר אותה. מדוע שונו הכותרות, סרסו את גברי ועכשיו כאילו לא הייתי כאן? בורה בורה - שיחה 01:29, 25 בנובמבר 2020 (IST)
אם אינך תומך בעמדה זו - אתה רשאי להוסיף עמדה נוספת להצבעה, שמשקפת את עמדתך. ואם אין אף אחד אחר שתומך בעמדה זו - אז יש להסירה מאפשרויות ההצבעה. יוניון ג'ק - שיחה 07:46, 25 בנובמבר 2020 (IST)

מעמדה ב לשעבר (לא להכליל מאומה):

משתמש:בר תוכל לכתוב עמדה זו? בורה בורה - שיחה 19:11, 24 בנובמבר 2020 (IST)

עד כאן

תיוגים[עריכת קוד מקור]

מוזמנים לנמק לעיל את עמדותיכם. מסכם מה שהבנתי מדף השיחה (מוזמנים לתקן בדבריי אם טעיתי):

בברכה, ידידיה צבאןשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 10:08, 25 בנובמבר 2020 (IST)

תודה על התיוג אך הכללתי בעד דבר מה היא לא מדויקת. בכל אופן זה לא קריטי לעצם התיוג. גילגמש שיחה 10:18, 25 בנובמבר 2020 (IST)
כנ"ל לגביי – לא התייחסתי למשפט, אלא לעצם מלחמת העריכה (ויקיפדיה:מלחמת עריכה). אני כרגע נמנע מהלביע את דעתי כעת. PRIDE! - שיחה 12:09, 25 בנובמבר 2020 (IST)

רוצה לסבך עוד? בעד המשפט על רפובליקת ויימאר ונגד על האתיופים. אפשר עוד כמה חלופות שבכלל טבלבלו את כולם. מה עשיתם מהצבעה פשוטה של בעד ונגד? בורה בורה - שיחה 14:08, 25 בנובמבר 2020 (IST)

מוזכרות רק אפשרויות שמצאתי להן תומכים. שתי הצבעות של בעד ונגד :) בברכה, ידידיה צבאןשיחה • ט' בכסלו ה'תשפ"א • 14:28, 25 בנובמבר 2020 (IST)

תמלול מלא של נאומו של השכל[עריכת קוד מקור]

לנוחיותכם, מצורף תמלול מלא של נאומו של השכל:

איזה התרגשות! היחידים הפכו להמונים!

ב-11 בנובמבר 1918 הסתיימה מלחמת העולם הראשונה. ארבע שנים של מלחמה עקובה מדם הגיעו לסיום. חודשיים מאוחר יותר נערכו בגרמניה בחירות דמוקרטיות ראשונות. בגרמניה הוקמה ממשלת קואליציה שנקראת קואליציית ויימאר. הצעד הראשון שביצעה האסיפה על מנת לייצב ולבסס את השלטון היה כינון חוקה, היא חוקת ויימאר. החוקה קבעה כי גרמניה היא רפובליקה וכי הסמכות הפוליטית נובעת מהעם. עקרונות החוקה היו ליברליים, כמו שוויון בפני החוק, שמירה על חירות הפרט, חופש דיבור, זכות בחירה לנשים ועוד. חוקת ויימאר נחשבה לאחת החוקות הנעלות בדברי זכויות האדם וחירויותיו. במהלך 14 שנות קיום הרפובליקה קמו ונפלו 20 ממשלות. רוב הממשלות החזיקו מעמד חודשים אחדים. מינואר 1919 ועד לינואר 1933 התקיימו שמונה מערכות בחירות. שני משברים כלכליים פקדו את רפובליקת ויימאר, ואיתם אבטלה של שישה מיליון גרמנים. מזכיר לכם משהו? ב-30 בינואר 1933 התמנה היטלר לקנצלר גרמניה, ובכך קרסה הדמוקרטיה הגרמנית באופן סופי. בנג'מין האט מאוניברסיטת הארוורד מתאר בספרו "מות דמוקרטיות" כיצד קרסה רפובליקת ויימאר וכיצד עלה היטלר לשלטון. ואני מצטט: "דמוקרטיות אינן מתמוטטות בקול תרועה אלא בדממה, על ידי היחלשות מתמשכת של מוסדותיהן, ובמיוחד שומרי הסף, מערכת המשפט ותקשורת והתרופפות נורמות פוליטיות". כאמור, דמוקרטיות אינן קורסות ביום אחד. זהו תהליך איטי ומתמשך, תהליך שמרדים את עירנות האזרחים. אנחנו בתהליך וכדאי שנתעורר!

