אעבלין

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אעבלין
Village ibillin .jpg
שם בערבית إعبلين
מחוז הצפון
מעמד מוניציפלי מועצה מקומית
ראש המועצה מאמון שיך אחמד
גובה ממוצע ‎102‏ מטר
סוג יישוב יישוב עירוני בעל 10 - 20 אלף תושבים
נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף דצמבר 2010:
  - אוכלוסייה 11,685 תושבים
  - שינוי בגודל האוכלוסייה ‎1.7%‏ לשנה
  - צפיפות אוכלוסייה 968 תושבים לקמ"ר
תחום שיפוט 12,070 דונם
מיקום אעבלין
אעבלין
אעבלין
דירוג חברתי-כלכלי 3 מתוך 10
מדד ג'יני 0.3355

אעבליןערבית: إعبلين) היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1960.

תוכן עניינים

[עריכה] על היישוב

שמו של היישוב התגלגל, ככל הנראה, משמו של יישוב יהודי שנזכר בתלמוד ובמשנה ושמו היה "אבליים", כיום חורבה בסמוך ליישוב. אבליים נזכרה לראשונה בשמה הארמי "אבלין". באעבלין נמצאו אבנים שעליהן חקוקות מנורה ואבן ועליה כתובת ארמית קדומה. סברה אחרת למקורו של שם היישוב היא שהיישוב נקרא על שמו של בית אחד שנשתמר בכפר מאז התקופה הצלבנית ושמו "בית אבלין".

ליישוב חשיבות במסורת הקתולית המקומית בגלל שממנו יצאה הנזירה הכרמליטית מרים בווארדי הידועה בכינוי מרים ישו הצלוב [1] שנולדה באעבלין ב-1846 למשפחה יוונית קתולית ונפטרה בשנת 1878 והוכרזה כמבורכת על ידי האפיפיור יוחנן פאולוס השני בשנת 1983.

ביישוב נמצא קברו של עקילה אגא שהיה השליט הבדואי שהגן על תושבי המקום הנוצרים מפני הטבח של הדרוזים בשנת 1860 וכן ישנם קברים של בני משפחתו של דאהר אל עומר שהיה השליט של אזור הגליל במאה ה-18.

רשת מוסדות מאר אליאס המנוהלת על ידי הארכיבישוף הקתולי אליאס שאקור הנמצאת ביישוב היא רשת מוסדות חינוך החל מגן ילדים ועד למכללה ושלוחת אוניברסיטה.

[עריכה] המועצה המקומית בעיר

החל משנת 1985 ועד הבחירות לרשויות המקומיות בשנת 1998 ראש העיר היה חבר הכנסת לשעבר סאלח סלים. בבחירות לרשויות המקומיות בשנת 2003 זכה סלים ב-44.8%, כאשר חאג' עאטף זכה ב-49%. כמו כן, התמודד גם סלמאן נור שזכה ל-339 קולות (6%) ושיח' מאמון שזכה ל-7 קולות בלבד (0.1%).

בתוצאות של המועצה המקומית, לראשונה מאז שנת 1985 לא יישב ראש המועצה המודח סאלח סלים במועצת העיר, לאחר שרשימתו, אלסדאקה לא זכתה לאף מנדט. גם רשימתו של ראש המועצה החדש לא זכתה לאף מנדט, אך הוא יישב במועצה המקומית כראש העיר. בשנת 2005 הודח חאג' עאטף וחברי המועצה על ידי שר הפנים אופיר פינס בעקבות ניהול לא תקין, אי תשלום שכר במשך חודשים וגרעון נצבר של 65 מיליון ש"ח. באוגוסט 2006 שר הפנים רוני בראון מינה ועדה קרואה ברשות מרק אסיה ובעקבות פעילותה הגרעון המצטבר הורד ל- 13 מיליון ש"ח. מאמון שיך אחמד נבחר לראש המועצה בסיבוב שני שנערך ב-7/12/2010.

צריח מסגד במרכז אעבלין

[עריכה] קישורים חיצוניים

מיזמי קרן ויקימדיה
ויקישיתוף תמונות ומדיה בוויקישיתוף: אעבלין

[עריכה] הערות שוליים


כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא