זוכי תחרות הזמר של האירוויזיון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שישים ושישה שירים זכו בתחרות הזמר של האירוויזיון, תחרות שנתית המאורגנת על ידי המדינות החברות באיגוד השידור האירופי. התחרות, שמשודרת מדי שנה מאז תחרות האירוויזיון הראשונה בשנת 1956, היא אחת מתוכניות הטלוויזיה הוותיקות ביותר בעולם. הזוכים בתחרות נקבעו באמצעות שיטות הצבעה שונות לאורך ההיסטוריה שלה; שעיקרן הענקת נקודות על ידי כל מדינה על פי בחירת שופטים ו/או צופים. המדינה שזוכה ברוב הנקודות היא זו שמוכרזת המנצחת.[1] בתחרות האירוויזיון הראשונה השיר הזוכה לא נבחר באמצעות נקודות, אלא על ידי הצבעה (שני קולות לכל מדינה), שבסופה הוכרז על הזוכה.[2]

נכון לשנת 2018, התקיימו 63 תחרויות, עם זוכה אחד בכל שנה למעט אירוויזיון 1969, שבו היה תיקו וארבע מדינות שונות זכו יחדיו במקום הראשון. עשרים ושבע מדינות שונות זכו בתחרות.

הזכייה בתחרות האירוויזיון פותחת דלתות עבור האמנים המנצחים, ומאפשרת להם לתעל את ההצלחה שלהם ואת הפרסום שמסביב על ידי השקה או קידום הקריירה הבינלאומית שלהם. עם זאת, לאורך ההיסטוריה של התחרות, מעט מאוד אמנים אכן הפכו לכוכבים בינלאומיים ענקיים בזכות התחרות. המוזיקאים הבולטים ביותר באירוויזיון, שהקריירה שלהם הושקה ישירות לאור הזרקורים בעקבות ניצחונם, היו חברי להקת אבבא, שזכו באירוויזיון 1974 עם השיר "Waterloo". אבבא המשיכה להיות אחת הלהקות המצליחות ביותר של אותה תקופה.[3] זוכה נוספת שזכתה לאחר זכייתה לתהילה בינלאומית ולהצלחה היה סלין דיון, שייצגה את שווייץ באירוויזיון 1988 עם השיר הזוכה "Ne partez pas sans moi".

שיאנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אירלנד זכתה במקום הראשון שבע פעמים, יותר מכל מדינה אחרת; אירלנד גם זכתה בתחרות במשך שלוש שנים רצופות (1992, 1993, 1994), הרצף הארוך ביותר מכל מדינה אחרת. שלוש מדינות זכו פעמיים ברציפות, ספרד (1968 ו-1969), לוקסמבורג (1972 ו-1973) וישראל (1978 ו-1979). יחד עם הניצחון של שווייץ בתחרות הראשונה, סרביה היא המדינה היחידה הזוכה בתחרות בשנה הראשונה בה היא משתתפת (2007), אם כי סרביה התחרתה לפני כחלק מיוגוסלביה וסרביה ומונטנגרו. על פי שיטת ההצבעה שהייתה נהוגה בין 1975 ל-2015, ב-11 פעמים הזוכה בתחרות נקבע סופית רק לאחר הכרזת הניקוד של המדינה האחרונה.[4]

בשל שינויים בשיטות ההצבעה לאורך השנים, כמו גם עלייה מתמדת במספר המדינות המשתתפות ובמספר המצביעים, לא ניתן להשוות באופן ברור בין הישגי הזוכים על פי הניקוד שצברו. סלבדור סובראל מפורטוגל מחזיק בשיא של הניקוד הגבוה ביותר בהיסטוריה של התחרות, בזכות זכייתו ב-758 נקודות ב-2017 עבור השיר "Amar pelos dois". אלכסנדר ריבאק מנורווגיה מחזיק בשיא של הניצחון בפער הגדול ביותר - הפרש של 169 נקודות בין המקום הראשון למקום השני ב-2009. ג'יליולה צ'ינקווטי מאיטליה מחזיקה בשיא של הניצחון הגדול ביותר באחוזים, לאחר שזכתה ב-1964 לכמעט פי שלושה נקודות לעומת המקום השני - 49 נקודות לעומת 17 נקודות שזכה השיר במקום השני באותה השנה. תחת שיטת ההצבעה שהייתה נהוגה בשנים 1975 - 2015, הניקוד הנמוך ביותר שקיבל שיר מנצח היה בשנת 1985 של "La det swinge" בביצוע להקת בוביסוקס! הנורווגית, שקיבל 123 נקודות (מתוך מקסימום של 216 נקודות שניתן היה לקבל מסך כל 18 המדינות האחרות שהשתתפו בתחרות באותה השנה), בעוד שהניקוד הנמוך ביותר אי פעם שקיבל שיר זוכה היה בשנת 1969, כאשר היה תיקו בין ארבע מדינות אשר זכו יחדיו בתחרות, כל אחת עם 18 נקודות בלבד (מתוך מקסימום של 160 נקודות שחולקו על ידי 16 המדינות שהשתתפו בתחרות באותה השנה).

