ספריות לאומיות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

ספרייה לאומית הנה ספריה המיועדת וממומנת על ידי הממשלה כדי לשרת את העם. מטרת הספרייה הלאומית היא שימור אוסף מקיף של התוצרים הספרותיים של האומה כולה, כולל פרסומים של הממשלה עצמה. מרבית הספריות הלאומיות אחראיות גם על בנייתה של ביבליוגרפיה לאומית ורובן משמשות כספריות הפקדה של עבודות שנוצרו באותה מדינה. [1]

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – ספרייה לאומית


רשימה זו מכילה את הספריות הלאומיות של מדינות ואזורים תלויים נוספים. למקצת המדינות יש יותר מספרייה לאומית אחת ויש מדינות בהן אין ספרייה לאומית רשמית ואחת או יותר מהספריות הגדולות ממלאות דה פקטו את תפקידי הספרייה הלאומית.

ספריות לאומיות של קולוניות, אוטונומיות ושטחים תלויים אחרים (גם אם הן נמצאות מעבר לים) מופיעות תחת המדינה השולטת בהן.

תוכן עניינים:   א - ב - ג - ד - ה - ו - ז - ח - ט - י - כ - ל - מ - נ - ס - ע - פ - צ - ק - ר - ש - ת

רשימת ספריות לאומיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

א[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
אוגנדהאוגנדה  אוגנדה הספרייה הלאומית של אוגנדה קמפלה [1]
אוזבקיסטןאוזבקיסטן  אוזבקיסטן הספרייה הלאומית של אוזבקיסטן טשקנט [2]
אוסטריהאוסטריה  אוסטריה הספרייה הלאומית האוסטרית (Österreichische Nationalbibliothek) וינה [3]
אוסטרליהאוסטרליה  אוסטרליה הספרייה הלאומית של אוסטרליה (National Library of Australia) קנברה [4]
אוקראינהאוקראינה  אוקראינה הספרייה הלאומית של אוקראינה על שם ורנדסקי (Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського) קייב [5]
אורוגוואיאורוגוואי  אורוגוואי הספרייה הלאומית (Biblioteca Nacional) מונטווידאו [6]
אזרבייג'ןאזרבייג'ן  אזרבייג'ן הספרייה הלאומית של אזרבייג'ן ע"ש אקונדוב ( Axundov adına Azərbaycan Milli Kitabxanası) באקו [7]
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות הספרייה הלאומית של איחוד האמירויות הערביות אבו דאבי [8]
איטליהאיטליה  איטליה הספרייה הלאומית המרכזית פירנצה (Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze) פירנצה [9]
הספרייה הלאומית המרכזית של רומא (Biblioteca Nazionale Centrale di Roma) רומא [10]
הספרייה הלאומית ויטוריו אמנואלה השלישי (Biblioteca Nazionale "Vittorio Emanuele III" di Napoli) נאפולי [11]
איי שלמהאיי שלמה  איי שלמה שירות הספרייה הלאומי (National Library Service) הוניארה  
אינדונזיהאינדונזיה  אינדונזיה הספרייה הלאומית של רפובלית אינדונזיה (Perpustakaan Nasional Republic Indonesia) ג'קרטה [12]
איסלנדאיסלנד  איסלנד הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית של איסלנד (Landsbókasafn Íslands Háskólabókasafn) רייקיאוויק [13]
אירלנדאירלנד  אירלנד הספרייה הלאומית של אירלנד (Leabharlann Náisiúnta na hÉireann, National Library of Ireland) דבלין [14]
איראןאיראן  איראן הספרייה הלאומית של איראן טהראן [15]
אל סלוודוראל סלוודור  אל סלוודור הספרייה הלאומית של אל סלוודור פרנציסקו גאביניה (Biblioteca Nacional de El Salvador "Francisco Gavinia") סן סלוודור [16]
אלבניהאלבניה  אלבניה הספרייה הלאומית (Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë) טירנה [17]
אלג'יריהאלג'יריה  אלג'יריה הספרייה הלאומית של אלג'יריה (Bibliothèque nationale d'Algérie) אלג'יר [18]
אנדורהאנדורה  אנדורה הספרייה הלאומית של אנדורה (Biblioteca Nacional d'Andorra) אנדורה לה ולה [19]
אנגולהאנגולה  אנגולה הספרייה הלאומית של אנגולה (Biblioteca Nacional de Angola) לואנדה [20]
אסטוניהאסטוניה  אסטוניה הספרייה הלאומית של אסטוניה (Eesti Rahvusraamatukogu) טאלין [21]
אקוודוראקוודור  אקוודור הספרייה הלאומית יוג'יניו אספג'ו (Biblioteca Nacional Eugenio Espejo) קיטו [22]
ארגנטינהארגנטינה  ארגנטינה הספרייה הלאומית של רפובליקת ארגנטינה (Biblioteca Nacional de la República Argentina) בואנוס איירס [23]
ארמניהארמניה  ארמניה הספרייה הלאומית של ארמניה ירוואן [24]
ארצות הבריתארצות הברית  ארצות הברית ספריית הקונגרס (דה פקטו) וושינגטון הבירה [25]
הספרייה הלאומית לחינוך של ארצות הברית [26]
הספרייה הלאומית לתחבורה של ארצות הברית [27]
הספרייה הלאומית לחקלאות של ארצות הברית בלטסויל [28]
הספרייה הלאומית לרפואה של ארצות הברית בת'סדה [29]
אתיופיהאתיופיה  אתיופיה הספרייה הלאומית של אתיופיה אדיס אבבה [30]

