לדלג לתוכן

דנה רוזמרי סקאלון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דנה רוזמרי סקאלון
Dana Rosemary Scallon
דנה ב-16 במרץ 1970
דנה ב-16 במרץ 1970
לידה 30 באוגוסט 1951 (בת 73)
הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לונדון, אנגליה
שם לידה רוזמרי בראון
שם במה Dana עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות שטרסבורג, בריסל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1967
מקום לימודים קולג' תורנהיל עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמרת, פזמונאית, פוליטיקאית
סוגה מוזיקה קלטית, פולק, פופ, מוזיקה נוצרית
שפה מועדפת אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים Rex,‏ GTO‏, Heart Beat‏, Word‏, Lite‏, Ritz‏, DS Music
מספר צאצאים 4 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה מסדר הקדוש גרגוריוס עריכת הנתון בוויקינתונים
האתר הרשמי
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דנה רוזמרי סקאלוןאנגלית: Dana Rosemary Scallon; נולדה בשם רוזמרי בראון ב-30 באוגוסט 1951 באיזלינגטון שבצפון לונדון, הממלכה המאוחדת), ידועה בעיקר בשם הבמה שלה דנה, היא זמרת אירית וחברה לשעבר בפרלמנט האירופי.

היא זכתה להצלחה רבה במוזיקה לאחר שניצחה באירוויזיון 1970 עם השיר "All Kinds of Everything", זכייה שעזרה לה במכירות. היא הוציאה למעלה מ-30 אלבומים בתור פזמונאית וכמבצעת של מוזיקה נוצרית.[1] היא הצטרפה לפוליטיקה בשנת 1997 כאשר היא מתמודדת בבחירות לנשיאות האירית ולאחר מכן היא נבחרה כחברה בפרלמנט האירופי.[2] סקאלון הייתה מועמדת עצמאית בבחירות לנשיאות האירית בשנת 2011, אולם היא הודחה כבר בסיבוב הראשון לאחר שקיבלה 51,220 הצבעות (שהיוו כ-2.9%), דבר שמיקם אותה במקום ה-6, מיקום אחד מעל המתמודדת השנייה בבחירות, מארי דייוויס.[3][4][5]

אביה עבד סמוך לתחנת הרכבת קינגס קרוס. הוא יליד דרי, צפון אירלנד. הוא נאלץ לעבור יחד עם משפחתו עקב האבטלה הרבה שנוצרה לאחר מלחמת העולם השנייה. כשהייתה סקאלון בת 5, נאלצה משפחתה לעבור שוב אולם הפעם היה זה עקב הערפיח הגדול וההשפעות המזיקות שהוא גרם לכמה מאחיה. משפחתה חזרה לעיר דרי בעקבות המלצתו של הרופא, באופן אירוני היה זה לאחר שהתקבל בפרלמנט של לונדון "חוק האוויר הנקי של 1956".[6] בשנת 1967 משפחתה עברה לשכונה בוגסייד שמשקיפה אל חומות העיר ההיסטורית.

הוריה היו מוזיקליים – אביה ניגן בחצוצרה בלהקת המחול שלו, The Imperial All Stars, ואימה הייתה מנגנת לעיתים בפסנתר בלהקה. היו להם שבעה ילדים בסך-הכל: ארבע בנות, כולל בתם השלישית גרייס שנפטרה בגיל 8 חודשים מאלרגיה לפניצילין, וכן שלושה בנים. הבת החמישית והצעירה ביותר, רוזמרי, ניצחה כבר בתחרות הכישרונות הראשונה בה היא השתתפה בגיל 6.[7]

במהלך ילדותה היא למדה לנגן בפסנתר ובכינור, היא לימדה את עצמה לנגן בגיטרה אקוסטית, שרה במקהלת בית-הספר ובשלב מסוים היא אף חשבה להיות מורה לבלט. היא לקחה חלק בתחרויות ריקוד איריות רבות. בשנות ה-60 היא החלה להופיע עם אחיותיה איילין וסוזן בהופעות צדקה שאורגנו על ידי אביהן. איילין עזבה את השלישייה על-מנת להיות מעצבת שיער כשהיא משאירה את שתי אחיותיה להיות צמד. השתיים הופיעו בעיר פורטאש שבצפון אירלנד, שם הוצע להן לחתום על חוזה עם חברת התקליטים Decca Records, אולם סוזן דחתה את ההצעה כדי להתחתן ולהגר לארצות הברית יחד עם בעלה.[8] בשנת 1965 פתחה רוזמרי בראון בקריירת סולו. היא השתתפה בתחרות מוזיקת פולק שנערכה באולם ההופעות של השגרירות, שם היא זכתה בפרס הראשון - הזדמנות להקליט קלטת דמו. טוני ג'ונסון, מנהל ומקדם התחרות, לקח אותה תחת חסותו בזמן שהיא למדה למבחנים האקדמיים.[6]