חברים יקרים, באוקטובר 2016 התייצבתי לראשונה, יחד עם חברי דוד פלדשטיין, בכניסה למשרד ראש הממשלה בקריאה להתפטרותו. אחת הסיבות לקריאתי היתה שחיקת הדמוקטיה הישראלית. במשך למעלה משלוש וחצי שנים עמדנו כמה עשרות מפגינים בצמתים ברחבי הארץ. בחורף, בגשם וברוח, ובקיץ תחת השמש הקופחת. חברינו למאבק התייצבו כל מוצאי שבת בכיכר גורן בפתח תקווה. חברי ה-"קריים מיניסטר" התכנסו ברחבת הבימה בתל-אביב. מפגינים פעלו בחיפה, עפולה, בכיכר פריז שבירושלים ובמוקדים נוספים ברחבי הארץ. היינו כמה מאות קולות, רובם של אנשים בשנות ה-60 לחייהם. לפני חצי שנה הצטרפו למאבק חברינו מ-"הדגלים השחורים." בחודשיים וחצי האחרונים רבים התעוררו. בוגרים, ובמיוחד צעירים, שהיו רדומים עד עכשיו וכיום הם מבינים: זהו מאבק על עתיד המדינה. העתיד שלכם, חברים. רבים מאיתנו שילמו וממשיכים לשלם בבריאותם בגין פעילות מתמשכת. עור ידיי צרוב מהשמש. הרגליים כבר מתקשות לשאת את הגוף והריאות שחורות מפיח המשאיות שבצמתים. עשרות חברים למאבק נעצרו ואחדים נרדפים באופן אישי. זהו מאבק ארוך, קשה ומתיש. המחאה שלנו היא מחאה עממית, שממומנת (בניגוד לשקרים) מכספינו הפרטי ותרומות צנועות של אנשים טובים. בצעדה היום לקחו חלק אזרחים ואזרחיות מכל שכבות הציבור שהתעוררו לאחר שנים של שתיקה, שבהן נרמסו זכויותיהם של אזרחי ישראל, של נשים, של נכים, של להט"בים ומיעוטים על ידי נאשם בפלילים בדרכו להרס מוסדות הדמוקרטיה. התעוררנו מאוחר לתוך מציאות שבה ראש ממשלה נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים, נחוש להשאיר אחריו אדמה חרוכה במקום מדינה מתפקדת.

מאז 1997, עת לחש נתניהו על אוזנו של הרב כדורי כי השמאל שכח מה זה להיות יהודים, נתניהו מפלג את החברה הישראלית ומשסה אזרחים זה בזה במאבקים קשים כדי להתחמק לאחריותו לפערים העצומים בין עשירים ועניים, להריסת שירותי הרווחה והבריאות, לבינוניות של מערכת החינוך. בשנים האחרונות הנאשם מכוון את כל כוחות ההרס שלו אל עבר מבצר הדמוקרטיה. העיתונות החופשית כבר לא חופשית. היא נשלטת על ידי בעלי הון שמחוברים לעטיני השלטון. איגודים מקצועיים הוחלשו. עובדי חינוך ורווחה הושפלו בשכר זעום. הכנסת הוחלשה והיא מתקשה לבצע את תפקידה - לבקר את הרשות המבצעת. בשנים האחרונות נחקקו על ידי הכנסת חוקים אנטי-דמוקרטיים. הפרקליטות, בתי המשפט, הפכו מאויימים וכפופים לשרירות הלב של הנאשם. מבקר המדינה הפך להיות משבח המדינה. השיח הציבורי מזוהם בשקרים וספינים ומקהלת החנפנים מדקלמת את דף המסרים שיוצא מהמעון הרשמי בבלפור. הגל האנטי-דמוקרטי מוביל להגברת התסיסה והשנאה, ובני פלוגתא מתוייגים כבוגדים. דמוקרטיה היא מילה מופשטת. אני מעדיף לקרוא לזה חיים בכבוד הדדי, בחלוקה שווה בנטל, בשיוויון זכויות בפני המדינה ובפני החוק, בשמירה על זכויות המיעוטים והחלשים, בחופש ביטוי, בחופש תנועה, בחופש ההתאגדות. לצערי הרב, כמעט דבר מכל זה כבר אינו מתקיים כאן. הדמוקרטיה הישראלית גוססת, מחוברת למכונת הנשמה. בידינו, בחובתנו, להציל אותה.

המאבק במגיפת הקורונה חשף שהמלך עירום. אין מנהיגות. נתניהו איננו מסוגל לקבל החלטות. החלטות שמתקבלות בבוקר משתנות בערב. הגאון הכלכלי התגלה ככישלון. מערכת הבריאות קורסת. היא חיה ונושמת רק בזכות מסירות הבלתי רגילה של הצוותים הרפואיים. המדינה בכאוס. אין מצב שמנהל כושל יהיה ראש הממשלה. ב-6 בדצמבר יגיעו שוב נתניהו לבית המשפט המחוזי בירושלים. תהיה זו "מדינת ישראל נגד בנימין נתניהו". הנאשם יתבקש לקום על רגליו ולענות לשאלת השופטים: "מודה או לא מודה?". העיסוק היום-יומי של נתניהו במשפט ובמחאה, השקרים שהוא ודובריו מפיצים, הקריאות נגד המפגינים - שמאל קיצוני, אנרכיסטי, מפיצי מחלות וחייזרים - מעידים יותר מכל שהוא בלחץ. אין מצב, אין מצב שנאשם בפלילים יהיה ראש הממשלה.