ג'וני לוגן, שיאן הזכיות באירוויזיון (סך של 3 זכיות כזמר ו/או פזמונאי), נציג אירלנד, המדינה עם מספר הזכיות הגבוה ביותר - 7, יותר מכל מדינה אחרת.

הזמר היחיד שזכה יותר מפעם אחת הוא ג'וני לוגן מאירלנד, שביצע את "What's Another Year" באירוויזיון 1980 ואת "Hold Me Now" באירוויזיון 1987. לוגן הוא גם אחד מחמשת כותבי השירים שכתב יותר משיר זוכה אחד - "Hold Me Now" (‏1987‏) ו-"Why Me?" בביצועה של לינדה מרטין (‏1992‏).‏[5] על כן, לוגן הוא האדם היחיד שנרשמו לזכותו שלושה ניצחונות אירוויזיון, כזמר או כפזמונאי או כשניהם. לארבעת פזמונאים נוספים יש היסטוריה של יותר מזכייה אחת לזכותם, והם: וילי ואן האמרט (הולנד, 1957 ו-1959), איב דסקה (מונקו, 1971 ולוקסמבורג, 1972), רולף לובלנד (נורווגיה, 1985 ו-1995) וברנדן גרהם (אירלנד, 1994 ו-1996).

על פי שיטת ההצבעה שהייתה נהוגה בין 1975 ל-2015, שבה כל מדינה מעניקה מספר נקודות מקסימלי לבחירה שלה במקום הראשון, הזמרת לורן משוודיה זכתה באירוויזיון 2012 עם המספר הרב ביותר של זכיות במקום הראשון - 18 מדינות מתוך 41 בחרו בשיר זה במקום הראשון (תוך התחשבות בכך שמדינה לא יכולה להעניק נקודות לעצמה). זוכי 1976, להקת אחוות האדם מהממלכה המאוחדת עם השיר "Save Your Kisses for Me", מחזיקים בשיא של הניקוד הממוצע הגבוה ביותר, עם ממוצע של 9.65 נקודות שהתקבלו בממוצע מכל מדינה. זוכי אירוויזיון 2011, אל וניקי מאזרבייג'ן, מחזיקים בציון הממוצע הנמוך ביותר עבור שיר מנצח תחת שיטת ההצבעה הזו, עם 5.14 נקודות מכל מדינה בממוצע.

הממלכה המאוחדת הגיעה למקום השני בתחרות 15 פעמים (בפעם האחרונה ב-1998), יותר מכל מדינה אחרת. המדינה המצליחה ביותר שמעולם לא זכתה בתחרות היא מלטה, לאחר שסיימה במקום השני ב-2002 וב-2005 ובמקום השלישי ב-1992 וב-1998. מדינה נוספת שמעולם לא זכתה בתחרות, אך הגיעה פעמיים למקום השני, היא איסלנד, שהגיעה למקום השני ב-1999 וב-2009.

בשנים 1956 ו-1969 לא הוכרז באופן רשמי על הזוכה במקום השני. ב-1956 הוכרז רק על הזוכה, שווייץ, כאשר היו דיווחים ספקולטיביים על כך שגרמניה הגיעה למקום השני עם השיר "Im Wartesaal zum großen Glück" בביצוע וולטר אנדראס שוורץ, המבוססים על כך שגרמניה נבחרה לארח את התחרות בשנת 1957. בשנת 1969 ארבעה שירים זכו במשותף במקום הראשון, לאחר שצברו מספר זהה של נקודות; למקום החמישי בתחרות זו הגיעה שווייץ, אך היא איננה נחשבת לזוכה במקום השני, בשל התיקו במקום הראשון.