ב[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
בהאמהבהאמה איי בהאמה ספריית הקולג' של איי בהאמה (דה פקטו) נסאו [31]
בהוטןבהוטן  בהוטן הספרייה הלאומית של בהוטן (འབྲུག་རྒྱལ་ཡོངས་དཔེ་མཛོད།) טהימפהו [32]
בוטסואנהבוטסואנה  בוטסואנה שירות הספרייה הלאומי של בוטסואנה (National Library Service of Botswana) גאבורון [33]
בולגריהבולגריה  בולגריה הספרייה הלאומית סיינט סיריל ומתודיוס (Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий") סופיה [34]
בוליביהבוליביה  בוליביה הארכיון והספרייה הלאומיים של בוליביה (Biblioteca y Archivo Nacional de Bolivia) סוקרה [35]
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה  בוסניה והרצגובינה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית של בוסניה והרצגובינה סרייבו [36]
בורקינה פאסובורקינה פאסו  בורקינה פאסו הספרייה הלאומית (Bibliothèque nationale) ואגאדוגו [37]
בחרייןבחריין  בחריין הספרייה הלאומית ואולם הכנסים ע"ש שייח' עיסא בין סלמאן אל-ח'ליפה (בבנייה) מנאמה  
בלארוסבלארוס  בלארוס הספרייה הלאומית של בלארוס (Национальная библиотека Белоруссии) מינסק [38]
בלגיהבלגיה  בלגיה הספרייה המלכותית של בלגיה (Koninklijke Bibliotheek van België, Bibliothèque royale de Belgique) בריסל [39]
בליזבליז  בליז שירות הספרייה הלאומי של בליז (National Library Service of Belize) בליז סיטי [40]
בנגלדשבנגלדש  בנגלדש הארכיון הלאומי והספרייה הלאומית של בנגלדש דאקה [41]
בניןבנין  בנין הספרייה הלאומית של בנין (Bibliothèque Nationale du Bénin) פורטו נובו [42]
ברבדוסברבדוס  ברבדוס שירות הספרייה הלאומי (National Library Service) ברידג'טאון  
ברונייברוניי  ברוניי ספריית האקדמיה לשפה המלאית (Dewan Bahasa dan Pustaka Library) בנדר סרי בגוואן [43]
ברזילברזיל  ברזיל הספרייה הלאומית של ברזיל (Fundação Biblioteca Nacional) ריו דה ז'ניירו [44]

