ויקיפדיה:מזנון/ארכיון 443
דף זה הוא ארכיון של דיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.
ספירת סימון עריכות כבדוקות בסטטיסטיקות[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:נתונים סטטיסטיים/משתמשים/1-100#ספירת סימון עריכות כבדוקות בסטטיסטיקות
אירועים בלוח העברי[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת תבנית:אירועים בלוח העברי#אירועים בלוח העברי
כמו גשר על פני מים סוערים - הצהרת הבירוקרטים[עריכת קוד מקור]
- תודה התו השמיני על הארכוב של ההצהרה המקורית ושל התגובות הראשוניות אליה, אבל נראה שיש עדיין תגובות טריות יותר לנושא ולכן אני עדיין מוסיף כאן:
- מאז ההצהרה הראשונית עבדנו - כפי שהתבקשנו וכפי שכבר כתבנו שנעשה - על דף מסודר שבו נתעד את הפעולות שעשינו ואת אלו שבכוונתנו לעשות. בימים האחרונים יצרנו דף ראשוני כזה, שבו לא רק פירטנו עוד על המטרות שלנו אלא גם הגבנו פרטנית להערות ספציפיות שעלו מאת משתמשים שונים בדיון במזנון: ויקיפדיה:מדיניות בירוקרטים להסדרת הפעילות בוויקיפדיה בנושאים פוליטיים (2023). נשמח כמובן שהקהילה תקרא את הפירוט ואת התגובות שלנו שם, ונשמח כתמיד למשוב.
- את הדף הזה בכוונתנו עוד להרחיב לפי הצורך, וכן כנראה ניצור דף משנה של דף זה בו יהיה מקום מסודר לחברי הקהילה להצביע על ערכים/דיונים בהם לדעתם עלינו להתערב בדרך זו או אחרת כי ההתנהלות שם מפריעה להתנהלות המיזם (אנחנו עדיין עובדים על הפורמט לכך, כי הכוונה אינה ליצור עוד דף למריבות ודיונים בין מחנאיים, אלא מקום להפנות את תשומת ליבנו, כמו בדף הבקשות למפעילים, שהדיונים שם אינם מאורכבים לאחר שקיבלנו מענה לכאן או לכאן).
- בנוסף, יש כמה ערכים נוספים שאנחנו בוחנים כרגע את המעורבות הנחוצה שלנו בהם ברוח הדברים שכתבנו, ונפרט בקרוב אילו ערכים, למה, ומה אופי ההתערבות שאנחנו מוצאים כרגע כנחוצה. Dovno - שיחה 00:13, 3 בספטמבר 2023 (IDT)
- אם כך זה הזמן להחזיר לפעילות את ויקיפדיה:בקשות מביורוקרטים... – מקף ෴ 13:56, 3 בספטמבר 2023 (IDT)
הרשאת משחזר[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:שחזור גרסה#הרשאת משחזר
האם הגליון התורני "המאור" מוכר כמקור אנציקלופדי בתחומי הידיעות המצורפות בסוף הגיליון?[עריכת קוד מקור]
האם כל פלסטיני חמוש שמתעמת עם צה"ל הוא מחבל?[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחה:טרור פלסטיני#האם כל פלסטיני חמוש שמתעמת עם צה"ל הוא מחבל?
מבנה הקטגוריות[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת קטגוריה:כדורסלנים אמריקאים לפי מדינה#מבנה הקטגוריות
זכות הצבעה[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:הצבעה#זכות הצבעה
ערכי בדיקות דם[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:חשיבות אנציקלופדית#ערכי בדיקות דם
דרישות סף לערוץ יוטיוב[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:חשיבות אנציקלופדית#דרישות סף לערוץ יוטיוב
מענקי מחקר[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:מדריך לעיצוב דפים/ביוגרפיות#מענקי מחקר
הסדרת שמות ערכים על אוניות[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:מתן שם לערך#הסדרת שמות ערכים על אוניות
עיטור האומץ[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:חשיבות אנציקלופדית#עיטור האומץ
תבנית קצרמר נשים[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:מיזמי ויקיפדיה/ויקי נשים#תבנית קצרמר נשים
הסדרת עניין אסמכתאות שלא נקראו על ידי כותב הערך - החלטת פרלמנט מ-2010. ראו ויקיפדיה:פרלמנט/ארכיון 50[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:הערות שוליים
קריטריונים לחשיבות ערכי יקבים[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:חשיבות אנציקלופדית#קריטריונים לחשיבות ערכי יקבים
עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכים/צה"ל - קציני צה"ל[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכים/צה"ל#עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכים/צה"ל - קציני צה"ל
הצעת מדיניות לשמות ערכי בעלי חיים מפורסמים[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:מתן שם לערך#הצעת מדיניות לשמות ערכי בעלי חיים מפורסמים
מדור המומלצים[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת פורטל:ערכים מומלצים#מדור המומלצים
כתיבת ערכים על חברות לעבודה[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:עריכה בתשלום#כתיבת ערכים על חברות לעבודה
סיומת נ' או א'[עריכת קוד מקור]
לפי מה שהוחלט פה הועבר הערך אנגלית אמריקנית לשם אנגלית אמריקאית, האם צריך להעביר גם את הערכים הבאים?
