ג'וליה רוברטס
ג'וליה רוברטס, 2018 | |
לידה |
28 באוקטובר 1967 (בת 53) סמירנה, ארצות הברית ![]() |
---|---|
שם לידה |
Julia Fiona Roberts ![]() |
מדינה |
ארצות הברית ![]() |
תקופת הפעילות |
1987–הווה (כ־34 שנים) ![]() |
שפה מועדפת |
אנגלית ![]() |
עיסוק |
שחקנית טלוויזיה, שחקנית קולנוע, מפיקת קולנוע, דוגמנית, שחקנית תיאטרון, מדבבת, שחקנית ![]() |
מקום לימודים |
|
בן או בת זוג |
Daniel Moder (2008–הווה) ![]() בנג'מין בראט (1998–2001) ג'ייסון פטריק Daniel Moder ![]() |
צאצאים |
Hazel Patricia Moder, Phinnaeus Walter Moder, Henry Daniel Moder ![]() |
פרסים והוקרה | |
פרופיל ב-IMDb | |
![]() ![]() |
ג'וליה פיונה רוברטס (באנגלית: Julia Fiona Roberts; נולדה ב-28 באוקטובר 1967) היא שחקנית קולנוע אמריקאית. זוכת פרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר ושלושה פרסי גלובוס הזהב.
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
רוברטס נולדה בסמירנה, ג'ורג'יה שבארצות הברית לאב נוצרי-בפטיסטי ולאם קתולית וגדלה כקתולית. רוברטס נולדה כבת השלישית לאחר האח הגדול אריק רוברטס והאחות ליסה רוברטס גילאן, שניהם עוסקים במשחק. אביהם, וולטר גריידי רוברטס, עסק בשיווק מזרני מים והתעניין גם בכתיבה ומשחק. אם המשפחה, בטי לו ברדמס, עבדה בתור מזכירה בכנסייה ועסקה בתיאטרון בשעות הפנאי.
משפחתה של רוברטס חייתה בצניעות. כדי להתגבר על העוני, אביה ניהל בית ספר קטן למשחק כעבודה צדדית. בבית הספר למדו גם ילדיו של מרטין לותר קינג. כשג'וליה נולדה, קינג החליט לשלם את חשבון ההוצאות של בית החולים כאות הוקרה לאביה.
בשנת 1971 הוריה של רוברטס התגרשו. שנה לאחר מכן בטי לו רוברטס התחתנה עם מבקר התיאטרון מייקל מוזס. הנישואים לא החזיקו מעמד זמן רב ובשנת 1983 אמה של רוברטס התגרשה בשנית. שנים אחר כך בטי לו טענה שנישואיה למוזס "היו טעות גדולה" כיוון שמוזס היה אלים כלפי ילדיה מהנישואים הקודמים. אריק אכן אישר בפומבי את בעיית האלימות אך ג'וליה נמנעה מלעסוק בנושא.
קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]
שנות ה-80[עריכת קוד מקור | עריכה]
לאחר סיום לימודיה בתיכון "סמירנס קמפבל", החלה רוברטס ללמוד באוניברסיטת ג'ורגיה אך פרשה במהלך הלימודים ועברה לניו יורק כדי לנסות לפתח קריירה קולנועית, חתמה על חוזה עם סוכנות הדוגמניות "קליק" והתחילה ללמוד משחק. בנוסף, ניסתה רוברטס לתקן את המבטא הדרומי שלה שלא איפשר לה לקבל תפקידים בקולנוע. אחרי מבחני בד רבים, רוברטס קיבלה תפקיד משני ראשון בקולנוע בסרט "Firehouse", חמש עשרה שניות על המסך בסך הכל. בערך באותה שנה (1986) רוברטס הצטרפה לגילדת שחקני המסך. שם נאלצה לשנות את שמה הפרטי לג'וליה הואיל ובגילדה כבר הייתה רשומה שחקנית בשם ג'ולי רוברטס.
בשנים הבאות רוברטס השתתפה במספר סרטים שלא זכו להצלחה, בהם "Profondo Rosso" של הבמאי דריו ארג'נטו בו שיחקה רוברטס לצידו של אחיה אריק, אז שחקן מוכר הרבה יותר ממנה. הסרט שהקנה לה את פרסומה הראשוני היה הקומדיה "מיסטיק פיצה". בו שיחקה בשיער צבוע אדום, צבע שהפך עם הזמן לאחד מסימני ההכר שלה. עבור התפקיד הרוויחה השחקנית 50 אלף דולר.
