חסידות מונקאטש – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Addbot (שיחה | תרומות)
מ בוט: מעביר קישורי בינויקי לויקינתונים - d:q2912276
שורה 27: שורה 27:


==ענף סאסוב-סטריזוב==
==ענף סאסוב-סטריזוב==
בנו השני של רבי שלמה שפירא, רבי משה לייב, כיהן ברבנות ואדמו"רות בבייטש, סאסוב ו[[סטריזוב]]. נולד בשנת [[תרי"ג]]{{הערה|אלפסי-[[תר"י]].}}. היה חתנו של רבי ברוך מ[[חסידות גורליץ|גורליץ]] ולאחר חתונתו אכל [[קעסט]] אצל רבי [[חיים מצאנז]] במשך שש שנים. בזמן [[מלחמת העולם הראשונה]] נמלט ל[[וינה|ווינה]]. היה סגפן. נפטר ב[[ב' בחשוון]] [[תרע"ז]]. בנו רבי נחמיה הצליח להעביר את גופתו ל[[מונקאץ']].
בנו השני של רבי שלמה שפירא, רבי [[משה יהודה לייב שפירא|משה לייב]], כיהן ברבנות ואדמו"רות בבייטש, סאסוב ו[[סטריזוב]]. נולד בשנת [[תרי"ג]]{{הערה|אלפסי-[[תר"י]].}}. היה חתנו של רבי ברוך מ[[חסידות גורליץ|גורליץ]] ולאחר חתונתו אכל [[קעסט]] אצל רבי [[חיים מצאנז]] במשך שש שנים. בזמן [[מלחמת העולם הראשונה]] נמלט ל[[וינה|ווינה]]. היה סגפן. נפטר ב[[ב' בחשוון]] [[תרע"ז]]. בנו רבי נחמיה הצליח להעביר את גופתו ל[[מונקאץ']].


בנו של רבי משה לייב, רבי נחמיה, כיהן בסאסוב לאחר מעברו של אביו לסטריז'וב, ולאחר מלחמת העולם הראשונה הגיע לסטריזוב למלא את מקום אביו. נולד בשנת [[תרל"ד]]. היה חתנו של קרובו רבי ישעיהו נפתלי הירץ מ[[חסידות דינוב|דינוב]]. נרצח בשואה בדרכו מסטריז'וב ל[[ריישא]].
בנו של רבי משה לייב, רבי נחמיה, כיהן בסאסוב לאחר מעברו של אביו לסטריז'וב, ולאחר מלחמת העולם הראשונה הגיע לסטריזוב למלא את מקום אביו. נולד בשנת [[תרל"ד]]. היה חתנו של קרובו רבי ישעיהו נפתלי הירץ מ[[חסידות דינוב|דינוב]]. נרצח בשואה בדרכו מסטריז'וב ל[[ריישא]].

גרסה מ־14:45, 2 במאי 2013

מרכז חסידות מונקאטש בשדרה ה-14 בבורו פארק
כולל חסידי מונקאטש בשנת ה'תרצ"ג
השלט על הבניין הראשון בבתי מונקאטש

חסידות מונקאטש היא חצר חסידית שנוסדה בעיר מונקאץ' (בעבר בהונגריה, כיום באוקראינה) בסוף המאה ה-19, על ידי הרב שלמה שפירא, נכדו של הרב צבי אלימלך שפירא מדינוב (ה"בני יששכר"). כיום נמצא מרכז החסידות בבורו פארק בברוקלין ובראשו עומד האדמו"ר רבי משה יהודה לייב רבינוביץ.

תחילת החסידות

עד שנת ה'תקפ"ד (1824) הקהילה החסידית במונקאץ' הייתה קטנה. בשנת תקפ"ד נפטר רב המקום, הרב צבי אביגדור אשכנזי. במקומו מונה רבי צבי אלימלך שפירא מדינוב, על אף שהיה חסיד, בשל גדלותו בתורה. לאחר ארבע שנים עזב רבי צבי אלימלך את מונקאץ' וחזר לכהן כרב וכאדמו"ר בדינוב, עקב מחלוקת בינו לבין ראשי הקהילה.

אדמו"רי החסידות

  • רבי שלמה שפירא - נכדו של רבי צבי אלימלך. בשנת תרמ"ב מונה לרב העיר מונקאטש. כיהן כרב ואדמו"ר עד לפטירתו בשנת תרנ"ג.

ענף סאסוב-סטריזוב

בנו השני של רבי שלמה שפירא, רבי משה לייב, כיהן ברבנות ואדמו"רות בבייטש, סאסוב וסטריזוב. נולד בשנת תרי"ג[1]. היה חתנו של רבי ברוך מגורליץ ולאחר חתונתו אכל קעסט אצל רבי חיים מצאנז במשך שש שנים. בזמן מלחמת העולם הראשונה נמלט לווינה. היה סגפן. נפטר בב' בחשוון תרע"ז. בנו רבי נחמיה הצליח להעביר את גופתו למונקאץ'.

בנו של רבי משה לייב, רבי נחמיה, כיהן בסאסוב לאחר מעברו של אביו לסטריז'וב, ולאחר מלחמת העולם הראשונה הגיע לסטריזוב למלא את מקום אביו. נולד בשנת תרל"ד. היה חתנו של קרובו רבי ישעיהו נפתלי הירץ מדינוב. נרצח בשואה בדרכו מסטריז'וב לריישא.

חתניו של רבי משה לייב היו רבי שלמה טייטלבוים מריגליץ (בן רבי יוקל מוואלווא), רבי אלטר מבייטש, רבי נתן דוד רבינוביץ מפארציווא, הרב ישראל חיים שפירא, רב בבערטש והרב משה צבי הלוי רוטנברג מוויליאן.

הערות שוליים

  1. ^ אלפסי-תר"י.