לדלג לתוכן

לוסי דובינצ'יק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לוסי דובינצ'יק
Люси Дубинчик
לוסי דובינצ'יק, 2015
לוסי דובינצ'יק, 2015
לידה 17 בדצמבר 1982 (בת 41)
מוסקבה, ברית המועצות
סוגה מועדפת תיאטרון
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1992
מקום לימודים תלמה ילין עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה פרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר לשנת 1996
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לוּסִי דוּבִּינְצִ'יקרוסית: Люси Дубинчик; נולדה ב-17 בדצמבר 1982) היא שחקנית ישראלית. זוכת פרס אופיר לשנת 1996 על תפקידה כקלרה בסרט "קלרה הקדושה".

לוסי דובינצ'יק
לוסי דובינצ'יק בהצגה "דון ז'ואן ", תיאטרון גשר

דובינצ'יק נולדה לאירנה ולאלכס דובינצ'יק במשפחה בת ארבעה ילדים וגדלה במוסקבה שברוסיה (אז חלק מברית המועצות). ב-1989, בהיותה בת שבע, עלתה לישראל יחד עם משפחתה. בתחילה התגוררו ברחובות, וב-1992 עברו לתל אביב.

בשנת 1992, כשהייתה בת 10, הוחתמה על ידי סוכנות הדוגמניות "יולי" כדוגמנית, ודגמנה עד שנת 1994 בקמפיינים, קטלוגים ופרסומות. דובינצ'יק היא בוגרת מגמת משחק ותיאטרון בבית הספר התיכון לאמנויות "תלמה ילין" (ביחד עם תלמידי המגמה הופיעה בהפקת המקור של ההצגה "רצח" של חנוך לוין, כשהייתה בכיתות ז'-ח'), ובוגרת הסטודיו למשחק ניסן נתיב תל אביב, מחזור ל"ח (2003-2000). בכיתתה למדו בין השאר רועי אסף, ליאת אזר, אודי רוטשילד, שרון דנון, יובל רז ומיכל שפירא.

קריירה קולנועית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תפקידה הראשון על המסך היה בסרט הקולנוע "זהר" שיצא ב-1993, שם גילמה בתפקיד קטן את חברתו של גילי ארגוב, בנו של זהר.

ב-1996 כיכבה בתפקיד הראשי של קלרה בסרט "קלרה הקדושה", בבימוים של ארי פולמן ואורי סיון. המלהקת אורית אזולאי, שליהקה אותה לפרסומת, הזמינה אותה לאודישנים לסרט ודובינצ'יק נבחרה לתפקיד הראשי. הסרט יצא לאקרנים בשנת 1996 וזכה בפרס אופיר לסרט העלילתי הטוב ביותר. על תפקידה בסרט זכתה דובינצ'יק בפרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר, והייתה לשחקנית הצעירה ביותר שזכתה אי פעם בפרס זה. במסגרת מסע ההקרנות של הסרט השתתפה בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם ואז שבה ללימודיה בבית הספר.

בשנת 1999 שיחקה בסרט הקולנוע "החברים של יאנה". בסרט גילמה את דמותה של בתו של יורי (שמיל בן-ארי), נגן רחוב שמקבץ נדבות. על תפקידה בסרט הייתה מועמדת לפרס אופיר בקטגוריית "שחקנית המשנה הטובה ביותר".

לאחר שסיימה את לימודי המשחק השתתפה בסרט הסטודנטים האמריקני-ישראלי "איפור" ("Make-up", בבימויה של ענבר גלבוע), בסרט "גיבורים קטנים" ובתפקיד אלמנתו הצעירה של נתי רביץ בדרמת הפשע "מלח הארץ" (בבימויו של אורי ברבש). ב-2006 השתתפה בסרט המוקומנטרי הקצר "סיפורו של ג. ג. אסלמונד" בבימויו של יואב נבו, שפתח את הפסטיבל הבינלאומי ה־11 לסרטי סטודנטים בתל אביב, לצדם של שרון אלכסנדר, גורי אלפי, ליאור מילר וגילה אלמגור. ב-2006 שיחקה לצדו של אייל שכטר בסרט האימה הקצר "טוב שחזרת הביתה", בבימויו של ליאור חפץ.

