ויקיפדיה:מזנון/ארכיון 417

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

דף זה הוא דף ארכיון של דיון או הצבעה שהסתיימו. את המשך הדיון יש לקיים בדף השיחה של הערך או הנושא הנידון. אין לערוך דף זה.

לראש הדף
לתחתית הדף


New Beta Feature next week[עריכת קוד מקור]

אנא סייעו בתרגום הדף

The Editing team is working on mw:Talk pages project/replying. The Reply tool is one result of the big mw:Talk pages consultation 2019. Editing is planning to offer the Reply tool to your community as a Beta Feature soon, probably on Wednesday, 14 October. The Reply tool has been used to make more than 25,000 comments at about 20 wikis so far. Your Wikipedia was chosen for the next group because you are already working with the Growth team on ways to support new editors. We think this will make it easier for new editors to reply to messages you post for them.

Here's what you need to know:

If you have questions or concerns about this Beta Feature, please contact me. Whatamidoing (WMF) - שיחה 05:14, 10 באוקטובר 2020 (IDT)

@IKhitron, @Matanya, @Amire80: If you don't use the @ symbol for pinging here, then that can be changed.  
@/LTR problem above? Mooeypoo, why isn't span lang="en" dir="rtl" enough to fix the RTL? Whatamidoing (WMF) - שיחה 05:19, 10 באוקטובר 2020 (IDT)
Whatamidoing (WMF), about RTL: You are marking English text as English, so it should be lang="en" (English language) and dir="ltr" (left to right direction). You had dir="rtl" instead. I fixed it. Also, when you are marking several paragraphs, or even one whole paragraph, use <div> and not <span>, because <span> is for things inside a paragraph. Finally, to be extra correct, you should also add class="mw-content-ltr", which fixes some extra things in MediaWiki. (I wish this last part wasn't necessary. Also, I wish everything was conveniently editable in WYSIWYG and falling back on manual wiki syntax and HTML was never necessary. Alas, at the moment it is.)
About @: to mention people on talk pages we usually use the {{א}} template. It adds a link and some RTL-related markup, and it doesn't include the @ character in the output. The Flow extension points to {{FlowMention}}, which here is a redirect to {{א}}. We are fine (I guess?.. I didn't ask everybody) with using @ while typing the response, even though the template doesn't display the character when the link to the user page is rendered. Is there anything else we need to do? -- Amir E. Aharoni אמיר א׳ אהרוני - שיחה 09:26, 10 באוקטובר 2020 (IDT)
The @-mention adds plain links. It might (maybe, some day, not soon) be converted to a template, but for now, it's a plain link. If you don't want the @ symbol, then that can be suppressed or changed locally. If unsigned-type templates are common, then you might check them. I don't think you need to do anything else.
(I wish that VisualEditor's language formatting tool did divs.) Whatamidoing (WMF) - שיחה 07:05, 11 באוקטובר 2020 (IDT)
Whatamidoing (WMF), I've just tried it in the Arabic Wikipedia, and I see that when replying in Visual mode, this code is added:
◀<nowiki/>[[مستخدم:Amire80|Amire80]].
Is the ◀ character standard, or is it a customization for the Arabic Wikipedia? --Amir אמיר א׳ אהרוני - שיחה 16:02, 11 באוקטובר 2020 (IDT)
It's a local customization. The Arabic Wikipedia normally uses that symbol in their "ping" template, so the devs made an extra MediaWiki message to handle it.  The @ symbol does look a bit strange in some RTL scripts.  If you're interested, I can go look up the MediaWiki message name for you. Whatamidoing (WMF) - שיחה 05:42, 12 באוקטובר 2020 (IDT)
The Beta Feature is available now in Special:Preferences. Whatamidoing (WMF) - שיחה 19:17, 14 באוקטובר 2020 (IDT)

יוסי חרסונסקי[עריכת קוד מקור]

שמתי לב שלרוב מוחלט של ערכי השירים מופיע דירוג אחד, של יוסי חרסונסקי, לרוב גם הביקורת שכתב היא בין הבודדות או היחידה שמצוטטת בערך. האם מצב כזה הגיוני, או שנוצר מעין מונופול בו דירוג השירים מבוסס בעיקר על דעתו של אדם אחד? המווקפד - שיחה 20:33, 10 באוקטובר 2020 (IDT)

לא הבנתי את השאלה. האם מצב כזה ״הגיוני״? ברור. כל ביקורת של מבקר מוזיקה מקצועי בעל חשיבות שווה התייחסות. האם יש סיבה שהוא היחידי שמופיע בערך? לא. או שהוא מבקר המוזיקה המקצועי היחיד שביקר את השיר, או שביקורות נוספות לא עודכנו בערך. YairMelamedשיחה 20:39, 10 באוקטובר 2020 (IDT)
השאלה היא כזו: אם נוצר מצב שבסופו של דבר הוא היחיד שמופיע תמיד בדירוגים של שירים ובכל הביקורות, אז יש פה מצב לא תקין. אפילו אם באמת זו הביקורת היחידה שניתן להשיג תמיד. זה הופך את כל העניין של ביקורות ודירוגי השירים כאן - לטעמו הפרטי של איש אחד, מבין ככל שיהיה המווקפד - שיחה 20:42, 10 באוקטובר 2020 (IDT)
נניח שזה המצב אז מה בעצם אתה מציע? להסיר את המידע הזה מהערכים עד שיהיו עוד ביקורות? כי הפתרון הנכון הוא להוסיף דירוגים וביקורות נוספים ולא להסיר ביקורת רק כי היא היחידה שנמצאת כרגע בוויקיפדיה. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 10:21, 11 באוקטובר 2020 (IDT)
קודם כול, יוסי חרסונסקי הוא עיתונאי ומבקר מקצועי, וגם אם עכשיו הוא עושה דברים באופן עצמאי, אני לא רואה בעיה עקרונית להשתמש בו בתור מקור.
לשאלה הכללית יותר, ככה זה עם שפה קטנה כמו עברית: באנגלית יש עשרות או מאות עיתונים שאפשר למצוא בהם ביקורות מוזיקה, כי באנגלית קוראים מאות מיליוני אנשים, ועברית היא שפה קטנה, אז צריכים להסתפק במה שיש. זה לא מגניב, והלוואי שיהיו לו מתחרים. אם אין, זה מדכא, אבל זה לא מצב בלתי־תקין של ויקיפדיה העברית, אלא של קהילת האנשים שמדברים, כותבים, וקוראים בשפה העברית, שלא הצליחה לגדל יותר מבקרים מקצועיים. זאת לא סיבה לא לכתוב כלום.
ואולי כולנו פה בכלל כותבים שטויות מיותרות, וכן יש עוד מבקרי מוזיקה. אני קראתי המון ביקורות מוזיקה כשהייתי צעיר יותר, בין היתר את הביקורות של חרסונסקי במעריב, אבל מאז גם אני השתניתי וגם עולם המוזיקה השתנה, וגם עולם העיתונות השתנה. אם מישהו מכיר את שוק ביקורות המוזיקה העברית טוב יותר ממני, אז פשוט צטטו עוד מבקרים, כמה שיותר, יותר טוב. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 15:56, 11 באוקטובר 2020 (IDT)
אם זאת הביקורת היחידה שאפשר למצוא אז אין מה לעשות. אם יש ביקורות נוספות אז יהיה נכון להוסיפם לערכים. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 01:19, 12 באוקטובר 2020 (IDT)
האמת היא שאני באמת התכוונתי שיסירו את דירוג הכוכבים שלו. אני מבין שזה נשמע לכם מופקע אבל תראו את המצב שנוצר: חלק אינטגרלי מכל תבנית של שיר נהיית - דעתו של יוסי חרסונסקי על השיר. (בדירוגים הוא היחיד, ממש היחיד!) זה מטופש, ולדעתי באופן הזה באמת נוח לדירוגים שלא יהיו משיהיו. אבל אני מבין שאני דעת יחיד בעניין, אז פשוט נתפלל שיקום מבקר מוזיקלי נוסף שיחלק דירוגי כוכבים. המווקפד - שיחה 01:32, 12 באוקטובר 2020 (IDT)
לחלק מהשירים, זאת כנראה הדעה היחידה שמצאו PRIDE! - שיחה 15:30, 17 באוקטובר 2020 (IDT)

התנגדות חסרת נימוק, האם נספרת כהתנגדות[עריכת קוד מקור]

היי חברים,

כאן פתחתי דיון על דברים שבדעתי להכניס לערך. כפי שניתן לראות שם, שני משתמשים התנגדו ופשוט התחמקו מנימוק ענייני. לאחר כמה שבועות ערכתי בהתאם, והעריכה שלי שוחזרה בנימוק שיש התנגדות. האם זה נחשב להתנגדות? נפתלישיחה • כ"ה בתשרי ה'תשפ"א 17:05, 13 באוקטובר 2020 (IDT)

מקריאה זריזה של דף השיחה נראה שאתה מנסה לעלות את מה שדובר בשרשור קודם לאחד חדש (ושניהם מדברים על הכנסת דברים שהוא אמר על חמיו בניסוח כזה או אחר, תקנו אותי אם אני טועה), וזה בדיוק מה שאמרו לך מה, באמת? 17:16, 13 באוקטובר 2020 (IDT)
אכן. מדובר בהעלאה חוזרת ונשנית של אותם דברים ואותן טענות, וכשזה לא עובד בדף השיחה נפתלי עובר לכאן. נרו יאירשיחה • כ"ה בתשרי ה'תשפ"א • 22:44, 13 באוקטובר 2020 (IDT)
לא, מה, זה לא נכון. זה אמנם מה שנרו טוען, אבל לא. לא דובר על זה בשרשור קודם, והאמת היא שגם בשרשור קודם נרו וחבריו התחמקו מתשובות ענייניות. תכלס, מי שיש לו לענות לא משקיע זמן ומאמצים כדי להסביר לך ש"הוא כבר ענה", אלא עונה בקיצור. נפתלישיחה • כ"ח בתשרי ה'תשפ"א 00:13, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
כשאתה מוצא את עצמך עונה שוב ושוב על אותן שאלות בדף שיחה מסוים, אתה מבין שכבר לא משנה אם תענה פעמיים או עשר פעמים, הצד השני כבר לא ישתכנע. על כל פנים, אין פה דיון רלוונטי למזנון. נרו יאירשיחה • כ"ח בתשרי ה'תשפ"א • 16:00, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
המילים שלך מאוד יפות, אבל תכלס לא ענית בדיון הראשוני, אלא התחמקת, והדיון השני לא היה סתם שיחזור של הדיון הראשוני, אלא נושא ספציפי שצריך לדון עליו בפני עצמו. וכאן היה לך עוד יותר נוח להתחמק, כי אתה יכול לכתוב במילה אחת "עניתי". ואגב, אתה חוזר שוב ושוב על המונח "להשתכנע", אני לא באתי לשכנע מאן דהו, אני שואל שאלות ורוצה תשובות. אתה שיחזרת - אני רוצה נימוק. זה הכל.
והשאלה שלי במזנון היא שאלה עקרונית - האם התנגדות ללא נימוק נחשבת התנגדות, בינתיים אף אחד לא ענה. נפתלישיחה • כ"ח בתשרי ה'תשפ"א 16:43, 16 באוקטובר 2020 (IDT)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric[עריכת קוד מקור]

שלום. Apologies if you are not reading this message in your native language. אנא סייעו בתרגום הדף.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

תודה! Qgil-WMF (talk) 20:17, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

הפניה לחב"דפדיה[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:ביבליוגרפיה#הפניה לחב"דפדיה. דוד שי - שיחה 07:02, 11 בדצמבר 2020 (IST)

הכינוי "תנא" בערכים על חכמים המופיעים בספר הזוהר בלבד[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחה:תנאים#הכינוי "תנא" בערכים על חכמים המופיעים בספר הזוהר בלבד. דוד שי - שיחה 05:26, 16 בנובמבר 2020 (IST)

מיזם 300,000[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:מיזמי ויקיפדיה/מיזם 300,000 ערכים#מיזם 300,000. דוד שי - שיחה 06:59, 11 בדצמבר 2020 (IST)

ב-12 באוגוסט נוספו לוויקיפדיה כמה וכמה כלים שנועדו לסייע למשתמשים חדשים. ודאי יצא לכם לראות משתמשים אשר שלחו הודעות בעזרתם, ראיתם הודעות שלי בנושא, או אפילו התנדבתם לסייע במסגרת פעילות הכלים. בין כלים אלו ניתן למצוא את:

עד כה ראיתי לא מעט שאלות של משתמשים חדשים במסגרת הכלים, לא מעט משתמשים ותיקים שנענו לחנוך משתמשים חדשים, וכן משתמשים ותיקים שרצו לנסות את הכלים עבור המשתמשים החדשים בעצמם. כמו כן, ידוע לי גם שבמסגרת בדיקת הכלים בוויקיפדיה, 80% מהמשתמשים הוותיקים מקבלים את הפיצ'רים כברירת מחדל, כך שביכולתם להיות משמעותיים ויעילים מאוד עבור ויקיפדיה העברית.

הייתי מעוניין מזה זמן מה להעביר משוב בנושא כדי לבדוק את דעת הקהילה אודות הכלים השונים, דבר שבעיניי חשוב מאוד גם עבור עתיד הכלים בוויקפדיה העברית ואופן השימוש בהם.

מספר משתמשים בוויקיפדיה הצביעו על כמה תופעות שונות שראויות לציון, וגם אני הבחנתי בעצמי בכמה דברים שיש לשים לב אליהם במסגרת השימוש בכלים. זה הזמן לציין אותם! גם משוב שלילי הוא משוב ואפשר להפיק ממנו מסקנות והצעות לשיפור. חשוב לציין גם שהמשוב אנונימי, אז תרגישו חופשי לרשום כרצונכם.

דעו שלדבריכם יכולה להיות השפעה חשובה על הכלים ופעילותם בוויקיפדיה העברית, שכן אעביר לצוות הפיתוח בוויקיפדיה העולמית הצעות בולטות ונתונים חשובים שיעלו מהסקר.

קישור לסקר ראו כאן. הסקר חובר על ידי.


זה המקום גם להודות לגיתית ולוויקימדיה ישראל על הסיוע בכל הנוגע לסקר בפרט ולכלים בכלל, ולאיש השום על הרעיון ושעבר על הסקר לפני (קרדיט גם לאמיר א' אהרוני שסייע רבות בכל הנוגע לכלים ועבר על הסקר, וHiyoriX שעבר על הסקר לפני גם כן).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:02, 14 באוקטובר 2020 (IDT)

בוקר טוב המקיסט הסתבכתי עם הסקר הזה, אני יכול אולי לתת משוב בצורה אחרת? שמיה רבהשיחה • א' בחשוון ה'תשפ"א • 08:40, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
היי שמיה רבה, מוזמן לרשום לי במייל.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 13:00, 19 באוקטובר 2020 (IDT)

תבנית:דרגה[עריכת קוד מקור]

הועבר לדף וק:תבנית/אולם דיונים#תבנית:דרגה


האם הפורטלים נחוצים[עריכת קוד מקור]

הפורטלים מעוצבים כמו שהיה מעוצב אתר יאהו בשנת 1997, כשהתחלתי לגלוש באינטרנט. ככה היו מעוצבים גם כל שאר אתרי החיפוש אז.

גוגל, שהופיע באותה השנה, לא השאיר כלום מלבד סמל החברה ושורת החיפוש.

והיום, איפה גוגל ואיפה יאהו?

בואו לא נניח שפורטלים „צריכים” להיות בעמוד הראשי.

בואו נשאל: למה הם צריכים להיות שם?

תשובות לא טובות:

  • „כי הסמלים שלהם ממש יפים ומיוחדים ועיצבנו אותם בעצמנו.”
  • „כי עורכי ויקיפדיה ממש השקיעו בלעצב אותם.” (חבל לכתוב משהו שאף אחד לא קורא.)
  • „כי ככה זה בוויקיפדיה בכל השפות.” (דווקא יש מדי פעם דיונים על למחוק אותם, חלקית או לגמרי. דוגמה מאנגלית.)

תשובה טובה צריכה לכלול הסבר שמבוסס על נתונים ומחקר – למה זה טוב שהם שם? איך זה מקדם את האמינות של ויקיפדיה? איך זה מקדם את השימושיות של ויקיפדיה? איך זה מקדם ידע חופשי? איך אנחנו יודעים שוויקיפדיה העברית טובה יותר עם פורטלים בעמוד הראשי מאשר בלי פורטלים בעמוד הראשי?

דוגמה לאיך אפשר לעשות מחקר כזה: להסתיר את הפורטלים לשבועיים מהעמוד הראשי ולמדוד איך זה משפיע על תעבורה לוויקיפדיה, על רמת ההשחתות, על ביקורים בערכים מסוימים, על הצטרפות של כותבים חדשים, על כמה העורכים המנוסים בוויקיפדיה עסוקים בכתיבת ערכים לעומת כמה שהם עסוקים בתחזוקת פורטלים.

בפורטלים מבקרים בין 20 ל־70 אנשים ביום, רובם בסביבות ה־30. לשם השוואה, בערכים בראש טבלת הביקורים היומית מבקרים כ־4000 אנשים ביום. זה בערך גם המספר הממוצע של הביקורים היומיים בערך ירושלים, שהוא אחד מאלופי הביקורים של כל הזמנים.

האם בשביל 30 ביקורים ביום, שחלק לא מבוטל מהם כנראה מגיע מביקורים של מתחזקי הפורטל עצמם, שווה לתפוס מקום באמצע הדף הראשי?

האם שווה להשקיע המון, המון מאמץ בדברים כמו כתיבת תבניות, קוד HTML, טבלאות, ערכים יומיים, תמונות יומיות, חידות, וכיו״ב? האם לא היה כדאי להשקיע את המאמץ הזה בכתיבת ערכים?

האם שווה להשקיע המון מאמץ בדיונים על העיצוב שלהם?

האם ויקיפדיה העברית תיפגע אם הם פשוט יימחקו? או לפחות יוסרו מהדף הראשי, יאורכבו ויוקפאו? כלומר, בסדר, האנשים שהשקיעו רבות מזמנם בעיצוב הפורטלים אולי יהיו קצת עצובים שזה נעלם, אבל אולי אפשר לפצות על זה בכך שהם ישקיעו את מרצם במשהו מועיל יותר?

תחשבו על זה, בבקשה.

לדרור היו מחשבות על זה, שהוא הבטיח לנמק במקום אחר, אז אולי עכשיו זאת הזדמנות טובה? :) --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 14:49, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

הפורטלים היו יוזמה יפה. אבל זמנה עבר. ברוכים הבאים ל-2020 (אוטוטו 2021). הגיע הזמן שנתאים את עצמנו. Eladti - שיחה 14:57, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
למיטב זכרוני נראה שקישורים מהדף הראשי מעלים כניסות לערכים שונים (נכון? אבל גם של אלמונים?) אבל קישורים מהפורטל היומי לא מעלים כניסות לערכים. אפשרות אחרת היא שהם לא נחשפים מספיק ולא מקושרים מספיק. הם מקושרים היטב מערכים. אבל לא יופיעו אף פעם בתוצאות חיפוש (הדרך העיקרית להגיע לערכים בוויקיפדיה). האם יש טעם בכך? האם יש שם מידע חשוב שאנחנו רוצים לחשוף טוב יותר? אם כן: איך חושפים אותם טוב יותר לחיפושים? אבל אני די סקפטי ונראה לי שאין לפורטלים מקום. Tzafrir - שיחה 15:44, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
ראו כתבה של דרור בנושא בגיליון הקודם של הטילדה הרביעית. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 15:49, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
השאלה היא כמה משאבים משקיעה הקהילה בפורטלים? כמי שנמצא די הרבה בשינויים האחרונים, נדיר שאני רואה עריכות במרחב הפורטל (להוציא אולי את פורטל:דואר ובולאות). נראה שפורטל מצריך הקצאת משאבים ראשונית בהקמתו ולא דורש עדכונים שוטפים. אמירושיחה 15:59, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

הפורטלים מסייעים בחיפוש של ערכים בנושא מסוים שאינני זוכר את שמם או אינני בטוח בשם שניתן בוויקיפדיה. נאמר שאני מחפש שם של רקדנית בלט מפורסמת ששכחתי את שמה, אבל ברגע שאראה את השם אזכר בו. מהעמוד הראשי אני מקיש בפורטל אמנות ומשם מקיש "בלט" ואז נפתחות לי קטגוריות שאני יכול לבחור מהן. סה"כ שתי הקלקות עד לעמוד הקטגוריות. מה האלטרנטיבה? להקליד בתיבת החיפוש בדף הראשי (מלאכה מאוסה כשלעצמה) את המילה בלט (ולקוות שהוגדרה כפירוש הראשי), לגלול למטה בערך הארוך (כן, אני יודע יש דרך מקוצרת לעשות זאת, אבל לא כולם מכירים אותה) ולהגיע לקטגוריות למטה ואז להקליק על הקטגוריה בלט. מה היה לנו סה"כ? הקלדה, הקלקת enter, גלילה והקלקה על קטגוריות. מסורבל יותר. אם תהיה דרך ידידותית יותר לחיפוש אין לי בעיה לוותר על הפורטלים.אודי - שיחה 16:21, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

אמיר צודק. יתכן שהגיע הזמן לוותר על הפורטלים. אבל אם נעשה את זה, מה נשים בעמוד הראשי? גילגמש שיחה 16:25, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
אתה צודק, הפורטלים התיישנו והכניסה אליהם לא מה שהייתה פעם. מצד שני, מה אתה מציע לשים במקומם? לפי הדף שקישרתם אליו בויקיפדיה האנגלית, למה דווקא אצלהם הפורטלים הם בין הדפים הנצפים ביותר? אני מודה שהפורטלים שם מפורטים ומתוחזקים טוב יותר ויש אפילו פורטלים כמעט על כל נושא, מה שאין לנו. בשולי הדיון, אציין שיש להם פורטל:אירועים עכשויים שהוא סוג של הרחבה לויקיפדיה:חדשות, יכול לתפוס אצלנו? טל (רונאלדיניו המלךשיחה) 16:33, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
טל, זה יותר כמו הרחבה לתבנית:חדשות ואקטואליה. רוב הצפיות בויקיפדיה הם בערכים אקטואליים, אז לדעתי אין ספק שזה יכול "לתפוס". הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 17:05, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
לדעתי אגב, אפשר להזיז את הפורטלים למיקום פחות מרכזי בעמוד הראשי, למשל בשטח הריק שבין הציטוט היומי למיזמי ויקיפדיה אחרים. את השטח של הפורטלים אפשר למלא בתקציר מעוצב של ויקיפדיה:ויקיפדיה צריכה אותך, שלדעתי יכול להגדיל את כמות העורכים באתר. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 17:19, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
לדעתי אין בהם צורך. לדוגמה ראו בפורטל:רכבת ישראל, פעם אחרונה שבאמת ערכו אותו הייתה ב2009. מאז נוספו קווי רכבת ותחנות וזה לא מעודכן, אבל שאר המידע נכון. אני לא רואה טעם בשימוש בהם, לדעתי זה מיותר אבל אני לא יודע אם צריך למחוק הכל. לפני כמה חודשים ביקשתי ממש:Uziel302 לסדר קצת את התצוגה לאתר הנייד, שבו יש אחוז ניכר מהגלישה לויקיפדיה, במסגרת הסידור העלאנו את האקטואליה והזזנו את הפורטלים כמעט עד הסוף מכיוון שלדעתי הם הכי פחות חשובים שם, כפי שציינו פה. Shinaimm - שיחה 18:25, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── דווקא יצא לי להשתמש הרבה בפורטלים, בעיקר שאני ניגש לחומר חדש שאני רוצה ללמוד. כמו שאמר דרור, הפורטל בדרך כלל מסדר לך את הערכים החשובים של הנושא קודם ואפשר להבין ממנו הרבה על המבנה של הנושא. קחו לדוגמה את פורטל מתמטיקה, הוא לא מושלם אבל הוא לפחות מחלק לנושאים בצורה הגיונית ומפנה אותי לערכים המרכזיים בכל תחום במתמטיקה. אלו שנכנסים לויקיפדיה ישר מחיפוש באינטרנט לא צריכים את הפורטלים ונראה לי הם גם לא יעברו לערכים נוספים, הם באו לבדוק עובדה מסוימת וממשיכים הלאה. הפורטלים נועדו לכאלו שרוצים לחקור/לקרוא על נושא בכללותו. יש מקום לחשוב על איך לשפר את התצוגה ואת התוכן בפורטלים, ואולי להזיז אותם גם לתחתית העמוד הראשי. רק קחו בחשבון שהם נותנים מידע שאני לא חושב שאפשר לקבל בצורה אחרת מה, באמת? 18:45, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

