לדלג לתוכן

הרפתקאות טינטין: תעלומת החד-קרן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרפתקאות טינטין: תעלומת החד-קרן
The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn
כרזת הסרט בארצות הברית
כרזת הסרט בארצות הברית
מבוסס על הרפתקאותיו של טינטין מאת הרז'ה
בימוי סטיבן ספילברג עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי סטיבן ספילברג, פיטר ג'קסון, קתלין קנדי עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט סטיבן מופאט, אדגר רייט וג'ו קורניש
עריכה מייקל קאן עריכת הנתון בוויקינתונים
מדבבים ג'יימי בל
אנדי סירקיס
סיימון פג
ניק פרוסט
דניאל קרייג
מוזיקה ג'ון ויליאמס עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום יאנוש קמינסקי עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית, צרפת, הממלכה המאוחדת, ניו זילנד, אוסטרליה עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה WingNut Films
סרטי קולומביה
סרטי ניקולודאון
חברה מפיצה אולפני פרמאונט
סרטי קולומביה
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת 26 באוקטובר 2011

ארצות הבריתארצות הברית 21 בדצמבר 2011
משך הקרנה 107 דקות
שפת הסרט אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט הרפתקאות, סרט שודדי ים, סרט בלשים, סרט לכל המשפחה, סרט פנטזיה, סרט פעולה, סרט בלשי, סרט חיפוש מטמון, סרט קומדיה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 135 מיליון דולר
הכנסות 374 מיליון דולר
הכנסות באתר מוג'ו tintin
פרסים פרס גלובוס הזהב בקטגוריית סרט האנימציה הטוב ביותר
www.tintin-movie.net
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרפתקאות טינטין: תעלומת החד-קרןאנגלית: The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) הוא סרט הנפשה ממוחשבת אמריקאי. הסרט בוים על ידי סטיבן ספילברג ועלה לאקרנים בארצות הברית ב-23 בדצמבר 2011. בטקס שנערך בינואר 2012 זכה הסרט בפרס גלובוס הזהב בקטגוריית סרט האנימציה הטוב ביותר.

הסרט הוא עיבוד קולנועי לשלושה ספרי קומיקס בסדרת הקומיקס הרפתקאותיו של טינטין: "הסרטן בעל צבתות הזהב", "תעלומת ה"חד-קרן"", ו"אוצרו של רקהם האדום" מאת האמן הבלגי הרז'ה.

תקציר העלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עלילת הסרט מתמקדת בהרפתקאותיו של העיתונאי הבלגי הצעיר טינטין (מגולם על ידי ג'יימי בל). טינטין מגלה קלף שחושף את קיומו של אוצר הקבור בספינה שטבעה בלב ים. לאחר היכרות עם רב החובל קפטן האדוק (מגולם על ידי אנדי סירקיס) על סיפון ספינת מטען הם יוצאים יחד עם כלבו הנאמן שלגי וצמד הבלשים תומסון ותומפסון (מגולמים על ידי סיימון פג וניק פרוסט), לחפש אחר האוצר האבוד של שודד הים רקהם האדום.

דמויות ומדבבים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
סטיבן ספילברג בהקרנת הבכורה של הסרט בפריז, 22 באוקטובר 2011

סטיבן ספילברג רכש את הזכויות להפקת סרטים על דמותו של טינטין זמן קצר לפני מותו של הרז'ה בשנת 1983.

בנובמבר 2002 רכשו אולפני דרימוורקס את הזכויות להפקת הסרטים אשר יתבססו על עלילת סדרת ספרי טינטין.

ב-15 מאי 2007, סטיבן ספילברג, פיטר ג'קסון וסטייסי סניידר הודיעו על כך שבכוונתם להפיק טרילוגיית סרטים אשר תתבסס על סדרת ספרי טינטין, אשר יופקו באמצעות גרפיקה ממוחשבת. לדבריהם, סרט לייב אקשן לא היה עושה חסד עם המקור.