- הבקע הסורי-אפריקני
- סמואה האמריקנית
- הפארק הלאומי סמואה האמריקנית
- אגמי הבקע הסורי-אפריקני
- סנט (מטבע אמריקני)
וכנראה שיש עוד. דהן - שיחה 17:41, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- מתייג את אלדד. תודה --David.r.1929 - שיחה 17:44, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- תודה על התיוג. לא ראיתי בעיה כלשהי עם השמות לעיל. הם נשמעים לי בסדר גמור. אני מניח שהם היו נשמעים לי בסדר גמור גם עם הכתיב "אפריקאי" / "אפריקאית". אלדד • שיחה 17:51, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- במילים אחרות, מציע לא להתעסק בהעדפה כלשהי בין אפריקני לבין אפריקאי, בין אמריקני לבין אמריקאי, וכו'. אלדד • שיחה 17:52, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- תודה --David.r.1929 - שיחה 17:52, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- אלדד, הבעיה שחלק מהערכים נכתבים בצורה הזו וחלק נכתבים בצורה השנייה, לדעתי צריך להגיע להסכמה לצורה אחת בוויקיפדיה. דהן - שיחה 17:58, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- יש לנו לפעמים העדפה למילה זו על פני מילה אחרת באחד הצירופים/הביטויים. לפעמים ההעדפה היא אד הוק, ואני לא בטוח שכדאי או אפשר בכלל להחיל אותה על כל הערכים. עד כמה שזכור לי, אין הנחיה גורפת מצד האקדמיה באשר לאמריקני / אמריקאי, אפריקני / אפריקאי וכו'. מה שכן מנחה אותי לא פעם הוא שאדם יהיה אפריקאי, אמריקאי וכו'. אלדד • שיחה 18:00, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- אם אין הנחיה גורפת של האקדמיה ללשון, אז מדוע אי אפשר להעביר את כל הערכים לצורה אחת וזהו? דהן - שיחה 18:11, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- אין לי מה לענות לך, פרט לכך שלפעמים יש העדפה מסוימת, בעיני אנשים מסוימים, בביטוי מסוים, לאחת הצורות. אין לי כאן, ובכלל, דעה קונקרטית או העדפה חד-משמעית לאחת משתי הצורות, כזאת שאני יכול להסביר עליה באופן ברור וחד-משמעי שהיא הנכונה והשנייה שגויה. לכן קשה לי להעדיף אחת מהן. אלדד • שיחה 18:13, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- אם אין הנחיה גורפת של האקדמיה ללשון, אז מדוע אי אפשר להעביר את כל הערכים לצורה אחת וזהו? דהן - שיחה 18:11, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- יש לנו לפעמים העדפה למילה זו על פני מילה אחרת באחד הצירופים/הביטויים. לפעמים ההעדפה היא אד הוק, ואני לא בטוח שכדאי או אפשר בכלל להחיל אותה על כל הערכים. עד כמה שזכור לי, אין הנחיה גורפת מצד האקדמיה באשר לאמריקני / אמריקאי, אפריקני / אפריקאי וכו'. מה שכן מנחה אותי לא פעם הוא שאדם יהיה אפריקאי, אמריקאי וכו'. אלדד • שיחה 18:00, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- ממליץ שלא משנה איזה צורה מעדיפים (נ' או א'), תמיד תהיה הפניה גם מהצורה השנייה (א' או נ' בהתאמה). – ד"ר MathKnight ✡ (שיחה) 18:35, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- זו בדיוק גם דעתי, והבעתי אותה לעיל (אפשר ורצוי ליצור הפניות כאשר רואים שהפניה לצורה השנייה לא קיימת). אלדד • שיחה 18:57, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- דהן שואל אם יש סיבה טובה לא לעשות משהו ("אז מדוע אי אפשר להעביר את כל הערכים לצורה אחת וזהו"). השאלה עצמה נראית לי שגויה. כשמדובר במצב קיים, צריך סיבה טובה _כן_ לעשות משהו (כלומר לשנות), אין צורך בסיבה להימנע מעשייה.
- מדי פעם מופיעות במזנון הצעות לשנות שמות של קטגוריות וערכים "למען האחידות". אחידות זה דבר טוב ורצוי, אבל לא ערך עליון, ואפילו לא ערך "חזק".