ב-2007 השתתפה בקופרודוקציה צרפתית-ישראלית "חומר למחשבה" (סינדרום ירושלים), בבימוים של סטפן בלאיש ועמנואל נקש, לצד לירון לבו. באותה שנה שיחקה בתפקיד הראשי לצד גיא זו-ארץ בקומדיה הרומנטית של יאיר הוכנר "אנטארקטיקה" (2007). היא גילמה את דמותה של שירלי, לסבית חולמנית.

ב-2008 שיחקה בסרט הקולנוע "מפטיר" בבימויו של דויד בן ארי.

ב-2012 גילמה את דמותה של אפרת זימר בסרטו של אסי דיין "ד"ר פומרנץ". באותה שנה שיחקה בסרט הרוסי "המנצח" בבימויו של פאבל לונגין, לצידה של אניה בוקשטיין.

ב-2014 הצטלמה לסרט הקולנוע "מי את" בבימויו של אריאל כהן. דובינצ'יק משחקת בתפקיד הראשי של אליזבת, ניצולת שואה שמתחזה לנאצית.

ב-2016 הצטלמה לסרט "עלה קטן" בבימויה של טלי אברהמי.

ב-2018 הצטלמה לסרט הקולנוע "עץ הפוך" בבימוי אריאל כהן.

קריירה טלוויזיונית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקריירה הטלוויזיונית של דובינצ'יק כללה הפקות דרמה לצד טלנובלות ואופרות סבון. הופעתה הטלוויזיונית הראשונה הייתה במספר פרקים בסדרת הטלוויזיה "פלורנטין", בשנת 1998. בהמשך השתתפה בסדרה "השכנים ממול" (ערוץ 1) וב"החצר", אופרת הסבון הדתית הראשונה בערוץ התכלת.

דובינצ'יק שיחקה בטלנובלה היומית "מיכאלה", ששודרה בערוץ הוט 3. היא גילמה את דמותה של מיה אקריש, בתם של דן (שרון אלכסנדר) ויסמין (חני נחמיאס), דוגמנית בולימית המכורה לסמים.

שיחקה בסרט הטלוויזיה "מכתבים מרישיקש" (2004), בבימויו של דניאל וקסמן, שצולם בהודו. בסרט גילמה את דמותה של אנה וייסמן, שיצאה למסע בהודו ואביה אלכס (ולדימיר פרידמן) יוצא לחפש אחריה. כעבור שנה שיחקה בסרט הטלוויזיה "מרכבה ירוקה" בבימויו של גילי גולדשמידט. שיחקה במיני-סדרה "תחת שמי ורונה" שהופקה בטלוויזיה ברוסיה (2005) וצולמה בישראל, ברוסיה ובוורונה. הסדרה מהווה גרסה רוסית-יהודית-מודרנית ל"רומיאו ויוליה". דובינצ'יק שיחקה בתפקיד הראשי של לאה, בחורה יהודייה-דתייה שמחתנים אותה עם בחור יהודי (סשה דמידוב), בעוד היא מנהלת רומן עם אנדריי (מיכאל קוגל), בחור רוסי.

בסדרת הטלוויזיה "מרחק נגיעה" ששודרה בערוץ 2 ב-2007, גילמה את דמותה של נטליה מינץ, מחליקה על הקרח ואחותו הקטנה של זוריק (הנרי דוד), שעולה לישראל מרוסיה עם הוריה מרינה (יבגניה דודינה) וסשה (סלבה ביברגל), למורת רוחה.

ב-2008 שיחקה בתפקיד הראשי של נערה דתייה מתנחלת על רקע ההתנתקות בסרט הטלוויזיה "פרשת רות".

בשנת 2008 השתתפה בתוכנית המציאות "רוקדים עם כוכבים" עם בן זוגה, הרקדן דניס בלוצרקובסקי. השניים נאלצו לפרוש בסיבוב החמישי עקב פריצת דיסק חמורה של בלוצרקובסקי.

ב-2010 שיחקה בסרט הטלוויזיה הגרמני "דואט לרצח", לצידו של מנשה נוי. ב-2013 שיחקה בסדרת דרמה "בית המשאלות" מאת ובבימויו של חיים בוזגלו, שהוקרנה בערוץ הראשון.