חברים, בעוד שעה, כשנסיים את האירוע, חבריי ואני נאסוף את הלכלוך מהכביש לתוך שקיות ניילון. המטאטא המכני של עיריית ירושלים יעבור ויסיר את האבק ולא נודע אל קרבו. אנחנו חייבים לעלות מדרגה במאבק הזה. יש לעבור למחאה שקטה. לא אלימה ומתמשכת. שביתת שבת של יומיים-שלושה על המדרכות ירושלים סביב מעון ראש הממשלה, בלי לזוז, עד שנאשם ירים ידיים. אני מאמין שמאחוריי כל אדם שנמצא כאן כעת יושבים בבית עוד 100 או 200 אזרחים ואזרחיות שתומכים במאחה אבל עדיין לא הבינו שבלעדיהם המחאה תיכשל. אני קורא לכם: אתם ההמונים, שעדיין יושבים על הגדר ומשקיפים ואולי אדישים, קומו! קומו עכשיו מיד, לפני שיהיה מאוחר!

בעוד שבוע תחל שנה חדשה. בידינו לקבוע אם תהיה זו שנה טובה, שנה של שינוי, או שנה, חס וחלילה, שנה רעה. שנה של המשך ההדרדרות. שבת שלום, ובתקווה לשנה טובה. תודה לכם.

באמת שנשגב מבחינתי כיצד נאום זה, שכולל 855 מילים, תומצת לנוסח שמופיע לעיל ומועמד כאן להצבעה, הכולל 15 מילים בלבד. אין לי שום התנגדות להתייחסות לנאומו של השכל בערך אודותיו. אבל האופן שבו מוצע כאן לעשות זאת - הוא פסול לחלוטין מיסודו. יוניון ג'ק - שיחה 20:11, 26 בנובמבר 2020 (IST)

אז מה אתה רוצה? שנכניס את הכל בערך? גם כך הטיפוס ההזוי הזה קיבל מעל ומעבר פרסומת עצמית. אגב, הוא כבר 4 שנים לא עובד. רק מראה איזו פנסיה נדיבה הוא מקבל מהצבא על חשבוננו. בורה בורה - שיחה 20:32, 26 בנובמבר 2020 (IST)
(א) כתבתי מה אני רוצה. התייחסות ניטראלית, אובייקטיבית ולא שיפוטית לדברים. או שלא להתייחס אליהם בכלל. (ב) ההערה לגבי הפנסיה לא ראויה לתגובה. יוניון ג'ק - שיחה 21:08, 26 בנובמבר 2020 (IST)
אם זה יהיה בערך, הייתי יותר מעדיף שזה יהיה מקוצר ומתומצת מאשר דברים שנאמרו. PRIDE! - שיחה 22:32, 26 בנובמבר 2020 (IST)
חשיבות הדברים היא בקיצוניותם. שאר הנאום, למרבה השמחה, פחות קיצוני ולכן אינו חשוב מדברים אחרים שאמר וכתב השכל במהלך חייו. נרו יאירשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 23:39, 26 בנובמבר 2020 (IST)
Euro know, לא הצעתי שהטקסט בכללותו יופיע בערך. הטקסט הזה מובא כאן על מנת להראות ש(א) הנוסח שמוצע לכלול בערך אינו משקף נאמנה את הנאום בכללותו; (ב) חלק מהטיעונים שהוצגו (בדף שיחה זה ובחלק מהקישורים) אינם מחזיקים מים. יוניון ג'ק - שיחה 10:07, 27 בנובמבר 2020 (IST)
זה טיעון מוזר. אם אינך מציע לשקף את כל הנאום אז נשארת באותה בעיה-כביכול. ערך אנציקלופדי לא יכול ולא אמור לשקף נאומים בכללותם. הטקסט המוצע משקף נאמנה את אותו חלק בנאום שיש בו חשיבות אנציקלופדית. שאר הנאום לא כולל דברים חשובים יותר ממה שאמר השכל בנאומים אחרים או כתב בהזדמנויות אחרות. נרו יאירשיחה • י"ב בכסלו ה'תשפ"א • 20:01, 28 בנובמבר 2020 (IST)

להכליל התייחסות לנאום, אך בצורה ניטראלית ושאינה שיפוטית[עריכת קוד מקור]

נאום של 855 מילים תומצת לנוסח הכולל 15 מילים בלבד, באופן מגמתי ושיפוטי. אם מתעקשים על הכללת התייחסות לנאום זה בערך, יש לעשות זאת תוך התייחסות לנאום כולו, ולעשות זאת בצורה ניטראלית ושאינה שיפוטית. יוניון ג'ק - שיחה 22:08, 26 בנובמבר 2020 (IST)

נא הבהר מה ייכתב בדיוק, פן יתחיל אחר-כך ויכוח מה "נייטרלי"... בברכה, ידידיה צבאןשיחה • י' בכסלו ה'תשפ"א • 22:18, 26 בנובמבר 2020 (IST)

מגוף ההצבעה[עריכת קוד מקור]

משפט שנאמר ברגע של לחץ ושהתנצל עליו - כך שלא מתאר את עמדתו אלא אייטם תקשורתי צהוב ותו לא, ומה גם שכנראה מנוסח באופן לא מדויק לאמת... איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 14:23, 3 בדצמבר 2020 (IST)

