מיכאל בן ארי
| מיכאל בן ארי | |
|---|---|
בן ארי, יוני 2009 |
|
| תאריך לידה | 12 באוקטובר 1963 |
| כנסות | 18 |
| סיעות | האיחוד הלאומי (מטעם ארץ ישראל שלנו) |
מיכאל בן ארי (נולד ב-12 באוקטובר 1963) הוא ד"ר ללימודי ארץ ישראל, חבר הכנסת, מחנך, חוקר (בעיקר בנושא המקדש) ופובליציסט.
תוכן עניינים |
[עריכה] ביוגרפיה
בן ארי גדל בשכונת כפר שלם שבדרום תל אביב. למד בישיבת בני עקיבא כפר הרא"ה, בישיבת ההסדר ימית ובישיבת מרכז הרב, שבה התחבר עם בנימין זאב כהנא, בנו של הרב מאיר כהנא. נמנה עם הגרעין המאזרח של האחזות הנח"ל גדיד (לימים נווה דקלים), ממקימי ישיבת הרעיון היהודי והקים את המדרשה לידע המקדש.
את לימודיו האקדמיים עשה באוניברסיטת בר-אילן. בעל תואר ראשון בחינוך, תואר שני בתלמוד[1] ודוקטור בלימודי ארץ ישראל[2]. הוא מרבה לעסוק במחקריו בהר הבית ובבית המקדש. כותב ספר על המרד הגדול מהזווית של הקנאים.
הקים את מכון ההסברה 'מורשת הר הבית' להנחלת תולדות הר הבית והמקדש במסגרת זו הרצה באוניברסיטאות, מכללות, בתי ספר, מחנות צה"ל ועוד.
היה רב בית הספר הממלכתי דתי ע"ש ברוך דובדבני בבית הכרם בירושלים. מאוחר יותר שימש רב מחנך בישיבת "דרכי נועם" בפתח תקווה, בישיבת בני עקיבא גבעת שמואל ובתיכון הדתי "במעלה" בפתח תקווה. כמו כן, לימד בשלוחת מכללת מורשת יעקב ברמת גן.
בן ארי גר בקרני שומרון. נשוי לדגנית לבית זמורה ואב לשמונה ילדים. הוא אחיו של ראש מועצת קרני שומרון, הרצל בן ארי.
[עריכה] פעילות פוליטית
בן ארי התחבר לתנועת כ"ך עוד בימי לימודיו התיכוניים. בבחירות לכנסת העשירית היה מנהל מטה הבחירות של המפלגה בתל אביב[3]. הוא היה מועמד מטעם מפלגת חרות בבחירות לכנסת השש עשרה (2003) ומועמד מטעם מפלגת חזית יהודית לאומית בבחירות לכנסת השבע עשרה (2006), אך הרשימות לא עברו את אחוז החסימה. עם הקמת האיחוד הלאומי סמוך לבחירות לכנסת השמונה עשרה הוצב במקום הרביעי ברשימה כנציג מפלגת ארץ ישראל שלנו, מפלגה שצירפה אליה את חזית יהודית לאומית זמן קצר קודם לכן, ונבחר לכנסת ה-18.
בן ארי מגדיר את עצמו כ"תלמידו וממשיך דרכו של הרב כהנא" ותומך בטרנספר של רבים מבין ערביי ישראל ובסרוב פקודה במקרה של פינוי התנחלויות.[4] הוא סירב לגנות את הצתת המסגד בכפר יאסוף בדצמבר 2009, באומרו: "את הגינויים שלי סיימתי כאשר בתי הכנסת נשרפו בגוש קטיף"[5] ויצא כנגד דברי הגינוי של נשיא המדינה שמעון פרס באמרו ש"הנשיא פרס צריך לזכור שאינו נשיאם של הערבים".