ג[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
גאורגיהגאורגיה  גאורגיה ספריית הפרלמנט הלאומית של גאורגיה (საქართველოს პარლამენტის ბიბლიოთეკა) טביליסי [45]
גבוןגבון  גבון הספרייה הלאומית של גבון (Bibliotheque National Gabonaise) ליברוויל  
גואטמלהגואטמלה  גואטמלה הספרייה הלאומית של גואטמלה ע"ש לואיז קרדוזה אראגון (Biblioteca Nacional de Guatemala "Luis Cardoza y Aragón") גואטמלה סיטי [46]
גיאנהגיאנה  גיאנה הספרייה הלאומית ג'ורג'טאון [47]
גינאהגינאה  גינאה הספרייה הלאומית של גינאה (Bibliothèque nationale de Guinée) קונאקרי  
גינאה ביסאוגינאה ביסאו  גינאה ביסאו המכון הלאומי ללימוד ומחקר (Instituto Nacional de Estudos e Pesquisa) ביסאו  
ג'מייקהג'מייקה  ג'מייקה הספרייה הלאומית של ג'מייקה (National Library of Jamaica) קינגסטון [48]
גמביהגמביה  גמביה הספרייה הלאומית של גמביה בנג'ול  
גרמניהגרמניה  גרמניה הספרייה הלאומית של גרמניה (Deutsche Nationalbibliothek) מחולקת בין: [49]
- הספרייה הגרמנית של פרנקפורט (Deutsche Bibliothek Frankfurt) פרנקפורט
- הספרייה הגרמנית של לייפציג (Deutsche Bücherei Leipzig) לייפציג
- ארכיון המוזיקה הגרמני (Deutsches Musikarchiv) ברלין

ד[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
דנמרקדנמרק  דנמרק הספרייה המלכותית (Det Kongelige Bibliotek) קופנהגן [50]
הספרייה הדנית הלאומית לחינוך (Danmarks Pædagogiske Bibliotek) [51]
איי פארואיי פארו  איי פארו  : הספרייה הלאומית של איי פארו (Føroya landsbókasavn) טורסהאבן [52]
גרינלנדגרינלנד  גרינלנד  : הספרייה הלאומית של גרינלנד (Nunatta Atuagaateqarfia, Det Grønlandske Landsbibliotek) נואוק [53]
דרום אפריקהדרום אפריקה  דרום אפריקה הספרייה הלאומית של דרום אפריקה (National Library of South Africa, Nasionale Biblioteek van Suid Afrika) קייפטאון,
פרטוריה
[54]

ה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
האיטיהאיטי  האיטי הספרייה הלאומית של האיטי (Bibliothèque Nationale d'Haïti) פורט-או-פרנס  
הודוהודו  הודו הספרייה הלאומית של הודו קולקטה [55]
הספרייה הלאומית למדע של הודו ניו דלהי [56]
המכון הלאומי לתקשורת מדעית ומשאבי מידע (NISCAIR - National Institute of Science Communication and Information Resources ) ניו דלהי [57]
הולנדהולנד  הולנד הספרייה המלכותית (Koninklijke Bibliotheek) האג [58]
ארובהארובה ארובה : הספרייה הלאומית של ארובה (Biblioteca Nacional Aruba) אורנייסטאד [59]
הונגריההונגריה  הונגריה הספרייה הלאומית על שם סצ'ני בודפשט [60]
ספריית אוניברסיטת דברצן דברצן [61]
הונדורסהונדורס הונדורס הספרייה הלאומית חואן רמון מולינה (Biblioteca Nacional Juan Ramón Molina) טגוסיגלפה  
בריטניהבריטניה הממלכה המאוחדת הספרייה הבריטית לונדון [62]
ויילסויילס  ויילס  : הספרייה הלאומית של ויילס (Llyfrgell Genedlaethol Cymru, The National Library of Wales) אבריסטווית' [63]
סקוטלנדסקוטלנד  סקוטלנד  : הספרייה הלאומית של סקוטלנד (National Library of Scotland) אדינבורו [64]
ברמודהברמודה  ברמודה  : הספרייה הלאומית של ברמודה (Bermuda National Library) המילטון [65]
הפיליפיניםהפיליפינים  הפיליפינים הספרייה הלאומית של הפיליפינים (Pambansang Aklatan ng Pilipinas) מנילה [66]
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית  הרפובליקה הדומיניקנית הספרייה הלאומית סנטו דומינגו  