אודי, זה אולי מקל עליך לחפש רקדנית בלט, אבל העובדה היא שכמעט אף אחד לא עושה את זה. בין שניים לשלושה מיליון דפים מוצגים לאנשים מדי יום בוויקיפדיה העברית, ומתוכם פחות מאלפיים הם תצוגות של פורטלים. זה כלום. זה סבבה אם זה שימושי למישהו, אבל האם זה שווה את ההשקעה אם זה בשימוש כל־כך מועט? מדי יום יש עריכות במרחב פורטל, עריכות שהרבה מהן לא טריוויאליות מבחינה טכנית.
והאם זה שווה לשים את זה בעמוד הראשי? אולי אפשר לשים שם משהו אחר במקום הפורטלים, או פשוט לא לשים שם שום דבר? --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 20:07, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
משתמש:Amire80, זה בסדר לצלוב את השליח, ומבחינתי זה בסדר גם לצלוב את הפורטלים, אין לי עניין אישי בהם. אבל, זה לא פותר את בעיית החיפוש בוויקיפדיה. מנוע החיפוש, על כל בעיותיו, טוב רק למי שזוכר בדיוק מה הוא מחפש. מי שזיכרונו בוגד בו צריך להתחיל להקליד ולגלול כדי לחפש את מבוקשו. אלו הן פעולות מסורבלות ואיטיות. יתכן שגילם הצעיר יחסית של המפתחים גורם לחוסר מודעות לבעיית אנשים מבוגרים יותר שמוחם כבר לא שולף במהירות פרטים מהזיכרון.אודי - שיחה 23:30, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
אודי, אני לא צולב אף אחד :)
כשאתה ממעלה טענות על זה ש„גילם הצעיר של המפתחים גורם” לדבר זה או אחר, כדאי שתבדוק מה גילם של המפתחים. מדובר בטווח רחב מאוד. זה לא רלוונטי בכלל.
להקליד ולגלול צריך גם בפורטלים. אני לא מבין לגמרי איך הם פותרים את בעיית החיפוש. אם יש בעיית חיפוש, צריך להגדיר אותה ולחפש פתרון. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:22, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
רונאלדיניו המלך, באנגלית הפורטלים ממש לא נמצאים בין העמודים הנצפים ביותר. לפי הסטטיסטיקה הנוכחית, en:Portal:Current events הוא דף הפורטל היחיד באלף הדפים הנצפים ביותר.
מה אני מציע לשים במקומם? אני לא מציע לשים שום דבר במקומם. אני שואל האם בכלל צריך לשים משהו במקומם. איזו מטרה הם משרתים? אם יש להם מטרה כלשהי, הם כנראה לא משרתים אותה טוב, כי בקושי עשירים אחוז מהגולשים מגיעים אליהם. אולי המטרה הזאת בכלל לא נחוצה ואולי אפשר לעשות את זה טוב יותר. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 20:16, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
אתה חס על "השקעה" של אחרים? מי שמתעסק בזה זה מי שרוצה להתעסק בזה (בטח לא אני), וזה לא חלק מהאנציקלופדיה פרופר, אז מה זה משנה בעצם? ראובן מ. - שיחה 20:20, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
בדקתי מספר ויקיפדיות ונראה באמת שפורטלים לא פופולאריים כל כך. אם הם מוצגים בכלל זה בתחתית העמוד. גילגמש שיחה 20:32, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
באותה מידה ניתן לטעון שאפשר להציע למחוק את כל הערכים שאין מספיק מבקרים בהם. זה טיעון חלש בעיני. מבחינת המבנה של ויקיפדיה, פורטל מהווה ריכוז של כל הידע הרלוונטי והאנקדוטלי שיש לנו להציע בנושא מסויים. הפורטלים מבחינה זו מייצגים את כל עולם התוכן הזמין והטוב ביותר שיש לנו להציע לקורא - בניגוד לערכים מומלצים שמייצגים את המיטב שיש לנו להציע בנושא אחד ספציפי.
אין ספק שהנושא נזנח בצורה משמעותית בשנים האחרונות. אולם זה בעיני סימן לחשוב על איך אנחנו רותמים מחדש את הקהילה להשקיע בהם. בעיני הפורטלים צריכים להציג ערכים "טובים", שהם ערכים שאין להם את הכיסוי המלא מבחינת הערות שוליים/לא עדכניים - אבל למעט בעיות מסוג אלו, עומדים בכל שאר הקטגוריות של ערך מומלץ. הערך המומלץ מוצג בדף הראשי; הערך הטוב צריך להיות מוצג בדף הראשי של הפורטל. במידה והצעה זו תתקבל, תהיה לקהילה אינטרס גבוה יותר בתחזוקה של דפים אלו והמשך פיתוח שלהם.
אבל גם ללא תלות בהצעה זו, אני לא חושב שמיעוט גולשים מהווה סיבה רצינית למחיקה של תוכן כלשהו מהאתר. גארפילד - שיחה - עזרו לנו במיזם האסם 21:42, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
יש הבדל ברור בין ערכים עם מעט קוראים לבין פורטל עם מעט קוראים. ערך שיש לו מעט קוראים, אבל הנושא שלו בטווח של חשיבות אנציקלופדית שייך לאנציקלופדיה, כי זה מידע, זאת האנציקלופדיה עצמה.
אבל האם פורטל הוא האנציקלופדיה עצמה?
מה זה „הידע הרלוונטי והאנקדוטלי שיש לנו להציע בנושא מסויים”? ידע רלוונטי יכול להיות בערך. ידע אנקדוטלי... למה בעצם הוא צריך להיות פה בכלל?
כמות הגולשים היא לא הסיבה למחיקה. היחס בין ההשקעה בטיפוח הפורטלים לבין כמות הגולשים היא הסיבה למחיקה. זה ממש לא מצב של „לא אוכל ולא שותה” – מבחינה טכנית, הפורטלים הם אחד הדברים הכי סבוכים בוויקיפדיה, עם טבלאות, HTML ידני, תבניות, וכיו״ב, וההשקעה הזאת ממש לא מחיזרה את עצמה. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:35, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
אני חושב שהסיבה שלא הרבה מבקרים בהם זה כי לא הרבה מודעים לקיומם... אולי אם נניח אותם בראש העמוד הראשי הדבר יהפוך אותם לפופולאריים יותר... Omer abcd - שיחה 22:50, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
אמיר שלום, הבטחתי לנמק, ונימקתי בהרחבה. קראת את ההנמקה?
ויקיפדיה האנגלית היא לא דוגמא. הפורטלים שם לא מתוחזקים, לא מתחלפים ולא מעודכנים. אצלנו הם מתעדכניים ולאחר ההשקעה הראשונים גם המידע בהם מתחלף על בסיס יומי.
ויקיפדיה האנגלית השתמשה בפורטלים כ"דפי מיזם" רק כדי לנהל את הערכים החסרים. אצלנו הפורטלים אכן עונים על השאלה "מה יש לכתוב על נושא מסויים", אבל זה לא מטרתם העיקרית (ולא הסיבה שהם צריכים להיות בעמוד הראשי).
המטרה האמיתית שלהם היא לשמש דרך חיפוש מידע מרכזית בויקיפדיה. אחרי מציאת שם הערך המדוייק בתיבת החיפוש, ואחרי החיפוש בקטגוריות (כמה קוראים יודעים בכלל מה זה קטגוריה, ומה יש שם? ואיך מתמצאים בעץ הקטגוריות?), הפורטלים נותנים למעשה חיפוש אסוציאטיבי - כל מה שקשור לנושא מסויים - ונותנים את התשובה לשאלה "מה זה הדבר הזה שאני לא זוכר איך קוראים לו, ומה הוא בדיוק".
ולגבי אחוזי הצפייה - סטטיסטית - אם אדם אחד קרא ערך שכתבתי כבר יש לי 100% הצלחה - כי הוא מצא מה שחיפש, ולא היה מוצא את זה בלי זה. לדוגמא - לפורטל:ספרות נכנסו ב-30 הימים האחרונים 723 צופים. לערך המומלץ שמופיע היום - החזית המקדונית במלחמת העולם הראשונה נכנסו ב-30 הימים האחרונים 527 צופים. וכפי שציינתי לעיל, אם נתנו מענה רק לקורא אחד, כבר עשינו מלאכתנו.
לגבי "המון מאמץ" שמושקע בדיונים - הדיונים בדף הפורטלים זניחים לעומת הזמן שמושקע בוויכוחים ובדפי הבירורים בוויקיפדיה.
לעניין סטטיסטיקות צפייה, יש לי מספרים קצת אחרים. ויש יתרונות גדולים לפורטלים. בזכות מידע על הצפייה בפורטל:ספרות הסכים ארכיון גנזים לשחרר מידע לוויקיפדיה, ואחרי שהם ראו ש-24,000 איש ברחבי העולם ראו את החתימה של טשרניחובסקי בשנה שעברה, הם משכנעים סופרים לוותר על זכויות היוצרים שלהם בשביל מיזמי ויקי.
וזו הזדמנות להראות לכם דבר שמתאפשר באמצעות הפורטלים, שאני עובד עליו כבר כמה שנים.
לכל מורה או אדם המתעניין בנושא ורוצה לדעת מה קרה "היום" בהיסטוריה לפי אותו נושא - חוץ מלהיכנס לדף התאריך, לקרוא את כולו, ולהיכנס לערכים וזאת מבלי שהוא בטוח אם הם רלוונטיים או לא - יש לו את התשובה בפורטלים (במקרה זה, בפורטל היסטוריה. (הערה - חלק זה של הפורטל עדיין בבנייה, והוא ישתפר בעתיד - אני אסיים את גרמניה ואת אוסטרליה עד סוף השנה, ואז אעבור ל"היסטוריה של אירופה" מי שרוצה לעזור ולמלא את "היסטוריה של השואה" או "היסטוריה של מלחמת העולם השנייה" או "היסטוריה של הג'אז" מוזמן לפנות אלי ולעזור.)
תור למצרכי מזון בקיצוב, 1954
תור למצרכי מזון בקיצוב, 1954
הרב סולובייצ'יק
הרב סולובייצ'יק
אתמולחודש אפריל בהיסטוריה של היישובמחר
אתמולחודש אפריל בהיסטוריה של המזרח התיכוןמחר
קרל בוש
קרל בוש
ארנולד זומרפלד
ארנולד זומרפלד
אתמולחודש אפריל בהיסטוריה של גרמניהמחר
נפוליאון בונפרטה
נפוליאון בונפרטה
אתמולחודש אפריל בהיסטוריה של צרפתמחר
פסלו של "האיש מנהר סנואי".
פסלו של "האיש מנהר סנואי".
אתמולחודש אפריל בהיסטוריה של אוסטרליהמחר
קרול ברנט עם ריטה הייוורת
קרול ברנט עם ריטה הייוורת
נולדו
נפטרו
אתמולנשים בהיסטוריה - חודש אפרילמחר
וגם בפורטל מזון יש את התשובה ל"מאכלים לפי מטבחים" שעונה על השאלה - "איך קוראים למאכל ההוא שאכלתי ואני לא זוכר איך קוראים לו, רק איך הוא נראה" (הערה - חלק זה של הפורטל עדיין בבנייה, והוא ישתפר בעתיד הקרוב)
שניצל וינאי
שניצל וינאי

שניצל וינאיגרמנית: Wiener Schnitzel - פרוסה וינאית), נקרא באוסטריה בשמות "וינר שניצל" או במילה אחת "וינרשניצל", הוא שניצל דק העשוי מנתח גדול של בשר מצופה בפירורי לחם.

השניצל הווינאי מהווה את אחת מן המנות המזוהות והמפורסמות ביותר של המטבח האוסטרי.

את השניצל הווינאי הקלאסי מכינים מנתח עגל בעובי של כארבעה מילימטרים, משטיחים את נתח הבשר ככל הניתן וטובלים אותו בקמח, בלילת ביצים ופירורי לחם. יש למנוע מפירורי הלחם לחדור לנתח הבשר, שכן הם אמורים להישאר יבשים וליצור מעטפת לשניצל. את השניצל מטגנים בכמות גדולה של שומן חזיר או חמאה מזוקקת בטמפרטורה של בין 160 ל-170 מעלות עד שהוא מקבל גוון צהוב-זהוב. השניצל כולו חייב להיות טבול בשמן, אחרת הוא לא יתבשל באופן שווה. בזמן הטיגון נהוג להפוך את השניצל על צדיו מספר פעמים. הטיגון מסתיים כאשר השניצל מקבל גוון חום-בהיר או זהוב עז.
קינוח פבלובה ביתית עם פלחי קיווי ותות

פבלובה (Pavlova) הוא קינוח עשוי מרנג אפוי הנקרא על שם רקדנית הבלט אנה פבלובה. באוסטרליה טוענים כי הקינוח נוצר לראשונה במלון אספלנאדה בפרת', אוסטרליה בשנת 1935, בעת שפבלובה ביקרה במקום. יחודו של הקינוח הוא בכך שמוסיפים לקצף הביצים סוכר, וניל, חומץ ומלח, פעולה היוצרת מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים.

נוהגים להגיש את הפבלובה עם פירות טריים (תות שדה, אפרסק, פסיפלורה וקיווי), וכן עם קצפת.
צ'אודר צדפות
צ'אודר צדפות

צ'אודר צדפותאנגלית: Clam chowder) הוא מרק המכיל ציר וצדפות. פרט לצדפות נהוג להוסיף למרק גם חתיכות תפוח אדמה ובצל המטוגן קלות בשומן. לא מקובל להוסיף למנה ירקות, אם כי רצועות גזר מוספות לעיתים, בעיקר לצורך קבלת צבע. כמו כן לעיתים מוסיפים פטרוזיליה או עלי דפנה לצורכי עיטור המנה והוספת טעם.

צ'אודר דגים בסגנון ניו אינגלנד, היא וריאציה על המרק המקורי, שלה מוסיפים כמות נכבדת של חלב או שמנת.
באומקוכן
באומקוכן

באומקוכןגרמנית: Baumkuchen) היא סוג של עוגה חלולה גרמנית. העוגה, בנגזרותיה השונות, פופולרית ברחבי אירופה וכן נחשבת לחטיף ולקינוח ביפן. טבעות העוגה, המזכירות טבעות עצים הם המקור לשם העוגה בגרמנית, "באומקוכן" מילולית פירושה עוגת עץ.

את שכבות הבאום-קוכן מורחים על מוט עץ או ברזל ארוך, לאחר מכן מגלגלים את המוט מעל מקור חום, לרוב מדורת עצים. כל שכבה בעוגה חייבת להתקשות ורק לאחר מכן מצפים את המוט בשכבה נוספת ושוב חושפים את המוט המסתובב לחום. כאשר מוציאים את המוט ופורסים את העוגה ניתן להבחין בטבעות בהירות וביניהן טבעות בגוון זהוב המזכירות טבעות של עץ גדום. עוגת באומקוכן ממוצעת מורכבת מ-15 עד 20 טבעות של בצק. העוגה יכולה להגיע לממדים גדולים ומשקל נכבד בקלות: שפים המתמחים בהכנת העוגה יצרו עוגות עם 25 שכבות ובמשקל של יותר מ-50 קילוגרמים. האפייה על מוט מאפשרת לעוגה גם להגיע לגובה מרשים, עוגה ממוצעת מגיעה לגובה של כמטר שלם.

מרכיבי העוגה הם חמאה, ביצים, סוכר, וניל, מלח וקמח. לעיתים נעשה שימוש גם באבקת אפייה, אך היא לא נחשבת למרכיב מסורתי בעוגה.
טמפורה
טמפורה

טמפורהיפנית: 天ぷら,‏ Tempura, מבוטא "טנפורה") נקרא גם בעברית "בצק בירה" או "בצק מטוגן". הוא מאכל יפני המבוסס על ציפוי ירקות, דגים ופירות ים בבלילה העשויה קמח ומים קרים וטיגון עמוק שלהם בשמן צמחי על מנת להקנות להם פריכות.

השם "טמפורה" משמש, נוסף על שמו של המאכל המוכן, גם כשמן של הבלילה ושיטת ההכנה.

רכיבי הבלילה משתנים ממתכון למתכון, ויכולים לכלול גם ביצים, קורנפלור, שמן, אבקת אפייה, מלח ותבלינים. לעיתים מוחלפים המים במי סודה. במתכון המסורתי נהוג היה להשתמש בשמן שומשום לטיגון.

לרוב נחתך המזון המיועד לציפוי לפרוסות או נתחים דקים, על מנת לאפשר בישול בזמן הקצר בו הופכת הבלילה לפריכה.
חסילון שיכור
חסילון שיכור

חסילון שיכור הוא מאכל מהמטבח הסיני שמורכב מחסילונים המוגשים בעודם בחיים. מקור שמו של המאכל באופן הכנתו - החסילונים מוטבלים בליקר חזק או ביין אורז חזק, ומוגשים כשהם כבושים קלות, אך עדיין נעים – שוחים בתוך קערת היין.

בגרסאות אחרות של המאכל מבושלים החסילונים לאחר הכבישה, ונאכלים כשאינם מסוגלים לנוע, ורק במשך שלב הכבישה באלכוהול החסילונים עדיין חיים.
פארי ברסט מקפה קדוש בירושלים.
פארי ברסט מקפה קדוש בירושלים.
פריז ברסט או פארי ברסטצרפתית: Paris–Brest) הוא מאפה קינוח צרפתי בצורת עיגול, עשוי בצק רבוך (בצק פחזניות), חתוך לרוחבו וממולא בקרם (על פי רוב קרם מוסלין פרלינה (מחית פרלינה, חמאה וקרם פטיסייר) או קרם וניל, אך לעיתים קרם ערמונים) שאף הוא מזולף בצורת עיגולים. המאפה מעוטר בשקדים פרוסים או באבקת סוכר.

דרור - שיחה 23:26, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

דרור, אתה עונה על השאלה הלא נכונה. השאלה היא לא "האם לפורטלים יש ערך תיאורטי?" אלא "האם לפורטלים יש ערך במציאות?" הנתונים מוכיחים שלא... Eladti - שיחה 23:43, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
קודם כל - נושא דיון זה הוא "האם הפורטלים נחוצים"? ועל זה אני עונה (ואף כנראה אתה הסכמת - כי הסכמת שיש עריך "תיאורטי"). ולגבי ערך "במציאות" - כרגע גיליתי משהו בפורטל היסטוריה שלא היכרתי, ולא זכרתי איך קוראים לו. אבל יש בוודאי ערך במציאות - לדוגמא - לפורטל:ספרות נכנסו ב-30 הימים האחרונים 723 צופים. לערך המומלץ שמופיע היום - החזית המקדונית במלחמת העולם הראשונה נכנסו ב-30 הימים האחרונים 527 צופים. וכפי שציינתי לעיל, אם נתנו מענה רק לקורא אחד, כבר עשינו מלאכתנו. אז אם "נספור ראשים" - יש יותר חשיבות לפורטל ספרות מלערכים המומלצים (ואני לא אומר את זה) דרור - שיחה 23:54, 6 באוקטובר 2020 (IDT)
דרור, אתה אומר: „ויקיפדיה האנגלית היא לא דוגמא. הפורטלים שם לא מתוחזקים, לא מתחלפים ולא מעודכנים.” הם לא מתחלפים בעמוד הראשי כי הם לא נמצאים בעמוד הראשי. האם זה רע?
„אצלנו הם מתעדכניים ולאחר ההשקעה הראשונים גם המידע בהם מתחלף על בסיס יומי.” – סבבה, אבל מה יוצא מזה? מה אמור לצאת מזה?
זה שלערך המומלץ נכנסו פחות מאשר לפורטל זה לא חוכמה – הקישור לפורטל נמצא שם כל הזמן, והערך המומלץ רק יום אחד בשנה. אדרבה, 527 זה לא הרבה פחות מ־723, ואם זה מה שהוא עשה ביום אחד, מה זה אומר על העניין שיש לציבור בפורטלים? --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:49, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

לי אישית אין שימוש בפורטלים ולדעתי חבל להשקיע בהם משאבים. נרו יאירשיחה • י"ח בתשרי ה'תשפ"א • 23:58, 6 באוקטובר 2020 (IDT)

גם לי אין, נרו יאיר, אבל לא בגלל זה אני מציע להקפיא אותם. אין לי גם שימוש בערכי ספורט, אבל ברור לי שיש אנשים אחרים שזה מעניין אותם. אבל פורטלים – לא ברור לי למי הם שימושיים. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:49, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
את הנתונים היבשים כבר הצגת, לכן מה שנותר לי הוא רק להציג את הזווית הפרטית שלי. נרו יאירשיחה • י"ט בתשרי ה'תשפ"א • 17:59, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

אתנתק מן הדיון בדבר חשיבות הפורטלים, ואעלה סוגייה אחרת: איכות הפורטלים. כדוגמה, קחו את פורטל הקומיקס. לפני שש שנים, ב-2014, הצעתי לפתוח פורטל שירכז בו את שלל ערכי הקומיקס. באותו דיון, נקבע כי אין מספיק "בשר" המצדיק את קיומו של פורטל בנושא. עם זאת, לפני כשנה הארי הציע פעם נוספת לפתוח פורטל ונענה בחיוב. זאת על אף שמצב הסיקור של ויקיפדיה העברית אודות המדיה עומד במקום, ו-Dovno הציג חוסרים משמעותיים בערכים ונימק בצורה נרחבת מדוע ה עוד איננו הזמן. הגדיל לעשות שים שלום, שהצביע {{בעד}}, אך טען בכל זאת כי ”מצב ערכי הקומיקס גרוע”. פרט אליו, אף אחד מThe Turtle Ninja, Fett, PurpleBuffalo, גאנדולף, yiftaa Telecart, ארז האורז, יוסף נהוראי, Patqu, יהודית1000, פיטר פןבעלי הידע בקומיקס מעולם לא שותף בבניית הפורטל - על אף נחיצותם לפרויקט זה. כך נוצר מצב בעייתי - פורטל דל ולא מקצועי, שכל קשר בינו לבין עולם הקומיקס במלואו הוא מקרי לחלוטין. בעבר, חנה קבעה בצורה נחרצה כי ”כל פורטל צריך לכלול גם ערכים מומלצים”. זה אמנם לא מעוגן במדיניות, אבל זה דבר שצריך לשקול לעגן במדיניות. מו סיזלאקהטברנה 01:58, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

את האיכות צריך למדוד לפי משהו.
לפי מה?
לפי עמידה ביעדים ובמטרות. ומה היעדים והמטרות? --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:58, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

אני חושב שהבעיה נעוצה בכך שאף אחד פשוט לא טורח להיכנס לפורטלים - על העמוד הראשי בממוצע יש למעלה מ-20,000 צפיות בכל יום, כאשר רוב הצפיות באות ממכשירים ניידים. לכל פורטל ופורטל ממוצע הצפיות עומד על פחות מ-100. הפורטלים תופסים חלק מהעמוד הראשי. האם זה שווה? ביחס לכמות הצפיות בעמוד הראשי - חד משמעית לא. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 02:11, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

זה שמעטים מאוד נכנסים לפורטלים זאת יותר תוצאה מסיבה.
ומה הסיבה? אני טוען שהסיבה היא שהם ממילא לא נחוצים, ומעולם לא הוגדר מה המטרה האמיתית שלהם. בדיון פה הועלו כמה הסברים למטרה שלהם, אבל אף אחד מהן לא משכנעת. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 08:58, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

מיותרים. !Σiη Stαlεzε אילן שמעוני - שיחה 02:35, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

הפורטל החביב עלי הוא פורטל:מתמטיקה, ואני מתחזק בו שני מדורים המכילים מידע ייחודי, שלמרביתו אין מקום בשום פינה אחרת של ויקיפדיה, ולכן חשוב שהפורטל יארח אתם. כוונתי למדור מדף הספרים, שמציג ספרי מתמטיקה פופולרית ומכיל מידע רב ערך למי שמתעניין בתחום זה, ולמדור החידות, שבו אוסף מכובד ביותר של חידות מתמטיות. גם מדורים נוספים בפורטל זה, כגון מדור תמונה נבחרת, מנגישים מידע שלא קל להגיע אליו בדרך אחרת. כיוון שכך, אני סבור שלפורטל זה יש זכות קיום, ומשליך מכך על פורטלים אחרים, שבהם אני מבקר פחות.
ועוד משהו: פורטלים (לפחות אלה שבעמוד הראשי) עוסקים בנושאי הליבה של אנציקלופדיה, והם שער נאה לערכים המרכיבים נושאי ליבה אלה. בעוונותינו הרבים, העניין בערכי הליבה האנציקלופדיים נמוך בהשוואה לעניין בערכי ההווה, אבל התכנסנו כאן כדי ליצור אנציקלופדיה, ולא כדי להציב תחרות לפייסבוק ול"פנאי פלוס". ערכי הליבה חשובים אף שאינם בראש מצעד הפופולריות, והם משרים מחשיבותם על הפורטלים העוסקים בהם. לכן חשוב גם להציג את הפורטלים בעמוד הראשי, כדרך להבדיל בין עיקר לטפל. דוד שי - שיחה 07:24, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
סליחה על הבורות: איפה מוצאים את סטטיסטיקות הצפייה בדפים שונים? דוד: אולי המידע צריך להופיע בתוך ערכים שונים כדי לקבל חשיפה טובה יותר? או אולי צריך להבין איך אפשר לדאוג שיהיה יותר ברור להגיע לפורטלים. האם יש דרך להבין האם ההפניות מתחתיות הערכים מועילות? Tzafrir - שיחה 08:53, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
Tzafrir, לבקשתך, ראה כמה שאילתות כאן, מזמן לשחק עם התאריכים והערכים. Shinaimm - שיחה 10:38, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
הפורטלים הנצפים ביותר בשנה האחרונה הם (בסוגריים צפיות לחודש): פ:ערכים מומלצים (4445), פ:פורטלים (2297) ופ:מתמטיקה (1823). מעניין שפורטל:תנ"ך/ציטוט נבחר/אוסף ציטוטים מככב עם 5037 (!) צפיות לחודש.
הפורטלים הפחות נצפים הם כנראה: פ:ערים (11), פ:טורקיה (19) ופ:רכבות (25). (קשה לוודא כי הרשימה כוללת המון דפי משנה)
[1] בברכה, ידידיה צבאןשיחה • י"ט בתשרי ה'תשפ"א • 11:28, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
עוד דבר שאפשר לראות: הפורטלים הנצפים ביותר הם אלו שבעמוד הראשי, למעט פ:ערכים מומלצים (מקום 1), פ:פורטלים (מקום 2) ופ:גוף האדם (מקום 4) - שאינם מופיעים בעמוד הראשי, ולעומתם פ:כלכלה (25), פ:ספרות (26) ופ:מדע המדינה (27) - המופיעים.
אני מציע לפחות להחליף ביניהם. ידידיה צבאןשיחה • י"ט בתשרי ה'תשפ"א • 14:23, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
אמיר שוב, קודם כל, הרבה תודה על זה שפתחת את הדיון.
באופן אישי אני לא נכנס לדיונים במזמנון אלא אם מתייגים אותי (שאז לא מנומס לא לענות). אתייחס לכמה שאלות שענו לעיל.
לגבי "מתחלפים" לא התכוונתי למתחלפים בעמוד הראשי, אלא שהתוכן שלהם מתעדכן ומתחלף אוטומטית - דבר שלא קורא בויקיפדיה האנגלית.
לעניין "פורטל קומיקס" - הוא ממש לא מעניין אותי (אבל גם כדורסל, כדורגל ופילוסופיה, ועוד פורטלים, לא מעניינים אותי), אבל אם יש מישהו שיש לו היכולת הטכנית והרצון להקים אותו - למה למנוע ממנו.
הפורטלים שלנו טובים לעין שיעור מאלה שבויקיפדיה האנגלית - לא פלא שרוצים למחוק אותם שם - אין מי שמטפל ומתחזק אותם שם, בעוד שאצלנו מצבם טוב בהרבה (ועדיין - תמיד יש מה לשפר/להוסיף/לעדכן - דבר שנכון לכל דבר בויקיפדיה וגם לערכים המומלצים.
אני מודע להשקעה הרבה בבניית פורטל, ולכן נדרש אישור לבנייתו. עבדתי על כל פורטל שבניתי כמעט שנה. בזמן שלקח לי לבנות את פורטל אוסטרליה, יכולתי לכתוב 9,000 ערכים חדשים, ובזמן שלוקח לי לתקן ולעדכן את פורטל גרמניה וצרפת יכולתי לכתוב עוד 1,000.
אבל דיון זה, נתן לי כוח להמשיך בעבודה זו - לא האמתי שמספר הצפיות החודשיות כל כך גדול (לא הכרתי את השאילתה לעיל. אני פשוט לוחץ על כפתור "מידע על הדף" שבתפריט מצד ימין, מתחת "העלאת קובץ"). מדהים אותי שהפורטלים עוזרים לכל כך הרבה אנשים. ואני מאד שמח על כך. דרור - שיחה 15:12, 7 באוקטובר 2020 (IDT)
פורטל הוא דרך אחרת לארגון הערכים שנמצאים בוויקיפדיה, ולכן אני חושב שחשוב להשאיר אותו. אני מסכים שהפורמט מיושן אז אולי הגיע הזמן לחדש. הנה למשל משתמש:Theshumai עשה משחק Kahoot! במפגש (הפיזי) האחרון שהיה להיט. אפשר אולי לשלב גם משהו כזה. אולי צריך לנסות רעיונות חדשים גם לאופן שבו פורטל ייראה ולא להתקבע על פורמט מסוים. Geagea - שיחה 04:37, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
דרור, לא ברור לי למה אתה שמספר הצפיות הזה גדול, כי הוא ממש קטן. באנגלית יש פורטל באלף הדפים הנצפים ביותר, בעברית אפילו לא אחד.
וזה גם לא נכון שבאנגלית הפורטלים לא מתוחזקים. יש שם יותר עריכות במרחב פורטל מאשר אצלנו. ביחס לגודל הקהילה אצלנו כנראה יש יותר, אבל זה לא באמת אומר הרבה, כי חלק גדול מהפעילות של פורטלים היא במרחב תבנית, וקשה למדוד את זה. --אמיר א׳ אהרוני - שיחה 10:48, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
תודה, Geagea, אם רוצים לחשוב על משהו קליל ומבדר לשים שם בסגנון הזה, אשמח לקחת חלק בקריאייטיב - זה תחום שיש לי נגיעה מסוימת בו. בכל אופן אני בטוח שיש הרבה רעיונות מאוד מעניינים מה אפשר לשים במקום הפורטלים - בזמנו היה דיון (שנגנז בסוף מסיבות טכניות וחבל) על החלפת עיצוב העמוד הראשי והוצעו שם כמה רעיונות שאהבתי (רעיון שאני אהבתי במיוחד היה לעשות תיבה מתחלפת של מידע כללי על ויקיפדיה, למשל, שהערכים מנוטרים או שאפשר לדווח על טעויות וכו'). יכול להיות שהצבעת קהילה בסגנון שניסו לנהל שם, על מה להוריד מדף הבית (פורטלים?) ועל מה להוסיף, תהייה כיוון המשך טוב לדיון הזה. איש השום (Theshumai) - שיחה - מחשבות על ייעול מחלוקות 11:41, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
כן בדיונים שפתחתי על החלפת עיצוב העמוד הראשי, הוצע להקטין את שטח שהפורטלים תופסים או להורידם כליל. אני חושב שהתרומה שלהם עדיין קיימת. בכל מקרה, הדיונים להחלפת העיצוב לא זכו לתמיכה רבה ונזנחו. טל (רונאלדיניו המלךשיחה) 12:41, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
הדיון ארוך ולדעתי מערב שני דיונים, שלא צריכים לדון בהם יחדיו אלא כל אחד לחוד. הדיון הראשון הוא בסוגיה האם יש חשיבות בקיום מרחב הפורטלים בוויקיפדיה העברית. הדיון השני עוסק במיקום של הפורטלים בעמוד הראשי. ברשותכם, אתחיל בתגובתי עם הדיון הראשון - שלדעתי הוא העיקרי. הגדרה של פורטל היא "שער כניסה", במרשתת פורטל מתייחס ל"אתר אינטרנט שהוא שער לאתרים אחרים ברשת, הרבה פעמים בנושא מסוים" (מילוג). הדיון החל בהסתכלות על שנת 1997, אולם רצוי שנמשיך בהיסטוריה עבור הדיון. בהדפסת אנציקלופדיה היה נהוג לסדר את האנציקלפודיה בהתאם לסדר מסוים, שאנשים יוכלו לחפש בין הכרכים השונים ביתר קלות. הסדר במרבית המקרים היה בהתאם לסדר הא'-ב'. המטרה של הפורטלים היא להנגיש את הערכים הנמצאים בויקיפדיה בנושא פרטני בהתאם לחתך מסוים, לפי האופן שבחר בונה הפורטל, ולא בהכרח לפי סדר הא'-ב'. לדעתי, יש חשיבות למרחב הפורטלים. המרחב מאפשר לקוראים ולקוראות לחפש מידע ו/או ערכים בנושא מסוים בלי הצורך לזכור את השם המדויק של הערך.
בנוגע לטענה כי עורכים "מבזבזים" את זמנם לכתיבה או תחזוקה של פורטלים שאיש אינו נכנס. אני מסכים עם הטענה של דרור. במידה ויש קורא/ת אחד/אחת שהפורטל עזר לו למוצא מידע חדש או להגיע לערך שהוא חיפש - הפורטל עמד במטרתו. כמו כן, הזמן שעורכים בוחרים או לא בוחרים להשקיע במרחב הפורטלים הוא החלטה אישית שלהם. מחיקת הפורטלים לא בהכרח תביא את אותם עורכים להשקיע את זמנם בכתיבת ערכים שהם לא כתבו עד כה.
הדיון השני הוא יותר מורכב לטעמי. בניגוד למה שנטען במהלך הדיון, הפורטלים בויקיפדיה האנגלית הם הדבר הראשון שמופיע בדף - מצד ימין לברכת "ברוכים הבאים" לויקיפדיה. הם יותר קטנים ומצומצים ממה שמופיע אצלנו אבל עדיין מופיעים שם. לדעתי אין טעם לבצע את הדיון השני אם אין הסכמה על החשיבות של המרחב. אולם, במידה והסכמנו שיש חשיבות לקיומו של מרחב הפורטלים ומטרתם היא להנגיש את המידע והערכים הקיימים בויקיפדיה העברית. הדיון צריך, לדעתי, פחות לעסוק בגודל ובמיקום של הפורטלים בעמוד הראשי, אלא יותר באיך גורמים למרחב הפורטלים לבצע את מטרתו ולהנגיש אותו לציבור הקוראים. Nimrodbr - שיחה 18:58, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
דעתי היא שאין חשיבות של ממש במרחב הפורטלים, בוודאי לא החשיבות והערך להם קיווינו, וחשיבותם וערכם רחוקים מלהצדיק את המאמצים שהושקעו בהם. מצד שני, אין תועלת, ויש נזק בהסרתם המוחלטת (מחיקה?). אפשר לחשוב עליהם כמו תבניות ניווט מורחבות - לא נראה לי שמישהו יציע לבטל את אלה. אשר להצגתם בעמוד הראשי - ניחא. אפשר לחשוב על זה כמו על השעון בחלון הראווה של המוהל. אפשר גם להדיח אותם מהעמוד הראשי, אבל לא ברור אם יש בכך תועלת. קיפודנחש 23:16, 8 באוקטובר 2020 (IDT)
רעיון שעלה בי כתוצאה מהדיון הוא לפתוח פינה חדשה בעמוד הראשי בסגנון החידה היומית בפורטל מתמטיקה, או אפילו קישור לחידון קהוט בנושא מסוים. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 23:38, 8 באוקטובר 2020 (IDT)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── סליחה על האיחור בתרומה לדיון. תחילה, בטרם אנסה לתרום דבר מה עלי לומר שאני מאמין שיש מקום לפורטלים בויקיפדיה בכלל ובויקיפדיה העברית בכלל. על פי מיטב הבנתי השאלת הפורטלים (כן או לא) ושאלות הפרטניות שהועלו על ידי פותח הדיון קשורות באופן ישיר לשאלת מקומו, יעילותו והפונקציונליות של הדף הראשי. כפי שאני מבין עיקר הכניסות לויקיפדיה בכלל נעשות בשאילתות ישירות למנועי חיפוש וכניסה לערך ספציפי מעמוד תוצאות החיפוש, אני מאמין ש"דלת" זו היא הכניסה הראשית לויקיפדיה. הדף הראשי נותר ככניסה אלטרנטיבית ואני מאמין שכל המסגרות מידע שמשובצות בו זוכות לתשומת לב מועטה מצד הגולשים, יוצא דופן הוא שדה החיפוש. עם זאת מכלל המידע, מכלל ה"דלתות" שמוצגות לפני הגולשים בעמוד הראשי הפורטלים הם היחידים, לפי עניות דעתי, שמיועדים לתת גישה אל תוך המבוך של ערכי הויקיפדיה ובזאת חשיבותם - הם האמצעי להפוך את בדף הראשי לשער כניסה ראוי וזאת בניגוד לשאר התוכן המוצא - הציטוטים היומיים, קטעי הקוריוזים ושאר המידע האקראי. הפורטלים הם כלי שמאפשר לגולשים גישה למי שרוצה לקרוא ערכים ללא חיפוש מקדים, הם כמו ממשק משתמש גראפי על גבי השלד של הקטגוריות. אני טוען שהמצב היום הוא שיש בידנו כלי ראוי להציג בפני הגולשים את עושר המידע שחבוי בדפי הערכים אבל הוא מוצג באופן לא-מושך ומבלי שגולשים יבינו מה מוצע להם, עם על הכבוד רשימה של מילים- שמות הפורטלים וסמלים קטנים לצידם היא לא הדרך להפנות גולשים לפורטלים וכל שיפוט של יעילותם תחת תנאים אלו לוקה בחסר. אני מניח שצריך לקבל את העובדה שהעמוד הראשי הוא הכניסה המישנית לויקיפדיה ואני מציע שאם רוצים לשקול לייעל את ה"זרימה" בדף עצמו בכלל ובפורטלים בפרט יש להרחיב את היריעה: העומס בדף הראשי הוא הדרוש לתיקון.כדי להפיק את התועלת הגלומה בפורטלים צריך להביא אותם לחזית ולא כחלק מעירבוביה של מידע וקישורים. אני מציע לפשט את העיצוב כך שיכיל בחלק העליון של הדף שדה חיפוש מושך כמו של מנועי חיפוש מודרניים, מתחתיו את הפורטלים באופן בולט ומושך ולא כרשימה של איקונים. מתחתיו להוסיף את הקישורים למיזמים האחרים של הויקיפדיה ותו-לא. זה צעד לכוון עיצוב מינימלסטי יעיל וברור שיפיק את המקסימום מהפורטלים.נטעדי - שיחה 13:11, 13 באוקטובר 2020 (IDT)