הפריצה הגדולה של רוברטס באה בשנה לאחר מכן, לאחר שנאלצה לעבור לסנטה מוניקה (קליפורניה) כדי לטפל בדלקת קרום המוח בה חלתה[דרוש מקור]. קרבתה להוליווד עזרה לרוברטס לקבל יותר הצעות עבודה. התפקיד המשני אותו גילמה בסרט "מגנוליות מפלדה", כאישה צעירה חולת סוכרת בהכנותיה לחתונתה הביא לרוברטס זכייה בפרס גלובוס הזהב ומועמדות לפרס האוסקר עבור תפקיד משנה.
שנות ה-90[עריכת קוד מקור | עריכה]
"מגנוליות מפלדה" יצא לאקרנים בארצות הברית בסוף 1989. באותו זמן רוברטס כמעט סיימה להצטלם לקומדיה רומנטית עם שם זמני "3000 דולר" - הסכום שמציע גיבור הסרט (אותו גילם ריצ'רד גיר) לזונה בעבור שבוע בחברתו. על אף שהמפיקים רצו שחקנית מוכרת יותר לתפקיד הנערה ויוויאן וורד, הבמאי גארי מרשל שכנע אותם לקחת את רוברטס. בגרסה המקורית של התסריט לא היה לסיפור סוף טוב מבחינתה של הזונה. ויוויאן הייתה נרקומנית והתנאי של המיליונר היה שהיא תחדל להשתמש בסמים במשך אותו שבוע. בסופו של דבר, הגיבור אותו שיחק ריצ'רד גיר היה אמור לזרוק את ויוויאן מהאוטו בסוף הסרט ואף לזרוק עליה את הסכום שעל שמו נקרא הסרט.
בעקבות הצלחתה של רוברטס ב"מגנוליות מפלדה", דבר שהפך אותה לשחקנית מוכרת, החליט מרשל לצלם מחדש את סוף הסרט ולהוציא ממנו את כל הסצינות הקשות. גם שמו של הסרט שונה מ"3000 דולר" לאישה יפה. הסרט עם גיר ורוברטס יצא לאקרנים ב-23 במרץ 1990 והרוויח 180 מיליון דולר בארצות הברית - סכום גבוה לז'אנר הקומדיה הרומנטית. רוברטס זכתה למועמדות שנייה לפרס האוסקר - הפעם כשחקנית ראשית.
אחרי ההצלחה של אישה יפה וסרט המתח "קו הדממה" של הבמאי ג'ואל שומאכר, הפכה רוברטס לכוכבת. עבור הסרט הבא בהשתתפותה - לישון עם האויב, קיבלה רוברטס משכורת בסך מיליון דולר.
בתחילת שנות ה-90 החליטה רוברטס לשנות כיוון ולנסות לשחק תפקידים "רציניים". אחרי "לישון עם האויב" חזרה לשתף פעולה עם ג'ואל שומאכר בדרמה בחירתה של אהבה (Dying Young). לאחר מכן שיחקה בדרמת המתח תיק שקנאי על פי הספר של ג'ון גרישם. כמו כן, רוברטס שיחקה בסרטו של הבמאי הידוע רוברט אלטמן (משהו ללבוש) ובתפקיד קטן אצל וודי אלן (כולם אומרים אני אוהב אותך). ב-1995 חוותה כישלון קופתי ראשון כאשר הסרט בכיכובה מרי ריילי לא החזיר את הסכום שהושקע בו. בשלב זה החליטה רוברטס לקחת פסק זמן מהעבודה, וכך גרמה למבקרים למהר ולהספיד את הקריירה הקולנועית שלה.
היא כיכבה בסרט "החתונה של החבר שלי" משנת 1997. הסרט זכה להצלחה קופתית מרשימה וקיבל ביקורות מצוינות אצל מבקרי הקולנוע. על משחקה של רוברטס בסרט כתב המבקר של "שיקגו סאן טיימס" רוג'ר איברט כי היה "לא פחות ממבריק". אחרי הסרט "החתונה של החבר שלי", שיחקה רוברטס בעוד שתי קומדיות מצליחות - "נוטינג היל", עבורו הייתה מועמדת לפרס גלובוס הזהב ו-"תפוס את הכלה". משכורתה גדלה בהתאם ועבור תפקיד ראשי בסרט "חיוך של מונה ליזה" קיבלה רוברטס סכום חסר תקדים לשחקנית - 25 מיליון דולר. עם זאת, רוברטס המשיכה להשתתף גם בסרטים עם תקציב הרבה יותר צנוע. כך היה בסרט של הבמאי מייקל ניקולס "קרוב יותר" ("Closer") שהתקציב הכולל שלו היה 27 מיליון דולר (הסרט הרוויח יותר מ-115 מיליון דולר).