[עריכה] פעילות פרלמנטרית
בן ארי הגיש הצעת חוק להגדיל את מספר שופטי בג"ץ ל-18. הנימוק להצעת החוק הוא ש"הגדלת מספר השופטים תאפשר גיוון ההרכב ותשיב את אמון הציבור בביהמ"ש".[6]
הצעת חוק נוספת המכונה "חוק ההגנה על העם היהודי" קובעת שיש לשחרר חטופים רק באמצעות פעולה צבאית. הצעת החוק כוללת סעיף המטיל עונש מוות על מחבלים רוצחים, כדי למנוע חטיפת יהודים במטרה לשחררם מהכלא.[7]
ב-2010 היה בן ארי בין יוזמי שלילת זכויות היתר מחברת הכנסת חנין זועבי בגין השתתפותה במשט לעזה.
בשל חברותו בעבר בתנועת כ"ך שהוכרזה כארגון טרור בארצות הברית, סירבו בשנת 2012 שלטונות ההגירה בארה"ב להעניק לבן ארי ויזה לארצות הברית. בן ארי גינה את דחיית בקשתו לביקור באומרו כי "הממשל בארה"ב, המקבל בזרועות פתוחות את נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד שקורא להשמדת ישראל, את אבו מאזן שתיכנן את רצח הילדים במעלות ואת אחמד טיבי שמעודד שאהידים בהתלהבות, בחר לחסום את דרכי להיפגש עם קהילות יהודיות בארה"ב ולעודד עלייה לישראל, בטענה שאני טרוריסט. עכשיו ניתן להבין שהעיוורון האמריקאי, שאינו מבחין מי טרוריסט המאיים על שלום העולם, הוא שהביא עליהם את הפיגועים הנוראים של האחד עשר בספטמבר". יושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, מחה על ההחלטה "לפסול נציג נבחר של מדינת ישראל" וביקש משגריר ארצות הברית בישראל לשקול אותה מחדש[8].
[עריכה] קישורים חיצוניים
- מיכאל בן ארי, באתר הכנסת
- כרטיס ביקור - ח"כ מיכאל בן ארי, בערוץ הכנסת באתר YouTube
- האתר הרשמי של מיכאל בן ארי
- בני טוקר, בן ארי: אני מודע לגודל האחריות, באתר ערוץ 7, ראיון ראשון לאחר הבחירות
- נציג 'ארץ ישראל שלנו' בכנסת
- "אני רואה עצמי כשליח חב"ד בכנסת"
- איציק וולף, מועמד באיחוד הלאומי: נרדוף שופטים וח"כים, אתר חדשות מחלקה ראשונה
- מיכאל בן-ארי באתר האיחוד הלאומי
- הר הבית לא בידינו, על מיכאל בן ארי, באתר "ארץ ישראל שלנו"
- ישי פרידמן, 'ימין קשיח' ראיון באתר מים של מעייני הישועה
- הח"כ "הכהניסט" התלונן על אריה גולן: הוא קטע איתי ראיון באמצע, nrg
מאמרים
- "עושים מעשה ריב"ז", nrg מעריב
- "כפרה"
- "לא תביא אתנן... בית ה"
- "נגד מרזל הכל מותר", nrg
- רשימת המאמרים של מיכאל בן ארי באתר רמב"י
[עריכה] הערות שוליים
- ^ נושא התזה: "קדושת הר הבית - תמורות בראי חכמי ההלכה", תשנ"ט, בהנחיית דניאל שפרבר וזאב ספראי
- ^ נושא הדוקטורט: "תחומי הקדושה בהר הבית", תשס"ז, בהנחיית זאב ספראי ודניאל שפרבר
- ^ כתבה במוסף "דיוקן" של מקור ראשון 13.3.2009
- ^ מספר 4 באיחוד הלאומי: כולם מבינים שכהנא צדק, ynet 2.2.200
- ^ רועי שרון, ח"כ בן ארי סירב לגנות את הצתת המסגד הפלסטיני, באתר nrg מעריב, 11 בדצמבר 2009
- ^ הצעת חוק: מספר השופטים בבית המשפט העליון יוגדל ל-18, "הארץ", 23.6.2009
- ^ הצעה: שחרור חטופים, רק בפעולות צבאיות, וואלה! חדשות, 21.4.2009
- ^ יהונתן ליס, בן ארי לא קיבל ויזה לארה"ב בגלל "חברות בארגון טרור", באתר הארץ, 23 בפברואר 2012