- לעצם השאלה, בעברית בת ימינו מקובל "אפריקאי" כשמדובר באדם שמוצאו מאפריקה, אך כאשר לא מדובר באדם, פעמים רבות "אפריקני" מתאים יותר, כמו השבר/בקע הסורי-אפריקני" ועוד, ולפעמים שימוש ב"אפריקאי" יכול להיות אפילו על גבול השגוי.
- שורה תחתונה: כמו אלדד, אציע לא להתעסק בזה. אם במקום כלשהו בוויקיפדיה אדם או אנשים מתוארים כאמריקנים או אפריקנים אפשר לתקן בלי צורך להתייעץ עם אף אחד, וכשלא מדובר בבני אדם, הניחו למצב הקיים לנפשו והפסיקו לסגוד לאליל ה"אחידות". קיפודנחש 20:30, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- יפרחו אלף פרחים ולא ניכנס למיטת סדום. לא חייבים לחפש האחדה כששתי הצורות תקינות ולא צריך לייצר פעילות מיותרת. בברכה. ליש - שיחה 00:13, 10 בספטמבר 2023 (IDT)
- קיפודנחש כפי שאלדד הסביר, שתי הצורות נכונות אז אי אפשר להגיד שזה "על גבול השגוי". דהן - שיחה 16:41, 10 בספטמבר 2023 (IDT)
- כדי להחליט בין שתי הצורות יש לעמוד תחילה על ההבדל בינהן. אני משער שסיומת ה־א מגיעה בעקבות נטייה ארמית כלשהי (בלשון המקרא היו משתמשים לרוב ב־ת, כמו ב"מעכתי" מ"מעכה"), בעוד שסיומת ה־נ מגיעה בעקבות נטיות בשפות כגון אנגלית, גרמנית וצרפתית (נראה לי שכולן בעקבות הלטינית, אבל אינני בטוח). לאור זאת, אני מעדיף את השפה הארמית על פני השפות ההודו־אירופאיות הרחוקות יותר.
- אני כן נוטה להעדיף אחידות, אבל היא לא דחופה לי במיוחד; דעתי על העדפת ה־א תקפה רק במידה שיוחלט שאנחנו חייבים אחידות בנטיות כאלה. פעמי-עליון - שיחה 23:58, 13 בספטמבר 2023 (IDT)
- היו הרבה מאוד דיונים (בעיקר על המילה אמריקני/אמריקאי – את האחרון ניתן למצוא בש:דולר אמריקאי), ובאף אחד מהם לא התקבלה הסכמה על צורה אחידה. נשאיר זאת לשיקול דעת פרטני בכל מקום. דגש - שיחה 00:07, 14 בספטמבר 2023 (IDT)
- זו בדיוק גם דעתי, והבעתי אותה לעיל (אפשר ורצוי ליצור הפניות כאשר רואים שהפניה לצורה השנייה לא קיימת). אלדד • שיחה 18:57, 9 בספטמבר 2023 (IDT)
- @דהן: פתחתי דיון על זה במזנון לפני קצת פחות מִשנה. הוא נמצא עכשיו בשיחת ויקיפדיה:ייעוץ לשוני#הסדרת השימוש במילים ״אמריקאי״ ו״אמריקני״ בשמות ערכים.
- תקרא בבקשה את הדיון ההוא בו פירטתי כל מיני ערכים מכל מיני סוגים והשוואתי בין שמותיהם. גם, יש שם קישורים לדיונים קודמים באותו הנושא.
- בדיון של אז המחנות היו:
- מעדיפי ״אמריקאי״
- דזרט
- Hila Livne
- לוכסן (אני)
- פעמי-עליון
- מקף
- מעדיפי ״אמריקני״
- אנונימי אחד
- מעדיפי להשאיר את המצב הקיים:
- אנשים שלא הביעו עמדה ברורה
- מעדיפי ״אמריקאי״
- נראה לי שעדיף שנגדיר כאן קווים מנחים כי, למשל, מוזר מאוד שיש לנו ערך ״דולר אמריקאי״ אבל למטבעות (כזה אסימונים) יש שמות כגון:
- באותה התבנית (שהצבעתי עליו גם בדיון הקודם), יש לנו גם מספר גדול של ערכים ששמותיהם מתחילים ב״האגודה האמקריקאית ל...״ אבל גם ערכים על ״האגודה האמריקנית ל...״.