ו[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
וייטנאםוייטנאם  וייטנאם הספרייה הלאומית של וייטנאם (Thư viện Quốc gia Việt Nam) האנוי [67]
ונואטוונואטו  ונואטו הספרייה הלאומית של ונואטו פורט וילה [68]
ונצואלהונצואלה  ונצואלה הספרייה הלאומית של ונצואלה (Biblioteca Nacional de Venezuela) קראקס [69]
קריית הוותיקןקריית הוותיקן  קריית הוותיקן ספריית הוותיקן קריית הוותיקן [70]

ז[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
זימבבואהזימבבואה  זימבבואה הספרייה הלאומית החופשית של זימבבואה (National Free Library of Zimbabwe) בולוויו  

ח[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
חוף השנהבחוף השנהב  חוף השנהב הספרייה הלאומית של חוף השנהב (Bibliothèque nationale de Côte d'Ivoire) אבידג'אן  

ט[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
טג'יקיסטןטג'יקיסטן  טג'יקיסטן הספרייה הלאומית של טג'יקיסטן דושנבה  
טובאלוטובאלו  טובאלו הספרייה הלאומית והארכיונים של טובאלו (National Library and Archives of Tuvalu) פנאפוטי  
טוגוטוגו  טוגו הספרייה הלאומית של טוגו (Bibliotheque nationale du Togo) לומה  
טורקיהטורקיה  טורקיה הספרייה הלאומית (Milli Kütüphane) אנקרה [71]
טורקמניסטןטורקמניסטן  טורקמניסטן ספריית המדינה קרל מרקס של טורקמניסטן (Bibliotheque d Etat Karl Marx du Turkmenistan) אשגאבט  
טנזניהטנזניה  טנזניה הספרייה הלאומית של טנזניה (Tanzania Library Services Board) דאר א-סלאם [72]
טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו  טרינידד וטובגו הספרייה הלאומית ורשות מערכת המידע של טרינידד וטובגו (National Library and Information System Authority of Trinidad and Tobago) פורט אוף ספיין [73]

י[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
יווןיוון  יוון הספרייה הלאומית של יוון אתונה [74]
יפןיפן  יפן ספריית הדיאט הלאומית טוקיו [75]
ירדןירדן  ירדן הספרייה הלאומית של ירדן עמאן [76]
ישראלישראל  ישראל הספרייה הלאומית ירושלים [77]

כ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
כוויתכווית  כווית הספרייה הלאומית של כווית כווית סיטי [78]
כף ורדהכף ורדה  כף ורדה הספרייה הלאומית (Biblioteca Nacional) פראיה [79]

ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
לאוסלאוס  לאוס הספרייה הלאומית של לאוס (Bibliothèque nationale du Laos) ויינטיאן  
לבנוןלבנון  לבנון הספרייה הלאומית של לבנון (Bibliotheque Nationale du Liban) ביירות  
לובלוב  לוב הספרייה הלאומית של לוב בנגאזי [80]
לוקסמבורגלוקסמבורג  לוקסמבורג הספרייה הלאומית של לוקסמבורג (Bibliothèque nationale de Luxembourg) לוקסמבורג [81]
לטביהלטביה  לטביה הספרייה הלאומית הלטבית (Latvijas Nacionālā bibliotēka) ריגה [82]
ליטאליטא  ליטא הספרייה הלאומית הליטאית (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) וילנה [83]
ליכטנשטייןליכטנשטיין  ליכטנשטיין ספריית המדינה ליכטנשטיין (Liechtensteinische Landesbibliothek) ואדוץ [84]
לסוטולסוטו  לסוטו הספרייה הלאומית של לסוטו (Lesotho National Library Services) מסרו [85]