שום רגע של לחץ, הוא נראה מאד רגוע ומרוצה מעצמו כשהוא מטיח "תתביישו" מאחורי הגדר לצד חברו הצווחן והמגעיל לא פחות ממנו. המשפט מנוסח באופן מאד מדויק לאמת. נראה שאתה מצביע מבלי לטרוח לצפות בסרטונים, וכנראה שאתה לא היחיד בחגיגת הצביעות בדף הזה. בגלל תגובות כאלה, אני נאלץ לצפות שוב ושוב בסרטונים המבחילים האלה, כדי לוודא שהדברים המתוארים אכן קורים שם. Liad Malone - שיחה 19:01, 3 בדצמבר 2020 (IST)
נראה רגוע? נראה נסער למדי לדעתי. --Telecart - שיחה 20:05, 3 בדצמבר 2020 (IST)
Liadmalone, צביעות? בשנה האחרונה אימצתי עמדה עקבית מסויגת לאזכור ציטוטים ואפילו ניסיתי לקדם משהו בכיוון הזה במזנון בשלב כלשהו (ראה כאן או כאן את עמדתי למשל). נכון שלא ראיתי את הסרטונים עד עכשיו, אלא התבססתי על התמלולים בכתבות שקישרו אליהן ועל התמלול של יוניון - נראה לי מוגזם לצפות במעמד הצבעה שאעשה תחקיר על הנושא. שאלתי שאלות למעלה, ובהתחשב במידע שכבר ישנו כתבתי את דעתי וסייגתי ב"כנראה". אגב, יותר מפעם אחת שיניתי את דעתי לאחר שנחשפתי למידע חדש. עכשיו כשצפיתי בסרטון ברור לי לגמרי שזה ברגע של לחץ במעמד עימות מול משטרה ובטון מבוהל משהו, מה שפחות ברור לי זה מה בדיוק הוא צעק שם. נדמה לי ש"תתביישו" אבל קשה לי לומר בבירור כשכולם מדברים יחד. אם אתה ממש בטוח לחלוטין שהוא אומר את מה שבורה כתב במסגרת אאמין לך. בכל מקרה הגבת פה תגובה אלי אבל "דיברת אל החדר" וקשה לי להעריך אם זו הייתה מתקפה אישית עלי או לא. אם זו הייתה, אני בהחלט חושב שאין היא במקומה. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 15:23, 4 בדצמבר 2020 (IST)
איש השום (Theshumai), אני מצטער. מעבר לתגובה החריפה שלי, ניסחתי לא טוב: לא התכוונתי לכתוב שהתגובה שלך היא חלק מהצביעות, אלא רק מתוספת אליה. לפי התגובה הקודמת שלך הבנתי שלא צפית, אבל גם עכשיו אני לא מבין איך אתה אומר שצפית כשזאת ההתרשמות שלך. קשה לך לראות ולשמוע אותו צועק "תתביישו"? הוא נראה לך "מבוהל" כשהוא מנופף אצבע בפרצוף של השוטר בביטחון עצמי מופרז ומטיח בו "זה כפיות טובה... אתה לא תמנע ממני..."? אבל עכשיו אני מבין למה את ה"תתביישו" הברור ביותר לא ראית. כי ערוץ היוטיוב של הארץ פשוט חתך את זה! השכל נראה ונשמע צועק בבירור "תתביישו" בדיוק בשנייה האחרונה של הסרטון, ועכשיו פתאום הסרטון נחתך 5–6 שניות לפני הסוף לטובת הלוגו של "הארץ". בעצם "הארץ" עשו שם את מה שנעשה כעת בויקיפדיה. Liad Malone - שיחה 19:05, 4 בדצמבר 2020 (IST)
נאמר ברגע של לחץ? אמר זאת יותר מפעם אחת.. Wikiped201820 - שיחה 03:32, 4 בדצמבר 2020 (IST)

בא - בעד אזכור האמירה החשובה. שתי הגרסאות אינן מוצלחות במיוחד, ומן הסתם עוד נדון בנוסח שיבחר. איתמראשפר - שיחה 01:56, 1 בדצמבר 2020 (IST)

להבנתי, מרגע שנבחר נוסח, לא יהיה ניתן לשנות אותו אלא בהצבעה נוספת, לא? --Telecart - שיחה 02:21, 1 בדצמבר 2020 (IST)
אכן, לא ניתן למחוק או לשנות את הנוסח שנבחר (בעיניי זה קטנוני, מצער ודבילי) אולם מותר להוסיף עליו. לכל אחד מהנוסחים יש בעיות משלו, אולם חלקן לשוניות גרידא ולא נראה לי שיעוררו התנגדות, וחלקן ניתנות לתיקון באמצעות הרחבות קלות שלא תעמודנה בניגוד לתוצאות הצבעה. בברכה, איתמראשפר - שיחה 02:45, 1 בדצמבר 2020 (IST)

זכות הצבעה ישנה למשתמשים שנרשמו לפחות 30 ימים לפני פתיחת ההצבעה, ביצעו לפחות 100 עריכות במרחב הראשי או במרחבים המשיקים לו במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (כלומר עריכות דפי שיחה, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות) ואינם עורכים בתשלום.