בשנת 2015 השתתפה בעונתה השנייה של תוכנית הדוקו "6 אימהות" ששודרה בערוץ 2 (רשת).

ב-2018 השתתפה בתוכניות "גב האומה" ואנשים.

קריירת התיאטרון

[עריכת קוד מקור | עריכה]
לוסי דובינצ'יק בהצגה "לה פונטיין- היער הקסום", תיאטרון גשר
לוסי דובינצ'יק בהצגה "שש דמויות מחפשות מחבר", תיאטרון גשר

מגיל צעיר שיחקה דובינצ'יק בהצגות תיאטרון. בין השאר, השתתפה בהצגות "מזריץ", "רחוב טוב" (מחזמר, בתפקיד קומי של רוסיה-נוצריה כזוגתו של ניר לוי), "המדריך לחיים הטובים" (קופרודוקציה של תיאטרון הבימה ותיאטרון באר שבע), "כל נדרי" (בתיאטרון אנסמבל הרצליה) ועוד.

ב-2005 שיחקה בתפקיד הראשי בהפקת התיאטרון מחול "התיבה". גילמה את דמותה של לילי, בת למשפחה בורגנית צרפתית, המכירה בפריז את טימופיי, פליט סרבי הומוסקסואל. השניים מנסים לחיות ביחד ולאהוב.

ב-2007 השתתפה בהצגה "כן לא שחור לבן" יחד עם גיא לואל. באותה שנה הצטרפה לתיאטרון גשר, שמאז ועד 2020 היווה את עיקר פעילותה בשדה המשחק. בגשר שיחקה בשמונה עשרה הצגות:

  • ההצגה הראשונה בה שיחקה בגשר הייתה "לילות לבנים" על פי דוסטויבסקי. דובינצ'יק שיחקה בתפקיד הנשי הראשי את נַסְטֵנקה, שמחפשת את אביר חלומותיה. היא פוגשת ב"החולם" (אמנון וולף), בחור תמהוני ובמהלך ארבעה ימים נרקמים ביניהם יחסים.
  • בהצגה "שוורץ וחיות אחרות", בבימויו של יבגני אריה גילמה את דמותה של קשטנקה, כלבה שמאבדת את בעליה ונקלעת לקרקס חיות ומנסה להשתלב בו ותוך כדי כך כותבת מכתבים לבעליה האבוד, אליו היא מתגעגעת.
  • בהצגה "טרטיף" בבימויו של אריה, גילמה את דמותה של מריאן, שמנסים לחתן אותה עם מי שאינה אוהבת, בעוד היא רוצה להתחבר לאהובה ואלר (אלון פרידמן).
  • בהצגה "הרפר ריגן", בבימויו של עודד קוטלר, גילמה את דמותה של שרה ריגן, תפקיד עליו הייתה מועמדת לפרס התיאטרון הישראלי לשחקנית המשנה בשנת 2009.
  • בהצגה "וואסה" גילמה את דמותה של לודמילה, בתה של וואסה (נטשה מנור, שגם ביימה), בחורה נאיבית וטובת לב, שרואה את העולם בוורוד.

מלבד זה, בהיותה ב"גשר", שיחקה בסדרת תפקידי גברים: ב"שש דמויות מחפשות מחבר" גילמה את דמותו של הנער, ב"פיניטה לה קומדיה" בה שיחקה מאז 2012 ועד 2020 גילמה את דמותו של ילד חירש-אילם וב"הנפש הטובה מסצ'ואן" שעלתה באוקטובר 2014 גילמה את דמותו של נער סיני.

בהצגת המולטימדיה "הלוך ושוב" (2013-14) שיחקה בתפקיד הראשי. דובינצ'יק גילמה שתי דמויות: בסרט את אהובתו של השייט (הנרי דוד) ועל הבמה את הבת שלהם.

שיחקה ב"גשר" בהצגות "הדיבוק", "מר ורטיגו", "דון קיחוטה" ו"אנדי וורהול".

