רשימת חברי הכנסת העשרים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל ישראל
ערך זה הוא חלק מסדרת
ממשל ופוליטיקה של ישראל

חברי הכנסת ה-20 נבחרו ב-17 במרץ 2015 והושבעו ב-31 במרץ 2015.

חברי הכנסת[עריכת קוד מקור | עריכה]

מפלגה שם
ליכוד (30) בנימין נתניהו
גלעד ארדן
יולי אדלשטיין
ישראל כץ
מירי רגב
זאב אלקין
יריב לוין
בני בגין
צחי הנגבי
יובל שטייניץ
גילה גמליאל
אופיר אקוניס
דוד ביטן
חיים כץ
ז'קי לוי
יואב קיש
ציפי חוטובלי
דודי אמסלם
מיקי זוהר
ענת ברקו
איוב קרא
נאווה בוקר
אבי דיכטר
אברהם נגוסה
נורית קורן
ירון מזוז
אורן חזן
שרן השכל
אמיר אוחנה
יהודה גליק
המחנה הציוני (24) יצחק הרצוג
ציפי לבני
שלי יחימוביץ'
סתיו שפיר
איציק שמולי
עמר בר-לב
יחיאל בר
עמיר פרץ
מירב מיכאלי
איתן כבל
מנואל טרכטנברג
אראל מרגלית
מיקי רוזנטל
רויטל סויד
יואל חסון
זוהיר בהלול
איתן ברושי
מיכל בירן
נחמן שי
קסניה סבטלובה
איילת נחמיאס-ורבין
יוסי יונה
אייל בן ראובן
יעל כהן-פארן
הרשימה המשותפת (13) איימן עודה
מסעוד גנאים
ג'מאל זחאלקה
אחמד טיבי
עאידה תומא סלימאן
עבד אל-חכים חאג' יחיא
חנין זועבי
דב חנין
טלב אבו עראר
ג'ומעה אזברגה
יוסף ג'בארין
אוסאמה סעדי
עבדאללה אבו מערוף
יש עתיד (11) יאיר לפיד
יעל גרמן
מאיר כהן
יעקב פרי
עפר שלח
חיים ילין
יואל רזבוזוב
קארין אלהרר
עליזה לביא
מיקי לוי
אלעזר שטרן
כולנו (10) יואב גלנט
אלי אלאלוף
מייקל אורן
רחל עזריה
טלי פלוסקוב
יפעת שאשא-ביטון
אלי כהן
רועי פולקמן
מירב בן-ארי
אכרם חסון
הבית היהודי (8) נפתלי בנט
אורי אריאל
איילת שקד
אלי בן דהן
ניסן סלומינסקי
מוטי יוגב
בצלאל סמוטריץ'
שולי מועלם-רפאלי
ש"ס (7) יצחק כהן
יעקב מרגי
דוד אזולאי
יואב בן צור
יצחק וקנין
יגאל גואטה
מיכאל מלכיאלי
ישראל ביתנו (5) סופה לנדבר
חמד עמאר
רוברט אילטוב
עודד פורר
יוליה מלינובסקי
יהדות התורה (6) יעקב ליצמן
משה גפני
אורי מקלב
אליעזר מוזס
ישראל אייכלר
יעקב אשר
מרצ (5) זהבה גלאון
אילן גילאון
עיסווי פריג'
מיכל רוזין
תמר זנדברג
חברת כנסת יחידה (1) אורלי לוי-אבקסיס

חילופים[עריכת קוד מקור | עריכה]