לאחר שצברה 7 ציונים טובים במבחנים שלה, חברת Rex Records (Decca) בדבלין קיבלה את קלטת הדמו שלה, והאמרגן מיכאל ג'וגיגן החתים אותה. הסינגל הראשון שהיא הוציאה נקרא "Sixteen" והוא נכתב על ידי טוני ג'ונסון, בעוד שאת הבי-סייד "Little Girl Blue" היא כתבה והלחינה בעצמה. הסינגל יצא ב-17 בנובמבר 1967, אולם הוא לא זכה להצלחה רבה וזאת למרות ההתעניינות בה מצד תחנות הרדיו והטלוויזיה. באותה תקופה היא אימצה לעצמה את שם הבמה "דנה" שהיה הכינוי שלה בבית-הספר.

פיל מיטון מחברת ההקלטות בה הייתה חתומה, הציע שהיא תתחרה בתחרות קדם האירוויזיון של אירלנד שנערכה בפברואר 1969. למרות רגשות מעורבים שהיו לה לגבי ההשתתפות בתחרות, היא עברה לשלב הגמר עם שירה "Look Around", איתו היא הגיעה למקום השני בתחרות. השיר נכתב על ידי מיכאל ריד, והוא יצא בתור הסינגל הרביעי שלה.

שנות ה-70: ניצחון באירוויזיון וקריירת פופ

[עריכת קוד מקור | עריכה]
עטיפת הסינגל "All Kinds of Everything" בה נראית דנה מופיעה בערב זכייתה באירוויזיון

הניצחון באירוויזיון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

טום מק'גרט, מנהל ומפיק קדם האירוויזיון האירי ברשת השידור RTÉ, הזמין את סקאלון בדצמבר 1969 לנסות להתמודד שוב בתחרות, הפעם עם הבלדה "All Kinds of Everything". סקאלון נבחרה לייצג את אירלנד באירוויזיון 1970 שנערך ב-21 במרץ באמסטרדם שבהולנד. עם קהל של כ-2 מיליון צופים, הופיעה סקאלון אחרונה מתוך 12 שירים מתמודדים. נציגת הממלכה המאוחדת מרי הופקין ונציג ספרד חוליו איגלסייס היו פייבוריטים לזכייה בתחרות, אולם לבסוף הייתה זו דנה שקטפה את הניצחון. הייתה זו הפתעה אפילו עבור דנה עצמה שתכננה להתרכז בלימודים שלה לאחר התחרות, ואף תכננה שתהיה זאת ההופעה האחרונה שלה כזמרת. היה זה הניצחון הראשון של אירלנד מתוך 7.

הצלחת הסינגל

[עריכת קוד מקור | עריכה]

השיר "All Kinds of Everything" שהולחן ונכתב על ידי דרי לינדזי וג'קי סמית יצא בתור סינגל ב-14 במרץ 1970. הסינגל הגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים האירי ב-20 במרץ 1970 - יום אחד לפני ההופעה באירוויזיון, והוא נשאר שם במשך 9 שבועות. לאחר האירוויזיון, השיר נכנס למצעד הסינגלים הבריטי, שם שהה במשך שבועיים במקום הראשון. כמו כן, זכה השיר להצלחה במדינות נוספות כמו אוסטרליה, אוסטריה, גרמניה, ישראל, מלזיה, הולנד, ניו זילנד, סינגפור, שווייץ, דרום אפריקה, ויוגוסלביה. הסינגל נמכר בלמעלה משני מיליון עותקים.