וקטגוריות?[עריכת קוד מקור]

אמיר, יש מצב להריץ "מחקר" על התועלת בקטגוריות בוויקיפדיה בעברית? מידע על כמות הצפיות? אם נאסף גם מידע על "referrer", אז מעניין כמה צפיות בערכים (ובקטגוריות) באו מקטגוריה, ואילו קטגוריות עושות "עבודה טובה" בשליחת קוראים לערכים. כבר זמן רב מקנן בי חשד כבד שמדיניות הקיטרוג שלנו שגויה מיסודה, דבר שהופך את הקטגוריות שלנו לא מועילות, או פחות מועילות מכפי שיכלו להיות. היה מעניין לנסות לבדוק את זה, אם זה אפשרי. קיפודנחש 23:16, 8 באוקטובר 2020 (IDT)

ואם כבר - לבדוק בכלל אם הקוראים שלנו מודעים לכך שיש קטגוריות, ומה מטרתן (להבנתי - רוב הצפיות מקורן במכשירים ניידים - בהם בכלל לא רואים את הקטגוריות). דרור - שיחה 20:55, 15 בנובמבר 2020 (IST)
היה כאן דיון ארוך ומעמיק על הפורטלים, אבל לא ראיתי שיצא ממנו משהו בסוף... הפורטלים נשארו באותו מיקום בדף הבית ולא ראיתי ששינו בהם משהו. אני אישית חושב שלא צריך למחוק את הפורטלים, אבל אני כן חושב שצריך לעדכן את העיצוב הגרפי שלהם (שלפי דעתי קצת מיושן) ולעדכן את המידע שיש בהם. אבל עכשיו אחרי שנגמר הדיון צריך לחליט מה עושים איתם ולא לחכות לדיון הבא בנושא. banba - שיחה 04:29, 11 בדצמבר 2020 (IST)

שימוש נכון במרכאות[עריכת קוד מקור]

שלום לכולם. מספר חברים יקרים העירו לי (אני תמיד שמח ללמוד מהטובים ביותר) שיחת_משתמש:ויקיטכני#מרכאות על כך שאני מגזים בשימוש במרכאות. ויקיפדיה:לשון#כתב_נטוי_והדגשות נותן מספר מצומצם מאוד של דוגמאות לשימוש נכון. בעיקר שמות של יצירות. יחד עם זאת, נתקלתי בהמון ערכים בשימושים נוספים: שמות אמצעי מדיה כגון "ידיעות אחרונות", "כאן" וכולי. שמות של חברות מסחריות כגון "בזק", "רפאל" וכולי ואף בשמות של גופים פוליטיים כגון "מרצ", "קדימה" וכולי. בקיצור, אין ממש אחידות או תקן שמוסכם על כולם. לדעתי האישית וההגיונית, בכל מקום בו יש מילה או מונח בעל משמעות נוספת, יש לשים מרכאות כך ש"ידיעות אחרונות" יובן כעיתון ולא כ-latest news, "בזק" יובן כחברת תקשורת ולא very fast ו"ברק" יובן כדגם של טיל או דגם של מטוס ולא שם המשפחה של ראש הממשלה לשעבר או תופעת הטבע. שאלתי את השאלה בערך עצמו אך אף אחד לא ענה לי שיחת_ויקיפדיה:לשון#מתי_להשתמש_במירכאות_בשם_של_מוצר. אם נשתמש רק בשמות של יצירות, האם שם של מוצר מסוים הוא יצירה? הרי הושקעה בשמו עבודה קריאטיבית לדוגמא "קרמבו", "ביסלי", "פיתון" (טיל שרודף אחר מטוס אויב כמו הנחש) ויש אינספור דוגמאות אחרות. האם מתן קישור פנימי הוא תחליף למרכאות כגון ידיעות אחרונות או "ידיעות אחרונות"? ואם המונח מופיע מספר פעמים בערך, האם לשים בו קישור פנימי בכל מופע או מרכאות בכל מופע? אשמח לדעתכם המלומדת והמנומקת ויקיטכני - שיחה 19:51, 15 באוקטובר 2020 (IDT)

א. כשיש קישור פנימי אף אחד לא יחשוב ש"ידיעות אחרונות" הכוונה לייטסט ניוז וכדומה. ב. זה לא עניין לשיקול דעות של כלל הציבור, אלא שאלה לשונית מקצועית. מתייג את משתמש:eldad. בכל מקרה, אם צריך לכתוב את כל אלה במרכאות - צריך לתקן בשמות כל הערכים, ואז להריץ בוטים שיתקנו גם את שאר מרחב הערכים. נרו יאירשיחה • כ"ז בתשרי ה'תשפ"א • 20:10, 15 באוקטובר 2020 (IDT)
וודאי שלא צריך להוסיף מרכאות לשמות ערכים כמו "ידיעות אחרונות" או "קרמבו", ולדעתי זו לא שאלה לשונית אלא סגנונית: יותר מדי מרכאות זה אכן מעייף ומיושן. נראה לי שויקיטכני הגדיר יפה את תפקיד המרכאות בהקשר של שמות מוצרים וכד': למנוע בלבול בין הביטוי כפשוטו לשם. לדוגמה, אפשר לכתוב "המאמר התפרסם ב'ידיעות אחרונות'" (עם מרכאות) או "המאמר התפרסם בעיתון ידיעות אחרונות" (ואז לא צריך מרכאות). עוד דוגמה: "זכה ב'כוכב נולד'" או "זכה בתכנית הריאליטי כוכב נולד". אני לא בטוח שזה נראה נכון בכל המקרים, אבל ככלל אצבע זה אמור לעבוד, ונראה לי שזה די מקובל. אגב,גם אני מרגיש שקישור פנימי משיג את אותה מטרה של מניעת בלבול, ולדעתי בפעם הראשונה שמונח כזה מופיע בערך עדיף להפוך אותו לקישור פנימי, ורק מהפעם השניה והלאה לנהוג לפי כלל האצבע שהצעתי. בברכה, איתמראשפר - שיחה 21:32, 15 באוקטובר 2020 (IDT)
צריך, וזו חובה, להוסיף מירכאות לשמות עיתונים וכתבי עת, מגזינים, שמות סרטים, שמות תוכניות טלוויזיה, והצגות. יש צורך להוסיף את המירכאות גם אם יש קישור פנימי. כנ"ל, נגיד, בשמות ציורים. למשל, התמונה "גרניקה" של פיקאסו; כפי שיש לכתוב מירכאות בשמות יצירות, שמות ספרים, וכו'. אלדדשיחה 00:21, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
האם לפי זה צריך לתקן את שמות הערכים ולהריץ בוט שיתקן גם בשאר המופעים? נרו יאירשיחה • כ"ח בתשרי ה'תשפ"א • 15:58, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
לא זכור לי שעל ידיעות אחרונות מישהו שם מרכאות בערך. PRIDE! - שיחה 23:16, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
כאמור, בשמות עיתונים, בשמות ספרים, שמות תמונות וכו', כפי שכתבתי לעיל, צריך להוסיף מירכאות. אם אתה רואה שמישהו לא שם, כדאי לערוך ולהוסיף. אכן, בשמות העיתונים "ידיעות אחרונות", "מעריב", "ישראל היום" וכו' יש צורך להוסיף מירכאות. אלדדשיחה 23:18, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
איתמראשפר, גם אם אתה מקדים לשם את המילים "בתוכנית הריאליטי" או "בעיתון", עדיין יש צורך להוסיף מירכאות בשם התוכנית או בשם העיתון. זה הסטנדרט, וכך מקובל. הסיבה היא שלא מדובר כאן במילה במשפט, אלא בשם עיתון, או תוכנית, או יצירה כלשהי, ואלה צריכים להופיע במירכאות, כדי להבדיל אותם משאר המילים במשפט, שיש להן התפקיד שלהן פרופר בתור המשמעות הבסיסית של המילה. אלדדשיחה 23:21, 16 באוקטובר 2020 (IDT)
Eldad תודה. מה לגבי דוגמאות אחרות שניתנו שאינן יצירות תרבות, כמו שמות מוצרים, מפלגות או חברות? איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 01:10, 17 באוקטובר 2020 (IDT)
להערכתי, במקרים אלה, המירכאות הן רשות. עדיף, לדעתי, להשתמש במירכאות גם במקרים האלה, אבל יש מקום כאן גם לתחושה הלשונית של הכותבים, במקרה שהם מרגישים שהמירכאות מיותרות. לא פעם, צירוף מסוים הופך לחלק מהשפה, כך שכאשר אומרים אותו, ברור לקורא לגמרי שלא מדובר במשמעות הבסיסית של המילה, אלא במוצר מסוים, או בשם מפלגה - ואז אין צורך הכרחי במירכאות. כפי שהדגשתי לעיל, אני מקפיד על המירכאות בשמות תוכניות, עיתונים, או יצירות. אלדדשיחה 10:49, 17 באוקטובר 2020 (IDT)
תודה, אלדד, על התשובה. אני כותב מפוזיציה של מי שבמשך שנים עשה שימוש "נכון" במירכאות, כפי שהצגת, אך בשלב מסויים הרגיש שריבוי מרכאות פוגם בקריאות של הטקסט, ולכן השתדל לצמצם את השימוש בהן רק למצבים בהם זה הכרחי. אקפיד יותר לנהוג כפי עצתך. בברכה, איתמראשפר - שיחה 15:09, 17 באוקטובר 2020 (IDT)
אם זו אכן חובה, מרכאות סביב שמות יצירות/מגזינים וכדומה, אני מניח שנרו מעלה נקודה טובה לגבי הבוט. או אפילו להכניס את זה לצ'קטי. מתייג את ערן לגבי הצעתי האחרונה לדעתו הטכנית בנושא. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 22:42, 17 באוקטובר 2020 (IDT)
יש דרכים שונות למצוא רמז לכך שמושג הוא מושג עצמאי - למשל אם הופיע בטקסט עם מרכאות כבר במקום אחר, או אם יש ערך שירמוז שזו יצירה. למרות זאת, אני לא חושב שאפשר לקבוע באופן ממוכן בצורה טובה מספיק שנדרש להוסיף מרכאות ולפעמים הוספת יתר של מרכאות עלולה להיות מכבידה, בפרט בשמות ערכים. - שיחה 00:04, 18 באוקטובר 2020 (IDT)
ערן, כוונתי אם ספציפית על פי אלדד יש מושגים נפוצים ש"חייבים" מרכאות כמו "ידיעות אחרונות", "מעריב", "המונה ליזה" - להציע לעורך לבדוק את זה כמו עם ה"כיום". אישית אני גם חושב מכביד, אבל אם אלדד אומר שחייבים אני הולך איתו. חשבתי שזה יועיל כי צ'קטי טוב (בין היתר) בליצור סטנדרטיזציה אצל הרבה עורכים לגבי מה מקובל. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 22:29, 18 באוקטובר 2020 (IDT)
אני לא בטוח שנכון להמליץ בכלי אוטומטי לפחות לא בשלב הראשונה. אבל אולי אפשר להתחיל מתבניות סטנדרטיות, בהנחה שזה מתאים תמיד בציון מקורות (לא בטוח), ואז אפשר לשנות את תבנית:הארץ, תבנית:ישראל היום ותבנית:ידיעות אחרונות ודומותיהן (הערה: בידיעות אחרונות כבר מופיעות גרשיים סביב העיתון, אך לא סביב שם הכתבה, לגבי האחרים - אפשר להוסיף בשם הכתבה ושם העיתון). ערן - שיחה 08:22, 19 באוקטובר 2020 (IDT)

האם מישהו יתנגד שאעדכן בויקיפדיה:לשון#כתב_נטוי_והדגשות וויקיפדיה:מדריך_לעיצוב_דפים#טקסט_מיוחד את החידודים של אלדד (ושאתייג את אלדד לאחר מעשה כך שיאשר שהעברתי נכון את רוח דבריו), כדי להגביר את האחידות בינינו בנושא להבא? איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 22:42, 17 באוקטובר 2020 (IDT)

תודה השומאי, אני לא מתנגד אבל יש לי שאלה בעקבות תגובתו של ערן: האם כאשר מדובר במושג עצמאי ניתן להסתפק במירכאות רק במופע הראשון שלו בערך ולוותר על השאר? בברכה, איתמראשפר - שיחה 09:09, 18 באוקטובר 2020 (IDT)

מיזם 300,000 ערכים יוצא לדרך![עריכת קוד מקור]

מיזם 300,000 ערכים יוצא לדרך! אז מה בתוכנית?

מטרות

  • שיפור ערכים הדורשים עריכה ושכתוב בשל בעיות טכניות, עיצוב, תרגמת, נייטרליות וכו'.
  • הוספת מקורות לערכים חסרי מקורות ולערכים מחפשי מקורות.
  • השלמת ערכים שחסר בהם תוכן מהותי להבנת הערך.
  • פתיחת תחרות עיצוב לסמליל ויקיפדיה העברית. ניתן להציע הצעות כאן.
  • לנסות לשתף פעולה עם כמה שיותר מוסדות אקדמיים, במסגרת ויקיפדיה:עבודות ויקידמיות.
  • פתיחת תחרויות כתיבה פנים ויקיפדיות וחידוש תחרות הכתיבה "מקצרמר למובחר".
  • לתת דגש על הדיבור של ויקיפדיה העברית כלפי חוץ (ראיונות בתקשורת, הפצת תוכן "הערכים הכי נצפים", ופרסום מאמרים שיסבירו על דרך הפעולה מאחורי הקלעים). הלגיטימציה של ויקיפדיה העברית בציבור זה אחד הנכסים החשובים שלנו.
  • לארגן מפגש חגיגי בסיום המיזם. הארגון של המפגש יתקיים בדף זה.

מיזמי המשנה ומטרותיהם

אני מזמין אתכם להצטרף למיזם על ידי הוספת שמכם ברשימת המשתתפים ולעזור בהשלמה, כתיבה, עריכה, שכתוב, עיצוב - כל מה שרק אפשר. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 11:56, 18 באוקטובר 2020 (IDT)

רעיונות מצוינים. כל הכבוד. רעיון נוסף שעלה לי זה "לחסל" טיוטות - טיוטות שאפשר להרחיב ולתקן, לשפר ולהעביר למרחב הערכים. Ori115511 - שיחה 12:58, 18 באוקטובר 2020 (IDT)
הארי פוטר 73, אפשר להוסיף גם את הקטגוריה:ויקיפדיה - ערכים מבוקשים. עמד - שיחה 19:09, 18 באוקטובר 2020 (IDT)
אני שמח שלקחת על עצמך את העניין. הרעיון של אורי נשמע מבטיח מאוד. אולי באמת אפשר לעבור על הטיוטות היותר רציניות ולבדוק אם אפשר לתקן אותן במאמץ קטן ואולי למחוק טיוטות חסרות תועלת. גילגמש שיחה 22:35, 18 באוקטובר 2020 (IDT)
כל עוד חיסול הטיוטות לא כולל מחיקה של טיוטות שאף אחד לא רוצה להתעסק איתם היום - אני בעד. אבל המטרה צריכה להיות להביא טיוטות לערכים ראויים ולהעביר למרחב הראשי ולא לרוקן את מרחב הטיוטות. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 08:31, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
בנושא הזה לדעתי, צריך לקבוע כלל שם ערך נמצא X זמן בטיוטה ניתן למחוק בתמיכה של X עורכים. אין טעם ביצירת בית הקברות לערכים - "טויטה" לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ב' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 18:38, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
בהצלחה לנו, אהיה כאן לעזר ולתמיכה במידת הצורך. בברכה Desertboyשיחההצטרפו למיזם הפוליטי - המשך יום נעים 14:59, 20 באוקטובר 2020 (IDT)
@לבלוב, היו נסיוניות לעשות משהו עם הטיוטות האלו, אבל ללא כל הצלחה. יש טיוטות שנמצאות מעל לשנה אפילו, שלא נערכו. PRIDE! - שיחה 15:08, 20 באוקטובר 2020 (IDT)
Euro know אפשר לקבוע פרוטוקול מה עושים, לאחר כמה זמן זה נקרא נטוש ויימחק מיידית. או לייצר "הצבעת מחיקה" מקוצרת לטיוטות לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ב' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 15:22, 20 באוקטובר 2020 (IDT)
@לבלוב, רבים לפניך ניסו ולא הצליחו. בהצלחה PRIDE! - שיחה 15:30, 20 באוקטובר 2020 (IDT)


ערכי הצבעות לפרלמנט וכו'[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:מתן שם לערך#ערכי הצבעות לפרלמנט וכו' 09:44, 26 בדצמבר 2020 (IST)

הוספת קישורים לשנים[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת עזרה:קישורים#הוספת קישורים לשנים 10:33, 26 בדצמבר 2020 (IST)

הועבר לשיחה:אוצר הספרים היהודי השיתופי#הוספת קישורים לערכים באוצר הספרים היהודי השיתופי. דוד שי - שיחה 08:03, 17 בנובמבר 2020 (IST)

האם לדעתו של אדם ללא חשיבות אנציקלופדי יש חשיבות אנציקלופדית[עריכת קוד מקור]

היי כולם, לאור הכנסת ביקורת בערך מלכה פיוטרקובסקי על ספרה ואמרותיה, רציתי לשאול מה אתם חושבים בנוגע לשאלה כללית שעלתה לי, שאני חושב שתשובה עליה יכול להשפיע על רבים מהערכים בהם רשומות ביקורות: "האם לביקורת של אדם ללא חשיבות אנציקלופדית, בפרט בתחום דרכו הוא מותח ביקורת על נשוא ערך, יש חשיבות אנציקלופדית?" בברכה, שי Shaishyy - שיחה 20:11, 19 באוקטובר 2020 (IDT)

למה לא? על הרבה כתבים באתרי החדשות השונים אין ערכים, האם זה אומר שלמה שהם כותבים אין חשיבות ושלא צריך לאזכר את מה שכתבו? דברי ביקורת נמדדים בתוכנם, לא בזהות הכותב. (שימנשמע?) מה, אין? 20:17, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
כבר נאמר כי "דעה זה כמו רקטום - לכל אחד יש". לדעתי אם מותח הביקורת אינו בעל חשיבות אנציקלופדית בתחום הביקורת, צריך להראות נסיבות חריגות כדי שהביקורת שלו תמצא את דרכה לערך. אחרת, אפשר להכניס באותה מידה גם את הביקורת שלי. אמירושיחה 20:21, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
הלא פרסום הדעה בפלטפורמה מוגבלת (עיתון/אתר חדשות) מעיד על נסיבות מאפשרות? דעה המובעת במאמר דעה המתפרסם בעיתון/אתר חדשות/כתב עת שונה מדעה המתפרסמת בפוסט בפייסבוק או בבלוג אישי, ועל כן לעניות דעתי די בכך שפורסמה בפלטפורמה מוגבלת למען יהיה סביר להביאה בערך, גם אם לכותב אין חשיבות אנציקלופדית. (שימנשמע?) מה, אין? 20:25, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
לטענת פרסום בעיתונות, בל נשכח שיש עיתונים עם אג'נדה מובהקת, אני עם Amirosan Shaishyy - שיחה 20:30, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
על כן אנחנו לא מצניעים את זהות הדובר; אין ביקורות שאינן נובעות מאג'נדה - זוהי מהות הביקורת. (שימנשמע?) מה, אין? 20:35, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
תגובה קצרה למשתמש:Amirosan: יש מעט מאד ערכים בוויקיפדיה העברית על מבקרי אמנות ישראלים, לכן גם אם אין ערך על מיכאל רורברגר, למשל, זה לא אומר שהוא לא היה מבקר מוזיקה שאלפי קוראים רצו בכל שבוע לשמוע את התקליטים שעליהם המליץ בעיתון העיר. -- ‏גבי(שיחה | תרומות) 22:30, 19 באוקטובר 2020 (IDT)
זה שאין ערך על מישהו לאו דווקא אומר שאין לו חשיבות אנציקלופדית. יכול להיות שפשוט שאף אחד לא טרח לכתוב עליו.
אני מצטרף למה שאיש השום כתב מתחתי. נראה לי שרוב מי שהם מומחים ששווים לציטוט של דעתם אכן ראויים לערך אצלנו. אלב ייתכנו מקרים שלא, ובמקרים כאלה מה שחשוב זה המומחיות. emanשיחה 01:55, 20 באוקטובר 2020 (IDT)
באופן כללי ועקרוני ומבלי להיכנס למקרה הזה - לדעתי החשיבות האנציקלופדית של הדובר היא לא העניין אלא המומחיות שלו בנושא. דוקטורים בדרך כלל לא זכאים לערך אבל משמשים במקרים רבים מקור טוב ובמקצועות מסוימים או תחומים פחות נחקרים גם השכלה אקדמית פחותה מזה ראויה לאזכור, אם אין משהו טוב יותר. בנוסף, לדעתי, יש מקום גם לאזכור דברים של ארגונים שעוסקים בתחום הרלוונטי, נניח פורום קהלת או גרינפיס או דובר הרש"פ גם אם ברור שמייצגים צד מסוים. עיתונאים, פרשנים, פובליציסטים או בלוגרים לדעתי אין להזכיר את דעתם גם אם הם בעלי חשיבות אנציקלופדית (למעט מקרים נדירים ביותר). איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 01:50, 20 באוקטובר 2020 (IDT)
שי, זה נראה כמו גרירת דיון פרטי למזנון. ביחס להוגים מקובל להביא ביקורת ספרים קצרה, לחיוב ולשלילה. יש שם כמה ביקורות, מתוכן שתיים לא מאוד מחמיאות. ביחס לכותב אחת מהשתיים פתחת תבנית חשיבות (ורבים סברו שיש חשיבות), וביחס לשנייה הגעת לכאן. מדובר בביקורת של ד"ר יעל לוין, אישה שעוסקת רבות בנשים למדניות ובתחום המגדר, לא ייתכן שהיא לא יכולה להיות מאוזכרת בגלל שאין לה ערך. נרו יאירשיחה • ג' בחשוון ה'תשפ"א • 12:40, 21 באוקטובר 2020 (IDT)

ערך עברי עבור QALI. חשיבות עצומה לקבלת החלטות מושכלת יותר במשבר בקורונה[עריכת קוד מקור]

הועבר לדף ויקיפדיה:לוח מודעות

נוהל הצגת תמונות קשות לצפיה[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת תבנית:תמונה מוסתרת#נוהל הצגת תמונות קשות לצפיה 10:43, 26 בדצמבר 2020 (IST)

דרום קוריאה או קוריאה הדרומית?[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:מתן שם לערך#דרום קוריאה או קוריאה הדרומית? 10:47, 26 בדצמבר 2020 (IST)

ערכי תנאים ואמוראים - קצרמרים בלי פוטנציאל להרחבה[עריכת קוד מקור]

כיוון שאני עוסק רבות בערכי תנאים ואמוראים (ושוקל לפתוח מיזם בנושא), יצא לי רבות להיתקל בערכים קצרים שמונחת בהם התבנית {{קצרמר}}, אבל הסיכויים להרחיב אותם ולהוריד מהם את התבנית הוא אפסי, כיוון שמדובר בחכמים המוזכרים פעמים בודדות בספרות התורנית וגם בספרים כגון תולדות תנאים ואמוראים כמעט ואין עליהם מידע. בויקיפדיה:מזנון/ארכיון 225#ערכי חז"ל הייתה הסכמה כמעט מוחלטת שיגם לחכמים כאלו יש זכות לערך בויקיפדיה, וככה נכתב בדף המדיניות הבלתי רשמי ויקיפדיה:עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכי אישים/רבנים. רציתי לברר מספר עניינים הקשורים לערכים אלו:

א. האם הכוונה באמת הייתה שצריך ליצור קצרמר לכל תנא ואמורא גם אם הוא מוזכר בש"ס ובמדרשים פעם או פעמיים בלבד, או שרק חכמים שיש עליהם מידע ביוגרפי כלשהו כגון מקום מגורים, ואישים שהיו עמם בקשר (רבנים ותלמידים). למשל - האם רבי אבא בר אמי המוזכר במדרש אחד בלבד או אבא הדורש המוזכר בשני מדרשים בלבד, זכאים לערך? (יש עוד מאות, באות א' בספר תולדות תנאים ואמוראים בלבד יש מעל 700 שמות, בעוד בויקיפדיה יש פחות מ100 ערכים כאלה).
ב. האם תנאים ואמוראים שזהותם ואמיתותם ההיסטוריית תלוייה בספק זכאים לערך? למשל רב אחא בר אבא המוזכר בגמרא מספר פעמים, אך היימן טוען שבכל המקומות יש טעות בגירסה ומדובר על מישהו אחר.
ג. האם יש עניין לשים תבנית {{קצרמר}} בערכים שהתוכן שיש בהם הוא תמצית כל מה שאפשר לכתוב על אותו חכם? דוגמא: לפני כמה ימים יצרתי את הערך על אשיאן בר נדבך המוזכר בבבלי פעמיים ובירושלמי פעם אחת, ושמש מרפא הניח בו את התבנית. לעניות דעתי האפשרות שהערך יורחב בעתיד היא אפסית, משום שכמעט ואין (או שבכלל אין) עוד מה לכתוב עליו. הערך הזה לא שונה בהרבה מהערך נחום הלבלר (שבו אין תבנית קצרמר, וגם עליו לא מצאתי עוד מה להרחיב).

דרך אגב, אני חושב על פתיחת "מיזם חז"ל" או "מיזם אמוראים" והתחלתי לאסוף רשימות של חכמים כאן (ראו בכרטיסייה השלישית), ואשמח לשמוע האם תהיה היענות, וכן רעיונות לשיפור.