בין 2014 ועד 2015 שיחקה בהצגה "חמוצ", מאת ובבימויו של ג'ייסון דנינו הולט, בתפקיד הנשי הראשי לצדו של דנינו הולט.

עיסוקים נוספים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2004 הופיעה דובינצ'יק בקליפ לשיר "דוד" שהופיע באלבום "החיים הם חלום" של הזמר דודי לוי.

בשנים 2005–2007 הייתה שותפה במשרד יחסי הציבור RBD, לצד שירי רווה ותמי בארי, המשרד התמחה ביחסי ציבור למסעדות ואמנים.

הייתה עוזרת-במאי בהצגות "שונאים. סיפור אהבה" (בבימויו של יבגני אריה, 2008), "הרפר ריגן" (בבימויו של עודד קוטלר, 2009), "רומן בעבודה" (בבימוים של יבגני אריה ולנה קריינדלין, 2009), "הלוך ושוב" (בבימויו של סשה קריינדלין, 2014). הייתה מנהלת הצגה ב"וואסה" (בבימויה של נטשה מנור, 2013).

במסגרת תיאטרון גשר הקימה והפיקה את "מועדון 71 הכיסאות" בשנת 2010. הפיקה בשנים 2012–2013 את פסטיבל הקיץ של התיאטרון.

בבחירות לרשויות המקומיות, שנערכו באוקטובר 2013, ניצבה במקום העשירי ברשימתו של רון חולדאי - תל אביב אחת למועצת העיר תל אביב יפו[1].

בשנים 2013–2014 הופיעה לצד ולדימיר פרידמן במופע השירה "ואלנקי", המיועד לקהל הרוסי.

בשנים 2013–2014 הופיעה ביחד עם הבמאי אייזק בראל בדואט "לכי אהבה". הם הוציאו ביחד קליפ מצולם ושיר לרדיו.

ב-2014 שרה שיר ראפ קומי בשם "לוסי דובינצ'יק פותחת ה-כ-ל!", מתוך התוכנית "מחוץ לחוק" שמשודרת ב-HOT. השיר זכה לתפוצה רחבה ביו טיוב וברשתות החברתיות.

הייתה בין המשקיעים בפיתוח האפליקציה "Intoeat" - רשת חברתית לאוכל ומסעדות. במאי 2016 הגישה דובינצ'יק בקשה להכרה בה כפושטת רגל, לאחר שלא הצליחה להשיב לבנק חוב בסך 156 אלף ש"ח, שמקורו בהלוואה שנטלה לשם השקעה זו[2]. ב-2018 בוטלה פשיטת הרגל[3][4].

החל מ-2014 ועד 2016 הגישה את "מאחורי הקלעים עם לוסי דובינצ'יק", תוכנית בנושאי תרבות ב"רדיו פילפל".

ב-2016 העלתה מופע של שירי לאונרד כהן בהפקתה ובביצועה.

ב-2018–2019 השתתפה דובינצ'יק במופע "הגשר שבין המילים למנגינה", בניצוחו ובימויו של גיל שוחט, בו הקריאה מונולוגים של צ'כוב על רקע המוזיקה.

ב-2021 התמנתה לסמנכ"לית עמותת שניר.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-29 באוגוסט 2007 ילדה דובינצ'יק בת מג'וני פיטרסון, אותו הכירה כששיחקו בסרט "קלרה הקדושה".

בשנת 2010 נישאה לבמאי שי בן עטר, ובשנת 2012 השניים התגרשו.

ב-1 באוגוסט 2017 נפלה מקומה רביעית בבניין בו היא התגוררה ביפו, ופונתה במצב קשה לבית החולים איכילוב[5]. כעבור ימים אחדים חל שיפור במצבה, שתואר כמצב בינוני[6]. דובינצ'יק מניחה כי בזמן שישבה על אדן החלון בביתה היא התעלפה, וכך נפלה[7]. בספטמבר 2017 התארסה לחגי פוקס, אותו הכירה במהלך אשפוזה בבית החולים לאחר פציעתה, לאחר חודש שהיו בזוגיות[8]. ב-18 בדצמבר באותה השנה השתחררה מבית החולים[9]. ב-14 במאי 2018 ילדה בת משותפת לה ולארוסה, חגי פוקס. ב-5 באפריל 2019 ילדה בן.