במקור הסרט היה אמור להיות מבוסס על ספרי הקומיקס שבעת כדורי הבדולח ואסירי השמש, אולם התסריטאי אנתוני הורוביץ ציין כי אלה יהוו בסיס לסרט ההמשך ופיטר ג'קסון אף אישר שהוא ייקח על עצמו את בימוי הסרט לאחר סיום העבודה על טרילוגיית ההוביט. ביולי 2009 ג'קסון ציין כי הספריום המועדפים עליו הם שבעת כדורי הבדולח, אסירי השמש, פרשת קלקולוס והאי השחור אך הוא הצהיר כי טרם החליט מה מן הספרים יהיה בסיס לסרט ההמשך, הוא אף הוסיף כי הטיסה לירח והחוקרים על הירח צפויים להוות בסיס לסרט השלישי בסדרה. בדצמבר 2011 סטיבן ספילברג אישר כי העבודה על הסרט השני בעיצומה וכי לדעתו יינתן תפקיד גדול יותר לדמויות הבלשים תומפסון ותומסון. הסרט השני יופק על ידי ספילברג ויבויים על ידי פיטר ג'קסון. בפברואר 2012 ספילברג הודיע כי הושלם כתיבת סיפור המסגרת וכי הסרט יתבסס על שני ספרים. במאי 2012 התסריטאי הורוביץ חשף כי ייתכן ופרופסור קלקוּלוּס יופיע בסרט. בעת מסיבת עיתונאים בבלגיה לרגל בכורת ההוביט: מסע בלתי צפוי בדצמבר 2012 פיטר ג'קסון חשף כי התוכנית על סרט המשך לטינטין תחל כבר בשנת 2013 על מנת לנסות להוציא לאקרנים את הסרט בשנת 2015. במרץ 2013 בעת ביקורו בהודו לרגל הצלחת הסרט לינקולן סטיבן ספילברג נשאל על ידי הטיימס אוף אינדיה בקשר למעמד הסרט, בתגובה הוא השיב כי "אל תתפסו אותי במילה, אבל אנחנו מקווים שייצא בסביבות חג המולד של שנת 2015. אנחנו יודעים על איזה ספרים נתבסס, אנחנו לא יכולים לחלוק זאת עכשיו אבל אנחנו מערבים שני ספרים." הוא סירב לאשר או לדחות ניחושים מטעם העיתונאים באשר לשמות הספרים, אך כשנשאל על הספר הלוטוס הכחול הוא אמר שזה יכול להיות בסיס לסרט השלישי. ביוני 2015 ג'יימי בל הצהיר כי סרט ההמשך נקרא טינטין ומקדש השמש וכי הוא מקווה שהצילומים יתחילו בתחילת 2016 לשחרור אפשרי בסוף 2017 או בתחילת 2018. מאוחר יותר בנובמבר, הורביץ אמר כי הוא כבר לא עובד על סרט ההמשך, ולא יודע אם הוא עדיין בפיתוח ובמרץ 2016 הוא אישר כי התסריט שכתב לסרט ההמשך בוטל.

במרץ 2016, דווח באתר Scout.co.nz שפיטר ג'קסון יפיק את סרט ההמשך ולא יביים. האתר גם הודיע כי סרט טינטין שלישי נמצא בפיתוח, כשג'קסון ישמש כמפיק בכיר. דווח כי בל וסרקיס ישובו לדובב את דמותם בשני הסרטים. מאוחר יותר הודיע ספילברג כי ג'קסון עדיין קשור לביום סרט ההמשך, וכי הוא ייכנס לעבודה ברגע שג'קסון ישלים עוד הפקה של אמבלין פרטנרס / דרימוורקס. במרץ 2018 חזר ספילברג על האמור ואמר כי "פיטר ג'קסון צריך לעשות את החלק השני. בדרך כלל, אם הכל ילך כשורה, בקרוב הוא יתחיל לעבוד על התסריט. מכיוון שנדרשות שנתיים של עבודות אנימציה על הסרט, לא הייתי מצפה לראות את זה לפני שלוש שנים. אבל פיטר ייצמד לזה. טינטין לא מת!". בראיונות לאחר מכן באותה שנה, ג'קסון אישר את כוונתו ליצור סרט טינטין נוסף, אבל אמר שעדיין לא נכתב תסריט.

את המוזיקה לסרט כתב והלחין ג'ון ויליאמס, המוזיקאי שהלחין את המוזיקה לסרטיו הרבים של ספילברג. הפסקול של הסרט זכה לביקורות חיוביות מאוד ממבקרים.

מוזיקה מתוך הסרט - הרפתקאות טינטין: סודו של חד הקרן
[עריכת קוד מקור | עריכה]

רשימת השמעה

מס' שם אורך
01. "The Adventures of Tintin" 2:07
02. "Snowy's Theme" 2:09
03. "The Secret of the Scrolls" 3:12
04. "Introducing the Thompsons and Snowy's Chase" 4:08
05. "Marlinspike Hall" 3:58
06. "Escape from the Karaboudjan" 3:20
07. "Sir Francis and the Unicorn" 5:05
08. "Captain Haddock Takes the Oars" 2:17
09. "Red Rackham's Curse and the Treasure" 6:10
10. "Capturing Mr.Silk" 2:57
11. "The Flight to Bagghar" 3:33
12. "The Milanese Nightingale" 1:29
13. "Presenting Bianca Castafiore" 3:27
14. "The Pursuit of the Falcon" 5:43
15. "The Captain's Counsel" 2:10
16. "The Clash of the Cranes" 3:48
17. "The Return to Marlinspike and Finale" 5:51
18. "The Adventure Continunes" 2:58

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]