תאריך נכנס מפלגה יוצא הערות
רוברט אילטוב ישראל ביתנו אילן שוחט שוחט ויתר על מושבו בטרם הושבע בכנסת.[1] לפיכך, שוחט לא היה חבר כנסת.
27 באוגוסט 2015 שרן השכל ליכוד דני דנון דנון מונה לשגריר ישראל באו"ם.[2]
4 בספטמבר 2015 אלעזר שטרן יש עתיד שי פירון פירון התפטר וחזר ללמד כמורה.[3]
4 בספטמבר 2015 עודד פורר ישראל ביתנו שרון גל גל התפטר כדי לעסוק בעיתונות.[3]
9 באוקטובר 2015 שולי מועלם-רפאלי הבית היהודי נפתלי בנט בנט התפטר (אך נשאר שר) כדי לאפשר למועלם להיכנס לכנסת במסגרת החוק הנורווגי.[4]
25 בנובמבר 2015 יעל כהן-פארן המחנה הציוני דני עטר עטר נבחר לראשות הקרן הקיימת לישראל.[5]
3 בדצמבר 2015 אבי וורצמן הבית היהודי ינון מגל מגל התפטר לאחר שעלו טענות נגדו על הטרדה מינית.[6]
6 בדצמבר 2015 נפתלי בנט הבית היהודי אבי וורצמן בנט חזר לכנסת לאחר שוורצמן החליט להישאר לעבוד בעלה נגב.[7]
27 בדצמבר 2015 אמיר אוחנה ליכוד סילבן שלום שלום התפטר מהכנסת לאחר פרשת הטרדה מינית.[8]
24 בינואר 2016 יגאל גואטה ש"ס משולם נהרי נהרי התפטר (אך נשאר סגן שר) כדי לאפשר לגואטה להיכנס לכנסת.[9]
29 בינואר 2016 אכרם חסון כולנו משה כחלון כחלון התפטר (אך נשאר שר) כדי לאפשר את כניסתו של חסון לכנסת.
23 במאי 2016 יהודה גליק ליכוד משה יעלון יעלון התפטר מהכנסת לאחר שהתפטר מתפקיד שר הביטחון.
24 במאי 2016 יעקב אשר יהדות התורה מאיר פרוש פרוש פרש כחלק מהסכם רוטציה בתוך יהדות התורה.[10]
30 במאי 2016 יוליה מלינובסקי ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ליברמן התפטר (אך נשאר שר) כדי לאפשר למלינובסקי להיכנס לכנסת.
2 בנובמבר 2016 מיכאל מלכיאלי ש"ס אריה דרעי דרעי התפטר (אך נשאר שר) כדי לאפשר למלכיאלי להיכנס לכנסת.[11]
21 במרץ 2017 ג'מעה אזברגה הרשימה המשותפת באסל גטאס גטאס התפטר לאחר עסקת טיעון על הברחת פתקים וטלפונים למחבלים פלסטינים בבתי הכלא.[12]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Safed mayor pulls out of Yisrael Beytenu list before swearing in as MK The Jerusalem Post, 24 March 2015
  2. ^ "Netanyahu appoints Danny Danon as Israel's envoy to the UN". The Jerusalem Post. 14 באוגוסט 2015. בדיקה אחרונה ב-15 באוגוסט 2015. 
  3. ^ 3.0 3.1 Two opposition lawmakers call it quits Times of Israel, 2 September 2015
  4. ^ Bennett resigns from Knesset, will continue to serve as education minister The Jerusalem Post, 7 October 2015
  5. ^ Zionist Union MK Danny Atar elected head of KKL-JNF; to be replaced in Knesset by Yael Cohen Paran ynetnews, 19 October 2015
  6. ^ "Following Sexual Harassment Storm: Yinon Magal Leaves the Knesset". TheMarker (בעברית). 30 בנובמבר 2015. בדיקה אחרונה ב-30 בנובמבר 2015. 
  7. ^ Bennett to return to Knesset The Jerusalem Post, 2 December 2015
  8. ^ Shalom resigns amid sexual misconduct allegations; to be replaced by first gay Likud MK The Jerusalem Post, 20 December 2015
  9. ^ New Shas MK Yigal Guetta sworn in The Jerusalem Post, 26 January 2016
  10. ^ Meir Porush Resigns, Yaakov Asher to Fill His Knesset Seat Matzav, 22 May 2016
  11. ^ Interior Minister Shal Leader Deri Resigns From Knesset Yeshiva World, 31 October 2016
  12. ^ Arab MK signs plea bargain, agrees to go to jail Times of Israel, 16 March 2017