קריירת פופ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבום הבכורה של דנה, "All Kinds of Everything", הוקלט עם תזמורת מלאה ביומיים והוא יצא ביוני 1970. באלבום יש 4 שירים שנכתבו על ידי דנה עצמה. ייצג אותה דיק כץ, פסנתרן ג'אז שייצג בעבר אמנים כמו ג'ימי הנדריקס, דאסטי ספרינגפילד ולולו. הסינגל השני של דנה באלבום, "I Will Follow You", שנכתב על ידי ג'רי לורדן נכשל במצעדי הפזמונים. במרץ 1971 נכנסה דנה שוב למצעדי הפזמונים באירלנד ובממלכה המאוחדת עם השיר "Who Put the Lights Out" שהפיק ביל לאנדיס. במשך 3 שנים לא הצליחה דנה להיכנס למצעדי הפזמונים, ובהמלצת כץ, עזבה דנה את הסוכנות לטובת דיק ליהי והסוכנות החדשה שפתח ב-1974, GTO records.

עם הצטרפותה לסוכנות החדשה, הוציאה דנה את הסינגל "Please Tell Him That I Said Hello" שנכתב על ידי מייק שפסטון ופטר דיבנס. השיר יצא באוקטובר 1974 והוא הגיע למקום ה-7 באירלנד בנובמבר של אותה השנה. בממלכה המאוחדת השיר שהה במשך 10 שבועות במצעדים, כאשר המיקום הגבוה ביותר אליו הגיע הוא המקום ה-8. ההצלחה בממלכה המאוחדת גרמה לכך שהשיר הושמע שוב באירלנד, והוא אף נכנס למצעדי הפזמונים, שם הגיע בשנית למקום 7. בפברואר 1975, בעקבות הצלחתו של הסינגל, דנה הקליטה גם גרסה בגרמנית בשם "Spiel nicht mit mir und meinem Glück", שהגיעה למקום ה-27 במצעדי המוזיקה בגרמניה, שם שהה 14 שבועות.

לקראת חג המולד של 1975 דנה הוציאה את הסינגל "It's Gonna be a Cold Cold Christmas" שהגיע למקום ה-3 באירלנד ולמקום ה-4 בממלכה המאוחדת. בשנה שלאחר מכן נכנס השיר שוב למצעדי הפזמונים, אז הגיע למקום ה-12. בסוף שנת 1975, דנה זכתה בשני פרסים: "הזמרת הטובה ביותר בבריטניה" שקיבלה מ-NME ו"הזמרת הטובה ביותר" שקיבלה מ-TVTimes.

בספטמבר 1976, בזמן שהופיעה עם הסינגל החדש שלה "Fairytale", איבדה דנה את הקול שלה. את מיתר הקול השמאלי שלה היה צריך לנתח באופן דחוף על-מנת להסיר את הגידול, שלא היה ממאיר, ביחד עם חלק קטן מהמיתר שלה. הבעיה במיתרי הקול שלה גרמו להרבה דיווחים בצהובונים בהם נכתב שהיא לא תוכל לחזור ולשיר שוב. למרות חוסר היכולת שלה לקדם את השיר "Fairytale", שיר פופ שהופק על ידי בארי בלו, השיר הגיע למקום 13 במצעדים בממלכה המאוחדת, וכן הפך ללהיט הבינלאומי הגדול ביותר שלה מאז הוציאה את השיר "All Kinds of Everything".

אלבום האולפן החמישי של דנה "The Girl is Back" יצא בשנת 1979, מתוכו הצליח הסינגל "Something's Cookin' in the Kitchen" להיכנס למקום ה-44 במצעד 50 הסינגלים בממלכה המאוחדת. שלב חדש בקריירה של דנה החל כאשר יוחנן פאולוס השני הגיע לביקור באירלנד בספטמבר 1979. הוא נתן לה השראה לכתוב את השיר "Totus Tuus" יחד עם בעלה, שיר שהגיע למקום הראשון במצעדים באירלנד.

מעבר להיותה זמרת, דנה נשארה דמות פופולרית מאז זכייתה באירוויזיון. היא שיחקה בסרט "Flight of the Doves" תפקיד של נוודית, איתה שיחקו גם רון מודי וג'ק ווילד והוא בוים על ידי ראלף נלסון.[9] דנה גם הופיעה רבות בהופעות קברט, שם זכתה בתואר "הזמרת הטובה ביותר" בשנת 1979. היא קיבלה 2 תוכניות טלוויזיה מ-BBC:‏ "A Day With Dana" בשנת 1974, ותוכנית בשם "Wake Up Sunday" בשנת 1979. ב-BBC Radio היא הגישה תוכנית בשם "I Believe in Music" בשנת 1977.

