רשימת מנחי האירוויזיון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רשימת מנחי האירוויזיון כוללת את אלה אשר הנחו את תחרות האירוויזיון, מאז תחילת תחרויות בשנת 1956. משנת 1988 הנורמה היא שיש שני מנחים לתחרות. בכל תחרויות לפני 1978 היה מנחה אחד, ומשנת 1988 היו מעט תחרויות עם מנחה אחד. אירוויזיון 1999 בישראל היה הראשון שבו היו שלושה מנחים.

רשימת המנחים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המאה ה-20[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנות ה-50
שנה מנחים תמונה
1956 לוהגרין פיליפלו
1957 אניד איפליקיאן
1958 האני ליפס
Eurovision Song Contest 1958 - Franck Pourcel, Hannie Lips & André Claveau.png
1959 ז'קלין ז'ובר
שנות ה-60
שנה מנחים תמונה
1960 קייטי בויל
1961 ז'קלין ז'ובר
1962 מיריי דלנואה
1963 קייטי בויל
1964 לוטה ויבר
1965 רנאטה מאורו
Eurovision Song Contest 1965 - Renata Mauro.jpg
1966 ז'וזיאן שן
1967 אריקה ואל
1968 קייטי בויל
1969 לאוריטה ולנסואלה
שנות ה-70
שנה מנחים תמונה
1970 וילי דוב
1971 ברנדט ני גלנצ'ור
1972 מוירה שירר
1973 הלגה גיטון
1974 קייטי בויל
1975 קארין פאלק
1976 קורי ברוקן
Eurovision Song Contest 1976 rehearsal - Corry Brokken 1.png
1977 אנג'לה ריפון
1978 דניס פבר ולאון זיטרון
1979 ירדנה ארזי ודניאל פאר
שנות ה-80
שנה מנחים תמונה
1980 מרלוס פלויטסמה
Eurovisie Songfestival, repetitie presentatrice Marlous Fluitsma, Bestanddeelnr 930-7752.jpg
1981 דורין ני בריהיאן
1982 ג'אן לימינג
1983 מרלן שארל
1984 דזירה נוסבוש
1985 ליל לינדפורש
1986 אוסה קלבלנד
1987 ויקטור לאסלו
1988 מישל רוקה ופט קני
1989 לוליטה מורנה וז'אק דשנו
שנות ה-90
שנה מנחים תמונה
1990 הלגה ולאהוביץ' ואוליבר מלאקאר
1991 ג'יליולה צ'ינקווטי וטוטו קוטוניו
1992 הארלוד טרויטיגר ולידיה קפוליקיו
1993 פיונואלה סוויני
1994 סינת'יה ני מורצ'ו וג'רי ראיין
1995 מארי קנדי
1996 אינגבילד ברין ומורטן הארקט
1997 קארי קרוולאי ורונאן קיטינג
1998 אולריקה ג'ונסון וטרי ווגן
1999 יגאל רביד, דפנה דקל וסיגל שחמון
Sigal Shachmon and Dafna Dekel D941-056.jpg

המאה ה-21[עריכת קוד מקור | עריכה]