אין להצביע לפני פתיחת ההצבעה ואין לפתוח את ההצבעה עד אשר חלפו 72 שעות מהצגת טיעוני הצדדים. בהתאם לוויקיפדיה:מלחמת עריכה אין להוסיף או לגרוע מאופציות ההצבעה שסוכמו על ידי הצדדים ללא הסכמתם, אלא אם כן הבורר אישר את השינוי.

אמירות כלפי בני העדה האתיופית[עריכת קוד מקור]

בעד הכללת המשפט[עריכת קוד מקור]

  1. Eladkarmel - שיחה 12:38, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  2. Liad Malone - שיחה 12:58, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  3. יאירשיחה 13:32, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  4. TheStriker - שיחה 13:46, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  5. שידע הדור אלו "טייסי עילית חביבי השמאל" אנו מגדלים כאן. בורה בורה - שיחה 13:55, 30 בנובמבר 2020 (IST)
    מ.ש.ל בר 👻 שיחה 14:21, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  6. יש בהחלט מקום להכליל את האמירה המתנשאת הזו, שמשמעותית לאין שעור שלושת הכפים של מיקי זוהר. peledy - שיחה 14:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  7. משמעותי גם מבחינה ציבורית, וגם ללמוד על האיש. emanשיחה 17:22, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  8. Wikiped201820 - שיחה 20:01, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  9. להכליל. לבלוב הלשכה לפניות הציבור • י"ד בכסלו ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 11:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  10. יאיר דבשיחה • ט"ו בכסלו ה'תשפ"א • 21:23, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  11. נכון. גורמים פוליטיים מהימין פמפמו את האמירה הזו, שאני באמת ובתמים מאמין שנפלטה ברגעים של כעס קיצוני, וגם אם אני לא אוהב את זה - זה חלק מהביוגרפיה שלו עכשיו. זה סותר את האמונה שלי שאין לשפוט אדם בשעת כעסו, אבל לדעתי יש לכלול את האמירה. ניב - שיחה 22:30, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  12. בעד עצם אזכור האירוע, גם אם מדובר בספין די ירוד. הניסוח פגום בעיניי, אולם נוכל לעמול על הפרטים בנחת לאחר ההצבעה. איתמראשפר - שיחה 01:51, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  13. ויקי4800 - שיחה 09:52, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  14. מו סיזלאקהטברנה 16:38, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  15. שעה טובהשיחה 17:18, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  16. נרו יאירשיחה • ט"ו בכסלו ה'תשפ"א • 23:12, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  17. הא בהא טליה - שיחה 07:15, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  18. בברכה, גיברס - שיחה 00:20, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  19. דרדקשיחה • י"ז בכסלו ה'תשפ"א • 16:20, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  20. חסר תקנה :-)שיחה • י"ח בכסלו ה'תשפ"א • 20:34, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  21. דוריאןDGW – Talk 01:37, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  22. השקיפות והאמת חייבים להיות נר לרגלינו, גם כאשר נאמרים דברים שמוטב להם שלא היו נאמרים וגם אם נאמרו על ידי מי שהדברים אינם משקפים את מכלול הצדדים של אישיותו. Amikamraz - שיחה 21:49, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  23. האירוע עורר הדים ומכאן חשיבותו. חוץ מזה, תודה לליעד על הסרטון שהזכיר לי כמה שחצנים יכולים להיות אנשים. אני גם לא בטוח שזו "סתם" פליטה; לצערי אני מכיר יותר מידי אנשים שחושבים שיוצאי אתיופיה חייבים להם משהו. Bustan1498 - שיחה 07:43, 5 בדצמבר 2020 (IST)
  24. עמיחישיחה 13:17, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  25. ברכות אריאל פ. (slav4)דף שיחה 15:03, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  26. לאחר התלבטות. בערך על איש צבא או שר אין מקום להתבטאויות רגעיות, אבל כפעיל חברתי הוא נמדד בדיוק בזה - הד תקשורתי שהוא מצליח ליצור. הצורב - שיחה 00:41, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  27. Amos1947 - שיחה 08:34, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  28. צור החלמיש - שיחה 09:38, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  29. Shinaimm - שיחה 09:46, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  30. לחיים • כ"א בכסלו ה'תשפ"א 09:57, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  31. Yehud830 - שיחה 10:07, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  32. תומר - שיחה 10:08, 7 בדצמבר 2020 (IST)

נגד הכללת המשפט[עריכת קוד מקור]