- מבחינתי, כשיש הבדל, לרוב זה מצביע על הבחנה, ואז כשאין הבחנה בכלל, זה יוצר בלבול אצל הקוראים שמתחילים לשאול את עצמם מהו משמעות ההבדל. למען קוראינו, הבה נגדיר קווים מנחים. /לוכסן/ • (שיחה; תרומות) 13:13, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- @דהן@לוכסן, אני מחזירה אתכם לדיון קודמים בנוסא שאסף ביקורת :
- לשירותכם מקבץ דיונים קודמים באותו נושא
- ויקיפדיה:דלפק ייעוץ/ארכיון31#אמריקנים או אמריקאיים? (2005)
- ויקיפדיה:בוט/בוט החלפות/ארכיון 11#אמריקאי או אמריקני? (2006)
- ויקיפדיה:ייעוץ לשוני/ארכיון 21#אמריקאי או אמריקני? (2009)
- ויקיפדיה:בוט/בוט החלפות/ארכיון 36#אמריקני/ת/ם/ות --> אמריקאי/ת/ם/ות (2014)
- ויקיפדיה:מזנון/ארכיון 391#אמריקני או אמריקאי בשמות בעלי חיים (אוקטובר 2017, בתחילת הדיון רשימה של דיונים קודמים...)
- נימוקי מחייבי ההאחדה:
- א. רצוי שתהיה האחדה על מנת להקל על החיפוש.
- ב. רצוי שתהיה האחדה, כמו שכל אנציקלופדיה / ספר בוחרים צורה אחת ודבקים בה.
- ג. אם האקדמיה קבעה ששתי הצורות נכונות - אז למה לא לבחור אחת מהן?
- נימוקי מחייבי המגוון:
- א. האקדמיה מקבלת את המצב הקיים ורואה את שתי הצורות כתקניות.
- ב. קיפודנחש אומר: דהן שואל אם יש סיבה טובה לא לעשות משהו ... השאלה עצמה נראית לי שגויה. כשמדובר במצב קיים, צריך סיבה טובה _כן_ לעשות משהו (כלומר לשנות), אין צורך בסיבה להימנע מעשייה. מדי פעם מופיעות במזנון הצעות לשנות שמות של קטגוריות וערכים "למען האחידות". אחידות זה דבר טוב ורצוי, אבל לא ערך עליון, ואפילו לא ערך "חזק". לעצם השאלה, בעברית בת ימינו מקובל "אפריקאי" כשמדובר באדם שמוצאו מאפריקה, אך כאשר לא מדובר באדם, פעמים רבות "אפריקני" מתאים יותר, כמו השבר/בקע הסורי-אפריקני" ועוד, ולפעמים שימוש ב"אפריקאי" יכול להיות אפילו על גבול השגוי. שורה תחתונה: כמו אלדד, אציע לא להתעסק בזה. אם במקום כלשהו בוויקיפדיה אדם או אנשים מתוארים כאמריקנים או אפריקנים אפשר לתקן בלי צורך להתייעץ עם אף אחד, וכשלא מדובר בבני אדם, הניחו למצב הקיים לנפשו והפסיקו לסגוד לאליל ה"אחידות".
- ג. במקום לעסוק בהאחדת המגוון והשטחתו, אפשר ליצור דף הפניה לכל אחד מהמונחים (כשהערך מסתיים ב-אי - להפנות ל-ני, וההפך).
- אומר שוב - להבנתי הדיון נחלק בין שני מחנות - אוהבי השפה העברית שמקבלים ואף מעריכים את המגוון בשפה, מול אוהבי האינציקלופדיה שמעדיפים את האחידות במונחים. אני מהמחנה הראשון. Kulli Alma - שיחה 15:08, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- אוסיף את הנימוק שלי בעד האחדה, שהסיומת נ' זרה ואיננה שמית כלל, ולכן יש להעדיף את הסיומת השמית (יחסית) א'. פעמי-עליון - שיחה 17:22, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- @דהן@פעמי-עליון@לוכסן - אביא כאן את תגובתו של ביקורת מהדיון ב- 2014 (יש קישור בתגובתי הראשונה) - "ההטיה הזו קדומה מאד ואין בה עיברות של צורה אמריקאית. ראה רש"י למגילה כד, ב, על דברי הברייתא שם: "חיפני ובישני - כהן שהוא מאנשי חיפה ומאנשי בית שאן...". ביקורת - שיחה 16:26, 9 בדצמבר 2014 (IST) Kulli Alma - שיחה 22:16, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- הנ' ב"בישני" היא חלק מצורת המקור (בית שאן), ולגבי חיפני, ייתכן, אבל צריך לזכור שרש"י דיבר שפות לועזיות וייתכן מאוד שהושפע מהן (כמו שהשפעת אותן שפות נהגו פעם "מרוקני" במקום "מרוקאי" הנהוג כיום). אשמח לראות דוגמות מייצגות יותר (משנה, אולי תלמוד אף שהוא כבר מושפע מאוד מלשונות זרות) כדי להשתכנע שלא מדובר בנטייה זרה לשמית שלנו. פעמי-עליון - שיחה 22:25, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- ממש כאן, מאתר האקדמיה (ולמי שאין זמן ללחוץ על הקישור ולקרוא: שילוני - משלה, גילוני מגילה, וטברייני מטבריה). Kulli Alma - שיחה 22:44, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- פעמי-עליון, המונח 'חיפני' הגיע ממקור תנאי. רש"י הובא כדוגמה, אך לא מוכר (לי) פירוש אחר למונח חיפני התנאי. ביקורת - שיחה 00:11, 1 באוקטובר 2023 (IDT)