העשור הראשון
שנה מנחים תמונה
2000 קאטיס אלסטרם ואנדרס לונדין
2001 סרן פילמרק ונטאשה קרונה בק
2002 אנלי פיבו ומרקו מטברה
2003 רנארס קופרס ומריה נאומובה
2004 מלטם קומבול וקורהאן אבהאי
2005 מריה אפרוסינינה ופאבלו שילקו
Eurovision05-presenters01.jpg
2006 מריה מנוונוס וסאקיס רובאס
2007 יאנה פלקונן ומיקו לפילאמפי
ESC 2007 hosts.jpg
2008 ז'ליקו יוקסימוביץ' ויובאנה יאנקוביץ'
Flickr - proteusbcn - Semifinal 1 EUROVISION 2008 (73).jpg
2009 שני חצאי הגמר: אנדריי מלחוב ונטליה וודיאנובה
גמר: איוואן אורגנט ואלסו
העשור השני
שנה מנחים תמונה
2010 אריק סלובאקן, האדי ניי ונדיה הסאנאוי
Eurovision 2010 hosts.JPG
2011 סטפן ראב, ג'ודית ראקרס ואנקה אנגלקה
Anke Engelke, Stefan Raab and Judith Rakers, ESC 2011.jpg
2012 אלדר גסימוב, ליילה אלייב ונארגיז ברק-פיטרסן
Pht-Vugar Ibadov eurovision (26).jpg
2013 פייטרה מיידה
Petra Mede.jpg
2014 ליזה רונה, ניקולאי קופל ופילו אסבאק
ESC2014 hosts 01.jpg
2015 מרים וייקסלבראון, אליס טומלר וארבלה קיסבאוור
20150520 ESC 2015 Moderatorinnen 3112.jpg
2016 פייטרה מיידה ומונס סלמרלוב
ESC2016 Hosts 30.jpg
2017 אולכסנדר סקיצ'קו, וולודימיר אוסטפצ'וק וטימור מירושניצ'נקו
Eurovision Song Contest 2017, Semi Final 2 Rehearsals. Photo 156.jpg
2018 קטרינה פורטדו, דניאלה רוח, פילומנה קאוטלה וסילביה אלברטו
Eurovision 2018 Hosts.jpg
2019 בר רפאלי, ארז טל, אסי עזר ולוסי איוב
ESC2019 - Hosts 01.jpg
תחרות הזמר של האירוויזיון
תחרויות
תחרות הזמר של האירוויזיון 19561957195819591960196119621963196419651966196719681969197019711972197319741975197619771978197919801981198219831984198519861987198819891990199119921993199419951996199719981999200020012002200320042005200620072008200920102011201220132014201520162017201820192020
האירוויזיון למוזיקאים צעירים 19821984198619881990199219941996199820002002200420062008201020122014201620182020
האירוויזיון לרוקדים צעירים 198519871989199119931995199719992001200320052011201320152017
אירוויזיון הילדים 20032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019
האירוויזיון לרוקדים 20072008
האירוויזיון למקהלות 20172019
אירוויזיון אסיה 2019
תחרויות מיוחדות שיר היובל באירוויזיון (2005)המיטב של האירוויזיון (2006)הלהיטים הגדולים של האירוויזיון (2015)
ראו גם רשימת מנחי האירוויזיוןזוכי תחרות הזמר של האירוויזיוןרשימת ערים שאירחו את האירוויזיון
Eurovision Song Contest logo.svg
מדינות
מדינות משתתפות אוסטריהאוסטרליהאוקראינהאזרבייג'ןאיטליהאיסלנדאירלנדאלבניהאסטוניהארמניהבולגריהבלארוסבלגיהגאורגיהגרמניהדנמרקהולנדהונגריההממלכה המאוחדתיווןישראללטביהליטאמולדובהמונטנגרומלטהמקדוניה הצפוניתנורווגיהסלובניהסן מרינוספרדסרביהפוליןפורטוגלפינלנדצ'כיהצרפתקפריסיןקרואטיהרומניהרוסיהשוודיהשווייץ
מדינות שפרשו אנדורהבוסניה והרצגובינהטורקיהלוקסמבורגמונקומרוקוסלובקיה
מדינות לשעבר יוגוסלביהסרביה ומונטנגרו
ראו גם מדינות שלא משתתפות באירוויזיון
זוכים
שנות החמישים שווייץשווייץ ליס אסיההולנדהולנד קורי ברוקןצרפתצרפת אנדרה קלאבוהולנדהולנד טדי סחולטן
שנות השישים צרפתצרפת ז'קלין בואייהלוקסמבורגלוקסמבורג ז'אן-קלוד פסקלצרפתצרפת איזבל אוברהדנמרקדנמרק גרטה ויורגן אינגמןאיטליהאיטליה ג'יליולה צ'ינקווטילוקסמבורגלוקסמבורג פראנס גלאוסטריהאוסטריה אודו יורגנסבריטניהבריטניה סנדי שוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) מסיאלצרפתצרפת פרידה בוקארההולנדהולנד לני קורבריטניהבריטניה לולוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) סלומה
שנות השבעים אירלנדאירלנד דנהמונקומונקו סבריןלוקסמבורגלוקסמבורג ויקי לאנדרוסלוקסמבורגלוקסמבורג אן-מארי דודשוודיהשוודיה אבבאהולנדהולנד טיץ' איןבריטניהבריטניה Brotherhood of Manצרפתצרפת מארי מריםישראלישראל יזהר כהן ולהקת אלפא-ביתאישראלישראל חלב ודבש
שנות השמונים אירלנדאירלנד ג'וני לוגןבריטניהבריטניה באקס פיזגרמניהגרמניה ניקוללוקסמבורגלוקסמבורג קורין הרמסשוודיהשוודיה הרייסנורווגיהנורווגיה בוביסוקס!בלגיהבלגיה סנדרה קיםאירלנדאירלנד ג'וני לוגןשווייץשווייץ סלין דיוןיוגוסלביהיוגוסלביה ריווה
שנות התשעים איטליהאיטליה טוטו קוטוניושוודיהשוודיה קרולהאירלנדאירלנד לינדה מרטיןאירלנדאירלנד ניב קבאנהאירלנדאירלנד פול הרינגטון וצ'ארלי מקגטיגןנורווגיהנורווגיה סיקרט גארדןאירלנדאירלנד איימר קוויןבריטניהבריטניה קתרינה והגליםישראלישראל דנה אינטרנשיונלשוודיהשוודיה שארלוט נילסן
העשור הראשון של המאה ה-21 דנמרקדנמרק האחים אולסןאסטוניהאסטוניה טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XLלטביהלטביה מארי אןטורקיהטורקיה סרטאב ארנראוקראינהאוקראינה רוסלנהיווןיוון הלנה פפאריזופינלנדפינלנד לורדיסרביהסרביה מריה שריפוביץ'רוסיהרוסיה דימה בילאןנורווגיהנורווגיה אלכסנדר ריבאק
העשור השני של המאה ה-21 גרמניהגרמניה לנה מאייר-לנדרוטאזרבייג'ןאזרבייג'ן אל וניקישוודיהשוודיה לורןדנמרקדנמרק אמילי דה פורסטאוסטריהאוסטריה קונצ'יטה וורסטשוודיהשוודיה מונס סלמרלובאוקראינהאוקראינה ג'מאלהפורטוגלפורטוגל סלבדור סובראלישראלישראל נטע ברזיליהולנדהולנד דאנקן לורנס