בברכה, עמד - שיחה 14:45, 21 באוקטובר 2020 (IDT)

@ בעלי הידע ביהדות. עמד - שיחה 14:46, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
לשאלתך אם לסווג אותם כקצרמרים, ראה את השורה האחרונה בויקיפדיה:קצרמר. מה, באמת? 14:55, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
תודה, אם הבנתי נכון את מה שכתוב שם אז לא צריך. עמד - שיחה 14:57, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
דעתי האישית היא, שתנאים ואמוראים שאין עליהם מידע (הדור בו פעלו, ארץ או איזור מגורים, אנשים שהיו עמם בקשר וכיו"ב) ורק הוזכרו מימרות בשמם באיזה מדרש או שניים, לא ראויים לערך.
לגבי כאלה שזהותם מוטלת בספק, דעתי היא שהם ראויים לערך שיבהיר גם את הספקות לגבי זהותם.
לגבי תבנית קצרמר, לדעתי אם המידע בערך שלם ולא נראה שיש מה להוסיף עליו, אין מקום לתבנית.
--Nahum - שיחה 15:03, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
העמדה המסורתית לגבי תנאים ואמוראים נראית לי נכונה.
אכן לפי ויקיפדיה:קצרמר אין צורך בהם בתבנית קצרמר אך אני דווקא חושב שכן יש לה מקום. לדוגמא, ישנם הרבה כתבים שלא יצאו לאור וחוקרים העוסקים בהם, יתרמו רבות אם יוסיפו פיסות מידע שימצאו בהם לגבי אותם תנאים ואמוראים. Tshuva - שיחה 15:22, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
Nahum, גם על חכמים שהוזכרו במדרש אחד בלבד כרבי אבא בר אמי המוזכר לעיל אפשר למצוא מידע על דור, ארץ, ואנשים שהיו עמם בקשר. למשל -האזכור היחיד של רבי אבא בר אמי במדרש מלמד אותנו שהוא היה בדור השלישי לאמוראי ארץ ישראל ומרבותיו של רבי ברכיה. אפשר גם לצטט את המימרא ההיא ולהסביר אותה. יש חשיבות לערך כזה? עמד - שיחה 15:49, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
לדעתי יש חשיבות לכל תנא ואמורא, גם אם הוא הוזכר פעם אחת. תבנית הקצרמר - מיותרת. יהודה בן רועץ מובא פעם אחת בבלי סנהדרין (ד ע"א), אך דבריו שם הם חשובים ביותר. --ריהטא - שיחה 16:58, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
ועם זאת הייתי מסייג ולא מביא חכמים שמוזכרים רק במדרשים מאוחרים לבראשית רבה וויקרא רבה. חכמים אלו (אם לא הוזכרו קודם) חשודים בעיני האם היו באמת, או שהמסורת של שמם השתבשה בשיטת הטלפון השבור. --ריהטא - שיחה 17:00, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
אולי אצל כאלו בעלי אמרות מפורסמות אפשר להצדיק חשיבות. אבל אמורא שמוזכר פעם אחת ששאל שאלה, בלא אזכור נוסף, איני רואה טעם להקדיש לו ערך בוויקיפדיה. קובץ על ידשיחה08:26, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
האם יש דרך בכל זאת לאזכר תנאים ואמוראים כאלה באופן מרוכז, כדי שניתן יהיה לדעת על קיומם? אולי ערך רשימה מיוחד שיחליף קצרמרים של שורה אחת? Liad Malone - שיחה 08:46, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
מכל התגובות שנאמרו פה לא הצלחתי למצוא הגדרה מדוייקת לאיזה אמורא יש חשיבות ולאיזה לא (חוץ מההגדרה שנתן ריהטא). קובץ על יד, מה ההגדרה שלך ל"אמרות מפורסמות"? הרי אין הרבה אמוראים שזכו שהאמרות שלהם יהיו מפורסמות כ"כ, אבל בכל זאת הם מוזכרים בתלמוד 5 או 6 פעמים. לכאלה יש חשיבות לדעתך? עמד - שיחה 08:53, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
לא כל דבר נכנס בסרגל. מספר אזכורים גדול לרוב נותן פרספקטיבה על האיש והשפעתו. זה תלוי באזכורים. לפעמים מספיקים שלושה, ולפעמים גם שמונה לא נותנים מספיק תמונה. צריך להפעיל שיקול דעת. קובץ על ידשיחה08:59, 22 באוקטובר 2020 (IDT)

זוכי התחרות - ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת - מסלול כתיבת ערכים[עריכת קוד מקור]

הזוכים בתחרות, ראו פירוט כאן

במסגרת מיזם ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת, להלן תוצאות התחרות במסלול לכתיבת ערכים:

צוות השופטים בחן את 172 הערכים שנכתבו על ידי 27 עורכים והחליט להעניק את הפרסים הבאים לכותבי הערכים הזוכים:

תודה רבה לכל 27 משתתפי התחרות, שתרמו ערכים על אתרי מורשת לוויקיפדיה, כה לחי! תודה לעמותת ויקימדיה ישראל ולמועצה לשימור אתרי מורשת בישראל!

רכזי התחרות: לליב וOvedc

ברכות לכל הזוכים ולכל התורמים דרך המיזם החשוב הזה. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 12:54, 22 באוקטובר 2020 (IDT)

Important: maintenance operation on October 27[עריכת קוד מקור]

-- Trizek (WMF) (talk) 20:10, 21 באוקטובר 2020 (IDT)

מידע ש"נתקע" ברשתות החברתיות[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:ביבליוגרפיה#מידע ש"נתקע" ברשתות החברתיות 10:52, 26 בדצמבר 2020 (IST)

האם ואיך יש להטמיע את תבנית:בריטניקה בויקיפדיה[עריכת קוד מקור]

שלום לכולם.

לאחרונה נוספה ל{{בריטניקה}} המקשרת לבריטניקה אפשרות שאיבה אוטומטית של ‏מזהה אנציקלופדיה בריטניקה‏ (P1417), ובעקבות כך עלתה השאלה (זה המקום העיקרי, היו עוד כמה דיונים) האם ואיך להטמיע את התבנית בערכים השונים בויקיפדיה.

הבעיה העיקרית בהטמעה רחבה של התבנית היא שקיימים דפים בבריטניקה שלא נראה שתורמים לערכים השונים, (למשל מזנון/ארכיון 417, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית) בערך תשדיר החרצית), ברבים מקישורים אלה מופיעה המילה "topic". בעקבות בדיקה קטנה התגלה כי עבור קישורים ללא המילה topic כ-80% הם בעלי ערך מוסף, ועבור ערכים עם המילה topic רק כ-35% מהקישורים הם בעלי ערך מוסף. בעקבות קושי זה הועלתה הצעה להקים קטגוריה חדשה בשם קטגוריה:ערכים בהם תבנית בריטניקה אינה מתאימה, בה ירוכזו הערכים בהם הקישור אינו מועיל והבוט ידלג עליהם.

כעת, השאלה היא איך להריץ את הבוט להטמעה של התבנית. האפשרות הראשונה היא לא להריץ את הבוט כלל, וכך לוותר על מספר גדול מאוד של קישורים מועילים. האפשרות השנייה היא ללמד את הבוט לדלג על ערכים בהם יש את המילה topic, ולהוסיף את הערך לקטגוריה. במקרה הזה עורכים יוכלו לעבור על הקטגוריה (או סתם לבדוק את הערך) ואם יש ערך לקישור להוסיף את התבנית ידנית ולהסיר את הערך מהקטגוריה. אפשרות שלישית היא להריץ את הבוט על כל הערכים עם המזהה, וכאשר עורך מזהה כי הקישור אינו מתאים הוא יסיר את התבנית ויוסיף את הערך לקטגוריה.

כל האפשרויות כמובן יגיעו עם תיעוד מסודר ותקציר עריכה ברור.

תיוג המשתתפים בדיון הקודם: בורה בורה, kotz, Euro know, Little Savage, The coffee machine, ערן, חזרתי, Shinaimm.

תודה לכולם. בברכה, זאב קטןשיחה • ג' בחשוון ה'תשפ"א • 22:23, 21 באוקטובר 2020 (IDT)

אדגיש שלכ-55,000 ערכים בויקיפדיה קיים המזהה, מה שאומר שמדובר פה על מעל משישית מכל הערכים. בברכה, זאב קטןשיחה • ג' בחשוון ה'תשפ"א • 22:30, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
מה שבריטניקה עשו זה להפנות למקום הרלוונטי לערך, גם אם הנושא הראשי הוא על מישהו אחר קשור. לכן בתשדיר החרצית שצוין לעיל הקורא מקבל "The 1964 “Daisy ad,” perhaps the single most-talked-about political spot in television history, featured a little girl counting while pulling petals off a daisy. Her image was frozen as a monotone missile launch countdown began" ועוד איזה רבע עד חצי עמוד על התשדיר. זה ערך מוסף בדיוק כמו שהפניה לפיסקה בערך יש לה ערך מוסף. לכן אני מציע לקחת את כל הקישורים כברירת מחדל. ואם יש משהו באמת לא קשור, העורך יסיר את התבנית ויסווג בקטגוריה כמו שזאב ציין. בורה בורה - שיחה 22:34, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
רק להעיר שהמקרה של תשדיר החרצית הוא כנראה גבולי מבחינת הכדאיות של הוספת קישור בריטניקה בערך. דוגמא בה הקישור הוא מיותר לחלוטין הוא בערך תשרי. מצד שני בהרבה מקרים הקישור מוביל לערך בבריטניקה בעל ערך מוסף של ממש. הבעייה היא שאין קריטריון פשוט שיסנן בדיוק גבוה את המקרים בהם הקישור מיותר מהמקרים בהם הקישור מוצלח. בדיונים הקודמים גובש מנגנון פשוט, כך שבמקרה שהבוט יניח קישור לא מוצלח, תקציר העריכה של הבוט יכיל הסבר ברור ואפשר יהיה לבצע עריכה ידנית ולמנוע מהבוט לערוך שוב את הערך. לדעתי הצנועה זה פתרון סביר. בברכה, מכונת הקפה - שיחה 09:16, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
אכן, הסרה ידנית וסיווג לקטגוריה:ערכים בהם תבנית בריטניקה אינה מתאימה ימנעו מהבוט להוסיף שוב. בכל הוספה חדשה הבוט יעיר שיש מקום לבדוק את הערך. בורה בורה - שיחה 21:01, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
לאף אחד אין דעה בנושא? שאלות? משהוא? בברכה, זאב קטןשיחה • ח' בחשוון ה'תשפ"א • 20:58, 26 באוקטובר 2020 (IST)
אני סבור שהפיתרון המוצע לעיל אשר מצריך הוספת דפים לקטגוריה הוא הטרחה מיותרת של הקהילה, תוך הפיכה של המשתמשים לעבדים של התבנית. אם כרגע אין פיתרון אוטומטי אשר יצריך מינימום התערבות נוספת, אז אפשר לוותר על הרעיון ההזוי הזה. לא יקרה כל נזק אם התבנית תמשיך להתוסף ידנית כפי שהיה עד כה. עמרישיחה 21:45, 29 באוקטובר 2020 (IST)
עמרי תודה על התגובה. אני לא מסכים איתך, ניסיון העבר מלמד שהטמעה ידנית בתכל'ס לא מתרחשת. כבר שנים שהתבנית קיימת והיא בקושי הוטמעה. בפועל מה שאתה אומר זה לוותר על אלפי קישורים מועילים בגלל כמות קטנה לא מועילה (וזה במידה ואתה מחזיק בדעה שרשימה של ערכים קשורים בבריטניקה היא לא מועילה). בכל מקרה, אחרי הסינון בעזרת topic אתה תקבל בערך 4 קישורים "טובים" על אחד "רע", לדעתי זה מספיק טוב. אם לדעתך זה לא מספיק טוב, מה צריך להיות היחס בשביל שתסכים להטמעה רחבה? בברכה, זאב קטןשיחה • י"א בחשוון ה'תשפ"א • 21:52, 29 באוקטובר 2020 (IST)
האמת שאין בכלל צורך בפיתרון. הכל עובד סבבה עם שולי שוליים של חריגים. זוהי גישה רדיקלית מאוד לזרוק הכל לים עבור מקרי קצה. יש לכם בערכי הכדורגל את קטגוריה:ערכי כדורגלנים שעברה שנה מתאריך העדכון שלהם עם פי אלף יותר עבודת עדכון ואני לא שומע אותך מלין. אז כנראה קטגוריה זה לא ממש כזה סיפור לתחזק. בורה בורה - שיחה 21:56, 29 באוקטובר 2020 (IST)
מה בכלל הקשר? זו קטגוריה שמאכלסת ערכים שזקוקים לעדכון. הוסבר לך לא אחת שאין דרך לטפל בזה בצורה אוטומטית (אפשר אמנם לעדכן את התבנית בצורה אוטומטית, אך לא את שאר החלקים הרלוונטיים בערך - פתיח, קריירה, תארים וקטגוריות). כמו כן, הערכים הללו הם לא שגויים, אלא לכל היותר לא מעודכנים (בדיוק כמו ערכים מכל תחום אחר שזקוקים לעדכון). זה דבר מובן ומקובל שיש דברים שצריך לעדכן עם הזמן. זאב, אם התבנית "בקושי הוטמעה" עד כה, אז כנראה שהיא לא כ"כ חיונית, ולא יקרה כל נזק אם היא תמשיך להתווסף בצורה ידנית. לעומת זאת, הוספה מאסיבית של קישורים שגויים בהחלט מפריעה ועובדה שהתלוננו על כך וימשיכו להתלונן על כך גם בעתיד. רשימה על ערכים קשורים בבריטניקה היא אכן לא מועילה. בערך אברדין היא מפנה לערך על מאמן עבר שלה ובערך אקספרס של חצות היא מפנה לערכים על שחקנים ששיחקו בסרט. בשני המקרים לא מדובר באמת בקישורים שמרחיבים על הכתוב בערך. בעניין האחוזים - אנחנו מדברים על 20% קישורים שגויים. זה המון. מספר שיכול להתקבל על הדעת הוא 5%. אגב, גישה רדיקלית היא ניסיון להפיץ תבנית גם מחיר של הפצת שגיאות ידועות מראש. יש פה עניין על עלות מול תועלת. אני חושב שוויקיפדיה תצטייר לא טוב בעיני הקורא אם הוא יופנה לקישור שגוי. לעומת זאת, הנזק באי הכללת הקישור לא באמת קיים. את הקוראים יש להפנות לתוכן קיים ולא לתוכן שאולי יהיה קיים. בקיצור, טרחה מיותרת. עמרישיחה 01:34, 3 בנובמבר 2020 (IST)
ודאי שיש קשר. 673 ערכים עם מידע מלפני שנה זה הרבה יותר גרוע מאנציקלופדיה מכובדת שיש ים של אנשי מדע שמעדכנים אותה כל העת. התנגדות לצורך התנגדות, ותו לא. בורה בורה - שיחה 20:16, 5 בנובמבר 2020 (IST)
עמרי לגבי השימוש עד כה, ניסיון העבר מלמד שלהטמיע תבנית ז עבודה קשה, וזו לדעתי הסיבה שהיא לא הוטמעה עד עכשיו, לא בגלל שהיא לא מועילה. ולגבי החוסר בקישור, לדעתי כאשר יש אפשרות להוסיף קישור לתוכן איכותי ולא נוסיף אותו אנחנו נפגע בויקיפדיה. בברכה, זאב קטןשיחה • י"ח בחשוון ה'תשפ"א • 21:18, 5 בנובמבר 2020 (IST)
בורה, אנחנו אנציקלופדיה מתעדכנת, ולכן טבעי שיהיו ערכים לעדכון כפי שיש גם בתחומים רבים אחרים שעוסקים בהווה. חלק גדול מהעדכונים הדרושים שם הם זניחים ביותר ולא משנים דבר בביוגרפיה של השחקן. בכל אופן, אנחנו עושים כאן השוואה בין עבודה שהיא הכרחית (עדכון ערכים) לבין עבודה מיותרת שאפשר להימנע ממנה (ניקוי קישורים שבורים שנוספו ביודעין). זאב, התבנית לא הוטמעה עד היום, ובכל זאת זה לא הזיז כמעט לאף אחד חוץ. כנראה שזה לא באמת הכרחי. בעיני, להפנות קוראים לתוכן לא קיים, זה דבר בעייתי בהרבה מאשר לא להפנות אותם בכלל. עניין של תדמית. במקרה שלנו, הפיתרון הוא להמשיך להוסיף את הקישורים בצורה ידנית, תוך הפעלת שיקול דעת, עד אשר יהיה פיתרון ממוכן שלא מזבל את הערכים בקישורים שגויים. עמרישיחה 20:08, 7 בנובמבר 2020 (IST)

איך משנים שם לערך[עריכת קוד מקור]

חשבתי לשנות שם אבל דף ההעברה אומר לי שאני חייב לשים תבנית:שינוי שם ולקיים על כך דיון. מצד שני אותו דף ממש מאפשר לי לשנות. אז לא הבנתי.
ואגב - נראה לי שביורן צד-ברזל צריך להיות ביורן איירונסייד, כמו שגרינבאום הוא לא "עץ ירוק". --ריהטא - שיחה 11:32, 22 באוקטובר 2020 (IDT)

@מש:ריהטא טכנית יש את האפשרות, אבל הכללים מחייבים הנחת תב:שינוי שם, למעט מקרים חריגים בהם השם הנוכחי שגוי מיסודו בצורה בולטת לדוגמא למשולם אליעזר לייפר נוצר הערך בשם השגוי משולם אליעזר זאב לייפר לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ד' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 12:13, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
ב"ביורן צד-ברזל", "צד-ברזל" זה כינוי ולא שם משפחה. חזרתישיחה 13:30, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
מסכים עם חזרתי, בדומה לריצ'רד לב ארי. RimonLV - שיחה 13:32, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
וגם אם לא, ביורן לא היה אנגלי ולכן אין סיבה להשתמש באיירוןסייד ולא בתעתוק מהכינוי השוודי. ובכל מקרה, לדעתי זה הכינוי וכך הוא מוכר בעברית, כך שאין צורך לשנות. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 13:41, 22 באוקטובר 2020 (IDT)
פתחתי דיון בדף השיחה של הערך. אם הוא ממש מוכר כך בעברית אז זה משהו אחד (ולא ראיתי אזכור בערך למקורות בעברית עליו ובגוגל מצאתי גרסאות שונות אך לא אחת ברורה). אחרת יש לתעתק מהמקור (השוודי, אני מניח) ולא מאנגלית. Dovno - שיחה 17:00, 22 באוקטובר 2020 (IDT)

האם השם הגרמני KARL צריך להיות קרל או קארל[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת ויקיפדיה:תעתיק שמות#האם השם הגרמני KARL צריך להיות קרל או קארל 10:58, 26 בדצמבר 2020 (IST)

"התפרצות נגיף הקורונה ב-x" ← "מגפת הקורונה ב-x"[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחת קטגוריה:מגפת הקורונה לפי מדינה#"התפרצות נגיף הקורונה ב-x" ← "מגפת הקורונה ב-x" 11:58, 26 בדצמבר 2020 (IST)

אתר חדש ל"עיתונות יהודית היסטורית"[עריכת קוד מקור]

נכנסתי עכשיו לאתר של ארכיון העיתונות היהודית ההיסוטרית, וראיתי את ההודעה:

"ביום שלישי 27.10.2020 יעלה אתר העיתונות החדש. האתר הקיים, ששירת את כולנו נאמנה במשך שנים רבות, יפנה את מקומו לאתר חדש, מזמין ונגיש. ניפגש!​"

לכאורה זו הודעה משמחת. השאלה אבל מה זה יעשה לקישורים שיש אצלנו. יש למישוה מושג? דוד שי - אולי לך יש? emanשיחה 14:23, 24 באוקטובר 2020 (IDT)

ראה ויקיפדיה:כיכר העיר#אתר עיתונות יהודית היסטורית. דוד שי - שיחה 14:25, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
תודה. בדקתי אם לא כתבו על זה פה. שם דווקא לא חשבתי. emanשיחה 15:38, 24 באוקטובר 2020 (IDT)

סיגל לאה רוה ז"ל[עריכת קוד מקור]

משתמשת:Sigal Lea Raveh, אותה הכרתי והוקרתי מפעילות משותפת בהנהגת קבוצת קהילת יזמות חברתית, אותה יייסדה לפני מספר שנים טובות, ובין היתר תרמה לוויקיפדיה במסגרת מיזמי ויקינשים ונשים באדום (מיזם אותו אני מוביל כעת) נפטרה. יהא זכרה ברוך. נעם דובב - שיחה 15:55, 24 באוקטובר 2020 (IDT)

מצער לשמוע. יהי זכרה ברוך. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 16:16, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
תודה. אשמח אם עוד עורכות ועורכים יצטרפו לשני המיזמים שסיגל תרמה להם, ויקינשים ונשים באדום (גילוי נאות: אני מעורב בשניהם) - קישור אליהם מופיע בהודעתי הראשונה כאן - אני משוכנע שסיגל ז"ל הייתה שמחה מאוד על כך. נעם דובב - שיחה 16:34, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
מצער מאוד לשמוע. מעיון בתרומתיה נראה שאיבדנו עורכת יקרה למיזם, ובהחלט יהיה נהדר אם נמשיך את מלאכתה. יאירשיחה 17:04, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
יהי זכרה ברוך. כתבתי עליה בוויקיפדיה:ויקיפדים שהלכו לעולמם.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:53, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
מצער לשמוע יהי זכרה ברוך. ויקי4800 - שיחה 22:42, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
עצוב לקרוא. יהי זכרה ברוך. גלי חי- מארחת את סיגל לאה רוה, ברדיו החברתי הראשון. BAswim - שיחה 22:49, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
2020 היא באמת שנה נוראית. יהי זכרה ברוך. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 08:56, 25 באוקטובר 2020 (IST)
עצוב מאוד... יהי זכרה ברוך. RimonLV - שיחה 09:38, 25 באוקטובר 2020 (IST)
עצוב לי מאוד לגלות. למרות שדרכנו במיזם הצטלבו רק מעט, נוצרה בינינו ידידות שגלשה גם מחוץ לויקיפדיה. לפני חצי שנה כתבה לי שלאחר מאבק ארוך נמצאת בתהליך החלמה והתאוששות. עצוב שכך הסתיים הסיפור, ובגיל יחסית צעיר. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 09:56, 25 באוקטובר 2020 (IST)

ויקיפדיה אינה עיתון[עריכת קוד מקור]

למי שטוען ויקיפדיה אינה עיתון ראיתי צילומי מסך מהערך יהודה בארקן עם עדכון על מותו עוד לפני שפורסם מותו באופן רשמי, כהוכחה לכך שלא מדובר בשמועה. אולי כדאי לנעול ערכים כאלה במקרים של שמועות Nirvadel - שיחה 19:20, 24 באוקטובר 2020 (IDT)

הוא נפטר עוד ביום שישי. ההודעות על מותו ביום שבת פורסמו ללא אישור המשפחה (ועוד באתרי רכילות וצהובונים), שאישרה לפרסם את הידיעה רק במוצ"ש. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 19:21, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
לדעתי כל שמועה על מותו של אדם מחייבת הגנה על הערך ל-24 שעות. מכיוון שהעריכות שנעשים בשעות האלו חובבניות ביותר. לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ז' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 23:48, 24 באוקטובר 2020 (IDT)
אני מסכים עם לבלוב. גרוע מכך, פעמים רבות השמועה מתבררת כשגויה. לא יקרה שום דבר אם הערך יעודכן אחרי שיש פרסום מסודר באתרי חדשות מרכזיים. גילגמש שיחה 11:06, 26 באוקטובר 2020 (IST)
לי יותר מפריע מי הדליף את זה ומה הוא הרוויח מההדלפה, אבל אני כנראה רגשי מדי (: Desertboyשיחה • 🎶אם יש בחירות תשים את בפייס, שים בפייס ובטוייטר!🎶 20:58, 26 באוקטובר 2020 (IST)

לכל מי שהשתמש בכלים (כמשתמש חדש או ותיק) או ראה שימוש בהם ומעוניין להביע את דעתו עליהם, מזכיר לכם שאני מעביר משוב אודות הכלים מזה זמן מה. אאסוף תשובות עד ה-7.11 (כולל), ואז ארשום בנושא לצוות הפיתוח של ויקימדיה (וגם במזנון ובכיכר העיר). אני ממליץ בחום למלא את המשוב, שכן זו הזדמנות מעולה להגיד את דעתכם, ולמסקנות הסקר יהיו השפעה על פעילות הכלים בוויקיפדיה בעתיד.

קישור לסקר ניתן למצוא כאן. תודה רבה.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 12:50, 25 באוקטובר 2020 (IST)

תיבות שפה[עריכת קוד מקור]

הועבר לדף ויקיפדיה:דלפק ייעוץ

אישים שערכיהם נמחקו בדיון חשיבות[עריכת קוד מקור]

לאחר מותו של ישראל משה פרידמן הוכתר בנו יצחק יהושע העשיל פרידמן ועוד 2 אחיו הוכתרו גם הם. נוצרו ערכים על 3 האחים והערכים על השניים השוליים נמחקו.

ואני מעלה דיון עקרוני, האם נחוץ להזכיר את אחיו (שאינם חשובים) בתבנית כ"שותף לשלטון". האם שותף לשלטון שאינו זכאי לערך, יש להזכירו בתבנית? לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ח' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 11:19, 26 באוקטובר 2020 (IST)

למה לא? הכלל אומר שאם אין חשיבות אז אין "לעטוף" את שמם בקישור ויקי, אבל אם יש צורך להזכיר אותם בערך או בתבנית, אין סיבה להמנע מזה. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 20:55, 26 באוקטובר 2020 (IST)
במקרה הזה (ואני מאמין שיש עוד מקרים), הסיבה שנכתב "שותף לשלטון" נועדה להבחין שאינו שולט בלעדית בחצר, אלא חלק קטן מהחסידים הלכו אל אחיו. הסיבה שהערכים נמחקו (-בקונצנזווס) הוא בשל מיעוט החסידים שלהם, אז למה יש צורך להזכירם? לבלוב הלשכה לפניות הציבור • ט' בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 06:59, 27 באוקטובר 2020 (IST)
לבלוב על השאלה האם בכלל להזכיר אותם בערך או לא, יש לדון בדף השיחה של הערך. על השאלה העקרונית, האם לשים בתבנית המידע מידע שאינו בעל חשיבות לערך בוויקיפדיה קבלת כאן את התשובה שלי. יתכן שויהיו תשובות אחרות לשאלה הכללית, אבל אין צורך לדון במזנון על שאלה פרטנית לערך מסוים. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 09:17, 27 באוקטובר 2020 (IST)

שמות נהרות כפולים[עריכת קוד מקור]

ראו את השיחה כאן. יש מספר ערכים, כאשר יש יותר מנהר אחד באותו שם, שנכתבו בצורה לא אחידה. יש אלו שמסתיימים ב-(נהר ב-X), ויש אלו שמסתיימים ב-(נהר, X). אני חושב שעדיף שנחליט מה יותר טוב בשביל האחידות. PRIDE! - שיחה 11:46, 26 באוקטובר 2020 (IST)

כבר מזמן סוכם שנהר, סין לא אצלנו. את הכותרות באנגלית נשאיר לאנגלים. את אלה יש לתקן מיד. אז או מיזורי (נהר) או אורינוקו אבל לא פרנה, ארגנטינה. בורה בורה - שיחה 21:02, 26 באוקטובר 2020 (IST)
בורה בורה, זה לא המקרה. אנחנו מדברים כאן על מקרה שבטוח משתמשים בסוגריים, אבל יש צורך לציין בסוגריים האלו שני דברים. למשל שמדובר במשהו שהוא גם נהר, והוא גם נמצא בצרפת. השאלה היא האם עדיף רררר (נהר בצרפת) או רררר (נהר, צרפת). Mbkv717שיחה • ח' בחשוון ה'תשפ"א • 21:07, 26 באוקטובר 2020 (IST)
עדיף "(נהר בצרפת)". כך גם בערכים מסוגים אחרים כשמילה אחת לא מספיקה לאבחנה בין ערכים באותו השם. למשל: "Shake It Off" (ולא "Shake It Off (שיר, טיילור סוויפט)"), או "סוכן חשאי (סדרת טלוויזיה בריטית)" (ולא "סוכן חשאי (סדרת טלוויזיה, בריטניה)"). רק כשהמפריד הוא לפי תאריך משתמשים בפסיק ("דרקולה (סדרת טלוויזיה, 2013)"). Dovno - שיחה 21:15, 26 באוקטובר 2020 (IST)
100% הסכמה עם דובנו. בורה בורה - שיחה 21:46, 26 באוקטובר 2020 (IST)
יאפ, גם אני. --Telecart - שיחה 21:57, 26 באוקטובר 2020 (IST)
אני לא בטוח שהדוגמאות האלו משכנעות אותי, אם כי אני לא יודע באמת לומר מה מבדיל את המקרים האלו ממקרים של בדרות טלוויזיה; אולי החילוק של "בריטית"/"של מישהו" לעומת "בבריטניה". בכל מקרה אני חושב שיש לנו עדיין כמות נכבדת של ערכים בצורה רררר (נהר, צרפת), ולא רק במקרים של נהרות. קצת קשה לי לחשוב על דרך פשוטה לאתר את כולם. בכל אופן, מתייג את אביהו שייצר כמה וכמה ערכים בצורה הזו. Mbkv717שיחה • ח' בחשוון ה'תשפ"א • 23:53, 26 באוקטובר 2020 (IST)
Dovno מה ההבדל הם המפריד הוא שנה או מדינה או שם של זמר? למה בשנה צריך להיות שונה?
מה שכן, הזכרת שבמקרה של שירים הקהילה העדיפה (שיר של XXX) על פני (שיר, XXX) כך שאם ניישם את הכלל הזה על שאר הערכים אז זה יהיה סדרת טלוויזיה משנת 2013, נהר בצרפת וכדומה. אישית, אני אדיש לשתי הצורות. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 09:21, 27 באוקטובר 2020 (IST)
לגבי סרטים (ובהשלכה, סדרות טלוויזיה), זה מעוגן במדיניות: ויקיפדיה:מתן שם לערך: "ערך על הסרט ייקרא על פי הפורמט "שם הסרט (סרט)". אם יצאו מספר סרטים, ייקרא כל ערך לפי הפורמט "שם הסרט (סרט, שנת הוצאתו)". Dovno - שיחה 09:43, 27 באוקטובר 2020 (IST)
אני חושב שכתבתי כמה פעמים שלי חשובה האחידות ופחות הצורה. אם יש החלטה גורפת שאין להשתמש בפסיק אלא באותיות השימוש (בינתיים ספרתי 3 בעד אותיות השימוש וארבעה נייטרלים, זה עדיין לא החלטה גורפת) אין לי בעיה לבצע העברות ותיקוני קישורים. אביהו - שיחה 17:22, 27 באוקטובר 2020 (IST)
זה דווקא די גורף. אף אחד לא בעד השימוש בפסיקים בערכי נהרות, או בכלל, להוציא החריג של סרטים. בורה בורה - שיחה 22:51, 28 באוקטובר 2020 (IST)
עד היום הנוהג היה "XXX (נהר, מדינה)" וגם "XXX (אי, מדינה)". אני לא אוהב את זה, אבל זה הנוהג, ויש אלפי ערכים הפועלים לפי כלל זה (וגם סרטים יהיו "XXX (סרט, 2013)" ופוליטיקאים: "XXX (פוליטיקאי, נולד ב-1873)").
שינוי של כלל זה הוא שינוי מהותי וכבד, ולדעתי הדיון בו צריך לעבור פרלמנט, ובכל מקרה צריך קודם להחליט על נוהג גורף - לא מדובר רק בנהרות, אלא בכל שם גאוגרפי/תרבותי/אישיות/תקליטים/סרטים/ספרים. דרור - שיחה 13:58, 10 בנובמבר 2020 (IST)