שנות ה-80: הצלחה בינלאומית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר הצלחתה עם הסינגל "Totus Tuus", הקהל האמריקאי הפך לקהל יעד אפשרי עבור המוזיקה שלה. במהלך ביקור בוושינגטון היא חתמה על חוזה עם חברת Word Records. לבינתיים, חברת ההקלטות Warwick Records הוציאה את האלבום שלה "Everything is Beautiful" בסוף שנת 1980. האלבום כלל 20 שירים שלהם היא עשתה גרסת כיסוי, בהם ניתן למצוא את השירים "Let It Be" של הביטלס, "Morning Has Broken" של קט סטיבנס ו-"My Sweet Lord" של ג'ורג' האריסון. האלבום הפך להיות האלבום הנמכר ביותר שלה בממלכה המאוחדת.

בשנת 1982 היא הוציאה את האלבום "Magic", אלבום פופ שיצא בהפקת Lite Records. באלבום היו 4 שירים שכתבו שני אחיה הצעירים, ג'ון וג'ראלד, וכן השיר "I Feel Love Comin' On" שהיה השיר האחרון שלה שנכנס למצעדי המוזיקה בממלכה המאוחדת. דנה הוציאה את השיר הרשמי של נבחרת הכדורגל של צפון אירלנד בגביע העולם, "Yer Man". בשנת 1983 היא הוציאה את האלבום השני שיצא בהפקת Word Records,‏ "Let There Be Love".

דנה הגיעה לארצות הברית על-מנת לקדם את שני האלבומים שלה שהפיקה חברת ההקלטות Word Records. היא הופיעה באולמות, כנסיות וקולג'ים, כמו גם בטלוויזיה וברדיו. לאחר 15 שנים בתעשיית המוזיקה, הוציאה לאור את הספר הראשון שכתבה, Dana – An Autobiography. באוטוביוגרפיה, שיצאה בשנת 1985, מספרת דנה על חיי המשפחה שלה, קריירת הפופ ועל האמונה המתחזקת שלה באלוהים. דנה פגשה את האפיפיור בשנת 1987 בניו אורלינס, והיא הוזמנה להופיע עם השיר "Totus Tuus" בפני קהל של כ-80,000 איש.

שנות ה-90: פוליטיקה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1991 סקאלון עברה יחד עם משפחתה לברמינגהאם שבמדינת אלבמה. היא הנחתה מספר תוכניות טלוויזיה ורדיו, והיא הפכה לזמרת הקתולית המוכרת ביותר של חברת ההקלטות HeartBeat Records, חברת ההקלטות הקתולית ביותר בארצות הברית. היא הופיעה בוועידות ובאירועים חברתיים בארצות הברית - היא הופיעה בדנוור, קולורדו בשנת 1993 על-מנת להופיע שם עם השיר "We Are One Body" לכבוד יום הנוער העולמי. כמו כן, היא הופיעה בטקסים של יום הנוער העולמי בפריז (1997), בטורונטו (2002) ובסידני (2008).

לפני שחזרה לאירלנד בשנת 1997, סקאלון הגישה בקשה לאזרחות אמריקאית.[10] לקראת סוף שנת 1997, סקאלון הפכה למועמדת עצמאית לנשיאות אירלנד תחת השם דנה רוזמרי סקאלון, השם בו היא השתמשה בכל עיסוקיה בפוליטיקה. היא הגיע למקום השלישי עם 13.8% מכלל קולות המצביעים, כאשר לפניה הגיעה מפלגת פינה גייל וכן הזוכה מארי מקאליס ממפלגת פיאנה פול.[11]

בשנת 1999, לאחר שקיבלה אזרחות אמריקאית,[12] סקאלון זכתה במושב בפרלמנט האירופי לאחר שהתמודדה שוב כמועמדת עצמאית. היא ניהלה קמפיינים על ערכי המשפחה ועל התנגדותה להפלות, מניעת הריון וגירושים. סקאלון סירבה להתרועע עם כל מפלגה פוליטית שהיא מלבד פיאנה פול, לה היא הגישה מספר בקשות להצטרפות.