רשימת הזוכים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המאה ה-20
שנות ה-50
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
1956 24 במאי שווייץשווייץ לוגאנו שווייץשווייץ שווייץ "Refrain" ליס אסיה
לא הוכרז
1957 3 במרץ גרמניהגרמניה פרנקפורט הולנדהולנד הולנד "Net als toen" קורי ברוקן ‏31 ‏14 צרפתצרפת צרפת
1958 12 במרץ הולנדהולנד הילברסום צרפתצרפת צרפת "Dors, mon amour" אנדרה קלאבו ‏27 ‏3 שווייץשווייץ שווייץ
1959 11 במרץ צרפתצרפת קאן הולנדהולנד הולנד "Een beetje" טדי סחולטן ‏21 ‏5 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
שנות ה-60
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
1960 29 במרץ הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לונדון צרפתצרפת צרפת "Tom Pillibi" ז'קלין בואייה ‏32 ‏7 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1961 18 במרץ צרפתצרפת קאן לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג "Nous les amoureux" ז'אן-קלוד פסקל ‏31 ‏7 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1962 18 במרץ לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג צרפתצרפת צרפת "Un premier amour" איזבל אוברה ‏26 ‏13 מונקומונקו מונקו
1963 23 במרץ הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לונדון דנמרקדנמרק דנמרק "Dansevise" גרטה ויורגן אינגמן ‏42 ‏2 שווייץשווייץ שווייץ
1964 21 במרץ דנמרקדנמרק קופנהגן איטליהאיטליה איטליה "Non ho l'età" ג'יליולה צ'ינקווטי ‏49 ‏32 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1965 20 במרץ איטליהאיטליה נאפולי לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג "Poupée de cire, poupée de son" פראנס גל ‏32 ‏6 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1966 5 במרץ לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג אוסטריהאוסטריה אוסטריה "Merci, Chérie" אודו יורגנס ‏31 ‏15 שוודיהשוודיה שוודיה
1967 8 באפריל אוסטריהאוסטריה וינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת "Puppet on a String" סנדי שו ‏47 ‏25 אירלנדאירלנד אירלנד
1968 6 באפריל הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לונדון ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) ספרד "La, la, la" מסיאל ‏29 ‏1 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1969 29 במרץ ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) מדריד ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) ספרד "Vivo cantando" סלומה ‏18
אין זוכה במקום השני
הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת "Boom Bang-a-Bang" לולו
הולנדהולנד הולנד "De troubadour" לני קור
צרפתצרפת צרפת "Un jour, un enfant" פרידה בוקארה
שנות ה-70
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
1970 21 במרץ הולנדהולנד אמסטרדם אירלנדאירלנד אירלנד "All Kinds of Everything" דנה ‏32 ‏6 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1971 3 באפריל אירלנדאירלנד דבלין מונקומונקו מונקו "Un banc, un arbre, une rue" סברין ‏128 ‏12 ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) ספרד
1972 25 במרץ הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת אדינבורו לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג "Après toi" ויקי לאנדרוס ‏128 ‏14 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1973 7 באפריל לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג "Tu te reconnaîtras" אן-מארי דוד ‏129 ‏4 ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) ספרד
1974 6 באפריל הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת ברייטון שוודיהשוודיה שוודיה "Waterloo" אבבא ‏24 ‏6 איטליהאיטליה איטליה
1975 22 במרץ שוודיהשוודיה סטוקהולם הולנדהולנד הולנד "Ding-a-dong" טיץ'-אין ‏152 ‏14 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1976 3 באפריל הולנדהולנד האג הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת "Save Your Kisses for Me" אחוות האדם ‏164 ‏17 צרפתצרפת צרפת
1977 7 במאי הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת לונדון צרפתצרפת צרפת "L'oiseau et l'enfant" מארי מרים ‏136 ‏15 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1978 22 באפריל צרפתצרפת פריז ישראלישראל ישראל "אבניבי" יזהר כהן והאלפא-ביתא ‏157 ‏32 בלגיהבלגיה בלגיה
1979 31 במרץ ישראלישראל ירושלים ישראלישראל ישראל "הללויה" גלי עטרי וחלב ודבש ‏125 ‏9 ספרד (1977)ספרד (1977) ספרד
שנות ה-80
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
1980 19 באפריל הולנדהולנד האג אירלנדאירלנד אירלנד "What's Another Year" ג'וני לוגן ‏143 ‏15 גרמניהגרמניה גרמניה
1981 4 באפריל אירלנדאירלנד דבלין הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת "Making Your Mind Up" באקס פיז ‏136 ‏4 גרמניהגרמניה גרמניה
1982 24 באפריל הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הארוגייט גרמניהגרמניה גרמניה "Ein bißchen Frieden" ניקול ‏161 ‏61 ישראלישראל ישראל
1983 23 באפריל גרמניהגרמניה מינכן לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג "Si la vie est cadeau" קורין הרמס ‏142 ‏6 ישראלישראל ישראל