שינוי מדיניות החסימה - הצבעה על הארכת חסימה[עריכת קוד מקור]

מבוא[עריכת קוד מקור]

מידי פעם מתקיימות הצבעות לחסימה ארוכה של משתמש ותיק. בהתאם למדיניות הנוכחית שהתקבלה בהצבעה בפרלמנט בשנת 2006, זכות הצבעה נתונה למי שמחזיק ביכולת חסימה (הלכה למעשה מדובר רק במפעילי מערכת וביורוקרטים). בשנת 2010 התקיימה הצבעה בפרלמנט בנוגע להרחבת זכות ההצבעה למשתמשים ותיקים בעלי זכות הצבעה בפרלמנט. ההצעה לא התקבלה (יש לציין שבנטרול מצביעים שהתבררו מאוחר יותר כבובות קש, ההצבעה הייתה צמודה מאוד). לדעתי הקהילה התבגרה רבות מאז והגיע העת לשינוי. עיקר הנימוקים להרחבת זכות ההצבעה על חסימת משתמש ותיק הם כלהלן (הנימוקים מועתקים מההצבעה הקודמת בנושא. צירפתי קרדיט כנדרש אולם אין להסיק מכך שאותם ויקיפדים מחזיקים באותם דעות גם כיום):

  1. ליש: מטרת ההצעה היא הרחבת הדמוקרטיזציה בוויקיפדיה והקטנת הפער הנוצר בין מפעילי המערכת ובין הויקיפדים מהשורה... מפעילי המערכת קיימים למען הגנת הוויקיפדיה מפני מזיקים מבחוץ ולעתים, לצורך טיפול בסכסוכים פנימיים. לצורך הכרעות הם לא מוסמכים ולא מוכשרים יותר מוויקיפדים אחרים, לכן אין מקום לתת להם בלעדיות על מכשיר הכרעה בו קובעים את אורך תקופת החסימה של ויקיפד רשום ותיק. מעבר לכך, מתן סמכות ייחודית למפעילי המערכת, כשאין הכרח לכך, מוסיף נדבך ליצירת מעמדות בוויקיפדיה... התהליך, שאנו דנים בו, הוא תהליך שיפוטי, שבו נקבע לכמה זמן, אם בכלל, יחסם ויקיפד שכבר תרם אלפי עריכות - התהליך הזה צריך להיות שקוף ודמוקרטי וצריכים לקחת בו חלק כמה שיותר ויקיפדים המכירים את הקהילה הוויקיפדית, כלומר ויקיפדים ותיקים, דוגמת הוויקיפד הנשפט. זכרו את שיטת המושבעים, אדם נשפט בידי בני מעמדו ולא בידי כת אצולה בעלת סמכויות יתר.
  2. יורי: הצבעה שבה משתתפים מפעלי מערכת בלבד היא הצבעה דלת משתתפים. מספיק שסר חינך בעיני קבוצה מצומצמת של מפעילי מערכת והם יכולים להתארגן ולהצביע באופן משותף כדי להריחקך מהמיזם ממניעי נקם. התחושה שנגרמת למשתמש היא תחושה של רדיפה וחוסר צדק. מצד שני אם אותה החלטה הייתה מתקבלת על ידי כלל המשתמשים הותיקים בקהילה רוב הסיכויים שהתחושה הזו הייתה נמנעת.
  3. Yonidebest: המצב כרגע הוא שמפעילים חוסמים לצמיתות משתמשים מהקהילה, בעוד שהקהילה בכללותה לא החליטה על כך. אם מגרשים משתמש תורם מהקהילה, מן הראוי שזו תהיה הקהילה שתעשה זאת, ולא קומץ מפעילים.
  4. Yonidebest: המצב כרגע הוא שקומץ מפעילים משתתפים בהצבעות אלו, ולכן לכל אחד מהם השפעה מהותית על ההצבעה ועל תוצאותיה. אם יש לך 4 חברים-מפעילי מערכת, אתה מחוסן.
  5. נינצ'ה: מפעילי מערכת מקבלים סמכות מהקהילה למספר דברים אחד מהם הוא למחוק ערכים. אבל, כשיש ספק האם ערך צריך להמחק או לא, כלומר כשהמחיקה הופכת ממשהו טכני שמצריך שיקול דעת בסיסי למשהו יותר עקרוני ומורכב, פותחים הצבעה לכלל הקהילה, לא רק למפעילים שהוסמכו לכך, אלא לכל משתמש ותיק ומשתמשת ותיקה.

יורי - שיחה 22:05, 26 באוקטובר 2020 (IST)

ההצעה[עריכת קוד מקור]

בפסקה ויקיפדיה:מדיניות החסימה#חסימה ארוכה של משתמש ותיק יוחלף סעיף 7 (העוסק בבעלי זכות הצבעה) בסעיף הבא:

"זכות הצבעה נתונה למשתמשים ותיקים (על פי מדיניות החסימה) בעלי זכות הצבעה בפרלמנט ליום פתיחת הדיון."

דיון[עריכת קוד מקור]

נגד לא אמורה להיות דמוקרטיה בוויקיפדיה, הדמוקרטיה יכולה גם להחליט לסגור את ויקיפדיה. השינוי נובע מחוסר הבנה של מטרת הצבעת המפעילים (וויקיפדיה בכלל): מטרת ההצבעה היא לקיים דיון על חסימה שנויה במחלוקת, וכדי למנוע מצב שבו חסימה ארוכה תבוצע על דעתו של משתמש יחיד. ההבדל בין הצבעת מחיקה להצבעת חסימה הוא פשוט: לכתוב בוויקיפדיה כל אחד ראוי, ולכן החלטות על תוכן מתקבלות בהכרעת הכותבים; השלטת סדר ומשמעת היא לא ביכולת כל אחד (מה לעשות. יש כאלו שזה מתאים להם, ויש כאלו שזה לא) ואין סיבה שהחלטות משמעת יתקבלו על ידי עורכים כאלו. די הגיוני שקבלת החלטה תיעשה על ידי מי שהוסמך לכך. וזה עוד לפני שנגענו בחשש – לא בלתי מבוסס – שקבוצות של בעלי עניין בעלי ותק של חודש יסייעו לסלק מוויקיפדיה את מי שעומד בדרכן. דגש חזק - שיחה 23:56, 26 באוקטובר 2020 (IST)

הרעיון של הצבעת מפעילים הומצא בתקופה שבה היו מלחמות מפעילים (זה חוסם וזה משחרר), ונועדה להיות מופעלת במקרים נדירים. הצבעה פתוחה על סנקציה אישית קרובה למעשה לינץ'; רצוי שהאירוע יהיה קצר ומצומצם, כלומר מוגבל לקבוצת מצביעים קטנה ככל האפשר. עוזי ו. - שיחה 00:14, 27 באוקטובר 2020 (IST)

דגש חזק, אני אוהב שלוקחים הכל לקיצוניות.
האיום הישן על "קבוצת בעלי עניין שתשלט על ויקיפדיה" נשמע בערך מיום היווסדו של המיזם. האם אתה לא חושש כיום מקבוצת בעלי עניין בעלי ותק של חודש שיסייעו: להעביר חוקים בפרלמנט, למחוק ערכים שאינם מוצאי הן בעיניהם וכו'? זכות הצבעה לויקיפדים פעילים (ולא רק למפעילי המערכת) זה לא רעיון חדש אתה יודע.
לגבי כך שויקיפדיה לא אמורה להיות דמוקרטיה. אז מה היא אמורה להיות לשיטתך? דיקטטורה? זה ימצא חן בעיניך גם אם הדיקטטור לא יהיה לרוחך? אני מאמין שויקיפדיה צריכה לשאוף להיות דמוקרטית ככל הניתן. הרי דמוקרטיה זו התשתית שעליה המיזם הזה בנוי. לגבי הדוגמה שנתת בנושא זה, הסיכוי שה-"דמוקרטיה בוויקיפדיה" תחליט לסגור את וויקיפדיה שווה בערך לסיכוי שהדמוקרטיה במדינת ישראל תחליט להטיל פצצת אטום על תל-אביב.
לעניין חוסר ההבנה (שלי) לגבי הצבעת מפעילים וויקיפדיה בכלל - לא ברור לי למה אתה חושב שביכולתה של הקהילה להחליט על מחיקה של ערכים, שינויי מדיניות, בחירת בעלי תפקידים וכו', אבל אין ביכולתה להחליט אם להרחיק לתקופה ארוכה את אחד מחבריה. בסוגיה זו אני סומך הרבה יותר על הקהילה כמכלול, מאשר על קומץ קטן של ויקיפדים שלא לצורך זה ניתנו להם במקור ההרשאות.
עוזי ו., ה-"לינץ'" לא מבוצע בהצבעה עצמה, אלא בדיון על החסימה. דיון שכפי שאתה יודע פתוח לכל משתמש רשום. יורי - שיחה 00:20, 27 באוקטובר 2020 (IST)
זכות ההצבעה היא רעיון גרוע, אך אין טוב ממנו כרגע (די לי בכך שערך נמחק לא כי היו טענות בעלות משקל בעד מחיקתו, אלא כי 43 הצביעו בעד מחיקה עם נימוקי זבל, ו־27 הצביעו נגד מחיקה עם נימוקי ברזל. בעניינים אנציקלופדיים זה עוד נסבל, בעניינים אישיים ואמוציונליים זה אסון). אני אחזור על הסברי שוב: מי שהשתתף בכתיבת ערכים, הוא (לכאורה) בעל שיקול דעת בדיונים העוסקים בכתיבת אנציקלופדיה; מי שפעיל בענייני חסימות, שיקול הדעת שלו בענייני חסימות מוצלח יותר. דגש חזק - שיחה 00:42, 27 באוקטובר 2020 (IST)
מה יש להיות נגד בדיון? יעלו את זה להצבעה, ואם יעבור, יעבור. ודאי שלא ניתן לדכא אפילו את זכות ההצבעה. אני מסתמא לעולם לא אצביע בהצבעה כזו, כמנהגי בקודש לא להכנס למפעיל נולד, בירורים ושאר מרעין בישין. אבל למה לא לתת לציבור להצביע? בורה בורה - שיחה 04:10, 27 באוקטובר 2020 (IST)
בעד רעיון מצוין! הגיע הזמן שויקיפדי תיהיה יותר דמוקרטית גם בנושא הזה. ויקי4800 - שיחה 09:07, 27 באוקטובר 2020 (IST)
נגד. ויקיפדיה צריכה להגמל משיטת ספירת הידיים ולא להרחיב אותה. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 09:26, 27 באוקטובר 2020 (IST)
נגד. יונה ב. סיכם זאת בצורה נהדרת. Eladti - שיחה 09:34, 27 באוקטובר 2020 (IST)
לא צריכים להביא החלטות גרועות להצבעה. מעבר לכך, יותר ממחצית הנפח בדיון הנוכחי נכתבה על ידי עורך אחד. Tzafrir - שיחה 09:56, 27 באוקטובר 2020 (IST)
יורי, זה ההבדל בין ההמון הזועם בחצר, לבין הזמנתו לבית המשפט. עוזי ו. - שיחה 09:25, 27 באוקטובר 2020 (IST)
האנולוגיה לא מתאימה כי אתה לא באמת יכול להוציא את המשתתפים מחוץ לאולם בית המשפט. כדי ליישם את הדוגמה שלך, צריך להחליט שהצבעת המפעילים תתבצע מחוץ לדפי המיזם ורק התוצאות ידווחו לקהילה. יורי - שיחה 09:44, 27 באוקטובר 2020 (IST)
אבל גם אם ההמון נמצא באולם בית המשפט לא נותנים לו להסתער על הנאשם. Dovno - שיחה 10:02, 27 באוקטובר 2020 (IST)
כל ההקבלה לבית משפט היא לא נכונה. רוצים בית משפט, תסגרו את הדיון לכלל המשתתפים מלבד נציג אחד של הנאשם ונציג אחד של המאשים, ובסוף שהמפעילים יצביעו במחשכים ויפרסמו את ההחלטה שלהם באופן מתומצת. אז התהליך יהפוך להיות דומה לבית המשפט. אבל אני בספק אם רוב הויקיפדים יהיו מרוצים מתהליך כל כך לא שקוף. ההקבלה היותר מתאימה לדיונים לחסימה ארוכה של משתמש ותיק היא לכנס חברים בקיבוץ שבו לכולם בסוף יש קול אחד (כולל מזכיר הקיבוץ, מנהל הכספים ושאר בעלי התפקידים). יורי - שיחה 10:17, 27 באוקטובר 2020 (IST)
כמו כל מטאפורה, כשמותחים אותה יותר מדי היא נקרעת. Dovno - שיחה 10:19, 27 באוקטובר 2020 (IST)
נגד - הצבעת מפעילים אינה כלי להרחקת משתמש ותיק. היא כלי להפעלת ביקורת נרחבת יותר (של עוד מפעילים) על פעולה שכבר בוצעה ע"י מפעיל אחד. כל מפעיל קיבל סמכות מהקהילה להשתמש בכלים טכניים מסויימים כדי לאכוף את כללי המיזם, וזה כולל גם חסימת משתמשים אם יש בכך צורך. ברוב המקרים, המפעיל מפעיל סמכות זו לבדו ולא צריך שום הצבעה. אם מישהו רוצה לערער, הוא יכול לפנות למפעילים אחרים שיבחנו את העניין או לפתוח דיון בדף הבירורים לגבי פעולת המפעיל. במקרים אחרים המדיניות מגדירה דרישות נוספות - שהמפעיל יקבל אישור של מפעיל נוסף לא מעורב, או במקרה של חסימת משתמש ותיק ליותר מ-24 שעות - התייעצות עם בירוקרט. כל זה נכון ללא כל צורך בהצבעה, ומהתנאי האחרון גם נובע שבירוקרט יכול לחסום משתמש ותיק לכל פרק זמן שהוא לפי שיקול דעתו בהתאם לנסיבות (וכל מפעיל יכול לעשות זאת - שוב, ללא הצבעה - באישור בירוקרט). ההצבעה באה ככלי כדי לתת ביקורת/איזון לפעולה של אותו מפעיל שחסם - ע"י שאלת שאר בעלי הרשאות החסימה.
אתן דוגמה: לא מזמן היה כאן משתמש צעיר וחדש שעשה הרבה מאוד טעויות, נחסם ושוחרר, הוצמד לו חונך אך שוב ושוב הפר את תנאי החונכות עד שגם החונך התייאש וביקש את חסימתו לזמן ממושך. תגובת המשתמש היתה שהוא כבר ערך מעל 1000 עריכות ולכן עונה על הגדרת "משתמש ותיק" ואי אפשר לחסום אותו ללא אישור בירוקרט. ביקשתי אישור בירוקרט, ולאחר שהאישור התקבל הפעלתי חסימה לזמן ארוך בהתאם להמלצת החונך. אז הנה חסימה של עורך ותיק שנעשתה ע"י מפעיל בודד (באישור בירוקרט). לפי הנוהל, כל משתמש היה יכול לערער על כך ע"י קריאת להצבעת מפעילים - זה כלי לביקורת על פעולת מפעיל בודד ע"י שאר המפעילים (כלומר שאר אלו שיש להם ההרשאות לבצע את אותה הפעולה ולא הם ביצעו אותה במקרה זה). אולם אם היה מי שהיה מבקש הצבעה כזו, לא היה שום צורך להפוך את זה להצבעה של כלל הקהילה.
יש סיבה שהמפעילים קיבלו סמכות מהקהילה להפעיל שיקול דעת ולהשתמש בכלים שניתנו להם. הצבעת מפעילים היא בסה"כ גרסה מורחבת של הכלל "פנייה למפעיל מערכת נוסף שיבדוק את הבקשה". Dovno - שיחה 10:19, 27 באוקטובר 2020 (IST)
אני תוהה לעצמי אם צריך פרלמנט בשביל זה. האמת, אין לי שום מושג. PRIDE! - שיחה 14:04, 27 באוקטובר 2020 (IST)
לאחר התלבטות, גם אני נגד. פתיחת נושא כה רגיש ונפיץ שדורש שיקול דעת, ניסיון רב ומגע עדין בסיטואציה, לקהל גדול של עורכים יחסית חדשים שדעתם לא מגובשת ושעדיין לא מאופסים לגמרי על כללי הקהילה - תהליך שלוקח במקרה הטוב מספר נאה של חודשים - באמת עלול להיות מתכון לאסון. אם היה מוצע רף אחר כלשהו שיכלול עורכים שצברו די וותק וניסיון, אולי, אבל לפתוח מדי זה לדעתי אכן יהיה יותר נזק מתועלת. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 00:02, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אני בהחלט מסכים אם הטענות שעלו כאן אבל מצד שאני אני עדיין חושב שצריך לפתוח א זה לחלק רחב יותר מהקהילה ולא רק מפעילים, לכן אולי כדאי לעשות רף חדש רק בשביל הצבעות מסוג זה לדוגמא: בדוק עריכות אוטומטיות + מספר עריכות שהקהילה תקבע. ויקי4800 - שיחה 09:49, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אני מתנגד להצעה. אני סבור שהמצב הנוכחי סביר. מה שלא סביר זאת פרשנות לפיה כל אחד רשאי לפתוח הצבעה. גילגמש שיחה 11:44, 28 באוקטובר 2020 (IST)
זו לא "פרשנות", זה נוסח ההחלטה. וראה עוד הבהרה בנקודה הזו בדיוק בהצבעת הפרלמנט העתיקה. דגש חזק - שיחה 15:24, 28 באוקטובר 2020 (IST)
ההצעה להקשיח את רף זכות ההצבעה הגיוני. אפשר לפתוח את הרף להצבעה. למשל זכות הצבעה בפרלמנט + ותק של שנה לפחות ולא פחות מ-3 אלף עריכות במרחב הערכים. איש השום (Theshumai) ו-ויקי4800, מה אתם אומרים? יורי - שיחה 15:16, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אחרי שהשלמתי פערים בדף הבירורים וראיתי את המנגנון בפעולה, אני עוד יותר מתחזק בדעתי שכדאי להשאיר החלטות כאלו שאלו שצברו ניסיון לגבי חסימות, ולא לשנות, ואני כנראה אתנגד להצעה. עם זאת, דיון (שיכול לבוא לידי ביטוי בהצבעה) על "איפה הגבול" הוא עדיף לדעתי לעומת הכיוון הקודם. לדעתי האישית שנה/3000 זה בהחלט נמוך מהרף שאני חושב שבו משתמש מתאקלם מספיק כדי לקבל החלטות הרות-גורל כאלו (זה מאוד משמעותי אם מדובר ב*או* או ב*וגם* - אם הכוונה הייתה ל*או* אז הרף לדעתי צריך להיות גבוה משמעותית). אישית כשהייתי במספרים האלו אפילו לא הרגשתי שזה נכון שאצביע ב"מפעיל נולד" או אשתתף בדיוני בירורים. יש המון תושב"ע בויקיפדיה והמון דברים שמבוססים על תקדימים, וקשה לקבל החלטה טובה בנושאים האלו מבלי להכיר לעומק הרבה ממה שיש להכיר. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 16:06, 28 באוקטובר 2020 (IST)
מסכים אם שומי, שהרף שהצבת יורי הוא נמוך מדי אני חושב שזה חייב ודרוש שזה יהיה מ"בדוק עריכות" ומעלה. ויקי4800 - שיחה 16:12, 28 באוקטובר 2020 (IST)
רק אציין כדי שלא אובן לא נכון שאני חושב שגם "בדוק עריכות" זה נמוך מדי - בדרך כלל מדובר ברף אפילו נמוך משנה/3000. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 16:20, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אני נגד ההצעה בכללותה. אמנם למצב הנוכחי יש חסרונות אבל הפתרון המוצע גרוע ממנו, לטעמי. יואב ר. - שיחה - נופי חלונות 10 17:00, 28 באוקטובר 2020 (IST)

איזכור רשימת "היפים והנכונים" של מגזין פנאי פלוס בויקיפדיה[עריכת קוד מקור]

אני לא מוכן לזה. זו רשימה בעלת אופי מפוקפק עם הרבה יחסי ציבור ואפס הוקרה. זור987 - שיחה 08:56, 27 באוקטובר 2020 (IST)

אכן. קשקוש מיותר שמקומו הראוי הוא בפנאי פלוס. ורק שם. Eladti - שיחה 09:19, 27 באוקטובר 2020 (IST)
בערכים ביוגרפיים? חסר חשיבות אנציקלופדית. לירה - שיחה 09:22, 27 באוקטובר 2020 (IST)
מה השאלה פה? פנאי פלוס זה צהובון, מלבד להביא אסמכתאות על זוגיות אין מה לקשר לצהובונים/להזכירם. רשימות של צהובונים חסרות חשיבות לעומת רשימות של עיתונים בעלי שם, כמו 100 האנשים המשפיעים ביותר של דהמארקר. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 09:53, 27 באוקטובר 2020 (IST)
גם לדעתי זה פרט ללא חשיבות אנציקלופדית. Dovno - שיחה 10:01, 27 באוקטובר 2020 (IST)
ברור שזה צהובון שאין לו מקום באנציקלופדיה. אבל יחד איתו למחוק פסקה שלמה, זה כבר משהו אחר. יאירשיחה 16:25, 27 באוקטובר 2020 (IST)
לא חושב שה "היפים והנכונים" של מגזין פנאי פלוס יש חשיבות תאמת. אבל כפי שיאיר כתב כאן למעלה אין הצדקה להסרת מידע רב סתם ככה.. King G.A - נא התנהגו בהתאם 16:28, 27 באוקטובר 2020 (IST)
יש חשיבות אנציקלופדית לרשימת היפים והנכונים. דוריאןDGW – Talk 17:31, 28 באוקטובר 2020 (IST)
ויקיפדיה היא אנציקלופדיה. אין מקום לדברים כאלה. טוב שיש עיתונים כמו פנאי פלוס שיאירו את הזווית החשובה הזאת. נשאיר להם את המלאכה האמיצה. גילגמש שיחה 12:52, 2 בנובמבר 2020 (IST)

המכלול - האם ניתן להעתיק ממנו ערכים לויקיפדיה?[עריכת קוד מקור]

נשאלתי מספר פעמים אם ניתן להעתיק ערכים מ"המיכלול" לויקיפדיה, ואם ערך תורגם מאנגלית לעברית שם, האם ניתן להעבירו לכאן.
תשובתי היא כי המכלול מפר את תנאי השימוש ואת זכויות היוצרים של ויקיפדיה.
לדוגמא:
נשאלתי לגבי ערך זה שתורגם מאנגלית, והועבר למכלול. המכלול הפר את זכויות היוצרים משתי סיבות:

  1. לא ניתן קרדיט כיאות כאן מוסבר איך צריך לתת קרדיט ולמה צריך לקשר, וזה לא נעשה. (למען הסר ספק זה לא קרדיט מספק).
  2. המכלול כולו מפר את זכויות היוצרים של ויקיפדיה מעצם תנאי השימוש שבו, בהן כתוב: "תכנים אחרים שנוצרו באתר זה ומתפרסמים בו בלא שמצויין עליהם במפורש אחרת - כל הזכויות עליהם שמורות למכון לאוריינות וידע כהלכה (בע"מ, חל"צ, מלכ"ר), המכון מעניק רשות לשימוש אישי (לא מסחרי ולא ציבורי) בתכנים אלו." במילים אחרות - ברגע שערך עבר למכלול, ונעשה בו כל שינוי הוא כבר לא תחת רישיון SA, ולכן הוא מפר את הרישיון, ואסור להחזיר אותו לויקיפדיה בלי אישור בכתב של "המכון לאוריינות וידע כהלכה" שנשלח ל-OTRS.
מסיבה זו אסור להעביר אף ערך מהמיכלול לפה (גם אם הועתק מויקי כלשהו לשם). דרור - שיחה 23:08, 27 באוקטובר 2020 (IST)
אני לא מבין את התועלת בהעתקה. הרי המטרה היא הפצת מידע. אם המידע קיים כבר במכלול למה להעתיקו לכאן? מילא להשתמש בחלק מהמידע כמקור או כתוספת אבל להעתיק? הקוראים לא יקבלו מזה שום דבר. גילגמש שיחה 11:42, 28 באוקטובר 2020 (IST)
דרור, אם "המכלול" מפר את זכויות היוצרים, איך הוא בכל זאת מחזיק בהם וצריך לבקש ממנו אישור. האם אישור שהם ינפיקו פותר את בעיית הפרת זכויות היוצרים (הכפולה)? Geagea - שיחה 12:12, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אם אני מבין נכון: מדובר על ערך שתורגם מוויקיפדיה האנגלית. הוא מבוסס על התוכן מוויקיפדיה האנגלית ולכן צריך להיות באותו רשיון כמוה (CC-BY-SA). אבל בתחתית הדף כתוב שיש שתי אפשרויות לרישיון לדף: אם כתוב עליו שהוא מגיע מוויקיפדיה העברית, אז הוא ברישיון CC-BY-SA, ואחרת הוא ברישיון לא חופשי של האתר. הבעיה היא שעל הדף הזה כתוב שהוא מוויקיפדיה האנגלית. לכן, למרות שבדף עצמו כתוב שהוא אמור להיות ברישיון CC-BY-SA, הרי לפי תחתית הדף הוא מרישיון קנייני. האם זוהי הבעיה? ניסיתי לכתוב להם משהו בנושא אבל לא הצלחתי לכתוב משהו שעומד במסנן התוכן שלההם ולכן ויתרתי. Tzafrir - שיחה 14:47, 28 באוקטובר 2020 (IST)
כתבתי שם בדף השיחה. עמד - שיחה 15:01, 28 באוקטובר 2020 (IST)
עבור תרגומים מוויקי האנגלית הם יצרו תבנית המופיעה בפינה השמאלית למטה.
דרור, אם "המכלול" מפר את זכויות היוצרים, איך הוא בכל זאת מחזיק בהם וצריך לבקש ממנו אישור. האם אישור שהם ינפיקו פותר את בעיית הפרת זכויות היוצרים (הכפולה)? זה לא כאילו אנחנו מכשירים את השרץ?Geagea - שיחה 17:11, 28 באוקטובר 2020 (IST)
האישור נדרש לשינויים שהם עשו (יצירה נגזרת המפירה זכויות יוצרים, עדיין מכילה זכויות יוצרים משלה) דרור - שיחה 19:39, 28 באוקטובר 2020 (IST)
דרך אגב, דרור: העמוד שאליו קישרת מספק דרכים מקובלות לצטט את המאמר ולא דווקא הדרכים היחידות לתת קרדיט או שאר שיקולי זכויות יוצרים. באתר המכלול שוגים בכך שהם מקשרים לערך בלי לציין במפורש את הגרסה המועתקת. אבל יש בתחתית הערך קישור לערך המקורי והם התכוונו שיהיה מתחתית הערך גם קישור להיסטוריית העריכה (שמהווה קרדיט סביר לפי כל מה שקראתי אצלנו). איכשהו אצלי אנשי המכלול נראים תמיד כמי שמשתדלים אך באופן עקבי מפספסים פרטים קטנים וחשובים. Tzafrir - שיחה 07:09, 29 באוקטובר 2020 (IST)
הבעיה במכלול היא שהתוכן משוחרר לשימוש אישי בלבד. מושך בשבטשיחה • ט"ו בחשוון ה'תשפ"א • 20:55, 1 בנובמבר 2020 (IST)
המכלול מחזיקים בתוכן שלהם בזכויות יוצרים וצריך לפנות אליהם לאישור לשם כך (אפשרי אבל קשה מאוד ממה שאני יודע, את זה לא ניסיתי), מדבר מניסיון לא הכי חיובי בהקשר הזה . אבל הפוך (לכתוב ערך בוויקיפדיה ולהעביר למכלול) אפשר, כי אנחנו יוצרים תוכן חופשי מזכויות יוצרים (אני חייב לציין שאותי אישית זה מאוד מרגיז לראות ערכים שכתבתי מגיעים להמכלול ושכמותו איכשהו, אבל עדיין, לא רואה מניעה מהם לעשות את זה..).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 21:01, 1 בנובמבר 2020 (IST)
בינתיים הערך רשימת האנשים החזקים בעולם לפי פורבס (שקיבלנו מוויקיפדיה האנגלית דרך המכלול) קיים אצלנו. ר’ שיחת משתמש:שמש מרפא#זכויות יוצרים. בינתיים הודעת זכויות היוצרים שבתחתית הדף מבלבלת ולפיה מקורו של הדף אינו בוויקיפדה העברית ולכן רישיונו אינו CC-BY-SA. למרבה ההפתעה, יש ערך בשם הזה בוויקי העברית ולכן פשר להתבלבל ולראות בו מקור. הערך עצמו מבהיר היטב בתבנית ברורה מאוד ברורה את המקור, אבל נראה לי שרצוי לתקן את הבעיה. Tzafrir - שיחה 09:15, 2 בנובמבר 2020 (IST)
אם יש חשש להפרת זכויות יוצרים, עדיף להסיר את הערך. לא כדאי להחשף לתביעת הפרת זכויות יוצרים בגלל כתיבה בוויקיפדיה. גילגמש שיחה 08:52, 27 בנובמבר 2020 (IST)