מתגוררת ברמת גן.

פילמוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שנה שם הסרט במאי/ת תפקיד הערות
בהפקה להפוך את העולם אורי רביד ויניב טל
2018 עץ הפוך אריאל כהן
2016 ביום השישי עמיחי חסון רונה
2016 עלה קטן טלי אברהמי טלי
2016 מי את אריאל כהן אליזבת
2013 המנצח פאבל לונגין דינה
2012 ד"ר פומרנץ אסי דיין אפרת זימר
2009 מיקה מירב חטב מיקה סרט סטודנטים, מעלה
2008 אנטארקטיקה יאיר הוכנר שירלי
2008 פרשת רות קרן אביטן רות
2007 מפטיר דויד בן ארי אוקסנה
2007 סינדרום ירושלים - חומר למחשבה עמנואל נקש וסטפן בלאיש איבונה
2006 מלח הארץ אורי ברבש אנה
2006 גיבורים קטנים איתי לב מרינה
2006 טוב שחזרת הביתה ליאור חפץ עדי סרט קצר
2006 סיפורו של ג. ג. אסלמונד יואב נבו בריג'יט סרט הפתיחה של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים
2005 מרכבה ירוקה גלעד גולדשמידט יוליה סרט טלוויזיה
2004 מייק אפ ענבר גלבוע איילה סרט קצר
2004 מכתים מרישיקש דניאל וקסמן אנה סרט טלוויזיה
1999 החברים של יאנה אריק קפלון בתו של יורי
1996 קלרה הקדושה אורי סיון וארי פולמן קלרה צ'אנוב
1993 זהר ערן ריקליס חברתו של גילי
סדרה/תוכנית ערוץ במאי/ת תפקיד שנה
אנשים קשת 12 2018
גב האומה ערוץ עשר סיון מגזניק 2018
6 אימהות ערוץ 2 איתן שמואלוף אמא 2016
בית המשאלות הערוץ הראשון חיים בוזגלו 2013
ארץ נהדרת ערוץ 2 (קשת) אייל B, אופיר לובל בתפקיד עצמה 2013
דואט לרצח הטלוויזיה הגרמנית יורגו פפבסלי דאשה 2010
מרחק נגיעה ערוץ 2 (רשת) רוני ניניו נטליה מינץ 2007
24/7 - תום אבני HOT, ערוץ הילדים גורי אלפי, אודי גוטשלק בתפקיד עצמה 2007
בוא נתערב הטלוויזיה החינוכית הישראלית שעיה פורסטנברג יעל 2005
תחת שמי ורונה ערוצי הטלוויזיה ברוסיה, הוקרן בישראל בערוץ 9 ולדימיר קרסנופולסקי, ולרי אוסקוב לאה 2005
מ.ק. 22 ערוץ ביפ אסף הראל קול 2004
מיכאלה HOT3 יצחק שאולי מיה אקריש 2004
החצר ערוץ התכלת אבי כהן גיטל רוטנברג 2003
דואר נע גליל מערבי ערוץ 2 עופר ויצמן מעיין 2001
המכון ערוץ 2 אורי ברבש 2001
פלורנטין ערוץ 2 אורי סיון, איתן פוקס, אריק רוטשטיין לוטוס תפוח 1998