1984 5 במאי לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג שוודיהשוודיה שוודיה "Diggi-Loo Diggi-Ley" הרייס ‏145 ‏8 אירלנדאירלנד אירלנד
1985 4 במאי שוודיהשוודיה גטבורג נורווגיהנורווגיה נורווגיה "La det swinge" בוביסוקס! ‏123 ‏18 גרמניהגרמניה גרמניה
1986 3 במאי נורווגיהנורווגיה ברגן בלגיהבלגיה בלגיה "J'aime la vie" סנדרה קים ‏176 ‏36 שווייץשווייץ שווייץ
1987 9 במאי בלגיהבלגיה בריסל אירלנדאירלנד אירלנד "Hold Me Now" ג'וני לוגן ‏172 ‏31 גרמניהגרמניה גרמניה
1988 30 באפריל אירלנדאירלנד דבלין שווייץשווייץ שווייץ "Ne partez pas sans moi" סלין דיון ‏137 ‏1 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1989 6 במאי שווייץשווייץ לוזאן יוגוסלביהיוגוסלביה יוגוסלביה "Rock Me" ריווה ‏137 ‏7 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
שנות ה-90
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
1990 5 במאי יוגוסלביהיוגוסלביה זאגרב איטליהאיטליה איטליה "Insieme: 1992" טוטו קוטוניו ‏149 ‏17 אירלנדאירלנד אירלנד
צרפתצרפת צרפת
1991 4 במאי איטליהאיטליה רומא שוודיהשוודיה שוודיה "Fångad av en stormvind" קרולה ‏146 ‏0 צרפתצרפת צרפת
1992 9 במאי שוודיהשוודיה מאלמה אירלנדאירלנד אירלנד "Why Me?" לינדה מרטין ‏155 ‏16 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1993 15 במאי אירלנדאירלנד מילסטריט אירלנדאירלנד אירלנד "In Your Eyes" ניב קבאנה ‏187 ‏23 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1994 30 באפריל אירלנדאירלנד דבלין אירלנדאירלנד אירלנד "Rock 'n' Roll Kids" פול הארינגטון וצ'ארלי מק'גטיגן ‏226 ‏60 פוליןפולין פולין
1995 13 במאי אירלנדאירלנד דבלין נורווגיהנורווגיה נורווגיה "Nocturne" סיקרט גארדן ‏148 ‏29 ספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) ספרד
1996 18 במאי נורווגיהנורווגיה אוסלו אירלנדאירלנד אירלנד "The Voice" אימאר קווין ‏162 ‏48 נורווגיהנורווגיה נורווגיה
1997 3 במאי אירלנדאירלנד דבלין הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת "Love Shine a Light" קתרינה והגלים ‏227 ‏70 אירלנדאירלנד אירלנד
1998 9 במאי הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת ברמינגהאם ישראלישראל ישראל "דיווה" דנה אינטרנשיונל ‏172 ‏6 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
1999 29 במאי ישראלישראל ירושלים שוודיהשוודיה שוודיה "Take Me to Your Heaven" שרלוט נילסן ‏163 ‏17 איסלנדאיסלנד איסלנד
המאה ה-21
העשור הראשון
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
2000 13 במאי שוודיהשוודיה סטוקהולם דנמרקדנמרק דנמרק "Fly on the Wings of Love" האחים אולסן ‏195 ‏40 רוסיהרוסיה רוסיה
2001 12 במאי דנמרקדנמרק קופנהגן אסטוניהאסטוניה אסטוניה "Everybody" טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XL ‏198 ‏21 דנמרקדנמרק דנמרק
2002 25 במאי אסטוניהאסטוניה טאלין לטביהלטביה לטביה "I Wanna" מריה נ. ‏176 ‏12 מלטהמלטה מלטה
2003 24 במאי לטביהלטביה ריגה טורקיהטורקיה טורקיה "Everyway That I Can" סרטאב ארנר ‏167 ‏2 בלגיהבלגיה בלגיה
2004[7] 15 במאי טורקיהטורקיה איסטנבול אוקראינהאוקראינה אוקראינה "Wild Dances" רוסלנה ‏280 ‏17 סרביה ומונטנגרוסרביה ומונטנגרו סרביה ומונטנגרו
2005 21 במאי אוקראינהאוקראינה קייב יווןיוון יוון "My Number One" הלנה פפאריזו ‏230 ‏38 מלטהמלטה מלטה
2006 20 במאי יווןיוון אתונה פינלנדפינלנד פינלנד "Hard Rock Hallelujah" לורדי ‏292 ‏44 רוסיהרוסיה רוסיה
2007 12 במאי פינלנדפינלנד הלסינקי סרביהסרביה סרביה "Molitva" מריה שריפוביץ' ‏268 ‏33 אוקראינהאוקראינה אוקראינה
2008[8] 24 במאי סרביהסרביה בלגרד רוסיהרוסיה רוסיה "Believe" דימה בילאן ‏272 ‏42 אוקראינהאוקראינה אוקראינה
2009 16 במאי רוסיהרוסיה מוסקבה נורווגיהנורווגיה נורווגיה "Fairytale" אלכסנדר ריבאק ‏387 ‏169 איסלנדאיסלנד איסלנד
העשור השני
שנה תאריך העיר המארחת המדינה המנצחת השיר המנצח ביצוע ניקוד הפרש[6] מקום שני
2010 29 במאי נורווגיהנורווגיה אוסלו גרמניהגרמניה גרמניה "Satellite" לנה ‏246 ‏76 טורקיהטורקיה טורקיה
2011 14 במאי גרמניהגרמניה דיסלדורף אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן "Running Scared" אל & ניקי ‏221 ‏32 איטליהאיטליה איטליה
2012 26 במאי אזרבייג'ןאזרבייג'ן באקו שוודיהשוודיה שוודיה "Euphoria" לורן ‏372 ‏113 רוסיהרוסיה רוסיה
2013 18 במאי שוודיהשוודיה מאלמה דנמרקדנמרק דנמרק "Only Teardrops" אמילי דה פורסט ‏281 ‏47 אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
2014 10 במאי דנמרקדנמרק קופנהגן אוסטריהאוסטריה אוסטריה "Rise Like a Phoenix" קונצ'יטה וורסט ‏290 ‏52 הולנדהולנד הולנד
2015 23 במאי אוסטריהאוסטריה וינה שוודיהשוודיה שוודיה "Heroes" מונס סלמרלוב ‏365 ‏62 רוסיהרוסיה רוסיה
2016 14 במאי שוודיהשוודיה סטוקהולם אוקראינהאוקראינה אוקראינה "1944" ג'מאלה ‏534 ‏23 אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה
2017 13 במאי אוקראינהאוקראינה קייב פורטוגלפורטוגל פורטוגל "Amar pelos dois" סלבדור סובראל ‏758 ‏143 בולגריהבולגריה בולגריה
2018 12 במאי פורטוגלפורטוגל ליסבון ישראלישראל ישראל "Toy" נטע ‏529 ‏93 קפריסיןקפריסין קפריסין
2019 טרם פורסם ישראלישראל טרם פורסם