פתרון נוסף למחיקה?[עריכת קוד מקור]

בזמן האחרון יוצא לי להבחין ביותר ויותר הצבעות מחיקה שנפתחות שלא כי חשיבות הערך לא ברורה דיה, אלא בשל פגמים אחרים שמצויים בערך - רמת כתיבה ירודה, חוסר בביבליוגרפיה ובמקורות איכותיים, חלקים נרחבים שדורשים השלמה והרחבה וכו'. רק כעת מתנהלות לפחות שתי הצבעות כאלו, שחלק ממצדדי המחיקה הביעו באופן עקרוני תמיכה בחשיבות הערך אך הצביעו למחיקה בהיעדר פתרון אחר.
לרוב, ניתן יהיה לסכם על פתרון שירצה את שני הצדדים, כמו העברה למרחב טיוטה והחזרה רק כאשר יתוקנו כל הליקויים הקיימים בערך, אך מן הרגע שנפתחת הצבעת מחיקה, לא קיימת אפשרות לחתור לפתרון כזה ואם הערך אכן בסופו של דבר נמחק, כפועל יוצא מכך, חלים עליו הכללים הנוקשים של הצבעת שחזור - לא ניתן יהיה לכתוב אותו מחדש או לתקן את החלקים הבעייתים במשך שנה לפחות, ואחריה יידרש רוב מיוחס של 60% בהצבעת שחזור. לעתים הדבר נכון גם לצד ההפוך, כאשר ערכים בעייתים נשארים במרחב הערכים מפני שברור שיש להם חשיבות, אך מבלי שתוקן הפגם שבגללו נפתחה ההצבעה.
מתוך ההבנה שהצבעות מחיקה במקרים האלו הן בעייתיות, אולי כדאי לבחון מודל חדש בהצבעות המחיקה שיפשר את העברת הערך למרחב טיוטה לעד תושלם עליו העבודה ויתוקנו כל הליקויים. אין לי ממש רעיון למודל מסודר שיחליף את הקיים (אפשרות שלישית של העברה? התערבות של מפעילים? המרה בהצבעת מחלוקת?), אך אני יוצר את הדיון הזה בתקווה שוויקיפדים נוספים יוכלו להאיר את עיניי (ואת עיניה של שאר הקהילה) ולהציע רעיונות יצירתיים לפתרון המצב הסבוך הזה. אורוול - שיחה 15:07, 28 באוקטובר 2020 (IST)

הצבעות מחיקה כאלו נפתחות כי: (1) אף אחד לא טורח להרים את הכפפה; (2) אין הסכמה להעביר לטיוטה - במקרה של מוכרי בובות זאת התעקשות מצד כותב הערך למרות שזה הוצע כבר פעמים רבות. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 15:11, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אני מתנגד לרעיון זה. את כל זה אפשר להציע בשלב דיון החשיבות שקודם להצבעת המחיקה. עוד אציין שלא המחיקה היא הבעיה, אלא הכתיבה והמחיקה היא פתרון לבעיה זו. גילגמש שיחה 15:13, 28 באוקטובר 2020 (IST)
התגובה הקודמת אולי לא מובנת כל כך: כשאמרתי שהבעיה בכתיבה הצבעתי על כך שיש פגמים מהותיים בערך אודות מוכרי הבובות, כפי שהדבר עלה בדף שיחת הערך ולא נותרה ברירה אלא למחוק אותו כי לא היתה אפשרות להעביר לטיוטה. גילגמש שיחה 15:18, 28 באוקטובר 2020 (IST)
הצבעת מחיקה משמעותה שהנושא אינו חשוב דיו, גם אם ייכתב ערך טוב. אם רוצים למחוק בגלל כתיבה בעייתית צריך להעביר לטיוטה או לפתוח הצבעת מחלוקת. נרו יאירשיחה • י' בחשוון ה'תשפ"א • 15:56, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אחדד את דבריי: הכוונה היא לא למקרה ספציפי כזה או אחר אלא לתופעה שמאפיינת מספר לא קטן של ערכים שנמחקים רק בשל פגמים. גם התופעה ההפוכה נפוצה, של ערכים שדורשים הרחבה משמעותית/שכתוב מן היסוד ועדיין נותרים במרחב הראשי רק בשל החשיבות שלהם. אם יש בעיה בכתיבה והמשתמש מתעקש להשאיר את הערך במרחב הערכים, למה שלא נעביר למרחב טיוטה במקום למחוק גם אם אין את הסכמתו לדבר? לאף אחד אין בעלות על הערכים שהוא כתב ואנחנו כן נוהגים להעביר לטיוטה ערכים בעייתים של משתמשים חדשים ואנונימיים. מובן שאם ההצעה הזאת תתקבל לא ניתן יהיה להחיל אותה רטרואקטיבית מטעמי הוגנות. ההפסד במצב הקיים הוא שאם אכן יגיע אותו עורך שיהיה מוכן להרים את הכפפה ולתקן את הליקויים (בעוד חודש, שנה או חמש שנים), הוא יתקשה מאוד לעשות את זה בהתחשב בנסיבות וככל הנראה יעדיף לוותר על כך.
ההצעה של פתיחת הצבעת מחלוקת למקרים כאלו היא מעניינת אם כי מעולם לא עשינו משהו דומה לכך. יש הרבה שאלות שיכולות להתעורר בסיטואציה הזאת - כמו למשל, איך יקבע שהפגמים אכן תוקנו ושאפשר להחזיר למרחב הערכים? בהצבעה נוספת? נשמע קצת טרחנות. מה קורה אם אחד הצדדים אכן מעוניין לפתוח הצבעת מחיקה כי הוא סבור שאין חשיבות? אולי דווקא כדאי לתת את שיקול הדעת למפעילי המערכת? אורוול - שיחה 16:41, 28 באוקטובר 2020 (IST)
דקל העלה נקודה נכונה וחשובה. בחודשים האחרונים, אנחנו עדים לריבוי קיצוני של דיוני החשיבות, הצבעות המחיקה והמחלוקת והחקקת במזנון ובפרלמט. בלב כל זה, איבדנו את התחום האפור ונקלענו אל הגדור נוראיות של שחור ולבן. ראו את ההצבעה אליה דקל קישר, מבקשים למחוק ערך בטיעוני חוסר חשיבות אנציקלופדית - אך חצי מהתומכים במחיקתו, מאמינים כי דווקא יש לו חשיבות. להחלטה על מחיקה יש השלכות הרות אסון, כמעט בלתי ניתנות לביטול. זה משחק באש, לא פחות. אנחנו חייבים לשנות את המדיניות בעניין, ולאפשר איזושהי הצבעה על העברה לטיוטה - ולא להגיע באופן כמעט עיוור למחיקה מוחלטת. בדיון המחיקה של הערך אודות בית לפליטות - עטרת בנות, כתבתי בצורה מאד ברורה:
”יש לי ביקורת רבה על תרבות הקצרמרים, התרגומים הנוראיים והכתיבה הזולה, אבל בבסיס שלו - זה ערך שיש לו מקום באנציקלופדיה חופשית. הוא דורש עבודה, לא מקיף כמו שצריך ומכיל כמה פגמים בניסוח ובכתיבה שלו, אבל יש לו מקום.”
הגיע הזמן להפריד בין חשיבות אנציקלופדית לבין בשלות למרחב הערכים. זה לא אותו הדבר. מו סיזלאקהטברנה 16:57, 28 באוקטובר 2020 (IST)
מו סיזלאק אמר הכול. הגיע הזמן שנפריד בין שני הדברים. ויקי4800 - שיחה 18:10, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אין דבר כזה יותר מדי דיוני חשיבות. מחיקה היא פתרון ראוי שיש לנקוט בו לעתים קרובות. יזמתי באופן אישי אלפי דיוני חשיבות ואני גאה על כל אחד ואחד מהם, במיוחד אלה שהסתיימו במחיקה. גילגמש שיחה 19:20, 28 באוקטובר 2020 (IST)
גילגמש, המטרה היא לא לצמצם או לייתר את דיוני החשיבות, אלא לענות על מקרים בהם כן ברור שיש חשיבות והערך לא בשל למרחב הערכים. דווקא אם ההצעה תתקבל ייתכן שנחזה בתופעה ההפוכה (לטובת המחקנים), שיותר ערכים שנשארים כיום במרחב הערכים ימחקו דה פקטו ויועברו בחזרה למרחב טיוטה. אורוול - שיחה 22:38, 28 באוקטובר 2020 (IST)
זה תפקידו של דיון חשיבות ולפעמים הערך אכן עובר לטיוטה עם אפשרות להחזרה למרחב הראשי. גילגמש שיחה 05:42, 29 באוקטובר 2020 (IST)
לדעתי נגעת בנקודה נכונה, להן השנקל שלי בעניין: היום בוויקיפדיה העברית קיימות בפועל שתי עילות למחיקת ערכים - הראשונה היא בעילה של חוסר חשיבות אנציקלופדית; והשניה בעילה של חוסר איכות אנציקלופדית. מדובר בשתי עילות נפרדות ובלתי תלויות אחת בשנייה ויש לכל אחת משמעויות שונות. באופן זה, ערך שנמחק בעילת האיכות המשמעות היא "הערך הזה במצבו הנוכחי כרגע לא יכול להיות במרחב הערכים", דהיינו, הפגם טכני - אותו ערך יכול לעבור למרחב הטיוטה/המשתמש ללא דיון ולחזור למרחב הערכים לאחר שהפגם הטכני יתוקן בלא דיון. לעומת זאת, ערך שנמחק בעילת "חשיבות", המשמעות היא שהערך, הגם שהוא יכול להיות מושלם מבחינת האיכות, יש בו פגם מהותי, וזה שאין לנושא הערך חשיבות אנציקלופדית. בעוד עילת ה"חשיבות" היא מהותית ומצריכה שיקול דעת, עילת ה"איכות" היא לרוב טכנית וישנם גם טעמים כגון "אולטרה קצרמר" וערכים שיש בהם הפרת זכויות יוצרים. בעוד ה"חשיבות" מוסדרת בכללים ברורים, ב"איכות" שום דבר לא מוסדר וקיים מערב פרוע - ערכים נמחקים, חוזרים, לא צריך הרשאות כדי להעביר ערכים של אחרים למרחב הטיוטה וכיו"ב. הבעיה הראשונה היא שכאמור אין כללים מוסדרים לעילת ה"איכות". הבעיה השניה מתרחשת כאשר מערבבים בין שתי העילות, ועושים שימוש בנימוקי עילת ה"איכות" במהלך דיוני "חשיבות" והצבעות מחיקה. ואז ערך נמחק מטעם של חשיבות בעוד שהסיבה האמיתית היא פגם באיכות. מה שצריך לעשות הוא שבנוסף לדיון מחיקה בעילת "חשיבות", יהיה ניתן לפתוח דיון מחיקה מבחינת "איכות". ערך שימחק או יועבר לטיוטה מסיבה זו, יוכל לחזור למרחב הערכים אם מצבו ישתפר, וצריך לקבוע את תנאי הסף לצורך כך. זו הנקודה הכללית, כמובן שיש לפתח אותה עוד. אמירושיחה 08:08, 29 באוקטובר 2020 (IST)
הנה עוד הצבעה שיש בה לא מעט תומכים להעברה לטיוטה. יכול להיות שאם זו מראש הייתה אופציה, היו מוחקים פחות ערכים ראויים שנכתבו רע. GHA - שיחה 15:15, 29 באוקטובר 2020 (IST)
באיחור שמתי לב שהיא כבר הופיעה בדוגמאות למעלה. GHA - שיחה 15:16, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אם היה ניתן להשאיר ערכים קצרצרים היה קל יותר למחוק ניסוח שגוי או תרגום קלוקל מבלי למחוק את כל הערך. לדעתי האישית גם שני משפטים שמנוסחים היטב עדיפים על מחיקת ערך ואף מזמינים אחרים להרחיב אותו. Assafn שיחה 10:23, 7 בדצמבר 2020 (IST)

הצעה ראשונית[עריכת קוד מקור]

בהתאם להסכמה החלקית שהייתה פה בצורך להפריד בין מחיקה בשל אי-חשיבות למחיקה בשל אי-בשלות, גיבשתי את ההצעה הראשונית הבאה שמבוססת על הצעתו של מי-נהר לפני כשנתיים.

הצבעת העברה לטיוטה
  1. כל ויקיפד בעל זכות הצבעה יכול לפתוח הצבעת העברה לטיוטה עבור ערך שהובהרה חשיבותו במסגרת דיון חשיבות, אך הוא איננו בשל דיו למרחב הערכים בשל איכות ירודה - דהיינו מדובר בערך לקוני או בעל פגמים מהותיים.
  2. כל ויקיפד רשאי לקחת על עצמו את נושא הטיפול בפגמים שצוינו בדף השיחה. במקרה כזה, בטרם תפתח הצבעת ההעברה לטיוטה תינתן לו תקופה של עד 7 ימים לעשות כן או עד הודעתו בכתב על סיום העבודה – המוקדם מביניהם.
  3. משך הצבעת העברה לטיוטה – שבוע, וחלים עליה כל הכללים שחלים על הצבעת מחיקה.


הצבעת העברה לטיוטה במקביל להצבעת מחיקה
  1. היה ונפתחת הצבעת מחיקה מטעמי חשיבות עבור ערך שגם איכותו ירודה, יוכל כל ויקיפד בעל זכות הצבעה לתבוע קיומה במקביל של הצבעת העברה לטיוטה, וזאת בלבד שבמהלך דיון החשיבות לפחות ויקיפד אחד בעל זכות הצבעה העלה טענה זו.
    • הצבעת ההעברה לטיוטה תתקיים כהצבעה משנית בגוף הצבעת המחיקה.
    • היה ויש רוב מיוחס בעד העברת הערך לטיוטה, תגבר החלטה זו על ההחלטה למחוק / להשאיר את הערך.
    • לשם מניעת ביזור, חובה על כל המצביעים להצביע הן בהצבעה הראשונה (מטעמי חשיבות) והן בהצבעה השנייה (מטעמי איכות).


שחזור של ערך שהועבר לטיוטה בהצבעה
  1. שחזור ערך שהועבר לטיוטה בתום הצבעה יתבצע בהתאם לכללי השחזור של ערכים שנמחקו בדיון חשיבות, דהיינו רק אם חל שינוי מהותי בנסיבות שהובילו למחיקתו – טיפול בליקויים ובפגמים שצוינו.

מתייג את כל המשתמשים שהשתתפו בדיון עד עתה: HiyoriX, גילגמש, נרו יאיר, מו סיזלאק, ויקי4800, אמירו. כמו כן, מתייג את Lostam שאחראי על דיוני החשיבות בדפי השיחה. אורוול - שיחה 11:36, 29 באוקטובר 2020 (IST)

נוהל מסובך מדי לטעמי. לדעתי מספיק שיש רוב דף שיחה כדי להעביר לטיוטה, והמיעוט יוכל בשלב הזה לפתוח הצבעת מחלוקת. בדרך כלל יהיה אפילו פשוט יותר שהמיעוט ישפר את הערך. נרו יאירשיחה • י"א בחשוון ה'תשפ"א • 11:39, 29 באוקטובר 2020 (IST)
בעד מותנה אני חושב שהסעיף האחרון מיותר ברגע שהערך תוקן ניתן להעביר אותו בחזרה. ויקי4800 - שיחה 11:44, 29 באוקטובר 2020 (IST)
העברה לטיוטה היא פעולה הפיכה, בניגוד למחיקה. במידה מסוימת היא דומה לכל מחלוקת עריכה אחרת. למה צריכים להתייחס אליה כמו אל מחיקה? Tzafrir - שיחה 12:06, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אני מתנגד להצעה הזאת. היא לא נחוצה. העברה לטיוטה לא דורשת הצבעה ונתונה לשיקול דעתו של המעביר. לעתים רחוקות יש דיון לפני העברה לטיוטה והעברה מוצעת כחלופה למחיקה. כל זה צריך להתקיים במהלך דיון החשיבות ואין כל צורך בהליך המורכב הזה. גילגמש שיחה 12:17, 29 באוקטובר 2020 (IST)
Gilgamesh אתה מערבב בין הסיבות למחיקה והסיבות להעברה למרחב טיוטה. אין שום מדיניות שאומרת שיש למחוק ערך שלא כתוב טוב. ולמרות זאת יש ערכים שנמחקים כי הם לא כתובים טוב. זה קורה בגלל שחלק מהמצביעים נגד חשיבות טוענים שהערך לא כתוב טוב (קל מאוד לראות את זה לפי נימוקי המצביעים) במקרים כאלו, הפתרון הוא העברה למרחב טיוטה. כל התגובות שלך על זה שהעברה צריכה להיות לפני ההצבעה היא נכונה אבל היא לא פותרת את הבעיה, מצביעים בעד מחיקת ערך כאשר הם סבורים שיש חשיבות לערך אבל הוא לא כתוב טוב. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 15:18, 1 בנובמבר 2020 (IST)
יונה ב., זה רק אומר שצריך לשפר את דיוני החשיבות. לא צריך להוסיף סרבול נוסף. בלאו הכי מדובר בקומץ ערכים. גילגמש שיחה 15:57, 1 בנובמבר 2020 (IST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

אני מסכים עם זה שהרבה פעמים דיוני חשיבות והצבעות מחיקה מתקיימות נטו כי הערך לא כתוב טוב (ראו דוגמה לדיון שמתקיים ברגעים אלו כאן, וכן הצבעות מחיקה שקושרו לפה קודם לכן), ואני בהחלט אתמוך באפשרות לתקן זאת איכשהו. בתחילת דרכי פה, הרבה ערכים שפשוט לא נכתבו כמו שצריך, במקום לעבור לטיוטה, נמחקו לאחר דיון חשיבות, שכן יכול להיות שאם הייתי כותב אותו עכשיו כמו שצריך אף אחד לא היה מפקפק בחשיבותו, וכל הבעיה שאני צריך לקיים דיון "שינוי נסיבות" בשביל לשחזר אותו. הכללים להבהרת חשיבות מקלים מאוד (ובצדק), ויקיפד בעל זכות הצבעה מבהיר חשיבות - הערך לא נמחק במחיקה מהירה, עממה - הצבעות המחיקה כן נפתחות כהרף עין ואני חושב שכן צריך לשנות את מדיניות המחיקה בצורה מסוימת שתמנע מערכים שאינם בשלים למרחב הערכים להימחק בהצבעת מחיקה במקום לעבור לטיוטה. ההצעה הנל קצת מסורבלת, אבל אני בטוח שאפשר לשפר אותה בדרך מסויימת. יאירשיחה 12:21, 29 באוקטובר 2020 (IST)
את כל זה אפשר להציע בשלב דיון החשיבות. כתיבה לקויה לא אמורה לגרום למחיקתו של הערך ובדרך כלל זה לא קורה. אם קרה, הרי שמדובר בעניין נקודתי שלא דורש פתררון מערכתי רחב כל כך. גילגמש שיחה 12:25, 29 באוקטובר 2020 (IST)
לא צריך הצבעה או דיון נפרדים. צריך פשוט להוסיף קטגוריית הצבעה בדיוני מחיקה. להשאיר, למחוק, העברה לטיוטה. GHA - שיחה 13:05, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אנסה להגיב על כל דבר בנפרד:
נרו יאיר, מסכים שהנוהל המוצע מעט מסובך. הבעיה היא שבמצב הקיים לאף אחד אין סמכות להעביר ערך למרחב טיוטה גם אם מסתמנת לכך הסכמה ברורה. דוגמה ערה לכך היא דיון החשיבות הזה, במהלכו רבים הביעו תמיכה עקרונית בהעברה של התבנית למרחב טיוטה עד שלא תהיה כל כך אדומה, אך אף אחד לא העז לנקוט בפעולה זו בעצמו - ומשכך, עם הסרת תבנית החשיבות (שהובהרה), התבנית נותרה בשלה. כל פתרון אחר שיוצע, כולל העברה לטיוטה אם רוב המשתתפים בדיון החשיבות תמכו בכך ופתיחת הצבעת מחלוקת, הוא הלכה למעשה שינוי מדיניות ומתוך הנחה שלא תהיה כאן הסכמה גורפת, תיאלץ לעבור הצבעה בפרלמנט.
Tzafrir, על אף שמדובר בפעולה הפיכה מבחינה טכנית, לטעמי העברה לטיוטה שקולה למחיקה בתוצאה שלה - בשני המקרים הערך מוסר ממרחב הערכים ולא יחזור אליו עד שיחול שינוי בנסיבות. למצער, רוב הערכים במרחב טיוטה נשכחים וננטשים והסיכויים בנקיטת הצעד הזה לשחזורו גם כאן קלושים.
ויקי4800, השאלה היא איך ניתן יהיה לקבוע שהערך אכן תוקן אם לא במסגרת דיון מחודש? מה במצב של עורך שנחוש להעביר את הערך חזרה למרחב הערכים ומתעקש שאין פגם ושאין מה לתקן? במצב בעייתי כזה, אני לא חושב שצריך לאפשר לכולם להחזיר את הערך מטיוטה.
גילגמש, הבעיה שאכן מדובר בתופעה די נרחבת ולא בעניין נקודתי זניח. להערכתי בכל שבוע יש לנו בסביבות 2-3 ערכים מתוך 20 דיוני החשיבות שהדבר הזה נוגע אליהם. בדיון שמתקיים עכשיו על הערך הזה, לפחות חמישה ויקיפדים צידדו במחיקה למרות תמיכתם העקרונית בחשיבות, ועוד מספר לא מופחת מזה הצביעו בעד השארה למרות המצב הבעייתי של הערך (למרות שהביעו תמיכה במעבר למרחב טיוטה). דוגמאות טריות נוספות מהשבוע האחרון הן התבנית הזאת, שהוצע בדיון להעביר אותה למרחב טיוטה לעד תושלם כתיבת הערכים האדומים, אך נותרה במצב בעייתי בשל שחשיבותה הובהרה או הערך הזה. עוד ערך שצועד עכשיו להצבעת מחיקה למרות החשיבות הוא האולטרה-קצרמר הזה ןכמובן הערך הזה שיאיר קישר אליו.
GHA, מה שאתה מציע מעניין אך בעייתי. איך נספור את הקולות שבעד העברת הערך לטיוטה? כחלק מהתומכים במחיקה או להשארה? תוכל לפתח טיפה יותר את הרעיון?
אורוול - שיחה 14:02, 29 באוקטובר 2020 (IST)
מאמין שיהיה כאן רוב ברור לכך שניתן להעביר לטיוטה אם הרוב בדף השיחה תומך בזה (והמיעוט יכול תמיד ללכת להצבעת מחלוקת). אם לא יהיה כאן רוב - פשוט תצביע על זה בפרלמנט ותסגור עניין. נרו יאירשיחה • י"א בחשוון ה'תשפ"א • 14:10, 29 באוקטובר 2020 (IST)
נראה לי שהתבלבלת: שינוי בנסיבות קשור לחוסר חשיבות מסיבות מהותיות (לא ראוי להיכתב ערך על הנושא). ערך עובר לטיוטה בגלל שיש מקום לערך, אבל לא בניסוח הנוכחי. לכן לא מסובך להוציא את הערך מהטיוטה: אם ברור (לפי הדיון) שהערך תוקן, פשוט מחזירים. אם יש ספק, אפשר לבקש חוות דעת מעוד כמה עורכים מנוסים. ואם יכול להיות שאחרים לא יסכימו, שואלים אותם למה הם לא מסכימים, ומתקנים לפי הצעותיהם. רק אם מגיעים לחוסר הסכמה, מתחיל דיון מחלוקת שבמקרה הכי גרוע נפתר בהצבעת מחלוקת (כי הצבעה היא תמיד פתרון גרוע). בפועל תמיד יכול להיות שדיון כזה יתערבב בדיון מהותי. אבל דיון מהותי זה אצל פופטיץ. Tzafrir - שיחה 14:24, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אני לא חושב שיש צורך בפרוצדורה מיוחדת ומורכבת לעניין זה. המקרה של הערך מוכרי בובות הוא היוצא דופן והיוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. ברוב המקרים יש הסכמה די רחבה לגבי בשלות או אי בשלות של ערך להופיע במרחב הערכים, לא אחת במהלך דיון חשיבות ערך מועבר לטיוטה כי יש הסכמה שהוא לא בשל עדיין, תוך ציון העובדה שאם יורחב וישופר ניתן יהיה להחזיר אותו למרחב הערכים ובמידת הצורך לחזור ולדון בשאלת החשיבות. במיעוט המקרים שבהם לא מצליחים להגיע להסכמה, ניתן לפתוח הצבעת מחלוקת. אני לא רואה צורך אמיתי למסד סוג נוסף וחדש של הצבעה. Lostam - שיחה 14:40, 29 באוקטובר 2020 (IST)
קראתי רק חלק מהנ"ל (אמ;לק), ולא הבנתי על מה המהומה. ערך שאין לו חשיבות אנציקלופדית צריך להימחק ללא קשר לאיכות כתיבתו (גם עם הוא כתוב ברמה של ערך מומלץ), וערך שיש לו חשיבות אנציקלופדית אך אינו כתוב טוב וברמה מינימלית למרחב הערכים – צריך לעבור למרחב טיוטה או לטיוטה במרחב המשתמש שכתב אותו. שום ערך לא צריך להימחק רק בגלל איכות ירודה של כתיבתו. חזרתישיחה 20:20, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אכן, שום ערך לא צריך להימחק רק בגלל איכות ירודה של כתיבתו. הבעיה היא שבפועל זה לא המצב: ערכים רבים נמחקים בהצבעות מחיקה מסיבה זו, על אף שרוב המשתתפים בדיון החשיבות ובהצבעה דווקא סבורים שיש חשיבות אנציקלופדית. ומרגע שערך נמחק בהצבעת מחיקה – לא משנה מאיזו סיבה – אין שום דרך טריוויאלית לכתוב אותו מחדש. אם עורך מעוניין להרים את הכפפה ולכתוב את הערך שנמחק בצורה טובה יותר, הוא לא יכול לעשות זאת ללא הליך בירוקרטי ומייגע של הצבעת שחזור הדורשת רוב מיוחס של 60%, מה שכנראה אומר שברוב המקרים ערכים שנמחקו בהצבעות מחיקה מפאת איכות כתיבה ירודה לא נכתבים מחדש מעולם, גם אם יש מי שמוכן לכתוב אותם באופן איכותי. ההצעה המוצגת כאן נותנת מענה לבעיה הזו, ותגרום לכך שלא יהיה צורך בהצבעת שחזור מייגעת כדי לכתוב מחדש ערכים שנמחקו בעבר רק מעצם היותם כתובים באופן לקוי. ‏Guycn2 · ☎‏ 02:58, 31 באוקטובר 2020 (IST)
Tzafrir, אני מקבל את ההערה שלך. בחזון שלי, הכוונה לא הייתה להגיע להצבעת שחזור עבור כל ערך שהועבר לטיוטה (גם אם זה השתמע מכך). למיטב הבנתי, מדיניות המחיקה קובעת שהצבעת שחזור היא חובה רק כאשר אין שינוי בנסיבות שהביאו למחיקת הערך, ולכן לפי תפיסתי, ערך בעייתי שתוקנו הליקויים שלו והפך בשל למרחב הערכים, אפשר להעבירו בחזרה כמו כל ערך רגיל לאחר שעורך ותיק עבר עליו. בהתאם לכך הסרתי את הסעיף הבעייתי עם הנוסח המבלבל.
Lostam, הכוונה היא לא למסד סוג נוסף של הצבעות (במובן שלא תהיה "רשימת מועמדים לטיוטה"), אלא לאפשר הפרדה אפקטיבית בין חשיבות לאיכות בהצבעות המחיקה. אפשר להחשיב את זה כחלק אינטגרלי מהצבעות המחיקה או הצבעות המחלוקת, זו לא באמת הנקודה. אמנם הערך מוכרי בובות אכן יוצא דופן בכך שהוא הראשון שהכותב שלו התנגד להעברה לטיוטה, אך קיימים לא מעט ערכים אחרים שלא עוברים לטיוטה במסגרת דיוני החשיבות (בין אם הפתרון הוצע במסגרת הדיון ובין אם לא), ובסוף מגיעים למצער להצבעת מחיקה. לעתים קרובות קורה שעם תום דיון החשיבות הערך נשאר במרחב הערכים, ואז הצד שמצדד במחיקה (מסיבותיו שלו), אץ רץ ופותח הצבעת מחיקה. עיקר הבעיה בזה היא שברגע שערך מגיע להצבעת מחיקה, אין שום דרך לעצור אותה וזה מצמצם את מרחב הפעולה שלנו לשתי אפשרויות מאוד רעות של "למחוק" או "להשאיר", שחור או לבן. מטרת ההצעה היא למנוע את המצב הזה ואת ההשלכות ההרסניות כאמור של הצבעת מחיקה. אורוול - שיחה 13:44, 31 באוקטובר 2020 (IST)
ועוד אנו מדברים, נמחק הערך איש משפחה עונה 17 בגלל מגרעותיה של השיטה הנוכחית. עצוב. אורוול - שיחה 14:01, 31 באוקטובר 2020 (IST)
אפשר לראות זאת בתור מגרעותיה של השיטה (וזו צורת הסתכלות לגיטימית). אולם דרך אחרת לראות זאת היא שזו התוצאה הרצויה ע"י רוב הקהילה, כפי שלא רק בא ליד ביטוי בהצבעה על עונה 17 של "איש משפחה", אלא גם - ובאופן עקבי - גם בשבע הצבעות מחיקה נפרדות שקדמו לכך (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7). דווקא השארת הערך על עונה 17 של "איש משפחה" היתה יוצרת חוסר עקבית ובלבול לאחר מחיקת עשר עונות אחרות לא מזמן. כיוון שגם הערך על עונה זו נמחק, יש עקביות בגישה של הקהילה בנוגע לערכים כאלו. Dovno - שיחה 21:00, 31 באוקטובר 2020 (IST)
Dovno, אני לא מסכים. הרי די בכך ששניים מתוך אלו שתמכו באופן עקרוני בחשיבות והצביעו בעד מחיקה היו משנים את דעתם כדי שהערך היה שורד. מובן ולגיטימי לחשוב שלערכי עונות טלוויזיה אין חשיבות, אך לי לפחות נדמה שהגישה הכללית של הקהילה היא כן לערכי עונות, אך רק לכאלו שהורחבו במידה משמעותית וכוללים תוכן ענייני רב שיכול לסייע לקורא הסקרן (כמו ערכי העונות של משחקי הכס והאח הגדול או אפילו אלו של בובספוג מכנסמרובע ששרדו דיון חשיבות). ערכי העונות של סמולוויל וגם הערך האחרון של איש משפחה היו במצב רע ודרשו לא מעט עבודה כדי להביא אותם לרמה גבוהה ולכן נמחקו. דומני שהתוצאות היו שונות אם מישהו היו מרים את הכפפה. אורוול - שיחה 02:12, 1 בנובמבר 2020 (IST)

