סנטינל (קומיקס)
![]() | |
מצעד הקדמה של זקיפי סנטינל, כפי שהופיעו על עטיפת החוברת X-Men Gold Vol.2 #6 מיוני 2017, אמנות מאת אדריאן סיאף, ג'יי ליסטן ופרנק מרטין. | |
סוג | נבל-על |
---|---|
הוצאה לאור | מארוול קומיקס |
הופעה ראשונה |
The X-Men #14 (נובמבר 1965) |
יוצרים |
סטן לי ג'ק קירבי |
מידע | |
גזע | רובוט |
מקצוע | צייד מוטאנטים |
כוחות | טכנולוגיה מתקדמת, גוף משוריין, יריית קרני אנרגיה ולייזר, יכולת תעופה, חיישן מאתר מוטאנטים |
זקיפי הסנטינל (באנגלית: Sentinel) הם דמויות בדיוניות של נבלי-על רובוטיים ציידי מוטאנטים המופיעים בחוברות הקומיקס אקס-מן ביקום מארוול קומיקס. הדמות הופיעה לראשונה בחוברת The X-Men #14 מנובמבר 1965 ונוצרה על ידי הכותב סטן לי והמאייר ג'ק קירבי.
זקיפי הסנטינל מעוצבים לצוד אחר מוטאנטים. הם מתקדמים ביותר מבחינה טכנולוגית, וברשותם מגוון יכולות. הם חמושים בכלי נשק אנרגטיים, בעלי יכולת תעופה ומסוגלים לאתר מוטאנטים למרחקים גדולים. יש להם חוזק עצום ביותר, וגופם חסין ביותר מפני נזק. כמה מהם יכולים לשנות את מראם החיצוני, לפרק את עצמם ולהרכיב את עצמם מחדש לאחר שהושמדו. קיימים מספר דגמים של זקיפים - סימן 1-7 הם הזקיפים הראשוניים, שנשלטו בידי פעילים שונאי מוטאנטים כבוליבר טראסק וסטיבן לאנג; זקיפי פריים סנטינל המתקדמים יותר, שיוצרו בידי באסטיון; וזקיפי האבטיפוס נמרוד, אשר הגיעו מהעתיד הדיסטופי "ימי עבר עתידי".
דמותו של הסנטינל מדורגת במקום 38 ברשימת מאה נבלי-העל הגדולים של כל הזמנים, לפי אתר IGN.[1] הסנטינלים הופיעו בסרט הלייב אקשן "אקס-מן: העתיד שהיה".
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- דף הדמות באתר הרשמי של מארוול קומיקס
- דף הדמות בפרויקט ויקיה של מארוול קומיקס
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]