לרשימת כותבי השירים הזוכים של כל שנה בוויקיפדיה האנגלית, לחצו כאן.

במופע שיר היובל באירוויזיון שהתקיים בשנת 2005 הופיעו 11 מבין זוכי האירוויזיון, לצד שלושה מבצעים שהשתתפו ולא זכו. באירוע זה נבחר השיר "Waterloo" של להקת אבבא לשיר הפופולרי ביותר מבין השירים הזוכים בחמישים השנים הראשונות של התחרות.[9]

מספר זכיות לפי מדינה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מפה המציגה את מספר הזכיות של כל מדינה באירוויזיון, עד לשנת 2018 (כולל).[10]
זכיות מדינה שנים
7 אירלנדאירלנד אירלנד 1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
6 שוודיהשוודיה שוודיה 1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015
5 צרפתצרפת צרפת 1958, 1960, 1962, 1969[11], 1977
לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג 1961, 1965, 1972, 1973, 1983
הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת 1967, 1969[11], 1976, 1981, 1997
4 הולנדהולנד הולנד 1957, 1959, 1969[11], 1975
ישראלישראל ישראל 1978, 1979, 1998, 2018
3 נורווגיהנורווגיה נורווגיה 1985, 1995, 2009
דנמרקדנמרק דנמרק 1963, 2000, 2013
2 ספרדספרד ספרד 1968, 1969[11]
שווייץשווייץ שווייץ 1956, 1988
איטליהאיטליה איטליה 1964, 1990
גרמניהגרמניה גרמניה[10] 1982, 2010
אוסטריהאוסטריה אוסטריה 1966, 2014
אוקראינהאוקראינה אוקראינה 2004, 2016
1 מונקומונקו מונקו 1971
בלגיהבלגיה בלגיה 1986
יוגוסלביהיוגוסלביה יוגוסלביה 1989
אסטוניהאסטוניה אסטוניה 2001
לטביהלטביה לטביה 2002
טורקיהטורקיה טורקיה 2003
יווןיוון יוון 2005
פינלנדפינלנד פינלנד 2006
סרביהסרביה סרביה 2007
רוסיהרוסיה רוסיה 2008
אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 2011
פורטוגלפורטוגל פורטוגל 2017