שנות ה-2000[עריכת קוד מקור | עריכה]
הצלחתה הגדולה ביותר של רוברטס הייתה בסרט הביוגרפי "ארין ברוקוביץ'" משנת 2000. הסרט הדרמטי זכה להצלחה קופתית מרשימה (250 מיליון דולר) והביא ליוצריו גם חמש מועמדויות לאוסקר, כולל מועמדות לשחקנית הטובה ביותר עבור רוברטס שגם זכתה בפרס. ב-2001 השתתפה בסרט "אושן 11", שגם הוא זכה להצלחה רבה; ב-2004 השתתפה בסרט ההמשך, "אושן 12". בשנת 2006 דיבבה את שרלוט בסרט המצויר "חוות הקסמים" בכיכובה של דקוטה פנינג.
בתחילת 2006 ניסתה כוחה בברודוויי, שם כיכבה לראשונה בהצגה "שלושה ימים של גשם" שנחלה כישלון קופתי (לטווח הארוך) ונקטלה על ידי המבקרים. ב-2007 חזרה רוברטס לקולנוע בדרמה של מייק ניקולס "מלחמתו של צ'ארלי וילסון". ניקולס צוטט כמי שאמר על ג'וליה: "היא כל כך יפה שלפעמים שוכחים עד כמה היא שחקנית טובה".
בשנת 2010, כיכבה בסרטים "יום האהבה" ו"לאכול,להתפלל,לאהוב (סרט). בשנת 2013 הופיעה רוברטס בקומדיה השחורה "אוגוסט: מחוז אוסייג'" בתפקיד ברברה ווטסון- פורדהאם בתה הבכורה של ויולט ווטסון (מריל סטריפ). תפקידה בסרט העניק לה מועמדות רביעית לאוסקר וראשונה לאחר 13 שנים בקטגוריית פרס אוסקר לשחקנית המשנה הטובה ביותר, היא הועמדה בנוסף גם לפרס גלובוס הזהב לתפקיד משני ולפרס באפט"א. בשנת 2016, כיכבה בסרט המתח "מפלצת הכס" לצידו של ג'ורג' קלוני. ב-2017 הופיעה רוברטס בסרט הדרמה "פלא" בתפקיד איזבל פולמן, אמו של אוגי, שנולד עם תסמונת גנטית נדירה שגרמה לעיוות חמור בפניו.[1] בשנת 2018, שיחקה בסרט "[]בן חזר הביתה]]" כהולי, אימו של בן הסובל מהתמכרות למשככי כאבים.
חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]
רוברטס הייתה בעבר במערכות יחסים עם השחקנים: ליאם ניסן, דילין מקדרמוט וקיפר סאת'רלנד, שלו הייתה מאורסת והם נפרדו שלושה ימים לפני מועד חתונתם ב-11 ביוני 1991. ב-25 ביוני 1993, היא נישאה לזמר הקאנטרי ליל לאביט. הם נפרדו במרץ 1995. בין השנים 1998 - 2001, היא הייתה במערכת יחסים עם השחקן בנג'מין בראט. בשנת 2000, בעת צילומי הסרט "המקסיקני", הכירה רוברטס את הצלם דניאל מודר. הם נישאו ב-4 ביולי 2002, ובנובמבר 2004, נולדו לזוג תאומים. בעקבות הלידה, החליטה רוברטס לקחת עוד פסק זמן ונעלמה מתודעת הקהל. ב-18 ביוני 2007 ילדה את בנה השלישי הנרי.
בפברואר 2014 נפטרה אחותה למחצה של ג'וליה, ננסי מוטס, בת ה-37, ממנת יתר.[2]
רוברטס מגדירה עצמה כהינדואיסטית. היא פעילה בקרן החירום הבינלאומית של האומות המאוחדות לילדים.