בשנת 2001, סקאלון התנגדה להצעה לשינוי החוקה האירית שתאפשר את גלולת היום שאחרי והתקן תוך רחמי. התיקון לחוקה קרה עקב משאל עם שנערך בשנת 2002, אז היא התמודדה שוב כמועמדת עצמאית בבחירות האיריות, אולם היא קיבלה רק 3.5% מכלל קולות המצביעים ולכן לא נבחרה. ביוני 2004 היא איבדה את מקום מושבה בפרלמנט האירופי כאשר היא מקבלת 13.5% מסך הקולות. מאוחר יותר באותה שנה היא נכשלה בניסיון להשיג את התפקיד לכהונת נשיא אירלנד.[13]

בפברואר 2005 סקאלון חזרה לעולם הבידור כאשר היא הנחתה את תוכנית הטלוויזיה "The Afternoon Show" של רשת השידור RTÉ. בשנת 2006 היא הצטרפה לתוכנית "Celebrity Jigs 'n' Reels" שזהה במתכונתה לתוכנית הטלוויזיה "רוקדים עם כוכבים". סקאלון ובן-זוגה בתחרות, הרקדן רונן מק'קורמק, העפילו לשלב הגמר שם הם סיימו במקום השני.

בשנת 2006, סקאלון ובעלה דמיאן, השיקו חברת תקליטים בשם DS Music Productions. בתחילת שנת 2007, חברת התקליטים Heartbeat Records תבעה את החברה אותה הקימו סקאלון ובעלה על הפרת זכויות יוצרים באלבומים שהוציאו תחת חברת התקליטים החדשה שלהם.[14]

בשנת 2009 סקאלון הפכה לשופטת בתוכנית המציאות "The All Ireland Talent Show", המבוססת על התוכנית הבריטית "Britain's Got Talent". בתחילת שנת 2011 היא השתתפה בתוכנית "Celebrity Bainisteoir",[15] אולם נאלצה לפרוש ממנה לאחר שהיא הודיעה שהיא תתמודד שוב בבחירות לנשיאות אירלנד.[16]

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
סינגלים אלבומים[17]
  • 1967 "Sixteen"
  • 1968 "Come Along Murphy"
  • 1968 "Heidschi Bumbeidschi"
  • 1969 "Look Around"
  • 1970 "All Kinds of Everything"
  • 1970 "I Will Follow You"
  • 1971 "Who Put the Lights Out"
  • 1971 "Today"
  • 1971 "Isn't It a Pity"
  • 1972 "New Days...New Ways"
  • 1972 "Crossword Puzzle"
  • 1973 "Do I Still Figure in Your Life"
  • 1973 "Sunday Monday Tuesday"
  • 1975 "Please Tell Him That I Said Hello"
  • 1975 "Are You Still Mad at Me"
  • 1975 "It's Gonna Be a Cold Cold Christmas"
  • 1976 "Never Gonna Fall in Love Again"
  • 1976 "Rivers Are for Boats"
  • 1976 "Fairytale"
  • 1976 "I Love How You Love Me"
  • 1977 "Put Some Words Together"
  • 1979 "Something's Cookin' in the Kitchen"
  • 1979 "The Girl is Back"
  • 1979 "I Can't Get Over Getting Over You"
  • 1979 "Totus Tuus"
  • 1980 "When a Child is Born"
  • 1981 "Lady of Knock"
  • 1981 "Dream Lover"
  • 1982 "I Feel Love Comin' On"
  • 1982 "Yer Man"
  • 1982 "You Never Gave Me Your Love"
  • 1982 "If You Really Love Me"
  • 1985 "Little Things Mean a Lot"
  • 1985 "If I Give My Heart to You"
  • 1987 "Lipstick on Your Collar"
  • 1988 "Summer Romeo"
  • 1989 "Harmony"
  • 2005 "Children of the World"
  • 1970 All Kinds of Everything
  • 1974 The World of Dana
  • 1975 Have a Nice Day
  • 1976 Love Songs and Fairytales
  • 1979 The Girl is Back
  • 1980 Everything is Beautiful
  • 1981 Totally Yours
  • 1982 Magic
  • 1983 Let There Be Love
  • 1984 Please Tell Him That I Said Hello
  • 1985 If I Give My Heart to You
  • 1987 In the Palm Of His Hand
  • 1987 No Greater Love
  • 1989 The Gift of Love
  • 1990 All Kinds of Everything
  • 1991 Dana's Ireland
  • 1991 The Rosary
  • 1992 Lady of Knock
  • 1993 Hail Holy Queen
  • 1993 Say Yes!
  • 1995 The Healing Rosary
  • 1996 Dana The Collection
  • 1997 Humble Myself
  • 1997 Forever Christmas
  • 1997 Heavenly Portrait
  • 1998 The Best of Dana
  • 1998 Stations of The Cross
  • 2004 Perfect Gift
  • 2005 In Memory of Me
  • 2006 Totus Tuus
  • 2007 Good Morning Jesus!‎