מ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
מאוריטניהמאוריטניה  מאוריטניה הספרייה הלאומית של מאוריטניה נואקשוט  
מאוריציוסמאוריציוס  מאוריציוס הספרייה הלאומית (National Library) פור לואי [86]
מדגסקרמדגסקר  מדגסקר הספרייה הלאומית אנטננריבו  
מוזמביקמוזמביק  מוזמביק הספרייה הלאומית של מוזמביק (Biblioteca Nacional de Mocambique) מפוטו  
מולדובהמולדובה  מולדובה הספרייה הלאומית של רפובליקת מולדובה (Biblioteca Nationala a Republicii Moldova) קישינב [87]
מונאקומונאקו  מונאקו ספריית לואיס נוטארי (Bibliothèque Louis Notari) מונאקו [88]
מונגוליהמונגוליה  מונגוליה ספריית המדינה הציבורית של מונגוליה אולן בטור [89]
מונטנגרומונטנגרו  מונטנגרו הספרייה הלאומית המרכזית של רפובליקת מונטנגרו (Centralna narodna biblioteka Republike Crne Gore "Đurđe Crnojević") צטיניה [90]
מיאנמרמיאנמר  מיאנמר (בורמה) הספרייה הלאומית של מיאנמר יאנגון [91]
מלאווימלאווי  מלאווי הספרייה הלאומית של מלאווי (National Library Service of Malawi) לילונגווה  
המלדיבייםהמלדיביים האיים המלדיביים הספרייה הלאומית של האיים המלדיביים מאלה  
מלזיהמלזיה  מלזיה הספרייה הלאומית של מלזיה (Perpustakaan Negara Malaysia) קואלה לומפור [92]
מלטהמלטה  מלטה הספרייה הלאומית של מלטה (National Library of Malta, Bibljoteka Nazzjonali ta' Malta) ולטה [93]
מצריםמצרים  מצרים הספרייה הלאומית והארכיון הלאומי של מצרים קהיר [94]
הספרייה הלאומית החקלאית של מצרים גיזה [95]
מקדוניהמקדוניה  מקדוניה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית הקדוש קלמנט מאוחריד (Народна и универзитетска библиотека "Св. Климент Охридски") סקופיה [96]
מקסיקומקסיקו  מקסיקו הספרייה הלאומית של מקסיקו (Biblioteca Nacional de México) מקסיקו סיטי [97]
ספריית העיתונות הלאומית של מקסיקו (Hemeroteca Nacional de México) [98]
מרוקומרוקו  מרוקו הספרייה הכללית והארכיונים (Bibliothèque Générale et Archives) רבאט [99]

נ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
נורווגיהנורווגיה  נורווגיה הספרייה הלאומית (Nasjonalbiblioteket) אוסלו [100]
ניגריהניגריה  ניגריה הספרייה הלאומית של ניגריה לאגוס  
ניו זילנדניו זילנד  ניו זילנד הספרייה הלאומית של ניו זילנד (National Library of New Zealand) ולינגטון [101]
איי קוקאיי קוק  איי קוק : הספרייה הלאומית של איי קוק טופפה מראינגה, ררוטונגה [102]
ניקרגואהניקרגואה  ניקרגואה הספרייה הלאומית רובן דאריו (Biblioteca Nacional 'Ruben Dario') מנגואה  
הספרייה הלאומית לבריאות (La Biblioteca Nacional de Salud) [103]
נמיביהנמיביה  נמיביה הספרייה הלאומית של נמיביה וינדהוק [104]
נפאלנפאל  נפאל הספרייה הלאומית של נפאל פולצ'ווק [105]