החלק הראשון של ההצעה בסדר גמור לדעתי, החלק השני גם סה"כ בסדר אם כי הייתי עושה בו כמה שינויי נוסח. כמו כן, אני חושב שכדאי לתת אופציה שיוצר ערך שיש עליו דיון חשיבות יכול להעביר אותו לטיוטה במהלך הדיון, כדי שהערך לא ייאבד רק בגלל שיוצר הערך לא ידע שהוא יכול לעשות זאת קודם (או להבהיר שיש אופציה כזו, אם הדבר אפשרי כבר כעת).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 15:56, 31 באוקטובר 2020 (IST)

הצעה שנייה[עריכת קוד מקור]

Orwell1 יכול להיות שצריכות פשוט להיות שתי קטגוריות ל"להשאיר". ה"להשאיר" הרגיל, ותת קטגוריה שתיקרא "להשאיר ולהעביר לטיוטה". במקרה כזה, אפשר להחליט שאם:
א. בין התומכים יש רוב למעדיפי הטיוטה - הערך יועבר לטיוטה.
ב. אם מספר התומכים ב"להשאיר" קטן ממספר המתנגדים, אך מספר התומכים הכללי ("להשאיר"+"להשאיר ולהעביר לטיוטה") גדול ממספר המתנגדים - הערך יועבר לטיוטה.
מדובר יהיה בתנאי חליפיים. מה דעתך? GHA - שיחה 14:56, 29 באוקטובר 2020 (IST)
GHA, בסך הכל נשמע נחמד כבסיס, עקרונית אני לא מתנגד לו אם כי יש חסרון אחד בולט "נסתר מן העין". לכאורה, לא כל מי שתומך בהעברת הערך לטיוטה יעדיף את החלופה של השארת הערך במרחב הערכים על פני מחיקה. דוגמה לכך ניתן למצוא בהצבעה הזאת, בה מספר לא קטן של תומכים בהעברת הערך לטיוטה העדיפו להצביע למחיקה מאשר להשארה. במצב כזה, כשיש מספר רב של תומכים בהשארת הערך במרחב הערכים, עלולה להיווצר "הצבעה אסטרטגית", ובלבד כדי שהערך יימחק, עורכים שתומכים עקרונית בהעברה לטיוטה יצביעו בעד המחיקה. במילים אחרות, בראש הדיון כאן הובעה הסכמה עקרונית ליצור הפרדה בין חשיבות אנציקלופדית למידת האיכות הערך. הרעיון של להוסיף אפשרות שלישית להצבעות המחיקה, עושה הפוך וכורך הלכה למעשה את שני הנושאים יחדיו - חשיבות ואיכות. בנוסף, יש עוד כמה קצוות פתוחים שאני מצליח לחשוב עליהם. מה למשל עושים כשיש שיוויון בין מספר התומכים בהשארה לבין מספר התומכים בהעברה לטיוטה? אורוול - שיחה 23:48, 29 באוקטובר 2020 (IST)
Orwell1 אפשר להחליט לגבי שיוויון לכאן או לכאן. אני לא מבין למה שמישהו שתומך בהישארות הערך יצביע בעד מחיקה כהצבעה אסטרטגית. אם כבר אז הפוך, זה יקל על מתנגדים מהססים להצביע בעד העברה לטיוטה. GHA - שיחה 16:07, 1 בנובמבר 2020 (IST)

הצעה נוספת[עריכת קוד מקור]

בהתחשב בזה שעיקר הביקורת שהופנתה כלפי ההצעה הראשונה הייתה כנגד החקקת והבירוקרטיה הסבוכה שתידרוש, מובאת הצעה נוספת: אחראי דיוני החשיבות (לעניינו Lostam) יוסמך להעביר לפי שיקול דעתו ערכים שהוצע במהלך דיון החשיבות להעביר אותם למרחב טיוטה עד שיהיו בשלים למרחב הראשי, גם אם אין לכך את הסכמת יוצר הערך. ככל שההסכמה על אי-בשלות הערך תהיה בדעת מיעוט, תומכי ההעברה יוכלו לפתוח הצבעת מחלוקת רגילה בעניין כהצעת נרו יאיר. אורוול - שיחה 14:11, 29 באוקטובר 2020 (IST)

אני חושב שיש ליצור הצבעה מיוחדת להעברה לטיוטה במקרי קיצון שבהם אין הסכמה. חבל שערכים בעלי חשיבות יוכרזו כחסרי חשיבות בגלל זה. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 14:56, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אני חושב שאפשר לסמוך על לא סתם שיעביר ערכים שיש להם חשיבות עקרונית אבל כתובים בצורה לא טובה. העברה לטיוטה לא שקולה להכרזה על הערך כחסר חשיבות וניתן להחזירו למרחב הראשי ללא דיון שחזור אם תוקן. אנחנו נוהגים כך עם כל הערכים במרחב טיוטה ואין סיבה לחרוג במקרה הזה. גילגמש שיחה 15:21, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אני בעבר דנתי קצת עם מי-נהר לגבי כיוונים כאלו. בסופו של דבר בפועל, מניסיוני, מאוד אפקטיבי פשוט להציע בדיוני החשיבות העברה לטיוטה - ולפעמים זה מקבל תמיכה ו/או לוסתאם מחליט להעביר את זה לטיוטה כפי שהוצע אם הנימוק טוב - זה כבר דבר שקורה לפעמים. אגב, לפעמים גם העברה לטיוטה היא לא הפתרון (אם הערך לא כתוב מספיק טוב, בדרך כלל גם תבנית:לשכתב מספיק) - לפעמים מדובר בערך מושקע עם חשיבות גבולית לערך נפרד אבל שיוכל להיות אחלה פרק בערך אחר, ואז איחוד יהיה עדיף על כל אפשרות אחרת, או מקרים סבוכים יותר, שהערך הוא "ליד" ושדווקא שינוי-שם שישנה את המיסגור שלו הוא הפתרון הטוב ביותר. במקרים כאלו העברה לטיוטה סתם עושה "סנוז" לבעיה. כל אחד מהדברים האלו הוא כיוון שאפשר להציע בדיוני חשיבות, והיה נראה לי שכשהשתתפתי יותר בדיוני חשיבות והעלתי הצעות כאלו - שזה השפיע על הנורמה ואחרים ראו בזה כיוון לגיטימי. לדעתי המסקנה המיידית ביותר מהדיון הזה יכולה להיות יותר להקפיד על המשמעות של חשיבות אנציקלופדית בדיוני חשיבות - להתייחס בפחות לגיטימיות להצעות למחוק ערך-אנצליקפדי מסיבות טכניות (אלא אם מדובר במחיקה מהירה שזה לא בדיוק אותו דבר) ולעודד כיוונים אלטרנטיביים.
למרות זאת, חלק מהבעיות שבכל זאת יש במה שכתבתי עכשיו הוא שלפעמים מישהו יכול להציע, למשל, העברה לטיוטה יום-יומיים לפני תום הדיון, לא להספיק לצבור תמיכה, ואז לאחר תום השבוע מישהו מחליט לפתוח הצבעת מחיקה שאולי לא הייתה הבחירה האידיאלית, אבל היא הפתרון הטכני הפשוט ביותר. אני זורק פה איזשהו כיוון של רעיון, שאולי ינבט ממנו משהו - תאורטית יכולה להיות לבעל ז"ה אפשרות להשתמש בדיון בתבנית מסוימת בסגנון של "קריאה להעברה לטיוטה/איחוד/שינוי שם" (אולי בפרק נפרד, שיהיה קל להבין מי תומך/מתנגד לכל אפשרות), ושהליך זה, נניח, יאריך את דיון החשיבות בעוד 3 ימים בהם תהייה הזדמנות להצעה לקבל תמיכה, ואם תצטבר מספיק תמיכה יממשו את האפשרות המוצעת באופן אוטומטי על חשבון הצבעת מחיקה (אם מוחלט על איחוד אפשר להחליט שהערך יעבור זמנית לטיוטה עד שיושלם האיחוד).
אגב, לדעתי חלק מהבעיות של הצבעות המחיקה זה ההצבעות עצמן - שמבזבזות זמן לקהילה, ולכן אני חושב שבכל מקרה כדאי להעדיף פתרונות שקורים לפני ההצבעה, על פני כאלו שהוצעו למעלה יותר. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 00:23, 30 באוקטובר 2020 (IST)
אני מסכים עם הצעתו של אורוול לעיל. בדיוני חשיבות רבים ניכר שיש קונצנזוס לכך שנשוא הערך בעל חשיבות אנציקלופדית, ויחד עם זאת יש הסכמה שהערך במצבו הנוכחי צריך להימחק כי כתוב באופן לקוי. במצבים כאלה, בדרך כלל קורה אחד מהשניים: או שהערך נמחק בתום שבוע דיון החשיבות כאשר סיבת המחיקה שנכתבת על ידי המפעיל המוחק היא "לא הובהרה חשיבות", או שנפתחת הצבעת מחיקה שבה רוב המצביעים תומכים במחיקת הערך רק בשל אופן הכתיבה הלקוי, ולא מפאת חוסר חשיבות אנציקלופדית. המצב הזה לא תקין, כי עורך שירצה לכתוב את הערך מחדש בעתיד יתקשה מאוד לעשות זאת, בגלל שהסיבה הרשמית למחיקת הערך בעבר הייתה חוסר חשיבותו. המצב האידיאלי הוא שבמקרים בהם חשיבותו של הערך מובהרת על ידי המשתתפים בדיון, ובה בעת הערך אינו כתוב בצורה טובה דיו כדי להישאר במרחב הערכים, הוא יועבר למרחב טיוטה ולא יימחק מפאת אי הבהרת חשיבות, דבר שמקשה מאוד את יצירתו מחדש בעתיד. ‏Guycn2 · ☎‏ 03:09, 31 באוקטובר 2020 (IST)
אני נגד ההצעה משום שהיא מוסיפה בירוקרטיה לעניין שאמור להיות מובן מאליו. ההחלטה להעביר לטיוטה מתקבלת כמעט תמיד בקונצזוס במהלך דיון החשיבות ולפעמים אני כבר עורך ומשפר בכדי לחסוך את ההעברה לטיוטה. למה צריך לערוך הצבעה או למנות אחראי לכך? כפי שכתבו קודמיי, העברה לטיוטה היא די פשוטה ובדרך כלל כותב הערך משפר תוך כמה ימים את הערך והוא מוחזר. טל (רונאלדיניו המלךשיחה) 10:08, 31 באוקטובר 2020 (IST)
איש השום (Theshumai), הבעיה ש"רענון נהלים" מהסוג שאתה מציע הוכיח את עצמו כלא יעיל, כי גם זו הייתה בערך המסקנה מהדיון של מי נהר לפני כשנתיים, ולא רק שהדבר לא בוצע אלא שהתופעה החריפה. היום כפי שמו סיזלאק הסביר, היד הרבה יותר קלה על ההדק. הנה אך לפני דקות ספורות נמחק הערך איש משפחה עונה 17, למרות שיש מספר תומכים עקרונית בחשיבות שהצביעו בעד מחיקה. אני מסכים עם האמירה שהצבעות הן תמיד פתרון גרוע ושאולי כדאי לבחון דרך אחרת שתמנע אותן מלכתחילה, אך אין לנו דרך לשלול אץ הצבעתם של אנשים שתומכים עקרונית בחשיבות או אפילו לשכנע אותם להצביע אחרת כשמדובר בסיטואציה של שחור ולבן. הצעה שתשנה לגמרי את האופן בו הצבעות מחיקה מתקיימות היא הצעה מהפכנית מידי שלטעמי הקהילה השמרנית ברובה תתנגד אליה. אורוול - שיחה 14:14, 31 באוקטובר 2020 (IST)
אני נגד ההצעה. היא מיותרת, שכן זה פחות או יותר המצב כיום. קורה לפעמים שערך שאינו בשל מועבר לדף טיוטה גם באמצע דיון חשיבות או בסופו, ואין מניעה גם כיום לפתוח הצבעת מחלוקת אם לא מצליחים להגיע להכרעה. כפי שכבר כתבתי, אין כאן בעיה אמיתית ולכן אין צורך להכביד עלינו בכללים בירוקרטיים רשמיים בעניין. Lostam - שיחה 15:36, 31 באוקטובר 2020 (IST)
Orwell1, כאמור, אני חושב שכדאי להשקיע את האנרגיה בהצעות שמתייחסות לשלב דיון החשיבות ולא לשלב ההצבעה (בו כבר אי אפשר למנוע את ההצבעה על חסרונותיה). איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 23:08, 31 באוקטובר 2020 (IST)
נגד הצעה לא דמוקרטית שלא נותנת מקום לשיקול דעת הקהילה ואין הסבר ממש רציונאלי מאחוריה מעבר ל"כך החליט מישהו". יש כוונה טובה מאחורי זה, אבל הכיוון של הצבעה הוא הפתרון הנכון לדעתי לבעיות שכאלה (למעט ערכי הבל, ספאם או שאר המקרים שכלל המגיבים מסכימים שאין חשיבות, שכאן ברור שיש צורך למחוק את הערך במהרה).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 15:50, 31 באוקטובר 2020 (IST)
המקיסט למה לא דמוקרטית? מי אמר שמי שסובר שיש למחוק את הערך לא יכול להתחיל דיון מחיקה או הצבעת מחלוקת או כל דבר אחר? אבל אם הערך נמצא במרחב טיוטה יהיה ברור למצביעים שהחלופה היא השארה במרחב טיוטה עד שמישהו ישפר את הערך כך לא יהיו מצביעי בעד מחיקה שיטענו שהערך לא כתוב טוב. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 15:22, 1 בנובמבר 2020 (IST)
יונה ב., אז למה לא לתת לקהילה להחליט על זה? (אין בעיה, מי שחושב שצריך למחוק ערך שיפתח הצבעה על זה. אבל אני לא חושב שזה נכון לתת לאחראי על דיוני חשיבות להחליט על כל ערך שעובר לטיוטה או לא. הפתרון הטוב יותר בעיניי הוא ההצבעה גם על מחיקה וגם על העברה לטיוטה) וחוץ מזה, אם הערך במצב ממש גרוע שהתיקון שלו גובל בשכתוב, אני יכול להבין הצבעה בעד מחיקה מטיעון כזה.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 16:31, 1 בנובמבר 2020 (IST)
שכל אחד יעביר למרחב טיוטה, אני לא מתנגד לזה. אבל אם מתנהל דיון חשיבות זה קצת בעייתי כי זה עלול לגרום לערכים לעבור למרחב טיוטה כשברור שהערך מיועד למחיקה ולכן צריך שמי שאחראי על הדיונים יחליט להעביר או לא.
הבעיה בהוספת אפשרות שלישית היא שהופכים את כל הצבעות המחיקה למסובכות יותר. אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 16:41, 1 בנובמבר 2020 (IST)
מסכים שזה לא אידיאלי שהצבעות מחיקה עלולות להיות ארוכות יותר, אבל זה עדיין אפשרי לביצוע וככה תהיה תשובה שיהיה פחות מקום לערער עליה. אם אתה נותן את הסמכות למשתמש אחד, על סמך מה הוא יחליט? כי באופן כללי (לפחות לדעתי) זכותו של משתמש שערך שלו יועבר לטיוטה (זה לא מרחב שמשפיע על הערכים בוויקיפדיה בפועל, אז זה פחות קריטי ולדעתי אפשר להיות גמיש בהקשר הזה). אם יוחלט שלא להעביר ערך לטיוטה (מסיבה כלשהי, למרות שזה כנראה כמעט תמיד לא אמור לקרות), אז זה רק ייצור לנו גם עוד דיונים שאין ממש צורך בהם.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 20:50, 1 בנובמבר 2020 (IST)
  • ההבחנה בין מחיקה להעברה לטיוטה מלאכותית, כי גם ערך מחוק ניתן לשמור בטיוטה. מה שחשוב זה האם הערך במרחב הערכים. אם יש רצון למנוע דיונים חוזרים על ערך שנמחק בשל חוסר חשיבות ואין רצון כזה לגבי ערך שנמחק בשל כתיבה בעייתית כי היא ניתנת לשיפור, אפשר שבהצבעת מחיקה יהיו שלוש אפשרויות: 'למחוק בשל חוסר חשיבות', 'למחוק' ו'להשאיר'. בברכה, גנדלף - 11:31, 11/12/20

התייעצות[עריכת קוד מקור]

אני מתכנן כתיבתם של שני ערכים חדשים בעברית: פשיטה משטרתית לפי הדגם של Police raid ומצוד רחוב משטרתי לפי הדגם של Łapanka. אני מבקש לדעת, אם יש למי מכם/ן הצעה לשם אחר או למקורות בעברית. בברכה. ליש - שיחה 09:07, 29 באוקטובר 2020 (IST)

השם "פשיטה משטרתית" נראה לי תקין. לא היתי משתמש בשם "מצוד רחוב" כי זה נראה לי אלים שלא לצורך. מקורות אין לי. גילגמש שיחה 12:18, 29 באוקטובר 2020 (IST)
ניתן גם "פשיטת משטרה". שווה לפנות במייל לדוברות המשטרה ולבקש את המונחים הנהוגים. Liad Malone - שיחה 12:26, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אין לי דבר מה להגיב בנידון, אבל אני חושב שזה יותר מתאים לדלפק הייעוץ. יאירשיחה 12:33, 29 באוקטובר 2020 (IST)
ליש - לאחר עיון בערך על Łapanka בכמה שפות (בעזרת כלי תרגום, כמובן) נראה לי שהתרגום המתאים לשם הוא "פשיטת רחוב". -- ‏גבי(שיחה | תרומות) 21:31, 1 בנובמבר 2020 (IST)

הסתיימה תחרות "ויקישטעטל" לשנת תש"פ והוכרזו הזוכים. ברכות![עריכת קוד מקור]

סיכום התחרות, פרוטוקול השיפוט ושמות הזוכים והערכים הנבחרים - ברכות לכל המשתתפים (ולזוכים: בן עדריאל - מקום ראשון על הערך יהדות מץ. רבקה ממט - מקום שני על הערך קהילת יהודי גורליצה. הארי פוטר 73 ואבי הראל החולקים את הפרס השלישי על הערכים: קהילת יהודי ברודי וקהילת יהודי לאסק)!

זו ההזדמנות להודות למי שהגתה, יזמה והפיקה בפועל לבדה את כל התחרות המאד-חשובה הזו, ד"ר תהלה הרץ (תלם) ולכל השותפים: המכללה האקדמית הרצוג, מכללת אפרתה, קרן ויקימדיה, תפארת פרומקין חברתנו מבית התפוצות, דוד שי חברי לצוות השיפוט ועמיתנו ד"ר אסף ידידיה. תודה על ההירתמות!

מיזם ויקישטעטל פעיל במשך כל השנה כמוקד ללימוד, שימור ותיעוד של מורשת הקהילות היהודיות בוויקיפדיה העברית. במסגרתו נערכו ונכתבו ערכים רבים. כולם מוזמנים להיות שותפים למיזם עצמו או להגשמת חזונו.

ארשה לעצמי להזכיר גם את דלפק היעץ הפרטי שאני מפעיל לטובת מי שרוצים לקבל מידע מאחד מכרכי פנקס הקהילות שברשותי. מידע זה סייע לכתיבת ערכים רבים על קהילות יהודיות שברובן נכחדו בשנות הזעם של מלחמות העולם. ביקורת - שיחה 14:06, 29 באוקטובר 2020 (IST)

מזל טוב לכל הזוכים! אני מצטער על זה שהיום זו הפעם הראשונה שאני שומע על המיזם הנפלא! מתי התחרות הבאה?קריצה עמד - שיחה 14:28, 29 באוקטובר 2020 (IST)
ברכות לכל התורמים למיזם, ותודה לשופטים שישבו על המדוכה...
עמד, התחרות מתוכננת להיות שנתית. תיפתח כנראה ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה. עדיין עובדים על זה. אבל תוכל כבר בינתיים לעבוד על טיוטה - גם אם התחרות תורחב לפרמטרים נוספים (אני מקווה), הבסיס מתוכנן באותה התבנית. תלם - בואו להצטרף לוויקישטעטל! 17:47, 29 באוקטובר 2020 (IST)
ברכות לזוכים ותודה לכל המשתתפים ולמארגנת. המיזם תורם לוויקיפדיה ערכים בתחום חשוב, שלא רבים עוסקים בו. דוד שי - שיחה 18:57, 29 באוקטובר 2020 (IST)
ברכות לזוכים!דוד צודק בכל מילה ומילה. כל הכבוד למארגני המיזם על היוזמה המבורכת (: Desertboyשיחה • 🎶אם יש בחירות תשים את בפייס, שים בפייס ובטוייטר!🎶 - המשך יום נעים 12:41, 30 באוקטובר 2020 (IST)

האם כוכבי ילדים הם זמרים?[עריכת קוד מקור]

בעקבות הדיון שפתח אורוול בדף השיחה של טיוטת מדיניות המוזיקאים, אני פותח דיון רחב יותר במזנון בנושא: האם כוכבי ילדים הם זמרים? לדעתי, אם כוכב ילדים מופיע בפני ילדים ומוציא דיסק של ההופעה, אז הוא לא בגדר זמר. אם מדובר באישים המוציאים אלבומי שירים לילדים (כמו אורנה ומשה דץ), אז זה משהו אחר.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:00, 29 באוקטובר 2020 (IST)

מתייג את קפקא, PurpleBuffalo‏, Shaun The Sheep, Lostam, Shayshal2 (מוזיקה ישראלית)‏, Yair M, גאנדולף (ראפ, רוק), Little Savage, Alon112, TalyaNe‏, ארז האורז, yiftaa, עומר20, פיטר פן, ס.ג'יבלי, איתמראשפר (יצירה והפקה של מוזיקה), נרשמתי כמה פעמים!!, Eran D, מר בונד 007 בעלי הידע במוזיקה המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:00, 29 באוקטובר 2020 (IST)
יובל המבולבל לא זמר, הדוד חיים לא זמר, ורונית הליצנית אף היא לא זמרת. מסכים מאוד Nirvadel - שיחה 18:25, 29 באוקטובר 2020 (IST)
זמרים או שחקנים, זה לא כל כך משנה. השאלה מה הקשר השאלה? GHA - שיחה 18:42, 29 באוקטובר 2020 (IST)
GHA, זה נשאל כי נטען שצריך להתייחס אליהם במדיניות המוזיקאים גם כן.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:57, 29 באוקטובר 2020 (IST)
הזלזול הנורא שנעשה בכוכבי ילדים והקביעה לפיה הם אינם מוזיקאים / זמרים מרתיחים. יובל המבולבל חתום על כמה מהלהיטים הגדולים ששגורים בפיהם של הילדים הקטנים, בין אם זה שיר הנושא שלו ובין אם זה "בלון גדול בלון קטן". יש לו אפילו אלבום אוסף שנקרא "מיטב השירים". עצם העובדה שזה מתייחס לילדים או שלא מדובר ב"קן לציפור" של ביאליק לא הופך את זה לפחות שירה. יובל המבולבל הוא אחד הזמרים-יוצרים המוצלחים ביותר בארץ, יש לו ארבעה אלבומי פלטינה ושני אלבומי זהב (הישג משמעותי שאין אפילו לחלק מ"הזמרים של הגדולים"). נתוני המכירות, ההשתייכות לאקו"ם, ועוד מדדים רבים אחרים מראים שהוא ויתר כוכבי הילדים שעוסקים בשירה (הדוד חיים / רינת גבאי וכו') הם ללא כל צל של ספק זמרים ולכן ראוי שיבחנו לפי אותה מדיניות מוזיקאים ככל שזאת תתקבל. אורוול - שיחה 19:53, 29 באוקטובר 2020 (IST)
"בין הזמרים-יוצרים המוצלחים ביותר בארץ"? בוא נרגיע. כפי שאמרתי בדף השיחה של המדיניות, יש כוכב ילדים ויש זמר. לטייטל של "כוכב ילדים" ולטייטל של "מוזיקאי" יש מדדים שונים לגמרי. זה שיובל המבולבל זימר כמה שירים חמודים לילדים (במסגרת עבודתו ככוכב ילדים, כמובן), לא הופך אותו ל"אחד מהזמרים-יוצרים המוצלחים ביותר בארץ" (ואני לא מזלזל, חלילה - בתור אחד שבעצמו חיבב אותו בילדותו). ה"קריירה המוזיקלית" שלהם בטח ובטח לא תמדוד את חשיבותם, אלא הקריירה שלהם ככוכבי ילדים מצליחים, אם זה סדרות טלוויזיה וסרטים בכיכובם, DVDs שהוציאו, הצגות ומופעים שהופיעו בהם וכל הצלחה כזו או אחרת. לעומת זאת, יש את אורנה ומשה דץ, שהוציאו אלבומי אולפן והשתתפו באירוויזיון, או את רינת גבאי, שגם הוציאה אלבומים והכניסה שירים למצעדי פזמונים. לסיכום, המקיסט אמר את זה בדף השיחה - לכלול אותם במדיניות פשוט יגחיך את ויקיפדיה העברית. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים להתרכז בו בשביל לשפר את המדיניות.
באותה העת, אני חושב שהגיע הזמן שייכתב הערך כוכב ילדים, למען הדגשת ההבדל הגדול. יאירשיחה 20:16, 29 באוקטובר 2020 (IST)
יאיר, איך היית מגדיר אמן שיש לו ארבעה אלבומי פלטינה, שני אלבומי זהב וקהל מעריצים אדוק כמעט בכל בית בישראל אם לא כאחד הזמרים-יוצרים הבולטים ביותר בארץ? מה הוא האלבום הראשון שלו, "יובל המבולבל", שנמכר כדיסק בחנויות כגון כלי זמר אם לא אלבום אולפן? מה זה אלבום "מיטב השירים" שלו אם לא אלבום אוסף (כיאה לזמרים גדולים)? עצם זה שקהל היעד שלו הוא ילדים, לא אומר שהוא לא זמר. עצם זה שהוא עוסק בדברים אחרים מלבד קריירת השירה, לא אומר שהוא לא זמר. כל להיט של יובל המבולבל, גם להיטים כמו "בלון גדול בלון קטן", מולחן, מעובד ומופק באופן דומה לשירים של אמנים אחרים - אם זה לא היה קליט, זה לא היה להיט. זמר זה לא רק אירוויזיון או מצעדי פזמונים ברדיו או הופעות בקיסריה. זמר זה כל אדם שעיסוקו המרכזי הוא שירה - יש רבים נוספים שעוסקים במלאכה כל אחד בדרכו, אך גם זמר רחוב הוא בסוף זמר. וכן, בוודאי שגם כוכב ילדים שעוסק בשירה הוא זמר. אם הולכים על ההגדרה של האקדמיה, אין ספק שגם יובל המבולבל ושאר כוכבי הילדים עונים עליה. אם זה הולך כמו זמר, נראה כמו זמר ושר כמו זמר, זה זמר. אורוול - שיחה 23:30, 29 באוקטובר 2020 (IST)
לא קשור ולא יועיל, אבל מהיכן האסמכתא לכך שיש לו ארבעה אלבומי פלטינה ושני אלבומי זהב? בנוגע לשאלתך, פשוט מאוד - הייתי מגדיר אותו כאחד מכוכבי הילדים הבולטים ביותר בארץ (אם לא ה-). תשאל את כל ה"קהל מעריצים האדוק" שלו, זה מה שהוא יענה לך.
בכל מקרה, זמרים לא זמרים, זה ממש לא משנה וחבל לבזבז על זה דיון, הערכים האלו לא ייפגעו מהמדיניות הזו ואנחנו מבזבזים זמן על הדברים שלא צריך לבזבז עליהם אותו. לכוכבי ילדים מוצלחים, יש כמה "להיטים", אצל יובל המבולבל לדוגמה הבולטים אלו הדרך שלי, בלון גדול בלון קטן ושיר הפתיחה, מספר אלבומים שאף זכו לתארי מכירות כפי שאמרת וכו', והסעיף היחיד שהם לא ממש יכולים לעמוד בו זה הפרס (מי יודע, אולי כמה מהם כן). אז בשביל מה לבזבז זמן שווא אם אנחנו יודעים שהערכים האלו לא ייפגעו? מבחינה טכנית, אם המדיניות תכלול או לא תכלול את כוכבי הילדים, זה לא ישנה כלום. יאירשיחה 23:35, 29 באוקטובר 2020 (IST)
אסמכתא. אגב, מדובר בכתבה ישנה מ-2012, לא אתפלא אם מאז עוד כמה אלבומים שלו התווספו לרשימה.
אחזור על מה שכתבתי בדף השיחה של הטיוטה: כדי שהצעת מדיניות חדשה תוכל להחליף מדיניות קיימת היא צריכה להיות ברורה, מקיפה ו"בלי חורים" - כזאת שאפשר להסתכל עליה ולהבין בקלות על מה היא חלה ועל מה לא, מה מותר ומה אסור. הצעה שלא מכילה את כל התחומים בהם היא מתיימרת לעסוק, היא הצעה לקונית או עם פגמים מהותיים, ובטח שהיא איננה יכולה לשמש תחליף מדיניות קיימת. ברורה דיה לכולם חשיבותם של יובל המבולבל, הדוד חיים ושאר כוכבי הילדים הגדולים (שכפי שציינת, ההצעה לא תשפיע עליהם), אך המדיניות המוצעת כן עלולה להכתיב את גורלם של כוכבי ילדים קטנים יותר שחשיבותם אולי לא ברורה במבט ראשון (דוגמה לכך היא כוכב הילדים אופק כהן שברגעים אלו ממש מתנהל דיון חשיבות לגביו). לכן דווקא כן משנה אם כוכבי הילדים יכללו במדיניות או לא. אורוול - שיחה 16:44, 30 באוקטובר 2020 (IST)
מסכים שמדיניות צריכה להיות מקיפה, השאלה אם זה משהו רלוונטי לנושא ולמדיניות.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:40, 30 באוקטובר 2020 (IST)
מה עניין שמיטה להר סיני? יורם ארבל הוציא אלבום ואף הגיע לראש מצעד הפזמונים. האם זה הופך אותו לזמר? או שמא הוא שדר ספורט, שבנוסף הוציא אלבום? כוכבי ילדים צריכים להמדד ע"פ הקריטריונים הרלוונטיים לז'אנר שלהם. אם הם גם הוציאו אלבום, איזה יופי. אבל הם עדיין, בראש ובראשונה כוכבי ילדים. Eladti - שיחה 21:05, 31 באוקטובר 2020 (IST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