דירוג[עריכת קוד מקור | עריכה]

להלן דירוג הישגי כל המדיניות בתחרות, על פי מספר הפעמים בה כל מדינה הגיעה למקומות הראשון, השני והשלישי. עבור כל מדינה שמעולם לא הגיעה למקומות אלו מצוין המקום הגבוה ביותר שכן הגיעה אליו.

מקום מדינה מספר הזכיות מקום שני מקום שלישי המקום הגבוה ביותר
1 אירלנדאירלנד אירלנד 7 4 1
2 שוודיהשוודיה שוודיה 6 1 6
3 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת 5 15 3
4 צרפתצרפת צרפת 5 4 7
5 לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג 5 0 2
6 ישראלישראל ישראל 4 2 1
7 הולנדהולנד הולנד 4 1 1
8 דנמרקדנמרק דנמרק 3 1 3
9 נורווגיהנורווגיה נורווגיה 3 1 1
10 גרמניהגרמניה גרמניה 2 4 5
11 איטליהאיטליה איטליה 2 4 5
12 ספרדספרד ספרד 2 4 1
13 שווייץשווייץ שווייץ 2 3 3
14 אוקראינהאוקראינה אוקראינה 2 2 1
15 אוסטריהאוסטריה אוסטריה 2 0 1
16 רוסיהרוסיה רוסיה 1 4 3
17 בלגיהבלגיה בלגיה 1 2 0
18 מונקומונקו מונקו 1 1 3
19 טורקיהטורקיה טורקיה 1 1 1
20 אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 1 1 1
21 יווןיוון יוון 1 0 3
22 אסטוניהאסטוניה אסטוניה 1 0 1
23 לטביהלטביה לטביה 1 0 1
24 סרביהסרביה סרביה 1 0 1
25 יוגוסלביהיוגוסלביה יוגוסלביה 1 0 0
26 פינלנדפינלנד פינלנד 1 0 0
27 פורטוגלפורטוגל פורטוגל 1 0 0
28 מלטהמלטה מלטה 0 2 2
29 איסלנדאיסלנד איסלנד 0 2 0
30 בולגריהבולגריה בולגריה 0 1 0
31 קפריסיןקפריסין קפריסין 0 1 0
32 אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 0 1 0
33 פוליןפולין פולין 0 1 0
34 סרביה ומונטנגרוסרביה ומונטנגרו סרביה ומונטנגרו 0 1 0
35 רומניהרומניה רומניה 0 0 2
36 בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה בוסניה והרצגובינה 0 0 1
37 מולדובהמולדובה מולדובה 0 0 1
38 קרואטיהקרואטיה קרואטיה 0 0 0 4
39 הונגריההונגריה הונגריה 0 0 0 4
40 ארמניהארמניה ארמניה 0 0 0 4
41 אלבניהאלבניה אלבניה 0 0 0 5
42 ליטאליטא ליטא 0 0 0 6
43 בלארוסבלארוס בלארוס 0 0 0 6
44 צ'כיהצ'כיה צ'כיה 0 0 0 6
45 סלובניהסלובניה סלובניה 0 0 0 7
46 גאורגיהגאורגיה גאורגיה 0 0 0 9
47 מקדוניהמקדוניה מקדוניה 0 0 0 12
48 מונטנגרומונטנגרו מונטנגרו 0 0 0 13
49 סלובקיהסלובקיה סלובקיה 0 0 0 18
50 מרוקומרוקו מרוקו 0 0 0 18
51 סן מרינוסן מרינו סן מרינו 0 0 0 24
52 אנדורהאנדורה אנדורה 0 0 0 12 (בחצי-הגמר)

לפי שפה[עריכת קוד מקור | עריכה]

Circle frame.svg
  אנגלית (46.42%)
  צרפתית (20.32%)
  עברית (5.82%)
  הולנדית (4.32%)
  גרמנית (2.92%)
  נורווגית (2.92%)
  שוודית (2.92%)
  איטלקית (2.92%)
  ספרדית (2.92%)
  דנית (1.42%)
  אוקראינית (1.42%)
  קרואטית (1.42%)
  סרבית (1.42%)
  פורטוגזית (1.42%)

בין השנים 1966 ו-1973, ושוב בין 1977 ל-1998, המדינות הורשו להופיע בשפתן המקומית בלבד.