ס[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
סומליהסומליה  סומליה הספרייה הלאומית של סומליה מוגדישו  
סוריהסוריה  סוריה הספרייה הלאומית אל-אסד דמשק [106]
סיןסין הרפובליקה העממית של סין הספרייה הלאומית של סין (中国国家图书馆) בייג'ינג [107]
מקאומקאו  מקאו  : הספרייה המרכזית של מקאו (Biblioteca Central de Macau, 澳門中央圖書館) מקאו [108]
הונג קונגהונג קונג  הונג קונג : הספרייה המרכזית של הונג קונג (香港中央圖書館) הונג קונג [109]
טיוואןטיוואן הרפובליקה הסינית (טיוואן) הספרייה המרכזית הלאומית (國家圖書館) טיוואן [110]
סינגפורסינגפור  סינגפור הספרייה הלאומית סינגפור [111]
סיישלסיישל  סיישל הספרייה הלאומית של סיישל (Seychelles National Library) ויקטוריה [112]
סלובניהסלובניה  סלובניה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית (Narodna in univerzitetna knjižnica) לובליאנה [113]
סלובקיהסלובקיה  סלובקיה הספרייה הלאומית הסלובקית (Slovenská národná knižnica) מרטין [114]
סן מרינוסן מרינו  סן מרינו ספריית מדינת סן מרינו (Biblioteca di Stato di San Marino) סן מרינו  
סנגלסנגל  סנגל ספריית הארכיון של סנגל (La bibliothèque des Archives du Sénégal) דקר [115]
סנט לוסיהסנט לוסיה  סנט לוסיה הספרייה המרכזית של סנט לוסיה (Central Library of Saint Lucia) קסטריז  
ספרדספרד  ספרד הספרייה הלאומית של ספרד מדריד [116]
קטלוניהקטלוניה  קטלוניה  : ספריית קטלוניה (Biblioteca de Catalunya) ברצלונה [117]
סרביהסרביה  סרביה הספרייה הלאומית של סרביה (Народна библиотека Србије / Narodna biblioteka Srbije) בלגרד [118]
ספריית מטיקה ספרסקה (Biblioteka Matice srpske) נובי סאד [119]
סרי לנקהסרי לנקה  סרי לנקה המרכז לספרייה הלאומית ולתיעוד (National Library and Documentation Centre) קולומבו [120]

ע[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
עיראקעיראק  עיראק הספרייה הלאומית והארכיון הלאומי של עיראק בגדאד [121]
ערב הסעודיתערב הסעודית  ערב הסעודית הספרייה הלאומית ע"ש המלך פאהד ריאד [122]

פ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
פוליןפולין  פולין הספרייה הלאומית (Biblioteka Narodowa) ורשה [123]
פורטוגלפורטוגל  פורטוגל הספרייה הלאומית של פורטוגל (Biblioteca Nacional de Portugal) ליסבון [124]
פיג'יפיג'י  פיג'י שירות הספרייה של פיג'י (Library Service of Fiji) סובה  
פינלנדפינלנד  פינלנד הספרייה הלאומית (Kansalliskirjasto) הלסינקי [125]
פנמהפנמה  פנמה הספרייה הלאומית של פנמה (Biblioteca Nacional de Panamá) פנמה סיטי [126]
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה הספרייה הלאומית של פפואה גינאה החדשה ואיגני  
פקיסטןפקיסטן  פקיסטן הספרייה הלאומית של פקיסטן איסלמבאד [127]
פרגוואיפרגוואי  פרגוואי הספרייה והארכיון הלאומי של פרגוואי (Biblioteca y Archivo Nacional de Paraguay) אסונסיון  
פרופרו  פרו הספרייה הלאומית של פרו (Biblioteca Nacional del Perú) לימה [128]

צ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
צ'ילהצ'ילה  צ'ילה הספרייה הלאומית של צ'ילה (Biblioteca Nacional de Chile) סנטיאגו דה צ'ילה [129]
צ'כיהצ'כיה  צ'כיה הספרייה הלאומית של הרפובליקה הצ'כית (Národní knihovna České republiky) פראג [130]
צרפתצרפת  צרפת הספרייה הלאומית של צרפת (Bibliothèque nationale de France) פריז [131]