  1. HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 11:27, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  2. בנישיחה • י"ד בכסלו ה'תשפ"א • 12:38, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  3. השכל בן 67 נדחף בכוח על ידי השוטרים ובמצוקתו אמר דברי הבל - ומיד חזר בו. מבחינה תקשורתית, הדבר זכה לתשומת לב רגעית בלבד וכבר נשכח. אך פעילים פולטים, ולא בני העדה האתיופית, התאגדו ברשתות החברתיות ומבקשים *מפורשות* להפוך את ויקיפדיה לכלי במאבקם (לינק). לכן התלונה איננה שמשתיקים את בני העדה האתיופית, אלא דווקא את תומכי נתניהו. וזו הסיבה למתקפת הכתובות האנונימיות על הערך הזה. בר 👻 שיחה 13:27, 30 בנובמבר 2020 (IST)
    נזכר בעברי בצבא, אכלו לי, שתו לי! בורה בורה - שיחה 14:30, 30 בנובמבר 2020 (IST)
    תיקון עובדתי: ממש לא "מיד חזר בו". התנצל רק כעבור שבועות, כשזה התפרסם בכלי התקשורת. נרו יאירשיחה • כ' בכסלו ה'תשפ"א • 18:33, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  4. אני חושב שהנושא הפך לפוליטי בוויקי ואם כך עדיף לא להכליל בשלב זה גילגמש שיחה 14:10, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  5. בהתלבטות גדולה, אמנם התנהגות נוראית שיש להתנער ממנה אך לא יצרה תהודה גדולה מידי • חיים 7שיחה14:35, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  6. אמירה כועסת, נעלבת, אולי אף מתנשאת אך לא גזענית, שפומפמה עד מוות ממניעים פוליטיים PelicanTwo - שיחה 14:40, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  7. RimonLV - שיחה 14:50, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  8. אמירה גזענית, מתנשאה ומעליבה אבל ללא חשיבות דזרטשיחההצטרפו למיזם הפוליטי - המשך יום נעים 16:08, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  9. בן ג. (שיחה) תרומת כוח-חישוב 16:17, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  10. יוניון ג'ק - שיחה 18:14, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  11. Telecart - שיחה 18:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  12. פוליתיאורי - שיחה 00:39, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  13. --היידן 09:18, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  14. Danny-w - שיחה 09:28, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  15. זהו ספין שמטרותיו שקופות, אין שמץ הצדקה שניגרר לספין הזה. דוד שי - שיחה 11:36, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  16. לא רואה סיבה לכלול אמירה שסתם שכחו ממנה תוך יום Omer abcd - שיחה 19:01, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  17. מדובר באדם פרטי. לא כל שטות שיוצאת לאדם מהפה צריכה להופיע באנציקלופדיה. אם הוא היה נבחר ציבור, והאמירה היתה חלק מהאג'נדה שלו, אז מילא. אבל זה לא המצב כאן. נילס אנדרסן - שיחה 14:51, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  18. אנדרסן צודק. Tmima5 - שיחה 23:35, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  19. BAswim - שיחה 23:48, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  20. משפט שנאמר ברגע של לחץ ושהתנצל עליו - כך שלא מתאר את עמדתו אלא אייטם תקשורתי צהוב ותו לא, ומה גם שכנראה מנוסח באופן לא מדויק לאמת... מסוג הציטוטים שקשה יהיה להציג על בסיסם את עמדת מושאם באופן נייטרלי ופרופורציונלי. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 14:23, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  21. סופרוומן - שיחה 21:09, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  22. Nirvadel - שיחה 21:54, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  23. Ldorfmanשיחה 02:31, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  24. גארפילד - שיחה - עזרו לנו במיזם האסם 21:41, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  25. אז אמר. בברכה, גנדלף - 01:09, 06/12/20
  26. שושושושון - שיחה 09:44, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  27. Amit91803 - שיחה 12:28, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  28. חנה Hanayשיחהנשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 13:36, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  29. Eladti - שיחה 09:43, 7 בדצמבר 2020 (IST)

נמנע[עריכת קוד מקור]

  1. דווקא כאן אני נמנע PRIDE! - שיחה 13:35, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  2. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ ויקיפדיה חוגגת 300,000 ערכים 09:48, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  3. עקרונית, מתנגד להכללת ציטוטים מעין אלה, אך לאור תקדימי עבר קשה לי להתנגד. בן עדריאלשיחה • י"ז בכסלו ה'תשפ"א 14:32, 3 בדצמבר 2020 (IST)

הצבעת משתמשים חסרי זכות הצבעה[עריכת קוד מקור]

להכליל[עריכת קוד מקור]
  1. noam7שיחה בעד עם תנאי: אמירותיו של השכל אינן אמירות רגילות. אילו היה מדובר במעידה חד פעמית, הייתי אומר ניחא, אך משחזר על הדברים פעם נוספת, ייתכן שהדברים שאמר (על אף שהתנצל) מעידים על תפיסת מחשבתו. אמירותיו של השכל קיבלו גינויים מכל קשת החברה והיו בשיח התקשורתי ברמה גבוהה מאוד כמעט כשבועיים. השכל הוא אינו פוליטיקאי, הוא איש צבאי ובשל זאת נכתב עליו ערך. יש להפריד בין אמירה של מירי רגב שהיא פוליטיקאית או של יאיר נתניהו שהוא טוויטריסט שאמירותיהם שמורה לאתרי הרכילות ואין זה מתפקידנו לציין אחרי כל אמירה שלהם (ועל אף זאת ביטויים חריגים מאוד בעלי שיח תקשורתי גבוה צויינו. למשל, אמירתה של מירי רגב "הסודנים הם סרטן בגוף שלנו - נעשה הכול להחזיר אותם בחזרה למקום מוצאם. לא נאפשר לאנשים לבוא לחפש עבודה בארץ ישראל"). לבסוף, הערך של השכל כולל תיאור רב על פעילותו של השכל במחאה, ולכן להוסיף את האמירה לערך היא לא אמירה שאין לה הקשר, אלא אמירה שנאמרה בתוך אירוע שכתוב כבר בערך בפירוט. אני יכול להסתייג מלציין את האמירה במידה והערך של השכל לא יכלול כלל פירוט על המחאה ויתרכז רק בהיותו איש צבאי, אך אין אם הדבר כך ויש פירוט על השכל במחאה, איני רואה סיבה להשמיט את אמירותיו ואני אפילו חושב שזה מבזה שבמצב הנ"ל אמירותיו של השכל לא יכתבו. --Noam7 - שיחה 21:55, 30 בנובמבר 2020 (IST)
לא להכליל[עריכת קוד מקור]