- זה כבר יותר מעניין, במיוחד כי "חיפה" לעתים נכתבה "חיפא", דבר שדוקא היה מצדיק פשוט סיומת ־י (חיפאי, כאשר הא' היא חלק מצורת הבסיס). מאיפה זה, מהמשנה? מברייתות? פעמי-עליון - שיחה 00:22, 2 באוקטובר 2023 (IDT)
- הנ' ב"בישני" היא חלק מצורת המקור (בית שאן), ולגבי חיפני, ייתכן, אבל צריך לזכור שרש"י דיבר שפות לועזיות וייתכן מאוד שהושפע מהן (כמו שהשפעת אותן שפות נהגו פעם "מרוקני" במקום "מרוקאי" הנהוג כיום). אשמח לראות דוגמות מייצגות יותר (משנה, אולי תלמוד אף שהוא כבר מושפע מאוד מלשונות זרות) כדי להשתכנע שלא מדובר בנטייה זרה לשמית שלנו. פעמי-עליון - שיחה 22:25, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- @דהן@פעמי-עליון@לוכסן - אביא כאן את תגובתו של ביקורת מהדיון ב- 2014 (יש קישור בתגובתי הראשונה) - "ההטיה הזו קדומה מאד ואין בה עיברות של צורה אמריקאית. ראה רש"י למגילה כד, ב, על דברי הברייתא שם: "חיפני ובישני - כהן שהוא מאנשי חיפה ומאנשי בית שאן...". ביקורת - שיחה 16:26, 9 בדצמבר 2014 (IST) Kulli Alma - שיחה 22:16, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- עלמה אני חולק עלייך בזה שהשם "השבר/בקע סורי אפריקני" מקובל יותר מ"אפריקאי" יש מקרים שבהם פשוט השתרשה הסיומת אי (אמריקאי, אפריקאי וכדומה) ויש כאלה שהשתרשה בהם ני (מקסיקני וכו'). ובנוסף אני מסכים עם פעמי עליון שעדיף צורה שמית ולא אחת זרה. דהן - שיחה 17:27, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- אנחנו לא חלוקים בכך - רק ציטטתי את קיפודנחש - כי רציתי להביא דברים בשם אומרם. אני עדיין טוענת שאין צורך לכפות על העברית צמצום, וצריך לכבד מסורות לשוניות שמשקפות תקופות שונות בשפה. ובכלל, כמו שבויקיפדיה מקובל שמיקום הערת השוליים יכול להיות לפני הנקודה או אחריה - וכל עורך חפשי לאמץ כח אחת מהגישות בעיקר שתהיה אחידות פנימית בערך - כך לדעתי צריך להיות בעניין הסיומת. Kulli Alma - שיחה 22:13, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- אוסיף את הנימוק שלי בעד האחדה, שהסיומת נ' זרה ואיננה שמית כלל, ולכן יש להעדיף את הסיומת השמית (יחסית) א'. פעמי-עליון - שיחה 17:22, 30 בספטמבר 2023 (IDT)
- @דהן@לוכסן, אני מחזירה אתכם לדיון קודמים בנוסא שאסף ביקורת :
מאחר שהיו דיונים רבים בנושא במקומות שונים, ואין הכרעה, אשאיר את תוכן הדיון בארכיוני המזנון. פעמי-עליון - שיחה 20:05, 6 בנובמבר 2023 (IST)
מאפייני חברי הכנסת[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת קטגוריה:חברי הכנסת#מאפייני חברי הכנסת
ניגודי עניינים[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת משתמש:Dovno/ניגוד עניינים
גודל רשימת המעקב[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת עזרה:רשימת מעקב#גודל רשימת המעקב
הסרת המונח 'הגדה המערבית' מהמילון[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחה:יהודה ושומרון#הסרת המונח 'הגדה המערבית' מהמילון
― הועבר לדף ויקיפדיה:דלפק ייעוץ#מאה בקולנוע
חיפוש מקורות בעזרת AI[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:ביבליוגרפיה#חיפוש מקורות בעזרת AI
כתיב תקופות ארכאולוגיות[עריכת קוד מקור]
― הועבר מהדף ויקיפדיה:דלפק ייעוץ
יכול להיות שהשאלה מתאימה יותר למזנון, כי היא נועדה לקבוע מדיניות במקום שאיננה קיימת. אני שואל פה כי מדובר במדיניות טכנית לחלוטים.