זכיות שנה שנים מדינות
32 אנגלית 1967, 1969, 1970, 1974, 1975, 1976, 1980, 1981, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004[12], 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016[13], 2018[14] הממלכה המאוחדת, אירלנד, שוודיה, הולנד, דנמרק, אסטוניה, לטביה, טורקיה, אוקראינה[12][13], יוון, פינלנד, רוסיה, נורווגיה, גרמניה, אזרבייג'ן, אוסטריה, ישראל
14 צרפתית 1956, 1958, 1960, 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1972, 1973, 1977, 1983, 1986, 1988 שווייץ, צרפת, לוקסמבורג, מונקו, בלגיה
4 עברית 1978, 1979, 1998, 2018[14] ישראל
3 הולנדית 1957, 1959, 1969 הולנד
2 איטלקית 1964, 1990 איטליה
גרמנית 1966, 1982 אוסטריה, גרמניה
ספרדית 1968, 1969 ספרד
שוודית 1984, 1991 שוודיה
נורווגית 1985, 1995 נורווגיה
1 דנית 1963 דנמרק
קרואטית[15] 1989 יוגוסלביה
אוקראינית 2004[12] אוקראינה[12]
סרבית[15] 2007 סרביה
טטרית של קרים 2016<[13] אוקראינה[13]
פורטוגזית 2017 פורטוגל