תודה לכל המגיבים. כדי שנוכל להמשיך הלאה במדיניות בכיוון הרצוי אני מעוניין לשאול: האם אתם חושבים שצריך סעיף בנושא במדיניות? מתייג את המשתמשים שהגיבו קודם- Nirvadel, GHA, יאיר, אורוול, Eladti.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 15:39, 2 בנובמבר 2020 (IST)

לא. Eladti - שיחה 15:45, 2 בנובמבר 2020 (IST)
לא יועיל כלל וכלל. יאירשיחה 15:46, 2 בנובמבר 2020 (IST)
לעניות דעתי כוכבי ילדים הם קטגוריה נפרדת לחלוטין. לא נכון לערבב ביניהם. GHA - שיחה 17:23, 2 בנובמבר 2020 (IST)
יש לי רעיון אחר, מקיסט: בוא נעצור את החקקקת. ההגדרה שלך ושל יאיר ל"זמר" היא מעוותת, ומוכיחה באופן חד משמעי כי אי אפשר להטיל מדיניות כל כך מכלילה על מקרים פרטניים. זה רק ירחיק עורכים, זה רק ייפגע במרחב הערכים וזה רק יבזבז את זמנה היקר של הקהילה. אין שום טעם בעקרונות וקווים מנחים לכל דבר, הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה ולווסת את ההכללות הקיצוניות הללו. אני מתנגד, באופן נחרץ, לאידאולוגיית ההכללה ולגישת "לא אוכל ולא שותה", אבל זה לא בהכרח אומר שהמדיניות הנוקשה אותה אתה מבקש ליצור במדיניות זו, יחד עם שלל הצעות נוספות כמו זו של הארי, ל"אנשי ניו-מדיה", תאזן את המצב ותעזור. אתה גוזר את דינם של עשרות ערכים עוד בטרם נכתבו, ופוגע בעקרון ה"חופשית" של האנציקלופדיה. הינה, קח כדוגמה את מדיניות הפורנו המזעזעת איתה אנחנו תקועים מאז 2005. אם ויקיפדיה העברית שרדה כבר 15 שנים בלי ההצעה שלך, היא תשרוד 15 שנים נוספות בלעדיה. אבל איתה, יכול להיות שהיא תשרוד פחות. מו סיזלאקהטברנה 18:56, 2 בנובמבר 2020 (IST)
מו סיזלאק, הסעיף (היחיד) הקיים עכשיו בנושא גרוע עוד יותר, ומדבר רק על אלבום אחד. מוטב שתהיה מדיניות קפדנית ומקיפה מאשר סעיף אחד כללי שבעצמו פוסל כל כך הרבה מקרים נוספים.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 19:02, 2 בנובמבר 2020 (IST)
מקיסט, עד עכשיו היה תחום אפור נרחב. לא צריך לגעת בכל נקודה ונקודה, אין רע בדיונים פרטניים. רוצה לטפל בבעיה? סבבה, בוא נבטל לחלוטין את המדיניות. אני בעד. מו סיזלאקהטברנה 19:45, 2 בנובמבר 2020 (IST)
מצעדים ופרסים הם לא סתם עוד נקודה. הבעתי בעבר את התמיכה שלי בהסרת הסעיף הנ"ל בדיון נפרד. כמו שיצא לך לראות לשנינו גישות שונות בכמה וכמה דברים בוויקיפדיה, אז אנחנו כנראה נסכים שלא להסכים כאן כי אני מאמין שצריך מדיניות בנושא ולא לפתוח דברים לדיון (חופש ביטוי זה טוב ויפה אבל תמיד טוב שיש סף מוגדר שפותר לנו לא מעט ספקות ודיוני חשיבות, בעיקר במקרים לא כאלה מובנים מאליהם כמו זמר של להיט אחד או מועמדויות לפרסים כלשהם).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 19:55, 2 בנובמבר 2020 (IST)
בהנחה שהנתונים של אורוול נכונים, ויובל המבולבל אכן הוציא שני אלבומי זהב וארבעה אלבומי פלטינה, אני לא רואה דרך אחרת להתייחס אליו מאשר כאל מוזיקאי. אולי ההגדרה של זמר לא מדויקת, אך אם המדיניות עוסקת במוזיקאים (ולא רק בזמרים), אין ספק שהיא צריכה לחול גם על כוכבי ילדים. ‏Guycn2 · ☎‏ 01:21, 3 בנובמבר 2020 (IST)
@Guycn2, המדיניות כוללת זמרים ולהקות. לא "מוזיקאים". ראה כאן. יאירשיחה 08:32, 3 בנובמבר 2020 (IST)

קהילת יהודי X או יהדות X[עריכת קוד מקור]

יש בויקיפדיה מספר לא מועט של דפים המתחילים ב"קהילת יהודי", ומספר עוד יותר לא מועט של דפים המתחילים ב"יהדות". זה בעיה שצריך לתקן? (ואם כן, איזה צורה נכונה?) או שבכוונה אלה נקראים כך ואלה נקראים כך? אם זה בכוונה - מה הכלל הקובע את שם הערך? עמד - שיחה 12:28, 30 באוקטובר 2020 (IST)

בעד "קהילת יהודי x" מתייג את בעלי הידע ביהדות ויקי4800 - שיחה 14:40, 30 באוקטובר 2020 (IST)
נשמע שקהילת יהודי X מתאים עבור איזור קהילתי קטן כמו שכונה או עיר, ויהדות X מתאים עבור מדינות. Mod - שיחה 14:48, 30 באוקטובר 2020 (IST)
לדעתי, לא רק עבור מדינות, אלא גם עבור איזורים. הארי פוטר 73 ~ שיחה ~ הטילדה הרביעית 17:18, 30 באוקטובר 2020 (IST)
בעד "יהדות X", נשמע לי יותר טוב.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 18:39, 30 באוקטובר 2020 (IST) במבט שני ראיתי את התגובה של Mod, והיא יותר נכונה לדעתי. יהדות X היא מונח שאכן מתאים רק למדינות, וזה אכן מה שחשבתי עליו במקור, אבל אם מדובר גם על יישובים, "קהילת יהודי X" מתאים יותר למקרים כאלה. אז תלוי מה המקרה.המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 23:48, 30 באוקטובר 2020 (IST)
כמו @Mod. חזרתישיחה 23:27, 30 באוקטובר 2020 (IST)
רק מדינות או גם ערים שהיו בהם קהילות גדולות (למשל יהדות מץ, יהדות קרקוב, יהדות בקאו, יהדות מוסקבה‎, ועוד רבים). בכל מקרה, לפי זה צריך לשנות את שמם של ערכים רבים שמדברים על ערים קטנות ובכל זאת מתחילים ב"יהדות", למשל יהדות סנקי, יהדות צחינוואלי, יהדות מוינשט, יהדות אלבה יוליה‎). יש גם הרבה קהילות שיש להסתפק האם הם מספיק גדולות בשביל להקרא "יהדות עיר פלונית" וצריך לערוך עליהם דיון פרטי. עמד - שיחה 19:56, 31 באוקטובר 2020 (IST)
יותר קל לקבל החלטה גורפת על "קהילת יהודי עיר פלונית" ו"יהדות מדינה פלונית". אבל הרשו לי להציע בעיה, ופתרון אחר.
"הקהילה" היא ממסד כלשהו, ולכן "הקהילה היהודית במוינשט" (למשל) ידבר על הקהילה המאורגנת ולא על היהודים שפעלו במוצהר או שלא במוצהר מחוץ לקהילה, וזה פספוס. מצד שני "יהדות מוסקבה", הגם שמדובר בעיר גדולה, אינה נבדלת מיהדות רוסיה הכללית בהגדרת יהדותה ולכן (בניגוד ליהדות של מדינה כלשהי, שבדרך כלל צברה מאפיינים משלה) השם הזה לא מתאים.
בוויקיפדיות זרות יש שני מבני שם אחרים (גם למדינות שלמות): היסטוריה של היהודים בליטא (במקום אצלנו יהדות ליטא) או יהדות בפראג (במקום יהדות פראג אצלנו). מהסתכלות חפוזה - בוויקיפדיה האנגלית לא מבחינים בין מדינות לערים ומשתמשים באופן גורף במבנה הראשון, ובוויקיפדיה הגרמנית משתמשים בראשון עבור יהדות של מדינה שלמה, ובשני עבור יהדות מקומית בעיר מסוימת. ביקורת - שיחה 22:19, 31 באוקטובר 2020 (IST)
סליחה על זה שאני קשה הבנה ולא הבנתי איפה יש בדבריך פתרון. בינתיים ראיתי רק שהצעת בעיה נוספת.קריצה עמד - שיחה 22:22, 31 באוקטובר 2020 (IST)
התקיימו על כך לא מעט דיונים בעבר (למשל), ונדמה לי שבעבר אף הועברו כל הדפים לצורה "יהדות X". מאז, נוצרו הרבה דפים חדשים בצורה "קהילת יהודי X", היות שזו הצורה שמעדיפה תלם וכך היא מדריכה את תלמידותיה הכותבות ערכים.
לדעתי עדיף בהרבה "יהדות X", אבל אני מוכן לקבל גם את החלוקה שהוצעה בין מדינות וקהילות חשובות (למשל ערים גדולות) לבין עיירות קטנות.
נ"ב: יש גם צורה שלישית: הקהילה היהודית בלבוב, הקהילה היהודית באמסטרדם ועוד. בן עדריאלשיחה • י"ד בחשוון ה'תשפ"א 23:08, 31 באוקטובר 2020 (IST)
הדיון שבן עדריאל קישר אליו נגמר ללא מסקנה ברורה, וגם בדיון הנוכחי עלו כמה דעות ולא יצאה מסקנה ברורה. מן הסתם הוותיקים יודעים טוב יותר ממני איך מגיעים להכרעה. הצבעה בפרלמנט? עמד - שיחה 13:07, 2 בנובמבר 2020 (IST)
שלום לכולם. ראשית חשוב לי להדגיש שאני לא מעדיפה באופן ברור את "קהילת יהודי X", אלא פותחת ערכים תחת כותרת זו כי זו בעיניי האופציה המתאימה ביותר מבין המקובלות. החיסרון שלה הוא זה שביקורת ציין: קהילה משמעה התארגנות ממוסדת, ואנו כוללים בערכים הללו את כל בני העיר ממוצא יהודי. מצד שני, יש שני יתרונות לצורה זו: (א) היא כבר מקובלת בציבור כהגדרה לקבוצת היהודים שהתגוררו באזור מסוים בתפוצות, ללא קשר להתאגדויותיהם (אולי בעקבות השימוש בצורה זו בבית התפוצות) - אז אולי המושג קצת הוטה ממשמעותו המקורית, ואפשר להשתמש בו; (ב) היא עדיפה על פני צורת "יהדות X" - שיוצרת את הרושם המטעה שיש לכל עיר ועיירה "יהדות" משלהם, שהערך עוסק בה (ולא ביהודים).
כך ששתי הצורות מטעות, אבל ההטעיה בצורת "קהילת יהודי X" לכאורה קטנה יותר.
לאור זאת יכול להיות שעדיף ללכת לכיוון הפשוט והעובדתי ביותר, "יהודי X" (או "היהודים בX"). החיסרון של צורה זו: קצת טכני מדי, עובדתי ויבש - בניגוד ל"קהילה" שמתאים לעתים יותר ככותרת לערך.
אבל היתרון הבולט של צורה זו הוא בכך שהיא מתאימה לכל ערך שהוא, ואף לערכים על יבשת, אזור או מדינה. האחידות חשובה מאוד, ואם נבחר בצורה זו היא תהיה מובנת ביותר לקורא.
בשולי הדברים הערה על האפשרות "היסטוריה של היהודים בX": צורה זו גם אינה מתאימה לכל הערכים, שהרי פעמים רבות אנו מתייחסים גם לקורות הקהילה כיום. נראה לי חשוב שנבחר צורה שתתאים לכל הערכים הקשורים ליהודים בתפוצות. אחרת הקורא עשוי להתבלבל ולחשוב שהערך על "קהילת יהודי ריבנישקי" עוסק בארגון הממוסד שהיה בקהילה, ו"יהדות ורשה" עוסק במנהגים היהודים המיוחדים שהתפתחו בה, ו"היסטוריה של היהודים בקרקוב" עוסק בעבר - וצריך לחפש את הערך שמדבר על היהודים שמתגוררים בה כיום.
סליחה על האריכות הרבה... הקדשתי לזה מחשבה רבה מאז הדיון האחרון שמלפני שנתיים . תלם - בואו להצטרף לוויקישטעטל! 10:11, 3 בנובמבר 2020 (IST)
בעד הצעתה של תלם, "יהודי X". "היהודים בX" זו צורה מוזרה ולא מקובלת. עמד - שיחה 10:19, 3 בנובמבר 2020 (IST)
גם אני מעדיפה מביניהם את "יהודי X". הוספתי בסוגריים את "היהודים בX" כיוון שנראה לי שיש ויקיות שהנוסח הזה מקובל בהן. נראה לי שאם נשתמש בצורה זו ("יהודי X") לכל הסוגים - יבשת, מדינה, אזור, עיר או עיירה - היא אכן עדיפה על פני האחרות. תלם - בואו להצטרף לוויקישטעטל! 11:20, 3 בנובמבר 2020 (IST)

רעידת האדמה ב"איזמיר" 30 אוקטובר 2020[עריכת קוד מקור]

היום התרחשה רעידת אדמה הרסנית שמוקדה בים האגאי בתחום המים הטריטוריאליים של יוון, אך עיקר ההרס והנפגעים הוא כנראה באיזמיר טורקיה, והדיווחים בתקשורת מתמקדים בה. זאת כי מוקד רעידת אדמה קרוב לעיר הזו הרבה יותר ממרכזים עירוניים גדולים ביוון, גם אם המוקד קרוב מאד לאי יווני בים האגאי בשם Karlovásion (אינני יודע עדיין כיצד מבטאים את שמה). בערך שייכתב אודות רעידה זו יש לכתוב רע"א ביוון, או באיזמיר טורקיה? באתר הרשמי של המכון הגאולוגי האמריקאי השם של רעידת האדמה הוא על שם האי היווני (נשמע מוכר? ). אשמח לשמוע דעות. Ronavni - שיחה 18:09, 30 באוקטובר 2020 (IST)

נראה שהוויקיפדיה היוונית קראה לכך "רעידת האדמה בסאמוס", אבל נראה שכל הוויקיפדיות האחרות, כולל הטורקית, הלכו בכיוון של "רעידת האדמה בים האגאי". נראה לי שזה שם הולם במקרה הזה. Mbkv717שיחה • י"ג בחשוון ה'תשפ"א • 19:22, 31 באוקטובר 2020 (IST)
כן זה שם טוב. רק לא לשכוח את תקן השם הכולל שנה ולכן רעידת האדמה בים האגאי (2020). בורה בורה - שיחה 03:42, 1 בנובמבר 2020 (IST)
אני מציע להמתין כמה ימים לפני כתיבת הערך. זה ייתן פרספקטיבה ויותר נכון אנציקלופדית. לעולם לא נצליח להתחרות באתרי חדשות, ואין צורך. בברכה, דני Danny-w - שיחה 14:19, 1 בנובמבר 2020 (IST)

מדיניות לגבי פירוט יתר[עריכת קוד מקור]

היה זכור לי שקראתי שמקובל אצלנו, לגבי ציון בני משפחה, לציין רק מספר ילדים ולא את שמותיהם, כאשר מציינים בשמם רק קרובי משפחה בעלי חשיבות אנציקלופדית בפני עצמם. נדמה לי גם שהיה דיבור על לציין זוגיות רק לאחר נישואין, אבל אני פחות בטוח לגבי זה.
חיפשתי על זה מידע במדריכים שלנו ולא מצאתי. אם יש מקום בו זה מצוין ופספסתי, אז יופי, אבל למעשה בכל אופן חשבתי שיכול להיות מועיל להוסיף לויקיפדיה:מדריך לכתיבת ערכים, בו אחד מתתי הפרקים הוא "מה ערך צריך לכלול", גם תת-פרק נוסף בנושא "מה ערך לא צריך לכלול". חשבתי שכדאי לאסוף שם מספר דוגמאות נפוצות לפירוט-יתר שלא מקובל.
אשמח לקבל הסכמת רוב למספר דוגמאות שלדעתי מקובלות, לצד הצעות האם המיקום שהצעתי להכליל אותן הוא המתאים ביותר או שאולי עדיף מיקום אחר, וכן אשמח לרעיונות לדוגמאות נפוצות נוספות.
אז חוץ מעניין בני המשפחה שכבר הזכרתי, חשבתי שכדאי להתייחס גם לתופעת הניים-דרופינג שנפוצה מאוד בערכים יח"צניים - אולי לכתוב שרשימת-לקוחות של חברה היא פירוט יתר (ובמקום זה לכתוב תיאור כללי, למשל, שמדובר בחברות בולטות/מגוונות בישראל/תחום הטכנולוגיה וכדומה), וכנ"ל רשימות נרחבות של בעלי תפקידים בחברה.
בנוסף אני לא מצליח לחשוב על מקרה בו פרק "חזון" - גם הוא תופעה יח"צנית נפוצה - יהיה אנציקלופדי (אם מדובר בחברה כמו אפל המידע כבר יהיה בפרקי "היסטוריה" או "מותג" וכדומה).
אשמח לרעיונות ולדעתכם איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 23:52, 31 באוקטובר 2020 (IST)

ויקיפדיה:מדריך לעיצוב דפים/ביוגרפיות: "בערך על אדם נהוג לציין את שם בן או בת זוגו, עיסוק ומספר ילדים. את שמות הילדים נהוג לציין רק כאשר הם ידועים בזכות עצמם." Dovno - שיחה 00:03, 1 בנובמבר 2020 (IST)
Dovno, אין ספק שאתה אנציקלופדיה בנושא אנציקלופדיות תודה רבה. עם זאת, חשבתי לבנות פרק שלא עוסק בהכרח בביוגרפיות ואשמח להתייחסות גם לכיוונים האחרים שהעלתי איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 00:06, 1 בנובמבר 2020 (IST)
זה רעייון טוב. ניים דרופינג בהחלט מאפיין כתיבה שיווקית. כנ"ל רשימת בעלי תפקידים שחורגת מעבר לתפקידים הבכירים ביותר. כמובן שאין מקום ל"חזון" באנציקלופדיה. החברה או העמותה מה שזה לא יהיה יכולים להסתפק באתר האינטרנט שלהם כדי לפרט על חזונם. גילגמש שיחה 04:26, 1 בנובמבר 2020 (IST)
שמות לקוחות של חברה זה לפעמים מיותר אבל לא ניים דרופינג. ניים דרופינג זה לכתוב "מיוצג על ידי משרד פלוני המייצג בין היתר גם את שלמה ארצי". ביקורת - שיחה 11:57, 3 בנובמבר 2020 (IST)
על פי הכללים שלו (והנהגים שלנו) - רושמים על זוגיות, לא רק בעת נישואין (אלא גם ידועים בציבור). וכן אם רושמים כמה ילדים או נכדים (כגון - אם יש עליהם ערך), נהוג לרשום את שמות יתר הילדים/נכדים (אך לא כערך חסר, אם לא מגיע להם ערך - אלא כטקסט רגיל). דרור - שיחה 00:35, 8 בנובמבר 2020 (IST)
לא מדויק (למיטב ידיעתי). גם אם מציינים שמות ילדים בעלי חשיבות אנציקלופדית בפני עצמם אין לציין את שמות שאר הילדים (אלא רק את מספרם). Dovno - שיחה 12:49, 8 בנובמבר 2020 (IST)
בכך אנחנו מטעים את הקורא - לדוגמא היפותית - אם לאבנר אין ערך ולנועה אין ערך - "לבנימין נתניהו שני בנים ובת - יאיר נתניהו". - הקורא יכול "בטעות" לחשוב שטעינו ולתקן ל"בן אחד". ולכן עדיף: "לבנימין נתניהו שני בנים ובת - יאיר נתניהו, אבנר נתניהו, ונועה נתניהו" (מהניסוח הנוכחי של הערך - לא ידעתי על קיומה של נועה. כתוב "לבנימין נתניהו שני בנים." דרור - שיחה 11:07, 19 בנובמבר 2020 (IST)
Deror avi, "זוגיות" זה די מה שמתואר בציטוט שסיפק דובנו למעלה (שחשבתי להעתיק אותה לפרק המתוכנן, ואולי לתייג את משתתפי הדיון לאחר שאכתוב את מה שחשבתי בהתאם לכל החידודים). על פניו מה שכתבת סותר את מה שכתוב בויקיפדיה:מדריך לעיצוב דפים/ביוגרפיות (גם אם כתוב "נהוג" אמנם), ואני לא בטוח איך להתייחס לזה. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 12:23, 10 בנובמבר 2020 (IST)
לאחר משוב מדרור הגעתי למסקנה שהנושא הזה לא בשל עדיין לגמרי ואני אשים אותו בבוידעם לעת עתה. אם יצטברו רעיונות נוספים בהקשר של "פירוט יתר" אנסה לגבש זאת מחדש. איש השום (Theshumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 22:22, 19 בנובמבר 2020 (IST)

ויקילדת - ציון יום הולדת לדף משתמש\ת[עריכת קוד מקור]

שלום. יש לי הצעה: לציין (בדף ייעודי?) את יום ההולדת של דף המשתמש במיזם. אם למשל משתמש מסוים חוגג ויקילדת 3 שנים - אז הדבר יצוין בדף ייעודי, וכל העורכים יוכלו לאחל לו ויקילדת שמח. זו גם תהיה הזדמנות טובה (פעם בשנה) להודות לתרומות של העורך, לציין ערך מיוחד שערך או כל תרומה אחרת שביצע. הרעיון הוא שפעם בשנה נוכל להכיר תודה לעורכים ולחגוג את עצם קיומם במיזם. התגובות צריכות להיות באווירה חיובית בלבד (יש מספיק פלטפורמות אחרות לביקורות). אני סבורה שהדבר יגביר את האווירה הטובה במיזם, ויפחית את תרבות הקונפליקט הפושה במחוזותינו. מה דעתכם? דוג'רית - שיחה 13:50, 2 בנובמבר 2020 (IST)

אחלה רעיון. (אין לי מושג איך מיישמים, אבל אחלה :) )Eladti - שיחה 13:52, 2 בנובמבר 2020 (IST)
רעיון נהדר וחיובי. Hello513 - שיחה 13:53, 2 בנובמבר 2020 (IST)
אני בעד, אשמח לעזור במידת הצורך Desertboyשיחהאם יש בחירות תשים את זה בפייס, שים בפייס ובטוייטר! - המשך יום נעים 13:55, 2 בנובמבר 2020 (IST)
יש את ויקיפדיה:שער הקהילה/לוח אירועים אולי אפשר לעשות משהו דומה, השמח לעזור כמה שהוכל. ויקי4800 - שיחה 15:54, 2 בנובמבר 2020 (IST)
למה לציין את יצירת דף המשתמש ולא את תאריך ההרשמה של החשבון? אינג. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 09:48, 3 בנובמבר 2020 (IST)
כן, תאריך ההרשמה של החשבון זה התאריך הראוי לציון. אין לי מושג איך לעשות דבר כזה. אם יש פה מישהו שיודע ורוצה לעזור - זה יהיה מצוין. דוג'רית - שיחה 10:44, 3 בנובמבר 2020 (IST)
כמוכן, אני רוצה לציין את המובן מאליו: יום ההולדת שלי לא מופיע בלוח האירועים. אני לא מתכוון שגם פרטים אחרים עלי יופיעו שם, ואני מתאר לעצמי שאני איני היחיד. מעבר לכך, כדאי לשנות את השם של לוח האירועים ללוח ימי הולדת, כדי שתוכנו יהיה ברור. Tzafrir - שיחה 11:41, 3 בנובמבר 2020 (IST)

שאלה לגבי תבנית איחוד[עריכת קוד מקור]

שלום חברים, אני מעוניינת להעלותש שאלות טכניות בעקבות אירוע שקרה לבוגרת של קורס עריכה שהדרכתי בעבר, ושאשמח ללמוד ממנו בעצמי:

הבוגרת הנ"ל כתבה ערך. עורך אחר הציב עליו תבנית איחוד, והציע לאחדו עם ערך אחר. בעקבות כך התפתח דיון, שבו היה רוב למתנגדים לאיחוד. כבר חלף למעלה משבוע מרגע הצבת תבנית האיחוד. על פניו, לפי המדיניות בנושא, נראה שניתן כעת להסיר את התבנית. השאלות שעלו בהקשר זה:

  • האם נכון שניתן כבר להסיר את התבנית?
  • אם כן - מי רשאי/ אמור לעשות זאת?

הרבה תודה מראש, Shai-WMIL - שיחה 15:59, 2 בנובמבר 2020 (IST)

אפשר להסיר את התבנית וכל אחד רשאי לעשות זאת. מי שעדיין חושב לאחד יכול לפתוח הצבעה בעניין. בהצלחה, דרדקשיחה • ט"ו בחשוון ה'תשפ"א • 16:04, 2 בנובמבר 2020 (IST)
דרדק צודק. אם לאחר שבוע לא התגבש רוב לאיחוד אפשר להסיר את התבנית. כל אחד רשאי להסיר את התבנית הזאת במקרה כזה. גילגמש שיחה 16:15, 2 בנובמבר 2020 (IST)
דרדק וגילגמש, תודה רבה על התשובות המהירות והמועילות! בברכה, Shai-WMIL - שיחה 17:06, 2 בנובמבר 2020 (IST)
אחדד אפילו יותר: לפי הנהלים אפילו לא צריך ממש רוב שיתנגד לאיחוד. מספיק שיש שני מתנגדים כדי שאי אפשר יהיה לאחד ללא הצבעה (כלומר, גם אם 20 יתמכו באיחוד מול שני מתנגדים אי אפשר יהיה לאחד בלי הצבעה על כך). אז לאחר כשבוע דיון, אם גם יש רוב לאיחוד וגם לא יותר ממתנגד אחד - אז אפשר לבצע את האיחוד. אחרת, מסירים את התבנית והרוצים בכך יוכלו לפתוח הצבעה. Dovno - שיחה 17:40, 2 בנובמבר 2020 (IST)
לפעמים יש דיונים שמתקיימים למעלה מחודש, ואין באמת מתנגדים (במקרה הזה היה מזל שמישהו דיבר על כך). כאשר יש 2 מתנגדים ומעלה, ניתן להסיר את התבנית. PRIDE! - שיחה 19:38, 6 בנובמבר 2020 (IST)