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "Catholic Singer Dana Nominated for President of Ireland", באתר catholicherald.com,‏ 1 בינואר 1997 (באנגלית)
  2. ^ Dana joins presidential race to bring list of hopefuls to eight, באתר irishtimes,‏ 20 בספטמבר 2011 (באנגלית)
  3. ^ Norris and Dana confirmed as presidential candidates, באתר irishtimes,‏ 27 בספטמבר 2011 (באנגלית)
  4. ^ Dana in Irish presidential election after fourth council nomination, באתר BBC,‏ 27 בספטמבר 2011 (באנגלית)
  5. ^ Irish presidential election: Michael D Higgins elected, באתר BBC,‏ 29 באוקטובר 2011 (באנגלית)
  6. ^ 1 2 Dana Scallon: Musical Artist, Faithful Messenger (באנגלית)
  7. ^ Dana's Profile, באתר catholicmusicnetwork (באנגלית)
  8. ^ "Dana's sister Susan makes up for lost time", באתר heartbeatrecords.net (באנגלית)
  9. ^ Flight of the Doves, באתר IMDb
  10. ^ Dana denies US passport deception, באתר RTÉ,‏ 19 באוקטובר 2011 (באנגלית)
  11. ^ With Mary on for the Aras the contest really hots up, באתר Herald,‏ 26 במאי 2011 (באנגלית)
  12. ^ 'This is a bid to discredit me -- I won't be broken', באתר independent.ie,‏ 16 באוקטובר 2011 (באנגלית)
  13. ^ Dana Rosemary Scallon, באתר electionsireland.org (באנגלית)
  14. ^ Heart Beat Records Inc v DS Music Productions, באתר justia.com
  15. ^ RTÉ's Celebrity Bainisteoirs announced, באתר RTÉ,‏ 15 ביולי 2011 (באנגלית)
  16. ^ Lissan GAC, באתר midulstermail,‏ 20 בספטמבר 2011 (באנגלית)
  17. ^ Roberts, David (2006). British Hit Singles & Albums (19th ed.). London: Guinness World Records Limited. p. 139. ISBN 1-904994-10-5.