גלריית תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביבליוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Extract from the rules for the 2007 Eurovision Song Contest. Eurovision.tv. Retrieved on 22 August 2007. תבנית:Webarchive
  2. ^ Eurovision 1956. Eurovision.tv. Retrieved on 24 May 2008. תבנית:Webarchive
  3. ^ BBC News (6 December 2005). ABBA's Bjorn says no to reunion. Retrieved on 15 March 2008.
  4. ^ 1979, 1980, 1981, 1984, 1988, 1991, 1993, 1998, 2002 ו-2003.
  5. ^ O'Connor, John Kennedy. The Eurovision Song Contest – The Official History. Carlton Books, UK. 2007 ISBN 978-1-84442-994-3
  6. ^ 6.0 6.1 6.2 6.3 6.4 6.5 6.6 ההפרש בניקוד בין המקום הראשון לבין המקום השני
  7. ^ החל משנת 2004, התחרות כללה גם חצי-גמר; בשנת 2004 חצי-הגמר שודר ביום רביעי שקדם לגמר, בשנים 2005 - 2007 חצי-הגמר שודר ביום חמישי שקדם לגמר.
  8. ^ החל משנת 2008, התחרות כללה שני חצאי-גמר, ששודרו בימים שלישי וחמישי שקדמו לגמר.
  9. ^ ABBA win 'Eurovision 50th' vote. BBC News (23 October 2005). Retrieved on 22 August 2007.
  10. ^ 10.0 10.1 הרפובליקה הפדרלית של גרמניה זכתה פעמיים באירוויזיון, בפעם הראשונה לפני איחוד גרמניה מחדש, ובפעם השנייה אחרי.
  11. ^ 11.0 11.1 11.2 11.3 באירוויזיון 1969 היה תיקו בין 4 מדינות במקום הראשון.
  12. ^ 12.0 12.1 12.2 12.3 שיר זה בוצע באופן חלקי בשפה האוקראינית.
  13. ^ 13.0 13.1 13.2 13.3 שיר זה בוצע באופן חלקי בשפה הטטרית של קרים.
  14. ^ 14.0 14.1 שיר זה בוצע באופן חלקי בשפה העברית.
  15. ^ 15.0 15.1 קרואטית (השפה של השיר הזוכה באירוויזיון 1989) וסרבית (השפה של השיר הזוכה באירוויזיון 2007) הן שפות אינטגרביליות ולעתים קרובות נחשבות כניבים שונים של שפה אחת משותפת, סרבו-קרואטית. עם זאת, הן מופיעות כשפות נפרדות בנתונים הסטטיסטיים של תחרות האירוויזיון.
תחרות הזמר של האירוויזיון
תחרויות
תחרות הזמר של האירוויזיון 1956195719581959196019611962196319641965196619671968196919701971197219731974197519761977197819791980198119821983198419851986198719881989199019911992199319941995199619971998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019
אירוויזיון הילדים 2003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018
אירוויזיון אסיה 2018
ראו גם רשימת מנחי האירוויזיוןשיר היובל באירוויזיון (2005)המיטב של האירוויזיון (2006)הלהיטים הגדולים של האירוויזיון (2015)
Eurovision Song Contest logo.svg
מדינות
מדינות משתתפות אוסטריהאוסטרליהאוקראינהאזרבייג'ןאיטליהאיסלנדאירלנדאלבניהאסטוניהארמניהבולגריהבלארוסבלגיהגאורגיהגרמניהדנמרקהולנדהונגריההממלכה המאוחדתיווןישראללטביהליטאמולדובהמונטנגרומלטהמקדוניהנורווגיהסלובניהסן מרינוספרדסרביהפוליןפורטוגלפינלנדצ'כיהצרפתקפריסיןקרואטיהרומניהרוסיהשוודיהשווייץ
מדינות שפרשו אנדורהבוסניה והרצגובינהטורקיהלוקסמבורגמונקומרוקוסלובקיה
מדינות לשעבר יוגוסלביהסרביה ומונטנגרו
ראו גם מדינות שלא משתתפות באירוויזיון
זוכים
שנות החמישים שווייץשווייץ ליס אסיההולנדהולנד קורי ברוקןצרפתצרפת אנדרה קלאבוהולנדהולנד טדי סחולטן
שנות השישים צרפתצרפת ז'קלין בואייהלוקסמבורגלוקסמבורג ז'אן-קלוד פסקלצרפתצרפת איזבל אוברהדנמרקדנמרק גרטה ויורגן אינגמןאיטליהאיטליה ג'יליולה צ'ינקווטילוקסמבורגלוקסמבורג פראנס גלאוסטריהאוסטריה אודו יורגנסבריטניהבריטניה סנדי שוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) מסיאלצרפתצרפת פרידה בוקארההולנדהולנד לני קורבריטניהבריטניה לולוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) סלומה
שנות השבעים אירלנדאירלנד דנהמונקומונקו סבריןלוקסמבורגלוקסמבורג ויקי לאנדרוסלוקסמבורגלוקסמבורג אן-מארי דודשוודיהשוודיה אבבאהולנדהולנד טיץ' איןבריטניהבריטניה אחוות האדםצרפתצרפת מארי מריםישראלישראל יזהר כהן ולהקת אלפא-ביתאישראלישראל גלי עטרי וחלב ודבש
שנות השמונים אירלנדאירלנד ג'וני לוגןבריטניהבריטניה באקס פיזגרמניהגרמניה ניקוללוקסמבורגלוקסמבורג קורין הרמסשוודיהשוודיה הרייסנורווגיהנורווגיה בוביסוקס!בלגיהבלגיה סנדרה קיםאירלנדאירלנד ג'וני לוגןשווייץשווייץ סלין דיוןיוגוסלביהיוגוסלביה ריווה
שנות התשעים איטליהאיטליה טוטו קוטוניושוודיהשוודיה קרולהאירלנדאירלנד לינדה מרטיןאירלנדאירלנד ניב קבאנהאירלנדאירלנד פול הרינגטון וצ'ארלי מקגטיגןנורווגיהנורווגיה סיקרט גארדןאירלנדאירלנד איימר קוויןבריטניהבריטניה קתרינה והגליםישראלישראל דנה אינטרנשיונלשוודיהשוודיה שארלוט נילסן
העשור הראשון של המאה ה-21 דנמרקדנמרק האחים אולסןאסטוניהאסטוניה טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XLלטביהלטביה מארי אןטורקיהטורקיה סרטאב ארנראוקראינהאוקראינה רוסלנהיווןיוון הלנה פפאריזופינלנדפינלנד לורדיסרביהסרביה מריה שריפוביץ'רוסיהרוסיה דימה בילאןנורווגיהנורווגיה אלכסנדר ריבאק
העשור השני של המאה ה-21 גרמניהגרמניה לנה מאייר-לנדרוטאזרבייג'ןאזרבייג'ן אל וניקישוודיהשוודיה לורןדנמרקדנמרק אמילי דה פורסטאוסטריהאוסטריה קונצ'יטה וורסטשוודיהשוודיה מונס סלמרלובאוקראינהאוקראינה ג'מאלהפורטוגלפורטוגל סלבדור סובראלישראלישראל נטע ברזילי