ק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
קובהקובה  קובה הספרייה הלאומית על שם חוסה מרטי (Biblioteca Nacional José Martí) הוואנה [132]
קולומביהקולומביה  קולומביה הספרייה לאומית של קולומביה (Biblioteca Nacional de Colombia) בוגוטה [133]
הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו הספרייה הלאומית הציבורית (Bibliotheque Nationale Populaire) ברזוויל  
קוסטה ריקהקוסטה ריקה  קוסטה ריקה הספרייה הלאומית מיגל אוברגון ליזאנו (Biblioteca Nacional Miguel Obregón Lizano) סן חוסה  
הספרייה הלאומית לבריאות וביטוח לאומי (Biblioteca Nacional de Salud y Seguridad Social) [134]
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית  קוריאה הדרומית הספרייה הלאומית של קוריאה סיאול [135]
- הספרייה הלאומית לילדים וצעירים [136]
הספרייה הלאומית הדיגיטלית של קוריאה [137]
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית  קוריאה הצפונית בית הלימוד הגדול של העם של הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה (Grand People's Study House of the DPR of Korea) פיונגיאנג  
קזחסטןקזחסטן  קזחסטן הספרייה הלאומית של רפובליקת קזחסטן (Национальная библиотека Республики Казахстан) אלמטי [138]
קטר (מדינה)קטר (מדינה)  קטר הספרייה הלאומית של קטאר דוחה [139]
קירגיזסטןקירגיזסטן  קירגיזסטן הספרייה הלאומית של הרפובליקה הקירגיזית בישקק [140]
קיריבטיקיריבטי  קיריבטי הספרייה הלאומית והארכיון של קיריבטי (Kiribati National Library and Archives) באיריקי טאראווה  
קמבודיהקמבודיה  קמבודיה הספרייה הלאומית פנום פן [141]
קמרוןקמרון  קמרון הספרייה הלאומית של קמרון (Bibliothèque nationale du Cameroun) יאונדה  
קנדהקנדה  קנדה ספרייה וארכיון קנדה (Library and Archives Canada, Bibliothèque et Archives Canada) אוטווה [142]
מכון קנדה למידע מדעי וטכני (Canada Institute for Scientific and Technical Information, L'Institue canadien de l'information scientifique et technique ) [143]
קוויבקקוויבק קוויבק : הספרייה והארכיון הלאומיים של קוויבק (Bibliothèque et Archives nationales du Québec) מונטריאול [144]
קניהקניה  קניה שירות הספרייה הלאומי של קניה (Kenya National Library Service) ניירובי [145]
קפריסיןקפריסין  קפריסין ספריית קפריסין (Κυπριακή Βιβλιοθήκη) ניקוסיה [146]
קרואטיהקרואטיה  קרואטיה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית בזאגרב (Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu) זאגרב [147]

ר[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
רואנדהרואנדה  רואנדה הספרייה הלאומית של רואנדה (Bibliothèque Nationale du Rwanda) קיגאלי  
רומניהרומניה  רומניה הספרייה הלאומית של רומניה (Biblioteca Naţională a României) בוקרשט [148]
רוסיהרוסיה  רוסיה ספריית המדינה הרוסית מוסקבה [149]
הספרייה הלאומית הרוסית סנקט פטרבורג [150]
הספרייה הנשיאותית על שם בוריס ילצין (Президентская библиотека имени Б.Н.Ельцина) [151]

ש[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
שוודיהשוודיה  שוודיה הספרייה המלכותית (Kungliga biblioteket) סטוקהולם [152]
שווייץשווייץ  שווייץ הספרייה הלאומית השווייצרית (Schweizerische Nationalbibliothek, Bibliothèque nationale suisse, Biblioteca Nazionale Svizzera) ברן [153]

ת[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
תאילנדתאילנד  תאילנד הספרייה הלאומית של תאילנד (หอสมุดแห่งชาติ) בנגקוק [154]
תוניסיהתוניסיה  תוניסיה הספרייה הלאומית תוניס [155]
תימןתימן  תימן הספרייה הלאומית של תימן עדן  

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]