תחרות הזמר של האירוויזיון
תחרויות
תחרות הזמר של האירוויזיון 1956195719581959196019611962196319641965196619671968196919701971197219731974197519761977197819791980198119821983198419851986198719881989199019911992199319941995199619971998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019202020212022202320242025
האירוויזיון למוזיקאים צעירים 1982198419861988199019921994199619982000200220042006200820102012201420162018202020222024
האירוויזיון לרוקדים צעירים 198519871989199119931995199719992001200320052011201320152017
אירוויזיון הילדים 2003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021202220232024
האירוויזיון לרוקדים 20072008
האירוויזיון למקהלות 20172019
תחרויות מיוחדות שיר היובל באירוויזיון (2005)המיטב של האירוויזיון (2006)הלהיטים הגדולים של האירוויזיון (2015)אירוויזיון: Europe Shine a Light (2020)אירוויזיון קרקס הקסמים
ראו גם טקס פתיחת אירועי האירוויזיוןלהט"ב ותחרות האירוויזיוןרשימת מנחי האירוויזיוןזוכי תחרות הזמר של האירוויזיוןחוקי תחרות הזמר של האירוויזיוןערים שאירחו את האירוויזיוןאופנה באירוויזיון (ישראל) • OGAEפרס ברברה דקסתחרות הזמר של האירוויזיון: סיפורה של Fire Sagaתחרות הזמר האמריקאית
מדינות
מדינות משתתפות אוסטריהאוסטרליהאוקראינהאזרבייג'ןאיטליהאיסלנדאירלנדאלבניהאסטוניהארמניהבלגיהגאורגיהגרמניהדנמרקהולנדהממלכה המאוחדתיווןישראללוקסמבורגלטביהליטאמולדובהמלטהנורווגיהסלובניהסן מרינוספרדסרביהפוליןפורטוגלפינלנדצ'כיהצרפתקפריסיןקרואטיהשוודיהשווייץ
מדינות שפרשו אנדורהבולגריהבוסניה והרצגובינההונגריהטורקיהמונטנגרומונקומקדוניה הצפוניתמרוקוסלובקיהרומניה
מדינות שנפסלו בלארוסרוסיה
מדינות לשעבר יוגוסלביהסרביה ומונטנגרו
ראו גם מדינות שלא משתתפות באירוויזיון (לבנון)
זוכים
שנות החמישים שווייץשווייץ ליס אסיההולנדהולנד קורי ברוקןצרפתצרפת אנדרה קלאבוהולנדהולנד טדי סחולטן
שנות השישים צרפתצרפת ז'קלין בואייהלוקסמבורגלוקסמבורג ז'אן-קלוד פסקלצרפתצרפת איזבל אוברהדנמרקדנמרק גרטה ויורגן אינגמןאיטליהאיטליה ג'יליולה צ'ינקווטילוקסמבורגלוקסמבורג פראנס גלאוסטריהאוסטריה אודו יורגנסהממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת סנדי שוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) מסיאלצרפתצרפת פרידה בוקארה / הולנדהולנד לני קור / הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לולו / ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) סלומה
שנות השבעים אירלנדאירלנד דנהמונקומונקו סבריןלוקסמבורגלוקסמבורג ויקי לאנדרוסלוקסמבורגלוקסמבורג אן-מארי דודשוודיהשוודיה אבבאהולנדהולנד טיץ'-איןהממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת Brotherhood of Manצרפתצרפת מארי מריםישראלישראל יזהר כהן ולהקת אלפא-ביתאישראלישראל חלב ודבש
שנות השמונים אירלנדאירלנד ג'וני לוגןהממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת באקס פיזגרמניהגרמניה ניקוללוקסמבורגלוקסמבורג קורין הרמסשוודיהשוודיה הרייסנורווגיהנורווגיה בוביסוקס!בלגיהבלגיה סנדרה קיםאירלנדאירלנד ג'וני לוגןשווייץשווייץ סלין דיוןיוגוסלביהיוגוסלביה ריווה
שנות התשעים איטליהאיטליה טוטו קוטוניושוודיהשוודיה קרולהאירלנדאירלנד לינדה מרטיןאירלנדאירלנד ניב קבאנהאירלנדאירלנד פול הרינגטון וצ'ארלי מק'גטיגןנורווגיהנורווגיה סיקרט גארדןאירלנדאירלנד איימר קוויןהממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת קתרינה והגליםישראלישראל דנה אינטרנשיונלשוודיהשוודיה שארלוט נילסן
העשור הראשון של המאה ה-21 דנמרקדנמרק האחים אולסןאסטוניהאסטוניה טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XLלטביהלטביה מארי אןטורקיהטורקיה סרטאב ארנראוקראינהאוקראינה רוסלנהיווןיוון הלנה פפאריזופינלנדפינלנד לורדיסרביהסרביה מריה שריפוביץ'רוסיהרוסיה דימה בילאןנורווגיהנורווגיה אלכסנדר ריבאק
העשור השני של המאה ה-21 גרמניהגרמניה לנה מאייר-לנדרוטאזרבייג'ןאזרבייג'ן אל וניקישוודיהשוודיה לורןדנמרקדנמרק אמילי דה פורסטאוסטריהאוסטריה קונצ'יטה וורסטשוודיהשוודיה מונס סלמרלובאוקראינהאוקראינה ג'מאלהפורטוגלפורטוגל סלבדור סובראלישראלישראל נטע ברזיליהולנדהולנד דאנקן לורנס
העשור השלישי של המאה ה-21 2020איטליהאיטליה מונסקיןאוקראינהאוקראינה קאלוש אורקסטרהשוודיהשוודיה לורןשווייץשווייץ נמו