את תקופת הברונזה ותקופת הברזל נהוג לחלק לחלוקות משנה, באנגלית עם ספרות רומית, וגם אותן נהוג לחלק, באנגלית עם אותיות קטנות המוצמדות לספרות הרומיות (למשל IIa). בעברית אין שיטה אחידה – לעתים משתמשים באותיות עבריות (תקופת הברזל א), לעתים בספרות לטיניות (הברזל I), ולעתים במספרים 'רגילים' (הברזל 1). השיטה הראשונה פגומה מאחר שהאותיות אמורות לשמש לחלוקות המשנה (הברזל 1ב או Iב), אך שתי השיטות האחרות אפשריות ונפוצות במחקר. אני אישית מעדיף, אם נחליט על אחידות, ספרות רגילות בעברית. האם לדעתכם צריך אחידות? אם כן, מה האחידות המועדפת עליכם? בעלי הידע בארכאולוגיה, חנה, ליעד ואסף (מקווה שלא שכחתי אף עורך רלוונטי). פעמי-עליון - שיחה 13:15, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- בעד אחידות והשיטה לפי מה שמועדף עליך מכיון שהראית בקיאות בתחום ואני סומך על שיקול דעתך. הייתי מתייעץ עם אחד המפעילים הותיקים באם כדאי להעביר את הדיון למזנון. דעתי האישית שכדאי. Asaf M - שיחה - הצטרפו למיזם האבולוציה 13:19, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- צודק. נראה לי שהתו השמיני מופקד על ענייני דיונים כאלה – מה דעתך, דיון זה למזנון או לפה? פעמי-עליון - שיחה 13:25, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- שלום פעמי-עליון והתו השמיני וחג שמח. לאחר קביעת מדיניות כזאת, כדאי לדעתי ליצור פסקת "חלוקה לתקופות משנה" מתאימה בכל אחד מהערכים, ובה להסביר על דרכי הסימון השונות. כך המידע יהיה נגיש גם לעורכים מזדמנים שלאו דווקא מתמצאים בנבכי ויקיפדיה. בברכה, Virant (שיחה) 14:30, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- אני לא מופקד על זה, אבל אני בהחלט חושב שזה יותר מתאים למזנון. התו השמיני ♫ הבה נשוחח 21:48, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- צודק. נראה לי שהתו השמיני מופקד על ענייני דיונים כאלה – מה דעתך, דיון זה למזנון או לפה? פעמי-עליון - שיחה 13:25, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- כבר נתקלתי בשימוש באותיות עבריות כחלוקה ראשית, כגון "ברזל א2" וכו'. זה נורא מבלבל כי זה כל הזמן גורם לתהייה אם הכוונה היא לברזל 2א, בעוד שלמעשה הכוונה לברזל 1ב. אני חושב שיש להעדיף את המספרים הנהוגים בעברית לתקופה הראשית ואת האותיות העבריות לחלוקה המשנית. אבל הכי טוב זה לבדוק איזו צורה נהוגה על ידי הגורמים "הרשמיים" בעברית (האגודה הארכיאולוגית הישראלית, רשות העתיקות וכדומה). Liadmalone - שיחה 14:39, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- לפי מה שאני נתקלתי, הצורה המקובלת בספרות מקצועית בעברית היא שם התקופה ולאחריה מספר ואז אות עברית ("ברזל 1א"). זה גם הכי מובן כי בד"כ חלוקות משנה מתבצעות כך בעברית ("סעיף 2א בחוזה...") Biegel • תייגו אותי במענה לדברי - שיחה 22:23, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- גם אני תומך במודל "1א". נדמה לי שהשימוש באותיות עבריות לבדן מופיע כאשר לא מוצגת חלוקת משנה ("תקופת הברזל א") וזה אכן מבלבל - עדיף לשמור על אחידות. מסכים עם ליעד שצריך לוודא את זה עם "הגופים הרשמיים", ועם התו שהדיון הזה צריך לעבור למזנון כדי שלהחלטה שתתקבל בו יהיה תוקף. בברכה, איתמראֶשפָּר - דברו אלי - איפה הייתי ומה עשיתי - "אין לי צורך בהיפותזה הזאת" - 06:30, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- לפי מה שאני נתקלתי, הצורה המקובלת בספרות מקצועית בעברית היא שם התקופה ולאחריה מספר ואז אות עברית ("ברזל 1א"). זה גם הכי מובן כי בד"כ חלוקות משנה מתבצעות כך בעברית ("סעיף 2א בחוזה...") Biegel • תייגו אותי במענה לדברי - שיחה 22:23, 17 בספטמבר 2023 (IDT)
- תודה שהעלית את הדיון, לבקשתי.
- הסימון היעיל ביותר הוא מספרים ואותיות: ברזל 1א-ב, ברזל 2א-ד, רומית 2-1 וכדומה.