פילמוגרפיה חלקית[עריכת קוד מקור | עריכה]
- 1987 - Firehouse - c- בתפקיד בבס (לא קיבלה קרדיט)
- 1988 - "נעורים בקצב הרוק" (Satisfaction) - בתפקיד דאריל.
- 1988 - "מיסטיק פיצה" (Mystic Pizza) - בתפקיד: דייזי ארוחו.
- 1989 - "דם אדום" - בתפקיד: מריה קולוגרו.
- 1989 - "מגנוליות מפלדה" (Steel Magnolias) - בתפקיד שלבי איטלטון.
- 1990 - "קו הדממה" (Flatliners) - בתפקיד ד"ר רייצ'ל מאנוס.
- 1990 - "אישה יפה" (Pretty Woman) - בתפקיד ויויאן וורד.
- 1991 - "לישון עם האויב" (Sleeping With The Enemy) - בתפקיד: לאורה בארני.
- 1991 - "הוק" (Hook) - בתפקיד: טינקר בל.
- 1991 - "בחירתה של אהבה" (Dying Young) - בתפקיד: הילארי אוניל.
- 1993 - "תיק שקנאי" (Pelican Brief) - בתפקיד: דארבי שואו.
- 1995 - "משהו לדבר עליו" (Something To Talk About) - בתפקיד: גרייס קינג ביצ'ון.
- 1995 - "מרי ריילי" (Mary Reilly) - בתפקיד: מארי ריילי.
- 1996 - ״כולם אומרים אני אוהב אותך״ (Everyone Says I Love You")
- 1996 - "מייקל קולינס" - בתפקיד: קיטי קירמן
- 1997 - "תאורית הקשר" (Conspiracy Theory) - בתפקיד: אליס סאטון.
- 1997 - "החתונה של החבר שלי" (My Best Friend's Wedding) - בתפקיד: ג'וליאנה פוטר.
- 1998 - "אמא חורגת" (stepmom"") - בתפקיד איזבל קלי.
- 1999 - "תפוס את הכלה" (Runaway Bride) - בתפקיד: מגי קרפנטר.
- 1999 - "נוטינג היל" (Notting Hill) - בתפקיד: אנה סקוט.
- 2000 - "ארין ברוקוביץ'" (Erin Brockovich) - בתפקיד: ארין ברוקוביץ'.
- 2001 - "המקסיקני" (The Mexican) - בתפקיד: סמנטה בארזל.
- 2001 - "אושן 11" (Ocean's Eleven) - בתפקיד: טס אושן.
- 2001 - "אמריקה מאוהבת" (america swithearts) - בתפקיד: קטלין "קיקי" האריסון.
- 2002 - "התחרות הגדולה" (Grand Champion) - בתפקיד: ג'ולין.
- 2003 - "חיוך של מונה ליזה" (Mona Lisa Smile) - בתפקיד: קטרין אן ווטסון.
- 2004 - "קרוב יותר" (Closer) - בתפקיד: אנה.
- 2004 - "אושן 12" (Ocean's Twelve) - בתפקיד: טס אושן.
- 2006 - "גיבור על נמלים" (The Ant Bully) - דיבוב (הובה)
- 2006 - "חוות הקסמים" (Charlotte's web) - דיבוב (שרלוט העכבישה)
- 2007 - "מלחמתו של צ'ארלי וילסון" (Charlie Wilson's War) - בתפקיד: ג'ואן הרינג.
- 2008 - "לחזור בקיץ" (Fireflies in the Garden) - בתפקיד ליסה טיילור.
- 2009 - "משחק כפול" (Duplicity) - בתפקיד: קלייר סטנוויק.
- 2010 - "יום האהבה" (Valentine's day) - בתפקיד: קפטן קייט הזלטיין.
- 2010 - "לאכול, להתפלל, לאהוב" (Eat, Pray, Love) - בתפקיד: ליז גילברט.
- 2011 - "לארי קראון" ("Larry crowne") - בתפקיד: מרסדס טיינו.
- 2012 - "מראה מראה: הסיפור האמיתי" (״mirror,mirror") - בתפקיד: המלכה.
- 2013 - "אוגוסט: מחוז אוסייג'" ("August:Osage county") - בתפקיד: ברברה ווסטון.
- 2014 - הלב הרגיל ("The Normal Heart") - בתפקיד: אמה ברוקנר.
- 2015 - "הסוד שבעיניים" (אנ') ("Secret in Their Eyes") - בתפקיד: ג'ס.