השוואת מדינת ישראל לרפובליקת ויימאר[עריכת קוד מקור]

יש לדרג את כל האפשרויות העומדות להצבעה. אפשרויות שתתעלמו מהן ייחשבו לאחרונות בתור. הדירוג יכול להיות חלקי, ואסור לו לכלול סתירות פנימיות.

את ההעדפות אפשר לנסח באופן מילולי, למשל "אפשרות א', ואם לא אז ב' או ג', ואם לא אז ד'". אפשר גם להשתמש בקיצורים המקובלים:

  • ד – העדפת אפשרות ד' על פני כל אפשרות אחרת.
  • בגא - העדפת אפשרות ב', ואם לא אז ג' ואם לא אז א' ואם לא אז כל אפשרות אחרת.
  • ב(גא) - העדפת אפשרות ב' כאפשרות ראשונה ולאחר מכן א' או ג' ללא העדפה ביניהן ואותן על פני כל אפשרות אחרת.
  • גד(אב) – העדפת האפשרויות ג' ו-ד' על פני אפשרויות א' ו-ב', כשאפשרות ג' עדיפה על פני ד' ולאחריהן א' ו-ב' ללא ההעדפה ביניהן ואותן על פני כל אפשרות אחרת.
  • (דה)(אבג) – העדפת אפשרויות ד' או ה' (ללא העדפה ביניהן) על פני אפשרויות א', ב' או ג' (ללא העדפה ביניהן) ואותן על פני כל אפשרות אחרת.

הקולות ישוקללו לפי שיטת שולצה למציאת זוכה יחיד.

אפשרויות ההצבעה[עריכת קוד מקור]

  • א – נוסח א
  • ב – נוסח ב
  • ג – לא להכליל

הצבעה[עריכת קוד מקור]

