פוסי ריוט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ה"פוסי ריוט"

פוסי ריוט הוא הרכב פאנק רוק פמיניסטי רוסי. ההרכב זכה לפרסום רב באמצעי תקשורת ברחבי העולם, בעקבות מעצרן של שלוש מחברותיו, המשפט שנערך להן וגזר הדין החמור יחסית שהוטל עליהן, בעקבות פעילות מחאה פוליטית שערכו נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

בנוסף לעיסוקן של חברות ההרכב במוזיקה, הן נהגו לערוך מיצגים מאולתרים ופרובוקטיביים מבחינה פוליטית במוסקבה, בנושאים כמו מעמד האישה ברוסיה או מחאה נגד ולדימיר פוטין על רקע מערכת הבחירות שלו לנשיאות, בזמן שכיהן כראש ממשלת רוסיה ב-2012.

בחודש מרץ 2012, לאחר שערכו הופעה בקתדרלת ישו המושיע, נעצרו שלוש מחברות הלהקה והואשמו בחוליגניות. בסוף יולי החל משפטן. הנשים זכו לאהדה רבה ברוסיה ובעולם, בין היתר בשל הפגיעה לכאורה בחופש הביטוי עם מעצרן והאשמתן, בשל טענתן ליחס קשה בזמן שהותן במעצר, ובשל העונש של 7 שנות מאסר שהיה אמור להיגזר עליהן בגין העבירה שנטען שביצעו. המשפט שנערך להן אף כונה בידי כמה משקיפים זרים כ-"משפט ראווה".

ב-17 באוגוסט קבע בית המשפט במוסקבה כי שלוש חברות הלהקה אשמות ב"חוליגניות המונעת משנאה דתית" וגזר עליהן עונש מאסר של שנתיים.‏[1]

ארצות הברית והאיחוד האירופי מתחו ביקורת נוקבת על העונש בנימוק שאינו מידתי.‏[2] הממשל בארצות הברית הודיע כי "ארצות הברית מאוכזבת מהכרעת הדין, לרבות העונשים חסרי הפרופורציה שנגזרו". משרד החוץ הבריטי הודיע כי "גזר הדין מעמיד בספק את מחויבותה של רוסיה לשמור על זכויות האזרחים במדינה". ארגון אמנסטי אינטרנשיונל הכריז על השלוש כעל אסירות מצפון.

הזמרת מדונה פרסמה אף היא הודעת תגובה שבה נאמר: "אני מוחה על ההרשעה ועל העונש שנגזר על פוסי ריוט על 40 שניות של הופעה שמהללת את הדעות הפוליטיות שלהן... אפילו אם מישהו איננו מסכים עם המיקום והאופן שבחרו להביע את עצמן, העונש קשה מדי ולמעשה אינו אנושי".

במהלך אוגוסט 2012, לאחר מתן גזר הדין, החלו הרשויות ברוסיה לחפש את שתי חברות ההרכב שהסתירו את פניהן בזמן אירוע המחאה, ובחשבון הטוויטר הרשמי של הלהקה נכתב, כי "שתיים מחברות הלהקה שלנו עזבו בהצלחה את המדינה... הן יאספו פמיניסטיות זרות כדי להיערך להפגנות חדשות!"‏[3].

קישורים חיצוניים [עריכה]

הערות שוליים [עריכה]

P music.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.