- 2016 - "מפלצת הכסף" ("Money Monster") - בתפקיד: פאטי פן.
- 2016 - "יום האם" ("Mother's Day") - בתפקיד: מירנדה קולינס.
- 2017 - "דרדסים: הכפר האבוד" (דיבוב) - בתפקיד: דרדסית ערבה.
- 2017 - "פלא" - בתפקיד: איזבל פולמן.
- 2018 - "בן חזר הביתה" - בתפקיד: הולי ברנס-בידי.
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
ג'וליה רוברטס, ברשת החברתית אינסטגרם
ג'וליה רוברטס, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- ג'וליה רוברטס, באתר "אידיבי", מאגר הידע העברי לקולנוע ישראלי ועולמי
ג'וליה רוברטס, באתר AllMovie (באנגלית)
ג'וליה רוברטס, באתר Rotten Tomatoes (באנגלית)
- ג'וליה רוברטס, באתר Box Office Mojo (באנגלית)
- ג'וליה רוברטס, באתר Metacritic (באנגלית)
- ג'וליה רוברטס, באתר TV.com (באנגלית)
- יובל אברמוביץ', אמא יפה, באתר ישראל היום, 22 בספטמבר 2010
- אראלה טהרלב בן־שחר, 10 פיצות על הבוקר: ג'וליה רוברטס משנה פאזה, באתר ynet, 19 באוקטובר 2010
- אמיר קמינר, ג'וליה רוברטס: מזונת רחוב לעקרת בית, באתר Xnet, 14 ביולי 2011
- איילה אוראל, המלכה האם: ג'וליה רוברטס נכנסת לתפקיד של אם מרשעת, באתר nrg, 17 במרץ 2012
- קרן אוחיון, המלכה ג'וליה. ראיון בלעדי ב"לאשה", 18 במרץ 2012
- רעות ענבר, אישה יפה, הבגדים פחות: הסטייל של ג'וליה רוברטס, באתר nrg, 11 באפריל 2012
- דודי כספי, רוברטס: "משחק הוא רק תחביב בשבילי", באתר ישראל היום, 13 בדצמבר 2013
- שי ארזואן, ג'וליה רוברטס: "לא רוצה עוד ילדים", באתר ynet, 15 בדצמבר 2013
- אחותה של ג'וליה רוברטס נמצאה מתה בדירתה, באתר וואלה! NEWS, 11 בפברואר 2014
- צביה בלום, ג'וליה רוברטס על האחות למחצה: "גאה שהתאבדה", במדור "פנאי פלוס" באתר ynet, 11 במאי 2014
- אורי קליין, סוף סוף קורה משהו מעניין בקריירה של ג'וליה רוברטס, באתר הארץ, 19 ביוני 2014
- כבר לא אישה יפה: אמריקה יוצאת למערכה נגד ג'וליה רוברטס, באתר Xnet, 21 ביוני 2014
- שיק או שוק: ג'וליה רוברטס נמרה, במדור "פנאי פלוס" באתר ynet, 19 באוקטובר 2014
- אישה יפה בחוף: ג'וליה רוברטס לוהטת בביקיני, באתר וואלה! NEWS, 23 ביוני 2015
- יעל ביר-כץ, לאכול, להתפלל, לאהוב: ג'וליה רוברטס אם השנה, במדור "פנאי פלוס" באתר ynet, 21 בפברואר 2016
- ענבל חייט, האם ג'וליה רוברטס הולכת ומתעוורת?, באתר מאקו, 23 במאי 2016
- קיץ על החוף: ג'וליה רוברטס חושפת טפחיים, באתר וואלה! NEWS, 19 ביוני 2016
- ג'וליה רוברטס: "המדיה החברתית מטונפת", במדור "פנאי פלוס" באתר ynet, 5 באוגוסט 2014
- וואלה! סלבס, בפעם החמישית: ג'וליה רוברטס היא האישה היפה בעולם, באתר וואלה! NEWS, 19 באפריל 2017
- דודי כספי, ג'וליה רוברטס בת 50, באתר ישראל היום, 26 באוקטובר 2017
- דנה קסלר, ג'וליה רוברטס חוגגת 50: "יש סיבה לכך שלא רואים אותי עירומה", באתר מעריב אונליין, 28 באוקטובר 2017