תיאטרון גשר

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הצגה מחזאי/ת במאי/ת תפקיד שנת הפקה
אנדי וורהול מיכאל קרמנקו מיכאל קרמנקו אנדי וורהול 2017
מר ורטיגו עיבוד של יואב שוטן לספרו של פול אוסטר עירד רובינשטיין 2015
אני דון קיחוטה רועי חן בהשראת הרומן "דון קישוט" מאת סרוונטס יבגני אריה 2015
הדיבוק רועי חן בהשראת ש. אנ-סקי יבגני אריה 2014
הנפש הטובה מסצ'ואן מחזה: ברטולט ברכט, מוזיקה לשירים: פאול דסאו יבגני אריה ילד 2014
מסעות אודיסאוס (הצגת ילדים) רועי חן ע"פ הומרוס שיר גולדברג טלמכוס / טל, ילד 2014
וואסה עיבוד של נטשה מנור למחזה מאת מקסים גורקי נטשה מנור לודמילה 2013
פיניטה לה קומדיה – סאטירה מחייו של מובטל על פי "המתאבד" מאת ניקולאי ארדמן אלכסנדר מורפוב פדיה 2013
הלוך ושוב עיבוד של רועי מליח-רשף למחזה "השייט" מאת אנה יבלונסקיה סשה קריינדלין 2013
דון ז'ואן מולייר אלכסנדר מורפוב איזבלה וגם איכרה 2013
יונה ונער עיבוד של רועי חן ויבגני אריה לרומן מאת מאיר שלו יבגני אריה יונה 2013
שש דמויות מחפשות מחבר רועי חן בעיבוד למחזה של לוּאיג'י פִּירַנְדֶלוֹ יבגני אריה הנער 2010
טרטיף מולייר יבגני אריה מריאן 2009
הרפר ריגן סיימון סטיבנס עודד קוטלר שרה ריגן 2009
רומן בעבודה על פי אמיל ברגינסקי ואלדר ריאזנוב יבגני אריה ולנה קריינדלין מיקה 2009
לה פונטיין – היער הקסום (הצגת ילדים) על פי משלי ז'אן דה לה פונטן יבגני אריה 2008
שוורץ וחיות אחרות עיבוד של רועי חן ויבגני אריה לסיפורים של ברנרד מלמוד, פטריק בסון ואנטון צ'כוב יבגני אריה קשטנקה (כלבה) 2008
לילות לבנים על פי פיודור דוסטויבסקי ניקולאי דרוצ'ק נַסְטֵנקה 2007

תיאטראות נוספים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הצגה תיאטרון מחזאי/ת במאי/ת תפקיד שנה
הגשר שבין המילים למנגינה מופע מוזיקלי צ'כוב גיל שוחט הקראת מונולוגים של צ'כוב 2019-2018
מופע לאונרד כהן מופע שירה לוסי דובינצ'יק לוסי דובינצ'יק לוסי דובינצ'יק שרה 2016
חמוצ תיאטרון נחמני והקאמרי ג'ייסון דנינו הולט ג'ייסון דנינו הולט האישה 2014
בילבי בת גרב (מחזמר) גלעד פרלמן 2009
ערב צ'כוב תיאטרון אנסמבל הרצליה אנטון צ'כוב איה קפלן 2007
בובה שחורת עיניים נעם בן אזר 2007
רחוב טוב (מחזמר) תיאטרון אנסמבל הרצליה חנן פלד במחזמר המבוסס על ספרו של ג'ף וייטי והתוכנית "רחוב סומסום". מוזיקה: יוני בלוך חנן פלד 2006
כן, לא, שחור, לבן תיאטרון ארצי לנוער ניצן כהן וצביקה קורמן-כרמון צביקה כורמן קרמון 2006
כל נדרי תיאטרון אנסמבל הרצליה יהושע סובול גדליה בסר 2006
התיבה הפקה של סטודיו זיגוטה בפסטיבל "מחולוהט 2005" ובתיאטרון תמונע על פי הספר "ארגז כלי כתיבה" של הסופר הסרבי מילוראד פאביץ' מרינה בלטוב ונתלי שילמן; מוזיקה: קרני פוסטל לילי 2007-2005
המדריך לחיים טובים קופרודוקציה של תיאטראות הבימה ובאר שבע יעלי רונן, על פי הספר "תסמונת המחסום" מאת לירן רון פורר וסיפורים של השחקנים יעלי רונן אלונה 2006-2004
סבא אליעזר והגזר (מחזמר לילדים) תיאטרון גבעתיים שילוב של הסיפורים "הדחליל" ו"סבא אליעזר" מאת לוין קיפניס 2004
מזריץ' תיאטרון צוותא אפרים סידון ואיציק ויינגרטן איציק ווינגרטן 2006-2003
מחזמר סטודיו למשחק ניסן נתיב משה נאור משה נאור 2003
רצח הקאמרי חנוך לוין עמרי ניצן 1999-1998

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לוסי דובינצ'יק בוויקישיתוף

ראיונות וכתבות

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]