- נראה לי שהיו פה הרבה דעות בעד זה.
- כארכיאולוג, אני מוכן להסדיר זאת. היכן המקום או הערך המתאים ביותר להסדרה בסיסית כזו?
- ולאישור של מי צריך לחכות כאן כדי להתחיל בהאחדה כזו (או כל האחדה שיוחלט עליה)? AviStav - שיחה 12:16, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
― סוף העברה
אתר רשות העתיקות דווקא מחלק עם אותיות בחלוקה הראשית, אך לא מופיעות בו חלוקות משניות. אינני יודע אם יש לאגודה תקן, אך בהחלט שווה לשאול; לצערי לא אוכל לעשות זאת בקרוב. רעיון תיבת ההסבר נהדר, מין תבנית צפה משמאל לטקסט שבה יוסבר בקצרה מה היא כל תקופה. פעמי-עליון - שיחה 11:13, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- אם רוצים ליצור בלגן מוחלט, אז אפשר לדבר על תקופת הברזל ב ובחלוקת משנה תקופת הברזל ב1, ב2, ב3. כל ארכיאולוג יאבד את ידיו ואת רגליו מול סימון כזה....
- בקיצור, מומלץ ספרות רגילות ואחריהן אותיות. ברזל 1 למשל היא תקופת ההתנחלות (לעיתים עם חלוקת משנה א-ב), ברזל 2 תקופת המלוכה כאשר ברזל 2א המאה העשירית לפנה"ס, 2ב מאה 9 (קשה מאד לזיהוי), 2ג מאה 8 המסתיימת בחורבנות ממלכת ישראל 722 ומסע סנחריב 701, 2ד מאה שביעית וראשית מאה שישית, ממסע סנחריב עד חורבן בית ראשון 587/6 לפנה"ס. וכן הלאה בשאר התקופות. AviStav - שיחה 12:21, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- Avi, אכן עד כה כל הדעות בעד 1א וכדומה. יש לחכות עוד כמה ימים, עדיף יותר משבוע, ואם תישאר ההסכמה הרחבה, לוודא עם המפעילים שאכן ניתן להחיל את המדיניות ולשאול לאיזה דף מדיניות היא מתאימה (אולי אפשר להכניס אותה תחת פורטל:ארכאולוגיה של המזרח הקרוב, במיוחד בלוח הכרונולוגי של תקופת הברונזה הביניימית עד התקופה הפרסית). פעמי-עליון - שיחה 13:19, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- עליך, פעמי עליון... אצלנו נהוג לומר: הִצַּעְתָּ בִּצַּעְתָּ.
- בערכים שאני כתבתי בין כה השתמשתי במונח זה, כפי שעשיתי גם בפרסומי המדעיים.
- אהיה מוכן לערוך את ההסבר בכל מקום שיידרש, ככל שתפנה אותי לשם.
- תבורך! AviStav - שיחה 19:47, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- שלום אבי. הצעתי במעלה השרשור, שלאחר קביעת מדיניות בנושא (כאמור, המתן כמה ימים כדי לוודא שאין מתנגדים או הצעות רלוונטיות נוספות), תתווסף פסקה בשם "חלוקה לתקופות משנה" בערכים תקופת הברזל ותקופת הברונזה, ובה יוגדרו הן תקופות המשנה והן הדרך לסמן אותן. באופן זה המידע יהיה נגיש מאוד לכל המתעניין, לרבות עורכים מזדמנים. בברכה, Virant (שיחה) 20:31, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- אם תראה שזה המצב, אנא שלח לי תזכורת ואעשה זאת. תודה! AviStav - שיחה 20:32, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- אבקש רק להדגיש שהמדובר בתקופת הברזל בארץ ישראל, ובה בלבד.