- אינה טוקר, חיוכה של ג'וליה רוברטס: 50 שנה לכוכבת הגדולה של הוליווד, 28 באוקטובר 2017
- איתמר זהר, הסרט "פלא": מי אמר שהקריירה של ג'וליה רוברטס גמורה, באתר הארץ, 26 בנובמבר 2017
- חן חדד, ג'וליה רוברטס מגיעה סוף סוף לטלוויזיה, באתר הארץ, 14 בספטמבר 2018
- דודי כספי, היפה והחנונית, באתר ישראל היום, 25 באוקטובר 2018
- עידו ישעיהו, "Homecoming": למה דווקא הסדרה הזו גרמה לג'וליה רוברטס לבוא לטלוויזיה?, באתר וואלה! NEWS, 4 בנובמבר 2018
- חן חדד, "הומקאמינג": ממגנטת ולא רק בזכות ג'וליה רוברטס, באתר הארץ, 6 בנובמבר 2018
- ניר וולף, "השיבה הביתה": בינג' עם ג'וליה רוברטס, באתר ישראל היום, 4 בנובמבר 2018
- סמדר שילוני, HomeComing: תגיעו בשביל ג'וליה רוברטס, תישארו בשביל הסדרה, באתר ynet, 13 בנובמבר 2018
- ניב הדס, ג'וליה רוברטס הופכת את הטלוויזיה לאמנות, באתר הארץ, 21 בנובמבר 2018
- אורי קליין, אפילו ג'וליה רוברטס לא מצילה את הסרט הזה, באתר הארץ, 20 בפברואר 2019
- נועה אורון, ג'וליה רוברטס על הסרט החדש, באתר מאקו, 20 בפברואר 2019
- אמיר בוגן, ג'וליה רוברטס: "אי אפשר לדעת אם אישה יפה היה עובד היום", 21 בפברואר 2019
- אבנר שביט, "בן חזר הביתה": ג'וליה רוברטס כפי שמעולם לא ראיתם אותה, באתר וואלה! NEWS, 22 בפברואר 2019
- אבנר שביט, השחור היום ירוק מאוד: המהפך שלא היה בטקס האוסקר, באתר וואלה! NEWS, 25 בפברואר 2019
- איתמר זהר, ג'וליה רוברטס: הסרט "אשה יפה" לא היה מופק כיום בהוליווד, באתר הארץ, 19 במרץ 2019
- דרור בלילטי, ג'וליה רוברטס נרתמת למען נוער להט"בי - בדממה, באתר מאקו, 14 באפריל 2019
- מערכת mako תרבות, הסוף המקורי של "אישה יפה" יזעזע אתכם, באתר מאקו, 5 ביוני 2019
- רן בן מיכאל, איפה ג'וליה רוברטס כשבאמת צריך אותה, באתר ynet, 7 ביוני 2019
- איתי שטרן, 29 שנים לאחר צאתו, מתברר כי הסיום של "אישה יפה" היה אמור להיות קודר יותר, באתר הארץ, 17 ביוני 2019
- יונתן ריגר, הסוד של ג'וליה רוברטס, באתר מאקו, 17 ביוני 2019
- חן חדד, "לפחות אני בחברה טובה": התגובה של ג'וליה רוברטס על כך שאינה מועמדת לאמי, באתר הארץ, 17 ביולי 2019
- ענבל חננאל, התעלפנו: ג'וליה רוברטס במחווה ל"אישה יפה", במדור "פנאי פלוס" באתר ynet, 6 באוקטובר 2019
- ג'וליה רוברטס, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ * דודי כספי, החדש של ג'וליה רוברטס, באתר ישראל היום, 15 בנובמבר 2017
- ^ אחותה של ג'וליה רוברטס נמצאה מתה בדירתה, באתר וואלה! NEWS, 11 בפברואר 2014
- זוכי אוסקר: השחקנית הטובה
- זוכות פרס באפט"א לשחקנית הטובה ביותר
- שחקניות קולנוע וטלוויזיה אמריקאיות
- זוכי פרס גילדת שחקני המסך - שחקנים
- זוכי פרס גלובוס הזהב: קולנוע: שחקנית ראשית בדרמה
- זוכי פרס גלובוס הזהב: קולנוע: שחקנית בקומדיה או בסרט מוזיקלי
- זוכי פרס גלובוס הזהב: קולנוע: שחקנית משנה
- משפחת רוברטס
- זוכי פרס דונוסטיה
- אמריקאיות שנולדו ב-1967