  1. ג ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 11:27, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  2. אבג בנישיחה • י"ד בכסלו ה'תשפ"א • 12:38, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  3. אב Eladkarmel - שיחה 12:40, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  4. א Liad Malone - שיחה 12:58, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  5. גב - נוסח א' בלתי ניטרלי. בר 👻 שיחה 13:31, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  6. באג PRIDE! - שיחה 13:33, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  7. באג יאירשיחה 13:33, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  8. א TheStriker - שיחה 13:46, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  9. אבג בורה בורה - שיחה 13:57, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  10. גב גילגמש שיחה 14:11, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  11. אבג peledy - שיחה 14:28, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  12. אבג • חיים 7שיחה14:35, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  13. בג PelicanTwo - שיחה 14:41, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  14. ב RimonLV - שיחה 14:50, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  15. גבא דזרטשיחההצטרפו למיזם הפוליטי - המשך יום נעים 16:09, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  16. גב בן ג. (שיחה) תרומת כוח-חישוב 16:18, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  17. גב emanשיחה 17:23, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  18. גבא. יוניון ג'ק - שיחה 18:14, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  19. גב - Telecart - שיחה 18:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  20. א Wikiped201820 - שיחה 20:02, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  21. אבג לבלוב הלשכה לפניות הציבור • י"ד בכסלו ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 11:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  22. אבג ויקי4800 - שיחה 09:53, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  23. אבג יאיר דבשיחה • ט"ו בכסלו ה'תשפ"א • 21:25, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  24. גבא. ניב - שיחה 22:31, 30 בנובמבר 2020 (IST)
  25. (גב)א פוליתיאורי - שיחה 00:42, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  26. בא - בעד אזכור האמירה החשובה. שתי הגרסאות אינן מוצלחות במיוחד, ומן הסתם עוד נדון בנוסח שיבחר. איתמראשפר - שיחה 01:56, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  27. בג--היידן 09:20, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  28. ג ב Danny-w - שיחה 09:29, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  29. בג הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ ויקיפדיה חוגגת 300,000 ערכים 09:48, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  30. אבג Nirvadel - שיחה 11:33, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  31. בג דוד שי - שיחה 11:42, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  32. א מו סיזלאקהטברנה 16:40, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  33. אבג שעה טובה - שיחה 18:23, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  34. גא Omer abcd - שיחה 19:02, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  35. אב נרו יאירשיחה • ט"ו בכסלו ה'תשפ"א • 23:12, 1 בדצמבר 2020 (IST)
  36. אב הא בהא טליה - שיחה 07:16, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  37. ב - כאן מדובר במשוואה שהוא חשב וכיוון אליה, לעומת השטות שיצאה לו מהפה בחלק הראשון. נילס אנדרסן - שיחה 14:54, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  38. בג. אופק ג'רסי ~ ליצירת קשר ~ מיזם יחסי החוץ 21:09, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  39. בג - Tmima5 - שיחה 23:41, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  40. בג BAswim - שיחה 23:50, 2 בדצמבר 2020 (IST)
  41. אגב בברכה, גיברס - שיחה 00:23, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  42. אב. כמו איתמראשפר, אמירה שחשוב להזכיר. שני הנוסחים שהוצעו אינם מוצלחים, אך בעיני א' גרוע פחות מב'. בן עדריאל (שיחה | תרומות | מונה) לא חתם 00:00, 10 בינואר 2000 (IST)
  43. גב איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 14:40, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  44. אב דרדקשיחה • י"ז בכסלו ה'תשפ"א •
  45. אבג חסר תקנה :-)שיחה • י"ח בכסלו ה'תשפ"א • 20:34, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  46. ג סופרוומן - שיחה 21:09, 3 בדצמבר 2020 (IST)
  47. א דוריאןDGW – Talk 01:36, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  48. בג Ldorfmanשיחה 02:33, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  49. גב גארפילד - שיחה - עזרו לנו במיזם האסם 21:42, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  50. ב Amikamraz - שיחה 21:55, 4 בדצמבר 2020 (IST)
  51. בא Bustan1498 - שיחה 07:45, 5 בדצמבר 2020 (IST)
  52. בגא Chaimkapusta - שיחה 09:32, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  53. בג שושושושון - שיחה 09:46, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  54. גב Amit91803 - שיחה 12:29, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  55. גב Eladti - שיחה
  56. אב ‏עמיחישיחה 13:17, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  57. גב חנה Hanayשיחהנשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 13:37, 6 בדצמבר 2020 (IST)
  58. אג. אם כי הייתי מעדיף ציטוט ישיר של הקטע הרלוונטי: "מינואר 1919 ועד לינואר 1933 התקיימו שמונה מערכות בחירות. שני משברים כלכליים פקדו את רפובליקת ויימאר, ואיתם אבטלה של שישה מיליון גרמנים. מזכיר לכם משהו?" בברכה, גנדלף - 05:21, 07/12/20
  59. אב Amos1947 - שיחה 08:36, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  60. אבג צור החלמיש - שיחה 09:39, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  61. אבג Shinaimm - שיחה 09:51, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  62. א לחיים • כ"א בכסלו ה'תשפ"א 09:59, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  63. אב Yehud830 - שיחה 10:02, 7 בדצמבר 2020 (IST)
  64. בג תומר - שיחה 10:04, 7 בדצמבר 2020 (IST)

ללא זכות הצבעה[עריכת קוד מקור]

  1. אב --עומר טולדאנו - שיחה 14:44, 5 בדצמבר 2020 (IST)

תוצאות ההצבעה[עריכת קוד מקור]

הצבעה 1: "אמירות כלפי בני העדה האתיופית". 32 בעד ההכללה, 29 נגד. המשפט יוכלל. בורה בורה - שיחה 10:12, 7 בדצמבר 2020 (IST)

הצבעה 2: לפי חישוב שלי א' מנצחת. מומחי השולצה נא לחשב ולבדוק אותי. בורה בורה - שיחה 10:12, 7 בדצמבר 2020 (IST)

מתייג את Dovno PRIDE! - שיחה 17:48, 7 בדצמבר 2020 (IST)
בורה בורה, לפי ספירה שלי:
  • א' מול ב' = 29 מול 32
  • ב' מול ג' = 38 מול 19
כלומר, אפשרות ב' מנצחת. מקווה שלא טעיתי - מוזמנים לבדוק אותי. יוניון ג'ק - שיחה 18:49, 7 בדצמבר 2020 (IST)
לפי הסקריפט שלי אפשרות ב' ניצחה כל אפשרות אחרת:
  • ב' מול א': 32 מול 29.
    העדיפו את ב' על א': [5, 6, 7, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 24, 25, 26, 27, 29, 31, 37, 38, 39, 40, 43, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 57, 64]
    העדיפו את א' על ב': [2, 3, 4, 8, 9, 11, 12, 20, 21, 22, 23, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 41, 42, 44, 45, 47, 56, 58, 59, 60, 61, 62, 63]
  • ב' מול ג': 38 מול 19
    העדיפו את ב' על ג': [2, 3, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 14, 21, 22, 23, 26, 27, 29, 30, 31, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 42, 44, 45, 48, 50, 51, 52, 53, 56, 59, 60, 61, 63, 64]
    העדיפו את ג' על ב': [1, 5, 10, 15, 16, 17, 18, 19, 24, 28, 34, 41, 43, 46, 49, 54, 55, 57, 58]
Dovno - שיחה 18:52, 7 בדצמבר 2020 (IST)