- אז כדאי להוסיף זאת גם בשני הערכים שציינת, וגם בערכים המורחבים על תקופות הברונזה והברזל בארץ ישראל. AviStav - שיחה 20:33, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- עכשיו כשאני מסתכל אני רואה שכבר עשיתי זאת זה מכבר, בראשית ימי בויקיפדיה, בפרק על תקופת הברזל בארץ ישראל... AviStav - שיחה 20:38, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- שלום אבי. הצעתי במעלה השרשור, שלאחר קביעת מדיניות בנושא (כאמור, המתן כמה ימים כדי לוודא שאין מתנגדים או הצעות רלוונטיות נוספות), תתווסף פסקה בשם "חלוקה לתקופות משנה" בערכים תקופת הברזל ותקופת הברונזה, ובה יוגדרו הן תקופות המשנה והן הדרך לסמן אותן. באופן זה המידע יהיה נגיש מאוד לכל המתעניין, לרבות עורכים מזדמנים. בברכה, Virant (שיחה) 20:31, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
- Avi, אכן עד כה כל הדעות בעד 1א וכדומה. יש לחכות עוד כמה ימים, עדיף יותר משבוע, ואם תישאר ההסכמה הרחבה, לוודא עם המפעילים שאכן ניתן להחיל את המדיניות ולשאול לאיזה דף מדיניות היא מתאימה (אולי אפשר להכניס אותה תחת פורטל:ארכאולוגיה של המזרח הקרוב, במיוחד בלוח הכרונולוגי של תקופת הברונזה הביניימית עד התקופה הפרסית). פעמי-עליון - שיחה 13:19, 18 בספטמבר 2023 (IDT)
בעברית יש לכתוב: תקופת הברזל א, תקופת הברזל ב. ובחלוקה לתקופות משנה" תקופת הברזל א1 ותקופת הברזל א2.. כך למדתי בחוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה אצל המרצים: פרופסור איילת גלבוע, פרופסור מיכל ארצי, פרופסור רוני רייך והמרצה שהיה הכי מיוחד ונפטר לצערי, פרופסור אדם זרטל. כך צריך לרשום גם בוויקיפדיה העברית. תודה חנה Hanay • שיחה • נשר חוגגת ב-2023 מאה שנים להקמתה 08:34, 20 בספטמבר 2023 (IDT)
- בספר הקורס "מבוא לארכיאולוגיה של ארץ-ישראל משלהי תקופת האבן ועד כיבושי אלכסנדר" של האוניברסיטה הפתוחה (שני כרכים בעריכת אברהם פאוסט וחיה כץ, 2019) החלוקה היא ברונזה קדומה 2א, 2ב וכו'. ואף על פי כן, באחד השיעורים חיה כץ עצמה השתמשה בברזל ב1, ב2 וכו', וגרמה לנו הסטודנטים לברר בינינו בוואטסאפ שהצורה הזו אכן מקבילה למה שנקרא בספר ברזל 2א, 2ב. Liadmalone - שיחה 19:56, 20 בספטמבר 2023 (IDT)
- אכן זה היה המינוח המסורתי אך הוא ארכאי. כיוון שבלועזית היה נהוג לסמן בספרות רומיות, עיברתו אותן לאותיות עבריות, כחלק מתהליך תרבותי של ראשית תחיית הלשון העברית.
- כפי שכבר הובן יש בספרות שימוש במגוון שיטות מיספור,
- האנציקלופדיה לחפירות עדיין משתמשת בספרות רומיות.
- עתה שמענו שהאוניברסיטה הפתוחה עברה לספרות ערביות.
- יש מי שירצו לשמר את האותיות העבריות כמספור ראשי, למרות שכיום זה כבר לא נהוג בדרך כלל בעברית. כיום כותבים 23 אנשים, לא כ"ג אנשים כמו שפעם נהגו לומר, והמיספור באותיות נשאר למונחים היסטוריים כפי שנשתמרו (כ"ט בנובמבר, כ"ג יורדי הסירה וכן הלאה) או להקשרים חגיגיים או טקסיים, אך כבר כמעט שאינו נוהג בכתיבתה יומיומית.
- צריך להחליט אם רוצים להאחיד או לא. אני בעד להאחיד לשיטת המספור המודרנית המקובלת, היינו ספרות ערביות, כשהמיספור המשני הוא באותיות. AviStav - שיחה 10:12, 22 בספטמבר 2023 (IDT)
- אני בעד האחדה, וכאמור מעדיף 1א, 2ג וכו'. אם ממש רוצים, אפשר ליצור תבנית שתיראה כמו סימן שאלה קטן למעלה (כזה?), שהלוחץ אליו יופנה לדף שיבהיר שיש כמה צורות לכתיבת חלוקות המשנה – וכך נוכל להישאר כל עורך והעדפתו, ורק להוסיף פעם בכל ערך (או כמה פעמים, בערכים ארוכים) את התבנית. אפשר לחלופין ליצור תבנית של תיבה צפה בצד הטקסט, ובה ייכתב "בערך זה יש שימוש בחלוקות משנה לתקופות ארכאולוגיות. להסבר על צורת הכתיב ותאריכי התקופות, לחצו פה". פעמי-עליון - שיחה 13:35, 22 בספטמבר 2023 (IDT)
נשיאי בתי הדין לעבודה[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכי אישים/משפטנים#נשיאי בתי הדין לעבודה
רוב בדף שיחה[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:הצבעה#רוב בדף שיחה
דיון בפרלמנט[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת תבנית:עיר#דיון בפרלמנט
נריה - 💬 - 19:34, 26 בספטמבר 2023 (IDT)
דיון בפרלמנט, חזרתי[עריכת קוד מקור]
― הועבר לדף שיחת תבנית:עיר#דיון בפרלמנט, חזרתי
― הועבר לדף שיחת ויקיפדיה:חשיבות אנציקלופדית